Keresés

Részletes keresés

Paater Altenburg Creative Commons License 2019.01.14 0 0 15

Ez még mindig érdekes - Kár, h a topiknyitót törölték, így nem tudok vele társalogni. Vezessen nyomra...)

Előzmény: Creativus (1)
Siphersh Creative Commons License 2018.11.03 0 0 14

"Vagy nem érzem elég meggyözöen ébren, hogy lehetséges hogy álmodom?"

 

Nem, azt nem hiszem. Ébren illik azért biztosnak lenni abban, hogy nem álmodsz, mert különben valami nem stimmel. 

 

Az teljesen természetes, hogy álmodban vannak téves RC-k. Nincsen garancia semmire.

Előzmény: Törölt nick (12)
lxt Creative Commons License 2018.11.03 0 0 13

Ha és amikor (egyáltalán) felmerül a kérdés, hogy ébren vagy-e, vagy álmodsz, akkor (rendszerint) nem vagy ébren – hacsak nem vagy klinikai eset. (Az ébrenlét egy időben rendezett, folyamatában leírható, vissza követhető, eseménysor.)

 

Érteni vélem, hogy vannak, akik az álmaikban (az agyi lomtár ürítése és az agyvíz letisztulása során) zajló (rendszerint az ébrenléti létállapotuknál izgalmasabb) eseményekre, mint álmukra emlékezve, szívesen tekintenék valóságnak az álmaiban megélt személy létélményeit… amiként, idővel ébren is álmod(hat)nak.

 

De, egyéb hozadéka is van a kielégítő alvásnak.

Az ébredést követő 5-10 percben, amíg a(z agyonszocializált) felettes éned (aki azért szeretnél lenni, mert annak szeretnének látni) csak nyújtózkodik, nos, kb, ennyi idő áll rendelkezésedre kiélvezni a veled született értelem (intelligencia) válaszait a személyedet (vagy csupán a téged) foglalkoztató problémákra.

 

Ellenben, ha már jobb álmodni, mint ébren lenni, akkor nem szóltam.:-)

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.03 0 0 12

Ez az órás ötlet nagyon tetszik. Nagyon jo, hogy nem feltünö kivülröl nézve. Már ma elkezdem bevezetni a rendszert. :)

Tudatra ébrednem nem sikerült még, viszont már belekerült az álmomba, hogy tudatra akarok ébredni, és voltak hamis RC-im álmomban. Ezt mi okozhatja? Nem vagyok elég körültekintő? Vagy nem érzem elég meggyözöen ébren, hogy lehetséges hogy álmodom?

Ugy képzeld, hogy pl megkérdezem magamtol, hogy ez csak egy álom? Ki vagyok én? Honnan jöttem, miért vagyok itt? És teljes meggyözödéssel megválaszoltam magamnak hogy xy vagyok, közben nem. Hogy a z helyröl jöttem, közben ébren rájöttem h csak odakerültem. De annyira meggyözö volt az álombeli nem létezö emlékem, mintha létezne, igy az agyam átsiklik felette.

 

Jegyzem egy ideje az álmaimat. Tényleg egyre több részlet jut az eszembe, de most is vannak kiugro esetek, amikor szinte semmire sem emlékszem, vagy csak 2mondat, vagy egyetlen érzés. 

Azon viszont meglepödtem, hogy van egy olyan érzésem valoságban, amiröl érzem valoságban is, hogy zavar és fontos probléma az életemben, mennyiszer megjelenik valamilyen formában az álmaiban. Mindig más formában, néha csak egy részletként, nem is fö szálon, amig nem jegyeztem fel az álmaimat ez fel sem tünt. Az igen hogy álmodom rola, de hogy ennyiszer...

 

 

Előzmény: Siphersh (10)
Siphersh Creative Commons License 2018.11.03 0 1 11

És érdemes azzal kezdeni, hogy egyáltalán emlékezz az álmaidra: amikor felébredsz, konkrétan leírod, hogy mit álmodtál, és ha ezt rendszeresen csinálod, akkor egyre gyakrabban fogsz emlékezni az álmaidra.

Előzmény: Törölt nick (-)
Siphersh Creative Commons License 2018.11.03 0 1 10

Azok a módszerek jók, amiket nap közben, ébren is tudsz gyakorolni, hogy rászokjál, és álmodban is eszedbe jusson ellenőrizni.

 

Egy jó módszer: megnézed az órádat, megállípítod, hogy mit mutat, aztán máshova nézel, megint visszanézel az órádra, hogy ugyanazt mutatja-e. Ha álomban vagy, akkor általában már eleve valami értelmetlen dolgot mutat az óra.

 

És akkor az a lényeg, hogy ezt nap közben rendszeresen gyakorlod, és tudatosítod magadban, hogy ha az derülne ki, hogy álomban vagy, akkor mit csinálnál.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.03 0 0 9

Részemröl bármit felhasználhatsz, amig "névtelen" maradok. De ennek a megsértéséhez fel kéne törnöd a gépemet, akkor viszont nem a mondataim idézése zavarna :D

Előzmény: Paater Altenburg (5)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.03 0 0 8

Nagyon ismerös, ilyen nekem is volt :D

Előzmény: FSor (2)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.03 0 0 7

A tükrös nekem egy picit extrém lenne, mert többnyire vannak körülöttem mások is. 

A könyves ötlet nagyon tetszik. 

Előzmény: Creativus (1)
Creativus Creative Commons License 2018.11.03 0 0 6

Szívesen!

 

Előzmény: Paater Altenburg (4)
Paater Altenburg Creative Commons License 2018.11.01 0 0 5

Üdv. Mint topiknyitótól is ugyanezt kérem. Kösz.

Előzmény: Törölt nick (-)
Paater Altenburg Creative Commons License 2018.11.01 0 0 4

Üdv. Az álmokról írandó dolgozatomban felhasználnám. Hozzájárulsz? Kösz.

Előzmény: Creativus (1)
etomcat Creative Commons License 2018.11.01 -1 1 3

Kigondolsz és megoldasz egy bonyolultabb problémát, pl. matek, aminek az eredményét független külső forrásból ellenőrizni lehet - például papír ceruzával dolgozol, de számítógéppel is kiszámoltatod. Ha a két eredmény egyezik, akkor ébren vagy.

(Stanislaw Lem: Solaris, ott egy műhold pálya adatait számolta ki a főhős, amikor nem volt biztos benne, hogy csak bedilizett vagy a halott szerelme tényleg visszatért?)

FSor Creative Commons License 2018.11.01 0 1 2

nekem tinédzserkoromban volt egy olyan álmom, hogy anyám ébreszt, hogy induljak suliba. Aztán kiderült, hogy ez csak álom, mert anyám újra ébresztett mikor álmomban már a suliban voltam, hogy el fogok késni.

akkor szórakoztató volt, csak nehogy kiderüljön, hogy még mindig alszom. Vagy legalább a tanárbácsi elnéző lehetne ha már így bealudtam.

Előzmény: Törölt nick (-)
Creativus Creative Commons License 2018.11.01 0 1 1

A tárgyra térve:

Szándékosan tudatos álmodásba vivő eljárásról nem tudok.

 

Az pedig, hogy kinek mi szokott bizonyítékkal szolgálni arra, hogy álmodik, miután gyanút fog: mindenkinek saját módszere szokott lenni. Nekem kétféle van:

 

1. Tükörbe beszélés: Keresek egy tükröt (mindig szokott akadni, mivel rágondolok), és belenézek, majd beszélni kezdek. Legtöbbször már eleve nem magam látom benne, de ez sokszor fel sem tűnik. Az azonban igen, hogy hiába beszélek, a szájam vagy nem mozog közben, vagy teljesen másképpen, mint amit mondok.

 

2. Könyvolvasás: Keresek egy könyvet, és kinyitom valahol, legjobb ha képet látok benne. Majd becsukva és újranyitva megkeresem ugyanazt a képet. Ez sohasem szokott sikerülni! Ahányszor kinyitom a könyvet, mindig más ami benne van, miközben végigpergetem,

 

Felébredés (régen gyakran csináltam, ma már - tudván, hogy álmodom, és innentől irányíthatom az álmom - inkább benne maradok): Valamilyen nagyon magas helyről le kell ugranom. Ez mindig beválik, az okozott stressz miatt. De volt már vele kudarcom is. Kinéztem egy magas házat, és felmentem a legmagasabb emeletre. Nagyon viszontagságos volt, mert szobákon, szekrényekre felmászva jutottam csak előre. Végre legfölülre értem (tudtam, hogy ott vagyok), és mentem a folyosón végig, hogy leugorjak, s egy csapóajtón túl ott találtam magamat az:

utca szintjén!!!

 

Az egy külön téma - de sokaknál ilyen előfordul -, hogyha azt álmodom, hogy az ágyban fekszem (ahol egyébként is vagyok) és ébren vagyok.

 

 

Előzmény: Törölt nick (-)
Creativus Creative Commons License 2018.11.01 0 1 0

Nekem az az álm0m, hogy valósággá váljék egy jó NULLÁZÁS-0m.

 

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.01 -1 0 topiknyitó

Még annyit hozzátennék, probálkozom a tudatos álmodással, eddig sikertelenül, ez a probléma is emiatt merült fel számomra. 

Ha esetleg valakinek van tudatos álmodással kapcsolatban tapasztalata, az is érdekelne.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!