Te még tudsz regelni? Szevasz, panthera negra, alias hungarosiculo, alias Lavi21! :-)
Te is ősrégi origós vagy, ráadásul ősindexes is, mert az Internetto óta itt is voltál. Te jó moderátor lennél, minden fórumromboló agresszív trollt kimoderálnál, de minden normálisan fórumozót meg hagynál fórumozni!
Voltak jó ötleteid az Origón anno, pl digitális kalodába kéne zárni az agresszív trollokat, meg ilyenek! :-DD
Azon szakadtam, hogy te voltál a Horthy Miklós cselédje, meg az ericea nick is! :-D
Az Origón volt ilyen, csoportmoderációnak hívták. Kellett hozzá egy hét fórumozás, azt hiszem. És a fő moderátorok felűlbírálhattak. Anno a moderálás egyszerűsítésére találták ki, akkor legalább a saját topikodat és a te topikodban lévő trollkodást törölni tudtad. Hasznos volt. Főleg amikor a liberált trollok nem bírtak magukkal. Akkor kimoderáltam őket. Vitákat sosem töröltem, csak szándékos ráutazásos piszkálódásokat, meg offolásokat. Ha itt is lett volna ilyen, nem kellett volna olyan durva moderálás több évvel ezelőtt, hogy elszokjanak innek az emberek. De most már késő , érzéseim szerint.
Haldoklik, még fél éve van hátra az Indexes fórumnak. Tapasztalat, az itt elmondottak alapján, szerintem húsvét környékén jövőre valamikor már nem lesz fórum. Az Origó fóruma 2013 május 1-én zárta be kapuit, hajnalban, fél évvel a leállások és fórumhibák után. Már nincs aki fejlessze a fórummotort, anno összegányolták és emiatt nem stabil, ráadásul 20 éve működik. Ennyi ideig az Origó Fórum se húzta. Pedig azt a T Online a német cég tartotta karban.
Az Inda meg csak egy magyar cég, bár szerintem jól dolgoznak, mert az Indavideó kurva népszerű.
Talán még az Indamail megmarad meg a blogok, mert azt mindenki maga tartja fenn. Ami a modikat illeti, a végén nálunk már csak 2 állandó moderátor volt, fórumadmin és rubber spider, itt az Indexen is két állandó modi van, a lapát és a fasírt. A Gépház nevű moderátor az csak egy robotmoderátor, előre programozott ellenőrszofver, ami szavakra keres és moderál, szóval az élő modik is önkéntesek és nem kapnak pénzt a munkáért, az Inda cég fogja eldönteni mi legyen, de szerintem kukázva lesz a fórum, mert kevesen vagyunk, és ennyi emberért nem fogják fenntartani a fórumot. A költségcsökkentés megvolt, a portál sajnos meg fog maradni még évekig a tarhálás miatt, és orbánozik majd veszettül, de fórum az nem lesz.
Ez a megérzésem. Miért, mert a portál az továbbra is a liberális Index szerkesztők irányítása alatt marad, mert az másik cég, de az Inda Fórum már végre kezd kiegyensúlyozott lenni, és azt mégsem lehet tűrni, ugyebár.
Az Origó Fórum is akkor szűnt meg , amikor a legnormálisabb volt.
De a liberált trollok majd beizzítják a kampányt az EP választás véghajrájában, hogy a Zorbán megszűnteti az Indexet, mert a fórum lám már meg is szűnt. Aztán a portál tovább orbánozik majd az EP választás után, de a fórumot közben kinyírják.
Ennél nagyobb ökörség nem is lenne. sokszor kincs információk szedhetők elő őstopikokból, alig pár hozzászólással. Persze, a kereső pocsék, érdemesebb a guglival kerestetni az indexfórumban. Ami benne van, az gyakorlatilag üzemképtelen.
Nem kéne egy modi sem. Minden topiknyitó moderálja a saját topikját. Ha sokat kirúg, akkor elunja magát. Ha nagyon elsüllyed a topik, a rendszer automatikusan semmisítse meg a topikot 20 000 háesz alatt.
A véleménynyilvánítás nem probléma, amíg nem a Merkelt kezdjük szidni. De ebben az esetben technikai hibákról van szó. Most pl nem rúgott ki a rendszer már 20 perce lassan, kezdhetek örülni. És a lájk is megy.
De most megint nem tudok hozzászólni a saját topikjaimhoz! :-DDD
Sajnos igaz. Egyre lassabban tölt be a fórum. Egyre gyakrabban rúg ki a rendszer , hozzászólásonként kell most bejelentkeznem. Ma már háromszor is bejött Picard kapitány a fejét fogta.
Azt vettem észre, hogy az olyan topikokban is alig van hozzászólás, mint a Bevándorlás, meg a Választás topik. Túl sok topik van, naponta nyílik 50 topik, miközben összesen 50-en írogatunk a Politika fórumba, alig frissül a fórum, csak a fő nickek vannak, a Lajos, a Jenő, a Vito, a Hümi, a Panthera, még Anakin se van sehol. Medve kartács frissiíti a topikok felét, a másik felében a Hümi ordítozik, már egymásnak mennek a jobboldali kartácsak a Bevándorlás topikban, egyre kevesebb az ellenzéki nick.
Akik maradtak közűlük, azok 20 nicken nyomják, mint a Hümi, meg a Lajos. Egyszerre ha 40-en itt vagyunk szerintem a fórumon, akkor sokat mondok, mi lehet ennek az oka?
Ennyire szar lett a fórum, hogy a többség már csak néha néz be? És a többi témában is jellemző ez a pangás, vagy csak a Politikát unta meg mindenki?