Keresés

Részletes keresés

Emiliácska Creative Commons License 2022.10.20 0 0 2

Sziasztok. 

 

Segítséget szeretnék kérni.

 

Hetek óta puffadok folyamatosan, a hasam és a felette lévő rész is teljesen puffadt. Nagyon kellemetlen érzés. További tünteim  kiütések jelennek meg szinte minden nap különböző testrészeimen, lábon, bokán, karon és esetenként a hátamon is. Híztam is pár kilot, amin a diétázás se segít, semmit se tudok leadni belőle. Odafigyellek az étkezésemre, zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, valamint teljes kiörlésű lisztből készült kenyeret eszek már hetek óta. Voltam ECO-n is,  de ott azt állalpították meg, hogy kivülről minden szervem jól müködik, rendben van. Voltam laborvizsgálatokon is (vér, széklet), de ott is azt mutatják az eredményeim, hogy nagyjából rendben van minden. A családorvosom kizárásos alapon arra tippel, hogy vastagbélgyulladásom van és gyógyszert is írt fel, de még semmi változás sincsen, már egy hete szedem. 

 

Kérlek segítsetek, már nem tudom mi tévő legyek, hogy elmúljon ez az állandó puffadásom.

Köszi a segítséget. 

forgione1 Creative Commons License 2018.08.10 -1 0 1

Nem igazán világos a problémád :-)

 

De tényleg javasolt az utimagfű héj. Tejbe keverve vegyél be belőle 1-2 evőkanálnyit. Ez kitisztít :-)

Ha vízbe teszed egyből megdagad és képtelen leszel lenyelni.

 

Amúgy szerintem semmi bajod azon felül, hogy keveset iszol. Így szárazabb a széklet és kevesebbnek tűnik.

Persze ahhoz, hogy többet tudj inni, tiszta és elegendő só szükséges. Jóval több, mint amennyit most fogyasztasz.

Előzmény: enci05 (-)
lxt Creative Commons License 2018.08.09 0 0 0

Fizikailag lehetetlen kevesebb székletet produkálni, ha az étrend nem változott; legfeljebb az alkalmak száma csökkenhet, de akkor a széklet alkalmankénti mennyisége lesz több – ami viszont kifejezetten jó hír.

Idővel, főként sok glutén és/vagy rossz minőségű péktermékek rendszeres fogyasztása esetén, a bélredők tartós telítettsége okán is, bélrenyheség léphet fel, amin viszonylag egyszerű (esetileg) segíteni – mint pld. útifűmaghéj, Colonix.

enci05 Creative Commons License 2018.08.09 0 0 topiknyitó

Sziasztok! 

 

Úgy néz ki, hogy a problémáimat a fent említett elváltozások okozzák. Pár hónapja jelentősen lecsökkent a székletem mennyisége. Akármit csinálok (sport, rostok, gyümölcs stb) nem segítenek. (Addig napi kétszer mentem és mindkét alkalommal tisztességes mennyiségtől szabadultam meg.)

 

Azok tapasztalata édekelne, akik szintén hosszabb és kanyargós vastagbéllel élnek, illetve emiatt hasonló problémáik vannak. Van-e valami segítség? Bármi, természetes, gyógyszer, műtét stb.

 

Még csak 28 éves vagyok, és még csak ezután vállalnék gyereket, nem tudom, ebből így a gyereknek, vagy nekem a terhesség miatt adódhatnak-e gondjaink.

 

Előre is köszi minden infóért!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!