Keresés

Részletes keresés

KMarcii Creative Commons License 2018.04.24 0 0 3

Szia! Ahol én kötöttem az teljesen ingyenes. Nem fizettem érte semmit, csak regisztrálnom kellett és ennyi. Az a jó benne, hogy az én regisztrációm vonatkozik a gyerekekre is. Így ha bárki megbetegedik a háztartásomban kullancscsípés miatt, azért fizet a biztosító. Nézd meg mindenképp, szerintem így hogy ingyenes, megéri! Ahogy látom, most május 20-áig még nyerni is lehet vele magunknak és a gyerkőc ovijának is: https://www.genertel.hu/kullancs

Előzmény: Szofi28 (-)
.ZsL. Creative Commons License 2018.04.18 0 0 2

A gombászoknál bevált klasszikus kullancseltávolítás a leborotválás egyetlen nyisszantással. Előtte a bőrt kicsit megfeszítve, hogy sima legyen.
Ha a fej bennmarad, nem okoz gondot, néhány nap múlva kinyomható, mint pattanás.

Ez a leggyorsabb módszer, kevés lehetőséget ad az állatnak a visszaöklendezésre, és talán a leginkább állatbarát eljárás.

A riasztás és megelőzés lehet, hogy jó, sosem próbáltam, de ami biztos: a rovarölő mérgeket kerülni kell mindenhol, mert alapelvük az olyan idegek elölése (ami a rovaroknál azonnali hatású), amilyenek bennünk is megvannak, tekintve, hogy nagyon-nagyon régi ősidőkben a későbbi rovarokkal is közös ősünk volt. Annak az idegdúcnak a pusztulása nálunk csak évtizedek múlva okoz az Alzheimer-kórhoz és Parkinson-kórhoz hasonló elváltozásokat, ami persze nem igazán publikus, a vegyianyagok forgalmazóinak szempontjai miatt.

Előzmény: forgione1 (1)
forgione1 Creative Commons License 2018.04.16 0 0 1

Megkell nézni a szerződést, hogy mit ajánlj.

 

De inkább a megelőzésre kell figyelni és megtanulni kiszedni a kullancsot pánikolás helyett.

 

Hogyan kell kiszedni? Elég hozzá egy szemöldök csipesz vagy valami hasonló. Én a svájci bicskám csipeszét szoktam alkalmazni, noha télen-nyáron mindig van nálam gyógyszertári kiszedő is.

 

Amilyen mélyen csak tudod megfogod és ha gondolod fordítod, ha nem, akkor nem, lényeg, hogy kihúzod. Ha beszakad a feje nem érdekes. 

Ha nincs csipesz, akkor a körmöddel húzod ki.

 

Az idő ami számít! Tehát a felfedezés percében kell eltávolítani. Nem pedig ügyeletre szaladni, ahol még órákat várhatsz.

 

Legrosszabb eljárás a fullasztás, ha krémmel vagy folyadékkal kened be. Ekkor ugyanis a potrohrájának tartalmát beleöklendezi a szervezetedbe, ami ha fertőzött akkor te is megkapod.

Előzmény: Szofi28 (-)
Eredő Vektor Creative Commons License 2018.04.16 0 0 0

Szerintem nem a gyógyszer a ktg, hanem a munkabér és táppénz közötti difi. Tehát gyereknél nem releváns...

(Lyme kór 2 hét antibiotikum, ha időben észreveszik - kb 3eft...,

Agyhártyagyulladás ritkább szövődmény, pár hét kóma, gyógyszerek - nem tudom itt mennyi lenne a ktg...)

 

Amúgy meg inkább megelőzés a megfelelő szerekkel...

Előzmény: Szofi28 (-)
Szofi28 Creative Commons License 2018.04.16 0 0 topiknyitó

Sziasztok! Hallottatok már vagy találkoztatok olyannal, hogy kullancsbiztosítás? Most bukkantam rá, és így hogy vidéken élünk, ráadásul imádunk a gyerekekkel az erdőben kirándulgatni, nagyobb veszélynek vagyunk kitéve. Elgondolkodtam, hogy érdemes lenne-e kötnöm legalább a gyerekekre. Abban bizonytalanodtam el, hogy megéri-e. Nem tudom, hogy a betegellátás, a gyógyszerek és a kezelések mennyibe kerülnek. Nehogy a biztosítás összege több legyen, mint maga a kezelés. Valakinek van tapasztalata vagy kötött már ilyet? Szofi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!