Keresés

Részletes keresés

Vajk Creative Commons License 2018.01.16 0 0 6

"Ha egyszer meg tudjuk majd különböztetni egymást, akkor majd békességben tudunk egymással kommunikálni"

 

Ez mekkora butaság !!

Az összes vallásháború amiatt volt, mert a sok baromállat odafigyelt arra, hogy miben vagyunk mások.

Előzmény: Creativus (1)
bloody rain Creative Commons License 2018.01.16 0 0 5

Remélem rólunk is lesz néhány zaftos történet  https://www.jedichurch.org

Előzmény: random seed (-)
Elminster Aumar Creative Commons License 2018.01.15 0 1 4

"ettől még vannak materialisták :D"

 

Ja, néhány éhenkórász filozófus.

De őszintén, a filozófiai irányzatokkal - köztük a materializmussal - a filozófusokon kívül a kutya sem foglalkozik.

Előzmény: random seed (3)
random seed Creative Commons License 2018.01.15 0 0 3

"Például a hívők előszeretettel bélyegzik "materialistának" a természettudósokat, az evolúcióelméletet elfogadó biológusokat vagy az ősrobbanást kutató kozmológusokat, de könyörgöm, ezekben a csoportokban pontosan ugyanúgy vannak vallásos tudósok és ateista tudósok! Nincsenek "materialisták", ezt kéne felfogni!"

 

ettől még vannak materialisták :D

Előzmény: Elminster Aumar (2)
Elminster Aumar Creative Commons License 2018.01.15 0 1 2

"Ellenben helyette létezik számos, különböző istenképpel rendelkező, és különböző nevű csoportokhoz (júdaista, keresztény, muszlim, stb) tartozó hívőközösség..."

 

Bocsika, de amiket felsoroltál azok DEFINÍCIÓ SZERINT vallásosak! Ez bennük a közös tényező. Ez alapján lehet a júdaistát, a keresztényt, a muszlimot stb. anélkül összefoglalóan megnevezni, hogy egyiket sem emeljük ki és tesszük a többi elé, és egyiket sem hagyjuk ki.

 

Ugyanez nem igaz a "materialistákra", mivelhogy ilyen csoport nem létezik. Például a hívők előszeretettel bélyegzik "materialistának" a természettudósokat, az evolúcióelméletet elfogadó biológusokat vagy az ősrobbanást kutató kozmológusokat, de könyörgöm, ezekben a csoportokban pontosan ugyanúgy vannak vallásos tudósok és ateista tudósok! Nincsenek "materialisták", ezt kéne felfogni!

Előzmény: Creativus (1)
Creativus Creative Commons License 2018.01.15 -1 0 1

"gyakorlatilag csak a vallásosak használnak"

 

Talán azért, mert nem létezik olyan csoport, hogy "vallásosak". Ez ugyanis csak egy megbélyegző megnevezés, amit gyakorlatilag csak az ateisták használnak, egy csoportba vonva mindenkit, aki nem úgy gondolkodik a bizonyítékok nélküli kitalációikról, ahogy ők teszik.

 

Ellenben helyette létezik számos, különböző istenképpel rendelkező, és különböző nevű csoportokhoz (júdaista, keresztény, muszlim, stb) tartozó hívőközösség, melyek egy kalap alá vétele - azaz az általánosítás - ugyanolyan hibás, mint az ezek közül egyikhez sem tartozók szintén egyneműként kezelése.

 

Ha egyszer meg tudjuk majd különböztetni egymást, akkor majd békességben tudunk egymással kommunikálni is, és nem gyomorból fogunk egymásra reagálni...

 

 

 

 

 

Előzmény: Elminster Aumar (0)
Elminster Aumar Creative Commons License 2018.01.15 0 2 0

Talán azért, mert nem létezik olyan csoport, hogy "materialisták". Ez ugyanis csak egy megbélyegző megnevezés, amit gyakorlatilag csak a vallásosak használnak, egy csoportba vonva mindenkit, aki nem úgy gondolkodik a bizonyítékok nélküli kitalációikról, ahogy ők teszik.

Előzmény: random seed (-)
random seed Creative Commons License 2018.01.15 -2 0 topiknyitó

Elindult a Faith Leaks oldal (faithleaks.org), ahol különböző vallási felekezetek viselt dolgait szivárogtatják ki. A legokosabb világnézetek persze nem állnak össze szervezetté (pl a materialisták), így őket nem lehet lebuktatni ha csúnya dolgokat csinálnak. :)
http://hvg.hu/elet/20180115_Jehova_tanui_kipakolnak

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!