Keresés

Részletes keresés

Sonyovszki Lajos Creative Commons License 2018.03.13 0 0 5

Kedves kollégák!

 

Segítséget szeretnék kérni, szintetizátor javítás ügyben.

A szintim, egy Solton M50_es. A videó kimenetre megpróbáltak egy monitort bedugni, és azóta, bàr nem tudom hogy lehet-e összefüggés de azt írja ki hogy warning: Internal Battery "F1" to Continue, majd warning: Pitch Wheel "F2" to Skip or Pitch "move" .....aztán hiába minden, hang nincs! Minden funkciója láthatóan megy, de hang az nincs!

 

Ha valaki tudna rajta segíteni, nagyon szépen megköszönném!

 

Lajos

06-209-238-706

 

Esetleg Magyar leírást is megköszönném!

 

 

 

 

MidiTom Creative Commons License 2017.09.25 0 0 4

A Tajtiék szervizesét szerintem telefonon tudod becserkészni. Ha szerencséd van, talán volt erről a szintiről szerviz manualjuk, és talán nem dobták még ki. Midikütyü buherálókat pedig inkább a menemszol.hu -n találsz, ez a fórum már eléggé elcsendesedett.

Előzmény: muzsikas_tom (3)
muzsikas_tom Creative Commons License 2017.09.25 0 0 3

Ez egy 90 körül készített szerkezet, és miután rájöttem hogy mi a baja 10 perc volt az élesztés, de jó lenne kicsit megpiszkálni, mert van benne fantázia, noha egyszrűbb lenne TYROS-t venni, vagy valami hasonlót, de annak az árát soha nem fogom visszakapni tőle! :-) A Tajtiék szervizese is fórumtag itt? Vagy valaki tud róla valamit? De még egy (L)User Manualom sincs, hogy kicsit átnézzem! :-( Ha valaki csinált már Arduino-val, vagy más cuccal (PIC, 8051)  midikütyüt, szívesen értekeznék vele.

Előzmény: MidiTom (2)
MidiTom Creative Commons License 2017.09.25 0 0 2

Ezeket anno a Tajtiék forgalmazták emlékezetem szerint. Talán az ő szervizesüknek van valami szerviz doksija.

Elég sok gond volt azokkal a hangszerekkel.

 

Előzmény: muzsikas_tom (1)
muzsikas_tom Creative Commons License 2017.09.24 0 0 1

Hello! Szert tettem egy hibás SOLTON MS-5-re, amit sikeresen felélesztettem, de nincs hozzá semmilyen leírásom user manual listák, stb. Ráadásul egy szervizmanual is nagyon jó lenne, mert pár dolgot átbuherálnék rajta, de kapcsolási rajz nélkül körülményes. De mindennek örülnék ami ezzel kapcsolatos információ. SYSEX fileok, erre szerkesztett midi, szóval minden. Jelenleg azon agyalok, hogy mit csinál, vagy mit kellene neki csinálni, amikor megnyomom mindkét tempo gombot, ekkor a tempo elé tesz egy csillagot, gondoltam rögzíti a tempót, de nem sikerült észrevennem semmit! Még egy észrevétem van, hogy némely hangszernél kicsit kattogós lebegős a hang, ez normális, (90 körül építették) vagy a minták meghibásodhattak?

Köszi minden segítséget!

Előzmény: MidiTom (0)
MidiTom Creative Commons License 2017.09.10 0 1 0

Ha megtudjuk, hogy mi a gond, akkor elképzelhető.

Előzmény: muzsikas_tom (-)
muzsikas_tom Creative Commons License 2017.09.08 0 0 topiknyitó

Üdv Mindenkinek! Remélem tud valaki segíteni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!