Keresés

Részletes keresés

pici mici a pók Creative Commons License 2024.01.13 0 0 141
pici mici a pók Creative Commons License 2023.12.22 0 1 140

mennyiert jon a BYD a kinai munkasaival?

Spy der Man Creative Commons License 2023.08.15 0 0 139

ha mar penz nincs akkor ilyen koltsegcsokkento multi támogatást ad az Orban kormánya nekik!

 

Asztalra csapnak a magyar melósok: betelt a pohár, életveszélyes így dolgozni Pénzcentrum

2023. augusztus 15. 18:05

 

 

 

 

Felháborodtak a szakszervezetek egy salátatörvénybe bújtatott életveszélyes következményekkel járó törvénymódosítási tervezeten. A kormány ugyanis arra készül, hogy levegye a munkáltatók válláról a munkavédelmi tájékoztatási felelősséget, és teljes egészében a munkavállalókra hárítsa azt. A szakszervezeti szövetségek elvárják, hogy a módosítást tervező foglalkoztatásért felelős miniszter érdemben egyeztessen a munkavédelmi képviselőkkel, mielőtt e szakszerűtlen és kockázatos módosításról döntene – olvasható öt szakszervezeti szövetség közleményében.

Előzmény: Spy der Man (138)
Spy der Man Creative Commons License 2022.08.13 0 0 138

Kínai akku cég mit kap, hogy ide jöjjön?

lajafix__ Creative Commons License 2022.06.23 0 0 137

Hosszú mellébeszélés, ezért nem fektet itt be támogatás nélkül senki.

Előzmény: katzor1 (135)
katzor1 Creative Commons License 2022.06.22 0 0 136

A verkli megy tovább! Ez a cég 5 magyar természetes személy és egy német jogi személy tulajdonában van. Bravó!!

 

https://trademagazin.hu/hu/a-kormany-12-milliard-forinttal-tamogatta-a-kecskemeti-konzerv-kft-beruhazasat/

katzor1 Creative Commons License 2022.05.29 0 0 135

Én azt mondom, hogy a gazdaság a polgárok összefogásán alapszik, amikor is a polgárok a megtakarításaikkal részt vállalnak valamilyen gazdasági cél érdekében a nyereség reményében. Ezt úgy hívják , hogy Részvénytársaság. Ha ezek a megtakarítások nem áramlottak volna a gazdaságba nem lett volna gazdasági fejlődés a 19, 20. században. Nem lett volna autóipar, nem tárták volna fel a nagy olajmezőket, nem lett volna légi közlekedés, nem lett volna számítógép sem....a fejlődés feltétele az, hogy a polgárok a megtakarításaikkal részt vehessenek a gazdaság fejlesztésében. Tehát ez a lehetőség mindenki számára adott, hogy a pénzével azt csinál amit akar, például vásárolhat vele részvényeket ha van remény a nyereségre. Az egyetlen dolog, ami a világot előre viszi az a nyereség utáni vágy .....Na akkor hogy jön ide a Zártkörűen működő Részvénytársaság vissza nem térítendő milliárdokkal kistafírungozva???  Hát úgy , hogy van sok félrevezetett ember aki ezt a korrupt szemét dolgot elnézi, és még tapsikol is , hogy az általa befizetett adót magán cégek kapják .  Na de lajafasz ezt ne olvassa mert semmi remény arra, hogy ezt megértse.

lajafix__ Creative Commons License 2022.05.04 0 0 134

S mi a másik nicked te 41 hozzászólásos professzor?

Előzmény: katzor1 (132)
lajafix__ Creative Commons License 2022.05.04 0 0 133

És az a cég amelyik termel az nem növeli az adóalapját, alkalmazottjai nem fizetnek totál 50% körüli elvonást a bérük után?

 

Ilyen fafejűek miatt gondolja át minden cég hogy érdemes e itthon beruházni. S te vagy itt a feudalista büdös komcsi, aki az állami tulajdonlást akarná. Na eridj oda ahol röhögés nélkül meghallgatnak.

Előzmény: katzor1 (132)
katzor1 Creative Commons License 2022.05.04 0 0 132

Persze, kifejtheted olyan erősen amilyen erősen csak akarod. Nem vitás, hogy te azt helyesled , hogy az adófizetők pénze kerüljön magáncégek beruházásaiba VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ formában. Téged a középkorból szalajtottak ide, ott is voltak a kiváltságosok akik mindenre igényt tarthattak meg szerinted most is az a jó, ha ma is vannak.  Különben fogalmad sincs az adókról : aki egy pohár vizet iszik máris fizetett 27% adót , aki felveszi a saját pénzét a bankban máris fizet 1 % adót stb....egy értelmes dolgod eddig itt még nem volt te gyökér feudalista anti demokrata.

lajafix__ Creative Commons License 2022.04.20 -1 0 131

Elhülyültél, ebben az országban jóval több eltartott mint adófizető van, s a te szellemi szintedhez állami támogatás nélkül senki nem hajlandó befektetni, hát még tulajdonrészt adni magából. Buta komcsi vagy, kifejtsem erősebben?

Előzmény: katzor1 (130)
katzor1 Creative Commons License 2022.04.20 0 0 130

lajafix! Kifejtenéd ezt ? "Lehetne csinálni ilyen államot is, az biztos hogy kurva szegény lenne az állam és lakosai is."              

 

Jelenleg úgy néz ki , hogy ebben az országban van 10 Millió adó fizető akinek az adójából néhány ezer ember, ZRT. vagy KFT tulajdonos fejlesztget meg beruház , egy szóval gyarapszik .  Nem lenne úgy jobb, ha bárki lehetne tulajdonos például egy - egy cég részvényeinek a megvásárlásával? 

Szerintem az állam is sokkal gazdagabb lenne ha nem ajándékozná el immár 12 éve folyamatosan a bevételeit egy nagyon szűk rétegnek , és a lakosok is gazdagabbak lennének ha részesedhetnének egy cég nyereségéből ill. egy cég gazdasági növekedéséből / ami részvényárfolyam növekedést jelent - ezt csak a csekély értelműeknek mint például lajafasz jegyzem meg.

lajafix_ Creative Commons License 2022.02.23 0 0 129

Lehetne csinálni ilyen államot is, az biztos hogy kurva szegény lenne az állam és lakosai is.

 

Az adott példád jól megvilágítja korlátaidat: mezgaz alapanyag tovább feldolgozásárol van szó, amiből úgyis gyengén állunk, S még nyugaton se  teljesen saját pénzből csinálják.

 

 

Na ugass tovább kantehén!

Előzmény: katzor1 (128)
katzor1 Creative Commons License 2022.02.23 0 0 128

Mindegy az hogy multi vagy nem multi , de az adófizetők pénzének az odaadása bármely magáncég fejlesztéséhez nem illik bele a "magántulajdonon alapuló piacgazdaság " gondolatába , sőt sokkal inkább a szocialista-kommunista időket idézi.

 

A legújabb ilyen :

 

https://www.agroinform.hu/gazdasag/korszeru-tejuzemmel-bovult-a-torokszentmiklosi-mezogazdasagi-zrt-54543-001

 

 

5 Millárdba került az új tejfeldolgozó amihez a kormány 2,4 Millárddal járult hozzá a cikk szerint. 15 darab új munkahely is létrejött!!

Ez azt jelenti ugyebár hogy ehhez a beruházáshoz egyébként 2,4 Milliárd Forint hiányzott amit a kormány biztosított a magyar és az úniós adófizetők pénzéből. Nagy kérdés , hogy joga van-e a kormánynak ezt a társadalom egészétől adók formájában kapott tőkét magántulajdonban lévő Társaságoknak adni, Szerintem egyértelműen nincs joga ilyen formában bárkit is támogatni.

A világ boldogabbik felén ez így nézne ki:  / ha valóban meg akarja a társaság valósítani ezt a beruházást amitől nyilván nyereséges működést remél/

 

2400 millió forint tőkeemelést hajt végre és 24000 darab 100 000 Forint névértékű részvényt vezet be a budapesti értéktőzsdére . Ezt bárki megvásárolhatja ami által a társaság hozzájut a beruházáshoz hiányzó 2,4 Milliárd forintjához, sőt uram bocsá még a kormány is megveheti ezeket a részvényeket!! ( Mivel részt vehet ha akar a társaság fejlesztésében)

 

Természetesen valamiért cserébe , azt pedig osztaléknak hívják, döntő dolog a nyereségből való részesedés joga. 

Természetesen a magyar találmányú ZRT ekkor már nem az hanem RT, akinek a részvényeit adni venni lehet. Egyik nap nem lát benne az ember fantáziát hát eladási megbízást ad , a következő napon sokan akarják ezt venni, mert nagyon jó osztalékot fizet például , akkor a sok vételi megbízás az egekbe hajtja ennek a részvénynek az árát........Na szóval ez lenne a demokrácia alapja , ahogy meg le van írva a cikkben a "Vissza nem térítendő" támogatás az meg maga a feudalizmus, a korrupció!!

lajafix_ Creative Commons License 2022.02.01 0 0 127

Ráadásul a cél az alapanyag feldolgozottságának növelése, a nagyobb hozzaadott érték.

 

Persze biztos van mögötte suskuss is, ennél a kormánynál minden gyanús, aminek a fő eleme vasbeton: stadion, erőmű, építmény.

 

Na adjon neked az isten egy kis szellemi gazdaságot kacorkirály... 

Előzmény: katzor1 (125)
lajafix_ Creative Commons License 2022.02.01 0 0 126

A gyermelyi mióta multi?

 

Nézd én megértem a multikat és a kisebb magyar cégeket is, ilyen környezetben szálljon csak be az állam a fejlesztési kockázatokba. Katzor felé tücskök földjén kockáztasson akinek két anyja van...

Előzmény: katzor1 (125)
katzor1 Creative Commons License 2022.02.01 0 0 125

Itt az újabb , lajafix tapsikolhat, nesze neked "magántulajdonon alapuló piacgazdaság"!!

 

https://trademagazin.hu/hu/uj-gabonatarolo-rendszert-epit-a-gyermelyi-zrt/

 

Ha ez a cég nem Zrt. lenne hanem egy Rt azaz egy olyan Részvénytársaság, aminek a részvényeit a budapesti értékpapírtőzsdén nyilvánosan adják veszik talán én is beszállnék és ugyanúgy beszállhat a Magyar Állam is az adófizetők pénzével , jelen esetben 1,5 Milliárd forinttal. 

De hát ez a cég már olyan sokszor kapott vissza nem térítendő támogatást, hogy most már össze kéne számolni, hogy hány százalékban van a cég állami tulajdonban, nem igaz amberek??

lajafix_ Creative Commons License 2022.01.23 0 0 124

Hehe kacorkirály még most se jött le a falvédőről... 

Előzmény: katzor1 (123)
katzor1 Creative Commons License 2022.01.21 0 0 123

Hát eléggé ellaposodott a dolog  az adófizetők pénzének ellopása ügyében....mert hát ugyebár minden egyes VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ támogatás egy MAGÁN TULAJDONBAN lévő cég részére semmi más csak lopás , egész egyszerűen az adófizetők pénzét átalakítja a kiválasztottak , a kiváltságosok , az újkori nemesek magánvagyonává. Magyarul a beszedett adók átalakulnak magán vagyonná!! Ezt művelte a fidess már 1998 és 2002 között is és ezt műveli ugyanúgy immár 12 éve .....de hát nem is értem.....egy cég működéséhez tőke kell , ezt a demokráciákban a cégek részvények eladásával gyűjtik be.....itt a fidess alatt elég az államhoz fordulni : "adjá má egy kis lóvét amit a sok baromtól begyűjtöttél nekem , hogy csináljak má egy új üzemcsarnokot na.....i"

itt az élő példa:

https://frissmedia.hu/hir/megyenk-es-a-kitoresi-pontok-a-frissmedia-interjuja-szijjarto-peterrel/20503

 

Na , akik így csinálják azok bűnözők és fogalmuk sincs demokráciáról, igazságosságról, kereszténységről és azt sem tudják, hogy mi fán terem a gazdaság. A gazdaság az egy túl komoly dolog , hogy ezt ilyen kisstílű fidesses stadionépítőkre bízzuk!!

Ugyanúgy: " a háború egy túl komoly dolog amit nem szabad a katonákra bízni"

 

lajafix_ Creative Commons License 2021.07.05 0 0 122

Kacor király szagért...

Persze ez a kormány se matyóhímzés. 

Előzmény: katzor1 (121)
katzor1 Creative Commons License 2021.06.25 -1 0 121

Na elkezdek itt írni, erre villan az ég és bumm , áramszünet. Most kezdhetem újra.

Szóval az utolsó ittlétem óta is sok- sok bejelentés történt , hogy a kormány ezt meg azt a céget ennyi meg annyi milliókkal meg millárdokkal támogatja és méghozzá úgy, hogy azt nem kell visszafizetni. 

Tehát nekem jogom van befizetni , jogom?? kötelességem befizetni az adót , más keveseknek meg joga van a saját privát vállalkozásaikat ebből a pénzből fejlesztgetni. na szép mi?? 

De ez nem más mint egy bűnszervezet, az aki odaítéli ezeket a vissza nem térítendőket és az is aki azt elfogadja egy bűnszervezet részei, éppen úgy, mint mondjuk a Camorra sziciliában.

 

Az egyedüli demokratikus megoldás: Ha az ArárSprint Zrt. -nek hiányzott 6000 millió forintja a beruházásához akkor bocsásson ki részvényeket és azt adja el a befektetőknek a tőzsdén ha tudja. 

Ha kormánynak pedig nagyon fontos, hogy ez a cég prosperáljon akkor vásárolja meg a kormány a 6000 milliós részvénycsomagot , azt majd meglátjuk , hogy kap -e az állam osztalékot.......

Természetesen az aki magáncégeket ilyen vissza nem térítendő formában támogat nálam semmi esélye , akkor sem, ha a másik oldalon az "ördögök" pártja lesz ikszelhető.

lajafix_ Creative Commons License 2021.06.16 0 0 120

Kacor király szakért....

Nem mondom hogy ez a zöldség gyümölcs feldolgozó nem NER körbe megy, sőt abban se vagyok biztos hogy három év múlva is működik majd, legalább növeli a feldolgozottságat a mezgaz terményeknek. 

Előzmény: katzor1 (119)
katzor1 Creative Commons License 2021.06.10 0 0 119

Na tessék, itt a legújabb: 6000 millió egy Zrt-nek vissza nem térítendő formában az államtól, azaz tőlünk. 

 

https://www.origo.hu/gazdasag/20210610-beruhazas-agrar-szijjarto-fagyasztott.html

 

Az külön szerencse, hogy ez már egy részvénytársaság - csak hogy nem igazi , hanem egy magyar találmány nyomán Zártkörű azaz a részvények nem nyilvánosan cserélnek gazdát.

Most akkor tudja itt valaki esetleg , hogy az állam is részvényes lett ebben a cégben?

pici mici a pók Creative Commons License 2021.06.06 0 0 118

ennyi volt.

 

 


https://telex.hu/gazdasag/2021/06/05/gazdasag-kulfold-g7-globalis-minimumado

 

A G7-ek megállapodtak a globális minimumadóról Gazdaság Külföld

2021. június 05. – 12:14

Dömötör Bálint

 

irdbe a betuket Creative Commons License 2021.03.14 0 0 117

GYENGE KUTYA BASZIK IGY.

lajafix_ Creative Commons License 2021.03.05 0 0 116

Anyád hányszor vágott földhöz csecsemő korodban?

Előzmény: irdbe a betuket (114)
irdbe a betuket Creative Commons License 2021.03.04 0 0 115

Multik , lófaszt , ez egy láncreakció. Ha leteszeszel egy virágot , Akkor mindenki hoz neked egy virágot.

irdbe a betuket Creative Commons License 2021.03.04 0 0 114

A vissza nem téritendő összeg amit a bankok ajándékoznak a vállalkozásokra , elvileg , arról kellene, hogy szóljon, hogy a sikeres vállalkozásokból befolyó nyereséget a vállalkozó beteszi a bankba.A bank ezt a nyereséget hasznositaná. Ehelyett a szép reményű  egyetemisták, Tengeren túli utazásokra járnak, és cruse line nokon, isszák részegre magukat, és magugat okosnak képzelik.

Előzmény: lajafix_ (97)
lajafix_ Creative Commons License 2021.02.22 0 0 113
Előzmény: katzor1 (110)
pert2 Creative Commons License 2021.02.18 0 0 112

Most elszornyedve kozoltek hogy a legfelso tizedbe tartozok keresk az osszjovedelem 23%- at, a legalso tizedbe tartozok meg a 3%- at. Ez szornyrnnhangzik elsote, de mivel a hatodik tizedbe tartozok keresik az atlagot, az osszjovedelem tiz szazalekat, ez csak.annyit jelent, hogy a legjobban kereso tiz szazalek az atlag ket es felszereset keresiajdnem, a legrosszabbul keresokeg az atlag harmadat.. Ha az atlag 300 ezer, vannak akik 7-800 ezret keresnekeg vamnak akik csak 100 ezret.

Előzmény: katzor1 (110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!