Keresés

Részletes keresés

ábmrus Creative Commons License 2024.01.09 -1 0 49

Lám lám ez a téma már nem téma???

Előzmény: ábmrus (48)
ábmrus Creative Commons License 2023.05.05 -1 0 48

Lám, lám, már a katolikus vallás sem tűri el a tömeggyilkosságot!!!

ábmrus Creative Commons License 2023.04.28 0 0 47

Egyetértek veled, a berakott anyagok tanulságosak, köszi a beírásodat!

Előzmény: Paleokrites (46)
Paleokrites Creative Commons License 2023.04.25 0 0 46

sajnos keveset tudunk, tudok az itt (a Kárpát-medencében ) kialakult ősi népekről, vagy az egy népről, akik keveredtek az idejövő, lerohano törzsekkel, népekkel... Ahogy Kiss Dénes egyik-másik videójában elmondja, a Magyar nyelvról a véleményét...

 

https://www.youtube.com/watch?v=ImXbKASDqg0&t=11s

 

https://www.youtube.com/watch?v=mOZOG5_ofL4

 

https://www.youtube.com/watch?v=q-iZgGDkQO8

 

https://www.youtube.com/watch?v=dEJMsBeuvuE

 

ebben az elgondolásban több valós dolgokkra következtethetek, mint más és elvont, elhallgatott, avagy tudatos iránylvek mentén képződó teüriákban, történelmi " tényeknek mondott tanításokban!

Előzmény: ábmrus (45)
ábmrus Creative Commons License 2023.04.20 0 0 45

minden vallás eltűri..., van rá szöveg, sugallat... önös érdekek mindent felülírnak, ez alól semmilyen vallás nem kivétel...

 

Az eredeti európai ősvallás semmilyen gyilkosságot nem tűrhetett el. Ám az Európába betörő drapphordák már olyan istenben hittek amelyik nem Anya Apa és Gyermek Isten hitűek.

 

A ránk települő Árpádék drapphordái is ilyen nem ős európai hitűek. Az ő mentalitásuk a többi Európába betörökkel azonos mentalitásúak - add ide, nem adod, puff, esetleg nyissz - szerencsére ilyen felfogásuk ellenére tisztelték a befogadóik asszonynépét, így aztán megmaradt az európai ősnyelvünk.

Előzmény: Paleokrites (41)
ábmrus Creative Commons License 2022.10.29 0 0 44

Az európai ősvallás család istenben hitt Anya Apa és a Gyermek Istenben. Őket gyúrták össze a metélős emberfajták között válogatós haragvó büntető istenhittel. Az európai ősvallást oly mértékben irtották ki, hagy annak még az emlékéből sem maradhatott semmi.

Előzmény: dongchongxiacao (43)
dongchongxiacao Creative Commons License 2021.11.03 -1 0 43

egyébként ez igaz az összes világvallásra. mind a szegénység, alázat, szerénység elveire építi a tanait. persze neked kell ezeket követni, hogy ők kurva gazdagok és hatalmasak lehessenek. egy büdös fillért soha nem adnék olyannak, aki a szegénységet és szerénységet hirdeti. dolgozzon meg a pénzéért, úgy, ahogy tanítja. a vagyon és hatalom a hamisságukat hirdeti, csak a hülye naiv ember nem látja. jól kiforgatták a saját tanaikat, hogy ők azért mégis gazdagok lehessenek, és te csak adótfizess, de soha ne léphess a köreikbe. persze attól függően, hogy a gépezet működtetéséhez hány ember kell, nem pedig az alapján, hogy te istenhez közel akarsz-e kerülni. ha közel szeretnél kerülni, akkor menj el remetének, ahogy tanítják, legyél alázatos, és szenvedj, mert őközéjük, a disznófejű nagyurak közé be nem kerülhetsz. ők csak elmakogni akarják, hogy fizess nekik sok pénzt, és legyél alázatos, de ez rájuk természetesen nem vonatkozik. 

Előzmény: dongchongxiacao (42)
dongchongxiacao Creative Commons License 2021.11.03 -1 0 42

a buddhista vallási vezetők és más klubtagok is öngyilkosságra kényszerítik azokat, akik ellen vétkeztek. csak nekik ugye megvannak a módszereik, hogy ez soha ne derülhessen ki. de ha valakinek minimális agya van, akkor alapból furcsállhatja, hogy milyen pozíciót harcoltak ezek ki a társadalomban azzal, hogy ők "egyszerű emberek". 

Előzmény: Paleokrites (41)
Paleokrites Creative Commons License 2021.11.02 0 0 41

milyen vallás tűri el az ön és tömeg gyi " ??????

 

minden vallás eltűri..., van rá szöveg, sugallat... önös érdekek mindent felülírnak, ez alól semmilyen vallás nem kivétel...

ábmrus Creative Commons License 2021.11.01 0 0 40

A köralakú fakapuzatokból kialakított létesítmények a tudomány számára valamiért nem fontos objektumok. Pedig ezek nélkül az ember nem tudott volna tisztába lenni azzal, hogy az évszakok pontos rendszerességgel váltakoznak, hány napig tart egy borzalmas tél, mennyi az átmeneti jellegű időszak és hánynap a létszükséglet megteremtéséhez elegendő nyári évszak. Így aztán a tervezet létezés kialakíthatta a biztonságos életformát, már at Isten nem egy diktátor, hanam olyan mint az ember maga, szerető, gondoskodó.

 

Ezért alakulhatott ki az európai ősdemokrácia, ahol mindenki tudja, hogy a létezés alapja a javaink megteremtése, elraktározása, tartósítása. Ez hozza létre a számolás a tervezés és a logikus létforma kialakításának rendszerét.

ábmrus Creative Commons License 2021.08.23 -1 0 39

Új teóriám szerint az utolsó jégkorszak kirajzó népe szerető gindoskodó Istenben hitt. Az előző jégkorszak kirajzói még emberevők lehettek mivel még nem építették meg a tudomány teremtő objektumokat. Ezekből eddig csak nálunk több százat találtak, de valahogy sztóba se hozzák "tudósaink". Vaj'h miért???

 

Az előző jégkori nép nem tervezte neg a borzalmas telek tulélésének lehetőségét, ezért szomszédot evet, ha az elpárolgott akkor egy-egy gyerekét ette. Lásd az amik emberáldozatait, /ha baj volt fogott pár szomszédot és a kivágott sziveket az istenének mutatta fel, ök a kivándorlók, a közelkelet büntető istenhívők a  egy-egy gyerereküket áldozták fel haragvó büntető istenüknek/.

 

Az utolsó jégkorszak embere ésszel élt, tudóssá lett, megteremtette a borzalmas télidőszak raktár eledelét, így sohasem kellett emberáldozat, Istene is szerető gondoskodó Istenné vált. Na ezt a szerető gondoskodó Istent gyúrták össze úgy kb. 1500-2000 évvel ezelőtt.

Bázünfrog Creative Commons License 2020.10.09 0 0 38

Én  pl nem értem, hogy mi a célod a topiccal.

 

A katolikus egyház Szent Háborúit, vagy az iszlám Szent Háborúi a célpont.

 

A kérdésre válaszolva én nem tudok egy vallásról se, ahol a tömeggyilkosság vagy öngyilkosság tolerálható lenne.

Nem fér bele egyik - tudtommal - világvallásba se. Ennek ellenére létezik.

Előzmény: ábmrus (37)
ábmrus Creative Commons License 2020.10.09 0 0 37

Látom nem téma a népirtás.

ábmrus Creative Commons License 2020.03.18 0 0 36

Nem értem miért állt le ez a rovat, pedig bizonyos világ korm. terv. "civil" szervezetek ezt a vallást akarják EU fő vallásává tenni??? Senkit nem zavar ez?

Előzmény: ábmrus (35)
ábmrus Creative Commons License 2018.12.07 0 0 35

Előhívtam, hátha aktuális még?

ábmrus Creative Commons License 2017.06.15 0 0 34

Ez egy újkori hazugság, nem önállóan indult az arabok ótestamentumra alapozott hitrendszere, azt bevitte egy keresztény főpap az arabok közé.

 

Amikor erről olvastam még https://hu.wikipedia.org/wiki/  nem is létezett.

Előzmény: Törölt nick (30)
ábmrus Creative Commons License 2017.06.07 0 0 33

Én úgy tudom, hogy az egyenrangú eredeti EUs ősnép szentháromsága eredetileg sz atya, anya és fiú Isten tehát a család Isten fogalmaként létezett. Eredendően ez a mítosz képezte a jó Isten alapját.

 

Rafinált alá-fölé rendelői felfogású Ázsia felől beáramló népek hozzák a faji megkülönböztetéseket is hirdető, brutális, haragvó mítoszú fenn valót és gyúrják eggyé úgy 1500-2000 évvel ezelőtt.

 

Az itteni népek nem szívesen fogadják el, sok kegyetlen népirtást követően csak a brutális erőszak árán teremtik és honosítják meg az uralkodókat is elismertető új teóriát.

 

Természetesen a történelemben nem ezt tanítják, hanem olyasmiket amiket te is idecitálsz, de ugye tudjuk, a történelmet az uralkodók fogalmazzák meg. 

Előzmény: Creativus (31)
Kód 001 Creative Commons License 2017.06.06 -1 0 32

Jah, a Bokor közösségbéli Bulányi atya deklarálta is: az ószövetség nem az isten igéje....

Előzmény: etomcat (27)
Creativus Creative Commons License 2017.06.06 0 0 31

A keresztény főpap valószínű, hogy legenda ebben, Mohamed élete azonban maga a valóság, ahogyan pl. Jézusé is.

 

Abban a korban azonban az Ariánusi nézetek sok kárt okoztak a kereszténységnek, és nem egy püspök is részt vett ebben. Végül a niceai-konstantinápolyi zsinat tett pontot az ügy végére, ahol a hitvallásban igyekeztek a háromszemélyű egy Istent (szentháromság) megfogalmazni emberi nyelven. Sajnos ez emberileg valójában felfoghatatlan tény, és hiába jelenti ki minden keresztény, hogy nincs 3 Isten, hanem mindegyik nézete egy-ugyanaz, azaz egylényegű, és Istenből csak egy van, mégis számtalan esetben - és az iszlám is - ezt veti a keresztények szemére, mintha többistenhitűek lennének, azaz nem igazhitűek.

 

Ugyanígy pl. ma felfoghatatlan az a tudományos tény, hogy az anyagnak részecske és hullámtermészete is van. Matematikailag ez pontosan leírható, és a helyessége megszámlálhatatlan esettel bizonyítható, ám emberileg ezt képtelenség felfogni, és a környezetünkben tapasztalt jelenségekhez igazítani.

Előzmény: ábmrus (29)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.06 0 0 30
Előzmény: ábmrus (29)
ábmrus Creative Commons License 2017.06.06 0 0 29

Köszönöm, nagyon szép legenda. Én úgy emlékszem egy tanulmányban azt fejtegették, hogy egy keresztény főpap úgy az 500-as években tartott zsinaton konfliktusba keveredett a többiekkel és kivált a keresztény egyházból. Az arabok közé ment és az ótestámentum sajátos értelmezése szerinti tanításaival megteremtette az iszlám vallás alapjait.

Előzmény: Creativus (28)
Creativus Creative Commons License 2017.06.06 0 0 28

Mohamed:

 

Szül.: i.sz. 571. (Mekka)

 

Szülei korán meghaltak, nagyapja, majd nagybátyja nevelte.

Kora ifjúsága: pásztor, tevehajcsár. Később nagybátyjával üzleti utak; majd karavánvezető.

 

Az arab félsziget szinte minden városában járt. Találkozott zsidó és keresztény prédikátorokkal, de nem ismerte meg az egyistenhit hiteles tanításait. Helyette apokrif legendák, végítélet várások, ariánus tanok befolyásolták.

 

600 körül már Mekka egyik leggazdagabb kereskedőjeként elveszi Kadidzsát, egy nálánál sokkal idősebb gazdag özvegyet (4 lánya, 2 fia született, utóbbiak korán meghaltak).

 

Vagyonszerzéseiben nem nyúlt erkölcstelen eszközhöz, szorgalmas, becsületes volt. Felháborították a körében előforduló igazságtalanságok, visszaélések.

 

Idővel visszahúzódó, csöndes emberré lett, a gazdagok önzése, a szegények nyomora töprengésre késztették, majd 40 éves kora után elmélkedéseit látomások kísérték.

 

Egy látomásában Gabriel főangyaltól kapta a küldetést: "Mohamed! Te Isten küldötte vagy! Kelj fel és add hírül Isten hatalmát!". További kinyilatkoztatások megerősítették benne elhivatottságának tudatát.

 

Tanait hirdetni kezdte az embereknek (...térjenek meg a mindenható, teremtő Istenhez, akinek a neve Allah. Aki hisz benne, alárendeli magát, előtte meghódol, megmenekül a közelgő ítélettől. Az emberek bánjanak testvérként egymással, gondoskodjanak a szegényekről, gyűjtsenek részükre rendszeresen alamizsnát...)

 

A gazdag mekkaiak nem lelkesedtek, csak a családi köre, ezért átköltözött Járibba 622-ben (az iszlám időszámítás kezdete), melyet később Medinának neveztek át. Ott a lakosság többsége csatlakozott hozzá, s ő hamarosan a város ura lett. Itt alakult ki a muzulmán vallás rendszere.

 

A Korán a Mohamednek adott Isteni tanítások gyűjteménye. A Koránt Mohamednek Allah szó szerint diktálta, s ezzel az isteni üzenetek sora lezárult, Mohamed volt a legutolsó (314.) próféta. A tanításokat ő szóban hirdette, írásba a halála után tanítványai foglalták, s Oszmán kalifa véglegesítette.

 

A további történet - Mohamed halálát követően - nagyon szerteágazó (pl. a három irányzat, melyből 2 közismert, ám ezekben nem dogmatikai vagy szertartásbéli különbségek vannak, hanem az, hogy ki kit tart törvényesen kalifának; a mai korban ettől függetlenül leginkább a kb. 200 éve tartó fundamentalizmus, mint "megtisztító" irány, és a Törökországban kialakult modernizmus harcol egymással, s ezek félreértelmezése okozza az iszlám megítéléséből adódó különbségeket)

 

 

Előzmény: ábmrus (22)
etomcat Creative Commons License 2017.06.05 -1 1 27

Ha becsületesek vagyunk önmagunkkal, el kell ismernünk, hogy a vahhabizmus (Szaúd-Arábia és egyéb Öböl-menti olajsejkségek által képviselt és finanszírozott, különösen barbár és elmaradott iszlám irányzat) az a vallás, amely a legpontosabban betartja az Ószövetségben írottakat.

 

Nevezett írásgyűjtemény ugyanis 95%-ban népirtásról, tömeg-gyilkosságokról, vérbosszúról, rabszolgatartásról, nők elnyomásáról szól és arról, hogy miként kell ezeket a gaztetteket megindokolni, sőt felmagasztalni a sivatagi monoteizmus YHWH nevű gyülölet-istenére hivatkozva. (YHWH = Vagyok, aki vagyok és Al-lah = Aki létezik, az ugyanaz az isten.) Az ISIL pontosan azt csinálja, amit az Ószövetség előír, sajnos...

Nem hiába mondják a Bokor-mozgalmas papok, hogy a szeretet-isten Jézus atyja nem YHWH/Elóhim volt, akinek neve távolról jött istent is jelent, hanem az előző zsidó egyisten, Adonáj, akinek neve közeli/házbéli istent jelent, aki a Teremtő és aki a Tízparancsolatot adta a békességért. A zsidók azonban valamikor régen kaptak egy jobb ajánlatot YHWH-tól és onnantól Adonáj helyett ő lett az egyistenük és így a többi, a zsidóságból kinőtt vallásnak is (keresztények, muszlimok).

Kérdés, hogy kicsoda YHWH valójában, mert tettei és parancsolatai alapján a világegyetem legnagyobb szörnyetegének tűnik, valóságos Cthulhu-nak, aki ráadásul még ma is pusztít és mészárol és uszítja az embereket az öldöklés extázisára, pl. Szíriában, Irakban, Líbiában, Jemenben. Vajon le fogja-e őt győzni Jézus, amikor visszatér az ég felhőin dicsőségben és helyreáll-e ezzel a teremtő és jóságos Adonáj atyaisten tisztelete - megszüntetve a vahhabizmust, az orthodox zsidó fanatizmust és a szélsőséges "neocon" protestáns kereszténységet, meg a többi militarista vallási irányzatot?

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.05 0 0 26

Nincs állítás amit cáfolni vagy elfogadni lehetne, világvallások összehasonlítása Korán hivatkozásokkal vagy hasonló. Egyszerű előítélet van a muszlimokkal szemben, pont mint 1944 előtt a zsidókkal szemben.

Előzmény: ábmrus (25)
ábmrus Creative Commons License 2017.06.05 0 0 25

Inkább cáfold meg logikus érvekkel, itt nincs helye politikai szlogeneknek, megbélyegzéseknek.

Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.05 0 0 24

Kategorikus kinyilatkoztatásra volt válasz.

Előzmény: ábmrus (23)
ábmrus Creative Commons License 2017.06.05 0 0 23

Nem politikai terület kéretik, mellőzni az ilyen kategorikus kinyilatkozásokat. (Mert a végén még te fogod kérni a rovatom törlését a politikára hivatkozva. -:)))

Előzmény: Törölt nick (20)
ábmrus Creative Commons License 2017.06.05 0 0 22

A mohamedán vallás keletkezésének valódi történetéről tudtok valamit?

Aurelius Respectus Creative Commons License 2017.06.05 0 0 21

most zokogni kezdtem :) 

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.05 0 0 20

Náci butaság.

Előzmény: Aurelius Respectus (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!