Keresés

Részletes keresés

terminatorr Creative Commons License 2018.09.08 0 0 12

Jó napot!

A történetem a következő:
Autós kaszkós kárrendezéssel foglalkozom. A munkámhoz tartozik a kár felvétele, vagyis beállni az autóval, és lefényképezni a sérüléseket és az autó egyéb jelzéseit.
Sajnos egyik beparkolásom rosszul sikerült. Szűken vettem a kanyart, és az autó ajtaja behorpadt. A bajt még tetézte, hogy egy taxiról van szó.

Mivel alkalmazott vagyok, így a cég vezető bonyolította le a taxissal a kár rendezését. A taxis hasra ütés szerűen azt mondta, hogy ez neki napi 45 ezer kiesést jelent. 10 napig szerelték, fényezték, fóliázták a kocsit, mire helyre igazították.

A főnököm több mint 300 ezret adott a taxisnak, kártérítésként amellett, hogy saját szakállára javíttatta meg az autót.

Nekem az egész tárgyalásba nem volt beleszólásom, mivel alkalmazottként harmadik félnek okoztam kárt, amiért a munkáltató a felelős.

Viszont most, hogy a kár kettejük részéről rendeződött, most felém nyújtja be a számlát.

Ez így összesen több, mint fél millió.
Emellett pályakezdőként vagyok a próbaidőm vége fele, így ez több havi fizetésemnek felel meg, és anyagilag igen csak megterhelne.

Most kifizettetheti velem a teljes szerelési díjat, és a 300 ezer kártérítési díjat is?

Camo_BDU Creative Commons License 2018.05.28 0 0 11

Micsoda? Vett párszor kólát meg szendvicset? Még jó hogy nem ment ki hozzá a honvédség hogy tankkal kilője. :D 

 

Miféle ótvar bolt az, ahol ez a filléres ökörség számít? Nem beszélve attól hogy ha a pontok nem kellettek a vásárlónak és odaadta neki. Azt hívják borravalónak.

 

Meg gyanús papírok, semmi hivatalos? Kicsit az jön le a sztoriból hogy a főnökasszony volt az akinek nem volt becsülete... Úgy tűnik hogy lenyúlta a fele fizetését annak aki épp kilépett a cégtől. 

lautnermark Creative Commons License 2017.01.23 0 1 10

Úgy látszik, hogy a kérdezőt már le is csukták, ha így eltűnt.

[fidelio] Pirandus Creative Commons License 2017.01.19 0 0 9

kösz a nagyobb betűket.

Előzmény: Zeki_ (6)
lxt Creative Commons License 2017.01.18 0 0 8

Csak egy apróság: arra az e-rendszerre, amelyik ugyanazon elfogadóhelyen (feltételezetten egy terminálon), 16 nap alatt (tudom én, hány pont/liter vagy pont/pénzösszeg?), gond nélkül jóváír 61 582 vagy mennyi pontot:-)… nem lennék büszke.

Vajon hány napnak-hétnek-hónapnak-évnek kellett volna eltelnie, amíg letiltják a kártyát – azt már nem is feltételezve, hogy valaha is limitálják a napi tranzakciók számát/pontértékét – legalább terminálonként.

 

(Ez valami olyasféle... mintha csak 3 bankrablás után lehetne bárkit is elítélni; ezért, miután már az első rablás alkalmával lebuktál, szoros megfigyelés alatt követnéd el a másodikat (strigula, de Te még mindig megúszhatod), majd a harmadik esetet követően (strigula + összeadás), kifelé jövet a fiókból, kezedben a táskányi pénzzel, látványosan, a meghívott sajtó és az összes, szendvicseket majszoló dandártábornok jelenlétében fülelnének le. Na ugye, működik a rendszer!:-))

emp Creative Commons License 2017.01.18 0 0 7

köszi :)

én a zoom-ot használtam, ha nagy ritkán kellett

Előzmény: Törölt nick (5)
Zeki_ Creative Commons License 2017.01.18 0 0 6

Van egy elég nagy gondom,és el vagyok keseredve, emellett fel vagyok háborodva, s hátha tud valaki nekem segíteni ezügyben,vagy csak simán tanácsot adni,mi tévő legyek...

Mert ha tele lennék pénzzel, akkor sem biztos,hogy ezt hagynám, hát még így, hogy a párom tart el. Kiköltöztem páromhoz ausztriába,és kiléptem a munkahelyemről jan.7.én (előtte egy hónappal már szóltam(dec 9.én) ,nem volt semmi gond....,meg is köszönte a főnökasszony,hogy időben szóltam) Eljött a 7.-e reggel...főnök asszony bejött,(meg is lepődtem,hogy szombat reggel bejön, hogy odaadja a pénzem,miközben nem is dolgozik hétvégén) hogy elszámoljunk... mutatja a fizupapírom, meg a monitoron is,látom, hogy 119.875...pedig 18 napot dolgoztam...6nappal 6éjszaka...mondja főnökasszony, hogy még csak a decemberit kapom meg, -megbeszéltük,hogy majd apum bemegy,írunk egy meghatalmazást és a fennmaradó januári fizumért, meg a kilépő papírjaimért.- erre mondja a főnökasszony: Volt két napja egy ellenőrzés....mondom na, és mi volt? rendben volt minden? mondja nem...Tünci,van smart kártyád?? használtad is? mert sok volt rajta a mozgás,és ezért jöttek ki.... mondom igen, ami pontok nem kellettek a vásárlóknak, mondták,hogy feltehetem magamnak....jattnak. s én feltettem...és néha vettem 1-1 szendvicset,csokit,vagy üdítőt a pontokból,ha nem vittem aznap enni magamnak aznap...(max 6-8000pontról beszélünk) erre mondja, hogy le kell vonnia a fizetésemből 61ezer valamennyit, mert ezt nem szabad csinálni,h.rátesszük a pontokat a kártyánkra,ez bűncselekmény,sikkasztás, és hogy megkárosítottam a smartot....erre elővette a számológépét, és 119ezerből levonta az állítólagos 61582ezret, amit kiszámlázott a club smart....(mondta,hogy majd,kapok erről jegyzőkönyvet,ha elkészül,meg mutatott egy ilyen kimutatást,-de olyan papírra volt nyomtatva,amit mi is használtunk benn…szóval ezt se értem,hogy ha a smarttól jött, akkor miért nem Ők,hivatalos e-mailben küldték,miért a főnökasszonynak kellett kinyomtatnia….- hogy mikor,és mennyi pontot tettem a kártyákra,mert 2 kártyára is tettem...apumére, amit én használtam,és a pároméra, ha jött tankolni, feltettem neki hivatalosan a pontokat,meg ha kaptam én pontokat azt is néha az övére tettem,mert nálam volt az Övé is,de le lett tiltva mindkettő kártya… szóval megkaptam az 58párszáz Ft fizut, 16óra munkanapra....Még azért odamondta nekem elég fura hangsúlyban, hogy: „ Ért enyit a becsületed? pár szaros smartpontért??? pedig ki akartad vinni a fizud felét,hogy abból élj,míg nem találsz állást ausztriában, látod, most nem viszed ki…”

Kézpénzben kaptam meg a fizetésem, nem utalva, mint eddig minden alkalommal,és aláíratta velem a főnökasszony az, hogy átvettem. Nem hagyom ennyiben,mert szerintem is, és több ember szerint is valami lehúzás dolog van ebben...Ráadásul a januári fizetésemet várom még mindig…abban egyeztünk meg, hogy felhív, én küldöm aput,hogy menjen a fizetésemért, és a kilépő papírjaimért, de ezek után nem aput küldöm, hanem én megyek be, mert apum képes bármit aláírni, nem olvasná el… vélemény, meglátás? Érdemes ebbe időt fektetni, vagy több-be kerülne az eljárás, perek,és munkajogi ügyvédek fogadása,mint maga az összeg, amit amiket nem fizettek ki??? 16 munkanap,8nappal 8 éjszaka,napi 12 órára még a 119ezer is kevés….ráadásul voltam benn helyettesíteni 1-2 napot úgy, hogy előtte szóltak egy nappal… a munkaszerződésem otthon van, csütörtökön megyek haza ausztriából, akkor nézem meg, hogy mi volt a megállapodás, de nem lett írásban kikötve-ha jól emlékszem,hogy a ClubSmart pontokat nem használhatjuk fel. Kérem adjon nekem tanácsot, milyen lépéseket tudnék tenni,hogy becsülettel ki legyen fizeve,amiért megdolgoztam…Vagy nincs mit tenni???

 

----

 

A nem tudás nem mentesít. A kasszás még azt sem teheti meg, hogy x pontgyűjtő kártyára az előző vásárló pontjait írja rá, mert a következő megkérdi a vásárlót, hogy ha úgysincs kártyája, akkor hagy írassa már rá a pontokat.

Nagyon fiatal lehetsz még, ha ezt hiszed lehet így trükközni.

Előzmény: [fidelio] Pirandus (4)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.17 0 1 5

[ctrl] + [görgetés felfelé], de ne áruld el senkinek, legyen ez a mi titkunk

Előzmény: [fidelio] Pirandus (4)
[fidelio] Pirandus Creative Commons License 2017.01.17 0 0 4

Üdv. Kár, hogy nem ismételted meg az első hsz-ban a nagyon apróbetűs topikbevezetést. Szoktaák, nagyon helyesen, főleg, ha hosszú az apróbetűs. Talán nekem is lenne (feleségem révén) hasznos hozzászólásom, de a nagyon kis betűt semmiféle techn. segítséggel nem tudom, sőt nem is akarom szemrontóan, kifolyó szemmel végigrágni.

Előzmény: cseppke8855 (-)
lautnermark Creative Commons License 2017.01.17 0 0 3

Ja, és ha feljelentenek, akkor csalás és sikkasztás bűncselekményével kell szembenézned, uh. inkább örülj, ha megúszhatod egy kis pénzlevonással az egészet.

lautnermark Creative Commons License 2017.01.17 0 1 2

- az utolsó napodon meg kell kapnod minden járandóságodat és papírjaidat (törvény szerint)

- 18 napot dolgoztál - 6 nappal, 6 éjszaka, aztán meg 16 munkanap - 8 nappal, 8 éjszaka? most akkor mennyit?

- nem kevés a 119 ezer ennyi munkára, én 360 órázom 141 ezerért és még borravalót sem kapok, meg ingyen kávét sem stb.

- a smart kártyát egy nap maximum 8x használhatod (ha jól rémlik), na ezen buktál meg

- ami a nagyobb probléma. hogy megszegted a munkaszerződésedet, hiszen a smart programban feltétel, hogy dolgozó nem használhatja a saját kártyáját más pontjainak a gyűjtésére (mint pl. ahogy egy promociós nyereményjátékban sem vehetsz részt)

- örülj neki, hogy a cég még nem jelentett fel a rendőrségen!

Előzmény: cseppke8855 (-)
kibujt a szog a zsakbol Creative Commons License 2017.01.17 -1 0 1

Csaltál, lebuktál, még olcsón megúsztad...

Előzmény: cseppke8855 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.17 0 0 0

Ügyes legyél. Nehogy a végén a nyakadba varrjanak bűncselekményt, vétséget.

A dolgozók nincsenek élből kizárva az ilyen pontgyűjtőkből? Amit te végülis frankón megkerültél apukád bevonásával.

A bűnszervezetben elkövetés az a legtöbb tényállásnál súlyosbító körülmény.

Szóval: légy óvatos, és megfontolt.

cseppke8855 Creative Commons License 2017.01.17 0 0 topiknyitó

aki tud tanácsot adni, írjon!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!