Keresés

Részletes keresés

immunrendi Creative Commons License 2017.10.18 0 0 5459

.. meg értem .. nem érted.. gondold tovább azt .. ami -ért szerinted tehettem.. he nem bosszantásból teszem ... 

 

Előzmény: 3x megszólaló kakas (5458)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2017.10.16 0 0 5458

 

Persze az sem világos, hogy ezt a bejegyzésedet egy az egyben már beraktad a "tudomány-társadalom" topikba is.

Mit is akarsz ezzel?

Előzmény: pájázó (5456)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2017.10.16 0 0 5457

 

"a szellemiség visszafogottsága a teremtményi állapot szempontjából való kiszolgáltatottság élményéből eredőn .. nem haladja meg a véletlen fogalmába írható események eredményesség terén.."

 

 

Valószínűleg az én szellemi képességeimmel van baj. de én nem nagyon értem az eszmefuttatásodat.

Előzmény: pájázó (5456)
pájázó Creative Commons License 2017.10.16 0 0 5456

Szellemiségünk problémája a születés és a halál elfogadottsága, mit az istenkultusz tart fenn a a halál utáni lehetőségek vélelmezhetőségével !

Így a hívő bár teremtő, de hite szerint teremtmény így saját múlandóságát teremti… azzal hogy a valóság léte elé helyezi , érzelmi viszonyait .. barátság.. párkapcsolat… . Ezzel meg is pecsételve az „értelem”  fogalmát , mi így megreked a jogrendnél, a lét védelem helyett . Lévén a jog a társadalmi birtokviszony de nem  a lét védelmét szolgálja.
// nem tetszik nekem sem , de eddigi kutakodásom azt az eredményt mutatja,  mivel a lányok világa a a szüléskörül alakult így a valóság azon értelmezése hova is s kik azok akik szülnek kérdés még nem került szempontként gondolataik közzé. Viszont a vallás engedte misztikum a szüléssel privilég helyzetet teremtett számukra.  Valójában a Nőiség valóság élményét éljük halandóként ….
feltételezem ezért állt le a lombik bébi program is, e privilég helyzet, általa való nem támogathatóság okán. A vallásterjesztette nem tudhatóság okán .. persze ez is belefér a társadalom fenntarthatóságának idea rendszerébe… ahol a *fönöknek mindig igaza van, még akkor is ha sajét maga is beledöglik” !A tudomány is mondhatni ezért halad úgy mint a lottó ötös.. hiszen a szellemiség visszafogottsága a teremtményi állapot szempontjából való kiszolgáltatottság élményéből eredőn .. nem haladja meg a véletlen fogalmába írható események eredményesség terén.. 

pájázó Creative Commons License 2017.10.03 0 0 5455

oktatás nem a fejlődésre nevel .. csak a történelmi ideológia rendszer szolgálatába állít amibe ugyan eddig is mindenki belehalt, de ez miért lenne tanúság .. ha maga a rendszer ideológiája a mulandóság átörökítése csupán ..

gépek eszközöket .. építhetnek.. de a világ dolgait nem ismerik...a logika.. és a vitalitás nem összeegyeztethető... a gépet a vitalitás hozta létre a kényelmesebb életért... a gép csak a kényelmet szolgálja. S ha egy társadalom /faj/ .. egymáskiszolgálását elfogadja .. értelemnek.. hát az csak gépi civilizáció ...vagy elmaradott szellemiségű-valláskárosult faj.

 

rendszer programozóként vagy okkult tudományok ismerőjeként tisztán felismerhető...

ezt nem érted, .. de mivel az evolúciót nem fogadod el .. így megértem .. hogy nem érted, amíg születéstől halálig élni értelmesnek van tartva .. addig nem is élsz csak .. egy szoftver fut az elmében .. ami az élet nem ismerete okán .. elfoglaltságot biztosít léted okán. Az evolucionista ezt felismerten, fejleszti a szoftvert /mint egy önfejlestő biorobot/... hisz a születésnek nem lehet oka az elmúlás... az elmúlás oka a fejletlen szoftver.. amin keresztül látod S TEREMTED a világot. Így ha addig szaporodsz míg halandónak tudod magad, valójában csak az értelem lehetőségét biztosítod másnak.. ( !!! ) egy gép.

Kód 001 Creative Commons License 2017.09.30 -1 0 5453

- elnéző mosoly-

Előzmény: Törölt nick (5452)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.30 -1 0 5452

 a vallásos is tisztában van a valósággal, abban is él, aszerint cselekszik, de erről egyszerűen nem vesz tudomást, ragaszkodik egy olyan elképzeléshez, amit a saját létezése is cáfol.

 

 

 

 A vallásos is tisztában van a valósággal, abban is él, aszerint cselekszik, de  egyszerűen nem vesz tudomást az evolúció téveszméjéről ragaszkodik egy olyan bizonysághoz, amely valóság, amit a saját létezése is alátámaszt.

Előzmény: 3x megszólaló kakas (5451)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2017.09.26 0 0 5451

 

Ezzel csak arra akartam célozni, hogy a vallásos is tisztában van a valósággal, abban is él, aszerint cselekszik, de erről egyszerűen nem vesz tudomást, ragaszkodik egy olyan elképzeléshez, amit a saját létezése is cáfol.

A hitét kezdi valóságosnak érezni, és a valóságot kezdi megtévesztésként felfogni.

Ketté szakad a tudata.

Az egyik a hitében él, a másik meg a valóságban.

Előzmény: Alapigazság (5450)
Alapigazság Creative Commons License 2017.09.26 0 0 5450

Ez ok, de a benzin nem ígér örök életet az ellenőrizhetetlen túlvilágon, a széna pedig igen, ha nem tágít tőle.

Előzmény: 3x megszólaló kakas (5449)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2017.09.26 0 0 5449

Az emberben sokszor felmerül, hogy van e értelme e egyáltalán egy vallásossal vitatkozni?

Nincsen.

Mert milyen is a vallásos ember?

Olyan mint az  az autós, aki minden héten telitankolja az autóját benzinnel, részt vesz a forgalomban, javíttatja a kocsiját, aztán egyszer csak meggyőződéssel kijelenti, hogy az ő kocsija kizárólag szénát eszik és ettől halad az úton.

Hiába minden, ami ennek ellene szól, sőt még saját maga is benzint tankol, de mégis a szénaevésben hisz.

Így tesz erőszakot  a saját elméjén, és a valóságon a vallásos ember.

immunrendi Creative Commons License 2017.09.24 0 0 5448

a rend kedvéért .. ha valaki a törvények ismeretét tartaná elégnek az értelem-rend terén .. ...

 

// ...

sajnos a megújuló.. vízi.. geotermikus energiák ..stb .. még mindig nem oldják meg azt hogy hosszútávon .. ne éljük fel a bolygót. A mobilizálható energia engedi az emberiség szabadságát... a bolygón élni .. foglalkoztatáspolitikát szolgálni ...kényelmes ha nincsen.. gondolatod, de akkor is pont olyan mint ketrecbe zártan élni... !! .

Nem gondolom az atom energia felhasználásának módja nem fejleszthető.. s emberbarátibbá ne lehetne tenni hogy akár zsebben is hordhassuk .... valójában MÉG nem tudjuk kordában tartani.. mint a ceruza elemben zajló kémiai reakciót ..

nem jutottál el a kémiáig .. ami a szerves létforma lapja ... is !s mivel a valóság *kémia alapokon* működik a szerves létforma .. ha gondolataiból kizárja ezen információt.. úgy valójában, az élete kín.. keserv..háborúk a javakért.. születés.. halál.. lesz .. eldobva haláltalanság, fejlett infrastruktúra lehetőségét.. hiszen a valóság létének alapja -nyelve a kémia . A tudatlanságot mint kulturális .. foglalkoztatáspolitikai szükséget .. már az óvodában megismerjük. a *napossággal*.. iskolában-hetes . A mai, szervesben gondolás.. gazdasági .. hatalmi értéke... !

a kollektív tudattalan-t a Mengyelejev táblázat tartalmazza. ..

s mivel nem a valóságig ..jut az egyed.. csak az irodalom szerint -i személyiségekkel találkozik.. így lesz belőle identitások rivalizációja az egyedben .. társadalomban=halandói szellemiség. Lévén nem *teremtői tudását csiszolja.. csak a másik--mások fölé-kerülési lehetőségét kutatja* mint halandói létélmény, a halandósági időkorlát vélelmezése okán, gondolt értelmes hozzáállásként ... s nincsen miért a létet a haláltalanság állapotához igazítani vélelmezés okán.nem gondolva tudásával-teremti valóságát, s ha CSak kapcsolataira figyel ... az "anyag" miben ez történik..- megéli nem része - eszköze valóságának..gondolása, a halálának oka .. hiszen nem szán -rá gondolatot,.. nem táplálja, .. csak feléli,..

 Jung- nak is csak annyi gondja volt az akkor ismert szellemiséghez /isten kultusz=gondolkodás mód/, gondolás-teremtés kihelyezése az egyedből.. az egyed uralhatósága .. vezethetősége,,/ igazította az egészséges szellem ... gyógyítás fogalmát... :) 

ma a tudat teremtette világ margójára ezt írom...az istenhit- nek köszönve .. a lányok gyermekeket szülnek ... színesebbé tegyék AZ ÉLETÜK s Idős korukban gondjukat viseljék.../gondolat=teremtés/.Így történt hogy mára, már nincsen is időnk egymásra hiszen a foglalkoztatás politika nem az életet csak az egymáson élősködést oldja +. Így történt hogy a technológia .. mi a szabad időt hozná el .. csak a humán erőforrást váltja ki a gazdaságos termelésből... hiszen nem beteg .. nem fárad .. nem megy meccsre ..műkörmöshöz...vagyis a múlandóság senkinek nem érdeke.. a mulandóság a gondolkodás képtelenség-dogmatizmus-fanatizmus... - szokás .. a szokás az értelem rovására van ...viszont vannak komoly nyelvtani irodalmi viták a státuszok fenntartása érdekében a butaság jegyében.. nem értve vagy mindenki mindent tud .. vagy nem fenntartható a világ.. s ha valaki azt gondolja,.. "na és majd lesznek mások" .. az inkább kezdjen el pakolni, mintsem néhány atom töltet rövidítené le hosszas szenvedésünket miattuk...

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5447

Ne vetítsd ki rám a saját hibáidat légy oly kedves! És ha csak mocskolódásra futja inkább hallgass!

Előzmény: Törölt nick (5446)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5446

Te hazudsz folyton különösen önmagadnak. 

Előzmény: Törölt nick (5445)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5445

Mondhatnád hogy nem tudtam, de hazugság lenne.

És persze mondhatnád hogy az egyházak csak 1%-ba kerülnek, de ez is hazugság lenne.

Még nagyon sokféle hazugságot mondhatnál.

Előzmény: Törölt nick (5444)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5444

Mondhatnánk persze úgy is, hogy nem tudtál a kérdésre igazi választ adni. Az egyháztól (mindegy melyiktől) sajnálod az 1%-ot, de az államtól nem sajnálod a maradék 99-et. 

Előzmény: Törölt nick (5443)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5443

Látod ezért pazarlás, mert majdnem szó szerint ezt írtam le az előbb...

Na jó, távozz innen troll, hess!

Előzmény: Törölt nick (5442)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5442

Miért volna pazarlás? Szerintem inkább csak arról van szó, hogy részletesebb választ nem akartál adni. 

Előzmény: Törölt nick (5441)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5441

Sejtem, csak pazarlás lenne többet gépelni valakinek, aki csak kérdéseket tesz fel. Lassan már ez is időpocsékolás.

Előzmény: Törölt nick (5440)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5440

Nem tudod, hogy miért kérdeztem, amit kérdeztem, igaz?

Előzmény: Törölt nick (5439)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5439

Te is azt a játékot játszod, hogy ha valaki nem ért egyet veled, akkor kapásból rásütöd, hogy "nem értetted meg"? Megjegyzem egy kérdést tettél fel és adtam egy annyira részletes választ, amennyit megérdemelt. Ez nem tanár-diák viszony itt, kétirányúnak kell lennie a beszélgetésnek, ha nem teszel hozzá semmit akkor ne várj komplexebb választ.

 

Előzmény: Törölt nick (5437)
pk1 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5438

Gondolom, azért viselkedik így, mert elfogadja a társadalmi elvárásokat és/vagy kifizetődőnek találja megfizetni az adót az egyéb lehetőségekkel szemben.

Előzmény: Törölt nick (5437)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5437

Mindössze annyit sikerült (a megjegyzésed alapján) megértened, hogy a magyar állam nem keresztény. 

 

De arra a kérdésre, hogy miért adod az adód 99%-át ennek a tökmindegy magát milyennek nevező államnak, arra kitérő választ adtál. Azt, hogy elvárod, hogy jól használják az adódat, nem válasz erre a kérdésre.

Előzmény: Törölt nick (5436)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5436

Akkor magyarázd el légy oly szíves... cáfolj rám, hogy rosszul értettem!

Előzmény: Törölt nick (5435)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5435

Úgy gondolom a ,,terelésben" már benne volt az érdemi válasz, csak érdemben nem sikerült megértened.

Előzmény: Törölt nick (5434)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5434

Magyarország nem keresztény állam, lassan már keresztény többségűnek sem nevezhető.

Az adóm helyes felhasználását természetesen más területeken is elvártnak tekintem.

A terelésen kívül van érdemi válasz?

Előzmény: Törölt nick (5433)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5433

Miért, a magyar (keresztény) államot, miért kell támogatnod az adód nem nem 1, hanem 99%-ával?

Előzmény: Törölt nick (5432)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5432

Miért szigorú gondolat, hogy az egyházakat tartsák el a híveik? Miért is kellene nekem mások vallási életét finanszírozni az adómból? A vallás magánügy, lehet otthon imádkozni. Ha templomokat akarnak építeni és fenntartani fizessék maguknak.

Az még jobban felháborít, hogy átjátsszák az iskolák jelentős részét az amúgy is jobban finanszírozott egyházi kezekbe, így elvonva a színvonalas világi oktatás lehetőségét a gyerekektől, mindezt nekem kell finanszíroznom a saját zsebemből.

 

Az egyházak nagyon megszokták, hogy a pénzünk és mindenféle más privilégium JÁR nekik, ennek nem szabadna így lennie. Perselyezzen a templomokban, vagy szedjenek belépőt, csináljanak gyűjtéseket, ne másokon élősködjenek.

Előzmény: Törölt nick (5430)
Alapigazság Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5431

"mekkora is a tábor valójában!"

 

12-15 %

Előzmény: asamprajnata (5429)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5430

Nagyon szigorú vagy...

Előzmény: asamprajnata (5429)
asamprajnata Creative Commons License 2017.09.20 0 0 5429

én ezt inkább úgy mondanám, minden vallást a saját hívei tartsanak el, állami pénz kivonva!!!!

 Amely épületet, szolgáltatást nem tudnak fenntartani, mehet államnak. Egy kivétel, az az egészségügy! Oktatáson még gondolkodnék....

 

De mást semmit!

 

Kíváncsi lennék, mi lenne.... Megmutatkozni, mekkora is a tábor valójában!

Előzmény: 3x megszólaló kakas (5428)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!