Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.02 0 0 406

Semmi okunk nincs az feltételezni, hogy Jelenések könyvét nem János, Jézus tanítvány írta volna.

 

János apostol, János evangélista, katolikus körökben Evangélista Szent János (ógörögül: Ἰωάννης), (kb. 6 – kb. 100[1]) a tizenkét apostol egyike. Az evangélium úgy emlegeti mint a tanítványt, akit Jézus szeretett. A tanítványok közt a legfiatalabb, és a tizenkettő közül az egyetlen olyan, aki nem vértanúhalált halt. A negyedik evangélium, három apostoli levél és a hagyomány szerint A jelenések könyvének szerzője.

 

Domitianus császár Pátmosz szigetére száműzte. Itt részesült azokban a látomásokban, amelyeket a Jelenések könyvében leírt. Nerva uralkodása alatt visszatért Epheszoszba, és már száz éves lehetett, amikor Traianus uralkodásának idején meghalt, az apostolok közül egyedüliként természetes halállal.

Előzmény: Paleokrites (405)
Paleokrites Creative Commons License 2019.07.02 0 0 405

jaja, nagyon érthető, főleg a sok állatos mese benne, a fenevadakkal és a sok vérfröccsenéssel, parázna asszonnyal, stb....., mintha Isten nem tudott volna rendesen kinyilatkozni semmit és lidércnyomásos extázisban révedett illetőség, akit Janinak hívtak, szerzői név alapján..., ám tudtad eltelt 1900 év és mond ebből mi lett azóta?

 

Gyakran feltételezik, hogy a Jelenések könyvét ugyanaz a személy írta, mint aki a negyedik evangéliumot. A szerző azonban nem azonosítja magát az evangélistával. Tulajdonképpen még utal is az apostolokra, mint múltbeli, külön csoportra (18,20; 21,14). Már az ókorban gondoltak arra, hogy a két könyvet nem írhatta egy és ugyanaz a személy, mivel a stílusuk egészen más. Az a tény pedig, hogy a Jelenések könyvét eretnek csoportok is felhasználták, sok keresztényben is felkeltette a gyanút. Mivel azonban a Jelenések-beli János akár azonos is lehetne az evangélista Jánossal, az Apokalipszis kivívta a keresztények elismerését, "

 


1. Az evangélium szerzője : https://teol.lutheran.hu/etn/include/download.php?kod=7f5c4242076faef82384d8ca9c688516&fname=irattar/f868.doc

 

              A szinoptikus evangéliumoktól eltérően ennek a könyvnek szerzője szemtanúnak mondja magát (1,14; 19,35.), azt a tényt domborítja ki a befejezésben, hogy tanítvány. (21,24). A könyv viszont arról, hogy a szemtanú apostol János lenne, nem szól semmit. Sőt, feltűnő, hogy János nevét nem is említi. Testvérének, Jakabnak sem fordul elő a neve. Pedig a szinoptikusok szerint a tanítványok belső köréhez tartoztak mind a ketten. Ez annál feltűnőbb, mert János sok olyan tanítványról beszél, akinek a neve a szinoptikusoknál csak a tanítványok jegyzékében fordul elő. "

Előzmény: Törölt nick (404)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.02 0 0 404

Jelenések könyvének szerzője János, Jézus tanítványa. Egységes érthető összefüggő mű.

Előzmény: Paleokrites (403)
Paleokrites Creative Commons License 2019.07.02 0 0 403

Jelenések könyve szerzői valami halucinációs elmei látomásait írták meg többen is, amit egy könyvvé gyúrtak, mintha egyetlen ismert szerzője lenne, holott még csak Jézust sem ismerte!

 

De már delejes fantasy mű elérte a célját...., azóta se teljesedett be az erre ráhúzott keresztes prófétikumjai se!

 

 Nostradamus-ok folytatták eme szakmát, azóta is hiányzanak ezek a nagy jósdások! A kisebbekre nem adunk ugye...?

 

Persze az írói jelzőkkel nem fukarkodtak ha be akartak valamit azonosítani, ördög = sátán = démon = sárkány = ama régi kígyó = stb. a végtelenségig ha kell ugyan az a megszemélyesítetté tétel, persze ezek külön is szerepelnek, mint önálló képződmény, teremtmény, de ez kit zavar, ha egy keresztény teológia akar valami hatásos ön-igazolható ötvözményt?

 

Így könnyebb ráfogni mindenre és mindenkire, ha kell, szükséges, hogy sátán, ateista, démonos, kígyó, stb.....

 

Nem is gondolná az ember, hogy ezeknek a sátándémonkígyóateista lényeletnek angyalseregeik vannak és levettetének az égből, valahonnan, a mennyezetről, mert addig ott éldegéltek és fellázadtak, majd Isten, a keresztények szerint az emberiségre hányta, hogy na ráengedjük a gonoszt és majd megbünteti az emberiséget? :)

 

Mekkora hulladékelméletekből kreálnak hitető etettményeket a keresztény teológiák, nemde?

 

Még a lánchazudozástól sem bírnak leszokni, igaz?

 

 

Előzmény: Törölt nick (402)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.01 0 0 402

 mesélj erről a sárkányról,

 

És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, aki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének.

Előzmény: Paleokrites (401)
Paleokrites Creative Commons License 2019.07.01 0 0 401

És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod. "

 

 

Na és most erre, mire is következtethet egy mezei olvasó?

 

Nos, akkor mond, kígyótaposás és sarok maratás van azóta is, nemde?

 

 

És amiképpen felemelte Mózes a kígyót a pusztában, akképpen kell az ember Fiának felemeltetnie.15Hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. "

 

Jaja, tudod, kígyó marta sarkok eléggé fájóak, majd a rézkígyóra tekintettek és elmúlt a fájás! ennyi?

 

Jézusnak fel kell emeltetnie, hogy lássák és aki ránéz, ja nem ránéz, itt már csúsztatás van, hinni kell a mesében amit a keresztények kitaláltak Jézusra, nemde?

 

De mond, hol látod Jézust felemeltetve?

 

 

És lőn az égben viaskodás: Mihály és az ő angyalai viaskodnak vala a sárkánynyal; "

 

Ah, Misi előlépett, zsidó fejedelemből angyalfejedelemmé és egész angyalserege is van, én azt hittem, hogy Istennek vannak angyalai, így akkor tévedtem, Gábriel angyalfejedelemnek is vannak angyalai?

 

Ah, sárkánnyal viaskodnak, mesélj erről a sárkányról, tüzet okádó, esetleg száll a levegőben, karmai vannak és rátámadt az angyalokra? Állatok az angyalokkal szemben, emberek csak a Komodói sárkánnyal érhetik be?

 

Jelenések könyve tele van fantáziákkal, ez egy Fantasy mű?

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (398)
Adventi Pista Creative Commons License 2019.07.01 0 1 400

Hogy az igemorzsakutya oldal mit hazudik (és te mit hazudsz) az a tények szempontjából irreleváns.

 

Szó nincs másodlagos megváltóról még csak érintőlegesen sem, a zsidók mindig a saját jehova istenüket várták vissza (mint az közismert minden bibliát értő embernek). Ezért akarták Pálék a jézus = isten irányvonalat erőltetni,csak nem jött be nekik a zsidóknál, mentek hát a hülyeségeikkel házalni a pogányokhoz.

Előzmény: Törölt nick (399)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.30 -1 0 399

Nem csak azt állítom hogy a valóságban nem történt ilyen, de azt is hogy az Ószövetségben egyetlen utalás sincsen az Újszövetségi Jézusra. A topic lényege: a hívő mutasson egy "jövendőlést", a többiek meg megmutatják miért nem igaz!

 

193

http://igemorzsa.hu/profecia/messias/konyvenkent.html

Törölt nick Creative Commons License 2019.06.16 -1 0 398

És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod.

 

És amiképpen felemelte Mózes a kígyót a pusztában, akképpen kell az ember Fiának felemeltetnie.15Hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

 

 

És lőn az égben viaskodás: Mihály és az ő angyalai viaskodnak vala a sárkánynyal; és a sárkány is viaskodik vala és az ő angyalai;8De nem vehetének diadalmat, és az ő helyök sem találtaték többé a mennyben.9És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, aki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének.10És hallék nagy szózatot az égben, amely ezt mondja vala: Most lett meg az idvesség és az erő, és a mi Istenünknek országa, és az ő Krisztusának hatalma; mert a mi atyánkfiainak vádolója levettetett, ki vádolja vala őket éjjel és nappal a mi Istenünk előtt.

Előzmény: Paleokrites (397)
Paleokrites Creative Commons License 2019.06.09 0 0 397

igen, általában a vallásokban lévő hívők az ateisták, mert azok akik nem ismernek semmiféle valóságban lévő isteneket, nem is tagadhatják, ellenben akik egy istenséget is ismerni vélnek, hitük alapján, a többit tagadják!

 

Tehát az olyan butító mesterkélt mondások, mint amit kútfődből idéztél, hogy is mondjam, szó lengetés a szélben..., egyébként az a hamisítás a bibliában, ami éppen a vallásokat igazolni igyekeznek, a történelmi-helyszínre épített misztika, hiedelem, misztérium, hittételek és isteni lények és kisegítő személyzetei!

 

 

Ezekből is látszik, hogy nem tudnak a nagy szent írásoktól ellépni, mert akkor elesnének, semmi valós támasz, ingoványos lenne a talaj igazság és tényeket tekintve!

Előzmény: Törölt nick (396)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.09 0 0 396

Van egy ateista mondás:

 

Minden igaz lehet ami nincs a Bibliában.

Előzmény: Paleokrites (395)
Paleokrites Creative Commons License 2019.06.09 0 0 395

Grüll Tibor szerint ezért nemcsak a júdeai zsidók tragédiája volt Jeruzsálem pusztulása, hanem az egész zsidóságé, hiszen szinte minden közösségből voltak áldozatok. Egyedül a zsidó-keresztény lakosság tudott időben elmenekülni, fölismerve 66-ban Cestius Gallus szír legátus csapatainak megjelenésében, majd elvonulásában Jézus szavainak beteljesülését: „amikor pedig látjátok Jeruzsálemet hadseregektől körülvéve, akkor tudjátok meg, hogy elközelgett az ő elpusztulása” (Luk 21:20). "

Ebből is látszik, milyenek a keresztények..., a bajbajutottakat otthagyják, hogy saját feneküket mentsék..., mindig is ilyenek voltak, sajnos kevés kivétellel, de azok sem a nagy kereszténységükben, hanem emberi mivoltikban, humánumukban, emberi jó tulajdonságaikban!

Jeruzsálemet valójában sohasem pusztították el...., még áll, tök mindegy mikor építették újjá, ám a korai keresztények a Templom hegyet szemétdombnak használták Konstantin idejében amikor rendeletben adta 325 körül, hogy a szent sír templomot építsék fel...

Nem Jézus szavai teljesedtek be, hanem Lukács írta meg 70 után jóval Jézus szájából elhangzóan az áljóslatot, ami nem igazán úgy lett, ahogyan volt!

Előzmény: Törölt nick (394)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.09 0 0 394

Tudod volt idő, amikor a pusztító útálatosság nem más volt, mint a keresztény hitvezérek!

 

Érdekes, a keresztények pontosan azt értették alatta, amit Jézus mondani akart és megmenekültek.:

 

Grüll Tibor szerint ezért nemcsak a júdeai zsidók tragédiája volt Jeruzsálem pusztulása, hanem az egész zsidóságé, hiszen szinte minden közösségből voltak áldozatok. Egyedül a zsidó-keresztény lakosság tudott időben elmenekülni, fölismerve 66-ban Cestius Gallus szír legátus csapatainak megjelenésében, majd elvonulásában Jézus szavainak beteljesülését: „amikor pedig látjátok Jeruzsálemet hadseregektől körülvéve, akkor tudjátok meg, hogy elközelgett az ő elpusztulása” (Luk 21:20).

Előzmény: Paleokrites (393)
Paleokrites Creative Commons License 2019.06.09 0 1 393

"  Bizony mondom néktek: Nem marad itt kő kövön, mely le nem romboltatik. "

 

 

A hazudozás azóta erkölcsi normává vált minden keresztény szektának...

 

Ismeretlen szerzők szózatai, nem Jézus mondta ezt sem!

 

Érdekes a siratófal kő kövön van, vagy még nem láttad, nem tapogattad?

 

Az sem mellékes, hogy akkor írták le eme jóslást, amikor régen végbement a rombolás 70-ben!

 

Persze igyekeznek direkt a dátumokkal operálni, csúsztatni, hogy igazolva legyen az állítás, ám az is bibliai tény, hogy tök mindegy volt már akkor, hogy minek nevezzük a Templomot, hisz Isten ott a babiloni fogság utáni időkben már sohasem jelent meg, így értelme sem volt imádság házának nevezni, inkább mészárszéket kellett volna kiírni a kapira!

 

 

 

Mondd meg nékünk, mikor lesznek meg ezek? és micsoda jele lesz a te eljövetelednek, és a világ végének?

 

Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek.

 

iu.70-ben lerombolták a templomot (nem múlt el az a nemzetség) "

 

Mint említettem, Jézus irodalmi szereplővel hazudoztak egy jó nagy páli keresztényi, Jézus szájából elhangzó jóslást..., ám a kő-kövön-séget mégis igazolja az utókor a csúsztatott hamis álszent állítás hittételének kamuságát, kész átverés show a keresztény vallás azóta is!

 

Ami még érdekes:

Jézus próféciájára a kerestztények megmenekültek:

 

Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen (aki olvassa, értse meg):16Akkor, akik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre; "

 

Tudod volt idő, amikor a pusztító útálatosság nem más volt, mint a keresztény hitvezérek!

Előzmény: Törölt nick (392)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.08 0 0 392

 a nemzettség elmúlt és sehol az ígéret betartása, persze hogyan is lenne egy ismeretlen kókler firkásztól...

 

 

És kijővén Jézus a templomból, tovább méne; és hozzámenének az ő tanítványai, hogy mutogassák néki a templom épületeit.2Jézus pedig monda nékik: Nem látjátok-é mind ezeket? Bizony mondom néktek: Nem marad itt kő kövön, mely le nem romboltatik.

 

 

 Mondd meg nékünk, mikor lesznek meg ezek? és micsoda jele lesz a te eljövetelednek, és a világ végének?

 

Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek.

 

iu.70-ben lerombolták a templomot (nem múlt el az a nemzetség)

 

Ami még érdekes:

Jézus próféciájára a kerestztények megmenekültek:

 

Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen (aki olvassa, értse meg):16Akkor, akik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre;

Előzmény: Paleokrites (391)
Paleokrites Creative Commons License 2019.06.07 0 0 391

ha tudod az idézet másik felét, miért is kellene ideírnom?

 

Egy kis katolikusos:

 

Óvakodjatok a hamis prófétáktól! Báránybőrben jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. 16Gyümölcseikről ismeritek fel őket. Szednek-e tövisek közül szőlőt vagy bogáncsról fügét? 17Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt. 18Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, sem a rossz fa jó gyümölcsöt. 19Kivágnak és tűzre vetnek minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt. 20Tehát gyümölcseikről ismeritek fel őket. 21Nem jut be mindenki a mennyek országába, aki mondja nekem: – Uram, Uram! Csak az, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem azon a napon: 22Uram, Uram, hát nem a te nevedben jövendöltünk? Nem a te nevedben űztünk ördögöket? Nem a te nevedben tettünk annyi csodát? –23Akkor kijelentem nekik: Sosem ismertelek benneteket. Távozzatok színem elől, ti gonosztevők! "

 

 

 

de ismert az a kijelentés is...; 

 

" Ha valaki ezt mondja akkor néktek: Ímé, itt a Krisztus, vagy amott; ne higyjétek.24. Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is.25. Ímé eleve megmondottam néktek.26. Azért ha azt mondják majd néktek: Ímé a pusztában van; ne menjetek ki. Ímé a belső szobákban; ne higyjétek.27. Mert a miképen a villámlás napkeletről támad és ellátszik egész napnyugtáig, úgy lesz az ember Fiának eljövetele is.28. Mert a hol a dög, oda gyűlnek a keselyűk.29. Mindjárt pedig ama napok nyomorúságai után a nap elsötétedik, és a hold nem fénylik, és a csillagok az égről lehullanak, és az egeknek erősségei megrendülnek.30. És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel.31. És elküldi az ő angyalait nagy trombitaszóval, és egybegyűjtik az ő választottait a négy szelek felől, az ég egyik végétől a másik végéig.32. A fügefáról vegyétek pedig a példát: mikor az ága már zsendül, és levelet hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár:33. Azonképen ti is, mikor mindezeket látjátok, tudjátok meg, hogy közel van, az ajtó előtt.34. Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek. "

 

Sok lett hirtelen a kérdés eme résszel..., a nemzettség elmúlt és sehol az ígéret betartása, persze hogyan is lenne egy ismeretlen kókler firkásztól...

Előzmény: Törölt nick (390)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.07 0 0 390

Idézted, de csak az elejét.

Előzmény: Paleokrites (389)
Paleokrites Creative Commons License 2019.06.07 0 0 389

olvasd az olvasni valókat, hisz ebből éltek ti, mint istenetek szavával, a biblia a te istened, nemde?

Előzmény: Törölt nick (388)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.07 0 0 388

 Jézus nevében jönnek és mondják, Uram, Uram, ilyen az összes keresztény, nemde?

 

 

 Jézus nevében jönnek és mondják, Uram, Uram........folytasd.

Előzmény: Paleokrites (387)
Paleokrites Creative Commons License 2019.06.07 0 0 387

mindegyik ilyen, akik istenek szavának tekintik a biblia szövegeket...

Előzmény: Törölt nick (386)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.07 0 0 386

Uram, Uram, ilyen az összes keresztény, nemde?

 

Tedd hozzá, hogy majdnem........

Előzmény: Paleokrites (385)
Paleokrites Creative Commons License 2019.06.07 0 0 385

nos, lépj már el ettől a koncepciós hadovaságon és láss már egy hamis krisztust, krisztusokat, hamis Jézusokat, hamis vallást, olyanokat akik Jézus nevében jönnek és mondják, Uram, Uram, ilyen az összes keresztény, nemde?

Előzmény: Törölt nick (384)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.07 -1 0 384

keresztény szörnyűségek elkövetésével..

 

Ez a Biblia igazát bizonyítja, a gonosz létezésével és megszemélyesítésével.

Előzmény: Paleokrites (383)
Paleokrites Creative Commons License 2019.06.07 0 0 383

Jaja, meggyőzte a szerző Jézus helyében...., azóta eltelt majd 2 ezer év, tele keresztény szörnyűségek elkövetésével....., erről beszéltek neked személyesen az isteneid?

Előzmény: Törölt nick (382)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.07 -1 0 382

» A János írása szerint való Szent Evangéliom » 16. fejezetÍmé eljő az óra, és immár eljött, hogy szétoszoljatok kiki az övéihez, és engem egyedül hagyjatok; de nem vagyok egyedül, mert az Atya velem van.33Azért beszéltem ezeket néktek, hogy békességetek legyen én bennem. E világon nyomorúságtok lészen; de bízzatok: én meggyőztem a világot.

Törölt nick Creative Commons License 2019.06.05 -1 1 381
Paleokrites Creative Commons License 2017.12.10 -1 0 380

sajnállak, nézed a sorokat, de nem látod a azt, keresed és nem találod, mert nem jól keresed, mert azt nézed amit látni akarsz.... :)

Előzmény: Törölt nick (379)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.10 0 0 379

Olvasd csak tüzetesebben és gondolkodj, hogyan is kell számítani és mikortól? :)

 

Megtörtént.

Előzmény: Paleokrites (378)
Paleokrites Creative Commons License 2017.12.10 0 0 378

hm...., :)

 

Mennyire lehet ámítani az híveket egy bibliai tekintélynek?

 

Olvasd csak tüzetesebben és gondolkodj, hogyan is kell számítani és mikortól? :)

Előzmény: Törölt nick (377)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.10 0 1 377

valami van még ott, ami miatt dől a próféciátok számítgatása...

 

Pl?  (Hitetlenség?)

Előzmény: Paleokrites (376)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!