Keresés

Részletes keresés

Jávorfácska Creative Commons License 2020.12.25 0 1 192

Jávorfácska Creative Commons License 2020.06.26 0 1 190

Jávorfácska Creative Commons License 2020.03.27 0 3 189

Jávorfácska Creative Commons License 2020.03.27 0 1 188

jahorka Creative Commons License 2016.11.17 0 0 187

Dràga Jàvorfàcska!

Szeretettel gratulàlok!

 

Annyira cuki ez a kép, őrzi a harmóniât😊

 

Előzmény: Jávorfácska (184)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.17 0 0 186

Szep estet Mindenkinek! :-)

 

Kedves Javorfacska, gratulalok a Dij-hoz, akarmilyen kicsike is! :-)

Előzmény: Jávorfácska (184)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.17 0 0 185

Szimpátiaszavazás van? Akkor én ho-ho-ho-ra szavazok, becsülöm az olyan embereket, akikre lehet számítani, ha baj van.

Előzmény: Vefenye (183)
Jávorfácska Creative Commons License 2016.11.17 0 1 184

Kedves Mindenki!

 

Na de megnőtt mostanában a topikjaim látogatottsága:)))) Én legalábbis ezt érzékelem: sok új nick.

 

Nekem rengeteg idő és nagyon sok jó benyomás kell ahhoz, hogy egyik vagy másik nickkel itt a fórumon valóban és érdemben és szívem mélyéből beszélgetni tudjak. Mert egyébként ez a célom itt az indexen lassan egy évtizede, mióta én ide járok, hogy a szívem mélyéből írjam meg, amit csodaként és értékként élek át... mert csak ilyesmikről szeretek írni és beszélgetni, az élet szivárványos szépségéről és rejtelmeiről, ami könnyen előfordul, hogy csak könnyek nyomában jelenik meg...

 

Egy apróság ötlött fel bennem az imént, amiről úgy éreztem, érdemes lesz megosztani egy-egy zsiráfnyelvet már beszélő vagy a zsiráfnyelvet még tanuló ide látogatókkal egyaránt.

 

Tegnap  egy díjátadóra sodort engem az élet. Kaptam egy kis díjat, tényleg nem túl nagyot.

Az est fénypontja egy olimpiai bajnok volt, aki megcsillogtatta szemünk láttára az érmeit. Hát bennem mindez visszás érzéseket keltett.

És az egész díjátadóról egy szerény ember mosolyát tudtam csak igazán elhozni a szívemben magamnak.

Egy ember szerénységét és mosolyát... ezt keresem mindig mindenütt az életben...

 

Köszönöm itt az indexen is a szívetek szivárványos mosolyát, amikor csak elhozzátok a topikjaimba...

 

 

Vefenye Creative Commons License 2016.11.17 0 1 183

Nekem is Jávorfácska a legszimpatikusabb hozzászóló. Van benne valami vonzó számomra, amit szavakkal nem tudok megfogalmazni.

Előzmény: nemkelltabu (180)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.17 -1 0 182

Milyen kár, hogy minden szavad nyilvánvaló hazugság. Pedig meggyőződésem, hogy tényleg jót tennél magaddal, ha megismerkednél a zsiráfnyelvvel. Úgy legalább azt tudnád, hogy miről beszélsz.

Kedves Törölt nick, vagy pirosangyal, vagy ki tudja, ki ..... ha szeretetet vársz tőlem, bocs, de semmi szeretni valót nem találok benned az írásaid alapján. Az együttérzésem viszont továbbra is áll. Gyűlölni meg akkor tudnálak, ha szeretnélek, vagy szerettelek volna valaha. De hát nem.

 

Ismét csak azt tudom mondani, ki mint él, úgy ítél. Ha támadót ártatlan áldozatnak akarsz lefesteni (jelzem, hogy a hülyék nem itt laknak), örömödet leled abban, hogy kiforgatva, megmásítva a szavaimat hazudozol rólam, akár magadnak, akár másnak, lelked rajta. Ha viszont olyan helyzetet teremt valaki, amiben védekezésképtelen embert támad gusztustalanul, közösségi szabályokat és törvényeket megszegve, ráadásul bandázva, akár én vagyok ennek áldozata, akár más, ha úgy ítélem meg a helyzetet, meg fogom próbálni megakadályozni, ahogyan tőlem telik és ahogy a lehetőségek megengedik, és nevezheted ezt nyugodtan erőszaknak, ha úgy könnyebb megnyugtatni a lelkiismeretedet.

 

Az igazi szeretetről pedig nem osztom a véleményedet. Amúgy kétlem, hogy aki olyasmire vetemedik, amire ti itt, az tudna erről bármit is.

 

Megyek, végleg innét, nicknevemet is törölve

 

Bár igazat mondanál.

Előzmény: Törölt nick (181)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.16 0 0 181

Megtetszett ez a zsiráfnyelv. Ezentúl én is zsiráfnyelven fogok beszélni, erőszakmentesen. Nem fenyegetek meg senkit a PTK-ra hivatkozva, mert az erőszakos. (Főleg nem olyan embert, aki beazonosíthatatlanul, konkrét név, nicknév említése nélkül írt valakiről, a fórum és a PTK előírásait is betartva.) Nem vádolok mást azzal, hogy gyalázkodik, mikor saját magában felmerült kérdéseket oszt meg itt a fórumon, mert ez erőszakos. Nem szervezkedek és gondolkodom más fórumtársakkal egyes fórumozók kizárásának lehetőségéről, mert ez erőszakos. Örülök, hogy megtanultam a zsiráfnyelvet, és remélem, hitelesen tudom majd használni a jövőben, és nem fogom összekeverni az erőszakmentességet azzal, hogy semmilyen, máséval ellenkező véleményt ne lehessen megfogalmazni. Bízom benne, hogy nem fogom azt hinni, hogy az erőszakmentesség az, hogy kívül a felszínen elég a méz-máz, belül pedig bármi, akár rettenetes gyűlölet is lehet. És a fordítottját is remélem: hogy más keményebb szavai mögött meglátom az igazi szeretetet. Az igazi szeretetet, melyet, valljuk be, lehet, hogy mégiscsak a sakál képvisel: üvölt, vonyít és ugat, de monogám életet folytatva egész életében hű marad társához, míg a zsiráf nem  (ld. Monogamy in animals - Wikipedia). Most pedig megyek, mert egy más miatt síró kislány várja szeretetemet. Megyek, végleg innét, nicknevemet is törölve, ezzel is zsiráfos örömet szerezve minden kedves fórumozónak.

Előzmény: Törölt nick (175)
nemkelltabu Creative Commons License 2016.11.16 0 0 180

Tisztelt Enteomi!

 

Azt hiszem, alaposan félreértettél, ha ítélkezést olvastál ki a hsz.-omból.

Mindössze egy, akarom mondani, két másik hozzászóló gondolatait próbáltam értelmezni, hiszen az a hsz; ami engem is ide csalt, nagyon de nagyon nem illett ebbe a környezetbe! Pont erre a kontrasztra szerettem volna magyarázatot kapni.

 

A "Friss szél" fórumtársnak címzett hsz.-om pedig semmi egyéb nem akart lenni, mint a vele már más topicban is lefolytatott "bibliaértelmezősdi játék" folytatása. Itt akár teljesen OFF is lehetett volna, ha az ő hsz.-ának előzménye nem éppen itt hangzott volna el. (Az én hsz.-omban nem véletlenül tettem kérdőjelet a "topicra aktualizált" kifejezés után.)

Szóval tényleg sajnálom, ha félreértettél!

 

Utóiratként még annyit, hogy számomra eddig Jávorfácska az egyik legszimpatikusabb hozzászóló itt a fórumon. És a zsiráfnyelvet is vonzó, értékes dolognak tartom, hiszen bőven volt már alkalmam megcsömörleni az agresszív kommunikációtól más, "külső" internetes felületeken, az elmúlt évek során...

 

De inkább nem zavarok tovább,

üdv: Tamás 

Előzmény: Törölt nick (175)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.16 0 0 179

Igen, főleg akkor, ha valaki önigazolásként használja a "véleményszabadság" fogalmát mások minősítő meg-ítélésére.

Előzmény: rhemaáb (178)
rhemaáb Creative Commons License 2016.11.16 0 0 178

itélkezés és véleményszabadság külön fogalmak

Előzmény: Törölt nick (177)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.16 0 0 177

Hogy milyen kategória, az attól függ, mi a szándék és milyen jellegű a megtévesztés. Ha arra gondolsz, amire én, szerintem alapvetően becstelenség és tisztességtelenség kategória, egyéb vonatkozásban lehet büntetőjogi kategória is.

 

Ötleteim volnának a megszüntetésére. A fórum berkeit tekintve pl. kimoderálás, ha ez valamilyen oknál fogva nem történik meg, pl. jó érzésű emberek összefogása és kiállása a tisztesség és törvényesség, és a bántalmazott mellett. E kereteken kívül lehet pl. polgári peres eljárás kezdeményezése bizonyos esetekben.

 

"Nemhivatalos" utakon is vannak ötleteim, csak ezek sajnos a szenvedő alanyon nem segítenek. Az EMK is egy megoldás lenne, de fórumon és adott helyzetben ez nem kivitelezhető. Vagy pl. részvét és együttérzés azok iránt, akik a szándékos megtévesztést valaki kárára elkövetik, tekintettel arra, hogy a következményeket viselniük kell, és erről nem más ember, hanem maga az élet "gondoskodik". Vagy pl. az önmagunkba nézés az érzelmeink segítségével, ami adott esetben érzelmileg érint bennünket, annak valamilyen megfelelőjét, vagy valamilyen hasonló aspektusát önmagunkban megkeressük és megváltoztatjuk. Így változhatnak meg, szűnhetnek meg a külső világban tapasztaltak is.

 

Én pl. szintén ítélkeztem magamban érzelmi felháborodásomban első lépésben, miközben felháborodtam az ítélkezésen. Amikor ezt tudatosítottam magamban, felváltotta ezt az együttérzés az ítélkezők iránt, magam előtt látva a gondolkodásmódjuk következményeit magukra nézve. Szomorú dolgok ezek, és ha valaki a szép szóra nem hallgat, előbb utóbb saját bőrén kell elszenvednie, amit másoknak okoz. Sok esetet tudnék felsorolni saját életemből, amikor ítélkeztem mások felett, természetesen meggyőződve az igazamról, majd átkerültem olyan oldalra, ahol a saját bőrömön kellett megtapasztalnom azt a helyzetet, amiben lévő fölött korábban ítélkeztem. Előbb utóbb mindenkit megtanít az élet arra, amit meg kell tanulnia, minél tudatosabban áll ehhez az ember, annál hamarabb.

Előzmény: Törölt nick (176)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.16 0 0 176

Kedves enteomi es a szandekos megtevesztes  pölö milyen kategoria, mert azt tapasztalom hogy az itt az index forumon elegge elterjedt eleg sok nick reszerol? Az zsirafos vagy sakalos vagy egyeb? Azt hogyan lehetne megszuntetni. Ugy tunik Te eleg kreativ ember vagy, biztosan van otleted...

Előzmény: Törölt nick (175)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.16 0 0 175

Kedves rolleros és biciklis fórumtársak, felhívnám figyelmeteket, hogy irományaitokkal több ponton megszegitek a Fórumszabályzatot. Ha valamelyik nick magánéletét tárogatjátok itt sajátos szubjektív nézőpontból, akkor a Fórumszabályzaton kívül még a Ptk. vonatkozó paragrafusait is javaslom elolvasni.

 

Arra is felhívnám figyelmeteket, hogy senkit nem érdekel bármilyen személyről alkotott bármilyen szubjektív véleményetek, ki mint él, úgy ítél, aki mondja másra, az mondja magára, ugye ismerősek ezek a velős, tömör és nagy igazságot hordozó közmondások? És az ismerős, hogy mindenki a saját háza táján sepregessen, mert van mit?

 

Ha a kulturált együttélés szabályainak és törvényeinek sárba tiprásán kívül értelmes hozzászólásotok volna az EMK-hoz (erőszakmentes kommunikáció - "szakzsargonban" zsiráfnyelv), azt személy szerint szívesen olvasnám.

Előzmény: nemkelltabu (174)
nemkelltabu Creative Commons License 2016.11.15 0 0 174

Szerintem a báránybőrbe bújt farkas hasonlatra akart utalni ez a topicra aktualizált(?) hivatkozás. :-))

Előzmény: friss szél (172)
nemkelltabu Creative Commons License 2016.11.15 -1 0 173

Köszi!

Kicsit szándékos naív-bugyutasággal tettem fel így a kérdést tegnap.

Igen, eljutottam én is a hivatkozott másik topicig, ott is a rajzig, amihez tartozó magyarázatból kiderül, hogy egy ilyesmi élethelyzetre akar utalni. Csupán az nem volt világos számomra -és még most sem az- , hogy valamely konkrét fórumos előzmény kapcsán hozható ez összefüggésbe a zsiráfnyelvvel (ill. az azt propagálók közül valakivel?), vagy valami fórumon kívüli "tudásbázis" kell hozzá?

Üdv: Tamás 

Előzmény: Vefenye (171)
friss szél Creative Commons License 2016.11.15 0 0 172

Jézus mondása jut eszembe: zsiráfbőrbe bújt sakál.

 

Ezt hol mondja Jézus? 

Előzmény: Vefenye (171)
Vefenye Creative Commons License 2016.11.15 0 0 171

Jogos a felvetés. De ha figyelmesen olvasod, akkor a 168-as hozzászólásból kiderül, hogy igazából a Süllyed a hajó topic-on lett volna megfelelő helye a bejegyzésnek, méghozzá ahogy nézegettem, ott az 1349-től felfelé. Az is kiderült némi gondolkodás és olvasgatás után, hogy itt valami családi probléma került ki a nyilvánosság elé, méghozzá egy zsiráfnyelven is beszélő valakiről lehet szó (nem sikerült beazonosítani), akiből itt a fórumon az erőszakmentesség, a szeretet árad, de ez csak egy kifelé mutatott kép lehet, és nyilván otthon máshogyan viselkedik. Jézus mondása jut eszembe: zsiráfbőrbe bújt sakál. Talán többet is ki lehetne nyomozni, ha az embernek lenne még türelme.

Előzmény: nemkelltabu (170)
nemkelltabu Creative Commons License 2016.11.14 0 0 170

Hahó, Valaki!

 

Elnézést, hogy idetolakodtam! Eddig csak bele-beleolvastam a topicba, és most nem értem az alant olvasottakat, mivel nincs feltüntetve konkrét előzmény. Miért, hogy valamiféle hűtlenségre célozgatva kérdőjelezi meg valaki a zsiráfnyelvet? Mi köze a kettőnek egymáshoz? Mármint a zsiráfnyelvnek és a hűtlenségnek? (Ha figyelmetlen voltam, akkor nyugodtan írjatok csak annyit, hogy olvassak vissza!)

 

Üdv: Tamás

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.14 0 0 169

Ez a topik a zsiráfnyelvről szól, nyilvánvaló, hogy azt is képviselem, és az is nyilvánvaló, hogy bizony, sokkal szimpatikusabb számomra, mint a gyalázkodás.

Előzmény: Törölt nick (167)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.14 0 0 168

Szíven ütött ez a válasz. A lelkemből írta ki valaki, a lelkemből olvasta ki valaki. Teljes mértékben minden szavával egyetértek. Talán a "Süllyed a hajó" topikon kellett volna válaszolni, de itt is jó helyen van.

Előzmény: Törölt nick (165)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.14 0 0 167

Kedves Enteomi.

 

Nagyon gyanús az általad képviselt vélemény, szinte biztos voltam benne, hogy TE fogsz reagálni és abban is, hogy mit.

Úgy látom Neked és még valakinek csak az a szimpatikus filozófia, amit Ti képviseltek.

Sajnos az élet nem ilyen egyszerű. Ami megtörtént az ettől még gyalázatos cselekedet.

De én nem vitázok, mert Ti zsiráfok vagytok én pedig, ha Neked az a szimpatikus: SAKÁL így csupa nagy betűvel.

 

A továbbiakban: No comment.

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.14 0 0 166

Kedves Articl,

 

ez a filozófia, amit képviselsz írásoddal, nem oroszlánnyelv, hanem sajnos a sakálnyelv legalsóbb foka. A zsiráfnyelv az empátiát, megértést, ítélkezésmentességet képviseli. A sakálnyelv ennek ellenkezőjét. A sakál csak ítélkezik, megértést és empátiát nem ismer, hogy a szeretetről ne is beszéljünk.

Mindeközben sajnos annyira vak önmagával szemben, hogy nem ismeri fel, a halvány szikráját sem képviseli annak, amit valaki mástól elvár, a másikat pocskondiázva. Az én olvasatomban nincs ennél önpusztítóbb, környezetet pusztítóbb, életellenesebb, szeretetlenebb, egoistább, mindent lejjebb húzóbb, rombolóbb, önmegtévesztőbb szemlélet.

 

Valószínűleg nagyon fáj neked valami, leginkább azért, mert úgy gondolkodsz, ahogy, és azt hiszed, más a felelős ezért. Kívánom neked, hogy egyszer fedezd fel, az élet nem úgy működik, az emberek nem úgy működnek, ahogy egoizmusunkból ki sem látva "követelnénk", és fájdalmainkért, sérelmeinkért mi magunk vagyunk felelősek, nem mások. Akkor majd nem a pusztítás, hanem az építés, változás, újjáépítés útján fogsz járni, elsősorban önmagadba nézve, nem mások fölött ítélkezve, és akkor arra is rájössz, amit másokra dobálsz, mint minősítés, az mindig hazugság és önáltatás, szem-fény-vesztés.

Előzmény: Törölt nick (165)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.14 0 0 165

Olvasgatva a topikokban írtakat elgondolkodtam az ismeretségi körömben történtek kapcsán és kérdés kérdés hátán tör elő belőlem.

Lehet-e ép eszű aki megtette, hogy elhagyta akit szeretett ( ha csak nem színjáték volt )

elhagyta a biztos egzisztenciát, elhagyta akik az életét adták, elhagyta akiknek életet adott?

Milyen lehet a lelkiismerete, van -e egyáltalán neki?

Vannak-e emberi érzései, az állat is védi a kölykeit az utolsókig?

Embernek lehet-e egyáltalán nevezni akinek a saját önzése, önimádata mindennél és mindenkinél  fontosabb, ismeri-e "ember lenni mindig minden körülményben"?

Lehet-e gyökerek nélkül élni, vagy már kimosott az agy?

Mit jelent a szó anya, apa, párom, életem társa jóban-rosszban örökké, vagy hamis volt az esküm? Mit jelent a szó fiam, lányom véré a véremből a testem egy -egy darabjai?

Milyen jövő vár rájuk, milyen sebeket okoztam a lelkükben, nem haltak-e bele belül?

Merek-e ,tudok-e tükörbe nézni a történtek után?

Fentiek után milyen jogon osztogatok másoknak tanácsokat,hirdetem a semmi értelmű filozófiámat, van-e józan pillanatom amikor tudok gondolkodni, hogy hány embert taszítottam szenvedésbe és milyen jövő vár rájuk és rám?

 

És még felsorolhatatlan kérdések tömkelege. Ez az én életfilozófiám oroszlán nyelven, mert zsiráf nyelven nem értek.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.12 0 0 164

 

Bizony, a madarak valahogy jobban lenyugoznek :-) A baglyok pedig a kedvenceim, igazi egyenisegek :-) A siralyokat is szoktam figyelni, hihetelen, hogy miket tudnak csinalni :-))

Előzmény: Jávorfácska (163)
Jávorfácska Creative Commons License 2016.11.12 0 0 163

:))))

 

Nekem meg csak úgy eszembe jutott akkor és ott ez a vers, amolyan válaszként és megoldásként a bennem kavargó gondolatokra....

Lenyűgözött Téged egy albatrosz látványa?

Előzmény: Törölt nick (162)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.12 0 0 162

Szervusz Javorfacska, szep Szombatot Mindenkinek! :-)

 

Koszonom a gondolataidat. Igen ez  azt hiszem igy van, ahogy irtad...

 

A vers azert "lepett" meg egy kicsit amikor belinkelted ide, mert elotte kb. feloraval en is feltettem egy masik topikban, de en mas celbol: nemregiben lattam egy hatalmas albatroszt - nem allatkertben, szabadon, es ez az elmeny nagy hatassal volt ram...:-)

Előzmény: Jávorfácska (161)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!