Keresés

Részletes keresés

parsifal hendrix Creative Commons License 2019.08.09 0 0 8

már 2o16-ban is csak ketten voltunk 11111111111111111111111-gyel

 

...............................................

..............................................

 

hol vagy braveheart? hol vagy vörösbegy? hol vagy zsölény? hol vagytok...................???????????????

 

Beethoven: The Ruins of Athens, Op. 113 - Overture and Chorus (1/4)

https://www.youtube.com/watch?v=SUPAf7eEo0o

[fidelio] mindegy Creative Commons License 2016.11.24 0 0 7

Szépen beszélgettünk a Fidelio bulvárosodásáról, majd nagy csend, de a bulvár maradt, sőt...! Számos példa indíttathatott volna a folytatásra, de a mai olvasmánnyal már betelt megint a pohár. Nem az életet jelképező falevéllel, hanem a mákonyos és zavaros vízzel, amit az ilyen cikkek/beszámolók jelentenek.

.

Mire jó ez?

A bulvár növeli az olvasottságot, a kattintások számát, amivel anyagi és egyéb támogatásokhoz lehet érvelni? ZsD forg a székeiben :)

A bulvár emelni fogja a komolyzene és a komoly társművészetek iránt érdeklődők számát, az eddigieket is megtartva?

Tessenek már megmondani a Fidelio oldaláról, miért becsülik le ennyire olvasóikat már hosszú ideje? Bizonyára nem csak én vagyok erre kíváncsi, bár a fórum már alig érdekel valakit, és ennek is oka van?!

.

Először tehát a vitaindító képes beszámoló, kezdve a főoldal kiemelt anyagával: alatta és itt talán mellé fog kerülni a főcím, ami a lényegre kellene vonatkozzon:

.

.

Tiltakozó akcióval

zavarták meg a Magyar Zenei Tanács

ülését

.

Bombasztikus ez is, mint a majd felsorolt többi, amelyekre csak magamban dohogva reagáltam, sokukat talán csak most fogom kibontani-elolvasni riasztó címeik miatt. Ugyanis az egyetlen védekezés a bulvár ellen, ha nem reagálunk rá, de most ettől eltértem :)

.

Mit sugall ugyanis ez a Szász Emese-adta cím? Volt egy ülés, amit megzavartak valakik, írván: Levegő nélkül nincs zene! Közelebb pedig egy kérdés, tegezőleg.

.

Rányitottam, vagyis benyitottam a Rózsavölgyi Szalonba, vagyis elolvastam a beszámolót, ahol ez a tanács (MZT) máskor valóban ülésezett már, de kiderült rögtön, hogy most csupán egy teadélutánra hívták az érdeklődőket. Nagy különbség.

.

A kiemelt bevezetés híven követte a főcímet:

.

A tüntetők a Városligetbe tervezett Magyar Zene Háza felépítése

ellen tiltakoztak.

.

Az akciót "egy maroknyi zenész és aktivista: a „Zenészek a Magyar Zene Háza Ellen” csoport tagjai...szervezték", amit Szász Emese elegánsan flashmob-nak nevezett a cikk végén, amikor a főszervezővel való hosszú beszélgetése utolsó kérdését feltette. A villámcsődület az egy más dolog.

 

De visszatérve a beszámoló elejére, mert a nyitóképen lévő egyik szöveget is illusztrálták:

.

"Befőttesüvegekben egy-egy falevelet hoztak magukkal, szimbolizálva a levegőt, mint alapvető életfeltételt."

.

A befőttesüvegek egyikét (miért nem az összeset?) aztán az egyik csoportvezető, Nagy Ákos zeneszerző át is adta az előadóknak, de nem eléggé érthető a kísérő szöveg: Levegő nélkül nincsen zene, illetve élet sem, ha az az élet alapvető feltétele. De miért kell ehhez falevél? Elég lett volna egy simán lezárt befőttes üveg az éltető levegővel (lehetőleg zajmentes).

.

Gyanítom, hogy a falevelek a fák miatt kerültek az üvegekbe, és ezt erősíti, hogy korábban ugyancsak maroknyi zenész és aktivísta tüntetett a tárgybani helyszín fáinak érdekében. Így is volt, de a következő idézet is igazolta a bulvárosodást, ugyanis kiderült, hogy ott nem a MZT tartott ülést, hanem egy meg nem nevezett munkacsoport vezetője és előadó társa:

.

"A munkacsoport vezetője, Batta András és a Városliget Zrt. munkatársa, Horn Márton projektvezető tartott prezentációt az épületkomplexumról"

.

Utóbbi beszélt is a fákról, és ezek kapcsán a jó öreg városvédő már szintén kifogásolt bombasztikus videója jutott eszembe bulvárpéldaként, amiről annak idején, 2014 nyarán a Fidelio cikke alapján fórumtémát is nyitottam. Az idétlen videót azóta 5800-an nyitották meg...

.

Batta András és Horn Márton vetített képekkel kísért prezentációjáról összesen 26 sorban számolt be Szász Emese, míg a maroknyi zenész és aktivista tiltakozására 32 sort szánt. A kísérő képek aránya valamivel jobb:) egy az egyhez

.

Közben mit nem tudtunk meg: kikből áll a Magyar Zenei Tanács? Segítek..., köztük a már rövidített nevű elnökségi tag Zsoldos Dávid, a Fidelio korábbi főembere és a cikkben pozitív példaként felhozott Fischer Iván a BFZ-vel (ő például miért nem tiltakozott a helyszínen?). Köztük még számtalan intézmény stb., akik valószínúleg támogatják a Magyar Zene Házát, szemben a cikkben túlsúllyal szerepeltetett maroknyi társasággal

.

Utóbbiakról már csak a végéről idézek:

.

"...miért nem éltek a Batta András által felajánlott párbeszéd lehetőségével, Nagy Ákos elmondta: több fórumon igyekeztek eszmecserét kezdeményezni a döntéshozókkal, eddig azonban egyik megkeresésükre sem reagált senki érdemben, üres vitába pedig nem szeretnének bonyolódni, hisz ők eleve az egész koncepcióval nem értenek egyet."

.

.

Ennyit a tiltakozók komolyságáról, vagyis ha az általuk kezdeményezett eszmecserére nincs érdemi reagálás, a részükre felajánlott párbeszédre ők sem partnerek, mert csak üres lenne a mondandójuk. De akkor miért mentek oda?

Mert eleve nem értenek egyet az egésszel...

.

Ez itt a lényeg: a maroknyi tiltakozó felülreprezentálása, hogy elhangozzék a fák és levelek, illetve a levegő ürügyén negatív köntösben a miniszterelnök neve, a Várba költözése, a zeneakadémiai öldöklés a hangszerekért (pedig éppen Batta András rektorsága végén kapott az intézmény milliárdokat a hosszútávú fejlesztésre). Vagyis csak vagdalkozás, flashmobnak nevezett szervezett tiltakozás, vagyis a bulvár, amihez most is jó partner a Fidelio régi-új csapata. Sajnálom, de volt időm ezeket leírni, és a lényeghez az alábbi néhány bulvárcikken ajánlom elgondolkozni a sokkal többől, további példaként:

.

- Ady jól bírta az alkoholt: napi 4-5 liter bort is bevedelt

.

- Szulák Andrea: „Megtapsoljuk a szart is”

.

- Hát ezért kicsi az ókori görög szobrok pénisze

.

.......................................................

.

- 400 éves hagyományt rúgott fel Ferenc pápa

.

- Óriási fenék fogadja a Turner-kiállítás látogatóit

.

.

.

Ez kell a népnek? Ettől lesznek többen a komolyzene és a komoly művészetek hívei, a még csak kakaót fogyasztó gyerekek szülei? Vagy csak a klikkelés, a támogatás a lényeg?

Az ingyenes bulvárlapok színvonalához közelít a Fidelio, több mint tíz éve kedvenc lapom.

 

[fidelio] mindegy Creative Commons License 2016.05.17 0 0 6

Közben rájöttem a megoldásra: azt a bizonyos kompot éppen a nevénél találta telibe a német torpedó, tehát a SUSSEX feliratnál, vagyis Sussexnél. Jaj de felületes vagyok!

Előzmény: [fidelio] mindegy (4)
parsifal hendrix Creative Commons License 2016.05.17 0 0 5

nos erről nekem az jut eszembe, hogy amikor megtaláltam Mozart sírját, akkor 4(!!!) lábcsontot, de csak egy koponyát és saböbbit találtam benne. Ebből az egyikre hamar fény derült, amennyiben egy afrikai vadász barátom felvilágosított, hogy az egyik a világ legerősebb csontja, az orszarvú comb csontja, ami jóval erősebb mint az elefánt hasonló berendezése. Ugyanis az elefánt ugyan sokkal nagyobb, de fele olyan gyors. Az orszarvú tonnnái ugyanis akár 5okm/h  sebességgel is tudnak robogni, ami elképesztő nyomást gyakorol a tonnákat röpítő combcsontokra.  

A harmadik csont a kutatásaim szerint viszont Beethoventől származik. Mindenki tudja, hogy Jézus eltemetésekor a sírjából a vér lefelé folyt - mégpedig az éppen ott lévő, éppen ott nyugvó Ádám tetemére, aki a vértől erőre kapván ripsz-rospz erőre kapott és feltámadá vala (A köztünk kóvájygót a múlt héten látták a Radzeer cirkálón) . Nos bio-archeológiai- reinkarnitológiai kutatásaim szerint Beethoven fél lábát nyújtotta a bajban lévő Mozartnak, hogy kimásszék és írjon a Requiem után egy Föltámadást is, de Wolfi inkább lent maradá, hogy ne kelljen még egyszer közénk vegyülnie! És ez így igaz! Uff!  

[fidelio] mindegy Creative Commons License 2016.05.17 0 0 4

Bulvár: Rejtélyes vár Angliában, közel a csatornához. Állattemetőjébe csupa háromlábú ökröt temettek el (Bul) és a rejtélyt eddig senki sem tudta megfejteni. Talán kultikus háttere volt, talán nem, de lehet, hogy nem is így volt.

Rejtélyeseket viszont találtak a zenetörténetben is, néhányuk inkább fájdalmasan szomorú.

 

"Rejtélyes halálesetek a zenetörténetben"

És éppen 13, hogy egy prímszámmal kápráztassák el az olvasókat a Fidelióban, hiszen éppen péntek volt azon a napon.

Az összefoglalásban már finomodott a bulvárosi cím :-)

A legszerencsétlenebb, de nem rejtélyes Granados halála volt, és még az sem volt rejtély, melyik hajón utazott a szigetországba: Sussex volt a neve, így csak az a rejtély, miért Sussexnél találta el a torpedó?!

parsifal hendrix Creative Commons License 2016.05.14 0 0 3

Vagy Gangsta Zolle vagy steven segall! Egyszerre kettő nem lehecc!Legyé a Segall, mert az majdnem olyan erős mint a báttyám! De a gangsta meg jobban énekel, már vótt egy vetélkedőben is és ő atta a pontokat az natyon jó vótt! Apukámnak is nagyon teccett aztán meg elment a szavazásra is ők nyertek mert ők natyon jók és nagy zaszlóik vannakés nagy vonatokat is tudnak építeni és azzal mennek a metsre hajrá fradi!

 

[fidelio] mindegy Creative Commons License 2016.05.14 0 0 2

Én csak az utolsó mohikánról írtam, kis betűkkel, az én nevem: Gann Zegall, Gans Seagal, már nem is tudom :-)

 

 

Előzmény: parsifal hendrix (1)
parsifal hendrix Creative Commons License 2016.05.13 0 0 1

kedves 1111111111111111111111111111111111!

 

 

ha "kisajátítottad"  az Utolsó Mohikán nevet, akkor én stipi-stopi Csinkgacsguk leszek! (ha meg focizunk a délutáni altatás után, akkor én leszek a Varga Zoli)

 

                                                                                                           Uff!

parsifal hendrix Creative Commons License 2016.05.13 0 0 0

fidelioo

                           joo

 

                                          fidelioo

 

                                                             moodern

 

fidelioo

 

                      s lám nemcsak a nyelv jáccik velünk, de a zene is és még a zene temploma is

és az joo(?)

[fidelio] mindegy Creative Commons License 2016.05.13 0 0 topiknyitó

Újabb bombasztikus cím, bár a cikk szerzője a BIZARR cimkét társította találmányához, és később azért óvatosabb lesz. Hát tényleg bizarr vagy inkább biszarr :-)

 

"Az ijesztő jövő: robotok a karzaton"

 

Van komoly komolyzenehallgató, aki komolyan veszi az ilyen híreket? Évek óta teszi szóvá a Fidelio néhány érzékenyebb olvasója a hasonlókat, de aztán elijedtek a bulvárosodástól és az indexre tett fórumtól is. Nem fogom az akkori címeket felidézni, tényleg ijesztő, és mint utolsó mohikán jelzek, amíg látom a karaktereket.

Ahogy az ilyen jövő is ijesztő lenne, ha lenne arra kereslet és normális koncertrendező, aki várná a komoly közönséget robotolni igazi zenehallgatás helyett.

Majd az NKA-nál is lehetne pályázni robotkoncert megrendezéséhez a giccsadóból?!

 

És éppen a Beethoventől vett alapanyaggal?

 

Nem kell félni, mert éppen a zeneszerzés és muzsikálás lényegét szüntetné meg az ilyen badarság, de hadd vigyem tovább viccből ezt a bornírtságot: robotok ülnek majd a mű-müpa vagy a legóból épített műanyag zeneakadémia műszékein és hallgatják majd áhítattal a legmodernebb mű-zenét. A szünetben műsütit és műitalt iszogatnak, illetve sorba állnak energiafelvételért a konnektoroknál vagy a csereakkukiadónál robotjaink és robotkáink, megbeszélik a hallottakat, és megy tovább a gépezet...

 

Minek ide persze előadóterem, műépítészek álmodta Zeneakadémia vagy Művészetek Palotája, és persze élő és érző ember az egészhez?

 

Szóval: botrányos!

Miért csatlakozik a bulvárhoz a Fidelio, illetve a kedves druszám?

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!