Keresés

Részletes keresés

parsifal hendrix Creative Commons License 2019.08.17 0 0 10

placidot réges-régen kedvelte parsifal, de az idő múlásával, kezdte nem annyira komálni. ugyanúgy mint mc cartney-t vagy a rolling stone-t. utálja őket . a visszavonulni nem tudás. az emberi idiótaság gátlástalan kihasználása. a pénzcsináló gépezet végtelen hoch tourra járatása. 

hogy most mit beszélnek róla, már nem is érdekli. tysont például komoly börtönbüntetésre itélték, ................

 

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9224729&la=136274329

Sir Paul McCartney új kórusművet írt

 

 

És most látja, hogy a sötét erők negyedik figurája is előkerül:bob dylan. Először az év embere aztán meg irodalmi nobel díj. Hát nem őőőőőőőrült a világ? Illetve: a világ nagy része őrült, a másik, kis része, meg kihasználja a tömeg őrületét. 

(Ennyiben a társadalmi sötét energia éppen ellenkezője a fizikai világénak: a fizikai sötét anyag a világegyetem nagy részét adja - a társadalmi sötét anyag, meg nagyon-nagyon kis részt. 

parsifal hendrix Creative Commons License 2017.05.19 0 0 9

"Im Juni gibt er sein Rollendebüt als Posa in Don Carlos an der Staatsoper."
Da sind Ohrenstöpsel angesagt. Manche wissen halt nie, das sie schon 10 Jahre weit über ihrem Zenit sind.
Schade, dass Domingo eine bestimmt tolle Aufführung ruinieren wird.

Wieso zum Bariton "gereift"?? Ein Ausweg, wenn man als Tenor keine Höhen mehr hat. Und ein schlechter Ausweg, weil er das baritonale passaggio nicht schafft. Und als Dirigent hat er zahlreiche Schlamassel zu verantworten. Ich erinnere mich an gute Vorstellungen von ihm, aber diese Sucht nach Rekorden geht mir sehr auf die Nerven.

Gut gesungen hatte Domingo lediglich bis vor 15 Jahren.
Und sooo toll war er nun mal nicht, er sang nur selten idiomatisch, er konnte sich selten in eine Rolle

 

wirklich hineinfühlen.

 

Als 'Tenor' lebt er schon geraume Zeit nicht mehrund als Bariton lebt er von seiner Bühnenpersönlichkeit. Kennen Sie noch Mario del Monaco als Othello? Nichts gegen Herrn Domingo in dieser Partie aber die 'Referenz' ist doch sein Vorgänger. Und Donizetti, Rossini usw. benötigen andere Stimmen und Techniken. Herr Pavarotti brillierte auch in diesem Fach, wohingegen Herrn Domingos Versuch bei Wagner nicht ganz so überzeugend war.- Ich erlebte viele großartige Abende mit Domingo, aber 'einzig' nicht unbedingt.

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9225504&la=136309068

[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2006.12.06 0 0 8
kedves annbone!Ütődött lennék,ha Domingó nagyságát megkérdőjelezném.Én csupán AZT a nagyságát kérdőjelezem meg,amit a médiák közvetitenek felénk.Az a helyzet,hogy a mai(talán mindenkori)média hazug.Igy az a Domingó kép hazug(lehet!?).Csupán az a tény,hogy ez a derék spanyol lovag ott liheg mindenhol,ahol a média kivánja..ez bizony gyanús.James Levine is minden bizonnyal jó karmester,de,hogy a megvehető DVD-k nagyrésze vele készült,ez bizony piszkos üzleti megfontolásra utal.Nagy irodalma van annak,hogy Wagnerre miként hatottak a spanyol motivumok,de azért csak ELBORZONGODTATÓ,hogy Domingó a NoI Wagner énekes. 
[fidelio] annbone Creative Commons License 2006.12.04 0 0 7
Parsifal!
Amíg értelmesen, egymás véleményét meghallgatva tudunk beszélgetni, nem durvulunk és nem akarunk túrabakanccsal átgyalogolni a másik nyakán, mert más a véleménye, szívesen beszélgetek.
Azt nem szeretem ha valaki egyoldalúan kinyilatkoztat, aztán méltóságteljesen elvonul, mert tesz a másik véleményére.
Úgyhogy csak írd simán a véleményed, nem kell kacifántozni, akkor biztosan nem értjük félre egymást.
Halihó, vár a munka, de még visszanézek! Írj!
[fidelio] annbone Creative Commons License 2006.12.04 0 0 6
Szia Mano!
Mint az már rólam köztudott, az ésszerűség határain belül, de számomra Domingo a legek-legje! és ezen semmiféle csipkelődés nem változtathat, ahhoz azért több kell.
Nem tudom, mi több azt sem tudtam, hogy itt is van ilyen lehetőség. Kicsit keserű a szám íze a topikok-szótól is .o))) 
Kedves Parsifal!
Néhány dologban más a véleményem. 
1./ Annyi gond és baj van a közvetlen közelemben is, hogy nemigazán érdekel, hogy mi áll a "háttérben",engem kizárólag Domingo hangja, az a végtelenül jó érzés, kellemes elfoglaltság érdekel csak, amit a hangjával, a tudásával, tehetéségével nyújt. Végigolvastam Róla könyvben, és néztem filmen (önéletrajzi) ami magyar nyelven elérhető, mindent. Persze erre is mondhatjuk, hogy PR-fogás. Én mégis hiszek benne,hogy léteznek még"Csodák"nem csodaországban, hanem egy énekes torkában,személyiségében, egyéniségében.
2./ A három bohóc? hát ebben is kicsit másként látok. Bevallom -lehet szégyelni kéne?- hogy Domingo nevét ismertem már, hallgattam is, de igazából és szisztematikusan a Három tenor koncertek óta megyek, hallgatom, keresem és tanultam meg portált készíteni, hogy akinek csak lehet megtudjam mutatni.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehet hogy szakmai körökben bohóckodás volt, de azt szigorú tények támasztják alá, hogy nagyon sok olyan embert hoztak közelebb a komolyzenéhez, akik addig hideglelést kaptak az opera szó hallatán is.
3./ Vesszőzz meg érte, de én nem így látom. Amennyit az évek során begyűjtöttem P.D-ről, nekem sokkal inkább meggyőződésem, hogy a segíteniakarás mellett az Ő alaptermészete sem engedné a tétlenkedés, a teljes visszavonulást. Nem kérkedésből, nem nagyzolásból, hanem mert egészen egyszerűen Ő így van összerakva. Akkor érzi, hogy él, ha jóértelemben véve: nyűzsizhet.
4./ Bocs, de a német témához nem tudok hozzászólni építőleg, inkább kihagyom.
Összegzésként pedig: ez a"mindehol Ő kapható, tehát gyanús"ez borzasztó elkeserítő. Azt hiszem itt a rákfenéje az egész mai világnak, hogy ha valaki boldogul, sikeres, értsd: megy a szekér, akkor nem annak örülünk, hogy az a "szekér"nekünk nyújt örömöt, értelmes szórakozást, hanem elkezdünk agyalogni, hogy mitől?? és már is befészkelte magát a gyanú! Pedig mennyivel értelmesebb lenne csak simán örülni amikor szép hangot és dallamot hallunk, látványnak sem utolsó előadásban. Bocs,hosszú lett,de mint említettem Domingo nálam a No.1.
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5
kedves annbone!Most igazán nem tudom,hogy irjak ugy hogy semmi sértödés ne essék.
1,
De:gyerekkoromban meghatott amikor egy "nagyság" valami "alapot" hozott létre.Azóta felnőttem és rájöttem,hogy ezen alapok átterében adócsalás vagy PR áll.-ugyhogy ezektől tele van a tököm.
2,Domingo prima énekes,de nem nem tudom,hogy a három bohóc világkörüli turnéhoz adnám-e a nevem?
3,Énekelek nagyon sokat és mostmantól karmester is vagyok...biztos ehhez is nagyon ért és nem a pénz miatt teszi,hanem a XXI századi müvészet továbbfejlesztéséért.
4,de mindez semmi-a rohadt németek képtelenek egy Siegfriedet kinevelni-mit ér a német zenei örökség?Ez-mint filózófiai-érdeklődésü köcsögöt-izgat nagyon!Jerusalem után nincs német énekes?
A lényeg:Domingo olyan(vagy még olyanabb) mint Levine-mindenhól ő kapható és ez gyanus.
[fidelio] mano--- Creative Commons License 2006.12.04 0 0 4
Kedves Annbone!
Tegnap el akartam neked küldeni ezt a cikket, de közbejött valami. Örömmel látom, hogy te is ilyen érzékenyen reagáltál rá. Igazán minden tiszteletet megérdemel aki ilyen ügyet felkarol - a Maestro ezzel kivívta további csodálatunkat. 
Remélem nem a csipkelődés lesz itt az alaphang ...

más: nem tudod hogy lehet itt a "kedvencek" közé tenni egy-egy topicot?
[fidelio] annbone Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3
Bocsi!
Elmaradtam, pontosabban nem vagyok megrögzott fidelios-fórumozó, nem értem miért éppen itt és ennél a hírnél? és miért kéne a spanyolt lesöpörni? és miért bánt, hogy nincs német nyelvterületen ...... ???? Nem lehet hogy van ott, csak nem annyira közismert, vagy nincs akkora reklámja? Ismersz neveket? szívesen utánakavarok ha ettől picit jobban fogod érezni magad és nem akarod kedvenc "spanyolunkat" lesöpörni :o))))
Komolyan érdekel a válaszod, nem szórakozok.  A miértet megérted, ha meglátogatsz a www.gportal.hu/komolyzenekedvelok portálon, ahol abban tökéletesen igazad van, hogy német ajkú énekest nemigazán találsz.
Úgy egyáltalán nincs német operaénekesi gárda? komolyan érdekel, nap mint nap hallgatom ami a fülem-ügyébe kerül, de nekem eddig nem is tűnt fel, biztos igazad van. Szívesen egerészek a neten mindenfelé és szívesen hallgatom meg ugyanabból az operából, ugyanazt az áriát, de más és más énekesektől. Itt lehet a Te felvetésedre a válasz gondolom.
Töltöm a portált, ha mostanában válaszolsz, visszanézek, két hír, vagy program között. <A>
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2006.12.04 0 0 2
ok(OKÉ!)hüjje lennék,ha bántanám....de engem bánt-mint több topikban megjegyeztem-hogy a kurva német nyelvterület képtelen "egy spanyolt" lesöprő Wagner énekest felnevelni.
[fidelio] annbone Creative Commons License 2006.12.04 0 0 1
Hello Parsifal!
Ivánra számítottam, örülök hogy előbb értél, Te legalább humorosan adod elő a véleményed és némi diplomáciával, így aztán számodra marad a hatalamas takaró; mindenki értse ahogy akarja :o))) Igaz??
Ha nem veszed rossz néven én a magam és Domingo-rajongó barátaim nevében inkább a humort hallom ki a szavaidból! OKÉ?
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2006.12.04 0 0 0
Lehet,hogy tudja milyen kinokat élnek át a hallássérültek!?(hm!)
[fidelio] annbone Creative Commons License 2006.12.04 0 0 topiknyitó
Bravo Maistro!!!!

Mint mindig, most is igazán nemes és szép munkába fogott, ott segít ahol az egyik legnagyobb szükség van rá!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!