Keresés

Részletes keresés

parsifal hendrix Creative Commons License 2018.07.23 0 0 6237

csajkovszkíj rajongók ide! szevasz pszi!

 

 

Tchaikovsky - Symphony №5 (Bernstein)

 

https://www.youtube.com/watch?v=w2JBT0HC98I

 

a 9. és az 5. szimfoniák mitológiája 

parsifal hendrix Creative Commons License 2017.12.28 0 0 6236

és azóta a komolyportálnak is vége

parsifal hendrix Creative Commons License 2017.11.05 0 0 6235

megint bolyongott és pszit kereste. megtalálta, utánanézett és szíven ütés hír: ő is elment. nyugodjék békében.

[fidelio] pszí Creative Commons License 2016.02.24 0 0 6235

Kedves Barátaim!

 

Újraindult a KomolyPortál (http://komolyportal.tk). Akinek kedve van, nézzen be hozzánk, és csatlakozzon a beszélgetésekhez. Szeretettel várunk Mindenkit.

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.01 0 0 6233

1.) Hát azért az én viccem messze volt a kegyeletsértéstől - főleg, mivel nem az áldozatra, hanem az elkövetőre vonatkozott. És nem vagyok parlamenti képviselő se. :P

2.) Miért, neked nincs szexuális orientációd? Nekem van (heteroszexuális) és tudom, hogy képes vagyok uralni. 

Előzmény: [fidelio] vörösbegy (6232)
[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2015.01.01 0 0 6232

Kedves Tomás, ez azért nem egészen így van. (Zúslág is úgy gondolta, hogy felnőtt, és ahogy viselkedett a holokauszt áldozatai kapcsán ízléses volt, mégse hagyhatta figyelmen kívül, hogy másokét sértette.) Nekem nincs mit bevallanom arról, hogy a nemi orientáció jár-e olyan késztetésekkel, amit az illető nem tud uralni.:) Vannak olyan esetek, amik azt igazolják, hogy létezhet ilyen is.

[fidelio] Edmond Dantes Creative Commons License 2014.12.31 0 0 6231

jav. frissítés

Előzmény: [fidelio] Edmond Dantes (6230)
[fidelio] Edmond Dantes Creative Commons License 2014.12.31 0 0 6230

Tökmindegy (nekem legalábbis), kiről van alább szó, gyanítom h a szomszédos topik Robert Kingjéről.

Nem tudom, milyen szexuális orientációs zavara van/volt (neki v másnak), de az tuti h ezen gyűjtőfogalom alá tartozó cuccok elég széles skálán mozognak és társadalmi, de különösen jogi megítélésük időről-időre változik,éspedig, persze boldogabb országokban, a tolerancia irányába, bár pl Wagner (állítólagos?) női ruha/"csipkés kombiné" viselését valahogy már saját korában is elfogadták. A pedofília pl természetesen továbbra is és örökre bűncselekmény marad, a pedofília fogalmának szakszerű és törvényben rögzített definiálása mellett.

Conchita Wurst hatalmas szolgálatot tett a "saját terepén", persze ismét: (csak) bolygónk boldogabb országaiban pl saját hazájában (igen, a házasodó boldog Auisztriában), ahol a bíboros prímástól (!) kezdve az államelnökig gratulált neki mindenki és sikerét egész (vagy csaknem egész) Ausztria sikerként, egész Ausztia sikereként értékelte. Az is. Ha ez azt jelenti-jelentené h "oda egy társadalom önkontrolljának", akkor én szívesebben képzelek el egy ilyen odaveszett társadalmat élettérként (!) mint mondjuk az "egészséges" életvitelű és bizonyára erős társadalmi önkontrollt gyakorló Ugandát...hogy közelebbi országo(ka)t ne is említsek. Nem is említek. Minden ezirányú találgatás a fantázia szüleménye (lenne).

Kieg.-ül egy kapcsolódó link, amiből szerte lehet ágazni, történetesen ezt adta ki a kereső a "szexuális orientációs zavarok" kifejezésre első helyen:

http://444.hu/2014/07/04/a-szexualis-orientacios-zavar-nem-betegseg/

Kulcsszó sztem: folyamatos frisítés. (ld fent is)

Boldog Újévet, sok toleranciát mindenkinek! ED

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.31 0 0 6229

Ízlésről meg, mint tudjuk nem szabad vitatkozni, úgyhogy hagyjuk, hogy ki szerint melyik vicc ízléses, melyik nem. Vagyok annyira fenőtt, hogy ezt magam számára eldönthessem, kedves begy.

Valóban vannak olyan lelki betegségek, amik a morál meggyengülésével járhatnak, de azért valljuk be, hogy a szexuális orientáció "elferdülése" nem tartozik ezek közé. És ha már a bíróságról beszélsz, hadd merjem megjegyezni, hogy King esetében (mert róla volt szó) ilyen típusú betegséget nem állapított meg a Tisztelt Bíróság. 

Én azt mndom, hogy nem nagyon lehet hogy mentegetni King tettét, de becsületére legyen szólva ezek fiatal korában történtek, és azóta megállapodott, sőt családos ember (ezért is kapott olyan enyhe büntetést), és kordában tartja ezeket a vágyait, ami mégiscsak jellemről tesz tanúbizonyságot. 

[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2014.12.29 0 0 6228

Kedves Tomás, van, amin nem ízléses élcelődni. A beteg hajlamon eleve nem, ha áldoztatai is voltak,  pláne. Továbbá: valóban van, ami morális kérdés, de vannak olyan állapotok, ami mellett hiába kéred számon a moralitást, mert a tünetek között ennek a meggyengülése vagy a hiánya ott sorakozik. Ezzel nem mondok semmi újat, a büntetőjog ebben differenciál, és nem azért, mert a büntetőjogászok hülyék volnánnak.

Az átlagtól eltérő szexuális orientáció sem betegség - mondod - sokan vagyunk, sokfélét szeretünk. Épp a tárgy kapcsán elég merész kijelentés, de nem velem vitatkozol: a szexuális orientációs zavarokat a WHO betegségként tartja számon. Nyilván azok sem hülyék. A szexuális orientációs zavarok gyakran nem önmagukban járnak, hanem egyéb számukra kontrollálhatatlan magatartási zavarokban vagy például problematikus külsőségekben is megmutatkozhatnak. Képzeljük el azt a helyzetet, ha egy vállalati főnök üzleti tárgyalásra készülne,  amin a férfi munkatársa női ruhadarabokban és sminkben, műkörmökkel jelenne meg. De ez sincs távol a létezhetőtől, mint az idei Eurovíziós Dalfesztivál óta tudjuk, ami nagy arculcsapása az általad átlagosnak nevezett orientációnak, amikor kiderül, hogy nem tudja kordában tartani a beteg egyén megnyilvánulásait, sőt, már a társadalom önkontrollja is oda, hogy képes legyen különbséget tenni helyes és helytelen engedékenység között.

[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2014.08.06 0 0 6227

Kedves Zsölény, megígértem, megírom, hogy mire jutottam a magam itteni kísérletével. Részben talán banális is a végeredmény.
Ha egy közvélemény-kutatásban megkérdezed - ne menjünk messzebb - idehaza az embereket, hogy mi keseríti meg leginkább az életüket, az első két helyezés valamelyikét vagy mindkettőt valamely felettes hatalom fogja kapni: kormányok, munkahelyi felettesek, az ügyeikben basáskodó hivatalnokok vagy szolgáltatók, társasházi közös képviselők és hasonló helyi kiskirályok. Ritkán készülnek ilyen felmérések – bár készülnek azért -, mert aki közvélemény-kutatást rendel, az nem az alávetett szerencsétlen, hanem a felsőbb erő, ami hajlamos önmagával szemben is elnéző lenni már abban is, ahogy kérdez. A magyar társadalom közérzete nagymértékben azért rossz, mert a szolgáltatóval és a döntések végrehajtóival bezárólag a szerepüket gyakran hatalomként értelmezik az intézmények és személyek.
Az emberek jelentős része nem szeret alávetett lenni, viszont szereti, ha van hatalma. Panaszkodik hát azokra, akik rajta uralkodnak, de nagymértékben kritikátlan a maga hatalmával szemben, még ha egy egyszerű elemzés ki is derítené, hogy sok különbség a kettő között nincs, csak a profizmus fokában. Mennél lejjebb megyünk a hatalomgyakorlási szintekben, annál inkább kétféle jelenséget tapasztalunk: az egyik a hatalomgyakorlás humanizálására való törekvés, a másik jobb eredmények elérését lehetővé tevő profi technikák hiányának pótlása durvább, nyersebb eszközökkel a kitűzött célok elérésére, netán a sikeresség igazolására. (Ezért veszti el az emberi arcát a portaszolgálat vezetője a vállalat vezetőjével ellentétben.)
A hatalom humánus gyakorlása azon az illúzión alapszik, hogy a hatalom nem feltétlen szárazon célratörő, lehet ezt másképp is gyakorolni. Ezért ebben a hatalomgyakorlók és az alávetettek kapcsolatának jellege némileg elhomályosul. A korszerű hatalmi technikák megpróbálják a humanizálást kombinálni a nyersebb eredeménycentrikus technikákkal közérzet javítására.
Ez a portál egy szolgáltatás, az egyik apró hatalmi jellegű tevékenysége a moderálás. Mint a Fórum jelenleg talán legrégibb tagja jól emlékezhetsz arra, hogy miképp indult egykor. A tulajdonos, a szerkesztőség és az itt regisztrálók között barátságos kapcsolat volt, ha moderáltak, a szerkesztőség megindokolta, erről nyilvános vitába bocsátkozott, nem próbálta a tévedhetetlenség benyomását kelteni. Jó diplomáciai érzékkel és gyorsan elsajátított profizmussal, okosan érvényesítette az akaratát. Ahogy szélesedett a portál profilja, és nőtt jelentős vállalkozássá, úgy lett úrrá a fórumozókon a kiszolgáltatottságérzés, csökkent a szerkesztőség iránti bizalom, és a korábbi szolidaritásérzést mindinkább ellenséges hang váltotta fel. A korábban alaposan mérlegelt kérdés, hogy mi moderálható és mi tartozik a szólás- és véleményszabadság körébe, mára odáig jutott, hogy a fórum és a fórumozók teljes leértékelésével egyidejűleg a fórumozók egymás közötti kapcsolatának szabályozását szolgáló szabályzat helyébe egy olyan lépett, ami csak formálisan tér ki a fórumozók jogaira, már szinte kizárólag a portál üzleti önvédelmét szolgálja, gyakorlatában pedig felszámolt minden elvet és szabályt, ami nem más, mint a diktatórikus hatalomgyakorlás vagy az anarchia jellemzője. Eközben ugyanez a portál aggály nélkül rendkívül kritikus erősebb intézmények hatalmi technikáival szemben, és helyénvalóbbnak tartja ezt a szabályozását és gyakorlatát a régi, humánusabbal szemben. Tehát mint apró hatalommal bíró góc képtelen megvalósítani olyasmit, amit másokon számon kér, arról már egészséges víziója sincs. Így telepedett rá az emberek civil életének egy darabjában folytatott szabad és felelős beszélgetésekre egy visszásan gyakorolt hatalom súlyának érzete.

A konkrét ügyben érdekes volt a tulajdonos és a szekesztőség magatartásának kettőssége. Gondolhatnám egy hatalmi technika részének (jó fiú - rossz fiú szereposztás), és gondolhatnám az ügy anarchisztikus jegyének. Az ügy jelen állásában, amit magamban egyébként lezártam, hajlok az utóbbira.

[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2014.08.03 0 0 6226

Ettől persze meg tudod hallgatni a zenét, de a képi elvezhetetlenség a vizuális megjelenítést értelmetlenné teszi.

A szerzői jogdíjak rendszerének ideje lassan lejár, mert érvényesíthetetlen, másfelől pedig rengeteg szélhámosság, visszaélés fűződik hozzá. Szerintem zsűriknek ki kellene választani minden országban, hogy mely művészeknek adjon az állam fizetést, a többiek pedig éljenek a piacról, ahogy tudnak. Aki kiállít, koncertezik, műtárgyat elad stb. és így bevételhez jut, abból kiegészítheti az állami gázsit vagy az adja a létalapját. Ha az nem elég elmegy egy állásba. És ha az megoldás a gázsi fedezetéül, az emberek kulturális adót fizetnek vagy az állam más módon teremt forrást (szerencsejáték, fogadás stb). Ezt bizonyos teljesítménymutatókhoz kell kötni, és aki annak nem felel meg (pl. aktív munkavállalói éveiben évekig egy művet sem alkot a festő, szobrász, egy darabot nem ír a szerző, nem áll pódiumra az előadó, nincs vevője, közönsége), annak csókolom, nincs gázsi. Nem tudom, hogy évszázadokkal ezelőtt hány művész veszett el a kortársak vagy az utókor számára, de ma elég elegyes a szint, de senki nem vész el, aki nem akar. Régen volt teljesítményelvárás (most kéretik egy mise, egy kantáta, egy portré stb.) és ez jótt tett a mesterségbeli tudásnak.

[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2014.08.03 0 0 6225

Már megtörtént.

[fidelio] Zsölény Creative Commons License 2014.08.03 0 0 6224

Elég goromba, ha erre vetemednek...

Előzmény: [fidelio] vörösbegy (6223)
[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2014.08.03 0 0 6223

Miután Parsinban még nem éledt fel a bigámista, mondok mást.

Nem tudom észrevettétek-e mi folyik a Youtube-on? Elkezdték elvezhetetlenné tenni a zenei felvételeket. Időnként szemcséssé válik a kép elhomályosodik a látvány. Azt - úgy tűnik - nem merik megtenni, hogy teljesen elhomályosítsák, de eléggé zavaró ahhoz, hogy képileg szinte tejesen élvezhetetlen legyen. Nem tudom, mi szerint csaptak le a feltett felvételekre - még nem ért el mindent. Állítólag az olaszok jogvédelmi okból perrel fenyegettek, lehet, hogy efféléknek az eredménye ez.

Valójában semmi értelme. A szellem az informatikával kiszabadult a palackból, a tudásszerzés elől elgördültek az akadályok, ez már a közlekedő edény elvén működik: nyomod le itt, megy fel amott a lé. Ezzel nem az információáramlás áll meg, csak az útja változik.

[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2014.07.13 0 0 6222

Parsikám, látod ezt szeretem benned! Tele vagy üzleti leleménnyel. Oly szépen tudnál élni, ha mindig így igyekeznél. Mondanám, legyünk üzlettársak, de ahhoz dolgozni kellene a haszonért. Bigámia?

[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2014.07.12 0 0 6221

Jegyek last hour áron eladók a holnapi Németország-Argentína meccsre. Fidelió előfizetőknek 20% kedvezmény! 40 vagy annál több jegy vásárlása esetén last hour (nem Jimmy) Cartre-járat indítására van lehetőség. Bővebb információ a Kispipa vendéglőben. (Cím: http://fidelio.hu/edu_art/forum/melyikazorszaglegszebbetterme )

Ugyanitt kapható pl. Christiano Ronaldó fogkeféje, melyet első válogatottsága alkalmából kapott 10 évvel ezelőttt és amelyet most egy brazíl takarítónő segitségével jutott birtokunkba! Alig használt, tökéletes kefeszálak, tiszta nyél.

Hasonlóképpen hozzáférhető a német foodball kiemelkedő egyéniségének, Hoenesnek, ki jól megérdemelt büntetését tölti éppen, kedvenc , Carl Schmidt fegyőrnek dedikált kedvenc DVD-je. 

http://www.youtube.com/watch?v=4e0ERjPl6ck

Szintén megvehető a nylon szatyor, amiben a nagy Mészöly a bundázási pénzt odaadta a BVSC technikai igazgatója sorőrjének 1986 januér 25-én . Szintén megvehető az "Mezey-tészta" igazi receptje, melynek hetekig történő etetése a magyar foci végelláthatatlan mélyrepüléséhez vezetett.  

stb.stb.

Soha vissza nem térő lehetsőég! ne haggyátok ki!

[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2013.04.21 0 0 6220

Úgy érted, hogy nemcsak lezárul, hanem hozzáférhetetlen lesz a bringástopik?

[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2013.04.21 0 0 6219

Sajnos éppen a drága Vörösbegy után kell írnom a Fórumok tündöklése és bukása témáról. ( Ricardo utolsó megjegyzése csalta ezt elő belőlem egy manapság nem nagyon emlegethető topikból).

 

Egy bringás topikban keseregnek:

 

"  mint köztudott, 10 nap múlva örökre bezárul az ...... fóruma . Igen bíztatják az embert, hogy mentse a menthetőt, de én úgy gondolom, hogy ami elmúlt elmúlt, ha emlékezünk rá jó, ha nem, akkor nem volt fontos........

Jó volt az ..... kuckónk, azt lehet tudni, hogy miért szűnik meg?

kevés volt a fórumozó, nem olvastak elég reklámot, nem éri meg fönntartani a szolgáltatást

......A húszezer hozzászólásban benne volt minden amit tudni kellett az aktuális bringás világról köszönhetően Péternek és Vandának! Sajnálom, hogy mindez elvész......

csakhogy azt a húszezer  hozzászólást három év alatt írtuk, és négyen vagy öten olvastuk. Ráadásul alighanem az vot az ......egyik legjobban pörgő fóruma. Tudomásul kell venni, hogy a fórum a múlté, ma a facebook és a twitter, az instagram a menő. Ez van, manapság az emberek nem szeretnek olyasmitolvasni, ami hosszabb 140 karakternél, és ne adja a jó isten, még gondolkodni is kell rajta."

 

-ebbe a forumban nem fordultam elő , de egy másikban igen, és ez hasonlóképpen megszünt, de az egyik pillanatról a másikra:  a profi box foruma . valószínűleg a maffia pénzelte, és miután a forumon egyre inkább szditák a leszerepelt Erdeit, a box maffia utolsó víz felszinén imbolygó ladikját,  inkább megszüntették a forumot .

El menjek a twitterre? De azt se tudom, hogy mi az. A facebookra felmentem az előbb (fél éve voltam ott) de attól meg felfordult a gyomrom amit a hajdanán személyes ismerőseimként megjelöltek összehordanak.

Mint az általánsok iskolák felső osztályaiban az órák közötti levelezgetés. Pistike szereti Boriskát, Boriska utája lajcsikát stb.stb. Szörnyű.

Mielőtt itt is összeomlás következne, egy Take home message:

http://www.youtube.com/watch?v=Mu_C-z56850

Hát ennyi.

 

 

[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2013.03.20 0 0 6218

Parsikám, valóban nem lehet galamblelkűen bachi logikával moderálni, néróival kell. Meg kell dicsérjem azt a rafinált megoldást, ahogy erre meggyőzően rávezettél.

Előzmény: [fidelio] parsifal hendrix (6212)
[fidelio] Zsölény Creative Commons License 2013.03.19 0 0 6217

(Már a facebookon belül is rettegek az "eseményektől" - erre kiáramlik. Ide.)

[fidelio] cleofide Creative Commons License 2013.03.19 0 0 6216

Egyre durvább

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.16 0 0 6215

A pokol mindenkinek más, kedves kisapi. Nekem pl. a Hollandi zárótercettje (végtelenítve), amint - mondjuk - Gwyneth Jones, Corey Bix és Thomas Gazheli énekel :)!

Előzmény: [fidelio] kisapi (6214)
[fidelio] kisapi Creative Commons License 2013.03.16 0 0 6214

Sokan azért nem veszik komolyan az elkárhozást, mert forró szurokban való főződésként gondolnak rá. A világ tudomására kéne hozni, a pokol valójában ennek a hallgatását jelenti örökkévalóságig. Mint Ninive térne meg az emberiség!

Előzmény: [fidelio] parsifal hendrix (6212)
[fidelio] unicornis Creative Commons License 2013.03.16 0 0 6213

Dunába hordasz vizet.

Előzmény: [fidelio] parsifal hendrix (6212)
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2013.03.16 0 0 6212

Néhányan talán tudjátok, hogy egy űrutazás és egy császármetszés közben nemcsak cenzurás programokat írok, hanem zenét is szerzek . Így például nagyrabecsült barátomnak, Phil MIntonnak is.

 

Ne töprengjetek! Hallgassatok!  Hát lehet ilyen időkben bachi logikával moderálni? na ugye hogy nem.

Más idők más moderálások.

O tempora o moderatores!

Merüljetek el és ismerjétek el/fel.

http://www.youtube.com/watch?v=0W4EG9rp5Z4

[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2013.03.16 0 0 6211

Kedves társaim a Fidelioban!

 

Amit Magarországon ketten tudnak az titok(lehet). Amit 134 ezren tudnak Magyarországon az titok (lehet.).

De amit kb. 3 milliónyian, az már nem. Így őszintén bevallom, hogy a moderálási anomáliákhoz nekem is közöm van. Miután tegnap megkaptam a Kossuth díjat (és még zsebbe 30 miliió eurót a magányugdíjpénztár  lesöpört padlásáról) nyugodtan bevallhatom, hogy én készítettem egy univerzális moderáló szofvert, mellyel minden felforgató hatású, irredenta, anyázonda, antifideszes, antiszemita, antiunintelligens szöveget töröl bármikor bárhonnan. A program egy általam kitalált grammatikai-politikai konvergencia -dehonesztencia algoritmuson alapul mely a parsifali törvényszerűség szerint müködik. Nos be kell vallanom , hogy az algoritmus felállítása során néhány Klingsor koktélt engedtem le száradó gigámon, így némi hiba galibázott  be a programba. Irracionálisan számsorok logaritmikus dinamikájába  porszemként becsúszott  a program felállítása során hallgatott nagyszerű Cage: 4'33 ( zongoránál Badura Skoda, vezényel: Solti, játszik: a Malayziai Filharmónikusok, szövegét írta: Ezra Pound) CDtwitter programja. Így a világhálóra ráállított Puli Cenzúra sajnos teljesen a valószínűtlenség matematikai törvényei szerint müködik és ott töröl, ahol az

invariabilis diferenciális integrációs dinamika megbotlik a köszöbben:

I Ching divination involves obtaining a hexagram by random generation (such as tossing coins), then reading the chapter associated with that  hexagram.

 

Mentségemre legyen szólva:  -a XXI században az  irracionalitás már teljesen racionalitás és ugyan mi alapján müködjék egy moderáció?  Az avítt Bach módján.  Moderatio a'la Palestrina?

Röhögnöm kell. Cage!

 

 

Uff!

(de azért bocs, mert tudom, hogy sajnos nagyrészetek megrekedt a XIX századi zene szintjén, de tudnotok kell, hogy amikor elérünk egy hidhoz, akkor azon a XXI. század színvonalán kell áthaladnunk. )

 

 

 

 

[fidelio] tarnhelm2 Creative Commons License 2013.01.22 0 0 6210

Azér nem teljesen. Király

Előzmény: [fidelio] parsifal hendrix (6209)
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2013.01.20 0 0 6209

Kedves pszi!

Az a  gyanúm, hogy  elcsábítottad tőlünk Zsölényt teljesen! ( Kacsintás )

 

 

[fidelio] pszí Creative Commons License 2013.01.19 0 0 6208

Kedves Fórumtársak!

 

Akit esetleg érdekel, felhívom a figyelmet, hogy az eddigi http://komolyportal.info helyett, a http://komolyportal.com címen keressen bennünket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!