Keresés

Részletes keresés

KerOrs89 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 112

Sziasztok!

Kipróbáltátok már a Bohém éttermet a MüPában? Szerintem a legjobb fine dining étterem Budapesten. Sok helyen voltam már, de ez a hely igazán különleges és úgy készítik el az ételt, ahogy kell - igényesen, szépen tálalva, minőségi alapanyagokból. Szerintem nektek is érdemes kipróbálnotok, ha arra jártok.

[fidelio] erni Creative Commons License 2009.11.17 0 0 111
Sziasztok! ELADÓ!! Egy darab jegy a 19-i MÜPA Táncdalfesztivál c előadására. A jegy bal oldal, 13.sor, 12.székére szól.Ára:5800 Ft. Érdeklődni: zsusztin@freemail.hu Köszönöm
[fidelio] Balogh Creative Commons License 2007.08.13 0 0 110
Igen. Vagy csak engem enged be.
[fidelio] Kertitörpe Creative Commons License 2007.08.13 0 0 109
Csak engem vág ki e nemes intézmény honlapja, vagy mást is???
[fidelio] eccerű Creative Commons License 2005.06.15 0 0 108
Nem kizárólag emiatt mentem el, de nagyrészt igen. Emlékeim szerint nem én írtam ezt tavaly. Az viszont ciki, (nem Dukay tehet róla), ha egy darabnak sok ősbemutatója van, bár megesett ez már Kodály-művel is...
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 107
Csak nem azon bosszantottad fel magad, hogy az Edit művészete nem ér fel a férjéhez? Nem lehet könnyű zongoristaként Dedi feleségének lenni. Amikor együtt játszanak, nem marad el tőle azért annyira, hogy haza kelljen menni...Nem te kérdezted kb. 1 éve itt a fórumon hogy "ki hallotta már Klukon művésznőt egyedül játszani?" Én már hallottam. Rádióban is és élőben, a télen a ZAK-on Liszt: Gyászgondoláját. Az nagyon jó volt. Dukayra visszatérve: A "Hallomások.." c. darabját először tavaly Földváron,( mert elég elvadult Ránki-bolond vagyok, és csak külföldre nem megyek utána ) Aztán volt egy BMC CD bemutató koncert az ősszel a Millenárison. A CD-t karácsonyra ígérték, azóta sincs. És 2hete volt egy 2 napos konferencia képző- és iparművészeknek, ahol az első este kaptunk ajándékba egy Ránki- Klukon zongoraestet. Ott hallottam először azt, amit itt ősbemutatónak jeleztek.
[fidelio] eccerű Creative Commons License 2005.06.15 0 0 106
Kifejezetten kíváncsi lettem volna a Dukay-művekre, de az első félidőn nagyon felbosszantottam magam, és eljöttem a szünetben. (Így a mélygarázs sem volt problémás, és nem fél óra volt a kijkutás.) Paradox a helyzet, de ha fordítva lett volna a műsor, akkor jobban örültem volna. Hogy hallhattad már 2x ezeket a darabokat - az egyik ősbemutató volt!?
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.14 0 0 105
Azért "kellett" D-t műsorra tűzni, mert a Földvári Napok a kortárs magyar zenéről, és zeneszerzőkről szól, leginkább zenetudósoknak,és azoknak, akiket érdekel.Így ott most Liszt és Debussy volt inkább mellékes. De nem olyan "jellegtelen" D. zenéje. Én már harmadszor hallottam,és már egész más mint először.
[fidelio] Kertitörpe Creative Commons License 2005.06.14 0 0 104
Aki már sokszor volt a MuPa-ban, nem fogja a mélygarázsban hagyni az autóját; ebbe a hibába csakis alkalmi vendégek esnek. :O))) Én is voltam a Ránki-hp. koncertjén egyetértek a hozzászólásoddal, de engem főleg az bosszantott, hogy Debussy, Liszt és az utóbbi által feldolgozott korálok mellett Dukay teljesen jellegtelen darabjait miért kellett műsorra tűzni? Építkezés: Mikor méltóztatnak már a zelektromos művek bekapcsolni a főbejárathoz közeli közvilágítást? Büfé: Van egy aprócska árlap, a sütik drágák, a kávé Lavazza. - Ez itt a reklám helye volt. - Kihasználtság: Vettem 2 jegyet a mai Mahlerre egyenként 7900 Ft-ért; kíváncsi vagyok, hány szék marad üresen a "bölcs" vezetésnek köszönhetően.
[fidelio] eccerű Creative Commons License 2005.06.14 0 0 103
Nos, nekem most sikerült először eljutnom ebbe az épületbe, leírom a benyomásaimat. Mivel kocsival voltam, a parkolóval kezdem. A mélygarázsnak van némi szellemvasút jellege: elég kanyargós, zezugos és átláthatatlan. A parkolóhelyek számozása sokat segít ezen a problémán. Elég meleg (!) volt odalenn. A liftet, amellyel fel lehet jutni, könnyű volt megtalálni. Maga az épület belülről nekem tetszik, egy dolog zavart csak, igaz az nagyon. Ha az ember bemegy az előcsarnokba és felnéz a mennyezetre, akkor rosszul lesz attól a közönséges indigókék-szerű színtől, amivel azt bekenték. Általánosságban is elmondható, hogy ahol színek előfordulnak, azzal rosszul bántak a tervezők. A sokat által kifogásolt sok-sok hostess engem egyáltalán nem zavart: nagyon segítőkészek voltak - nem kérték állandóan a jegyet, csak 1x összvissz, ahogy annak lennie kell - csinosak is, szépek is: jó volt rájuk nézni. :) A koncertterem annyira nem volt lenyűgöző. Építészetileg - engem zavart, hogy az elő emeleti erkély pereme körbefut az egész termen. Túl zárt érzést ad, olyan rideg lesz az egész. Az akusztika nagyon jó. Túl is, mert minden pisszenést a maga teljes valójában lehet hallani. Fel is kapta a Ránki a fejét egy-egy rosszul időzített köhögésre. Merthogy a Ránki-Klukon koncerten voltam, és nagyon megbántam, mert a két művész nem egy kategória, de még csak nem is kettő. Ami még nem tetszett, hogy a büfé árszabása nem nyilvános, nincs kiírva sehol - ez szerintem szabálytalan is. TEtszett még a sok levegőzési lehetőség, és a nagy belső tér.
[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2005.03.11 0 0 102
Egy részének nem ez a célja, pusztán gyalázatosan felkészületlen a szakújságírók egy tetemes hányada.
[fidelio] Estrella Creative Commons License 2005.03.11 0 0 101
Kedves vörösbegy, kösz a pontosítást. Nagyon csalafinta ez a hazai sajtó...vagy épp az a cél, hogy ne lássunk tisztán?
[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2005.03.11 0 0 100
Bizalom, kedves Estella, olvastam. Az ott a beruházási költségről szól, ez pedig a működtetésről. Lehet, hogy a sajtó képtelen a kettőt megkülönböztetni, és információs káosz van, én még tudni vélem a különbséget. Mindegy, most utána is néztem: beruházás+működtetés együtt 97,9 Mrd Ft. Az utolsó mondat pontosítja a kormányszóvivői tájékoztató szövegét: a MP számára nyilván nem az alacsonyabb működési költségvetés a kedvezőbb, elég csak megnézni, micsoda tömeg alkalmazottja van máris. Ha magasabb összeggel számolták a működést idénre, mint amennyi a szerdai kormányülés után most lett, akkor egy része az alkalmazottaknak szedheti a sátorfáját.
[fidelio] Estrella Creative Commons License 2005.03.11 0 0 99
Vörösbegy: ezzel semmi újat nem mondtál. Lásd [98] más előadási modorban :-D Az utolsó mondatot nem értem.
[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2005.03.11 0 0 98
A Magyar Rádió híreiből: "László Boglár azt is elmondta, a parlament által korábban elfogadottnál kedvezőbben alakulhat a Művészetek Palotájának működtetése. Közel 100 milliárd forint helyett 73 és fél milliárd forint fedezi majd az intézmény működtetését - hangzott el a kormányszóvivői tájékoztatón." A rádióban én "kedvezőbben"-t "kedvezőtlenebb"-nek hallottam, egyébként stimmel a szöveg.
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.11 0 0 97
Valóban jó lenne tisztán látni. Tud valaki biztosat? (Csodálkoznék...)
[fidelio] Estrella Creative Commons License 2005.03.11 0 0 96
Hááát, ez egyre cifrább... A mai Világgazdaságban (Kultúra rovat ) olvastam, hogy "...a költségvetésben eredetileg tervezett 97,9 mrd forint helyett végül jelenértéken számolva csak 73,54 mrd forintot kell az államnak kifizetnie a Művészetek Palotájáért -közölte D.S. a TriGránit csoport elnöke" . Akkor tehát mennyit is volt tervezve ? Ennyi "tévesztés" mindenképp soknak tűnik...
[fidelio] eccerű Creative Commons License 2005.03.10 0 0 95
Hol hallottad?
[fidelio] koligeri Creative Commons License 2005.03.10 0 0 94
Érti ezt valaki? Egyre drágább lesz. Egy hónapja még 31 milliárd volt, egy hete már 52, ma meg hallom ,hogy a tervezettnél drágábban 75 milliárdért építik!!!
[fidelio] Kertitörpe Creative Commons License 2005.03.06 0 0 93
Freud mester üdvözletét küldi nekem. [93] (Zárójelben jegyzem meg, hogy eredetileg Paavo Berglund finn karmester vezényelt volna, Szimonov helytte ugrott be.)
[fidelio] Shíla Creative Commons License 2005.03.05 0 0 92
StepheN! Ha a "világ összes jó CD-je" nem is, de nagyon sok szép felvételt őrzök! (És a nagyon sok, valóban rengeteg.) Bevallom büszke is vagyok rá! ;))) E-Mail megy!
[fidelio] StepheN Creative Commons License 2005.03.05 0 0 91
A mendemonda lehet, hogy igaz, de ez sajnos nem teszi számomra jobbá a 11. szimfóniát. Decembereben viszont nem Szvetlanov, hanem Szimonov vezéenylete a 8.-adikat, de valami elképesztő jól, mintha tényleg Szvetlanov lett volna, életem egyik legjobb élő Sosztakovics-előadása volt. De talán maga a mű is a legjobb szimfóniája. Hiába, ezt csak egy orosz értheti meg jól és foghatja fel igazán!
[fidelio] Kertitörpe Creative Commons License 2005.03.05 0 0 90
A 11. szimfóniát 6 éve Barsaj és a BFZ adták elő; sajnos erre a koncertre nem tudtam elmenni, mert beteg voltam. Azóta is sajnálom. A mendemonda szerint valójában 56-ról, a magyar forradalomnak a szerző honfitársai általi leveréséről szól. Nekem nagyon tetszett most decemberben a 8. a BFZ és Szvetlanov tolmácsolásában is. Egy kedves ismerősöm szerint mintha a lövészárokban ült volna közben az ember.
[fidelio] Spapi Creative Commons License 2005.03.05 0 0 89
Kedves Béla2! Köszönöm a kiigazításokat. Őszintén szólva abban sem vagyok biztos, hogy mikor kezdett üvölteni az orgona, csak a helyzetet akartam érzékeltetni. Nem gondoltam, hogy a fórumos hozzászólásokat így figyelik a kritikusok :)
[fidelio] esocsepp Creative Commons License 2005.03.05 0 0 88
Bocs, Spapi...
[fidelio] StepheN Creative Commons License 2005.03.05 0 0 87
Shíla kezd olyan érzésem lenni, hogy neked a világ összes jó Cd-je megvan, mondd, hogy csinálod? Persze privátba! :)) Most egy kicsit gondolkoznom kell a kérdéseden....., a legjobbak (szerintem, ahogy a gumicsirkeárus mondja): 4. -től a 10-ig. Ha keményebbet akarsz, akkor erre jó a 4., 8. és a 10. Ha szerethetőbbet, akkor a 6. 7. és főleg az 5. A 9. az összes közül a legnépszerűbb és legtöbbet játszott, de én kevésbé kedvelem. Egyébként szimfóniái (egy-két kivétellel) mind "maratoniak" és bizony, aki nem szereti és nem érzi át, annak unalmasak. Vannak olyan lassú tételei ahol akár 15-20 percen kereszül csak egy-egy szólóhangszer és halk vonósok játszanak, sokszor 1-2 szólamban: Kamarazene nagyzenekarra. Amikor az én Sosztakovics-rajongásom kezdődött, 1990 táján, akkor bizony szégyelltem magam kissé, hogy pont egy ilyen nem aktális, kommunista (mert a felszínen akkor annak tűnt) szerzőért rajongok, aki ráadásul nem is volt a legmodernebbek között. Úgyhogy igazán nagy örömömre szolgált az utóbbi években kibontakozó, egyre nagyobb Sosztakovics-kultusz.
[fidelio] esocsepp Creative Commons License 2005.03.05 0 0 86
Spap! Nem a Nocturnes volt? 3 tétel, a harmadikban kórus is van.
[fidelio] Shíla Creative Commons License 2005.03.05 0 0 85
Spapi! Mikor vége lett annak a mosolyogtatós cincogásnak én is megkönnyebbülést éreztem és boldogságom még tetőzte, hogy szünet volt! Nekem ezek a nyikorgások és torz hangok nem gyere be. Lehet, hogy az én agyam nem képest ezt a fajta művészetet megérteni. Én nem látok szépet abban ami mondjuk "torz". És ebben a Veress műben voltak ilyenek. Csak a fejemet fogtam és csóváltam. Debussy-re kanyarodva. Most volt a ZAK-on a 400 év Francia zene. Debussy : Cselló és Zongoraszonátáit játszották. Anyum közel volt ahhoz, hogy felálljon és elhagyja a termet. Én jól bírom, de valóban nagyon "sokkk" volt. A Sosztakovics mű pedig jó hangos volt! StepheN! Mint említettem ugye, hogy a szimfóniákat szeretem. Tegnap Sosztiét képtelen voltam megszeretni. Viszont! Írtad, hogy nem ez a legjobb. Mondj egyet és az meghallgatom .... hátha!
[fidelio] Béla2 Creative Commons License 2005.03.05 0 0 84
Spapi, az a koncert, amiről írsz, nem "néhány éve" volt, hanem több mint tíz. A Debussy "valami prelűdök", ami ugye "három tétel és énekelnek" egész pontosan a 3 nocturne volt, a "Debussy-zongoraverseny" a G-dúr fantázia volt. Ezek után vajon a Manfréd szimfóniáról írt véleményed mennyire felel meg a valóságnak? Mellesleg Mocsári valóban Mocsári volt, és Kocsis is stimmel. Ez egy BFZ koncert volt.
[fidelio] Spapi Creative Commons License 2005.03.05 0 0 83
Keves Shíla! A [82] hozzászólásod adta az ihletet, hogy nyilvánosan meggyónjam egy korábbi esetemet. Már régen hallottam egy nagy zenebarát kollégától, hogy Csajkovszkij Manfréd szimfóniája egy romantikus ömlengés, de a gyarló ember azért megpróbálja ;) Néhány éve a feleségemmel (akkor még az volt, szerdáig) olyan koncerten voltunk a ZAK nagyteremben, hogy Kocsis vezényelt, első félidőben Debussy valami (talán Prelűdök), ami három tétel és énekelnek, meg egy nemrég felfedezett Debussy-zongoraverseny bemutatója, Mocsári Károly szólójával. Nagyon tetszett a félidő. Második félidő: Manfréd. A hegedűkre vonatkozó hangutánzó szavaid ott is nagyjából érvényesek voltak, bár nem volt viszonyítási alapunk. A harmadik tétel végén kellett először röhögnünk, amikor elkezdett üvölteni az orgona. Aztán azt hittük, vége, de jött a negyedik tétel, elfojtott röhögőgörccsel. A korosodó hölgyek körülöttünk megsemmisítő pillantásokat vetettek ránk. Színültig telt ház volt, Kocsis vezényelt, meg minden. Amikor abbamaradt a cincogás, megkönnyebbültünk, erre megint rákezdtek: 5. tétel. Na ekkor menekültünk ki a folyosóra, szerencsére nagyjából a sor széléről. Utána sokáig nem mertünk bemenni. Az elődás pedig bizonyára teljesen jó volt, csak ezúton figyelmeztetek mindenkit, hogy aki nem a romantika leglelkesebb híve, az a Manfréd-szimfónia bevállalása előtt tegyen óvintézkedéseket! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!