Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.10 0 0 12

Hazajön.

[fidelio] alfred Creative Commons License 2004.06.24 0 0 11
Ne viccelj, van Debussy felveteled ?! Hat ez tok jo! Surgosen be kell szereznem....
[fidelio] törölt Creative Commons License 2004.06.24 0 0 10
Nem egeszen Kurtagrol mondom, hanem inkabb altalanossagban: a darabokat NEM feltetlenul a sajat szerzojuk latsza a legjobban. Sot... Tobb pelda is van erre. Hogy csak egyet emlitsek, ezek kozul magasan "kiemelkedik": Debussy.
[fidelio] ivan kozlovsky Creative Commons License 2004.06.24 0 0 9
ja
[fidelio] alfred Creative Commons License 2004.06.23 0 0 8
Ja! Meg az jutott eszembe, hogy az bamulatos, ahogy Kurtag BARMIT megmutat a zongoran, tokeletes hangon!
[fidelio] alfred Creative Commons License 2004.06.23 0 0 7
Igen, osszesegeben en is Radost tartam a (leg)jobb tanarnak. Viszont azert azt a lehetoseget nem szabad elszalalsztani, hogy egy zeneszerzo sajat muvet ne a szerzotol tanuld meg. Azert en hiszek abban, hogy pl. Chopin jobban jatszotta a sajat darabjait, mint ma barki; es ha lehetoseg lenne ra, biztos szivesen tanulnek nala, meg ha esetleg pocsek pedagogus.... Persze ezzel nem mondtam sok ujat; de hasznaljuk ki az alkalmat!
[fidelio] ivan kozlovsky Creative Commons License 2004.06.22 0 0 6
Radosnál lehet,hogy úgy mész néha haza,hogy iszonyú szar vagyok-habár ez a kisebbik hányadában van a hazamenéseknek-,de másnapra,vagy valamikor amikor dolgozol egyre jobban érzed,hogy amit tanultál tőle,az csak épülésedre szolgál.Radosnál nagyobb embert és zenészt nem tudnék most mondani,szerintem később sem.Ő olyan,hogy amit mond mind-mind csak azért és CSAK AZÉRT,hogy neked jobb legyen.Ő nem saját magáért tanít,hanem azért az emberért ,aki ott van nála,függetlenül attól,hogy tehetséges ,vagy sem.A beszólásai tényleg jók,de nem annyira bántóak,mint ahiogy én azt a Kurtágnál néha éreztem.
[fidelio] alfred Creative Commons License 2004.06.22 0 0 5
No, ez mar igaz....en azt a szoveget is szeretem, amikor azt mondja (miutan tenyleg szetszedett mindent), hogy "nagyszeru, es akkor most jatszd ugy, ahogy gondolod". De akkor mi ertelme volt? Persze Rados egesz maskent tanit, de a vegen valahogy "ugyan az" jon ki. Radost erdemes csak ugy hallgatni a szovegei miatt, mert neha eleg vicces.... Ugy gondolom, hogy amikor Kurtagnal jatszok, akkor nem erzem magam "kicsinek", mert inkabb egy kozos munka; Radosnal azert neha ugy megy haza az ember, hogy :" uristen! semmit sem tudok a zenerol..."
[fidelio] törölt Creative Commons License 2004.06.22 0 0 4
Mikor atomjaira szetszed mindent, szegeny novendek mar nem is tudja, mire figyeljen, mi jo, mi nem jo, es gorcsosen probal MINDENT megcsinalni, amit Kurtag az elso 3 utemben megfogalmazott, ezek utan megszolal a Mester: "de hat mindezt ugy csinald, mintha a vilag legtermeszetesebb dolga lenne!!" Egyetlen dolgot hianyolok az o tanitasaban, de azt nagyon: remekul szetszed barmit, de aztan SEMMIT sem rak ossze! A tanitvany ugy megy haza, hogy "uristen, nem tudok SEMMIT". Rados: a tanitvany ugy megy haza, hogy "jeee, hiszen erre magam is rajohettem volna, meg is tudom csinalni, hulye vagyok, hogy eddig nem igy jatszottam!" Oriasi kulonbseg.
[fidelio] ivan kozlovsky Creative Commons License 2004.06.22 0 0 3
Erről beszéltem:)
[fidelio] mira Creative Commons License 2004.06.21 0 0 2
Ize, bocsi, hogy felevente egyszer tolom ide a kepem es akkor is csak lealacsonyitom a topic szinvonalat (tudom ez nem anekdotas fajta...), de eszembe jut egy aranyos sztori, mikor meg boldogult iskolas eveimben Brahms e-moll csello-zongi szonatat tanultuk, tanarunk meselte, hogy egy alkalommal osztalytarsai vittek ezt a darabot Kurtaghoz orara. Valamiert a 3. tetelt kezdek el elsore, de ez volt az oszes kapkodasnak mondhato dolog, ami ott tortent, mert tanarunk es baratai csak arra lettek figyelmesek a folyoson varakozva, hogy a fugatema ket elso hangjat ismetlegetik mar percek ota. Nem is jutottak tovabb aznap. :)
[fidelio] ivan kozlovsky Creative Commons License 2004.06.21 0 0 1
Szerencséd volt,hogy nem az Akadémián voltál.Ott pocsék vonósnégyesek voltak,Égett a pofánk.Szerintem soxor túl aprólékos...
[fidelio] alfred Creative Commons License 2004.06.20 0 0 0
Igen, voltam a mostani kurzusan is, meg regebbieken is. A tanitasa eleg "egyedi": hangrol hangra jellegu modszer, nagyon aprolekos. Viszont a zenerol "minden" kiderul kozben... Egyebkent a mostani kurzuson a fiatal Ebene vonosnegyes nagyon jo volt! Erdemes lesz rajuk odafigyelni...
[fidelio] ivan kozlovsky Creative Commons License 2004.06.20 0 0 topiknyitó
Volt valaki a kurzuson?Volt valaki már egyáltalán a kurzusán?Mit gondoltok a tanításáról?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!