Sokan vezetnek adatbázisokat az egyes ex. volánok kocsiparkjáról, de a változások minden topikban külön kerülnek beírásra. A könnyebb tájékozódás és keresés érdekében ide lehet beírni azokat, rendszám, dátum, és az illetékes közlekedési központ megjelölésével.
Mit vettek el? Annyira beetetnek titeket és csak a szokásost fujjátok. Jövő nyárig érkezik 480 busz, 2027-ig meg még 300 valahány. Ez így elég lenne arra is, hogy a jelenleg nyilvántartott összes telephely kapjon ebből a típusból. Egyszerre nem tudnak mindent átadni, de ősz végéig a 269, tavasz végéig a 120 és nyárig 80 buszt átadnak, erről papír is van. Át fogják adni, meg lehet nyugodni.
Kettő; Mit ígért be Lázár? Semmit. Lázár 10 helyis elektromos buszt ígért be oda, amiből még egy ajtótagot nem gyártottak le, sajnos Facebookon is nagyon sok emberke belefutott ebbe a hülyítésbe, majd elkezdett örömködni, csak amikor már egy lakossági fórumon is témát csináltak ebből és elmondták, hogy nem lesz itt semmilyen elektromos helyi busz, akkor leesett mindenkinek a tantusz. Akkor már nem volt akkora az ováció. Amit Lázár mondott, abból semmi nem született egyelőre meg, ez a helyzet.
Három; Itt most jelen pillanatban ehhez mi köze van a helyi Fidesznek? Amikor nem helyis közlekedésről van szó, és nem önkormányzati szándékról. Nézd meg jól, elrökönyödsz, de az ország 99%-a kormánypárti vidéken. Akkor mindenki protekcióból kapja a buszokat? Érdekes én eddig mindhol csak azt olvastam a soproni, győri buszközlekedésről, hogy milyen fos. Most akkor az is baj, ha új busz jön meg az is ha nem? Győrbe is megy ebből 9-10 darab, mert egységesen akarják elosztogatni. Devidoffnál meg még külön nem értem a kiakadást, mert Kaposvárnál meg Somogy megyénél nincs nagyobb elkötelezettség sehol a Kormánypártok felé és oda (Siófokra) konkrétan az első körben érkezett meg a legtöbb busz és úgy, hogy már a 2 / 3 - át Next adja Siófokon a járműveknek. Mert a nyaralásból áll minden három hónapig.
Nem lesz egyben. Ha 651-től kezdődik, akkor 919-nél kellene véget érnie, az pedig már nem busz. (A 918 se az, ha esetleg az ugrást egy extra panorámásnak tulajdonítjuk, másik leendő rendszámmal.)