Sziasztok!
2015 márciusában lesznek az első tesztmodellek.
Ezek már nem a régi Vitarák, csak a nevükben.
Itt várjuk a tulajdonosokat/érdeklődőket.
Remélem jó sokan vesznek ilyet!
Szia! Nekem 7 éves múlt az 1.4 T GLX Vitarám 122500km van benne,de semmi kokszosodást nem vettem észre,megy mint a golyó. Néha tankolok 100-as benzint,ki tudja nem árthat.
Elvileg, működési jellegéből fakadóan "kell", hogy "valamennyire" kokszosodjon a BoosterJet is (a nemhibrid korábbi C-s motorkódú változatok annyival szerecsésebb helyzetben vannak, hogy nincs EGR, tehát közvetlen kipufogógáz-visszavezetésből fakadó lerakódás). Láttunk már diós-tisztításos videot is keringeni BoosterJet motorról a neten..minden esetre a fórumokon nem igazán látom, hogy tömegesen számolnának be kokoszosodási problémáról.
A magam részéről: apósom K14C S-Crossában ~140+e km van, az én K10C-mben pedig 246e, köszönik szépen jól vannak (felhasználói szemmel) ugyanolyan hibamentesen teszik a dolgukat, mint bejáratós korukban. :)
Sziasztok, nagyon rég jártam itt, tehát nem tudom, hogy volt e már szó arról, amit kérdezni szeretnék. Szóval mostanában mindenhol azt hallani, hogy a közvetlen befecsis motorok kokszosodnak, főleg a szívóoldal. Az 1,4-es, turbós motor megjelenése óta már viszonylag sok idő telt el, lehet már egyik-másik kocsiban sok kilométer. Tapasztalt valaki kokszosodást közületek?
Egyébként kikapcsolt állapotban is működik a kihangosító ( nyilván bejövő hívásnál, mert ugye menet közben nem illik telóról hívást indítani ), és a tolatókamera is.
S abban tudnátok segíteni, hogy kulcsnélküli indításnál hogy van motor indítása nélkül gyújtás? Mintha csak egyet fordítanék a kulcson egy normál autóban.
Mi a cél? A teljes fejegységet szeretnéd kikapcsolni (azt hiszem a tolatókamera olyankor is aktív, a kihangosítóban nem vagyok biztos)? Mert akkor hosszan nyomd a bekapcsoló gombját..azzal el megy aludni és úgy rémlik leállítás után is megjegyzi ezt. Vagy ha a rádió hangja zavar, akkor kizárásos alapon esetleg vedd le 0ra a hangerőt.
Úgy látom elvesztünk az indexelés részleteiben. Ne tegyétek, felesleges.
Mindig vannak/lesznek olyanok, akik betartják vagy legalábbis úgy gondolják, hogy betartják a szabályokat.
Mindig lesznek olyanok, akik a még a 70-es véda alatt is lelassítanak 50-re ( jó esetben csak annyira).
Engedjük el.
Mivel én kezdtem a témát, pontosítanék.
Az zavar a sávelhagyás jelzőben, hogy ha pl. kamion mögött megyek és előzni akarom, akkor előbb kinézek, hogy jön-e szembe valaki előzhetek-e.
De a rendszer jelzi, hogy sávelhagyásra készülök és elkezdi rángatni a kormányt visszafelé. De ezt már akkor megteszi, amikor még a felezővonalat éppen csak megközelítem, nem lépem át.
Ahhoz nem kell záróvonalat átlépnem vagy felezővonalat, hogy jelezzen. Elég csak megközelítenem.
Persze itt jön spriccpumpa : De az már előzési szándék........
Részemről ezt a fejezetet lezártam.
Talán annyi érdekesség még, hogy amikor kihoztam akkor panaszkodtam a váltóra, hogy a második fokozatot nehezen veszi, főleg visszakapcsoláskor.
Nos, ez észrevétlenül elmúlt kb. 5000 km alatt. :-)
Te is feltételezést ("stb.") közölsz tényként, de mindegy.
Amúgy a "vitával" kapcsolatban az egésztől teljesen függetlenül Te írtad meg a magyarázatot a topictárs kínjára: azért "zavarja" a sávtartó, mert az indexelés hiánya miatt avatkozik be. A flame már csak abból indult, hogy "kell-e" indexelni vagy sem. :)
Csakhogy a "...bőven belefér..." és a "...minden belefér..." között elég nagy a különbség.
Olyan tizenöt éve, egy közlekedési szakjogász írt egy értelmező könyvet a KRESZ-hez. Abban a felsorolás nem másfél sor volt, hanem majdnem két oldal, valamint benne volt a haladási iránytól való eltérés is. Megvettem, de sajnos, a kölcsön adott könyvek sorsára jutott...
Ez a vita sem a baleset lehetséges bekövetkezése miatt alakult ki, hanem abból, hogy létezhet olyan, aki kilóg a "leszarom" sorból, vagy eleve be sem áll abba.
A szakértőnek könnyű a dolga, megnézi a videót, - ha van -, volt jelzés, rendben van, nem volt, megvan a vétkes.
A bírók meg csak a legritkább esetben kérdőjelezik meg a szakértői állásfoglalást.
Nem ellenbeszélni akarok, de csak halkan az "stb.-be minden belefér" hozzáállás pontosan ugyanolyan "én így értelmezem" a jogszabályt szubjektív kioktatás, mint a "szarok rá" ellentábor. ;))
Ezt azért (sávon belül!) igazságügyi szakértő legyen a talpán aki radbizonyítja, hogy mulasztottál az indexeléssel...
Ui.: akárki akárhogy is értelmezi, szerencsére a gyakorlatban ebből azért nem igazán fakadnak balesetek...látod itt is az autó rendszere túlbuzgósága kapcsán merült fel...
A tételes felsorolásban nincs benne, de ott van a "stb." és oda bizony bőven belefér.
Fejtágításokon, már vagy huszonöt éve, azt oktatják, - vezérelvként -, hogy az eredeti haladási iránytól történő bármilyen eltérés, irányváltoztatásnak minősül.
Helyszínelésnél is ez van, szabályos jelzés nélkül mozdultál, viszed a balhét. Egyszerű. Kamerás világunkban, - vitathatod ugyan -, de minek...
Ugyanakkor, a legtöbb magyar embert meggyőzni úgysem lehet.
Úgyhogy inkább hagyjuk, mert ilyen közegben, az egész csak egy parttalan, értelmetlen vita, aminek sohasem lesz vége, legfeljebb akkor, ha majd minden sarkon, ingyen osztogatják kilószámra a kalciumot...