Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.03.25 0 0 78

Pár hete megtörtént a kínai vb csoportbeosztása. Születtek kifejezetten erős, ill. gyenge csoportok is.

Törölt nick Creative Commons License 2016.08.05 0 0 77

Kíváncsi vagyok, mit nyújt majd a selejtezőben a 2012-es Olimpia után folyamatosan betliző orosz válogatott. Legutóbb a fehérorosz válogatottat verték meg barátságos mérkőzésen 103-50-re. Úgy gondolom, idén összekapják magukat, és sikerül nekik a kijutás. (Kérdés, hogy az Európa-bajnokságon mennyire tudnak maradandót alkotni.) A csoportjukban végül is csak a bosnyákok okozhatnak nekik gondot, a svédek nem képviselnek nagyon magas színvonalat. 

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.13 0 0 76

A Sportando jelentette, hogy Manu Ginobili ott lehet az Olimpián az argentin válogatottal. 14 játékos van a keretben, ebből 2 ki lesz majd téve, gondolom, Ginobili nem lesz köztük. 

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.11 0 0 75

Teljes a riói Olimpia mezőnye férfi kosárlabdát tekintve. Az A csoportból szerintem Venezuela biztosan kiesik már az első körben, mellettük Kínát tartom még gyengébb csapatnak a többihez képest. Az amerikaiakra elég nagy az esély, hogy veretlenül a csoport első helyén végezzenek. A franciák, a szerbek és az ausztrálok között viszont nagy lesz a csata a második helyért. Mindhárom válogatott elég komoly kerettel készül.

A B csoportban már nehezebb megjósolni, melyik csapat hol fog állni. Talán Nigéria a leggyengébb láncszem, de nem vennék rá mérget, hogy nyeretlenül végeznének a csoportban. A spanyolok nem gyenge kerettel készülnek, ott lesz mindkét Gasol, Mirotic, Rubio, Rodriguez... Az argentinokra leszek kíváncsi, ha a dél-amerikai bajnokságon részt vevő keretükkel utaznak Brazíliába, nem hinném, hogy sok jóra számíthatnak. 

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.10 0 0 74

Én sajnálom az olaszokat. Szimpatikus volt a keretük, hosszú idő után végre Bargnani és Gallinari is magára öltötte a címeres mezt. Szívüket-lelküket kitették, de be kell látni, jobb volt ez a horvát válogatott. 

Puerto Rico végül nem okozott meglepetést, pedig óriási lett volna a horvátok győzelme mellett. Igazából nem egy extra csapat, most mutatkozott meg igazán a különbség köztük és a szerbek között, viszont tudnak jól is játszani, ahogyan azt a csoportkörben is tették. 

Előzmény: i perseguitati_ (70)
i perseguitati_ Creative Commons License 2016.07.09 0 1 73

A horvátoknak volt egy Bogdanovicsuk, aki 5 nap alatt lehozott 4 kiemelkedő egyéni teljesítményt, szinte különösebb hullámvölgy nélkül. ma pedig feljött mellé egy 18 pont 13 lepattanós Saric, és 21 pontos és milánói Simon.

Előzmény: i perseguitati_ (72)
i perseguitati_ Creative Commons License 2016.07.09 0 1 72

Abszolút megérdemelt. Akkor játszottak a legjobban, amikor a legjobban kellett. Alapvetően ez két nagyon egyforma csapat, Messina talán picit elszúrta a formaidőzítést is, és én továbbra is a fejére rónám Della Valle, Abass, Polonara vagy Cinciarini mellőzését, mondjuk Poeta, Cervi vagy a ma idegesítően szarul és a szokásos flegmaságával játszó Gentile helyett.

Előzmény: joseluistorrente (71)
joseluistorrente Creative Commons License 2016.07.09 0 0 71

Szerintem is nagyon jok voltak a horvatok! Nem lehet azt mondani, hogy nem erdemeltek meg...

Előzmény: i perseguitati_ (70)
i perseguitati_ Creative Commons License 2016.07.09 0 0 70

Ez most egy nagyon jó Horvátország, a torna végére megjött Saric és Simon is, és bejött amitől tartottam, ha ők hárman (Bogdanoviccsal) jók, akkor nyerhetnek a horvátok, az olaszok meg teljesen begörcsöltek a végére.

Előzmény: joseluistorrente (69)
joseluistorrente Creative Commons License 2016.07.09 0 0 69

Hogy hianyzik a horvatoknak az a meg nem adott kosar (palankot ert a labda a blokk elott) es raadasul utana technkai Petrovicnak :(

Előzmény: i perseguitati_ (68)
i perseguitati_ Creative Commons License 2016.07.09 0 0 68

5 másodperc: 70-70

Előzmény: i perseguitati_ (67)
i perseguitati_ Creative Commons License 2016.07.09 0 0 67

Horror végjáték Torinóban: másfél perc vissza, 67-66 a horvátoknak

i perseguitati_ Creative Commons License 2016.07.09 0 0 66

Az olasz-horvát eddig óriási csata, a digók iszonyat idegesek, láthatóan nagyon nyomasztja őket a tét, a horvátoknál megint Bogdanovic az állat , a 3 negyed elején 41-39 az olaszoknak, itt még minden lehet.

 

A másik ágon nagyon "csúnya" a meccs, a szerbek kivégzik Puerto Ricót, 94-62 a negyedik negyed közepén. Kijelenthetjük Szerbia kijutott a riói Olimpiára!

Előzmény: i perseguitati_ (64)
i perseguitati_ Creative Commons License 2016.07.09 0 0 65

Az olaszoknál Cusin és Cervi együttes kerettagságát nem tudom továbbra sem értelmezni, és nem is látom az elmúlt napokban értelmét, de ezt nyilván Messina jobban tudja. Ha kijutnak az olimpiára, és mindenki egészséges marad Rióra, akkor a kettőjük közül valamelyiket simán lecserélném a Della Valle, Abass, Polonara hármas bármelyik tagjával, és Poeta helyett Cinciarinit vinném, és szerintem éremért játszana a Squadra Azzurra.

Előzmény: i perseguitati_ (64)
i perseguitati_ Creative Commons License 2016.07.09 0 0 64

Óriási meccs lesz az olasz-horvát. Az olaszokat azért féltem, mert  pár napja megverték a horvátokat, és nem mindig jó ha egy kiélezett csatában érzik hogy esélyesebbek lehetnek, az az olaszoknál sokszor nem vezet jóra... Ráadásul ott van az a Bogdanovic aki nem tud nem fantasztikusan játszani ezen a tornán, ha Bogdanovic mellé felnő a Simon, Hezonja,Saric trió, akkor nehéz lesz megállítani őket.

 

Ami az olaszok mellett szólhat: a hazai pálya, és 16 ezer néző, egészen elképesztően, és nagyon konstans módon jó a védekezésük (eddig 12 negyedet játszottak a tornán, és ebből csak a horvátok elleni első negyed volt az ahol 15 pontnál többet kaptak...). Csapatként nagyon jól el-, és be vannak osztva, senkinek nem kell extra terheket vinni, csapatként hozzák a meccseket, pénteken mind a 12 játékos játszott, és a legtöbbet játszó Datome is csak 27 percet, Belinelli 24, Aradori és Gallinari 21-21 percet, ugyanez a horvátoknál: Saric 38 perc, Bogdanovic 34 perc, Simon 34 perc - és ez is számíthat a végén amikor 5 nap alatt a 4. meccsüket játsszák majd a csapatok.

Az olaszoknál legalább 9-10 emberes az aktív rotáció, míg a horvátok csak 8 játékost forgatnak érdemben a tornán.

 

Szóval a lényeg az, ha a házigazda olaszok hozzák a Messina-féle védekezésüket, csak egy nagyon extra Horvátország verheti meg őket, de az simán benne van a pakliban hogy Bogdanovic mellett, az említett Simon, Hezonja, Saric trióból is legalább kettőnek elgurul a gyógyszere, és akkor az már egy extra Horvátország lesz...

 

Az esélyek: 52-48 Olaszországnak

 

A másik ágon szerintem a szerbek simáznak, és sokkal jobban megverik Puerto Ricót mint 2 napja.

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.08 0 0 63

Jól játszottak most a horvátok a görögök ellen az elődöntőben. Nem volt sok kosár ismét, de kevésbé volt szenvedős összecsapás, mint a csoportmérkőzéseik, és legalább izgalmas lett a végjáték. Olaszok felköthetik a gatyájukat, nem lesz könnyű az út Rióba Horvátországon keresztül...

Egyébként én még azt sem tartom kizártnak, hogy a belgrádi csoportban Puerto Rico meglepetést okozzon. Bár a szerbek most elég összeszedettek csoportmeccseikhez képest, éppen a cseheket verték 24-gyel. De azért valljuk be, a cseheknek nem sok keresnivalójuk van ezen a tornán, hiába teljesítettek jól a tavalyi EB-n. Kételkedem, hogy a következő kontinenstornán bejutnának a negyeddöntőbe. Ha mondjuk a németekkel helyet cseréltek volna tavaly csoportbeosztást illetően, a nyolcaddöntőben sem lettek volna. 

Előzmény: i perseguitati_ (62)
i perseguitati_ Creative Commons License 2016.07.06 0 0 62

A horvátok próbálják pihentetni a legjobbjaikat, elsősorban Ukic-ot, Simont, Planinic-et, de a B-sor Stipcevic-csel az élen nem az igazi. így baromi szenvedős meccset nyomnak a tunéziaiakkal és megint Bogdanovic-nak kell cipelni a csapatot.

Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.06 0 0 61

Nem sok pontgazdag meccs volt eddig a selejtező során... Kanada most verte meg Szenegált 3 ponttal, 58-55-ös végeredménnyel... A horvátok is eléggé szenvednek Tunézia ellen, vagy inkább fordítva, 17 perc után még csak 22-18 az állás szomszédaink javára. Ők egyébként tegnap sem játszottak valami kosarakban gazdag mérkőzést, 60-67-re maradtak alul a házigazda olasz válogatottal szemben.

A csehek 42-29-re vezetnek Japán ellen, és szerintem kijelenthetjük, hogy az ázsiai alakulat már most búcsút mondhat az olimpiáról szőtt álmainak.

i perseguitati_ Creative Commons License 2016.07.06 0 0 60

Az első nap teljes összefoglalója:

http://kezdo5.hu/europa/game-center-olimpiai-selejtezo-1-jateknap---folyamatosan-frissul-22504

 

Azóta az olaszok és a lettek már megnyerték a saját csoportjukat, és első helyen jutottak az elődöntőbe. Az olaszok ráadásul a horvátokat győzték le, megint a 3. negyedben roppantották meg az ellenfelüket, tegnap 22-2, ma 21-12 volt a 3. negyed. Most két nap pihenőjük lesz, és pénteken egy elvileg könnyebb ellenféllel (valószinűleg Mexikóval) elődöntőznek, és van egy olyan érzésem, hogy lesz még egy olasz horvát szombaton, persze az a horvát-görög kemény lesz....

 

Maradva az olaszoknál, Messina zseniálisan osztja be eddig őket, senkire nem rak nagy terheket, senkiken nem kell extrát hozni, mégis jönnek az eredmények még úgy is hogy a sztárok közül mindig van 1-2, akinek abszolút lukas napja van, a csk. Datome például mind a két eddigi meccsen nagyon halovány volt. Messina felfedezte a 22 éves Stefano Tonutot, aki ugyan U20-as Európa bajnok még 2013-ból, de az idei szezon alapszakaszában csak 12 perces és 3.8 pontos cserejátékos volt a Veneziában, és nagy meglepetés volt hogy a klubjaikban nagyszerűen teljesítő és alapembernek számító Della Valle (Reggio Emilia) és Abass (Cantú) helyett őt nevezte a 12-es keretbe, de az élet eddig Messinát igazolta, ahogy abban is hogy minek kellett Bargnani mögé két "fakezű" és inkább csak a védekezésben használható "toronydarut" (Cervi és Cusin) a keretbe tenni.

A horvátoknál csak Bogdanovic hozta magát, igaz ő nagyon, és náluk a kispadot és vékonyabbnak érzem (emiatt lehetnek gondjaik a görögök ellen), a kezdő ötösön (Ukic, Bogdanovic, Simon, Saric, Planinic ) kívül csak Bilan és Hezonja volt az aki érdemben bevethető volt ma, a többiekben nem hiszem hogy lenne komoly meccset eldöntő plusz.

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.04 0 0 59

Lettország - Japán 88-48

 

Görögország - Irán 78-53

Japán nagyon nem volt ma topon. Eleve egy nagyon gyenge válogatottról beszélünk, de hogy 40 ponttal ki tud kapni Lettországtól... Kíváncsi vagyok, mit fognak majd Satoranskyék ellen művelni. Annyi szent, hogy kibérelték maguknak a harmadik helyet csoportjukban.

Görög-Iráni meccstől többet vártam. Konkrétan Irántól vártam többet. Szerintem ha kicsit jobban összeszedték volna magukat Haddadiék, lényegesen szorosabb lett volna a vége. Azt nem mondanám, hogy nyertek is volna, de szerintem nincs ekkora különbség a két csapat között. A helléneknél Antetokounmpo brutális volt egyébként. 

 

 

i perseguitati_ Creative Commons License 2016.07.03 0 0 58

A jövő héten kezdődnek az olimpiai kvalifikációs tornák, íme a beharangozók:

 

Az olaszországi torna beharangozója

 

A szerbiai torna beharangozója

 

A Fülöp-szigeteki torna beharangozója

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.28 0 0 57

Ja, meg Marcelinho Huerta és Raulzinho Neto is, akik ugyancsak NBA-játékosok, plusz három ACB Ligás ember. Konkrétan egy játékosuk sem lesz ott a mostani keretükből az olimpián. Eléggé B-válogatottal készültek erre a dél-amerikai regionális tornára, bár szerintem még így is ott lehetnek a legjobb 4-ben. 

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.28 0 0 56

Már megijedtem, hogy a brazilok ezzel a keretükkel vágnak neki az olimpiának... Egy Ecuador ellen persze elszórakozgatnak, de egy ilyen kerettel nem sokra mennének egy komolyabb világversenyen. De, mint kiderült, a riói kerethez csatlakozik Leandro Barbosa, Nené, és Anderson Varejao is.

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.28 0 0 55

Közben megkezdődött a FIBA South American Championship is pár napja... A Centrobasketnél talán valamivel színvonalasabb torna.

 

i perseguitati_ Creative Commons License 2016.06.28 0 0 54

Nem túl jó hír a franciáknak: Tristan Thompson Manilában csatlakozik a kanadai kerethez.

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.27 0 0 53

Igazad van, rosszul emlékeztem. Kanada egy baromi jó válogatott lenne, nem mondom, hogy felvehetnék a versenyt az amerikaikkal, de ha tényleg sok NBA-játékos összegyűlne náluk, nem sokkal lennének tőlük elmaradva.

Briteknél ez egy jó pont a mi szempontunkból. :) Nagyon várom már az augusztusi-szeptemberi selejtezőket, kíváncsi vagyok mit fogunk játszani ellenük. Én kicsit félek, főleg a londoni mérkőzéstől, mert továbbjutásunk szempontjából talán az a legfontosabb találkozó. Luxemburgot oda-vissza verjük, ez nem kétséges, a macedónokkal meg szerintem ugyanolyan meccseket játszunk, mint tavalyelőtt Csehországgal.

Britekkel nálam két opció lehetséges: 

1. Mivel a legutóbbi selejtezőben elég gyatra, 0-4-es mérleget produkáltak, s kihasználják azt, hogy egy olyan válogatottat kaptak a 2. kalapból, amelyik nem kvalifikálta magát a kontinensviadalra, ezért most összeállítanak egy életképesebb keretet, hogy a 2017-es Európa-bajnokságon már ott lehessenek. 

2. A már említett 0-4-es mérleges selejtező után arra lehet következtetni, hogy a britek már nem olyan erősek, mint régen voltak, így most se fognak extra teljesítményt nyújtani.

 

Velük az az óriási probléma, hogy óriási homály fedi az idei keretüket, mert bőven választék brit játékosból, nagyon sok brit állampolgárságú játékos játszik világszerte (Nagy-Britannián kívül Egyesült Államok, Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Németország...). Macedónia meg Luxemburg esetében nem nehéz kikövetkeztetni, kik lesznek kerettagok, (sőt előbbinél már azt is tudjuk, hogy az Antic-McCalebb duó nem áll idén a válogatott rendelkezésére), mert kis országokról van szó, és nem macedón meg luxemburgi játékosok neveitől hangosak a kosárlabda-bajnokságok. 

Macedóniánál talán Vlado Ilievskire kell figyelni, aki azt hiszem Perl Zoltán csapattársa, meg ha csatlakozik a válogatotthoz, a honosított Richard Hendrixre. Még Vojdan Stojanovski lehet húzóember.

Előzmény: i perseguitati_ (52)
i perseguitati_ Creative Commons License 2016.06.27 0 0 52

Ugye a kanadaiaknak nem Olaszországot, az olaszoknak nem Kanadát kell majd megvernie, más selejtezőcsoportban vannak. Az olaszoknál tegnap nem volt Bargnani és Belinelli sem.

 

A kanadai válogatott meg kb olyan mint a brit, sosem fog az összes nba menőjük egyszerre a válogatottban szerepelni,pedig egy teljes csapattal minimum éremesélyesek lehetnének minden világversenyen.

Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.27 0 0 51

Érdekes, ez a nem túl acélos Kanada 74-71-re verte az olaszokat. Olyan nagy nevek nélkül, mint Tristan Thompson, Cory Joseph, Kelly Olynyk, Joel Anthony... Bár Anthony nem tudom, mennyire lenne hasznára a válogatottnak, ő már inkább csak levezet Detroitban. Ez csak egy felkészülési mérkőzés volt, élesben, 16 000 olasz nézővel már más lesz.

Anthony Bennett egyébként még a Raptors a D-League-ben szereplő fiókcsapatánál is megfordult a szezon során. 

Előzmény: i perseguitati_ (50)
i perseguitati_ Creative Commons License 2016.06.26 0 0 50

A tegnapelőtti bolognai Kanada-Kína felkészülési meccs jegyzőkönyve, ez a keret vág neki a Fülöp Szigeteknek az olimpiai kvalifikáció reményében:

http://www.fibalivestats.com/u/FIP/302225/

 

Nem rossz a keret, de a legnagyobb ászok mind hiányoznak, elvileg nem okozhatnak nagy gondot a franciáknak, de majd meglátjuk.

 

Legjobbjuk tegnap az a Brady Heslip volt, aki a Cantúval majdnem kiesett a Serie A-ból. Heslip kiváló dobó, de hullámzó a teljesítménye, és egyáltalán nem jó védő.

Melvin Ejim  a napokban hosszabbított a Velencével, ő is Serie A játékos.

Anthony Bennett talán a legnagyobb név, de az idei szezonja nagyon harmatos lett,  már a szezon első szakaszában kiszorult a Raptors-ból.

Tyler Ennis is elvileg NBA játékos, de nagyon peremember.

Shim Bhullar is inkább a 226 centijével meg a 165 kilójával feltűnő, mintsem a játékával.

Levon Kendall ACB játékos, szerintem ő lehet még vezér az idei formája alapján.

Khem Birch  lehet a meglepetésemberük, ő pár hete írt alá az Olympiakoszhoz, egy nagyon komplex fiatal magasember

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.26 0 0 49

Ez igaz, de déli szomszédainknál is vannak elég komoly nevek. Három NBA-játékos (Mario Hezonja, Bogdan Bogdanovic, Duje Dukan), Euroligás, ACB Ligás, Adria Ligás csapatok játékosai... Meg egy ex-NBA játékos Roko Ukic személyében. Igaz, csak két szezont töltött a profiligában, és nem váltotta meg a világot. Viszont tapasztalt játékosról van szó, bejárt már egy csomó európai sztárcsapatot (Tau Cerámica, Panathinaikos, Fenerbahce, Barcelona).

Bár tavaly is hasonlóan erős keretük volt az EB-n, mégis a torna meglepetéscsapata, Csehország 80-59-re verte őket. Az olaszok tényleg nagyon jó keretet raktak össze, a Bargnani-Datome-Belinelli-Gallinari kvartett bizony, nem gyenge. :) És persze nagy előny számukra, hogy hazai környezetben játszathatnak. Ettől függetlenül nem tartom valószínűtlennek, hogy a horvát válogatott tavalyhoz képest összekapja magát, és meglepetést okoz. 

 

Kanadai keretről mit lehet tudni, hogy már ma felkészülési mérkőzést játszanak? Én néztem az usbasket.com-on, Wiki-n, a szövetség hivatalos honlapján, különböző kanadai portálokon, de mindenhol a 2015-ös keretük van még fenn, és csak azokról lehet olvasni, akik nem csatlakoztak idén a válogatotthoz. 

Előzmény: i perseguitati_ (47)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!