Keresés

Részletes keresés

ovisista2b Creative Commons License 2014.12.21 0 0 39

Szia Kedves Vasútas Bácsika! Üdv és Üdvözülendés az üdvlészletekkel!

 

Bocsáss meg Kérlek, hogy a megBeszéléseinkbe muszáj behozzam egy ma a Facebook-ról hozzám is Juthatott hamisságot a popperrel!

 

Így ütött meg!

 

 

- Nézzék! Közöttünk a különböző felfogás a különbség. Ha az én órámon két gyerek hangosan felröhög, én örülök, hogy jól érzik magukat. Maguk pedig azt gondolják, hogy fegyelmezetlenek. Ez a nagy különbség.

- Honnét tudom, hogy nem rajtam nevetnek?

- Kérem szépen, a paranoiát nem az iskolában kell gyógyítani, hanem az elmeosztályon." (Popper Péter)  

 

 

Na, Felőled mi itten a hazudtság vajon?!?

 

Mik a csúsztatások és ferdítések úgy mondd?!?

 

Ahonnan van ez a megtévesztés, nos ott nagyon ünneplik és ajnározzák az ilyen polgárias gerinctelenkedést ugyan, de ha csak ez „segítene” netán Rajtad is sajnos, akkor elküldöm a „közeget”, ahonnéd még sokával vannak ilyes talmi csicsa-micsázatok!

 

DE hogy ne maradgyj Igazi Segítő-Kézség nélkül se, netán csak odabaszva Neked egy nagy szart se szó, se beszéd! – no akkor nézzük, hogy milyen Lehet Látni ezt nem a „szerző” aspektusából, JÓ?!?

 

Mi az, hogy az „én órám”?!? Az „én iskolámban”?!? Az „én nem paranoiás” Pszichiátriám?!?

 

Az iskola elvileg egy Pszichiátria, ahol a tudatlanság-tébolyt Tanuljuk meg Autódidaktikázóan is anorexiálni?!?

 

És az „én órám”-ost körülröhögik, mert hülye, attól még nem kapni félcédulát?!?

 

Ki merne Gyermeket bízni egy ilyen „oktatóra”?!?

 

Továbbá az a paranoia-e vajon hogy a „tanár úr”, ha nem képes, tehát kudarcos a Gyermekek Figyelmét felkelteni és nem lankadtatni, nos és ezért belőlük ki-kitőr a téboly, mert még nem Tudhatják Szabályozni eléggé Magukat, mert az „oktatótól” ilyesmi nem is volhat ellesni sem, mivel az „nem paranoiás” és röhöghetni rajta nyugodtan, azaz visszaélésre kényszeríti a nebulókat, hogy ő egy fals bohóc?!?

 

De vajon mért árt ekkor ennyire ez a szegény faszi?!?

 

Mert ő „felnőttködős segg” és mint már mondtuk, hogy fogalma sincs sajnos az Élve Újra és ÚjjáSzületésről Memorizáltan és persze nem ugyanolyan felnőttködős seggé sem selejteztetni le unos-untalanka?!?

 

Tudgyjuk ezt folytatni Bővebben is vajon?!?

 

Mért is ne, Igaz?!?

 

Akkor minden Jókat továbbra is és mindég és hajrá ELŐRE Gyógyulandni is!

Előzmény: ovisista2b (38)
ovisista2b Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38

Szia Vasútas Bácsika! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

 

Előrszöris nagyon Hálásan Köszönöm, hogy valahára nagyon összeszedted Magad megBecsülsz Velem is Gondolkodni!

 

Sajnos ez a szépség-hibája többnyire a dolgoknak, hogy Nálamnál sokkal betegebbekre nem nagyon számíthatni, azaz olyen elvárás dőreség tőlük várni, hogy egyenletesen és Tempósan Gyógyulázsgatnának és nem tűnnének olybá hosszas kimaradásaikkal, mintha semmibe vennék a továbbiakat és aki sértődékeny le is szarja őket egy pillanat alatt, hogy a "hülye dögöljön is meg", ha nem Méltóztat Gyógyulni se!

 

Szóval csak azért vagyok zabos meg pipa, mert épp -- talán mostanság van idejük a betegeknek némiképp Gyógyuászni próbálhatni -- szóval a Lényeg, hogy hetekig-hónapokig mellőződöm és akkor egy napra meg összezsúfolódik vagy 5 beteg is, akikkel nem szúrhatok ki azzal, hogy egymást akadályozzák így hogy kevésbé Tudunk Koncentrálhatni Kire-Kire, mert Magunk is ha kivagyunk, akkor bizony nehezebb nem olcsó kifogásokat koholni, hogy mért is nem vagyunk a csúcson, hogy mért nem hozzuk egyenletesebben a formánkat mikor épp túlterhelődünk is vajon?!?

 

Tehát miközben nagyon-nagy Hálával Köszönöm, hogy ennyi sokmindent sikerült összehoznod, hogy Jobban Legyünk a Jobban is Látásoktólk, mert mondgyják, hogy több szem többet is Láthat, vagyis amint nagyon meg kell Becsüljelek, hogy Bőven is meg Plasztikusan is sokszor felTárod épp mostanra is azt a Bonyolult és szeretÁgazó Univerzumot ami Te is vagy és összefüggésben is más Univerzumokkal, amik nem feltétlen csak parkoló pályán vannak Hozzád képest hanem sajnos ütközőben is! -- ezért hát nézd el kérlek Nekem hogy nem Ünnepelhetlek Méltón és Méltán is az Én fogyatékom mián, mert sajnos nem annyira elvesztettem a Türelmem, mint inkább sok nélkülözés közben sajnos eléggé lenullázódtam is és ezért mélyebbről kell felkapasztkodgyjam a Boldogságok-Csúcsozatos Harmóniákba mert kipottyantan az említett sok-sok Időzhett kimaradás okán Másikaimnak is többjét hiába is várva, hogy haladgyjunk a Gyógyulnadásokba hoz!

 

Apropos HALADÁS! Nem halódás! És haldoklás sem! Legfeljebb sajnálatos halasztgatás Éltetések helyett!

 

LÉnyeg, hogy eljött még ha keservesen az alkalom, hogy megTárgyaljuk, hogy mért is csupa "jobboldali" pszichológus és pszichiáter Jut Eszedbe Kedves és Becsülendően Dícsérendő erőfeszítéseidért Vasutas Bácsi?!?

 

NIncs egyéb?!? Csak konzervatívkák?!?

 

Dumcsizzuk meg mán ezt, hogy Politikailag mért őket preferálod vajon?!?

 

Ne sértődgyj meg Kérlek de inkább a Gyógyuláshoz minden jókat, semmit a haldoklásokhoz semmi "ösztökét"!

Előzmény: Railroadman (37)
Railroadman Creative Commons License 2014.12.21 0 0 37

Szervusz Ovisista!

 

Bocsánat, hogy majd egy hónapja nem kommunikáltam. Nem kívánom mentegetni ezt a cselekedetem, de olyan mentális állapotok jellemeznek jó mostanában, hogy beleborulok egy témába (Aspergerre erősen emlékeztető módon: vasút, repülés, kamionok virtuális "játék", vagy másnak rém unalmasnak látszó töméntelen videofilmek formájában) és megszűnik a külvilág, belegubózom teljesen. Rákattanok valamelyikre, és olyankor nem létezik más. Ezekben a behatárolt kis álomvilágokban élem ki "hivatástudatomat", valódi munka híján... S egyelőre a külvilág valósága nem ordít fel, követelve létezésének tudomásulvételét, és azt hiszem, addig jó, amíg ez így van.

 

Reflektálva válaszaidra: én személy szerint nem hiszem, hogy bárkinek is tudnék segíteni a gyógyulásban, és tényleg, komolyan értékelem azt az aggodalmat, amit hozzászólásaidban olvasok. De meglehetősen szilárd meggyőződésem, hogy az én esetemben nincs recept a gyógyulásra, ezért nem is kérek segítséget, rejtem inkább minél jobban a bajaimat, sőt, igazság szerint egyszerűen nem is akarok meggyógyulni. Nincs értelme megpróbálni átbillenteni az agyamban a "minden negatív" kapcsolót "minden heppire", egyrészt teljesen hozzászokott már, másrészt nincs mire, nincs alapja a "heppi" üzemmódnak; s azt hiszem, az ellentétes állásba a "kapcsoló" be is rohadt...

Természetesen, valamilyen témában történő vitához a lehetőségeimhez mérten szívesen megpróbálok hozzátenni.

 

Popper: megmondom őszintén, nekem nagyon szimpatikusak voltak a magyarázatai, okfejtegetései, valamint a jellemző attitűdje, hozzáállása az adott témákhoz. Például boncolgatva egy adott témát, mi alatt a nézők érezhetően várták, hogy majd megmondja a "tutit", nagyon sok esetben szabadkozott, hogy egyszerűen nem tudja a tutit. Csupán felvázolt egy lehetséges magyarázatot, elmondta a véleményét, mutatott egy saját vélekedést az adott témában.

 

Az "egyedül születünk - egyedül halunk meg" okfejtésével szerintem valahogy arra próbált célozni, hogy ott, az adott helyzetben egyedül MI születünk, vagy halunk meg, hiszen "csak mi halunk meg - a többi él". Azaz, nem azt mondta, magányosan vagyunk, mint inkább, az adott _állapotunkban_ vagyunk egyedül - kvázi magányosan -, s kívülállók azt nem fogják tudni átérezni, "átélni", nem érezhetik át, mert egy másfajta helyzetben, állapotban állnak. S ennél fogva azt nem tudják, nem lehetnek képesek a maga teljes valóságában megélni, s ennél fogva ebben a "megélésben" nem tudnak osztozni (temetéskor jellemző: "osztozunk a fájdalmában" - dehogy osztoztok, az lehetetlenség, csak nekem fáj az elvesztett, hiszen "ti" nem vesztettetek el senkit). Erre akar célozni a kórházas történettel is.

Valamint: sajnos közeli rokon búcsújának voltam már tanúja, s a mai napig megmaradt bennem, hogy utolsó percében tekintetével elfordult a fal felé. Elvonult egyedül lenni, és meghalni.

 

Tehát azt gondolom, ez egy alapvetően helytálló meglátás, elménk, gondolatvilágunk összessége - azaz, mindaz, ami "mi" vagyunk - mind egy saját külön, végtelen univerzum, amit, akárcsak a valódi univerzum nagyságát, végtelenségét, összetettségét még saját magunk sem tudjuk felmérni, átérni, hát akkor hogy lenne erre képes bárki más? Talán, felületesen súrolni esetleg. S valószínűleg egész életünk során még mi magunk is csak karcolgatjuk. Találunk új naprendszereket, új galaxisokat, de a komplett rendszert sosem fogjuk tudni átérni, felfedezni, megismerni, vagy egyáltalán megérteni.

 

"Ugye azért Neked is feltünt a popperi hazudtság hogy nem mindenütt érvényes?!?"

 

Persze, nem gondolom, hogy Popper magyarázatai általánosságban, bebetonozottan, kizárólagos érvényűek volnának, de hát épp Popper maga szabadkozott előadásai alatt rengetegszer, hogy nem tud, nem feltétlenül tud "tuti" magyarázatot, választ nyújtani, legfeljebb kifejteni a dologról a saját meglátását, a saját, egyéni szemszögéből.

 

"Te most őt majmolnád?!?"

 

Visszaolvasva a fentieket, azt kell mondjam, azt hiszem, meglehetősen sok gondolatfüzért elég erősen beépítettem a saját gondolkodásomba. De belehallgattam más pszichológusok előadásaiba is (mint pl.: Müller Péter, Bagdy Emőke, Csernus), mondván, hallgattassék meg a másik "fél" is. Popper magyarázatait, s előadásmódját találtam továbbra is részemről a legszimpatikusabbnak.

De csupán ennyi, dehogy akarom majmolni, pláne fogadatlan hirdetője, terjesztője lenni! Nem divat már nálam a sztárolás, példakép-bálvány állítás. Csupán egy jó ideig nagyon tudni akartam, mi a fene is pontosan a bajom, mik a nevei a betegségeimnek (mik a "címkéim"), ezért beleugrottam a pszichológia témájába. Végül válasz nem született, s egy ideje már nem is érdekel, nem is foglalkozom ezzel a témával, elfogadom azt, ami a leletemen van.

 

 

 

"Csak a depinek az a vaskos hazudtsága, hogy nincs semmi esély! Ezzel áltat!"

 

Elgondolkodtam ezen - nagyon szemléletes a megfogalmazás -, van benne valami. Stimmel az én "agybéli billenőkapcsoló"  magyarázatommal. Ám amikor külső okok, környezeti behatások (negatív események, egészségi problémák) billentik át "minden negatív" állásba a kapcsoló(ka)t, akkor megeshet, hogy nincs mit tenni. No persze, ezt a magam helyzetével kapcsolatban vélem így.

 

"Ugyanis nem Értem Infókák híján, hogy mikre Koncentrálsz eszelősen?!? Illetve hogy a sok közül melyikre pont épp?!?"

 

Elolvastam azt a cikket, ami ugye, azt állította, hogy a depressziós állapotnak lehetnek pozitív hozadékai is. Ezen kezdtem el gondolkodni, összevetni a magam esetével. És arra jutottam, hogy ez nem stimmel, soha, egyetlenegy alkalommal sem akadt olyan helyzet, amikor a "minden negatív" állapot előnyt okozott volna. S most ide nem veszem azokat az eseteket, amikor bejött a "na ugye, előre megmondtam" (...hogy rossz/szar/hibás lesz; ...nem fog sikerülni/gyengébb lesz az eredmény a vártnál) effektus, amikor a saját negatív előítéletem az esemény bekövetkeztekor végül igazolást nyert. Mivel ezzel egyszerűen nem nyertem semmit (az igazoláson túl).

 

Sajnos, más nem reflektált erre a téma felvetésre (talán túl kevesen olvassák a topikot), hogy esetleg saját példájukkal valamelyik véleményt erősítsék.

Szóval, erre gondoltam. Ha te végigfuttatod, te hogyan látod? Keletkezett valaha, valamilyen előnyöd a depressziós állapotodból? Olyan, amiben ténylegesen pozitív eredmény jött ki?

 

"Mi hosszítja a depike hepciáskodásait?!?

Mivel nem vagy elégedett a Létben?!? Illetve mikkel és Kikkel?!?"

 

Nos, azt hiszem, leginkább én. S magammal, a helyzetemmel, a (részemre jórészt mesterségesen, államilag beszűkített) lehetőségeimmel. Sajnálom, de tényleg ennyi a válasz. S ezen sem én, sem más nem fog tudni változtatni... Egyszerűen, rettenetesen önző módon nem vagyok hajlandó a helyzetemet elfogadni. Nem és kész. S ez, amíg élek, nem fog megváltozni.

 

"Pontosabban mi is a depike oka és ugyan tünetei gyötörnek, de vajon adoptáltad-e Magad örökre úgy mondd neki, vagy nem karod adaptíven szoktatni magad a haldokláshoz és ezért Kérsz mindenünnen Segítséget, hogy hátha sok fals metódus közül kiválasztható a JÓka?!?"

 

Mint kicsit fentebb is említettem, nem találtam választ ezekre a kérdésekre, illetve már nem is keresek. Amire meg ismerem a választ, azt nem vagyok képes elfogadni.

Ezért is nem győzöm ismételni, hogy ne pazarold az esetemre a gyógyítani, segíteni akarásod, amit ettől függetlenül tényleg nagyon értékelek, vagy legalábbis igyekszek értékelni. Látom azt komoly mennyiségű energiát, jó szándékot, amit a csipám felnyitására, jobb kedvre derítésemre igyekszel fordítani, és őszintén szólva furdal emiatt a lelkiismeret, mert tisztában vagyok vele, hogy saját, önző hozzáállásom okán hiábavaló. A helyzetemért saját magam is hibásnak, felelősnek tartom kb. fele részben. Kb. ennek is a felén akár tudnék is változtatni. Ha akarnék. De nem akarok, és ezzel sem én, sem más nem tud, nem fog tudni mit kezdeni.

Őszinte elismerésem, hogy a saját betegséged, démonaid mellett, igyekszel másokba a borúlátás, a negatív helyett pozitív hozzáállást önteni, ilyen attitűdöt közvetíteni, mert ez egy nagyon nehéz dolog. S bizonyos vagyok abban, hogy ha utolsó kétségbeesésében valaki felír ide, ebbe a fórumcsoportba, akkor jót fog tenni számára egy-egy jó szó, hogy más, hasonló helyzetbe került emberek meghallgatják, s igyekszenek megérteni a problémáit, legalábbis igyekszenek osztozni abban (de, a popperi vélekedés alapján, ebben természetesen nem fognak tudni teljes mértékében, nagyságában, nehézségében osztozni, mivel az teljes azonosságban lehetetlen).

Úgyhogy biztatlak abban, hogy ezzel ne hagyj fel, alapvetően nem hiábavaló, s feltételezem, saját lelked ápolásának is jót tesz.

 

Bár tudnék én is hasonlóképp tenni, de ehhez kell egy speciális "üzemmód", ami nálam pillanatnyilag nem igazán áll fenn.

 

Ennyit tudok most mondani, természetesen a Popper okfejtéseivel kapcsolatos vélekedésekben szívesen várom a saját véleményedet, érveidet, érdemesnek tartom ezt többféle irányból boncolni, értelmezni, formálni, erről beszélni.

 

Minden jót!

 

(Sajnos) nem vasutas "bácsi".

Előzmény: ovisista2b (32)
ovisista2b Creative Commons License 2014.11.27 0 0 36

Szia Kedves Gyógyulóka Vasutas Bácsika! Üdv és Üdvözülendés az üdvlészletekkel!

 

Sajnos az Energizáltsági Problemázgatásodhoz nem sokat szólhatok!

 

Ugyanis nem Értem Infókák híján, hogy mikre Koncentrálsz eszelősen?!? Illetve hogy a sok közül melyikre pont épp?!?

 

DE mintha az Derülne ki, hogy "adaptive", azaz a Te Személyes Lokális viszonyaidra Próbálsz valamit sikerteleül sajnos "elsajátítani" vagy "eltulajdonítani"?!?

 

Tehát most hiányzik valami nagyon, vagy fölösleg van inkább abból a cudar izéből, hogy nem Boldogulsz, persze nem meg is egyből?!?

 

Ugyanis ha az Energiáid megújjulnak attól, hogy táplálkozol, csinálsz fenntartó mozgás-gyakorlatokat, illetve beveszed a Gyógyszereket is hogy hathassanak és emmellett agyalsz is, hogy a Tisztázgatós Tizstálkodással a Mentál Higiéné Tevékenyítsse is az Alkotás- és Művészetterápiázandások Művelet-Rendszereit, vagyis Művelkeded a Príma Diagnosztikákkal Teljes Terápiás Tudományokat és Művészeteket, akkor vajon mi Gond?!?

 

Mi hosszítja a depike hepciáskodásait?!?

 

Mivel nem vagy elégedett a Létben?!? Illetve mikkel és Kikkel?!?

 

Egy felől megértem, hogy a pillanatnyilag regnáló hülyélledően gyagyás tébolykállatkák miatt a Politikai Klíma iszonyatos és még Élni sincs Kevde az értelmesebbjének és csak azért Léteznek mégis, hogy megváltoztatsák Kedveezőbbé!

 

Vagy a Személyes Fejlődésedben akadtál-e el egy iszonyú trauma miatt?!?

 

Pontosabban mi is a depike oka és ugyan tünetei gyötörnek, de vajon adoptáltad-e Magad örökre úgy mondd neki, vagy nem karod adaptíven szoktatni magad a haldokláshoz és ezért Kérsz mindenünnen Segítséget, hogy hátha sok fals metódus közül kiválasztható a JÓka?!?

 

Előzmény: ovisista2b (35)
ovisista2b Creative Commons License 2014.11.27 0 0 35

Szia Kedves Gyógyulóka Vasutas Bácsika! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

 

Bocsáss meg hogy ennyire bassza úgy mondd a csőrömet ez a popperi hazudtság-tömeg!

 

Itt van az, hogy azért mert neki nem Juthatott Jó Anyukából, már rögtön patriarcha marháknak kéne voljunk tőle?!?

 

És milyen Dolog az, hogy mivel sérelmei voltak soft-ware-sen, hát elmegy "professzionális" sértegetőnek bosszatkodós bosszulkodással dühödten?!? Ő "lélek-búvár"?!? Mikor fingja sincs ahhoz, hogy amit Epikurosz mond, vagyis hogy a halál nem kompetenciánk és csak annyiban lényeges, hogy kerüljük minden megnyilvánulását?!? Így a hazudozást is, meg az öncsalással a Másikaink átverését is!

 

Hol van poppernél az Élve Újból és ÚjjáSzülődhetés Memorizálva?!?

 

Úgy hangzik a szájából, hogy a halál eleve tótum-faktum! nem véletlen haldokló és mint bemutatva is nagyhalált gyakorolta is! Te most őt majmolnád?!?

 

Jó, illetve nem az! Sajnos Neked sincs Igazi Anyukád Kedves Gyógyulóka Vasutas Bácsika! Hogy mindig mondhatná, hogy LEGYETEK JÓAK GYEREKEK!

 

De akkor engedd meg Kérlek az Enyémnek Rózsika-Anyucicukácskának, hogy Neked is mondgyja!

 

És akkor Te is Velünk a Jó Gyermekekkel Kérdhetjük vissza akár replikázhatva is, hogy Jó-JÓ Anyu, de hogyan-mimindenképpen is?!?

 

Hát nem úgy, hogy haldoklunk depisen!

 

Előzmény: ovisista2b (34)
ovisista2b Creative Commons License 2014.11.27 0 0 34

Szia Gyógyulóka Vasutas Bácsika! üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

 

Ugye azért Neked is feltünt a popperi hazudtság hogy nem mindenütt érvényes?!?

 

Például Igenis vannak Pótólhatóan Gyógyulandások elmaradottságukból kiszakítottan! Háá, de még mennyi!

 

Csak a depinek az a vaskos hazudtsága, hogy nincs semmi esély! Ezzel áltat!

 

Igaz Lehet azonban Kedves Gyógyulóka Vasutas Bácsika, hogy akkor Én soha se voltam Igazán depikés soha, ha nem öltem meg magam semmiképp! Volt hogy nagyon cudar Lett sajnos Élni megannyi Gond és teher közepette, de ennek ellenére nem voltam mégsem gyilkos is!

 

Igaz az is, hogy sokszor hiába is erölködötta Környezetem hogy Jobb Kedvre Derítsen, meit Hálásan mindMáig Köszönök is, bár akkor ott anno hiába volt, de legalább-minima nem mondtak le végképp Rólem!

 

És ezért vagyok immár többnyire Gyógyulhattabb semmint nem!

 

Sajnos azt az örvénylést Én is ismerni vélem, hogy a mizantrópia és az egyéb negációk totál letepernek, de bocs egy slágert azért mindég mantrázhatok ha soká hiába is: A FELHŐK FÖLÖTT MINDIG KÉK AZ ÉG!

 

Ehhez is minden Jókat és mindég!

Előzmény: ovisista2b (33)
ovisista2b Creative Commons License 2014.11.27 0 0 33

Szia Gyógyulandóka Vasutas Bácsika! üdv és Üdvözülendés az üdvlészletekkel!

 

Bocsáss meg Kérlek, hogy ezt az Gondolat-menetet megszakítottam hatásvadász szünteltetésével a Szeret-Kedvesség laser-súgárzódt áramlását (flow-ot! kissé feltartóztatva!

 

DE ne haragudgyj, hogy most egy szóra ocsmány volk, ami nem szokásom, de ki fasz mondta, ki az a segg, aki előírná, ki az az eszement hülyélledően gyagyás tébolykállatka, aki be is tartatná gyilkos fontoskodással is, hogy a hazudtságok konzerválódvba csak háramoljanak a Gyermekekre roccsá baszkodva véghetetlen?!?

 

Mi az, hogy a Születésnél Egyedül vagyunk?!? Mond: Te el Tudod Képzelni Popper, hogy aszondgyja az Anyujából kipottyanva vagy császárral kiforgatottan, hogy hű a kurva anyád Te Anya! De Egyedül voltam épp!

 

Vagy a halálnál, ha nem spontán nem Ébredés történne többé, hogy miután megszünt az Agya Funkcionálni, nos hogy elordítja a Popper magát, hogy minő magány egy megdöglés -- ne tegyétek!

 

Igen, mert popper halandó! nem azt mondom hogy úgy mondd "öröktől" az volt, de a körülményei erre idomították és hát ő nem állt ellent!

 

Mert nézdd a másik haudtságát! Hogy Anyuját nem engedték be a Műtétjére! Mért nem?!? Hogyan jön egy szar senki "orv"-os ahhoz, hogy kiTiltsa az Támaszt?!? Ja?!? Hogy az 50-es években ez dívott?!? De már nem ottan vagyunk! Ez már a XXI.század és mintha inkább Lehetne Gyógyulni értelmesebben is, vagy nem?!?

 

Te is ragasztkodsz a popper-féle szemétségekhez, csak azért mert neki és neked nem Jutott egyelőre még különbb?!?

 

A II.világháború Tudom sok-sok máig ható és háramló iszonyatos szörnyűségeket okozott! De azt nem, hogy ne Gyógyuljunk! Erről szól az Egész Üttrőcske Pajtás Lét, hogy miközben nem vesztjük el a Memóriánakat se, addig azért a Probléma-megOldó Gondolkodásunkat se nullázzuk le, csak mert vannak szerencsétlenebbek Nálunknál, akik nyilván nem épp Prímán Következtetnek és ezzel netán még hazugul meg is tévesztenek! nem földbe döngölni őket hamisságaik miatt, mert nem épp Jó Dolgukban teszik úgy mondd, hanem Őket is Gyógyítani! Igaz, vannak már olyan akiket nem Lehet, mert kivonták halandóan magukat az Életből!

 

Ez utóbbi akarnád Gyógyulóka Vasutas Bácsika?!?

Előzmény: ovisista2b (32)
ovisista2b Creative Commons License 2014.11.27 0 0 32

Szia Vasutas Bácsika! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

 

Betegséged ellenére nagyon Kedvesnek Igyekvő Lenni Vasutas Bácsi és nagyon-nagy Erőfeszítést is TEvő a Gyógyulhattabbságokért Igencsak Dícséretesen Magasztalanódan!

 

Nagyon meghat, hogy az ennyire leteperő bajod ellenére némi Segítséget Kölcsönzöl Magadnak és így Nekem is és Velünk az összes Gyógyulnadókáknak!

 

Tudod ez az ügyeletes Gyógyulanduszkodás, amit már mióta Csinálunk, egy kissé megbicsaklott azzal, hogy kivontad a forgalomból hónapokra Magad! Én is nagyon kikészültem ettől! Ugyanis nem volt leglább vitatkozni se Alkalom veled, hogy most Gyógyulunk-e százezerrel épp vagy stagnálunk-e ne mán!

 

Sértettségeme azomban Hála Jóságosságoknak némiképp Tisztogatja a további ártalmaktól valamiféle Immunitás-félét Alkotgatva ama Szerencsés Fejletünk, hogy némiképp rácáfolhatunk Barátnőmmel Alcyonkával a Popper-féle agyamnetségekre!

 

Ugyanis nem Észleltél semmi falsot az ő sarlatán kuruzslott javallatában, hogy ne tégy Másikaidra olyan terhet, amit egyelőre nem Tudhatsz Magad megoldani?!?

 

Szerinted az úgy nevezett "fél-igazság" Igazságosabbságú, mint a nyilt hazudozás?!?

 

Mert honnan veszi Popper, hogy Egyedül Születünk?!? És hogy Egyedül is halunk meg?!? Ezt ki mesélte be nekikéje?!? És mi van akkor, ha épp ott az Apuka is a Szülésnél! Sőt! Az Egész Közösségek Közösségeinek Közösségei is?!? Még ha csak Virtualice is! És nincs senki Velünk, ha egy éjjel elalszunk úgy hogy reggel nem Tudnak Ébresztgetni a megijed Mindenféle Hozzánk-Tartozóink, mert megadta Álmunkban az agyunk magát?!? Ki mondta, hogy csak csúfan, ocsmányan és cudar durván volhat haldoklani?!?

 

Bocs, de az hülye! legalábbis a Józanabbságok felől mindenképp!

Előzmény: Railroadman (31)
Railroadman Creative Commons License 2014.11.26 0 0 31

Ja, ezt olvastam ma (nem teljesen itt lenne a helye, bocs topiknyitó):

 

http://divany.hu/ego/2014/11/26/4_dolog_amiert_jo_depressziosnak_lenni/

 

"A kutatók kifejlesztettek egy új kérdőívet, amivel a problémákon való rágódást, azaz azt a jelenséget tudják mérni, amikor valaki kizárólag egy probléma megoldására fókuszál. A rágódás a depresszió egyik jellemző tünete, amiben megjelenik a probléma eredetének elemzése és a lehetséges megoldások befektetés-nyereség arányának mérlegelése is."

 

Ez például igencsak stimmt.

 

"Szerintük a betegséggel együtt járó letargia, a koncentrációs problémák, a világ és a többi ember felé mutatott érdeklődés elvesztése mögött valójában energiatakarékosság áll, melynek célja, hogy az ember képes legyen jobban fókuszálni a problémájára. És ez elég jól is megy."

 

Valóban, csak hát ennek oka, hogy a szünet nélküli intenzív rágódás, a folyamatos, görcsössé vált probléma megoldás-keresés olyan mértékű energiabefektetéseket igényel, olyan szinten von el erőforrásokat, hogy azokon kívül más feladatokra egyszerűen már nem marad. Ezért tulajdonképpen semmiféle energiatakarékossági eredmény, előny nem keletkezik. A pszichés problémák, depresszió alapjáraton is egy energiahiányos állapotot idéz elő. Így ebből előnyt sajnos nem tud egy depresszióban szenvedő ember kovácsolni. Legalábbis, az én meglátásom szerint.

Jó felé tapogatóznak a kutatók, csak mivel feltételezem, nem állnak depressziós állapotban, nem tudhatták felmérni, hogy valójában ebben semmiféle pozitív, előnyös potenciál nem lappang.

Persze, nem vitatom el, hogy jól kezelt, megfelelő pácienseknél, külső segítséggel, energiabefektetéssel át lehet esetleg ezt az állapotot billenteni valamiféle előnyöket biztosító irányba.

Hibádzik a lehetőség, hogy észrevételem szerint a depresszió sokszor nem marad meg egyedül, jönnek vele a fóbiák, kényszerek, fizikai állapotromlás, amik a fenti előny-lehetőségeket pillanatok alatt eliminálják.

 

Persze, lehet ezzel vitatkozni, lévén bölcs egészségügyi rendszerünk pl.: az én esetemben csak egy szerény lefolyású disztimiát állapított meg (röhög a vakbelem ezen a naiv, hurráoptimista üzenetet rejtegető diagnosztizáción), ezért meglehet, a meglátásaimmal a témában egyáltalán nem is vagyok kompetens.

Railroadman Creative Commons License 2014.11.26 0 0 30

Szervusz, Ovisista!

 

Avval a Popper elbeszéléssel senkit nem állt szándékomban megsérteni. A benne foglaltakat - s az azokkal történő azonosulást - kizárólag a saját helyzetemre állt szándékomban vonatkoztatni.

 

Az eltelt időben néha-néha visszanézegetve sikerült összerakni pár összefüggést is, tehát: nincs szó semmiféle szívatásról, én nem tájékozódtam. Nem tudtam, hogy a "Skizofrénia - terápiás" a számodra - különféle okok miatt - külön fenntartott topik, ha tudom korábban, akkor nyilván nem ide erőltettem volna az úgymond diskurációt. Ezért elnézést kérek.

 

Az ok, hogy csak most válaszolok egy augusztusban kelt hozzászólásra, képtelen voltam még írásban is bárkivel kommunikálni.

Elég hamar önként elhúztam a csíkot a kórházból, mert rontott az állapotomon, annyira, hogy talán még most sem hevertem ki (pontosabban nem is fogom, évek óta minden szart csak gyűjt a pszichém, mint tüskéket).

 

Az eltelt időben meg annyira elvesztettem (eldobtam) a kapcsolatot a külvilággal, hogy megszűnőben van a valóságérzetem, nem tudom, ez neked ismerős-e esetleg?

Dokinál is szeptember elején voltam utoljára, képtelen vagyok arra, hogy emberek közé menjek. Meg értelmét sem látom, meggyógyítani nem lehet, a tünetmentesítés kizárt, max. némi enyhítés sikerült eddig is. Azaz a totál szar - elviselhető nap arány olyan 10:1-hez lett.

 

Remélem, ezzel tisztázni tudtam mindent, hát minden jókat, ha lehetnek.

 

Előzmény: ovisista2b (19)
ovisista2b Creative Commons License 2014.11.16 0 0 29

Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

 

Ma nagyon Jó Két Linket kaphattam a Startlaptól!

 

Ez az utóbbika:

 

http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/11/15/ne-hozzon-semmit-a-jezuska-csak-ne-fajjon/

 

A Másik meg ez korábbról a reggelben:

 

http://www.hazipatika.com/eletmod/tudomanyos_erdekessegek/cikkek/az_undor_miatt_konnyebben_hazudhatunk/20141114142042?utm_source=www.startlap.hu&utm_campaign=Startlap_Aktualis_20141116&utm_medium=click&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.hazipatika.com%2Feletmod%2Ftudomanyos_erdekessegek%2Fcikkek%2Faz_undor_miatt_konnyebben_hazudhatunk%2F20141114142042#sl

 

 

Ha tehát undorodunka fájdalmaktól és kellemetlenségektől, akkor egyből hazudozzunk kell, vagy a Gyógyuland-e a megOldás mindenképp, hogy Igaziak Lehessünk és Igazságosabbságúak is?!?

 

Minden Jókat és mindég!

ovisista2b Creative Commons License 2014.11.05 0 0 28

 

Üdv és üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

 

Szia Kedves Tanulóka Gyógyulóka és Sziasztok Anya és Gyerekekek!

 

Jajj Bocsika, hogy nem voltam egy szuszra képes sajnos az imént megVálasz-Kérdődhetni Tanulóka Gyógyulóka Válasz-Kérdődéseit, amik a következőek:

 

 

"No, most akkor hogyan legyek nem Tégedet „bántó” akképp, hogy erre Figyelmeztetlek, hogy meg kéne Tanulni mindenképp Jónak lenni?!?" Pontosan mire gondolsz?

Hogyan tudok jobb lenni? Erre próbálok is törekedni. Mikor sikerül mikor nem.

Megkérdezhetem, hogy hogyan találtál erre a topicra?

Te is sorstárs vagy?

 

 

Tehát Hálásan Köszönöm Tanulóka Gyógyulóka a Hozzád képest egyelőre még sajnálatosan elég kevés számszerűleg Válasz_Kérdődést, de épp Hozzád Képest azért már ez is valami, Igaz?!?

 

Utóbbról vissza Előre, JÓ?!?

 

Hogy sors-társ vagyok-e?!? Mármint ebből az aspektusból, hogy személyiség-zavaros-e?!? És hozzá még félelemben rettegve kudarcoktól?!?

 

Hát a Príma Diagnosztikákkal Teljes Terápiás Tudományok és Művészetek Művelkedendéseinek Értelmében „bizonyosan” talán!

 

Mert a Dialektikus és Történelmi Materializmus Értelmében is vagy egy felől és van másfelől is, meg több felől is megpláne!

 

Ugye a Múltamban többnyire a Szerelmesedésekben voltam nagyon kudarc-kerülő! Mindig féltem, hogy a JóIndulatom ellenére félreÉrthető vagyok, illetve hogy amiket Én Művelkednék azok netán Másikaimnak árhat! Másfelől meg nyugodt voltam, hogy nem hódítok és nem hódolok gerinctelenül se!

 

Így a zavar ott Keletkezett sajnos, hogy szinte soha se mertem Kezdeményezni Kapcsolatokat, mert ugye mint mondtam hódítani semmiképp se akartam, még akkor sem, ha nem nagyon Tudhattam is volna!

 

Behódolni meg hülyélledően gyagyás tébolykállatkáknak meg pláne nem Lehetett semmiképp se Sajátom!

 

Így aztán sokszor csak paranoiállatkodásból féltem, hogy előbb elzavarnak kitiltva az Életükből si az Illetőek, semhogy szépen Tisztázgatós Tisztálkodásokkal mentál Higiénésen is meg pláne megIsmerhetőek Lennének az izék és ha netán hibám is volna, azért ne bünti voljék netán, hanem Gyógyító Helyebbítgetés és Javítgatandás Velem-Általam is főképp!

 

 

(Ja?!? Bocs, hogy nem Tudok Érthetőbben, mert nem Tudom, hogy Nálad Tanulóka gyógyulóka mik is az érthetőbbek?!? Még nem Ismerhetlek annyira, hogy következtethetnék ugye?!? És ezért marad az, hogy nem tökölök kitalálni Próbálni Előre is, hogy ez avgy az elég Érthető-e?!?)

 

És úgy vetődtem ide a Te topikodba Kedves Tanulóka Gyógyulóka, hogy egy Bizonyos Illető idecsalt! Már nem Tudom hogy Maga miatt-e vagy hogy Rám férne hogy itt Terápiázzam, mert szerinte zavaros vagyok ezzel a Gyógy-Ovizással!

 

„Railroadman” volt az Illető, aki állta is sajnálatosan a szavát és el is tünt innéd is!

 

Egyébként az Információs Pult nevű topikban váltottunk pár szót, de aztán ideutasított, hogy itt ragadgyjam!

 

Itt sajnos ácsorgott épp hosszas idők óta a topik! Ha Jól Emlékzsen Nuca-val már volt Dolgom mintha az előzőekben más topikokban és mintha priviben Értekeztünk volna!

 

Tudod Én Igazából mániás depresszív paranoid skizofrén Addiktológiácska multi-fóbiásan vagyok és ezért Alcyonka Alkotott nekem egy Skizofrénia – Terápiás Topik-ot, ahol korábban sokkal is Gyógyulászhattunk, de valamiért elkerülik már mindenki!

 

Alcyonkával meg főképp a normál-szokvány-közönségekedő egykori „káosz online” Által Létrehozott Skizofrénia topikban Lettünk Ismerősek és nagyon-nagyon Jó Egymást meg is Becsülő Barátok és azóta is Segítjük Egymást Élni és Gyógyulni folyvást!

 

És persze ez Jelenti azt is, hogy Jobban is vagyunk!

 

És ezzel máris a Fő Kérdésednél vagyunk Tanulóka Gyógyulóka, hogy vajon ha egyre sűrűbben Lehetünk Jobban, akkor vajon Jóakabbak is vagyunk egyben?!?

 

Igen, sok Tekintetben a Jobban-Levés Jóságokra is nyit így ha elSajátíthatjuk azokat a Javakat, akár Tárgyiasultan, akár Virtuálisan, azaz Mentál Higiénésen is Érvénylőn, nos olyankor csakugyan is a Jobbadatok Által sokkal Jobbak is vagyunk a korábbi kevésbé Jóságainkat nem csak Bővíthetve, hanem Minőlegségein is Javítva-Feljesztve, de főképp Helyesbbítgetve amiket korábban rosszul Tudtunk, vagy mindig vétettünk nem Tanulva meg Rendesen Jóaknak Lehetni!

 

Igen, ez nagy Kérdés, hogy miktől avgyunk Jóak és miképp lehetünk mégJobbak?!? Pontosabban a legeslegeslegJobbaknál is mégJobbak?!?

 

Egy felől Anya int mindég, hogy Legyetek Jóak Gyerekek, Igaz?!?

 

És erre nem annyira replikázgathatunk hogy Jó-Jó Anya, de mimindenképpen is Legyünk mindég még az elKépzelhetetleneknél is Jobban és Jobbak?!?

 

És Anyával Tanakodhatunk, hogy hogyan-miképp legyünk csakugyan is Jobbak, Igaz?!?

 

De ehhez muszáj felMentetsünk hülyeségeink gyakorlatozásai alól Bírálkodva!

 

És Anya, meg az úgy nevezett „lelki-ismeretünk” Jó bírók, mert nem törvénykezős ítélősdiben semmiképp se megtorlandásokkal fenyegetődznek, hogy hatályosulnak a szankciók, ha nem gazsulálunk nekik nácicska csicskázatban, hanem annál is inkább nem elnézőek, ha netán magukhoz nyulkáló szenteskedésekkel halandzsáznánk, hogy elég jók vagyunk már, s netán innéd már csak rosszalkaodhatnánk!

 

És itt jön a Képbe Anya és a Jó Gyerekek Közé Vlagyimír Iljics is, aki mindég azt szorgalmazta, hogy Tanuljunk, Tanuljunk, Tanuljunk! De nem csak Ő, hanem minden nem pusztán Értelmes Lény! Így a nem csupán Potenciális Közösségek Közösségeinek Közösségeit Alkotókák is velünk, akik Mi meg a Gyógy-Ovinkat Alkotjuk, Igaz?!?

 

No, akkor ez Világos eléggé, vagy Kezdhetjük a Válasz-Kérdődéseket Pontosabban is kiBontani Bőviben?!?

 

Minden Jókat ehhez is és Hajrá Előre a Gyógyulandokba! Gyógy-Puszikák is hozzá milliom és nem csak Anyutól!

 

 

 

Előzmény: ovisista2b (27)
ovisista2b Creative Commons License 2014.11.05 0 0 27

 

 

Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

 

Szia immár eléggé Kedves is Tanulóka Gyógyulóka!

 

Hálásan Köszönöm a kiTüntető megNyilvánulásod és az Engem is Becsülésed, hogy Válasz-Kérdődésekre Méltatsz nem is kevéssel! Gratula mindenképp, pláne, ha ez az egyelőrei Képességeidet messze meghaladgyja, mert annyira Igyekszel Jó Lenni, hogy az csak na!

 

DE nézzük ezt Pontosabban is, azaz Esztétika és Etika Értelmében, amiknek szintén a Pontosabbság a Lényegük!

 

 

Hozzászólások sorrendje:

            db/lap

Raceman 16 órája Creative Commons License                        26

Kedves ovisista2b !

Köszönöm a hozzászólásodat és a linkeket amiket közzé tettél. Elolvastam mindegyiket, némelyik hasznos némelyik kevésbé de valószínűleg másoknak azok is hasznosak voltak. Hozzászólásodban valamire rátapintottál valamire nem. 1. Igen, halkan és nehezen köszönök. 2. Igen, versengő típus vagyok de csak "magamban". Szeretek jobb lenni valamiben másoknál, de nem tiprom őket a sárba, nem ugrálom őket körbe és nevetem ki őket, hogy jobb voltam náluk. Magamban örülök, hogy jobb tudtam lenni és kész.

"No, most akkor hogyan legyek nem Tégedet „bántó” akképp, hogy erre Figyelmeztetlek, hogy meg kéne Tanulni mindenképp Jónak lenni?!?"

Pontosan mire gondolsz? Hogyan tudok jobb lenni? Erre próbálok is törekedni. Mikor sikerül mikor nem.

Ha kérhetem, hogy érthetőbben fogalmaznál mert én nem vagyok olyan művelt mint te és nem tudok így fogalmazni. Megkérdezhetem, hogy hogyan találtál erre a topicra? Te is sorstárs vagy?

Aki hasonló problémákkal küzd nyugodtan írjon!

Előzmény: ovisista2b (23)

ovisista2b okt. 24. Creative Commons License

 

 

Tehát mindgyjárt az Első sorban még egyelőre sajnos visszamaradtál Tanulóka Gyógyulóka, mert csak nem akaródzik még egyelőre kinyögni egy „Jó Napot!”-ot, vagy egy Szát, illetve Sziasztokat, vagy csak úgy mint Én is Teszem Példa-Kép-Mintádzkodtnak, hogy Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel és ELŐRE!-is minden Jókat és mindég?!?

 

Mért Jó a pökhendiség Látszatát is elkerülni azzal, hogy ugyan nem többrétegűre is összecsuklódva és hajtogatva netán Magunkat, hogy mintha porig gyalázva alázkodnunk kéne valami tiszteletességek előtt és netán megsüvegelni annak minden tébolykállatságát a hatalmaskodóan kiszolgált úrhatnámság minden kevélyen fennhéjázó és beképzelgő kivagyiságokkal nagyképűsködve hivalkodván és hetvenkedvén, hogy a rátartian önhitt és magától eltelt butácska ostoba caesaromániás kangőg véghetetlen önzéseit netán csicskán gazsulálva fel ne háborítsuk bosszantkodós bosszulkodhatnékját nehogy kiprovokálni esetleg és netán szenvedni terrorját, ha épp úgy kottyan a hülyélledően gyagyás agya?!?

 

Tényleg Tanulóka Gyógyulóka! Mi frusztrál, hogy Köszönj Észlelhetően és hogy mindenJókat kívánj ELŐRE!-is vajon?!? Mik akadályoznak, hogy Üdvözölj bárkit is?!?

 

Netán annyira bunkó környezetben vagy, sajnálatosan netán olyan közeben volnál, ahol „bűn” egymást nem semmibe venni és netán az acsargvást kiváltó tényező volna Illedelmesen, de mégiscsak Jelezni, hogy Ki-Ki a Látó-Térbe kerül és hogy Tudatosítsa, hogy kiTüntetett a Figyelemmel és Türelemmel?!? – pontosabban hogy nem nézi senki se Felőled levegőnek úgy mondd, hanem Kezdhetitek Érdemben az Éríntkezést, hogy ugyanazt hallucinálódgyjuk Mindőnk a Gyógyulandokban?!?

 

Mi az oka Tanulóka Gyógyulóka, hogy ha köszönsz is csak nagyon halkan?!? Megijesztenéd netán harsogásoddal a Gyermek-roncsozatosságokat?!? Vagy félelmedben nem hívnád fel Magadra a Figyelmet és ezért sustorogsz, hogy hátha nem Észlelenke és megbújva talán tovább Élhetsz?!?

 

Vagy nagyon leblokkol mindég, hogy amit a magyariak mondáznak, hogy amilyen az adgyjon isten, olyan fogadgyj is?!? – illetve pont az ellenkezőjét kellett tapasztald eddigre, hogy nem is Igaz mindig, sőt többnyire semmiképp se Igaz?!?

 

Mert akárhányszor Jó Indulattal Közeledtél szerinted Észlelhetően ki is Fejezve, hogy az pont az ellenkezőjébe csapott-e át?!? – azaz hogy „tolakodásnak vélték” és ezért megtorlásul lehülyéztek?!?

 

Tudod ezt azért kell Tisztázzuk, mert Anyu szegény annyit szenvedett Tőlünk, míg kialakíthatta a Köszönés Tudását, hogy Nélküle is Képesek Legyünk Másikainkat ELŐRE!-is megBecsülni és ne csak az Ő folytonos Javításra vagy eleve unszolásaira kicsikaródott nem puszta biccentés és netán legyintő fél-gesztus voljék?!?

 

Ezért hát akkor Kérlek Tanulóka Gyógyulóka, hogy Válasz_Kérdődéseiddel Világosítsuk meg, hogy mért esik olyan nehezedre Köszönni, Jó?!?

 

Sajnos tapasztalom itt az Index-en főképp, hogy szinte senki sem Köszön senkinek sem! És ezért kilógok a sorból úgy mondd, amit nem is nagyon bánok, mert ha mindenki hülye körülöttem az nincs sehol se előírva hogy netán Én az voljak, Igaz?!?

 

MegPróbáljuk akkor a Köszönönést előbb valahogyan Applikálhatni Felőled is és ha egyelőre Másikaidnak nem megy, azért Nekem nyugodtan Köszönhetsz, Én nem sértődöm meg!

 

 

Előzmény: Raceman (26)
Raceman Creative Commons License 2014.11.04 0 0 26

Kedves ovisista2b !

 

Köszönöm a hozzászólásodat és a linkeket amiket közzé tettél. Elolvastam mindegyiket, némelyik hasznos némelyik kevésbé de valószínűleg másoknak azok is hasznosak voltak. 

Hozzászólásodban valamire rátapintottál valamire nem. 1. Igen, halkan és nehezen köszönök. 2. Igen, versengő típus vagyok de csak "magamban". Szeretek jobb lenni valamiben másoknál, de nem tiprom őket a sárba, nem ugrálom őket körbe és nevetem ki őket, hogy jobb voltam náluk. Magamban örülök, hogy jobb tudtam lenni és kész. 

"No, most akkor hogyan legyek nem Tégedet „bántó” akképp, hogy erre Figyelmeztetlek, hogy meg kéne Tanulni mindenképp Jónak lenni?!?"

Pontosan mire gondolsz? Hogyan tudok jobb lenni? Erre próbálok is törekedni. Mikor sikerül mikor nem.

Ha kérhetem, hogy érthetőbben fogalmaznál mert én nem vagyok olyan művelt mint te és nem tudok így fogalmazni. Megkérdezhetem, hogy hogyan találtál erre a topicra? Te is sorstárs vagy?

 

Aki hasonló problémákkal küzd nyugodtan írjon!

Előzmény: ovisista2b (23)
ovisista2b Creative Commons License 2014.10.24 0 0 25

Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

Mindég Jó silabizálgatást és ehhez sajnos a lemaradt összeTevőket kéne Pótoljuk és Bocsánatot is kérni, hogy ezt elfeledtük eddig!

 

http://www.hazipatika.com/psziche/parkapcsolat/cikkek/mitol_fugg_hogy_kibe_szeretunk_bele/20141003104131

http://www.hazipatika.com/psziche/parkapcsolat/cikkek/sulyos_tevhitek_a_szerelemrol/20141016102538?HPID=FCB03A82-E7B39F1A-F73406E3-B348C786&utm_source=www.startlap.hu&utm_campaign=Startlap_Aktualis_20141017&utm_medium=click&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.hazipatika.com%2Farticles%2Fsulyos_tevhitek_a_szerelemrol%3Faid%3D20141016102538#sl

http://www.hazipatika.com/psziche/parkapcsolat/cikkek/a_boldog_parok_titkai/20140912150510?utm_source=www.startlap.hu&utm_campaign=Startlap_Aktualis_20140915&utm_medium=click&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.hazipatika.com%2Fpsziche%2Fparkapcsolat%2Fcikkek%2Fa_boldog_parok_titkai%2F20140912150510#sl

http://www.hazipatika.com/eletmod/szex/cikkek/nem_letezik_g-pont_de_van_valami_mas/20140902120409?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=hazipatika&utm_campaign=20140902

http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/allergia/cikkek/hogyan_valtoztat_meg_minket_a_szerelem/20140730102624?HPID=94479298-3122F308-566AD2B5-25289589&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=hazipatika&utm_campaign=20140810

http://www.hazipatika.com/eletmod/szex/cikkek/igy_reagalnak_a_nok_ha_nem_elegitik_ki_oket/20140722100944?utm_source=www.startlap.hu&utm_campaign=Startlap_Aktualis_20140722&utm_medium=click&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.hazipatika.com%2Feletmod%2Fszex%2Fcikkek%2Figy_reagalnak_a_nok_ha_nem_elegitik_ki_oket%2F20140722100944#sl

http://www.hazipatika.com/eletmod/tudomanyos_erdekessegek/cikkek/genetikailag_is_hasonlitunk_a_baratainkra/20140717102704?utm_source=www.startlap.hu&utm_campaign=Startlap_Aktualis_20140720&utm_medium=click&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.hazipatika.com%2Feletmod%2Ftudomanyos_erdekessegek%2Fcikkek%2Fgenetikailag_is_hasonlitunk_a_baratainkra%2F20140717102704#sl

http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/08/26/tenyleg-jobb-a-szex-ha-szerelmesek-vagyunk/

http://www.hir24.hu/elet-stilus/2013/12/07/nyuljon-magahoz-az-egeszsege-erdekeben/#a3

http://www.hazipatika.com/psziche/harmoniaban/cikkek/megvan_a_vallasossag_biologiai_oka/20140124111725?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=hazipatika&utm_campaign=20140129

 

Tehát minden Jókat és Kellemes értelmeszkedéseket is az Olvasgatandásokhoz is!

Előzmény: ovisista2b (24)
ovisista2b Creative Commons License 2014.10.24 0 0 24

Kedves Gyógyulandóka-Többedik!

 

Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

 

Minden Jókat ELŐRE!-is és Gyógy-Puszikák nem csak Anyutól!

 

No, most felvetődhet a Válasz-Kérdődhetés, hogy vajon Szabad-e az Üttörőcske Pajtáskákban Bízni?!?

 

Mert mért is ne Lehetne?!?

 

Hát, hogy a Paranoia aszondgyja itten suttyom-alattomban, hogy aki ilyent mond, hogy az Üttrőcske Pajtás ahol Segíthet: TUD! – az állítólag hazudik?!?

 

Mert mért is?!?

 

Hogyan is van az Üttrőcske Pajtás 12 Pontjából ez az Emlékezeteske?!?

 

 

 

Tehát valahogyan úgy van-volt és netán hibásan Lenne is, talán épp fordítva, hogy ahol TUD, csak ott Segít!

 

DE ugye Érzik ama Válasz-Kérdődhetés is, hogy az Üttörőcske Pajtás ahol Segíthet csak Tudhat?!?

 

Mert mért?!?

 

Mert vannak sajnos elmaradottabb helyek és illetőek, akiknél nem Segíthet az Üttörőcske Pajtás, még ha Tudna is, avgy Tudhatna Egyóütt a Delikvensekkel, mert azok megtagadgyják! Aszondgyják, hogy az Üttörőcske Pajtás csak ne osszon nekikéjük Észt! Mert ha megtörténhetett, hogy ott ahol az Észt osztogatták a delikvensek vagy kimarasztalták magukat önhatalmúlag a sorokból, avyg sajnos elfogyott úgy a sor, hogy sorra kerülhettek volna, mert kifogyott az Ész-osztóból az Ész?!?

 

Illetve van még az a Válasz-Kérdődés is, hogy vajon mért ne osszék az Üttörőcska Pajtás Észt?!?

 

Hát mert csak!

 

Ugye ilyen népségeknél ha megszakad se oszthat Észt az Üttörőcske Pajtáskánk?!?

 

De mi lehet az oka annak kifejezetten hogy a Paranoia (félreÉrtődhetés is!) ennyire elutasítja az Üttörőcske Pajtáskákat, hogy ahol Segíthetnének Tudgyjanak is vajon?!?

 

Hát az, hogy a Paranoia (félreÉrtés) inkább magából indul ki úgy mondd, semmint valami Origóból és Jó ELŐFELTÉTELEZÉSEKKEL ugye?!?

 

Mivel a Paranoia félReÉrt szinte mindent így Magát is alaposan, ugye?!?

 

Mert azt véli, hogy mindenki azon van hogy őt kiszekálják a Létből is!

 

És ezért mindenki csaló, de ha még nem is az akkor is csalna és csal is ahogyan az alkalom is szül tolvajt!

 

És akkor élből-idegből is hamis volna hogy az Üttörőcske Pajtás ezt firtatsa, hogy hogyan ne csaljak?!?

 

 

 

Akkor Kérdezzük meg az Üttrőcske Pajtáskáktól, ha nincs más, akik nem akarnak paranoiállatkodni, hogy vajon hogyan is van ennek a Dialektikája és Történelmi Materializmusa, hogy a Segítség mi is vajon azonnal?!?

 

Jó, Válasz-Kérdődjünk Nekik!

 

Tehát a Segítés ketté válik és Lesz Belőle Igazi Segítség is, illetve vígasz ágon hamis!

 

DE mi az, hogy Igaz Segítség és hogy a vígasz-ágon volna netán hamis is?!?

 

Úgy hogy az Igaz Segítség adekvát a bajra közvetlenke és mintegy spontán-ajándékozódva, míg a vígasz-ágon a többnyire nem Igazi Segítségnek se kell úgy maradnia vissza primitív kárhozásban, hanem Lehet rajta is Seígteni azzal, hogy Helyesbbítgetjük, Javítgatjuk és Gyógyulódhattabban meg Tényleg is Segítség Lehet, ha már spontán nem Lehetett közvetlenke átAlakítva, átLényegítve, azaz úgy mondd Metamorfóziláltattan, mivel tudatlanság-tébolyban szenvedünk az Üttrőcske Pajtáskkal és az összes Lakójával a Föld-Gaia-Világlódhatácskának a Globál Faluban!

 

Tehát akkor a Segítés függ a Segítendőtől is?!?

 

Persze, hogy naná! Csak Igényelje és Segítse, hogy olyan Segítséget Kapjon is, ami adekvát!

 

És ne kezdgyjen hárítani, hogy őrajta már isten se segíthet úgy mondd?!?

 

Aha!

 

Akkor Anyuval millióka Gyógy-Puszika és hajrá ELŐRE!-is akár a Kölcsönös Seígtségekhez!

 

 

Előzmény: ovisista2b (23)
ovisista2b Creative Commons License 2014.10.24 0 0 23

 

Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

 

Nem épp Kedves „Raceman”!

 

Mert ugye Kedvesebb akkor Lehetnél, ha Tudnál Köszönni, Hálásan megKöszönni a Figyelem és Türelem ÖsszPOntosulódhatásait Reád és ha sok Minden Jókat Kívánnál is kiFejezetten is ELŐRE!-is ahhoz, hogy az úgy nevezett „bimbódzó kapcsolatok” minél Sikeresebben Alakulhassanak is a Jelenedhető Jövőkben az Igazságosabbságokkal?!?

 

DE mint Jelzed is, hogy ebben gátolt vagy és nem Tudod, hogy ezt hogyan is kell Csináljad ahhoz, hogy Eredményképp ha nem Teljes úgy nevezett „elfogadást” Kaphass, mert persze a rossz és halmozottan hátrányos „tulajdonságaid” nem kívánatoskákképp kimarasztalandóak a Boldogságok-Csúcsozatos Harmóniákból, Igaz?!?

 

No, most akkor hogyan legyek nem Tégedet „bántó” akképp, hogy erre Figyelmeztetlek, hogy meg kéne Tanulni mindenképp Jónak lenni?!?

 

Vlagyimír Iljics ugyan szorgalmazza nagyon váltig, hogy Tanulni, Tanulni, tanulni, de vajon mond-e Neked is ezzel egyáltalában valamit is Lenin megFogadandóan?!?

 

Vagyis, hogy Értelmesnek Tudhatod-e Szerethetni Magad azzal, hogy minden körülmények közt Tanulsz?!?

 

Mert mit is Jelenthet a Te „raceman” nick-ed vajon?!?

 

Bizonyos ’zEmber-fajtát, aki nem nagyon rivalizál versengően Jobbnak Lenni?!?

 

És hogyan ne bántsanak azok, akik Igenis feszekedhetnek Jobbá Lehetni, persze nem legázolva és nem kipottyíntgatni senkiket sem a Jóak piksziseiből?!?

 

Tudod Nekem az a motivációkám Feléd, hogy Ismerni Vélem Albert Camus Bukás című Művét és hát ebből Következik egynémely Felelősség is! Így Irántad is nem kevés!

 

De hogy Alkothatjuk-e Értelmesen akkor a Konzekvenciáit kisilabizálgatva a Harmónikus Együtt Működendést?!?

 

http://www.muveszetekvolgye.hu/hu/programok/bukas-0

 

„Éjjel sosem megyek át a hídon. Megfogadtam, és tartom a fogadalmat. Mert végtére is feltehető, hogy valaki a vízbe ugrik... s akkor csak két dolog közt választhat az ember, vagy utána ugrik és kihalássza, de ezzel nyilvánvalóan saját életét sodorja veszélybe, vagy ott hagyja, és ezek a visszafojtott lendületek olykor igen összetörik az embert."

 

http://www.youtube.com/watch?v=TngOrK1x5Yg

 

 

Illetve megTanakodhatjuk-e Szathmári Sanyika Kazohiniáját is vajon?!?

 

Vagy hallomásokból hiszemkedő vallásoskodó volnál inkább és imádkoznál, hogy ha jól fohászkodsz, hogy akkor meg is találja a zsák a foltját?!?

 

Én inkább az előbbi Konzultációkákat ajánlom megFejtésül és ehhez is minden Jókat és mindég és Gyógy-Puszikák ELŐRE!-is!

 

Előzmény: Raceman (22)
Raceman Creative Commons License 2014.10.23 0 0 22

Kicsit feljebb hozzam a topicot.

 

23 éves fiú vagyok barátok és sajnos eddig barátnő nélkül ami a legnagyobb problémám. Még életemben nem is volt, és mindig az jár a fejemben, hogy melyik lány akarna egy olyan fiúval járni akinek ennyi idősen még nem volt semmilyen szintű komolyabb kapcsolata. Az adoniszi kinézet távol áll tőlem ami plusz gátló tényező az ismerkedésben. A beszélgetés is nehezen megy számomra nemtől függetlenül ami abban is látható, hogy itt mennyire tömören fogalmazok. Ez az első alkalom, hogy a gondolataimat, érzéseimet megosztom másokkal, nincs senki akinek teljes nyíltsággal mernék beszélni a gondjaimról, érzéseimről, gondolataimról. Ettől is félek ha megismernék egy lányt akkor előtte se merném felvállalni magam, ami egy leendő kapcsolatot meg is ölne. Pedig arra vágyok, hogy legyen egy lány akivel bármiről tudjak beszélgetni és 100%-ig meg tudjak nyílni, valamint mind külsőleg, mind belsőleg tetszem neki és velem akar lenni, én legyek neki a nagy Ő.

ovisista2b Creative Commons License 2014.09.03 0 0 21

Sziasztok! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

 

Akkor itten nincs más csak egy troll és az se tombol mindég?!?

 

Ettől független meglehetősen rideg fogadtattatás!

 

DE most vajon akiknek hült helyük lett, vajon felverje a dudva?!?

 

Mért hogy Magyar Ugaron ennyire honos a parlag?!? Pedig győzikézőek szállást is vertek vagy mi?!? Nem elég parasztok?!? Vagy mi az oka az élettelenségnek?!?

 

Bizva abban hogy ettől is független Lheet minden Jókat kívánhatni és mindég: halihó!

Tombolda Creative Commons License 2014.08.13 0 0 20

Ez ám Az Igen Aztán és Hát!

Előzmény: ovisista2b (19)
ovisista2b Creative Commons License 2014.08.12 0 0 19

Szia Vasutas Bácsi! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

 

Hát nagyon megsértettél és úgy mondd porig aláztál!

 

Gondolom nem Tudod kikövetkeztetni hogy mimindenek miatt is?!? -- és hát ezt ebben az állapotodban sajnos nem is kérhetem számon úgy mondd, hogy ennyire irracionálisan viseltettél Irántam!

 

Tudom, hogy nem Én vagyok a Világ Közpe, lévén épp elégszer Hallgatom Anyutól is, mert Másikaim Kontrasztjában csakugyan van némi Distancia az Én Világ-Közepeségem és Többieimnek Világ-Közepesei közt, pláne ahhoz is viszonyítva, hogy Közülük mintha Én lehetnék a legJobban és mind csak szenved!

 

De hogy Intellektusod se maradgyjon parlagon, noha Magyar Ugaron ez Igen nehéz! -- talán Próbálj Magadba szállni és ha körülményeskedően is, de kiKutatni, hogy mért is bántottál meg ennyire?!?

 

Fogodzkodónak abba kapasztkodhatsz, hogy ha nem a tébolydába vonulsz hoszpitalizálódni, hanem a Progressziócskázós Gyogyóba, hogy akkor Követeled ottan, hogy a Gyógyítás segéd-eszközeképp az Internetet is Használhasd és nézz utána Kérlek, hogy hova is csöppentél először a Infócskázóshoz, majd az Én Invitálásomra a Skizofrénia - Terápiás topikjába és akkor ha nem is mindgyjárt, de Világosabb Lesz, hogy mit is ámokfutottál?!?

 

DE persze mindezt a Jelenedhető Jövőkért, hogy az Igazságosabbságokkal kimarasztaljuk Belőlük a hason attrocitásokat Intellektusunkkal!

 

Ha nem Ér el már eme sikoly, mert idő előtt vonulsz az intézménybe, akkor Kérem az itten Működőket, hogy Bocsássák meg hogy az Engedélyeszési Procedúra hosszasságára Tekintettel ezt a Infókát mégis ide kellett "erőszakoljam" úgy mondd!

 

Mindenkinek Minden Jókat és mindég! És Kedves Itteniek! Tudgyjátok ugye, hogy nem megszállás vagy szállás verés forog fenn, de Kinek-Kinek sok-sok Evangéliuma Lehetne, ha ereszthetnétek! (Nem annyira szellentést pusztán!)

Előzmény: Railroadman (18)
Railroadman Creative Commons License 2014.08.11 0 0 18

Szerbusz.

 

Hát igen.

Hamarosan - gondolom - , hetekig nem leszek internetközelben, vagy hónapokig, ki tudja. Vagy sose.

Kíváncsiságod, érdeklődésed őszintén nagyra értékelem.

Ma is nagyon késő van, csak egy rövid üzenetet tudok prezentálni, amit 7 évvel ezelőtt már világosan éreztem, pontosabban, akkor már tudatomba került.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ttOEgFKBDtU

 

 

És azt gondolom, hogy igaza van, ez így helyes.

Előzmény: ovisista2b (17)
ovisista2b Creative Commons License 2014.08.09 0 0 17

 

Jónapot Kívánok! Kedves Itteniek! Orbi győzike földijeképp ideTanácsolódtam el, hogy mint orbi győzike nemzet-test hím-tagjai lóbálódva szállást vertek egykoron a Kárpát-medendében, nos hogy Én is ide tanyázzam el úgy mondd, ha Jó a Kedvem és Erényes Víg Kedélyem nem csak épp a Mámort sínyli akkor sem meg pláne!

 

Így Invitálódhattam, de vajon nem Értettem-e félre és nincs is itten semmi szükség Ovisista akadémizálóan netán Gyógy-Ovi-t Alkotásra Kegyetekkel?!?

 

Ezért csak inkább Kukucska és kopp-kopp, hogy hátha Szabad beKéredzkedgyjem alkalmasint és alkalmilag is nem volna már Jó csupáncsakpusztán?!?

 

A felBujtó Illetőm, bár talán eléggé Magára Ismerhethet Velem egynémely okok Által, de Ő sajnos még nem vetett hevenyészve se ágyást errefelibe, hogy plántálódhassunk!

 

Most Pótóljam a hiányt, vagy Tanácsolóammal húzzunk tovább?!?

 

Ha Lehet azonban mielőbb Tudatsuk is ám, hogy nem a "forró vizet a kopaszra!"-szindróma forog itten fenn, hanem annak "kihesszelése" "kémkedően" és körülményewdzkedése is, hogy nehogy tégle voljunk ebben a falban is netán, ha már azzal csapdostattunk meg orbi győzike földijei vagyunk és mégsem őmaga személyében, aki gátlástalan szállást verne!

 

Ekképpen azért mindenek ellenére minden Jókat és mindég és Gyógy-Puszikák!

 

Nuca. Creative Commons License 2014.08.03 0 0 16

Most olvasok egy könyvet Adler-től, amelyben azt írja, hogy minden ember fölényre törekszik, viszont nem mindegy, hogyan teszi ezt. Pl. egy elkényeztetett gyerek hiheti azt, hogy sírással mindent kicsikarhat, vagy egy erőszakos ember gyereke hiheti azt, hogy az érvényesülés útja az erőszak. A megfelelő hozzáállás az, ha képesek vagyunk a közösség javára is tenni, miközben önmagunkért harcolunk.

Van erről egy kis történet is, ami mostanában kering a face-en. Hogy a pokol az, ahol egy kondér finom ragu körül ülnek a csontsovány emberek, mindegyik kezéhez oda van kötözve egy kanál, amely hosszabb, mint a karjuk. A mennyország meg az, ahol hasonló szituációban ülnek a jól táplált, boldog emberek, akik rájöttek, hogy egymást kell etetniük ahhoz, hogy életben maradjanak.

Nuca. Creative Commons License 2014.08.03 0 0 15

Miért félsz az alkoholizmustól? Miért pont attól?

Előzmény: Törölt nick (5)
Nuca. Creative Commons License 2014.07.27 0 0 14

Az elkerülő személyiségzavar szerintem több, mint a társas helyzetekben való nem megfelelés, bár nyilván ott van a háttérben mindig. Különben mi különbözteti meg a szociális fóbiától? Mondjuk az, hogy annyira beépült a szégyenérzet, hogy azt gondolja, nem képes olyan dolgok elvégzésére sem, amelyekben nem szerepelnek igazán mások, tehát mondjuk otthon képezhetné magát, de aztán legyint, mert úgysem képes rá, és mi van, ha kiderül, hogy tehetségtelen. Ebben most a saját félelmeimet írom le.

Az otthoni házimunkától kezdve... tulajdonképpen Pató Pál úr is elkerülő személyiségzavaros. :) Hogyan gyógyítanánk meg őt?

A nehézség nálam az, hogy alapvetően reaktívan élek, jön egy impulzus egy embertől, és ha az kellően erős, mondjuk valamilyen szankció van kilátásban, ami már átlépi az ingerküszöbömet, akkor vagyok hajlandó csak megmozdulni. Bár küzdök ez ellen.

Előzmény: Raceman (1)
Nuca. Creative Commons License 2014.07.27 0 0 13
Hát ha előtte 0 volt, akkor kb. a 3-asnál tartok. És ez optimista hozzáállás. Mert még mindig visznek az események. Pl. olyanok motiválnak, hogy nem hozhatok szégyent a cégre, ahol dolgozom. Olyan szülősen hangzik, "ne hozz ránk szégyent".
Előzmény: islamorada (12)
islamorada Creative Commons License 2014.07.26 0 0 12

Es javultal? Ha 10-ig osztalyozzuk akkor mennyit?

Előzmény: Nuca. (11)
Nuca. Creative Commons License 2014.07.26 0 0 11

Én is ezzel küzdök. Mostanában (kb. egy éve) az a szerencsém, hogy az élet egyszerűen belekényszerített olyan helyzetekbe (munka, párkapcsolat), hogy kénytelen voltam részt venni a saját életemben. Bár néha azt éreztem, feladom. Talán másoknak nem lett volna ilyen nehéz, de engem próbára tett.

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.26 0 0 10

(Láttalak máshol is, most már értem a nicked.)

Figyelj. Tudatosítsd magadban, hogy értékes ember vagy. Lefogadom, hogy értelmesebb vagy, mint a környezetedben   lévők.

Lefogadom, hogy széles az érdeklődési köröd.

Lefogadom, hogy van legalább egy hobbid.

Lefogadom, hogy szereted a munkád és törekszel rá, hogy jól csináld.

Lefogadom, hogy igényes vagy.

Lefogadom, hogy magas iskolai végzettséged van.

Máris többet érsz, mint az a "többség", aki megbírál, hátráltat, kicsesz veled.

Felejtsd el az alkoholt. Harcolj, küzdj a "birkák" ellen, önmagadért. Találd meg életed társát, vele sikerülni fog, ha egyedül nem megy. Ne add fel!

 

Bocs, hogy belepofázok az életedbe, de az alkoholról ez ugrott be.

Előzmény: Törölt nick (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!