A tafrina melegben már nem fertőz, felesleges ellene permetezni. Majd ősszel és kora tavasszal! Megjegyzem a fehérhúsú régi fajták sokkal kevésbé érzékenyek a tafrinára.
Szia ez a topik a permetezés nélküli gyümölcsök ,szóval érted ,itt nem permeteznek akik ide írnak ,vagy esetleg csalánlével ,szódabikarbónával .Neked viszont komolyan kellene permetezned már, én Folicur Solot és egy Mospilant azonnal nyomnék rá , egy kis tapadásfokozóval és Wuxal lombtrágyával .
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott 2 cseresznye es egy barack fa. Azt tudom hogy nem voltak permetelve semmivel, mivel tudnék rajtuk segíteni? Pontosan mivel kellene leszórni? Előre is köszönöm.
Hát mit mondjak, teljes volt a káosz a hangyák körében.
Se le, se fel! Mostanra megszűnt a próbálkozás.
A csalán levét minden kultúrában lehet használni lombtrágyaként?
Hűvös helyen meddig áll el?
Csonthéjasoknál mit érdemes használni kukacosodas ellen.
Sárga ragasztós lapokat, szoktam kitenni, de tapasztalatom szerint az nem nyújt kielégítő védelmet. Ha nem muszáj nem vegyszerezek, de eddig egyszer mindig lefújtam kukac ellen őket.
nem reped-rohad, mert akkor ált. pont nem esik az eső, ill. mert kicsi = nehezebben reped.
sajnos 2 hátrány: madarak megvesznek érte, mert igen korai, május közepi (már most is nagy zöld termés van rajta) ill. gyenge ízű, apró. de korai és permetezésmentes! :)
Én is kipróbáltam, sárga színű dobozzal. Napos órákban megtelt a doboz, április közepétől folyamatosan. Tiszta vízzel töltöttem meg, mosószer nélkül, így is működik, talán kicsit tovább tart, míg elpusztulnak. Utána megy az összes a gyümölcsfa tövére nitrogéntrágyának.
A fehér színű doboz is jó. Érdemes mindhárom színűt kitenni, mert amit nem fog meg a kék, azt megfogja a sárga, a többit meg a fehér. Itt lehet találni teszteredményeket is:
Magról lett ültetve? Én is keresek olyat, ami terem is, s nem fagy meg. Fekete berkenyét két félét vettem most, s fekete epert (Morus nigrát). Fekete és lila málnát korábban (tkp szeder féle) utóbbi még nem termett a fekete érdekes izű nem tűl tüskés