Keresés

Részletes keresés

Enikő1969 Creative Commons License 2022.01.26 0 0 185

Tisztelt Fórumozók! 

Az RWS Life Sciences, Inc. megbízásából írok, amely a piacvezető fordító cég az Egyesült Államokban. Látásgyengeségbenn szenvedő, diagnosztizált betegek jelentkezését várom, kérdőívet kell kitölteni-értelmezni.

150 dollár illetmény jár érte. Kb. 45.000 forint. Az illetmény a kitöltés után 30 nap múlva érkezik. 10 válaszadóra lesz szükség, az alábbiak szerint: 

12 - 17 év között: 3 válaszadó,

18+  2 válaszadó,

valamint 5 szülő/gondozó, akiknek a gyerekei (akik idősebbek, mint 12 év),ebben a betegségeben/állapotban szenvednek.

Várom a jelentkezőket a következő email címen:gyorfek@gmail.com vagy a 20-21-55-413-as telefonszámon.

Köszönettel: Györffy Enikő.

ggjgfftgfgfkh Creative Commons License 2020.05.04 0 0 184

Kedves Ghepard,

 

Nem vagyok profi a fórumozásban! Érdekesnek találtam a módszereket amit leírtál. ( szemszárazság és látásjavítás témájában )  Hol tudom esetleg elolvasni összegezve a tapasztalataidat.

Kiírtam sok dolgot a beszélgetésből, de együtt látni talán hasznosabb lenne számomra. Említettél egy facebook írást is azt hol találom?

Bár 2014-es a beszélgetés hátha vannak újabb tapasztalatok rezgés témában!

Köszönettel: Cs

Előzmény: ghepard (182)
ghepard Creative Commons License 2014.05.23 0 0 183

De most újra odafigyelek magamra, a szemem is határozottan jobb!

 

Na ez az, ha Te mint egész javulsz, mert jobban odafigyelsz - akkor már csak ebből kifolyólag a szem is, mivel az is az egész része...... Tehát megintcsak az van, hogy bármit csinálsz - az a szemekre is hat........  

Előzmény: párnaf (181)
ghepard Creative Commons License 2014.05.23 0 0 182

Annyira talán nem voltam vérszegény, mert valóban nem jártam injekciókra. De abban az időkben és még jóval utána is olyan fáradékony, gyenge stb voltam - annak ellenére, hogy azért rengeteget sportoltam. Meglehet akkortájt a cukrom is talán több lehetett, mert voltak olyan időszakaim is, hogy szinte mindig csak aludni vágytam, mert olyan fáradtnak éreztem magaam. De a dolgok kezdtek jobbra alakulni 1979 óta, mikor úgy döntöttem, hogy megpróbálom orvosok és gyógyszerek meg mindenféle szerek nélkül. Ez volt tehát 35 éve és még élek és nagyon jól érzem magam, legalábbis eddig. Egy egész nagy ugrás a még jobb felé 2003-tól kezdődött, mióta elég tetemes időt szánok a hullámok, gondolatok hangok, rezgések, érzések hatására a szervezetem működésére tett hatásának feltérképezésére.  

 

A test maga is képes legyártani vagy kivonni bizonyos anyagokat, még akkor is, ha nem viszed be azokat az anyagokat, melyekre szüksége lenne - vagy megoldja a problémát anélkül.

 

Nagyon röviden három dolgot említek.......

 

Van egy indián törzs a tarahumara, melyek arról híresek, hogy ott mindenki átlagon felül képes hatalmas távolságokat egyfolytában futni (a legjobbak hogy akár 500km-t is lefutnak egyfolytában) - tehát amolyan szuperfutó népcsoport. Tudományosan is vizsgálták ezt a problémát az utóbbi években. Egész hihetetlen a dolog már így is, de az még ijesztőbb, hogy gyakorlatilag csak kukoricán élnek, amiben van egypár anyag, de rengeteg anyag hiányzik - akkor meg hogy képes működni ilyen szinten a test.

 

A másik az immunrendszer erősítése. Vannak anyagok, melyek beadása után megnövekszik az immunsejtek termelődése. Na végeztek trükkös kisérleteket annak felderítésére, hogy ez kiváltható e valami mással is, olyan dologgal ami ezt bizonyítotan nem váltja ki, bármi lehet az.  A kisérleti egereknek tehát olyan anyagot kaptak injekció formájában, mely kiváltja az immunsejtek termelődését, de egyidőben a levegőben szétárasztottak egy kis kámfort, melynek erre semmi hatással nem bírnak. A reakciók várhatóak voltak, az immunsejtek fokozottan kezdtek termelődni. Na de jött az óriási meglepi. Elhagyták az injekciózást és csak kámfort eresztettek a levegőbe - legnagyobb meglepetésre ekkor is fokozottabban termelődtek az immunsejtek.

 

A harmadik az előző fordítottja. Vannak szerek melyek egyenesen gyengítik az immunrendszert (ilyen például a gyógyszerek nagyon nagy hányada - nem én találtam ki, de tapasztaltam sajnos). Az állatoknak ciklofoszfamidot adagoltak, melyről köztudott, hogy gyengíti az immunrendszert, de egyidejűleg szacharinnal édesített vizet is kaptak - melynek erre semmi hatása nincs. Várt eredményt hozott a ciklofoszfát, de mikor elhagyták és már csak az édesített vizet kapták - na akkor is gyengült az immunredszer.

 

Na ezek félelmetes eredmények az ember szempontjából. Gondold csak át, mit jelent ez. Tehát cseppet se mindegy, hogy mit mikor mivel veszel magadhoz és hogyan viszonyulsz hozzá. Ugyanaz az anyag ekkor ezt, máskor meg éppen azt is eredményezheti. Nagyon nehéz kiigazodni, de próbálkozni kell és akkor beletalálhatsz sok mindenbe - a sejtjeid inteligensek

Előzmény: tiszta (?) lap (180)
párnaf Creative Commons License 2014.05.22 0 0 181

Én is mindig vérszegény voltam. Míg szedtem a vasat, kicsit felment, aztán megint le.

Aztán kiderült ez az inzulinreziszteciám, másfél évig ügyesen diétáztam, fogytam 8 kilót, pedig nem éheztem, megállt a hajhullásom, a vasam jó lett, a fejfájásom jelentősen megritkult.

Igaz, hogy ekkor másik helyen kezdtem el dolgozni, ahol a víz vasas, ill. nem kellett többé éjszakáznom.

Szóval, nem tudom pontosan a javulás okát, de a doktornő azt mondta, hogy ha mindig cukor van a szervezetemben, a sejtekben, mindig úgy veszi, mintha tele lenne és nem veszi fel a tápanyagokat.

Aztán nem bírtam már ennyire precízen élni, de a hajam azóta se hullik már, bár az utóbbi időben kicsit jobban.

De most újra odafigyelek magamra,  a szemem is határozottan jobb!

Előzmény: tiszta (?) lap (180)
tiszta (?) lap Creative Commons License 2014.05.22 0 0 180

Olyan vérszegény biztos nem voltál még mint én, hogy vénás injekciókra kellett járnod :(

Élhetek én egyfolytában zöldségen meg gyümölcsön, ha valami nem stimmel. Persze, igyekszik az ember megtenni minden tőle telhetőt, de van, ami nem megy.

Előzmény: ghepard (179)
ghepard Creative Commons License 2014.05.22 0 0 179

Valamikor régen én is vérszegény voltam, szokták is rám mondogatni, hogy sokszor olyan fehér vagyok, mint a fal - de akkoriban a látásom tökéletes volt. S édesanyám el is vitt akkortájt orvosokhoz emiatt és igen emlékszem, hogy vastablettákat kellett volna szednem. Emlékszem a mai napig, hogy talán a második vagy a harmadik szedési napon egy nagyon erős belső hang azt mondogatta nekem, hogy ne szedjem. És nem is szedtem s már jó ideje nics ez a dolog. Ennek ellenére a vashiány nem jó a szervezetnek. Vastabletta helyett rengeteg friss piros vagy pirosas  zöldséget és gyümölcsöt eszem - ezeknek megfelelő a vastartalmuk és a test ki tuja vonni.......

Előzmény: tiszta (?) lap (176)
ghepard Creative Commons License 2014.05.22 0 0 178

belül kell rendben lennünk, nem kívülről elrontani magunkat....

 

Szerintem ez az igazi megközelítés, a test mindent elő tud állítani magának, ha természetesen és természetes anyagokat eszel/iszol, jól lélegzel. Belül pedig vigyázni kell a gondolataidra, cselekedeteidre - mert minden egyes gondolat, érzelem befolyásolja az anyagi test működését is. Minden egyes sejt hordozza a test egészének tervrajzát, képét stb és minden infó eljut minden sejthez - tehát, ha stresszes vagy, akkor a sejtjeid is azok lesznek - mindegyik....... Aztán már csak az a kérdés, hogy melyik mondja fel hamarébb a szolgálatot.......

Előzmény: párnaf (177)
párnaf Creative Commons License 2014.05.21 0 0 177

Mostanában egész jól vagyok, nem tökéletes, a lencsét meg se próbálom, de tűrhetően vagyok.

Majd bemásolok nektek ide valamit, egy hölgy írását, aki nagyon szenved ettől....

Kösz az infót, most a diétámmal igyekszek kicsit magam felturbózni, belül kell rendben lennünk, nem kívülről elrontani magunkat....

Előzmény: tiszta (?) lap (176)
tiszta (?) lap Creative Commons License 2014.05.20 0 0 176

Párnaf, az jutott eszembe, hogy lehet, hogy az is közrejátszott a gyógyulásomban, hogy nemrég elkezdtem vasat szedni a vérszegénységemre. Egy orvos egyszer azt mondta, hogy a mirigyeknek kell a vas. Én sem értettem, miért, meg hogy, de lehet, hogy a könnymirigyeknek is jót tesz. Csak egy ötlet, hátha ez segít rajtad.

ghepard Creative Commons License 2014.05.14 0 0 175

Hát ezek biztos, hogy feljavítják a szemek működését is, ellátását stb. Nem kell éhezni, ha ugyanannyit fogsz enni, de többet mozogni, akkor  le is fogysz.

Előzmény: párnaf (174)
párnaf Creative Commons License 2014.05.13 0 0 174

Most igyekszek egy kicsit (nagyon) egészségesebben táplálkozni, mozogni, hátha ez is javít a szememen valamit.

Amúgy is rám fér.

Itt a sok finom zöldség, gyümölcs, oda fogok figyelni, ahogy 2 éve is csináltam, úgy simán lement 8 kg, pedig nem éheztem.

Előzmény: ghepard (173)
ghepard Creative Commons License 2014.05.13 0 0 173

Hát az elég nagy adag, de simán megoldható. Én is megoldottam, mégpedig úgy, hogy nem is igen volt szándékomban. 2002-2003-ban olyan 99-100 kilós voltam, de semmi vész, még így is inkább soványnak néztem ki, mert tömörek a csontjaim úgy néz ki. Most kb 90 kiló vagyok, tehát leadtam kb 9 kilót, de eleinte nem is tudtam, hogy miért is. Igencsak gondoltam arra, hogy a pici gyors rezgések eredménye is lehet ez (melyekkel 2003 elején kezdtem foglalkozni), de hogy pontosan miért és hogyan, az nem volt igen teljesen világos. De mikor 2012 szeptemberében láttam egy két filmet a Discovery Sciencen hasonló ügyben - igencsak ismerős volt, amit ott mutattak és beszéltek. A futásról és a terhelésről meg hasonlókról szóltak a filmek - na meg arról, hogy kell e ekkora terhelés. Nem kell, én is tapasztaltam, hogy nem kell - egész pici energiával megoldható (mint a pulykakisérletekben ki is derült). A rezgésekkel foglalkozó topikomban megtalálhatsz azokról egypár sort a 950-980-as hozzászólásokban (de még fejjeb is folyatódik a dumcsi). A film végén azt is mondták, hogy ez nagyon kecsegtető a túlsúlyos emberek számára, ki kell bogozni, hogy mi is történik valójában.....

 

Ha az emberben több a cukor folyamatosan, akkor gyengébb, fáradékonyabb, kevesebbet bír - így a szemek is lassabbak, rosszabbul teljesítenek. A cukros oldat gyakorlatilag szigetelő elektromos szempontból, így nehezebben folyik az információ átadása, a sejtek működése. A könny jó sós, határozottan jóval sósabb, mint mondjuk a nyál - lehet nem véletlenül.......

 

Régebben is reagált a szervezeted az egyes dolgokra (virágpor stb), csak még jóval határon belül és nem vetted észre - például én is lélegzem továbbra is ezeket a dolgokat, de most már mégse váltják ki azt a reakciót, amit hosszú évekig........

Előzmény: párnaf (172)
párnaf Creative Commons License 2014.05.12 0 0 172

10 kg-ot legalább le kéne adnom, de lehetne akár 15-öt is.

Ha jól tudom, inzulin rezisztenciám van, de ezt mikor vizsgálták a szemem, mondtam, hogy így is nézzék.

Eddig nem voltam allergiás:S

 

Előzmény: ghepard (169)
ghepard Creative Commons License 2014.05.12 0 0 171

Igen, akkor elhomályosul, mert szétszórja az egyenetlen felület a fényt. Ha sok a könny, akkor a gravitáció miatt alulra megy (de nem mindenhbova egyformán), így ott egész más lesz a görbület, mint fent. Ha egy kicsit sok is a könny, de jól és egyenletesen terül el, akkor simán egy helyre tudja fókuszálni a képet. Ezt számtalanszor megfigyeltem pont lefelé nézéskor. Ahogy megy a több könny a szem közepére, egyre közelebb lesz a fókusz - mert nagyobb lesz a görbület és így egyre közelebb fókuszál. Elég megemelni ilyenkor egy kicsit a fejet és máris tök homályos a látás. Vagy ha ilyenkor a holtpont körüli hintáztatom, akkor szépen látni, hogy hogyan megy a könny fel majd le és ennek függvényében élesedik vagy homályosodik a látás. Persze nem ilyen egyszerű ezt elérni, mint ahogy leírni...... Nem csak a könny áll be szépen lefelénézéskor, hanem a sejtek is igyekszenek - így normális könnynél is kiélesedik a közellátás lefelénézéskor......

 

Lehet hogy egy kicsit művészi fotók, meg nem tudni mekkora nagyítás........ 

Előzmény: tiszta (?) lap (170)
tiszta (?) lap Creative Commons License 2014.05.12 0 0 170

Amikor könnyes a szemünk, elhomályosul a látásunk, nem? Ha csak úgy simán nedves a szemünk, az is biztos más képet mutatna. Különben ezek lehet, hogy kicsit művészi, színezett fotók talán.

Előzmény: ghepard (167)
ghepard Creative Commons License 2014.05.12 0 0 169

Mennyi is a súly, amit le kellene adnod? Írod, hogy most fogyókúrán jár az eszed. Fáradékony nem vagy, cukrod nincs?  

Előzmény: párnaf (166)
ghepard Creative Commons License 2014.05.12 0 0 168

Az a viszketés lehet az allergiától is. Minden ember egy kicsit allergiás valamire, erre jobban arra meg kevésbé. Mostanában rengeteg virág nyílik.........

Előzmény: párnaf (165)
ghepard Creative Commons License 2014.05.12 0 0 167

Most néztem. Az első gondolatom az volt, hogy ezeken meg hogy megy át a fény szórás nélkül...

Előzmény: tiszta (?) lap (164)
párnaf Creative Commons License 2014.05.11 0 0 166

Most azon agyalok, hogy vennem kéne egy e-book readert, amit tudnék utazás közben is használni.

napi 2 órát utazok, amikor nem én vezetek, olvashatnék.

Állítólag nem rosszabb, mintha igazi könyvet olvasnék.

Most nem nagyon foglalkozok a szememmel, igyekszek nem törődni vele, annyi mindennel kell törődnöm, most inkább a fogyókúrámmal "terhelem" az agyam és a testem:)

Annyit most kipróbálok, hogy igyekszem kevesebbet használni édesítőszert. Ki tudja, lehet az csinál valamit.

Szép hetet nektek!

 

Előzmény: ghepard (163)
párnaf Creative Commons License 2014.05.11 0 0 165

Hm, ez érdekes! Vajon mi miatt különböznek?

Mostanában még viszket is a szemem, már csak ez hiányzott:S

Lehet, valamire allergiás vagyok?? Az udvarunkon virágzanak az akácok.

Előzmény: tiszta (?) lap (164)
tiszta (?) lap Creative Commons License 2014.05.11 0 0 164

Sziasztok!

 

Ezt olvastátok? Mikroszkóp alatt vizsgálva másféle könnyünk van a hagymától, és más-más helyzettől is:

http://www.nlcafe.hu/eletmod/20140510/konny-mikroszkop-alatt/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=nlcafe&utm_campaign=20140510

 

 hagymától

 

 sírva nevetés

ghepard Creative Commons License 2014.05.07 0 0 163

Hát valóban, mindig valami történik és hatnak ránk. Ha valakinek valami úgy a határon van, akkor például időjárás változásakor igencsak észreveheti.

 

A front általában hőmérsékletkülönbséget, légnyomáskülönbséget, nagy erejű szelet, megváltozik a levegő összetétele, sokszor csapadék is van stb. Tehát akinek szűkebb tartományban működik egy két dolog, akkor megérzi – mert nem tud a szervezete olyan gyorsan alkalmazkodni a hirtelen megváltozott körülményekhez.

 

Sokszor nem is kell front, hogy az ember rosszabbul érezze magát – elég, ha nem tudja feldolgozni rendesen a mindennapi stressz romboló és gyengítő hatásást.

 

Igen, emlékszem azokra a mondatokra. Mondjuk az lehet attól is, hogy a mirigyek rendesen termelik a könnyet, de nem tudják rendesen üríteni és így nőhet bennük is meg a csatornákban is a nyomás, ami aztán túl érzékeny a kicsi megnyomásra is. Ezt én is éreztem annak idején, meg szúrtak is a szemeim kegyetlenül, pirosak is voltak nem is olyan hosszú idő után a monitor mögött. Maguk a szemhéjak amúgy nem fájtak, nem éreztem én sem, de ha megnyomtam annakidején, akkor nekem is fájt - most szinte ütögethetem, meg nyomogathatom elég nagy erővel, akkor se fáj. Tehát épp akkora volt akkoriban a nyomás ott, hogy még épp nem érezte az ember, de ha még az ujjakkal rátett egy kis nyomást – máris érezte.

 

Ha becsukod a szemeidet, akkor a szemhéjak feszesebbek lesznek s így nagyobb bennük a nyomás – ez is közrejátszik abban, hogy kilövellhet a könny a mirigyekből – és ezért fájhat ilyenkor, mikor megnyomod. Ha kinyitod a szemeidet, akkor a szemhéjak mintegy felcsavarodnak és kisebb lesz bennük ezáltal a nyomás – ezért nem fáj annyira mikor megnyomod ilyenkor.

 

Hát nehéz kiigazodni a sok tényező együttes hatásában. De idővel összerakhatod magadban, hogy ez vagy az ezért, meg kb azért van és aztán lassan lassan fogod tudni, hogy hogyan, mit merre, mikor stb...

 

Na ez klassz, akkor tényleg közel áll hozzám ezzel a felfogással. Igen, én is írtam kopogtatásról, meg ütögetésekről is, meg más rezgés és mozgásfajtákról, kézállásról, sok sok lefelé hajolgatásról. Csak vedd, hogy mostanában is mennyit kell lehajolnom a gerelynél, s minden dobás után ráadásul meg is kell tisztítani a hegyét a földtől, ami még ráadásként pár másodpercig eltart. Meg a kerti melónál is rengeteget kell hajolgatnom, gyomlálás stb....

 

A melómból kifolyólag már 41 éve az elektro-mágnesességgel is foglalkozunk, de soha nem gondoltam arra, hogy valamiféle mágneses készülékekkel, holmikkal próbálkozzak segíteni magamon.

 

Én nem csinálok semmiféle tisztítókúrákat - a rezgésekkel, pici gyors mozgásokkal, légzéssel talán elértem, hogy nincs annyi lerakódás a bélfalakon, érfalakon és az egyes szervekben – legalábbis az erőnlétem, a teljesítményeim ezt sugallják.

 

Igen, én is úgy látom, hogy a megoldásnak belülről kell jönnie – akkor a sejtjeink saját erőből oldják meg és tudni fogják.

 

Vihar után általában jobb idő lesz. Rossz közérzetet általában jobb közérzet követ egy idő után. A mélypontról lehet felkapaszkodni, a csúcsról meg általában lefelé pottyanunk. Majd, ha már igencsak lent vagyunk, próbálkozunk valamivel, hogy újból felfelé íveljen az utunk....

 

A pislogás egymaga nem mindig használ és nem mindig éred el vele a kívánt eredményt. Majd írom még, hogy kb mire kellene koncentrálnod a pislogásnál vagy a szem nyitásánál, csukásánál.

 

Minden elismerésem a hölgyé, ha lesz alkalmad gyakrabban is cseveghetsz Vele (vagy találkozhatsz is Vele személyesen, ha már egy városban laktok), már ha nem utasít vissza - az csak erőt adhat Neked a továbbiakhoz....

 

Majd lassan tisztábban fogod látni, hogy mit is kellene csinálgatnod és hogyan, mennyit, mikor stb.... De nem egyszerű, a szem és a látás egy nagyon bonyolult dolog..........

Előzmény: párnaf (162)
párnaf Creative Commons License 2014.05.06 0 0 162

Mindig történik "valami", ami elgondolkodtat.

Az utóbbi időben kezdett feltűnni, hogy ha front van, akkor nagyon rossz a szemem. Tegnap borzalmas volt.

A múltkor viszont még a halántékomba is mintha kést vágnának néha, ez 2-3 napig eltartott.

Fogalmam nincs mi az összefüggés a front és a fájdalom között.

Gondolok itt arra is, hogy van, akinek a feje fáj, van, akinek a régen eltört csontja, ilyesmi.

Ha jól tudom, a légnyomás változás vagy valami ilyesmi.

Ma eszembe jutott, hogy nekem régen is volt ilyen, még tavaly, amikor jó volt a szemem, hogy fájt a szemem körül a csont(?), szinte az arcbőrömhöz is fájt hozzáérni.

CSak nem tűnt fel, hogy front van, erre nem emlékszem.

Elég furcsa ez is, hogy néha nagyon fáj.

Emlékszel, írtam már, hogy nem is tudom pontosan mi fáj, mert nem szúr, nem viszket, viszont ha hozzáérek a szemhéjamhoz, akkor fáj. És már próbáltam azt, hogy a szemgolyómat tapogattam meg, az mintha nem fájt volna.

Tegnap este azt próbáltam ki, hogy kinyitottam a szemem és úgy nyomkodtam meg a szemhéjam azt a részét, ami fájni szokott. Így nem fájt. Úgyhogy még jobban összezavarodtam.

Más újság is van.

Találtam itt a városunkban egy nőt, akiről megtudtam, hogy nagyon száraz volt a szeme. Ma felhívtam, majd egy órát beszéltünk.

Nem egy "átlagos" nő, hasonlít hozzád, nem hisz a mai orvostudományban (én is egyre kevésbé), sok érdekes dolgot mondott, nem szeretném mindet leírni, de beszéltünk olyanról, hogy kopogtatás. 

Erről mintha te is írtál volna abban, amit elküldtél nekem.

Magnapress. Ez valami mágneses karkötő vagy mi, ennek még nem néztem utána.

Májtisztítás.

Lényeg, hogy ő is arra jött rá, hogy nem kívülről (műkönny, gyógyszer stb.), hanem belülről kell megoldást találnunk.

Ilyenkor mindig kétségbeesek, mikor rossz napom van, mint tegnap, de a mai nap már sokkal jobb volt.

TEgnap a pislogás se használt.

Még mindig ott tartok, hogy nem igazán tudom, hogy mit csináljak:S

Annyit tudok, hogy nem szabad műkönnyet használni.

Ja igen, a fejen állást is mondta!! Ma már csak néha jön elő a szemszárazsága, ez azért jó eredmény. 65 éves amúgy.

 

Előzmény: ghepard (161)
ghepard Creative Commons License 2014.05.06 0 0 161

Azt hiszem a gravitációval volt kapcsolatban.

 

Igen, azzal is. Nem mindegy mennyit, hogyan, milyen oldalon, milyen fejtartással stb vagyunk egész nap, vagy alszunk. A gravitáció könyörtelenül mindig lefelé hat. Ha tehát egész nap a fejünk felfelé van, tehát akkor a szemek kb mindig vízszintes irányban nézelődnek - így a gravitáció miatt is torzulnak a sejtek a szemekben is. Vedd például a pálcikákat a retinán, azok tényleg úgy néznek ki, mint a pálcika és egyenesben kellene állniuk szépen egymás mellett. Van belőlük valami 130 millió. Ha lekonyulnak, zavarhatják egymás rezgését, impulzusait, jelátadását stb. Nem volna például egyszerű egész nap kinyújtva tartani a kezet vállmagasságban. Lelógva a test mellett nem is vesszük észre. 

 

Már írtam, hogy még mindig próbálgatom és élvezem a pont lefelénézve olvasást. Az valami félelmetes, hogy hogyan kiélesedik pár mp után a látás - és úgy abban a helyzetben korlátlan ideig fenntartható. Persze sokat is gyakoroltam, hogy menjen. Van egypár részlet, amit csak fokozatosan lehet kitapogatni és jó hatásfokkal kivitelezni. Na ugyanez a félelmetes élesség nem megy rendes tartásnál a gravitáció miatt, de igyekszek fejlődni és próbálgatni a pici mozgásokkal. A mozgások többlet elektromosságot és mágnesességet is generálnak s ezek erősebb erők, mint a gravitáció - tehát van esély, hogy tökéletesre álljanak be a dolgok a szemben nem lefelé nézve is.......

Előzmény: párnaf (159)
ghepard Creative Commons License 2014.05.05 0 0 160

Én oldalt ülök (tehát azzal a fallal vagyok szemben, melyen nincs ablak) az irodában és a jobb szemem irányában van az ablak kb 4 méterre tőlem - s mégis a bal szemem lett a szárazabb az évek során. Tehát a jobb szememet éri a melóban a több levegőmozgás, de mégis az jobban van könny ügyben.  Sokat nyom a latban az olvasás iránya - a balról jobb felé van ugyebár. Így a bal szem szinte tolja a könnyet az elvezetőcsatornákba, amik az orr felőli részen vannak - a jobb szem meg éppen kifelé tolja s így több marad a szemben, amit pislogással szét is lehet kenni. 

 

Az irodában a levegő is egy irányból jön, meg az ember is ugyanott ül nap mint nap - tehát gyakorlatilag nem is mozog.

 

Hát a sztatikus elektromosság is talán befolyásolhatja a párolgást. Ha mitől van akkora feszültség a falakban meg a kilincsben is?

 

Én is sokat alszom bal felemen, de mostanában már nem akkora a két oldal között a difi - igyekszem kb egyformán mintkét oldalon. Pár éve hatalmas különbség volt a bal és jobb szemem között éjjel és reggel.  A bal szem mindig sokkal jobban látott - gondolom azért is, mert bal oldalon sokat aludtam és a könny így nem tudott elcsurogni, mert a csatornák fent voltak. Ezt sokszor meg is erősítettem magamnak, mert jópárszor ezt ellenőriztem éjjelente.

 

De ez még nem jelenti azt, hogy a könnytermelés és szétterítésea a bal szemben jobb lett, csak azt, hogy így jobb lett emiatt a látás, mert több könny maradt ott. Nekem a legnagyobb figyelmet az olvasásnál kell szentelnem a bal szem könnyezésére. Mostanában már a légzéssel is tudom befolyásolni a könnytermelést - elég egy két speciális kilégzés, pár pislogás és már OK......

Előzmény: párnaf (159)
párnaf Creative Commons License 2014.05.04 0 0 159

Szia!

Nem írtam mostanában, mert nincs semmi fejlemény.

Csinálgatom a pislogást, de nem javul.

Most, hogy tavasz van, egész nap nyitva van az irodában az ablak, de az ajtó csukva van, hogy ne legyen huzat, de ez nem tesz jót a szememnek.

Mármint a nyitott ablak. Balról esik a szememnek és pont a bal szemem a problémás.

Pedig a friss levegő jó hatással van a szememre, de gondolom a légmozgás, az nem.

Ezt úgy értem, hogy ha szabad levegőn vagyok, az kellemes, de az irodában, mivel mindig egy irányból jön a levegő, ez nem jó.

Egyébként olyan sztatikus az épület, ahol vagyunk, hogy ha felteszek a falra egy papírt, odatapad. A kilincs ráz.

Lehet ez is befolyásol valamit a szememmel kapcsolatban:S

Írtad egyszer, hogy ha sokat alszunk oldalra fordulva, az is csinál valamit, majd ezt leírod? Azt hiszem a gravitációval volt kapcsolatban. Én nagyon szeretek a bal oldalamon aludni.

Előzmény: ghepard (158)
ghepard Creative Commons License 2014.04.23 0 0 158

A számgépnél mondjuk elvileg meg lehetne oldani, hogy távol legyen a monitor (3-5 méter). Egy nagyobb monitor, s lehet vannak már olyan TV-k is, melyekhez csatlakozható a számgép. Így nem rontana annyit a távollátásán, inkább javíthatna. Könyvek helyett olvashatna a nagy monitoron távolból - ezek javíthatnának a távolbalátásán. tehát minélkevesebbet közelre nézni, de kicsinél nehezen megoldható jópár dolog - én mikor kicsi voltam, csak játszani akartam, kint lenni, hancúrozni, futkározni, ugrálni, mászni stb - az volt az igazi élet........

Előzmény: párnaf (155)
ghepard Creative Commons License 2014.04.23 0 0 157

Hát az sok minden mástól is függ, nemcsak az olvasástól, meg a TV nézéstől. Én például rengeteget néztem TV-t már 1963 óta, tehát 11 éves korom óta - de ez inkább távolbalátás. De olvasni alig olvastam, tanulnom nem kellett, mert mindent megjegyeztem (mivel nem hallok, olvastam szájról, hogy mit mond a tanár - ez meg olyan koncentrálást igényel, hogy szinte belémvésődött a szöveg).

 

Ilyeneken is múlhatott: gyakori a családban, sokat aludtál világosban, valami gyorsulás ért (ütés, pottyanás), stresszes fiatalkor, táplálék, légzés, voltak e betegségek stb. Ha egyszer valami rossz irányban fejlődik (akár csak icipicivel is eltérve a helyes iránytól), akkor idővel nagyon eltávolodhat a helyes úttól. 

 

Hát kb úgy, hogy megtudom pontosan mitől vagy miktől is rosszabbodott és aztán igyekszem valahogy visszafordítani azt a folyamatot. Ha például csak az a bibi, hogy sokat néztem közelre, akkor igyekezni kellene minél többet távolra - hogy gyengüljön a közellátás, közben erős♫dik a távollátás.

 

 

Hogyan, a kicsinek olvasáshoz szemüveget kell használnia? Tehát már annyira távollátó, hogy túl közel kell menni szemcsi nélkül?

Még talán próbálkozhatna olyan mindenirányú színes szövegekkel (vannak nekem, küldhetek, vagy átkódolhatok, amit küldesz). Megtalált egy kisfiú édesapja (többek között), hogy a kisfiának szeretne olyan szövegeket, meséket. A kicsi szeret úgy olvasni, átkódoltam Neki pár dolgot, amit elküldött. Elég nehéz úgy olvasni, de nagyon szórakoztató, jómagam fél évig csináltam ezt minden nap. Ez nagyon megdolgoztatja a szemeket minden irányban, meg az agyat is. Pontosan háromszor nagyobb utat kell megtenni a szemeknek, mint a normális olvasásnál. Ez aztán rávett arra is, hogy így megszínesítsem a saját editorjaimat (2010-ben színesítettem, minden betű más színű), melyekkel a mai napig dolgozom (25 éve írtam azokat a programokat).

Előzmény: párnaf (155)
ghepard Creative Commons License 2014.04.23 0 0 156

Például egy kicsit elfordítod a fejed, másfelé nézel egy picit, vagy elvonod valami mással a figyelmét. Például sokszor ült mellettem egy kolléga és közösen próbáltunk megoldani valamit a képernyőn vagy az asztalon lévő iratokban - akkor észre se veszi, hogy vannak szemeim is és néha néh agyorspislogok is velük, vagy próbálom a légzéssel is segíteni a látást..

 

Hát nagyban kb akkor, de mint írtam, már előtte is volt egy két gyorspislogásos túrám. Abból már tudtam, hogy ez jó lehet, de valahogy nem tudtam ráállni folyamatosan és rendszeresen. De 2009 elején ez is meglett.

 

Az lehet, de a látásom meg pont azért is lett jobb, mert sokat pislogtam - persze meg sok minden mással is próbálkoztam. Emlékszem, kezdtem kiszámítani, hogy az évek során mekkora pislogódeficitben lehetek és hány évig fog kelleni ezt behozni. Kiszámítottam magamnak, hogy hány percig és hányszor kell naponta gyorspislognom, hogy meglegyen a napi pislogóadag. Ezek az "edzések" nagyon feljavították a pislogóreflexemet is, a pislogás gyorsaságát és hatékonyságát. Külön tanultam (s még most is gyakorolgatok ahol lehet, például vonatraváráskor, vonatramenéskor, hétvégén reggel, mikor még alszik a feleségem, néha éjjel is, bicajozáskor, gerelyhajítás közben is stb, ezen még mindig lehet javítani), hogy hogyan tudom a leghatásosabban szétkenetni a 3 különböző könnyfilmet. Egy idő után nagyon jól bírta a szemem és máig nagyon jól bírják az egésznapi monitor mögötti melót, plusz még otthon a TV-nél sincs semmi gond. Ez pont úgy van, mint a gerelynél. Az is kegyetlen volt a kezdetekkor, de már jó ideje egy nagyon jó szórakozás. Nagyon jól viselem a hatalmas terhelést, szinte meg se kottyan. Nemrég még azt írtam, hogy 194 centire vagyok a virtuális világcsúcstól - ma már nem igaz. Ezen a hétvégén hatalmasat javultam. Szinte sokkolt. Rá tudtam tenni a tavalyi legjobbamra 130 centit. Ami azt jelenti, hogy már csak 64 centire vagyok a világcsúcstól. El se akarom hinni. A világ legjobbjai évente (a 35 év feletti korosztályokban) kb 100-120 centivel kevesebbre képesek. Pontosan ezt mutatják a világcsúcsok is, ami rengeteg ember és rengeteg kisérletből jött ki. Én meg eddig minden évben javultam. De ez az e heti szinte sokkolt, nagyon boldog voltam és vagyok. Úgy érzem, még van tartalék, csak ki kell aknáznom pár részletet.

 

Sokáig nem lesz rosszabb a látás, ha szárazak az ember szemei. Attól még javulhat is átmenetileg. A baj akkor kezdődik, mikor már annyira  és olyan tartósan szárazak, hogy pici repedések, mélyedések és kinövellések keletkeznek a szaruhártyán, amit már a könnyfilm nem tud tartósan elsimítgatni. Ěn is például irányított szemszárazsággal próbálom megváltoztatni a szaruhártya alakját, ügyelve arra, hogy csak a pereme legyen száraz (lefelé nézés, mint irogattam - ezt sokszor csinálom hétvégeken).

Előzmény: párnaf (154)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!