Keresés

Részletes keresés

Zöldár Creative Commons License 2021.08.15 0 0 105

Egy szűk hete ajánlotta a Harzo, hogy    :

Csináld magad

Na ja  ! 

A festés  és  mázolás az az építőipari művelet, amit sk. is  elvégezhetünk..

Igaz sohasem lesz olyan mint amit a gyakorlott szakik végeznek.

Előzmény: Jegike015 (98)
Mezőföldi 2 Creative Commons License 2021.08.15 0 0 104

Nos a 48 nm -es lakáson kívül ezeket :

Bútor és berendezésleltár

Szoba  :  1db.karnis,    kettő függöny - normál és sőtétítő

1db falikép,  1 db. ágyneműtartó,3 db. fehér-barna szék, 1db 3 részes szekrény, 1db. fali polc, alsó résszel, 1 db. keskeny iratszekrény,  1 db. pótfekhely,  1db. 2,5 x3,5 m -es kék szőnyeg,
 4 db. kerámia dísz a kályha tetején,
 1db. felszerelt tükör,

Konyha  :
 1db. asztal  + terítő, 1db karnis függönnyel, 1db. szemetes , 1db. gáztűzhely, 1 db falikép,  8 db kerámia dísz, 1 db kis lámpa  a mosógató felett, Put, mosogatóval és felső szekrényekkel, kis vízmelegítő mérővel,

Fürdőszoba  :
 villanybojler,   3db. faliszekrény,   2. db. falihősugaárzó, mosógép, száríró, m.a. szennyestartó,  

Közlekedő :  1 db. piros szekrény függöny, 1 db. beépített polc WC papírtartó,  1 db vitrázs függöny,  4 db. vitrázstartó,

kamra   beépített polcok, szekrényke, felmosó készlet.

Amint látszik nincs benne fekhely , nincs  hűtőszekrény és nincs  a konyhában alsó és felső pult.

Ha már volt nekik miért ne használják a sajátjukat.

Egyébként     1 furgonnal  és   kettő forduló kombi szgk - val költöztek.

Hozták a hűtőjüket,  a saját  francia ágyukat egy konyha alsó pultot, szekrénysort, gyerek etetőt meg még  számos dolgot.  /tele furgon /

De ha már csevegő  -  aug. végére lefestem a bejárati ajtó belső felét,  októberben   kap még  5 m -en egy lábazati  hőszigetelést... kívülről.

Mint írtam jövő karácsonyig lehetne mit csinálni. De nem kell !!!

Ja  közeben a szomszédasszonnyal történő csevegés közben megtudtam, hogy tavaly csak mázolásra költött 1 millát. / 3 db nagy  3 részes ablak,   2 kicsi ablak,  2 bejárat ajtó,   4  -6 belső ajtó stb.

Csakhogy tudja valaki  1 db    3 részes ablaknak  van    6 db. szárnya - 3 alsó  3 felső, ennek  2 oldala  és minimum  2 x kell mázolni- egyszer alapozni  és egyszer  zománcozni. Mondjuk van még  tapaszolás és csiszolás, de a jó mester igyekszik.

Anno régen a garázsban festegettem, tartott   kettő hétig. 1 ablak.

Ok. a mesterek termelékenyebbek, de akkor is .  A szomszéd asszony mázolói    3 hétig voltak ott- 2 fő.   1 főre vetítve  1,5 hónap. Az anyag max 100 eft..... 900 eft azért nem is olyan rossz.... még adózva és közteherrel sem. Tavaly. Ma már több.

Előzmény: Mezőföldi 2 (103)
Mezőföldi 2 Creative Commons License 2021.08.15 0 0 103

Ja  8 napja vannak bérlőim. 

Egy szimpatikus  házaspár egy kisgyerekkel. Nem fanyalogtak, kifizették amit kértem. Megnézték alaposan,  2 nap alatt döntöttek..

Reálisan látták a helyzetet.

Egy lásban sok mindent lehet csinálni.... akár a jövő karácsonyig, de nem mindent kell.

A lehet és  a kell fogalmát nem keverték össze.

Hogy mit adtam ?

Na majd a következőben.

Mezőföldi 2 Creative Commons License 2021.08.10 0 1 102

A szoba festés elmaradt.

Jöttek az  érdeklődők. Adták a bölcs tanácsokat ,hogy mit kell szerintük tenni még ezzel a lakással. Mintha én nem tudnám. Rá lehet költeni kapásból  másfél milliót. Soroljam ?

Sorolom.

Belső festés   200 eft, mázolás   / belső ajtók   3 db + bejárati ajtó, 3 ablak újabb   200 eft, szoba  parkett csiszolás és lakkozás  100 eft,  közlekedő  és konyha padozat burkolás   250 eft, zárcserék   35 eft, redőnyjavítás   30 eft, takarítás  50 eft.  ok.ez csak szűk  1 milla.

Nos nem történt meg. 

Tudni kell  , hogy  a lakás   Bp. centrumától 17 km -re van  (Rákosborzasztók egyike ).  48 nm teljesen különálló ,kerttel.

A felsorolt  kiskarbantartás /kisfelújítás  alatt is jöttek az érdeklődők. ki  így ki úgy reagált. Volt aki fanyalgott, volt aki azonnal jött volna. (igaz pénze majd semmi.). Jött volna kutyás  kettő is. Az egyik még mutogatta is a kis dög  ( 9,5 kg )  képét az okoson.

Végül az egyik azzal hátrált ki, hogy doh szag van.

Ok.a kutyaszag azért nem zavarja.

Az érdeklődőkről.

Még az elején volt egy szingli nő  ( elvált , özvegy ) .... negyven valahány... a 20 éves festésre kijelölt fiáról következtetve. Elmondása szerint napi   2 x  2,5 órát tölt a munkahelyre való bejutással. Nem volt képes  kivárni azt a 10 napot amig tart a kisfelújítás.  Ezenkívül a  részben bebútorozott lakásnál  egyszercsak kitalálta neki semmi nem kell.- A kérdésre, akkor mi legyen ezekkel,  csak nézett.

Akkor utazzál továbbra is.

Aztán voltak többen is akik másnak kerestek lakást.Ki a fiúknak, ki a lányuknak, ki a mamának.

Ok.,   semmi gond  , de mondtam azért az is megnézhetné,  aki majd benne lakik. Szerződést csak azzal kötök.

Volt ilyen esetem korábban más lakásnál. Jött egy ürge olyan 45 -max 50.  Nézegeti a lakást... talán  10 perc  és előveszi a vastag bukszáját, hogy ő azonnal kivenné a 70 valahány éves apjának. Egyszerűen nem értette ,hogy egy lakásbérlet az nem lóvásár ahol fizetünk és vihetjük a lovat. Úgy gondolta leteszi a papát mint egy csomagot. Nem ment. Még kikisérés közben mutogatta a vastag bukszát, nehezen értette ,hogy egy lakásbérlet másképpen működik.

Ennyi egy kisfelújításról.

Előzmény: Mezőföldi 2 (101)
Mezőföldi 2 Creative Commons License 2021.08.09 0 0 101

Felújítás folytatása.

Közben felszereltettem egy új gáztűzhelyt. Megrendeléstől a beszerelésig  9 nap. Majd minden szállító a dupláját mondta időben.

A konyha glettelt  falát másnap lecsiszoltam, harmad és negyednap lefestettem.

Közben kitisztítotttam egy cserépkályhát  és a kamint szintén. A cs kályha olyan pótfűtésre való készülék. Fő fűtés a konvektor.

Amíg vártam az érdeklődőkre   kettő darab konnektort megjavítottam.   A fedelük volt letörve.

A fürdőszobában egy mosógép tetejét kellett rozsdátlanítani  és védőfestékkel ellátni.

Vissza raktam a karnisokra a függönyöket, meghúztam a fogasok rögzítő csavarjait.

Előzmény: Mezőföldi 2 (100)
Mezőföldi 2 Creative Commons License 2021.08.09 0 0 100

Részemről  egy felújítás  a festés , mázolással és a takarítással fejeződik bé !

Most vagyok túl egy viszonylag  kis felújítással.

Egy bérlő  úgy 11 év után elköltözött.

Vitte a cuccait  3 furgonnal + utánfutóval.

5 azaz  öt perc alatt átadta a lakást.

Utána következett a felmérés.... tartott vagy  3 órát majd elfáradtam és másnap folytattam.

Nos a lakószoba. A falak természetes elszennyeződés  ok. majd festés.

Az ablakok a külső szárnyaknál az alsó gitt tömítések kihulltak.

Vettem gittet .... gyúrtam  és szépen  kitöltöttem az üveg és a  fa közötti arkot. Kb.  10 - 15 nap száradás után lehetne festeni, de nem festem.

5 külső szárny gittelése  nekem félnap.

Az ablak fett a redőny. A gurtni elmállott, cseréni kell.  Megvettem.  A csere  egyedül nem megy,  majd ha lesz segítség megcsináljuk... 2 óra.

Egy nagy szőnyeg     2,5 x 3,5  tísztíása.    Kint az udvaron  beáztatta,   2 flkon szőnyegtisztító  majd alaos átmosás  és szárítás. Még ebben az afrikai kánikulába is kellett más félnap.  Gépi tisztítás  lett volna úgy 20 eft, nekem kijött    egy ezresből és fél nap.

Némi bútor  tisztítás, reperáció, újabb   1 nap.

A szoba kész.

A konyha   ? Hát  mint stalingrad a csata után.    76  különféle luk a falban.      Két napig halasztottam, majd neli kezdte.

A lukakat   keménypapírral   vékony fával tömítettem majd gipszeltem.

Előzmény: Mezőföldi 2 (99)
Mezőföldi 2 Creative Commons License 2021.08.09 0 0 99

Írja az előttem hirdető, hogy  :

"A felújítás velünk kezdődik!"

Hát egy felújításnál rengeteg művelet akad. De hogy a csempék lefestésével kezdődne azt kétlem.

A derék harco val.

Alapi42 Creative Commons License 2021.07.27 0 0 97

" Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! "  

A felmérés mindig ingyenes !!

Előzmény: Zsanniii (94)
T?rkőmester Creative Commons License 2021.07.26 -1 0 96

Jó napot!

Térkőburkolat építèsèvel foglalkozó szakember vagyok. Szívesen adok Önöknek tanácsot, árajánlatot. Szabó Gábor 0670-6312914

T?rkőmester Creative Commons License 2021.07.26 -1 0 95

Jó napot!

Tèrkövezèssel foglalkozó szakember vagyok. Szívesen adnék Önnek egy árajánlatot. Szabó Gábor 0670-6312914

murray Creative Commons License 2018.09.18 0 0 92

-elsőnek átcseszett az (új ) lakás eladó

-második lesz a felújitó

-harmadik a takarító cég. 

a végén sírni fogsz. egy darab nagydarab nagyhangú  férfi családtag kell a kontrollálni a dolgokat.  ingyen van. 

Előzmény: Baba cuki (89)
ksanci Creative Commons License 2018.09.18 0 0 91

Hát, a sógoréktól megvett házu is kvázi új volt, aztán gyakorlatilag újraépítettük :)

Megbízható takarítócéget elég könnyen találhatsz, de nem Jucika néni árszínvonal lesz.

Én sokkal jobban aggódnék a felújítást végzők miatt. Ha tőletek senki sem lesz ott, soha, akkor át fognak cseszni, azért lesz nagyon drága. Ha meg tényleg megbízható a brigád, akkor meg azért.

zöldeskékeks Creative Commons License 2018.09.18 0 0 90

Már az egy nagy szívás, ha egy új lakást újra fel kell újítani !!

Bukta lesz   a takarító cég is.

lakásfelújítás64 Creative Commons License 2018.07.29 0 0 88

Lakásfelújítást vállalunk Budapesten és Pest megyében

https://lakasfelujitas-minosegin.webnode.hu/

06202239523, 06703924568

bérbeadó Creative Commons License 2016.01.20 0 0 87

Köszönöm a választ.Nincs padló összefolyó, mert a WC külön helyiségben van.Nem tudjuk, hogy lehet ezt a problémát megszüntetni.

Minden segítő választ előre is köszönök.

érdeklődő55

-carcass- Creative Commons License 2016.01.20 0 0 86

Biztos, hogy a wc-ből jön és nem a padlóösszefolyóból?

Előzmény: bérbeadó (85)
bérbeadó Creative Commons License 2016.01.20 0 0 85

Kedves Fórumozók!

Ház felújításkor a WC is felújításra került, a vízvezeték, csatorna rendszer is ki lett cserélve.Az új beszerelt WC-ből gyakran kellemetlen szag árad ki, és ez nagyon zavaró, nem tudjuk ennek mi az oka, szinte semmivel sem tudjuk közömbösíteni.A WC csészében alul a lefolyásnál áll a víz, akkor hol jön fel a csatorna szag?Lehet selejtes, hibás gyártású a WC csésze nem megfelelő a víz levezető kanyar íve?Ha valaki tudna erre megoldást, vagy azt hogy mi ennek az oka, kérem írja meg.

Előre is köszönöm.

érdeklődő55

britcat Creative Commons License 2015.09.04 0 0 84

Hátha valakinek szüksége van rá...
75nm 10 cm vastagságú Rockwool Deltarock tetőtéri kőzetgyapot hőszigetelő éklemez 1100Ft/nm (gyári ára 1667,-Ft),  és 70 nm 5 cm vastagságú Multirock hő- és hangszigetelő 400,-Ft/nm (gyári ára 653,-Ft) eladó gyári csomagolásban. Mindkettő tetőtéri beépítésből maradt anyag. Szállítás a vásárló feladata Martonvásárról (Bp-től 30 km.).

nixon70 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 83

Ja, bocs, látom, hogy használaton kívüli.

Előzmény: nixon70 (82)
nixon70 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 82

A feletted lévőknél mi van belekötve?

Előzmény: Jsk47 (80)
Téli nap Creative Commons License 2015.04.11 0 0 81

Elvileg használhatod. De ha a földszinten vagy  akkor annyira hosszú az a csatorna hogy nem nagyon hatásos. Csak nagy teljesítményű ventilátorral.

Egy szerűbb az oldalfalon egy lukat váni és azon szellőztetni.

Előzmény: Jsk47 (80)
Jsk47 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 80

Kedves Szakértők!

Vettem egy használt lakást. A kémény nincs bebélelve.  A közös képviselő azt mondja, hogy vagy béleltetem, vagy át kell állnom  villany vízmelegítőre a fürdőszobában. /A szobában parapettes konvektor van. /  A villanyra fogok átállni.  A kérdésem viszont az lenne, hogy a béleletlen és nem használt kéményt használhatnám-e szellőztetésre   egy automata ventilátorral.  Ugyanis a fürdőszoba és a WC  egy helységben van, és  a jelenlegi  szellőztetése nem igazán jó.  Megjegyzésként:  Ez egy négyemeletes  régi bérház és én a földszinten vagyok.  

Válaszotokat  előre is köszönöm.

eekeili Creative Commons License 2014.02.10 0 0 79

Nem egészen 8 hét és véleményt nyilváníthatsz !

Sőt akár bekerülhetsz a csapatba. Ha időben indultál !

Előzmény: halálsugár (77)
tgwh3 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 78

Na-na kérem! Aztán csak folytatnák a lógást, ahogy eddig, azt már nem! Önfenntartó börtönbe velük, napi 12 óra fizikai munka, és minimálbér. Termeljék csak ki amit elloptak, legalábbis egy részét...

4 év alatt 38%-kal nőttek az adóterhek... Már nem is álmodom arról, hogy számlát kérek felújításkor :D 

Előzmény: halálsugár (77)
halálsugár Creative Commons License 2014.02.05 0 0 77

Szűkszavúan csak annyit hogy minden rohadt parazita politikusnak nem 30évet, hanem kötelet kéne a nyakába és talpa alatt süvítsen a tavaszi szél. Mindegy milyen színű maskarát visel. Az energia árakból, és az adótokból extra jövedelemre tesznek szert, felelősségük meg annyi mint egy bolhának. Persze ha megcsíp tenyészted tovább?

Előzmény: eekeili (75)
Palatető felújítás Creative Commons License 2014.02.05 0 0 76

Ha  tetőfedéssel kapcsolatban segítségre van szüksége keressen minket bizalommal.

Web: Palatető felújítás

E-mail: tetofelujitas@mailbox.hu

Tel: 0630/652-1565

eekeili Creative Commons License 2014.02.05 0 0 75

Túlságosan szükszavú vagy !!

Előzmény: halálsugár (73)
tgwh3 Creative Commons License 2014.02.03 0 0 74

Nem lepett meg :D igazából azon csodálkoznék igazán, ha 30 év börtönöket szabnának ki...

Előzmény: halálsugár (73)
halálsugár Creative Commons License 2014.02.03 0 0 73

Fotó: Reuters
Az Index hírportál tette közzé hétfőn, hogy offshore cégek bukkannak fel egy több százmilliárdos állami gázüzletben. A hírek szerint az állam által a távhőtermelőknek, illetve a közintézményeknek szánt – ausztriai betáplálású – olcsó gáz havonta is milliárdokban mérhető hasznát egy homályos – offshore (Kajmán- szigetek, Belize, Brit Virgin-szigetek, Ciprus, Svájc) – hátterű társaság, a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt., illetve jogelődje (MET) fölözheti le. Teheti, mert az állami MVM Partner Zrt. (MVMP) az árelőny kihasználásának jogát több gázévre átengedte részére. A távhőfogyasztók, valamint a közpénzből fenntartott iskolák, óvodák, szociális intézmények energiaköltségei így sokkal magasabban maradtak, mintha az MVMP közvetlenül eladta volna részükre az olcsóbb földgázt.
Az, hogy az ügyleten az állami MVMP nem nyerészkedett, az jól látszik a cég beszámolóiból is: 114 milliárd forintos tetemes árbevétele ellenére mindössze 1,37 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el 2012-ben a földgáz-értékesítésen. Beindult viszont az üzlet az offshore tulajdonosi hátterű MET-nél, hiszen az MVMP már az olcsóbb gázt is a MET svájci leánycégén, a Mol Energy Trade International AG-n keresztül vásárolta Ausztriából, majd azt egy tükörszerződéssel (ugyanazon a napon, ugyanolyan mennyiségre és határidőkkel) továbbadta a MET-nek. Az MVMP „postás” szerepével kapcsolatos képet csak erősíti az a nyilvánosságra került engedményezési szerződés is, amely alapján a MET csak a minimális felárat fizette meg az MVMP részére, a földgázvásárlás költségeinek megtérítését „anya és leánya”, a MET és a svájci leánycég egymás között rendezte le. A cég beszámolója szerint a leánycégekkel együtt számolva 2011-ben még csak 82 millió euró (akkori árfolyamon kb. 22,4 milliárd forint) volt a konszolidált adózás előtti eredménye, ez 2012-ben 165 millió euróra (kb. 49 milliárd forint) ugrott. Magának az anyavállalatnak, MET-nek az adózás előtti eredménye 58 millió dollárról (akkori árfolyamon kb. 11,6 milliárd forint) 229 millió dollárra (51 milliárd forintra) ugrott. A tulajdonosok 245 millió dollár osztalékot (55 milliárd forint) vettek ki a cégből az év végén.
A botrány kirobbanása után kiderült, hogy a MET mögött részben a fehérvári labdarúgócsapat tulajdonosa, Garancsi István, Orbán Viktor miniszterelnök családi ismerőse, részben pedig az exwallisos Nagy György áll. A társaság másik két tulajdonosa, a Brit Virgin-szigetekre bejegyzett Small Valley Investments Ltd. és a svájci Deneb Algedi Invest AG mögött álló magánszemélyek neve még nem került nyilvánosságra.
A MET a hírekre reagáló közleményében lényegében elismerte, hogy jelentős mennyiségű gázt vásárolt az MVMP részére biztosított, elviekben célhoz kötött felhasználású olcsó gázból, amelyet ők gyakorlatilag már szabadon értékesíthettek tovább. A MET ugyancsak elismerte, hogy az MVMP-vel kötött ügyleteken nyereségre tettek szert, mivel „a cég alapfilozófiája, hogy veszteséges ügyleteket nem köt”. Bár „az MVMP-vel kötött szerződések komoly üzleti kockázatot jelentettek, melynek eredményeként a MET Csoport jelenleg veszteséget szenved el”. A MET közleménye szerint a „MET Csoport jelentős eredménynövekedése döntő részben nem az MVMP-tranzakcióból származik”, de azt nem állítják, hogy az MVMP-tranzakció nem járult hozzá az eredménynövekedéshez. Az MVM csoport az ügyről nem adott ki hivatalos közleményt, így arra sem reagált, hogy a MET szerint az MVMP nem lett volna képes kezelni „ilyen nagymértékű pozíciót”. Egyszerűbben fogalmazva, a MET szerint az állami cég alkalmatlan volt a rendeletben kijelölt feladat ellátására.
A Németh Lászlóné által vezetett Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) részéről kiadott szűkszavú közlemény szerint minden törvényesen, az MVMP belső szabályainak megfelelően, átlátható módon, az állami vagyont gyarapítva történt.
A minisztériumnak az ügylet törvényességére vonatkozó állításait ugyanakkor megkérdőjelezi, hogy a megegyezés ellentétesnek látszik a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (vagyontörvény) rendelkezéseivel. Az Orbán-kormány által előkészített, 2011 decemberében elfogadott és 2012. január 1-jétől alkalmazandó vagyontörvény értelmében nemzeti vagyon tulajdonjogát (pl.: az MVMP tulajdonában lévő pénzt, földgázt, vagyoni értékű jogot) csak természetes személy vagy átlátható szervezet részére lehet átruházni. Átlátható szervezetnek pedig az olyan gazdálkodó szervezet minősül, amelynek valamennyi, 25%-nál nagyobb részesedéssel rendelkező közvetlen vagy közvetett tulajdonosa esetében is teljesülnek az átláthatósági kritériumok. Ilyen feltétel különösen, hogy olyan államban kell adóilletőséggel rendelkeznie, amely az EU, az EGT vagy az OECD tagállamában van, vagy amellyel Magyarországnak a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye van.
A MET szerint „a MET Csoport tagjai a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény alapján átlátható szervezetnek minősülnek”. Ez ma már akár igaz is lehet, csakhogy amikor a botrányos szerződéseket 2012-ben aláírta az MVMP, a nyilvánosságra került adatok szerint még nem volt az. A MET-ben 2009 óta meglévő 50%-os közvetett részesedésétől ugyanis 2012. november 23-án vált meg egy karibi offshore cég, a Normeston Trading Ltd. (Belize), és azt ekkortól vette át – a Magyar Energia Hivatal 2012 júliusában meghozott 672/2012. számú határozatában Kajmán-szigeteki illetőségűként feltüntetett – RP Explorer Liquid Fund nevű társaság. Ez utóbbi cég 2013 januárjában Ciprusra költözött. 2013. január 21- én benyújtott kérelme alapján 2013. január 30-án regisztrálták a ciprusi cégnyilvántartásban.
Mindez tehát azt jelenti, hogy az MVMP 2012-ben úgy állt szerződéses kapcsolatban a MET-tel, és úgy vállalt 2013-ra és 2014-re kötelezettséget a Magyarország Energiakereskedő Zrt.-vel, hogy azt a törvény kifejezetten tiltotta számára, hiszen sem Belize, sem a Kajmán-szigetek nem EU-, nem EGT- és nem OECD-tagállam, valamint kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye sincs Magyarországnak velük.
Az továbbra is kérdéses, hogy a megismert tulajdonos személyének és kapcsolatainak lehetett-e köze ahhoz, hogy az MVMP a törvényi tilalmat figyelmen kívül hagyta, illetve azt egyetlen állami szereplő se vette észre. Ami biztos, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök környezetéhez is kötődő offshore cégtulajdonosok, így különösen Garancsi István, Nagy György és még két, egyelőre ismeretlen személy az elmúlt két és fél évben havonta kereshetett milliárdokat jogszerűtlen kormányzati segítséggel.
Hogy az ügyben pontosan kit és milyen felelősség terhel, mekkora kár érte a nemzeti vagyont, mennyivel lehetne alacsonyabb a távhő és a földgáz ára a MET közbeiktatása nélkül, és ki a rejtélyes másik két tulajdonos, még nem tudni. Az ügyben az MSZP és a PM képviselői is vizsgálatot követelnek.

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.19 0 0 72

Azt hittem,hogy ez egy hasznos topic...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!