Keresés

Részletes keresés

rainman Creative Commons License 1 napja 0 1 1353

Köszönöm a hozzámvaló biztató, tájékoztató hozzászólásokat.

Néggyel ezelőtt azt éreztem: ez egy gyászos elfoglaltság; olyan "szomorú vasárnap"-os...
Ez ugyan nem változott, de ma olyat kaptam, ami nem felvidít ugyan, de talán megerősít abban, hogy élmény is lehet ezt csinálni  (a felfedezés élménye):
731562283   ez a megosztás száma. itt pedig a 02-04    
A wikipédia szócikke pedig arról a személyről, akinek a halotti bejegyzése hozzám (is) jutott, talán nem is annyira véletlenül....    :https://hu.wikipedia.org/wiki/Zichy_G%C3%A9za

Na ezt csak azért, hogy a tőlem is kopaszabbaknak bemutassam: vagynak még csodák...
És nem ez az első, csak a többi nem volt ilyen katarzis-érzés.


MCA-001 Creative Commons License 2 napja 0 0 1352

Szia

 

Ha tudod állítsd vissza 6-ról a rekordok számát.

Egyéb esetben legyen Blank az összes.

 

Visszanézni már szerintem nem tudod az eredményeket.

Lehet, hogy jobb is. Csak a vita volt miatta.

Előzmény: rainman (1351)
rainman Creative Commons License 2 napja 0 0 1351

Szervusztok!
Évzáró utolsó lapon egyetlen sorszámozott bejegyzés, aztán a lezáró bejegyzés, a többi áthúzva.....Töröljem a többi rekordot- ezáltal Blankra állítva, vagy a Tools->rekords per Image-ben vegyem vissza az értékelhető rekordok számát egyre? A köteg következő képe a következő éveleji, teljes hatrekordos", azzal semmi "gondrém"....

Értekeztem volna még itt a nemi hovatartozás jelölésének dilemmáiról, fogalmaztam úgy egy órán keresztül, aztán csak eljött érte a kék halál...

Meg olvasok itt holmi 92-94 százalékokról... Azt hol lehet meglátni, hogy atyám fia hogyan teljesít? 
Hogy jobb-é a teljesítménye, mint az állítólagos kínai-indiai magyarokat indexelők teljesítménye az "ösmeretlen" család vagy keresztnévvel, meg hasonlókkal?... Vagy iinkább hagyjam abba az erölködést?

MCA-001 Creative Commons License 2017.10.07 0 0 1350

Ez a nagyváros sötét oldala.

 

A vidéki halotti anyakönyvekben jóval ritkább a nem természetes halál.

Előzmény: rainman (1349)
rainman Creative Commons License 2017.10.07 0 0 1349

Köszönöm a választ!

Időközben kezdem kiismerni a rendszert....
Az n és u tényleg megvezető tud lenni.
Amivel olykor bajban vagyok: a kezdő nagybetűk: D, F, G meg bármi, olykor. Nagyon cirkalmasan tudták lejegyezni....

És hát. halotti anyakönyveket indexelni gyászos elfoglaltság.
Volt egynapi két gyilkosság, - két egymást követő rekord - ; volt villamos gázolás; öngyilkosság nem is tudom hány - kötél vagy gáz által; csecsemőhalálok- akár "fattyú" gyermeké ;  fiatal lányok-legények - talán szerelmük teljében mindenféle nyavaja által....
Olykor zokogni lenne kedvem. De el az érzelmekkel, itt egyszerű tényadatokat rögzítünk.
Tényleg megkönnyebbülés, ha a halál-ok aggkori gyengeség, vagy valami hasonló.

Előzmény: JPmiaou (1348)
JPmiaou Creative Commons License 2017.10.05 0 0 1348

A piros csak annyit jelent, hogy amikor összeállították a "project"-et, nem írták azt a nevet a listára. A listát nem javítják vagy változtatják útközben, pedig vannak rajta hibás olvasatok bőven, és hiányzanak róla igen gyakori nevek is. (Emlékezetem szerint például Ádám és Éva csak ékezet nélkül szerepelnek a listán.)

 

A piros aláhúzást amennyire lehet, figyelmen kívül kell hagyni, és mindig azt írni, amit látsz (természetesen a józan ész belevetésével: a macskakaparásban lehet, hogy minden 'n' 'u'-nak látszik, de attól még András van odaírva, nem Audrás).

Előzmény: rainman (1347)
rainman Creative Commons License 2017.10.03 0 0 1347

Szervusztok!

Pár napja regisztráltam az oldalra, és azóta két halotti anyakönyvi köteget indexeltem. (24 bejegyzés, nem nagy durranás)
Kellően kétségbe vagyok esve, mert túl soknak tűnik a pirossal jelzett mező, többnyire izraelita felekezetűek családneveinél....
Értelmezésem szerint ez annyit tesz, hogy az adott név még nem szerepel sehol az adatbázisban.  ?

Vélem: egy adott köteget legalább ketten indexelnek, (a hibavakságot elkerülendő - miszerint egy rosszul olvasottat sokadszorra is ugyanúgy rosszul fogok olvasni, míg más valaki ugyanazt a félreolvasást talán nem véti meg), egy harmadik ember az esetleges eltéréseket meg felülbírálja. Tehát ha elnéztem volna valamit, akkor ez kiderül, és kijavítják.
De nem szeretnék többletmunkát okozni másoknak!

Most visszaolvasok a fórum elejétől ameddig csak bírom, sok kérdésre ott lesz a válasz, de ezt meg kellett kérdeznem.

 

TySzabó Creative Commons License 2017.10.03 0 0 1346

Köszönöm a választ. 

Előzmény: JPmiaou (1345)
JPmiaou Creative Commons License 2017.10.02 0 0 1345

Ami az FS-en belépés után a Tree alatt van, az a nagy családfának egy ága. Mivel csak saját magadat és édesapádat raktad fel, még csak szabadon heverő ág, ami nincs összekötve semmivel (és ha édesapád még él, akkor még csak nem is láthátó másoknak), de ettől függetlenül része a nagy fának.

 

Mondjuk az FS "nagy családfa" fogalma csak cél (álom), és nem valóság. Gyakorlatilag mindenki rakosgatja a saját felmenőit, időnként talál ismétléseket, azokat összevonogatja, javítja, rendezgeti, és nagy ritkán rátalál az ág-bognak olyan szakaszára, amit már valaki más rendbe tett.

 

De mivel a cél, hogy mindenki egyszer -- de csak egyszer -- rajta legyen a nagy családfán, a nagyszabású GEDCOM-ról való hozzáadásra nincs lehetőség. Egyenként kell mindenkit a fára rakni, először megnézve, hogy nincs-e már ott. A GEDCOM feltöltési lehetőség elsősorban adatmentés és megosztás céljából létezik.

Előzmény: TySzabó (1340)
TySzabó Creative Commons License 2017.09.27 0 0 1344

Köszönöm a válaszod.

 

Előzmény: Elar (1343)
Elar Creative Commons License 2017.09.26 0 0 1343

Én nem próbáltam soha feltölteni Gedcomot (itt kezdtem elsőre csinálni) - de ez nem zárja ki hogy ne lehetne.  Mondjuk szerintem NEM lehet. :)

Előzmény: TySzabó (1342)
TySzabó Creative Commons License 2017.09.26 0 0 1342

Szia!

 

Köszönöm a válaszod. És ezt a fát csak egyesével, személyenként lehet építeni, vagy van mód a Gedcom fájlból feltölteni?

Előzmény: Elar (1341)
Elar Creative Commons License 2017.09.25 0 0 1341

Az a te építhető fád.

Előzmény: TySzabó (1340)
TySzabó Creative Commons License 2017.09.25 0 0 1340

Szia!

 

Kösz, hogy válaszolsz. A familyserch oldalon, amikor belépek a Family Tree alatt a Tree-re kattintva egy családfát kapok, amit tudok fejleszteni. Jelenleg csak én vagyok rajta és az apukám(próbáltam, hogy lehet-e fejleszteni). Én erre gondoltam, hogy ide lehet-e betölteni a Gedcom fájlt. Lehet, hogy félre értettem és ez nem saját építhető fám. Így viszont azt nem értem, hogy ez mi.

Előzmény: JPmiaou (1339)
JPmiaou Creative Commons License 2017.09.22 0 0 1339

Az FS-en tudtommal nincs külön személyes családfa. Az élő személyeket "privát tér"-ben tartja, ami a te fiókodhoz van kötve, és csak te látod, de amint beírsz egy halálozást, a személy nyílvánossá válik és a nagy fán megjelenik.

 

Azért nehézkes a személyek bevitele, mert csökkenteni akarják a duplikációt. (Nagyon sok van belőle így is, többek között azért, mert korábban az indexelt adatokból is személyeket csináltak, automatizálva, tehát a nyolcgyerekes családanya nyolcszor ott van, indexelési variációkkal.)

Előzmény: TySzabó (1338)
TySzabó Creative Commons License 2017.09.22 0 0 1338

Szia!

 

Köszönöm a válaszod. Ezt megtaláltam én is, de ez csak az FS nagycsaládfára vonatkozik és oda ahol az én személyes családfám van nem tölti fel az adatokat. ID szám alapján fel lehetne tölteni, de nem ad ID számot csak ha már feltöltöttem a személyt, vagy van hozzá találatom a nagy fát. Azt hiszem így nem töltögetem fel azt a több mint 1000 személyt.

Azért nagyon szépen köszönöm, hogy megnézted nekem. Azért még próbálkozom.

Előzmény: JPmiaou (1337)
JPmiaou Creative Commons License 2017.09.22 0 0 1337

Az adatokat nem kell egyenként felvinni, de a személyeket tulajdonképpen igen. Még sose töltöttem fel GEDCOM-ot, tehát csak azt tudom, amit a súgóban olvastam:

 

https://www.familysearch.org/ask/salesforce/viewArticle?urlname=Uploading-GEDCOM-Files-and-Copying-the-Information-to-Family-Tree&lang=en

 

A feltöltés után van egy gomb: Compare (összehasonlítás). A GEDCOM méretétől függően ez igen sokáig eltarthat. Amikor kész, akkor elérhetővé válik a View (megnézés) gomb, ami összegezi, hogy hány személyt sorolt a négy kategóriába: lehetséges találat (lehet, hogy már az FS családfán van), nincs találat (nincs az FS családfán, felvihető), van találat (már rajta van az FS családfán, kapcsolni kell, nem felvinni), és nem felvihető (még él, vagy valami hiba van az adatokban). Az összegezés megtekintése után a Review Results-ra kattintva egyenként felhozza az első kategóriába tartozó személyeket, és lehetőséged van egyenként elhatározni, hogy hozzáadod-e a személyt a fához. A második és harmadik kategóriáknál is hasonlóan egyenként kell elhatároznod, hogy igen vagy nem.

Előzmény: TySzabó (1336)
TySzabó Creative Commons License 2017.09.21 0 0 1336

Sziasztok!

 

Feltöltöttem a familysearch oldalra egy Gedcom fájlt, de nem tudom, hogy ezt hogyan lehet(ha lehet egyáltalán) a saját családfámhoz az oldalon kapcsolni (ott most csak az én nevem szerepel), mert nem szeretném egyenként felvinni az adatokat.Hátha valaki tudja a megoldást. Előre is köszönöm.

JPmiaou Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1335

A FamilySearch, ugyanúgy, mint a Geni és a különböző wiki-féle családfák, teljesen nyitott: bejelentkezés után bárki módosíthat bármit. Viszont bejelentkezés nélkül is nyugodtan lehet nézni és keresni, tehát a csak felületesen érdeklődő családtagoknak nyugodtan meg lehet adni a közös ős azonosítóját, ahonnan kiindulva megnézhetik az eredményeidet. Ha meg annyira megtetszik valakinek a téma, hogy bejelentkezik, akkor több szem többet lát, és a közös munka gyorsabban halad.

Előzmény: [fidelio] GrandS (1334)
[fidelio] GrandS Creative Commons License 2017.06.08 0 0 1334

A Familysearch-ön készítem a családfánkat. Lehet olyan, hogy másik bejelentkezéssel csak olvasható legyen az adatállomány, tehát más családtagomnak engedek betekintést, de ne tudjon szerkeszteni?

2xkiss Creative Commons License 2017.05.05 0 0 1333

Köszönöm a segítséged.

Azt hittem, van valami más módszer is, ahogy eredménytelen volt a keresésem addig.

Az engem érdeklő falunál ugyan volt anyakönyvezés, de a bűvös fényképezőgép ikon (még?)

sajnos hiányzik a film mellől, - ami a te példádnál megvan.

Előzmény: Kolibri1803 (1332)
Kolibri1803 Creative Commons License 2017.05.04 0 0 1332

https://familysearch.org/catalog/search

A településhez írd be a keresett helység nevét és amennyiben helyben anyakönyvezték a görög katolikusokat, akkor ott megtalálod.

https://familysearch.org/search/catalog/results?count=20&placeId=76489&query=%2Bplace%3A%22Hungary%2C%20Szabolcs%2C%20M%C3%A1riap%C3%B3cs%22&subjectsOpen=510511-50 Ezen az oldalon például a máriapócsi görög katolikus anyakönyvek érhetők el.

Előzmény: szíl09 (1331)
szíl09 Creative Commons License 2017.05.04 0 0 1331

Sajnos én nem találtam meg a gk. egyházi anyakönyveket.  Segítenél eligazodni?

Előzmény: Kolibri1803 (1327)
MCA-001 Creative Commons License 2017.04.25 0 0 1330

Erről nincs fent információ sehol sem.

Valószínűleg nem partizánkodtak, mert azt tudom, hogy korábban azért nem tették elérhetővé a digitalizált anyakönyveket, mert nem sikerült megegyezésre jutniuk a levéltárral.

Előzmény: Atomantiii (1328)
Atomantiii Creative Commons License 2017.04.25 0 0 1329

*ideiglenesen

Előzmény: Atomantiii (1328)
Atomantiii Creative Commons License 2017.04.25 0 0 1328

Ez így is marad vagy csak ideiglenes elérhetők?

Előzmény: MCA-001 (1326)
Kolibri1803 Creative Commons License 2017.04.20 0 0 1327

Jelenleg = április 1-je óta.

Nem csak az egyházi anyakönyvek (rk., gk., ev., ref., izr.), hanem összeírások is.

Előzmény: MCA-001 (1326)
MCA-001 Creative Commons License 2017.04.19 0 0 1326

Örömhír:)

 

Jelenleg böngészhetőek az egyházi anyakönyvek is:)

https://familysearch.org/search/catalog/results?count=20&placeId=94&query=%2Bplace%3AHungary

Éva Kalmár Feketéné Creative Commons License 2017.04.03 0 0 1325

1911-ben született apám egyik bátyja Gyulakeszin, apám1913-ban, majd elköltöztek Pécelre. Sem Gyulakeszin, sem Pécelen nem találtam halotti anyakönyvet erről a bátyjáról, sőt nem is tudtak róla sem ő sem a testvérei. Hol tudom keresni mi lett vele?Esetleg egy népszámlálás adatai segitenének?

JPmiaou Creative Commons License 2017.03.17 0 0 1324

A FamilySearch-ön nem minden kereshető. Van, ami böngészhető: polgári anyakönyvek, gyászjelentések, 1869-es népszámlálás (ez utóbbi Szlovákia alatt keresendő). A katolikus és református keresztelések kereshetőek, de nem böngészhetőek. A szlovákiai egyházi anyakönyvek nagy részben kereshetőek is és böngészhetőek is. Románia és Ukrajna többnyire egyik sem -- az amerikai fizetős Ancestry.com-on vannak egyházi anyakönyvek néhány erdélyi szász városból, de ezen kívül nem tudok interneten elérhető anyagról. Tehát fontos kérdés: hol és mikor? Ez megszabja, hogy hol/hogyan kell keresni.

Előzmény: Spanos (1320)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!