Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

_cseszo Creative Commons License 2025.06.11 0 1 6223

Döglött légtömegmérő. Ne vegyél utángyártottat inkább bontott Bosch-t

Előzmény: TomRogers (6222)
TomRogers Creative Commons License 2025.05.26 0 1 6222

Sziasztok! Adott egy Volvo S60 (2001) benzines gépkocsim, ami üzemmeleg állapotban elkezd zakatolni, pöfögni, dadogni, mint egy vén traktor. A fordulatszám közben 600-700 között ingadozik. Finom gázadással tartom életben, hogy ne fulladjon le. Amikor lefullad, sokszor újraindítani sem könnyű. Közben van, hogy narancssárga motorhiba jel villan fel, meg németnyelvű hibajelzések ("Langsam fahren wartung dringend", vagy "Emissionen wart erfoderl."), ami emelkedett károsanyag kibocsátásra figyelmeztet, meg szervízbe küld, ahol már teljes a tanácstalanság, miután gyertyákat, benzinszűrőt és gyujtótrafót is cseréltek már benne. A megállast/lefulladást követően erős benzinszagot is tapasztalni. Valaki tapasztalt már hasonlót? Valakinek van ötlete, mi lehet a baj, merre érdemes elindulni?

PETPETI1978 Creative Commons License 2025.05.17 0 0 6221

Sziasztok.Volvo s60 136kW auton szeretnék cserélni swirl szelepsort. Gyári alkatrészt vegyek inkább vagy utángyártottat? Van valakinek tapasztalata? Köszönöm.

svedmalac Creative Commons License 2025.04.09 0 0 6220

Inkább a "Volvo" topicban tedd fel a kérdést szerintem...

Előzmény: A.Martin119 (6219)
A.Martin119 Creative Commons License 2025.04.03 0 0 6219

Sziasztok!

Autóvásárlás előtt állok és ki szeretnék okosodni egy kicsit. 
Elsősorban benzines típust keresek. Az érdekelne hogy a turbós verziókból a 2-és a 2.4-es között vannak e releváns különbségek tartósság felépítés szempontjából?

szívesen fogadok tanácsokat ha valaki szakít rám időt. 
Köszönöm szépen!

Efex Creative Commons License 2025.03.29 0 0 6218

Segítség. V70 II 2003 D5, teljes vezérlés csere után nem megy fel a fordulat 1700rpm fölé. Mi lehet a hiba??

Ghosen Creative Commons License 2024.12.13 0 0 6217

Autószerelő nem vagyok, de úgy emlékszem, ez már dpf-es, illetve swirl lapátos, ezek szoktak gondot okozni.

A bordás szíj szakadásakor be tud csúszni a szíj a vezérléshez, ami össze tudja kócolni a hengerfejben a dolgokat.

Amúgy a Totalcar/Népítélet oldalon sok hasznos infót találsz! Tulajdonosok írják le a véleményüket, tapasztalataikat...

Nagyon szívesen!

Előzmény: vfrtom (6216)
vfrtom Creative Commons License 2024.12.13 0 0 6216

Köszönöm a választ. Mire kell figyelni ezeknél az autóknál?

Előzmény: Ghosen (6215)
Ghosen Creative Commons License 2024.12.13 0 1 6215

Szia!

Megfelelő karbantartás mellett még sokat elmegy hiba nélkül ez a motor. Attól függ, tulaja volt, vagy gazdája...

A hozzáértők azt szokták mondani, hogy "állapotot veszünk, nem km-t".

Ez nagy igazság, saját tapasztalatból tudom. Ha nem vagy biztos a dolgokba, nézesd át egy hozzáértőbbel.

Az én első Volvom 360 egynéhányezerrel került hozzám, 400 ezer fölött adtam el, mert kellett egy kombi.

Kötelező karbantartás, meg néhány apróság cseréjén kívül nem kellett rá költenem. Az utódjával nem voltam ilyen szerencsés, kellett költenem rá rendesen, de ennek ellenére is szerelem az XC70! : )

Előzmény: vfrtom (6214)
vfrtom Creative Commons License 2024.12.13 0 0 6214

Üdv.

Érdeklődnék, hogy mennyire "éri" meg egy 2005-ös Volvo (V70 D5 185LE 350 000km), vásárlása. Nagyon gáz az a rengeteg km vagy ezek elmennek még egyszer ennyit. illetve mire kell ennyi km-nél számítani. Előre köszönöm a válaszokat.

darnyit Creative Commons License 2024.09.26 0 0 6213

Igen látom rossz fórumban tettem fel a kérdést sorry....

darnyit Creative Commons License 2024.09.26 0 0 6212

Sziasztok! 

Segítséget szeretnék kérni hátha találkozott már valaki hasonlóval. Alany Volvo S40 2.0 (136Le) 2006 évjárat.

A külső hőmérséklet már egy ideje szórakozik annál olvastam ajtó burkolat le, és ott a csatiknál lehet a baj. Rggel is -18 at mutatott, aztán gyorsan tud változni pozitív irányba is a drága :D

De most elő jött egy sürgetőbb,ami elvileg nem ehhez kapcsolódik... lefullasztottam és újra indításnál kidobta az " időszaki motorszervíz" hibát. Na gyors a szerelőhöz. Rádugta a gépet. Az idáig hibakód mentes autómba hirtelen volt vagy 8 hibakód.... :O Azt mondta töröljük és nézzük mit ad vissza. Hát visszaadta a vízhőfok jeladót -40 fokot mutatott stabilan :O Motorhűtő ventillátor is folyamatosan megy ha hideg a motor akkor is. Kicserélte nagy nehezen a jeladót, de ugyanaz a probléma. Azt monda a csokiból 5 volt körül jön ki. Ki kellene mérni neki, de jelenleg tele van munkával és ez nagy munka, mert elég trágya helyen van benne minden szerinte. Így lehet csak hónapok múlva tud ránézni... ha tudná tutira a baját hamarabb mozdulna rá. Ezért hátha it már járt így és esetleg konkrétabban tudnánk keresni a hibát. 

Törölt nick Creative Commons License 2024.09.13 0 1 6211

üdv az uraknak,

volvo v70 2.4 d  aut 2009  elektromos rögzítőfék hiba  / “p” villog 

u012800 hibakód  (lost communication with electronic parking brake)

biztik jók,  elektromos motorok közvetlen árammal működnek

túrtam a netet valszeg az epb modulja szar (végül is ezzel nem tud kommunikálni)

a kérdés az lenne h mi a tapasztalat :  

- modulom kívűl mi lehet a baja ?

- aránylag sűrűn előforduló hiba ?

- kinézetre egyforma modult mindenféle autóba beépítették , más más cikkszámmal

pl :   

2011  s60                  31334228  

2009   v70                 31275216  (ez van benne)

csereszabatosak vagy valszeg az autó vezérlője nem fogja felismerni a másmilyen cikkszámút ?

Gabi Debrecen Creative Commons License 2024.05.14 0 0 6210

Sziasztok.

Friss Volvo S60 tulaj vagyok, az autó 2003-as 2,4 D5, nem új de teszi a dolgát és megbecsült darab tehát kivűl belül szép és jó a járása.

Ma első irányjelző izzó cserénél találtam egy kis csövecskét jobb oldalt az ablakmoso tartály alatt megy ki a kaszniból gondolom valami szelőző cső.

De hová való a másik vége? Esetleg a fényszóba? Valaki meg tudná mondani?

Köszönöm:Gabi

vm.tunn Creative Commons License 2023.11.25 0 0 6209

Szia!

Igen, úgy is próbáltam.  Már arra is gondoltam, hogy talán a kormánykapcsoló ment tönkre, viszont a kormányon minden funkció jó, az index is működik! Esetleg átvezető szalag?

Előzmény: VolvoDiesel (6208)
VolvoDiesel Creative Commons License 2023.11.24 0 0 6208

Viszonylag hosszan kell nyomni a reset gombot, úgy próbáltad?

Előzmény: vm.tunn (6206)
vm.tunn Creative Commons License 2023.11.24 0 0 6207

Rosszul írtam, 2008- as évjáratú!
:-)

vm.tunn Creative Commons License 2023.11.24 0 0 6206

Sziasztok!

A napokban vettem egy 2088- as v70-t D5 motorral. 2 olyan hiba van, amihez segítséget kérnék!
Az első az, hogy a bal oldali kormánykapcsolón levő reset set ès mode gomb semmit nem csinál a műszerfalon. Elvileg az átlagfogyasztást szeretném beállítani,de azt sem tudom!  Mi lehet a gond?

A másik pedig, hogy a hátsó motor csak kifelé nyit, a gombbal nem tudom lezárni.  Esetleg gomb?

köszönöm előre is a választ

viktor td5 Creative Commons License 2023.07.16 0 0 6205

Köszönöm!

Előzmény: Ghosen (6204)
Ghosen Creative Commons License 2023.07.16 0 0 6204

Igen, attòl szokott ütni. Igaz  autószerelő,  automata váltós nem vagyok, de így hallottam.

Előzmény: viktor td5 (6203)
viktor td5 Creative Commons License 2023.07.16 0 0 6203

A szelep tömb-re gondolsz?

Előzmény: Ghosen (6202)
Ghosen Creative Commons License 2023.07.16 0 0 6202

Akár kapcsolhat is a hátsó hajtás, de elvileg az első ès a hátsó kerelek forgás sebesség külömbsége aktiválja.

Az ütés váltáskor szelep hibára utal. Mindegy, hogy fel/le vált, szépen, csendben kéne tennie. Vagy alkudj jóóó sokat az árból, vagy engedd el!

Az automata váltó javìtás sem olcsó, de az összkerékre is lehet költeni rendesrn...

Én végigcsináltam... XC70, 2.4T manuál

Előzmény: viktor td5 (6201)
viktor td5 Creative Commons License 2023.07.16 0 0 6201

Sziasztok!

Remélem nem gond,hogy itt teszem fel a kérdést,de az xc70 topic elég halott.A kérdéses alkatrész más volvóban is van.

Kipróbàltam a megvenni kivànt autót. Szépen vàltott, de kilencvennél lepadlózva mikor vissza vàlt ütött egyet.Ilyenkor nem kapcsol be a hátsó hajtás. Jól gondolom? Szerintem vàltó volt. Xc 70 awd geartronic.

Előre is Köszönöm!

BeeBaby Creative Commons License 2023.07.10 0 0 6200

Sziasztok!

Lehet, hogy nem járok sikerrel, de gondoltam teszek itt is egy próbát.

Van egy 2001-es évjáratú Volvo S60 2.0T benzines 132 kW-os kézi váltós autóm.

Elvittem szervizbe, hogy eszi az olajat és a szervizben atomjaira bontották a motort, mert, hogy hengerfejes és a motor is szerintük elég ramaty állapotban van. De kaptam egy irreálisan magas javítási árat, így úgy döntöttem, hogy ezért a pénzért nem rakatom náluk össze, ezért eltrélereztettem a kocsit egy másik szerelőhöz, aki megállapította, hogy az olaj fogyást a turbó meghibásodása okozta.

Azóta a motor rendben van, már csak össze kell rakni, csak mivel az összes alkatrészem dobozokban ömlesztve érkezett meg a szerelőhöz akadt egy kis gondja a csövekkel kapcsolatban.

Ami miatt segítséget szeretnék kérni az az, hogy esetleg van itt valaki olyan, akinek hasonló Volvója van illetve valaki rendelkezik ehhez a típushoz robbantott ábrával vagy bármilyen képpel tudna nekem segíteni, hogy összeálljon az autóm? 

Köszönöm szépen előre is.

Szép napot!

B.

cobra46 Creative Commons License 2023.06.15 0 0 6199

Sziasztok!

V70.  2008 D5.

EPB modult kell cserélnünk.., 

Sima fizikai kicserélés elég, vagy kell csere után még p,Vida- val valamit programozni???

Esetleg mire kellene figyelnünk még pl bontott modul beszerzésénél??? Vagy ha volna valakinek eladó., pm irjon pl.

Köszi minden segitséget!!!

Üdv C.

rossi9011 Creative Commons License 2023.04.20 0 1 6198

Sziasztok!

Kicsit visszaolvastam a fórumot kormányszög jeladó problémával kapcsolatban de már elég régiek az infók ezért inkább megkérdezném hátha van valakinek frissebb tapasztalata a témában.

Az alany egy 2008-as S60 D5 motorral és kormányszög jeladó problémával küzdök valószínűleg. Láttam itt hogy stevie-13 kolléga épített ki kapcsolatot ennek a javítására nem tudom az még működik-e vagy esetleg kit javasolnátok a javításra jelenleg persze amennyiben menthető az alkatrész? Átböngésztem már a netet is a fellelhető javítások után, valószínűleg a hétvégén nekiállok a szétszed, szemrevételez, takarít folyamatnak ehhez kapcsolódóan van valakinek tanácsa vagy tapasztalata esetleg valami összeszedett információ vagy videó?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

zorko Creative Commons License 2022.12.31 0 0 6197

mk2-esre fel lehet tenni utolag, minden elo van keszitve, nem kell furni semmit. Youtube-on is van font errol video. 

Előzmény: T-omti (6195)
Ghosen Creative Commons License 2022.11.14 0 0 6196

Sziasztok!

Nem porosodik otthon valakinek gyári R17-es Pegasus felni?

Egyre vevő lennék...vagy kettőre!

Előre is köszönöm!

T-omti Creative Commons License 2022.09.14 0 0 6195

Sziasztok

Egy olyan kérdésem lenne, 2007-es (185le) v70- re utólag könnyen fel lehet tenni a tetőkorlátot (csak csavarozni kell), vagy ahhoz meg kell fúrni a tetőt és megbontani a kárpitot.

Köszönöm szépen a válaszokat 

_cseszo Creative Commons License 2022.09.07 0 0 6194

Marellis a fojtószelep vagy Bosh? Ha Marelli akkor az lesz a beteg. Nekem pont így halt meg

Előzmény: Greendragon1983 (6192)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!