Sziasztok! Adott egy Volvo S60 (2001) benzines gépkocsim, ami üzemmeleg állapotban elkezd zakatolni, pöfögni, dadogni, mint egy vén traktor. A fordulatszám közben 600-700 között ingadozik. Finom gázadással tartom életben, hogy ne fulladjon le. Amikor lefullad, sokszor újraindítani sem könnyű. Közben van, hogy narancssárga motorhiba jel villan fel, meg németnyelvű hibajelzések ("Langsam fahren wartung dringend", vagy "Emissionen wart erfoderl."), ami emelkedett károsanyag kibocsátásra figyelmeztet, meg szervízbe küld, ahol már teljes a tanácstalanság, miután gyertyákat, benzinszűrőt és gyujtótrafót is cseréltek már benne. A megállast/lefulladást követően erős benzinszagot is tapasztalni. Valaki tapasztalt már hasonlót? Valakinek van ötlete, mi lehet a baj, merre érdemes elindulni?
Sziasztok.Volvo s60 136kW auton szeretnék cserélni swirl szelepsort. Gyári alkatrészt vegyek inkább vagy utángyártottat? Van valakinek tapasztalata? Köszönöm.
Autóvásárlás előtt állok és ki szeretnék okosodni egy kicsit. Elsősorban benzines típust keresek. Az érdekelne hogy a turbós verziókból a 2-és a 2.4-es között vannak e releváns különbségek tartósság felépítés szempontjából?
szívesen fogadok tanácsokat ha valaki szakít rám időt. Köszönöm szépen!
Megfelelő karbantartás mellett még sokat elmegy hiba nélkül ez a motor. Attól függ, tulaja volt, vagy gazdája...
A hozzáértők azt szokták mondani, hogy "állapotot veszünk, nem km-t".
Ez nagy igazság, saját tapasztalatból tudom. Ha nem vagy biztos a dolgokba, nézesd át egy hozzáértőbbel.
Az én első Volvom 360 egynéhányezerrel került hozzám, 400 ezer fölött adtam el, mert kellett egy kombi.
Kötelező karbantartás, meg néhány apróság cseréjén kívül nem kellett rá költenem. Az utódjával nem voltam ilyen szerencsés, kellett költenem rá rendesen, de ennek ellenére is szerelem az XC70! : )
Érdeklődnék, hogy mennyire "éri" meg egy 2005-ös Volvo (V70 D5 185LE 350 000km), vásárlása. Nagyon gáz az a rengeteg km vagy ezek elmennek még egyszer ennyit. illetve mire kell ennyi km-nél számítani. Előre köszönöm a válaszokat.
Segítséget szeretnék kérni hátha találkozott már valaki hasonlóval. Alany Volvo S40 2.0 (136Le) 2006 évjárat.
A külső hőmérséklet már egy ideje szórakozik annál olvastam ajtó burkolat le, és ott a csatiknál lehet a baj. Rggel is -18 at mutatott, aztán gyorsan tud változni pozitív irányba is a drága :D
De most elő jött egy sürgetőbb,ami elvileg nem ehhez kapcsolódik... lefullasztottam és újra indításnál kidobta az " időszaki motorszervíz" hibát. Na gyors a szerelőhöz. Rádugta a gépet. Az idáig hibakód mentes autómba hirtelen volt vagy 8 hibakód.... :O Azt mondta töröljük és nézzük mit ad vissza. Hát visszaadta a vízhőfok jeladót -40 fokot mutatott stabilan :O Motorhűtő ventillátor is folyamatosan megy ha hideg a motor akkor is. Kicserélte nagy nehezen a jeladót, de ugyanaz a probléma. Azt monda a csokiból 5 volt körül jön ki. Ki kellene mérni neki, de jelenleg tele van munkával és ez nagy munka, mert elég trágya helyen van benne minden szerinte. Így lehet csak hónapok múlva tud ránézni... ha tudná tutira a baját hamarabb mozdulna rá. Ezért hátha it már járt így és esetleg konkrétabban tudnánk keresni a hibát.
Igen, úgy is próbáltam. Már arra is gondoltam, hogy talán a kormánykapcsoló ment tönkre, viszont a kormányon minden funkció jó, az index is működik! Esetleg átvezető szalag?
A napokban vettem egy 2088- as v70-t D5 motorral. 2 olyan hiba van, amihez segítséget kérnék! Az első az, hogy a bal oldali kormánykapcsolón levő reset set ès mode gomb semmit nem csinál a műszerfalon. Elvileg az átlagfogyasztást szeretném beállítani,de azt sem tudom! Mi lehet a gond?
A másik pedig, hogy a hátsó motor csak kifelé nyit, a gombbal nem tudom lezárni. Esetleg gomb?
Remélem nem gond,hogy itt teszem fel a kérdést,de az xc70 topic elég halott.A kérdéses alkatrész más volvóban is van.
Kipróbàltam a megvenni kivànt autót. Szépen vàltott, de kilencvennél lepadlózva mikor vissza vàlt ütött egyet.Ilyenkor nem kapcsol be a hátsó hajtás. Jól gondolom? Szerintem vàltó volt. Xc 70 awd geartronic.
Lehet, hogy nem járok sikerrel, de gondoltam teszek itt is egy próbát.
Van egy 2001-es évjáratú Volvo S60 2.0T benzines 132 kW-os kézi váltós autóm.
Elvittem szervizbe, hogy eszi az olajat és a szervizben atomjaira bontották a motort, mert, hogy hengerfejes és a motor is szerintük elég ramaty állapotban van. De kaptam egy irreálisan magas javítási árat, így úgy döntöttem, hogy ezért a pénzért nem rakatom náluk össze, ezért eltrélereztettem a kocsit egy másik szerelőhöz, aki megállapította, hogy az olaj fogyást a turbó meghibásodása okozta.
Azóta a motor rendben van, már csak össze kell rakni, csak mivel az összes alkatrészem dobozokban ömlesztve érkezett meg a szerelőhöz akadt egy kis gondja a csövekkel kapcsolatban.
Ami miatt segítséget szeretnék kérni az az, hogy esetleg van itt valaki olyan, akinek hasonló Volvója van illetve valaki rendelkezik ehhez a típushoz robbantott ábrával vagy bármilyen képpel tudna nekem segíteni, hogy összeálljon az autóm?
Kicsit visszaolvastam a fórumot kormányszög jeladó problémával kapcsolatban de már elég régiek az infók ezért inkább megkérdezném hátha van valakinek frissebb tapasztalata a témában.
Az alany egy 2008-as S60 D5 motorral és kormányszög jeladó problémával küzdök valószínűleg. Láttam itt hogy stevie-13 kolléga épített ki kapcsolatot ennek a javítására nem tudom az még működik-e vagy esetleg kit javasolnátok a javításra jelenleg persze amennyiben menthető az alkatrész? Átböngésztem már a netet is a fellelhető javítások után, valószínűleg a hétvégén nekiállok a szétszed, szemrevételez, takarít folyamatnak ehhez kapcsolódóan van valakinek tanácsa vagy tapasztalata esetleg valami összeszedett információ vagy videó?
Egy olyan kérdésem lenne, 2007-es (185le) v70- re utólag könnyen fel lehet tenni a tetőkorlátot (csak csavarozni kell), vagy ahhoz meg kell fúrni a tetőt és megbontani a kárpitot.