Keresés

Részletes keresés

Irisz13 Creative Commons License 2023.01.11 0 0 31
Sajnos, a korábban leírtak ma is igazak! Napjainkban sokkal súlyosabb ellátási problémákkal lehet találkozni egyes profitorientált nyugdíjasokat ellátó otthonokban. Elsősorban az Otthon műkõdési engedélyét le kell ellenørizni, a Kormányhivatalok erről tudnak hiteles tájékoztarást adni! A Magán vállalkozásban működtetett Nyugdíjas Otthonoknak is vannak "szociális" ellátási kötelezettségei, amit megfelelő egészségügyi személyzet hiányában képtelen ellátni. Ezért tanácsos az Otthon kiválasztása előtt megfelelően tájékozódni, mert a bekerülés után előállhat egy kellemetlen elégedetlenség, ami megkeseríti a bentlakó élethelyzetét. Sajnos az sem mindegy, hogy az Otthon tulajdonosa empatikus-e az idøs emberek problémája iránt. Nekem és Páromnak 6 év bentlakás után lett elegünk a durva bánásmódból és a rossz ellátásból, egy magas összeg befizetése után, melyet kiköltözésünk után lenyelt a tulajdonos. Talán szükség lenne egy központi ELLENŐRZŐ szervre, amely, legalább szúrópróba szerűen vizsgálná a Nyugdíjas Otthonok működését. Természetesen az idős bentlakók mindennapi életkörülményinek figyelembe vételével. További szép napot kívánok Mindenkinek LKlára
nyuggerfarhát 58 Creative Commons License 2020.01.19 -1 0 30

Látom a topik ki/elhalt.

Jó lenne tudni mennyit kell egy összegben letenni és havonta mennyit fizetni.

Irisz13 Creative Commons License 2019.06.23 -1 0 29

Párommal, 3 évvel ezelőtt egy Pest megyi nyugdíjasházba költöztünk. Ezt a Nyugdíjasházat teljes mértékben magáncég üzemelteti. Azért választottuk ezt a helyet, mert gyerekeink dolgoznak és ìgy könnyebben elérhetnek bennünket. A hely és a lakhatási körülmények részünkre megfelelők, bár az is igaz, hogy - egyenlőre - nem szorulunk ápolásra. Persze akadnak problémák, amelyek miatt nem tetszik az általunk választott intézmény, de mivel itt egy komolyabb összeget kellett befizetni az élethosszig tartó lakhatásért, maradni szándékozunk. Sajnos a tulajdonosok pénznyerő helynek tekintik az intézményt, ezt az ott töltött három év tapasztalata alapján mondom. A fő probléma, hogy a busás bevételből, nem fordítanak gondot, hogy megfelelő számú nővér legyen, akik ellátják a szükséges feladatokat.  Így sajnos gyakran előfordul, hogy hiába csöng a telefon, ha segítségre szorul valaki, nem veszi  fel senki. A higieniával is van probléma, úgy az egész épületben, mint a főzőkonyhán is, ahol lobogó hajjal főz a szakács és teljes átjáróház a konyha (még a tukajdonosok kutyája is bejárhat).

Sajnos hallottunk olyanròl is, hogy a tulajdonosok kivettèk a sok pènzt az Otthonbòl, csődöt jelentettek és szélnek eresztették a bent lakókat, ez egy konkrét eset,  Pest megyében történt.

Érdekelne, hogy van- e vélemény vagy jogi lehetőség, hogy az ilyen Magánüzemeltetésű otthonban, milyen felügyelet vizsgálja a lakók ellátását rendszeressen, mert időnként itt is megjelenik a Felügyelet - amit a tulajok előre tudnak, hogy mikor - és persze, mindent rendbe találnak. 

MiMarika Creative Commons License 2019.06.02 -1 0 28

Szeretnék információt kapni a Gödi MEDOTEL Idősek Otthonról. Ha bárki tud róla információt nagyon megköszönném.

Üdvözlettel Ria

Centi the real Creative Commons License 2017.11.20 -1 0 27

:-((   Részvétem.

 

Annyit tudtam intézni, hogy nagy nehezen beprotezsáltam a Margit Kh.  fizetős ápolási osztályára,  némileg jobbak a körülmények, mint amit elsőre találtam átmeneti megoldásként...  De "igazi" megoldás még nincs, a Főv Önkormányzati rendszerbe is elindult a folyamat (FECS), papírok beadva,elfogadva, de még érdemben nem történt semmi...

 

Remélem találok az idén valami megoldást.... 

Előzmény: meredis (26)
meredis Creative Commons License 2017.11.15 -1 0 26

szia! értem.

valami csoda folytán nem sikerült elhelyezni azóta sem?

 

imádott, drága anyukámmal már   "nincs semmi probléma"   :(:(:(:(:(   itt hagyott, míg én kórházban voltam. :(:(:(:(:(

Előzmény: Centi the real (25)
Centi the real Creative Commons License 2017.10.13 -1 0 25

Nálunk nincs hely, három gyerek mellett a harmadikon lift nélkül, nem is tudnám hova tenni, + mi  dolgozunk, napközben nincs otthon senki.  A saját (bér)lakásába meg már nem mehet vissza,az orvosok csak 24-órás felügyelet mellett engednék ki. (Önellátás alatt a wc használatot értem)...

Előzmény: meredis (24)
meredis Creative Commons License 2017.10.13 -1 0 24

Nagyon sajnálom.:(  Borzasztó, ami az eü-ben van!:(

A váci Máltait próbáld meg. Talán ott átmenetileg fogadják, míg találsz másikat, vagy felhívnak, hogy fogadják.  A Máltainál vess be mindent, hogy miért szeretnéd ott elhelyezni. Az igazgató orvos, betegbarát. Bár úgy tudom tele vannak, de egy próbát megér!

Ti nem tudjátok hazavinni? Írtad, hogy még önellátó édesanyád.

Előzmény: Centi the real (23)
Centi the real Creative Commons License 2017.10.12 -1 0 23

Sajnos olyat, ami fogadná szinte azonnal, nem...  4-8 hónapos várólisták vannak.   Muszáj lenne a krónikus belosztályról kihozni, mert azt ép tiszta tudattal nehéz elviselni....   Segíteni úgy sem tudnak már....

Előzmény: meredis (22)
meredis Creative Commons License 2017.10.12 -1 0 22

Anyukám sem tudja.

Nézelődtél még valamerre? Találtál megfizethető jó helyet?

Előzmény: Centi the real (21)
Centi the real Creative Commons License 2017.10.12 -1 0 21

Köszi, 

 

Sajnos pontosan ugyanabban a cipőben vagyunk (daganat)  :-(((    Csak még nem tud róla....

 

Köszi.

Előzmény: meredis (20)
meredis Creative Commons License 2017.10.12 -1 0 20

Igen, az Abigél a másik, drágább. 

Előjegyzésben sem vették édesanyádat? Teljesen elzárkóztak, hogy felvegyék??

Szobákat kicsiknek találom, általában 3 ágyasak, de azért nem tűnik zsúfoltnak 3 beteg embernek. Ágyukhoz simán hozzáférnek. Ruhás szekrénye, éjjeli szekrénye mindenkinek van.

Bármikor hívhatom őket, főleg a főnővérrel szoktam beszélni, érdeklődni anyukám állapota felől.  Mikor besárgult, nagyon rosszul volt, nem is volt magánál, ő hívott fel, hogy minél előbb látogassuk meg.. természetesen azonnal rohantunk. Kihívta az orvost, megvártuk míg megvizsgálja, szerinte hasnyálmirigy daganata van anyukámnak. Már napok óta nem evett, alig ivott, illetve, ha megitatták a nővérek.  Kapott infúziót.

Azóta jobban van szerencsére a drágám, de nem tudni meddig tart.. Pépessel etetik a nővérek.. nem úgy, mint egyes kórházakban, hogy leteszik, és vagy eszik, vagy nem!:(

A szobák tiszták. Mi általában délelőtt megyünk látogatni, a takarítónő folyamatosan felmos, a mellékhelyiségeket még többször.

Két naponta fürdetik, aki nem tud egyedül fürödni, haját megmossák, szárítják, tiszta ruhát adnak rá.  Az ágyneműket 2 hetente cserélik, ha szükséges, azonnal áthúzzák.

Udvar van, lehet levegőzni. Tolókocsisokat kitolják.

Ennyi pénzért nem találtunk volna jobbat. Sőt, a múltkor olvastam valahol, hogy 200 ezer körül fizetnek, és tojnak a betegre.

Írjál nyugodtan, válaszolok.

Nagyon nehéz döntés volt, főleg nekem, de vejének, unokáinak is. 

Előzmény: Centi the real (19)
Centi the real Creative Commons License 2017.10.12 -1 0 19

És Neked milyenek a tapasztalataid?  Mekkora szobák, mennyire tartják tisztán?  Stb...

Előzmény: meredis (17)
Centi the real Creative Commons License 2017.10.12 -1 0 18

Kösz, beszéltem velük , tele vannak...

Melyik a másik?  Az Abigél? 

 

Köszi...

Előzmény: meredis (17)
meredis Creative Commons License 2017.10.11 -1 0 17

Szia!

Édesanyám a dányi Akácfa Idősek otthonában van. Havi díj 138.000.- ft., amit minden hó végéig kell befizetni, vagy átutalni.  Ruhákat, tisztasági szereket stb. amire szüksége van nekünk kell vinni. Dányban van még egy otthon, de az drágább. Együttműködőek, viszonylag mindenkire figyelnek,  79 betegférőhely van az otthonban. Reggeli, ebéd, vacsora természetes. Anyukámat 2 héten belül felvették. Keress rá a neten.

Előzmény: Centi the real (16)
Centi the real Creative Commons License 2017.10.10 -1 1 16

Sziasztok, 

 

Budapesten, vagy Pest környékén keresek 88 éves  - most még önellátó- idős hölgynek otthont minél gyorsabb beköltözéssel (jelenleg kórházban van,  csak 24 órás felügyelet mellett engedik ki (daganatos, de még nincs panasza, és még nem is tud róla)

 

Sajnos millióim nincsenek a kezdeti "támogatási" díjra, így olyan otthont keresek, ahol havidíj van.  

A mostani kórházi belgyógyászati állapotok elképesztőek....  szinte fegyház.... :-((

 

Minden megoldás érdekel.... elsősorban szabad helyet keresek, sok otthonnal beszéltem már, de mindenhol legalább fél év várakozás van...

 

Köszi:

 

Cm

DanieleB Creative Commons License 2017.07.13 -1 0 15

Sziasztok!

Elnézést mindenkitől, de szerintem nem várható el a látogatóktól, hogy végigolvassák a rengeteg előzményt!

Szóval 2 kérdésem lenne:
-a, Van e tapasztalat, vélemény a békásmegyeri Gaudiopolis Evangélikus Szeretetházról?
-b, Budán és környékén (főleg az északi/északnyugati régióban, értsd: Dunakanyar/Pilis/Budai hegység) van e olyan bentlakásos otthon, amit ajánlanátok? (tudom, ez így eléggé tág, de ha van pár ajánlott, akkor azoknak utánanéznék a szolgáltatásoknak és ellentételezéseiknek)

Válaszokat köszönöm!
DB

Maya Varga Creative Commons License 2016.12.23 -1 0 14

 

Tisztelt Gold apartman ház vezető ! És más betegek !!

 

Szeretném tudatni Önökkel, hogy sok megfáradt idős beteget megtévesztenek ! Nemrégiben volt ott családtagom, és az ott töltött 3 hét alatt olyan mértékben leromlott az állapota , amit figyelmen kívül hagytak, hogy hazaszállitása után kórházba került. Még 2-3 napot önöknél tölt, megfullad a viztől !!! A beigért szolgáltatásokat nem kapta meg !! Fáslit én vittem a lábára, nem emelték, polcolták fel neki 1x sem, ezt is én tettem, az ott hagyott, 3 hétre való gyógyszereinek a felét visszakaptuk, akkor hogy adagolták neki ??? Igéret végig volt, hogy fogja orvos látni, és ez nem történt meg a 20 napban. Asok pénzt elkérik, de nem adják a szolgáltatást !!! Én nem ajánlom senkinek sem !!! 

weberfeja Creative Commons License 2013.11.07 -1 0 13

A Soproni Gold Nyugdíjas Apartmanházban  Serega Kft. által működtett Idősotthont panaszunk nyomán a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség két esetben tartott vizsgálata 8 rendbeli megtévesztés jogsértést állapított meg melyekért elmarasztalata az intézményt!

cz.m Creative Commons License 2013.10.23 -1 0 12

Egy versenyfeladathoz lenne szükségünk kitöltésekre. kérlek titeket, hogy elsősorban pécsi, budapesti, győri, debreceni és környékiek töltsék ki (40, de leginkább 60+ felettiek)
www.kerdoivem.hu/kerdoiv/682813416/

aranyhal61 Creative Commons License 2013.08.25 -1 0 11

Kedves Házaspár kérdésükre válaszolva olyan segítségre gondoltam amire önöknek szüksége van .A költséget illetően csak annyi hogy gépkocsival járunk és egy kis üzemanyagtérítés mert az kerül nekünk plussz kiadásba. Teljes körű gondozást törődést vállalnánk min egy családtagnak lelkiismeretesen amikor erre szükség van .Ha  érdeklőséssel fordulnak irántunk szívesen írok részletes bemutatkozást privát email címre.varga_antalne@citromail.hu

weberfeja Creative Commons License 2013.08.25 -1 0 10

Tisztelt Aranyhal61!

 

Milyen segítségre gondol? Milyen ajánlata van a térítést illetően? Kiváncsivá tett bennünket soraival, szeretnénk bővebben tájékozódni. Egyenlőre még önellátók vagyunk mint írtam, de ki tudja meddig? A megoldáskeresés jövőnkről való gondoskodás irányába hat, amikor elesettekké válunk a mindenre kiterjedő gondozás lenne a célunk. Várjuk válaszát tisztelettel Wéberék.

Előzmény: aranyhal61 (9)
aranyhal61 Creative Commons License 2013.08.25 -1 0 9

Tisztelt Házaspár olyan segítségre gondoltunk hogy bármiben segítségükre tudunk lenni ,napi szinten is vagy szükség esetén egy kis költségtérítésért. .Megismerni egymást kölcsönösen megfelelnénk -e egymásnak?És ha ezek a feltételek megvannak mindkét részről akár gondozási szerződés is létrejöhet  . Tisztelettel Aranyhal61

weberfeja Creative Commons License 2013.08.24 -1 0 8

Azért keresünk megoldást jövőnk biztosítása érdekében, mert előrehaladott korunk és betegségeink várható súlyosbodása ezt követeli. Igen, élvezzük otthonunkat és a környezetet, de közeleg az idő amikor már a napi beváásárlás, a főzés, a takarítás és egyebek terhessé, majd lehetetlenné válnak. A házigondozás költségei vagy egyéb hasonló ellátás számunkra anyagilag nem elérhető. Más megoldást nem találtunk, minthogy szerény nyugdíjunk és mellé az otthonunk feláldozásával juthassunk idősgondozást szakszerűen ellátó intézménybe.

Önök keresnek idős, rászoruló embereket akinek segíteni szeretnének. Mit értsünk ez alatt? Milyen konstrukcióra, megoldásra, segítségre  gondolnak?

Előzmény: aranyhal61 (7)
aranyhal61 Creative Commons License 2013.08.24 -1 0 7

kEDVES  NYUGDÍJAS HÁZASPÁR MIÉRT AKARTAK ANNYIRA EGY IDEGEN KÖRNYEZETBEN ÉLNI ,MIKOR AKTÍVAK PÁRBAN ÖREGEDTEK MEG.ELHAGYNI A SZERETETT OTTHONT AMIT MEGSZOKTAK  MILLIÓ MÁS LEHETŐSÉG VAN ,ARRA HOGY SAJÁT OTTHONÁBAN ÉLJE LE MÉLTÓAN AZ ÉLETÉT AMI AJÁNDÉK MINDEN NAP .MI PÁR ÉVE KERESSÜK A LEHETŐSÉGET HOGY IDŐS EMBER SEGÍTŐI LEGYÜNK .NE ÉRTSE FÉLRE NEM SZERETNÉK TOLAKODÓ LENNI EZ TÁVOL ÁLL TŐLEM.TISZTELETTEL ARANYHAL61

weberfeja Creative Commons License 2013.08.07 -1 1 6

Vannak idősotthonok ahol van próbaidő, de a tapasztalat az, hogy ezidő alatt igyekeznek mindenben a leendő gondozott kedvében járni. Azután a végleges beköltözést követően mintha elvágták volna az "aranyélet" minden szálát, a gondozottat teljesen magára hagyva, érdekképviselet nélkül, dühösen követelheti szolgáltatási jogait mindhiába. Különösen azokkal bánnak így akiknek már nincs hova visszamenni, mert otthonát eladta, hogy befizethesse az apartman bérleti jogát. Nagyon résen kell lenni, hogy elkerülhetők legyenek a később jelentkező bajok!

Előzmény: püfffneki (5)
püfffneki Creative Commons License 2013.08.07 0 0 5

Azt hiszem sehol nincs próba beköltözés, vendégség.

 

De lehetne.

Előzmény: weberfeja (4)
weberfeja Creative Commons License 2013.08.05 -1 0 4

Ebben a magántulajdonú intézményben nincs próbaidő! Gyönyörű környezetben, a kiváló klímájú táj szívbetegek számára, - bypass műtét után is krónikus szívbeteg vagyok! - exkluzív épület, korszerűen berendezett apartmanok mellett a csábító szolgáltatási ajánlatok igen vonzóak voltak a személyes látogatás alkalmával. Barátságos fogadtatás, családias beszélgetés, megnyerő modorú tulajdonostársak, rövid bemutatása a válaszható két apartmannak.

Az előző válaszom mellé: nagyon fontos volt a választás szempontjából, hogy művesekezelésre szorulok és Sopronban van dialízisállomás is!

Gyorsan kellett döntenünk, mert "más érdeklődők is voltak" közölték a tulajdonosok.

 

 

Előzmény: püfffneki (3)
püfffneki Creative Commons License 2013.08.05 -1 0 3

Az ilyen tapasztalatokat hallva, olvasva felmerül az emberben, hogy jó lenne beköltözni előbb pár hónapra vendégként, hogy kiderüljön igazából mi is lesz ott benn.

 

Próbaházasság:))

weberfeja Creative Commons License 2013.08.04 -1 0 2

További kérdésre válaszolva, a lakberendezési tárgyak és háztartási felszerelések eladását az Idősotthoni körülmények közötti szükségtelenség hozta magával. A lakás is meglett hirdetve, de az ingatlanpiaci helyzet, a kínálat és kereslet viszonyai miatt - "hála Istennek" - eladatlan maradt.

Előzmény: Törölt nick (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!