Keresés

Részletes keresés

uwu_the_great Creative Commons License 4 napja 0 0 1820

Úgy tűnik a közelmultban formálódó alakzatok azonosítása mind melléfogás volt. A gáború hír jól leverte, de bentmaradt egy csatornában. Tényleg nem lesz már idén 50 ezres btc?

uwu_the_great Creative Commons License 2024.04.11 0 0 1819

Még mindíg a hrömszögben van, fogy az idő, jön a felezés, megint ikáb az emelkedés felé mutat.

Ennek ellenére sem tartom kizártnak, hogy ha nem is a nagyon közeli jövőben, de mondjuk nyáron lehet még 50 ezer alatt vásárolni.

Most még nem biztos, hogy rossz ötlet volt kiszállni 70-nél.

 

uwu_the_great Creative Commons License 2024.04.07 0 0 1818

Na most van az, hogy rossz lesz nézni. Trenderősítő jelek gyülekeznek, napok, órák lehetnek hátra a parabolikus emelkedésig. 100 ezres szint jöhet.

uwu_the_great Creative Commons License 2024.04.02 0 0 1817

Egyébként én a btc-ből kiszálltam, de nem ennek a cikknek a hatására. Véleményem szerint a cikkíró téved, kizárt hogy bárki is kellő megalapozottsággal biztosat állítson a btc piacról.

Az én tippem, és ez tényleg csak tipp, hogy ez az év hátra lévő része csendes visszahúzódással fog telni. Szerintem halving, meg az újra induló kamatvágások hatásának előre árazását is elnyomta az új etf-ek bevezetésének hatása. Viszont ha ténylegesen eljön egy támogató kamatkörnyezet, és 2025 elején már esetleg benne leszünk egy újabb gazdasági fellendülésben, látványosan térhet vissza a btc, az lesz az igazi bikapiac.

Én 40 ezernél kezdek újra vásárolni, ha meg nem megy le addig, akkor kitalálok valami mást, lehet nem is jövök vissza kriptóba, mert ilyen szinten ahol most vagyunk, netán magasabban nem fogok vásárolni. Biztos, hogy rossz lesz nézni, ha esetleg megintul 100 ezer felé a btc, de az én kockázat tűrő képességem eddig tartott, és sokakkal ellentétben egész szép profittal lépek most le.

Előzmény: W_B (1813)
uwu_the_great Creative Commons License 2024.04.01 0 0 1816

Az. hogy tele van helyesírási hibával, meg tárgyi tévedésekkel a hsz-em, ne zavarjon senkit:D Gondolom nyilván való, nem kamatemelés várható, hanem vágás. A mondandóm lényege remélem az ért átment.

Előzmény: uwu_the_great (1815)
uwu_the_great Creative Commons License 2024.03.31 0 0 1815

Ránézésre az van, hogy valaki nagyot bukott, esetleg lemaradt és megsértődött:D

Gombócból is sok lenne, ahányszor megjósolták már a BTC halálát. A következő napi mozgást is nehéz megtippelni, nemhogy előre megírni a történelmét. Azért gondolom, hogy érzelmileg erősen motivált volt a cikkíró, mert ilyet tippelni elég bátor dolog. Minden mozgást kiváló érveléssel szoktak alátámasztani, még a teljesen ellentmondóakat is, ezért szép a piac. De mivel soha semmi nem tartott még örökké, valószínűleg egyszer ennek is vége lesz, és annak lesz igaza, aki épp jókor mondja. Szerintem nem kell sokat várni, és kiderül ez a manus lehet-e a szerencsés, aki eltalálta. A FED erre az évre megígért 3 kamatemelést, ami ugyan csúszik, még nem feltétlenül kell temetni. Ha a kamatemelések hatására nem emelkedik az árfolyam, az egy elég erős jelzés, hogy igazala lett, bármi más történik ez az indikátor nem mond semmit. Természetesen rengeteg ilyen jel létezik, és amihez emberünk vette a bátorságot, szó szerint soha nem lehet teljes bizonyossággal kijelenteni, a beeégésre ezerszer nagyobb az esélye, mint a sikerre. Ha eltalálja, híres lehet, ha nem, csak a sokadik hülye sorban.

Előzmény: W_B (1813)
Mistrz Creative Commons License 2024.03.31 0 0 1814

Egyetértek, egy menő bitcoin csere választása fél siker. Kereskedett már valaki ezen keresztül? Mi a helyzet a jutalékokkal, és nem zavarják az ellenőrzést? Fontos, hogy gyorsan és minden gond nélkül elkészüljön.

Előzmény: LeoMarkov (1812)
W_B Creative Commons License 2024.03.30 0 0 1813

Még tart a felhajtás, de már látható a bitcoin halála

Még tart a felhajtás, de már látható a bitcoin halála

Hetek óta mindenkori csúcsa közelében mozog a bitcoin árfolyama, ám érdemben nem emelkedik tovább. A többi kriptodevizát, melyekből végtelen mennyiség előállítható, nem övezi túl nagy figyelem. Mindez nem véletlen: a bitcoin megalkotója mindezt előre kigondolhatta, óriási tapasztalattal rendelkezhetett a befektetői lélektan területén.

Fellegi Tamás, 2024. március 29. péntek, 07:21Fotó: Getty Imageshirdetés XBusiness Talks '24Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

JEGYVÁSÁRLÁS

Hetek, sőt hónapok óta nagy a felhajtás a bitcoin körül, árfolyama 70 ezer dollár környékén mozog, időnként épp, hogy meghaladva a 2021-ben elért csúcsértéket.

Az amerikai tőzsdefelügyelet engedélyezte bitcoin ETF-ek, vagyis a tőzsdén kereskedett alapok létrehozását: ez a befektetőknek megtetszett, mert olyan érzésük lett tőle, mintha a bitcoin ugyanolyan, belső értékkel rendelkező termék lenne, mint a részvények, a kötvények, vagy akár az árutőzsdéken kereskedett mezőgazdasági termények, fémek, ásványkincsek és még lehetne sorolni.

hirdetés XA gazdaság és az üzleti élet legfrissebb hírei az Economx.hu hírlevelében.FeliratkozomKapcsolódó

A bitcoin ugyanakkor semmi ilyesmivel nem rendelkezik, klasszikus értelemben egy pilótajáték, ami addig működik, amíg van, aki többet ad az előző vevőnél azért a reményért, hogy ő majd még többet kap érte. Rövid távú ügyleteket persze az összes, tényleges belső értékkel rendelkező termékkel is ezért kötnek, vagyis gyors árfolyamnyereséget keresnek, ugyanakkor a bitcoint hosszú távon is csak ez az egy tényező tudja mozgatni, ezért szinte biztosnak tekinthető, hogy hosszú távon nem is maradhat fenn a magas érték. 

A piacok történetében eddig még minden kereskedett termék hosszú távon visszatért a közelíthetően számolt belső értékéhez, még ha onnan el is tért újra. Kötvényeknél ez a kifizetett kamatból számolható, részvényeknél a cég által termelt profitból, valamint az ebből a részvényeseknek közvetlenül visszajuttatott összegből. Az arany ipari és ékszeripari szerepe mellett értékőrző is több ezer éve, de ez pont a rendkívüli fizikai tulajdonságaiból és véges mennyiségéből adódik.

Összevetés a jegybanki devizákkal

A bitcoinnál a véges mennyiség megvan, hiszen úgy alakította ki létrehozója. Más tényező nem társul hozzá, így belső értéke pontosan 0, és a piacok korábbi története alapján gyanítható, hogy oda vissza is fog térni, legalábbis látni fogjuk a következő 10-20 évben a mai ár töredékét.

Ezen csak az tudna változtatni, ha valamilyen értéket törvényi úton is hozzárendelnének, mint ahogy a világ összes jegybanki devizája is működik, de ennek kicsi az esélye, mert a jegybankok országonként vagy valutaövezetenként létrehozzák saját devizájukat, és most már azon dolgoznak, hogy azt a blokklánc technológia alapján, ahogy a bitcoin is működik, digitalizálják.

A befektetők részéről gyakran felmerül, hogy a mai jegybanki devizák mögött sincs érték, hiszen nincs aranyfedezetük. Ám ez annyiban nem igaz, hogy az államok törvényes fizetőeszközöknek nyilvánítják őket, amelyet az állam értelem szerűen el is fogad (például adófizetéskor, vagy állampapír vásárláskor). Így a bizalom megjön, és minden más szereplő is elfogadja egészen addig, amíg az adott jegybank és kormány vagy kormányok vigyáznak az értékállóságára azáltal, hogy nem nyomtatnak fedezetlen pénz, nem költekeznek túl, és biztosítják átválthatóságát a külső egyensúly fenntartásával. A jegybanki devizák fedezete így a mögöttük álló ország/országcsoport gazdasága.

A zseniális csavar

Nos, a bitcoin megalkotója vagy megalkotói pont erre az érvre hivatkoztak, amikor megtalálták a blokklánc technológiát, és rájöttek, hogy egy általuk elindított blokklánc, ha ügyes marketinget alkalmaznak, kvázi pilótajátékká alakítható, mégpedig olyanná, ami sokáig működik. Ezt olyan tényezők közbeiktatásával érték el, ami lehetővé teszi, hogy az emberi lélektant úgy manipulálják, hogy meglehetősen hosszan fennmaradjon a magasra növelt piaci érték. Van azonban egy határ, amit épp a jegybanki devizák végessége miatt nem tud túllépni, és ehhez már közel lehetünk.

Az egyik alapvető tényező, hogy egy olyan blokkláncot hoztak létre, ami véges elemű. Igen ám, de ez nem elég, mert ilyenből akárhányat elő lehet állítani, ahogy ez meg is történt: bárki létrehozhat egy blokkláncot, ad neki egy nevet, és meg is van a kriptodeviza. Így még az sem lett volna elég, hogy a bitcoin volt az első ilyen, de a megalkotó beépített egy mechanizmust, amitől úgy lesz véges a sorozat, hogy azt csak a végtelenben, pontosan igen hosszú idő után lehet elérni.

A bányászás mint marketingeszköz

A zseniális, de energiaigényes, és ennyiben káros megoldást úgy hozta létre, hogy nem maga állította elő az egész sorozatot, csak annak első valahány elemét, utána ezt bárki megtehette: számítógépén bonyolult számítási műveletekkel állíthatók elő a következő elemek, és ezért az algoritmus szerint jutalom bitcoint kapnak az előállítók, bizonyos mennyiség előállítása, ahogy nevezik, bányászása esetén.

Van azonban még egy csavar a történetben: ez az összeg időnként feleződik, hogy minél nehezebb legyen az előállítás, ahogy az előállított darabszám közeledik a lehetséges 21 millió darabhoz, így lassuljon a folyamat. Most 19,5 millió darab van előállítva.

Ez teszi lehetővé, hogy kialakuljon az illúzió, hogy ugyan véges sorozat, így nem inflálódik, de mégis mindig lehet új elemet előállítani, ami hajtja azokat, akik ezzel pénzt akarnak keresni.

Így nem merül feledésbe maga az eszköz, odafigyelnek rá, sőt, rendszerint a felezések idején következik be nagyobb árfolyamemelkedés, ami alapján nem kizárható, hogy a létrehozó vagy létrehozó csoport a háttérben menedzseli is a piacot azzal a hatalmas tőkeerővel, amihez úgy jutottak, hogy az első ki tudja hány bitcoin az övék maradt, és miután ők még minimális költséggel állították elő, de ma már darabja 70 ezer dollárt ér, vagyonuk elképesztő lehet.

A növekedési korlátot közelíti

Erről persze biztosat nem tudunk, ha ügyesek, soha nem is fogjuk megtudni, de nem is lényeges. A lényeg, hogy az emberi lélektan remek ismeretével elindították a folyamatot, aminek eredménye, hogy most közel közel 1400 milliárd dollárt ér csak a bitcoin állomány, az összes kriptodevizáé pedig 2700 milliárd, és itt jutunk el növekedési korláthoz. Az összes kriptodeviza értéke annyi nagyjából, mint a világ legnagyobb cégei, a Microsoft, az Apple vagy az Nvidia értéke. 

Kép: Economx

A piacon jelen lévő befektethető pénz mennyisége véges: a világ összes tőzsdei vállalata ér összesen 100 ezermilliárd dollárt, a kötvény-, és állampapírpiac ennél valamivel kisebb. A profi befektetők pontosan tudják, hogy a bitcoin milyen kockázatú termék, ezért nem tartanak belőle hosszabb távon: csak a spekulatív pénzek kerülnek ebbe a szegmensbe.

Ez kijelöli az elméleti felső határt is, hogy meddig nőhet az árfolyam, és ettől már nem lehetünk túl messze, amit az is mutat, hogy a három évvel korábbi csúcsnál csak nagyon kis mértékben tudott feljebb menni az ár, a logaritmikus, a százalékos arányokat ábrázoló grafikon is jól mutatja a lassuló növekedést.

Se árfolyamnövekedés se hozam: ez lesz a halála

Miután ezzel tisztában vannak azok a komolyabb elemzők, akik előrejelzéseket adnak az árfolyamra, nem is említenek már tízszeres vagy százszoros emelkedési lehetőséget, hisz akkor a világ összes befeketése bitcoinban lenne. 100, maximum 150 ezer dolláros árfolyamot mernek említeni, de az már nem egy nagy lehetőség a 70 ezerhez képest: a divatos technológiai részvények sokkal gyorsabban emelkednek. 

Fölfelé tehát kicsi a tér, lefelé viszont korlátlan, és amikor a bitcoinon ücsörgők látják majd, hogy tovább nem tud emelkedi az árfolyam, viszont kamatot, osztalékot sem kapnak, akkor elmegy tőle a kedvük, miután más eszközökkel jobban járnak. Ekkor elindul majd a tömeges eladás, és jó eséllyel véget ér a hosszúra nyúló történet. Az alaptechnológia pedig tovább fejlődik: létrejönnek közben a digitális jegybanki devizák és más felhasználási módok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket FacebookonInstagramonRedditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

 Témához kapcsolódóA jelenlegi bitcoin árfolyam csak a kezdetBitcoin-ra cserélik a pesót a 276 százalékos infláció hazájábanA 70 ezer dolláros bitcoin csak a kezdet volt a CoinCash szerintCsúcsot döntött a bitcoin, de a java még hátra vanhirdetés XEconomx.hu hírlevélA gazdaság és az üzleti élet legfrissebb hírei, podcastok, pénzügyi tanácsok naponta 2x az Economx.hu hírlevelében.FeliratkozomLEGOLVASOTTABBÁllati zabálás folyik ebben a fővárosi intézményben: évi félmilliárd forint a menüA Napot is eltakarhatja a Magyarországot elárasztó sivatagi porÍgy lehet ingyen nemzetközi mobilnethez jutniTúszdráma zajlik HollandiábanÚjranyomtathatják Ukrajnát, órák alatt készülnek az épületek falaiNEKED AJÁNLOTT

INDEX

A feledékeny memóriapárna

DÍVÁNY

Veszélyes hiba ezt tenni a nyers hússal

FEMINA

Ez az ország legtermékenyebb megyéje - Itt a legmagasabb a születésszám a KSH szerint

TÁMOGATOTT TARTALOM

Hazánk egyetlen nikotinpárnagyárában jártunk Pécsett

VELVET

Ilyen tetoválások borítják Chris Evans testét – ezeket a jelentéseket hordozzák

VELVET

Ő Szikora Róbert ritkán látott felesége Keresse meg partnerét adatbázisuknkban!MÉDIAIngatlanban Otthon: A bérleti díjak mindig a fizetésekkel arányosan emelkednekA jelenlegi bitcoin árfolyam csak a kezdetOszkó Péter egy nagyon szokatlan folyamatra figyelmeztetElfelejtették a döntéshozók, hogy a tömegtermékek nélkül nincs túlélésTovábbi médiaVillanyautóként is elpusztíthatatlan lesz a Toyota Hilux? 2025-ben kiderülElkerülhetetlen lépésre készül a Toyota.Állati zabálás folyik ebben a fővárosi intézményben: évi félmilliárd forint a menü

Az elefántot és a vörös pandát is meg lehet hívni egy jó ebédre. Az állatállomány piaci értéke mindösszesen 300 millió forint.

Túszdráma zajlik Hollandiában

Több embert túszul ejtettek a hollandiai Ede városában szombaton kora reggel.

ÚJRANYOMTATHATJÁK UKRAJNÁT, ÓRÁK ALATT KÉSZÜLNEK AZ ÉPÜLETEK FALAIA Napot is eltakarhatja a Magyarországot elárasztó sivatagi por

A szokatlan jelenség miatt a felhőzet jobban szűri a napsütést.

RETTEGNEK AZ IDŐS INTERNETHASZNÁLÓK, ALJAS MÓDON VERIK ÁT ŐKETFelmérés készült a magyarok idegesítő parkolási szokásairól

A többség nem stresszel a parkolási manőverezésen.

MEG VAN A MÓDJA, HOGYAN LEHET INGYEN NEMZETKÖZI MOBILNETHEZ JUTNIBetonfalnak ütközött egy kirándulóhajó a Dunán

A baleset egy Budapestre tartó kirándulóhajóval történt egy folyami zsilipkamrában.

Kiöntött a Balaton

Viharos szél tombolt Balatonfüreden, a tó vize elárasztotta a part menti üzleteket.

PÓTOLJA ELHALASZTOTT LAKÁSCÉLÚ BERUHÁZÁSAIT A LAKOSSÁG: A FEJLESZTŐK UGRÁSRA KÉSZEN ÁLLNAKEgy globális elit uralja a világot – hiszünk benne

A hitelesség szubjektív megítélése szempontjából különbségek vannak az összeesküvés-elméletek között.

Összeszorult szívvel könnyezett Varga Judit interjúját nézve Magyar Péter

A volt igazságügyi miniszter exférje Facebook-bejegyzésben reagált.

MEGSZÓLALTAK A PROFIK: ENNYI BITCOINT ÉRDEMES BETÁRAZNIFRISS HÍREK

BLOGOKCHIKANSPLANETMeg tudjuk-e menteni a nyílt tengerek élővilágát?Ideális esetben virágzó tengeri ökoszisztémának kellene körülvennie minket.Várkonyi Gábor AutóblogRekordot döntött a használtautó-piacSzebb számokat látunk, mint amire sokan készültek.Üzletfejlesztés német nyelvterületenÉlénkülés talán csak az év közepén várhatóLefelé módosítják a német gazdaság idei fejlődésére vonatkozó prognózisokat.Maradok a pénzemnélNagy kakaós kalács tesztA gyerekkorunkba repítenek vissza a puha, foszlós kakaós kalácsok.

© 2024 Economx.hu✖

LeoMarkov Creative Commons License 2024.02.29 0 0 1812

Bitcoin is one of the most popular and valuable cryptocurrencies in the market. If you want to buy bitcoin, you need to find a reliable exchange that offers you a guarantee of security and transaction speed. One such exchange is a cryptocurrency exchange that allows you to buy bitcoins using various payment methods, such as bank transfer, credit card, electronic wallets, etc.

alt_ Creative Commons License 2023.10.21 0 0 1811

Sziasztok !

Rég írtam. Missor: felejtsétek el, vicceltem, én sem vettem, és már sehol sincs :)

A mai témánk: not random seed phrases

Az emberben felvetődik a gondolat ahogy a BIP39-es listát megnézi, hogy mi van ezekkel a pénztárcákkal,
vagyis ezekkel a 12 szavas seed phrase-ekkel:

abandon abandon abandon abandon abandon abandon abandon abandon abandon abandon abandon abandon

vagy például vegyük a BIP39 utolsó tagját 12-szer:

zoo zoo zoo zoo zoo zoo zoo zoo zoo zoo zoo zoo

Tapasztaljuk hogy ezeket nem fogadják el a hardver/szoftver wallet-ek. Azért nem, mert a 12 szó
ami valójában 12 * 11 bit = 132 bit egy checksum-ot tartalmaz az utolsó 4 biten.
A checksum generálása megtalálható a neten (de leírom ha érdekel). Így tehát ennek tudatában
eljutunk egy valós 12 szavas seed phrase-hez, melyben az utolsó szót "about"-ra kellett cserélnem:

abandon abandon abandon abandon abandon abandon abandon abandon abandon abandon abandon about

Ha telepíttek egy szoftver walletet, mondjuk a "Trust wallet" programot, és a "recovery"-t
választjátok, vagyis visszaállítjuk a pénztárcát ezen 12 szavas seed phrase segítségével,
akkor ebben a pénztárcában 1.5 millió Ft értékű ripple + ontology + egyéb kriptó LÁTSZIK.  

Persze el lehet játszani sok más ilyen seed phrase-zel, maradjunk az állatkert példájánál, ez így helyes:

zoo zoo zoo zoo zoo zoo zoo zoo zoo zoo zoo wrong

A 11 "zoo" után nemcsak a "wrong" lehet, ez a checksum-ból kikövetkeztethető.

Apropó, gondolatébresztőnek: Bruce Willis "12 majom", láttátok ? A "monkey" pont eleme a BIP39-nek :)
Mára ennyi, így is túltoltam az írást...

W_B Creative Commons License 2023.10.19 0 0 1810

Devita: ERSTE Netbroker (befektetési számla)

Valuta: holvaltsak.hu

Előzmény: Passzív befektető (1809)
Passzív befektető Creative Commons License 2023.10.19 0 0 1809

Tudom nem a témához tartozik, viszont hol érdemes devizát váltani, Wise Revolut v melyik banknál esetleg befektetési szolgáltatónál? Akár hazai tranzakcióra is lehet használni hiszen ha a másik fél elfogadja használt autó vásárláskor akkor működhet, hiszen ez egyedi megállapodás, egyedi alku függvénye.  Ti hol váltotok devizát, valutát, milyen tapasztalataitok vannak ezen a téren?

 € és $

W_B Creative Commons License 2023.10.18 0 0 1808

Na mi van a Missor-ral, visszament..?

Előzmény: alt_ (1799)
W_B Creative Commons License 2023.07.13 0 0 1804

<$0.000000000001

Előzmény: Herold (1802)
pajesz66 Creative Commons License 2023.07.13 0 0 1803

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek lenne-e létjogosulsága annak, hogy egy bányász "szervertermet" üzemeltessek? Biztosítanám a klímás teret, és az olcsó villanyt és internetet. Mennyire lehet ez életképes gondolat?

Herold Creative Commons License 2023.06.30 0 0 1802

Egy újabb shitcoin a sokezerből.

Előzmény: W_B (1801)
W_B Creative Commons License 2023.06.30 0 0 1801

Most 0.000056.

Előzmény: W_B (1800)
W_B Creative Commons License 2023.06.29 0 0 1800

Mennyi most az a MISSOR?

Úgy látom, hogy $0.0034.

 

Szóval ha 1 millióért vettél, most ér 180 ezret.

Előzmény: alt_ (1799)
alt_ Creative Commons License 2023.06.01 0 0 1799

Csak úgy írogatok, ahogy mondtátok, de térjünk vissza a Missor-ra:

Már május 15-én felhívtam rá a figyelmeteket:

https://coinmarketcap.com/hu/currencies/the-missor/

Tehát tegnap, vagyis május 31-én esett egy nagyot, 0.019-re ment le.
Vissza fog menni a 0.5 - 1.0 tartományba.

Ezért ha most 1 millió Ft-ért Missor-t veszel, akkor lesz belőle 25 - 50 millió Ft.
Tudom hogy ez egy BTC fórum, de ilyen fura ALT-okkal (mint én is :)
lehet gyorsan 10-szerezni a pénzünket.

És ne mondjátok, hogy nem szóltam időben! 

RangelA87 Creative Commons License 2023.05.22 0 0 1798

Szerintem biztos hogy loggolják a felhasználók IP címét, viszont ha VPN-t használtok akkor szinte teljes anonimitást biztosít...

Előzmény: RangelA87 (1797)
RangelA87 Creative Commons License 2023.05.17 0 0 1797

Sziasztok,

 

Próbálta már valaki a https://www.pannonswap.hu/ váltót?

Mi a véleményetek? Nekem picit gyanús hogy nincs KYC.

 

Üdv

      Bandi

alt_ Creative Commons License 2023.05.15 0 0 1796
alt_ Creative Commons License 2023.04.01 0 0 1795

De egy fontos: Quadriga

A főguru él és virul, ebben biztos vagyok, semmi kétség.

Mekkora mese, hogy meghalt Indiában, mekkora brutális átverés, nem hiszem hogy valaki ezt elhiszi...

alt_ Creative Commons License 2023.04.01 0 0 1794

Na megint irogatok csak úgy, mivel jólesik így hajnalban, amikor mindenki alszik, én nem szoktam :)

Szóval megirigyeltem egyes szoftvereket (Ledger Live, és hasonlók) hogy ha feltelepíted akkor mindig látod pontosan mennyit érnek a kriptovalutáid.

Na jó, de mi van ha nem akarsz ledger live-ot, meg egyáltalán ledger-t ?

 

Inkább írtam magamnak egy ilyen szoftvert.

A lényeg hogy json-ben definiálod milyen valutából mennyi van, mikor szeretnél venni eladni stb.

A program sima java 17 + spring boot + thymeleaf technológián alapul, jar-ként fut a saját VPS szerveremen.

A CoinMarketCap-nek van rest-api-ja (én inkább rest service-nek mondom), amiket lehet hívogatni, hogy lekérdezd

a json-öd alapján milyen kripto épp most mennyit ér. Szépen összesítget, kiírja mi hogy áll, mennyi az összérték stb.

Csináltam neki mobiltelefonos verziót, hogy az utcán is bármikor lássam a mobilomon, és felkészítettem hogy N darab embernek

is jó legyen, vagyis N darab json (portfólió) állítható be. Családilag használjuk, nem igazán publikáltam kifelé.

 

Amúgy mindenkinek ajánlom a saját VPS szervert, azt csináltok vele amit akartok, én Debian 11-es oprendszert raktam rá, nagyon tuti :)

Bocs ha valakit untattam...

 

 

alt_ Creative Commons License 2023.03.18 0 0 1793

Na még1 mondat: az itteni adminisztrátorral eddig meg vagyok elégedve, mert még nem tiltott le.

A többi kripto-s helyeken sajnos hamar letiltottak, az emberek túl komolyak, már viccelni sem lehet velük.

Lehet hogy bennem van a hiba, általában ilyen mondatokkal kezdek: "Mi az a bitcoin, a lidliben árulják ?"

Úgyhogy köszönöm a türelmeteket, és hogy meghallgattok.

alt_ Creative Commons License 2023.03.18 0 1 1792

Akkor csak úgy irogatok...

Satoshi Nakamoto-val találkoztatok már ?

Egyszer voltunk nála a feleségemmel együtt.

Vendégül látott minket, még fotóink is vannak róla. Bocs ha nem csatolom.

alt_ Creative Commons License 2023.03.18 0 0 1791

:)

Előzmény: uwu_the_great (1790)
uwu_the_great Creative Commons License 2023.03.13 0 1 1790

Õ csak úgy ír, vannak ilyenek.

Előzmény: iamtwo (1789)
iamtwo Creative Commons License 2023.03.13 0 0 1789

Hát ebből jól nem tudtunk meg semmit :)

 

Előzmény: alt_ (1786)
uwu_the_great Creative Commons License 2023.02.27 0 1 1788

Az SEC csak  munkáját végzi, álláspontja szerint az altcoinok értékpapirok, és amúgy bõven van mit rendbe tenni. A kriptók szempontjából az a fontos, hogy a jogalkotók milyen terepet biztosítanak pl. a SEC-nek. Nyilatkozatok sora arról árulkodik, hogy nem a tiltás, hanem az innováció biztonságos integrálása a cél, az EU-ban is hasonló a helyzet, kínában meg fordulat jöhet, Sanghai-ban változások indultak. Én ezek miatt úgy látom, a kriptóknak lesz még felfutása, és amúgy meg hajrá SEC, had hulljon a férgese!

Előzmény: W_B (1785)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!