Keresés

Részletes keresés

Brigi.. Creative Commons License 2017.02.01 0 0 569

Az én emailem:afeketebarany@gmail.com.

asdf_27 Creative Commons License 2017.01.31 0 0 568

Igen, én is szívesen felveszem veled a kapcsolatot :) email-en keresztül ?

Előzmény: Brigi.. (567)
Brigi.. Creative Commons License 2017.01.31 0 0 567

Köszönöm mindkettőtöknek,hogy írtatok.

Csak ha neked nem teher és úgy látod,hogy jó lenne beszélgetni erről neked is,akkor szívesen felvenném veled a kapcsolatot! 

asdf_27 Creative Commons License 2017.01.30 0 0 566

Szia Brigi! Postodon felbuzdulva regisztráltam én is ide. Sajnos én is jó ideje olvasom az általad említett másik csoportot. Tudom, mit mész keresztül, én szeptemberben vesztettem el Anyukámat, aki szintén nagyon fiatal volt :( Ugyanugy hosszú, küzdelmes időszak volt nekünk is ez, megtettünk mindent érte, utolsó percig bíztunk.. :( ha gondolod, szívesen beszélgetek veled, hátha tudok kicsit segíteni, vagy csak konnyiteni, hogy kicsit kibeszeled.. 

Előzmény: Brigi.. (564)
ejzsi Creative Commons License 2017.01.30 0 1 565

Kedves Brigi ! Mi egy házaspár vagyunk, rákkal érintve, és van három nagy lányunk, kiktől van eddig 7 unokánk. Tehát igazából a lányaink is édesanyád korcsoportja, Te pedig lehet, hogy idősebb unokáink korcsoportja vagy.

Hidd el, aki abba a stádiumba kerül, hogy nincs tovább, annak a legnehezebb, mert azt is látja, hogy ott vannak körülötte azok a hozzátartozók, akik még bíznak, hisznek, akik személyes fájdalmak közepette fogják a kezünket, nem akarnak elengedni. Pedig menni, sajnos muszály, hittől - reménytől, elhatározástól, reménységtől függetlenül. Sajnos, az ember sok mindent megérez, akkor is, amikor már nem tud / akar róla beszélni, mert ő meg a visszama-radtakat akarja megóvni,számukra a leszakadást enyhíteni.

De erre jó többieknek az emlékképek / emlékezet.

Mindazt a szépet, a jót, a meg sem nevezhetőt rád bízta édesanyád,- amit igazán nem is lehet leírni, megnevezni, hiszen ebben olyan dolgok vannak, mint arcjáték, testbe- széd, hangsúly, de esetleg a nézés, a mosoly stb.-  hogy add tovább gyermekeidnek és környezetednek, és akkor - ha ezt teszed - szelleme még sokáig - ha nem a Te életedben-  veletek fog élni,-

-hiszen a nehéz fordulatokban terhes időkben visszagondol- hatsz arra, hogy ő hasonló esetben hogyan is reagált, milyen tanácsot adott, és milyen tanácsot adna ma, vagyis akkor, amikor dönteni - állást foglalni kell.

Sokszor olvasni temetőkben: Csak az hal meg, akire nem emlékeznek. A valóság pedig az, hogy aki bennünk el nem múló emlékképeket hagyott, az mindaddig velünk él, példát mutat, míg az emlékképe tudatunkban előhívható.

Mielőbbi megnyugvást a megváltozhatatlanban, és békét a jelenben, melyet ural a múlt és talán leginkább a jelen fel- dolgozása a jövő érdekében.

( hiszen egy meghatározó sze- mélyiség hiányzik - az édesanya kisugárzása azonban a résztvevők számára a jelenben még él.)

De azért ezt sem kell túlragoznunk, érzelmeink megnyilvá- nítása olyan nehezen detektálható, hogy erre még mérőesz- köz kísérletek sem készültek.

Előzmény: Brigi.. (564)
Brigi.. Creative Commons License 2017.01.29 0 0 564

Sziasztok.

Júliusban elvesztettem a legfontosabbat,édesanyámat. 2 év küzdelem után,tüdőrákban. Sokat olvastam a Rák,avagy a szomorú valóság fórumot,sokszor segített és sokszor együtt sírtam a többiekkel,akiket csak nick nevükről ismerek. Sosem írtam abba a fórumba és ide pedig végképp soha nem szerettem volna,annyira bíztunk,annyira küzdött és élni akart az én gyönyörű,fiatal 49 éves anyukám!

Most mégis rászántam magam,hogy írok,mert egyszerűen nem térek napirendre. Apukám,testvérem és férjem sem tud megnyugtatni. 

Máshogy fogják fel az egészet,igaz,talán nem is voltak a végén annyit anyuval,mint én. Jó lenne egy sorstárs,aki ugyanezt átélte,ezt a fájdalmas betegséget,végignézte tehetetlenül,s azt,hogy az életerős,mindig minden kemény próbát kiálló szerettét,hogyan emészti fel a rák :''(,jó lenne valakivel erről beszélgetni. Tudom,baromság,de nem bírok ránézni 50 évesnél idősebbekre,elkap a sírás,és eszembe jut anyu,ő miért nem élhet,ők pedig miért? Nem bírom nézni az utcán sétáló anya-lánya párokat,dühös vagyok,haragszom a világra.Ne haragudjatok,akit zavar,amit írok,de ha van valaki,akinek szintén jó lenne egy sorstárs és ezt az egészet túlélni,jó lenne vele beszélgetni,néha úgy érzem beleőrülök a fájdalomba. :'(

arnys2 Creative Commons License 2016.05.30 0 0 563

Édesapám ma négy éve halt meg tüdőrákban.

timte Creative Commons License 2016.04.13 0 0 561

Szia! Énis nemrég vesztettem el egy szerettemet, és nagyon fájt szenvedni látnom őt. Az utolsó napok és a temetésig eltelt idő nagyon rossz volt, de idővel könnyebb lesz. sok idő kell, de napról napra könnyebb, és egy idő után már nem arra fogsz emlékezni hogy szenvedett.

Előzmény: Hajnalkaszk (560)
Hajnalkaszk Creative Commons License 2016.04.03 0 0 560

Sziasztok.én most regisztráltam, nem nagyon tudom hogyan mennek itt a dolgok még...azt hittem erre nem most fog sor kerülni, de sajnos megtörtént!!4 napja vesztettem el a bátyámat, hihetetlen még most is!!és a legrosszabb még hátra van, a temetés!!

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.08 0 0 559

hihetetlen :-(

Előzmény: Andris8 (558)
Andris8 Creative Commons License 2015.03.14 0 0 558

Ma 1 éve, hogy Alíz végigért földi útján, sose feledem, rengeteg erőt merítettem a szavaiból!

Isten veled Alíz!

Andris8 Creative Commons License 2015.03.14 0 0 557

Sajnos nem tudunk változtatni semmin, kegyetlen nehéz így az élet, de helyt kell állni. Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, szerintem mindent megtettél, amit lehetett.

Előzmény: Törölt nick (556)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.14 0 0 556

abszolút veled érzek Andris, én majdnem 2,5 év után sem tudom elfogadni anyukám halálát.

nagyon sokszor szoktam vele álmodni, a legrosszabb, amikor a hiányát álmodom, elmondhatatlanul rossz érzés.

ezzel együtt kell élnünk és nem könnyű.

bennem még mindig a lelkiismeretfurdalás dolgozik, hogy vajon megtettem-e mindent érte, nem tudom.

akkor úgy gondoltam igen, de utólag úgy érzem, lelkileg sokkal jobban kellett volna támogatnom.

minden percben hiányzik.

Előzmény: Andris8 (555)
Andris8 Creative Commons License 2015.02.14 0 0 555

Köszönöm szavaid, én egyszerűen le vagyok dermedve, még kiírni se tudom magamból a bánatot igazán, nagyon, de nagyon hiányzik édesapám, anyukám halála után ő volt a legnagyobb támaszom. Ez a gyász a gyászban teljesen kiüt mentálisan, csak a futás és a munka köt le. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ez megtörtént, olyan ürességet érzek, hogy leírhatatlan, mintha lelassult volna az idő és mindent lassított felvételen néznék, őszinte ámulattal nézem a gondtalannak tűnő, hétköznapi embereket, hogy egykor én is ilyen voltam...... Most meg mintha a világ összes terhe a vállamat nyomná....

Előzmény: Törölt nick (554)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.02 0 0 554

őszinte részvétem, andris.. nem tudok sok biztatót írni, mert nincsenek szavak. nekem 1,5 év telt el, de még mindig alig járok a temetőbe, nem bírom. de nincs nap, hogy ne gondolnék vagy 10 x apukámra, minden apróságról eszembe jut , és pokolian hiányzik. csakhogy érzem, hogy velem van. sok jel van. és már más is észrevette, hogy nem kamuzok. és ez adja az erőt, hogy túléljük. 

Előzmény: Andris8 (552)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.02 0 0 553

ne haragudj, csak most találtam meg a kérdésed! nem tudom :-(

Előzmény: anyateve (536)
Andris8 Creative Commons License 2015.01.27 0 0 552

Köszönöm, igyekszem vigyàzni. Bár annyira magam alatt vagyok, hogy még futni se voltam az elmúlt napokban, szenvedek nagyon, belefáradtam, hogy erősnek kell lennem mindig.

Előzmény: solemare (551)
solemare Creative Commons License 2015.01.20 0 0 551

Szomorúan olvastam soraidat, őszinte részvétem!

Vigyázz magadra Andris

Előzmény: Andris8 (550)
Andris8 Creative Commons License 2015.01.18 0 0 550

Köszönöm, ma kicsit legyőztem magam és vízkereszt óta újra futottam egy komolyat. Közben úgy éreztem, hogy nem vagyok egyedül, valami megmagyarázhatatlan nyugalom töltött el.

Előzmény: tabátos1 (549)
tabátos1 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 549

Veled vagyok...

Előzmény: Andris8 (548)
Andris8 Creative Commons License 2015.01.16 0 0 548

Andris8 Creative Commons License 2015.01.16 0 0 547

Ma volt édesapám temetése. Egy korszak lezárult, olyan ürességet és fájdalmat éreztem, hogy egy bizonyos ponton már a tudatom blokkolta a további szenvedést. Nem nagyon tudok írni most, mert kesze kusza minden, minden a nyakunkba szakadt.

Isten nyugosztaljon drága jó édesapám!

Andris8 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 546

Köszönöm!

Előzmény: kisidi (545)
kisidi Creative Commons License 2015.01.05 0 0 545

Részvétem Andris! :(

Előzmény: Andris8 (541)
suzanne22 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 544
Andris8 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 543

Annyira, de annyira hiányzik apukám, hogy beleszakad a szívem, úgy érzem, hogy nem sokáig bírom tartani magam, ez már tényleg sok volt nekem.

Andris8 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 542

Köszönöm, igyekszem a legjobb tudásom szerint talpon maradni, akkora trauma van bennem, hogy még kitörni se tudott belőlem az események gyorsasága miatt. Bő 4 hete még rendezett életem volt, készültünk az ünnepi időszakra, erre a sors porig rombolta az újraépített kis életemet, annyi fájdalmat, szenvedést éltem meg és láttam ebben az 5 évben, hogy azt nem kívánnám a világ legrosszabb emberének se. Tudom, hogy vannak nálam nehezebb sorsú emberek is és tartják magukat. Egy filmsorozatban elhangzott egy mondat, ez cseng a fülemben:

"Isten azt akarta, hogy erős légy, ne boldog." 

Előzmény: Törölt nick (540)
Andris8 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 541

Köszönöm, tudom, hogy erősnek kell lennem, nincs más választásom. Brutálisan nehéz minden, de mennem kell előre.

Előzmény: _chillout_ (539)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 540

többször eszembe jutottál, arra gondoltam, hogy biztos azért nem írsz, mert jobban vagy, nincs szükséged a topikra.

erre nem gondoltam volna, nagyon sajnálom, részvétem.

régen csak egy buta mondásnak tartottam, ha valaki aztmondta, ami nem öl meg, az megerősít, de most már tudom, hogy ez tényleg így van.

bízom benne, hogy apukád tanácsa és hozzáállása segíteni fog neked és a tesódnak. sok erőt!

Előzmény: Andris8 (537)
_chillout_ Creative Commons License 2015.01.04 0 0 539

Nehéz év áll előtted, légy erős! Részvétem apukád halála miatt :-(

Előzmény: Andris8 (537)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!