Keresés

Részletes keresés

Morningstar17 Creative Commons License 17 órája 0 0 1202

Every lives matter!!!

Morningstar17 Creative Commons License 2024.03.17 0 0 1201

Nekem már az se számít, ha a békét Trump hozza el, de be kéne már fejezni ezt a barom háborút... és nem csak ezt! 

 

Trágyaözön vég nélkül.....:((((

 

https://www.wssz.hu/hu/article/joslas-a-tragyaozonrol

Morningstar17 Creative Commons License 2024.02.01 0 0 1200

Hodor!!!!!!!!!!!!!!!!

Morningstar17 Creative Commons License 2024.01.27 0 0 1199

Isten nem halt meg, és nem bújt el, ... csupán az ember vak!

Morningstar17 Creative Commons License 2024.01.26 0 0 1198

Védett rettegett a védtelentől, és ezért a védtelenre támadt. - Ezt is sikerült elérni! -:(

idooogeep Creative Commons License 2024.01.26 0 0 1197

Valahol itt és ott, azaz mindenhol és sehol emberek beszélgetnek.
Néha szóba jön a kor csodája,. melyet valami féle okból Covid-nak neveztek el. Ezt talán az illetékesnek könnyebb volt megjegyezni a Vuhan szót. De végül is mindegy.
Álljon itt  két rövidke történet, ami gyakorlatilag ugyanarról szól, a halálról.  Csak az egyik  napjainkban játszódik, a másik pedig pár évszázaddal korábban.

                                 Jöjjön a régebbi:

 

 Operatív Törzs jelentések a 18. századból.

 


1709. évi pestisjárvány
— BUDA. ,, . . . döghalál pusztitá Buda város város lakóit.”
szeptember 27—december 25. — JÁSZDÓZSA. Erős pestis. A halálozások száma 425. (Anyakönyvi bejegyzés.)
KECSKEMÉT táján az holott in junio kezdett grassálni az pestis, de egész HEVES vármegyét is és PESTET in augusto, septembri et 8bri elpusztítja, azután BORSOD vármegyében is erősen kezde pusztítani, in novembri et decembri MISKOLCZ, SZIKSZÓ, MEGYASZÓ, azután az egész HEGYALYLYAI városok, TÁJÁT is, úgy az BODROGKÖZT, itt is EÖRT, DARMÁT (= ÖRDARMA) és KAPÓST (= NAGYKAPOS), MOKCSA tájékát is úgy-annyira, hogy mind három büntető ostora Istennek: az dög, fegyver és éhség keményen érdekli, s majd elpusztítja maroknyi nemzetünket.”


MAROSVÁSÁRHELY. „A harcz iszonyaihoz még pestis is járult, mely 1709-ben oly mértékben pusztított [Maros-]VÁSÁRHELYT!’, hogy a tanulók mind haza bocsáttattak. Harangozni, temetni és a város határáról kimenni nem volt szabad. A katholikusok az utczáról fenyőborssal füstölve gyóntak. VÁSÁRHELYT! három és félezer (= 3500), MAROSSZÉKEN 18 000 ember lett a járvány áldozata, s e mellett marhavész is dühöngött, melyben VÁSÁRHELYnek csaknem minden szarvasmarhája eldöglött.”


- KECSKEMÉT és környékén is a pestis nagyon pusztít.
május 5. EPERJES. Itt eddig pestisben 12-en haltak meg
május—szept. 29. KISKUNHALAS. Májusban döghalál pusztitá a várost, s csak Szent Mihály nap táján szűnvén meg, 1300 egyént ragadott el.
augusztus. MAGYARORSZÁG. A pestis a legkülönbözőbb helységeken pusztít.
— EGER. 1709-dik esztendőben az egész Hazában elterülvén a’ pestisnek mirigye, sőt a’ századok óta nem tapasztalt hideg is gyötörvén az embereket.”

- MÁGYARORSZÁG és ERDÉLY országokban ebben és a következő esztendőkben nagy döghalál uralkodik.
- „pestis fertőzte meg Moldvából Gyergyószékbe terjedve át, kevés helyet kivéve, majd az egész hazát.”


ERDÉLY.: Pestis. 1709.
— SZIKSZÓ. A pestis elkövetkezik.
— SZENTES. „Döghalál 900 lakost seprett el.”
— „SZIKSZÓN nyolcat is kellett temetni egy nap; összesen 800-an haltak meg ekkor.”
— ERDÉLY. „1709-től tiz éven át pestis pusztította a lakosokat.”
— ERDÉLY. 1709-ben kezdődött a nagy pestis. Moldovából hurcolták át, s már 1710-ben egész Erdélyt ellepte. Gidófalvi Gábor így ír erről Apornak: „Szebenbe az pestis béjött, 24 óra alatt két háztól 10 ember halt ki, az házokat be is pecsételték; az urak és főrendek, az kitől melyre lehetett kiszaladoztak, az mi 180 ember döglött meg. Elannyira, hogy az utczán járó ember feldől s meghal.”


ERDÉLY. „Mind Erdélyben, mind Magyarországon pusztító döghalál volt, melyhez hasonló soha Erdélybe nem volt, mióta ember kezdette lakni. Az elmúlt [1708] esztendőben Havas Alföldében Bukaresten kezdődik a pestis, oda Törökországból jött. . . Már az előtt is sokszor volt ERDÉLYBEN pestis, sokan meg is holtának, de ugyan maradtanak is még emberek a pestises helyeken, de most valahová beeshetik, éppen mind kitakarítja a mirigyhalál a lakosokat. ...”


— Júniusban és a következő hónapokban a pestis MEDGYESEN, SEGESVÁROTT, KÜKÜLLÖ és TORDA megyékben, UDVARHELYEN és GYERGYÓSZÉKEN a lakosság nagy részét elpusztította.
— A pestis ERDÉLYBEN sok ezer embert megölt.
— SOPRON M. „pestis és éhség dúlt az egész megyében.”
— SOPRON. Január faggyal kezdődött, amely annyira tartóssá vált, hogy ember emlékezet óta ritkán volt keményebb, keservesebb mint 5-étől 12-éig. Ha egy-egy napig enyhült is valamelyest, de 18-án ismét erőre kapott, hóesés hóesést követett, aztán fagyra fagy következett egészen a hónap végéig. Február hóban folytatódtak a fagyos napok, sőt 3-án és 4-én a borzalmas hideg ellenére is havazott, és oly erős, viharos szél fújt, hogy alig hagyhatták el az emberek a házat, sima talajon is feldőlés fenyegette őket. Ez évben tehát bevált a paraszti megfigyelés, mert febr. 2-án sütött a nap, tehát utána is folytatódott a fagyos téli időjárás. Viszont ujholddal enyhült a fagy. 18-án, 19-én ismét folytatódott a téli zordság; 25-én és 26-án nagy havazás. Ez a szeles, hideg, havas időjárás márciusban is kitartott, egészen a tavaszi napéjegyenlőségig. Ez az év tele borzalmas hidegével, rémes viharaival és a hő magasságát tekintve emberemlékezet óta a legkeményebb volt. Mig végre kidühöngte magát a tél. Április igen kellemes, derült, meleg volt. Május mégis hideg, esős, sőt 17-én havazott. Júniusban végre meleg, száraz időjárást jegyezhettünk fel.

https://library.hungaricana.hu/hu/view/VizugyiKonyvek_195/?pg=38&layout=s

 

                                    És itt az utóbbi:

 

 

"Svájcban egy egykori kormánytag, aki annak idején a kormanyzati kovid-politikáért is felelős volt, most azt nyilatkozta, hogy a kovid tömeghisztéria volt és az oltás a pharm cégeknek hozott hasznot.

 

Ueli Maurer 2009-től 2022-ig volt kormánytag, így ő is felelős volt a lezárásokért és a kovid politikáért. 2022 decemberben lépett ki. Most keresi a nyilvánosságot és leszámol a saját kovid intézkedéseivel. Így pl. egy félórás interjúban elmondta, hogy az ún. pandémia egy tudatosan keltett hisztéria volt, és őt megrémítette az a tömeghipnózis, ami zajlott. Politikailag túllőttek a célon, ugyanis már hamar világos volt, hogy nem lesz olyan veszélyes, mint ahogy azt állították. Az oltásról azt mondta, "eljátszottuk, hogy vannak abszolút hasznos oltások. És most meg kell állapítani, hogy ez csak szöveg, (forró levegő), több levegő, mint valós tartalom. A nyertes a Big Pharma, anyagi értelemben. Nem meglepő módon a mainstream média fel van háborodva. Az NZZ azt írja, Maurer egyre radikálisabb lesz és olyan, mint a konteósok, koronatagadók. A Blick szerint a konteósok szája íze szerint beszél és meredek nézetei vannak. Az SVPben is bosszúságot okoz Maurer. Sőt, döbbenetet. Egy párttag a WHO számait idézi, miszerint az oltás csak Európában 1,4 millió életet megmentett. Másoknazt mondják, az oltás nagyon jól ki van kutatva, Maurer pedig nem ért hozzá és mégis ellenkezik a szakértőkkel. Ezek jól ismert érvek. A német professzor és az első perctől lezdve kovid-kritikus kommentálta Maurer pálfordulását. Szerinte Maurer magas rangú kormánytagként felelős volt a svájci lezárásokért, és most ezt helyesen tömegpszichózisnak nevezi. Ez tiszteletre méltó, ugyanis az első politikus, aki beismeri a súlyos hibákat. A Weltwoche is gratulál Maurernak és úgy véli, a mainstream sikoltozása pont az ő nézeteit igazolja. Nicolas Rimoldi, a Mass-Voll (Kb betelt a pohár, vagy mértékkel) polgári mozgalom szóvivője szerint ez kevés. Szerinte Ueli Maurer beismeri a kovid-hazugságot és a saját hibáját is - bravo. Így akarja kihúzni magát a felelősség alól? Biztos nem. Ueli is benne volt. Ueli is belehajszolta az embereket az mrns oltásba és uszított az oltatlanok ellen. Ueli sem kért soha bocsánatot. Nem felejtünk. Én nem bocsájtok meg."

Morningstar17 Creative Commons License 2024.01.25 0 0 1196

A dezinformáció korában már nem a sorokat, hanem a sorok között kell olvasni.

Morningstar17 Creative Commons License 2024.01.25 0 0 1195

Egy 2017-es cikkében Harari azt vizionálta, hogy a folyamatos technológiai fejlődés és a mesterséges intelligencia (MI) területén elért eredmények révén 2050-re egy új embercsoport jöhet létre. Az ebbe a kategóriába tartozó emberek alkotják majd a „mihasznák társadalmi osztályát”, akik nemcsak hogy munkanélküliek, de egyben alkalmazhatatlanok is.[29] Érvelése szerint ennek az új társadalmi osztály kezelése gazdaságilag, társadalmilag és politikailag is az emberiség legnagyobb kihívása lesz az elkövetkező évtizedekben.

 

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Yuval_Noah_Harari

idooogeep Creative Commons License 2024.01.24 0 0 1194

bocsánat, hogy össze-vissza függtem.

idooogeep Creative Commons License 2024.01.24 0 0 1193

Sajnos vannak emberek akik bizony ennyire hülyék! 

Bár a 20-at kicsit túlzásnak tartom, egy 5- szörös is kellően megtenné a magáét.  a minap olvastam, hogy  a kínaiak  Megint mesterkednek. Valami piaici tobzoskából nyert anyagból készítettek egy olyant, ami 8 beadott egérrel 3 nap alatt totál végzett. Ez eddig tökéletes siker.- Csak kérdés mi van ha elszabadul és esetleg mutálódik, és elkaphatja az ember is?

Előzmény: Morningstar17 (1192)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.01.24 0 0 1192

"Elméletben létező vírus, ami 20 X halálosabb"...??? Van aki azzal foglalkozik, hogy vírusokról elmélkedik, vírusokat talál ki?

 

Nooormális??? Ez nem közveszéllyel fenyegetés?

Morningstar17 Creative Commons License 2024.01.15 0 0 1191

Na mit dobnak a globális kockázók nekünk? 

idooogeep Creative Commons License 2024.01.10 0 0 1190

Mikor érti meg meg  egy gép a közismert mondást: ami nem megy nem kell erőltetni.

idooogeep Creative Commons License 2023.12.22 0 0 1189

Muszáj mindenkinek haragudni?

Morningstar17 Creative Commons License 2023.11.26 0 0 1188
Morningstar17 Creative Commons License 2023.11.18 0 0 1187

illúzió-mátrix

Morningstar17 Creative Commons License 2023.11.09 0 0 1186

Indul a Harácsony!!!

Morningstar17 Creative Commons License 2023.11.07 0 0 1185

Minden mindennel összefügg! 

Előzmény: Törölt nick (-)
Morningstar17 Creative Commons License 2023.11.06 0 0 1184

Kali-juga

Előzmény: idooogeep (1183)
idooogeep Creative Commons License 2023.11.06 0 0 1183

Ez a világ- a mi világunk- már teljesen ki van fordulva magából.

Előzmény: Morningstar17 (1182)
Morningstar17 Creative Commons License 2023.11.06 0 0 1182

Amíg Godzilla grasszálhat nyugodtan mindenfelé, a cickánykölyök csak járjon keveset, és csak lábujjhegyen, mert nagy a biológiai lábnyoma! - Agy...sz!!!

Morningstar17 Creative Commons License 2023.11.01 0 0 1181

Milyen világ az, ahol azért kell fizetnem, hogy ne kelljen néznem annak a reklámját, amit amúgy sincs sincs pénzem megvenni?

Morningstar17 Creative Commons License 2023.10.30 0 0 1180

Hodor!!!

Morningstar17 Creative Commons License 2023.10.20 0 0 1179

"Az elemző hozzátette: Európa tavaly decemberben embargóval sújtotta az orosz olajat, amivel beszerzési lehetőségei beszűkültek. Mivel a kontinens importra szorul, az izraeli háború eszkalációja, vagy a szankciók kiszélesedése tovább szűkítené energiapiaci mozgásterét, ami a költségek emelkedéséhez és az ellátási kockázatok növekedéséhez vezetne. Az eszkaláció nemcsak geopolitikai, de energiapiaci és gazdasági szempontból is ellentétes Európa érdekeivel. A politikai vezetőknek tehát minden olyan lépést célszerű elkerülniük, ami hozzájárulhat a feszültségek fokozódásához."

 

Nem hogy ilyet lépnek, egyenesen erre menetelnek! 

 

https://www.youtube.com/watch?v=BeSCX85w4P0

idooogeep Creative Commons License 2023.09.30 0 0 1178

Ne erőltessük ami nem megy

Morningstar17 Creative Commons License 2023.09.26 0 0 1177

EU-tanázia

idooogeep Creative Commons License 2023.09.25 0 0 1176

Semsem ország napos kertje.

idooogeep Creative Commons License 2023.09.09 0 0 1175

Tombola nyár. De nem lehet rajta nyerni:-)

Miracle20 Creative Commons License 2023.09.01 0 0 1174

Álmodhoz kell egy jobb ágy,

De vigyázz,

Ne legyél jobbágy!

idooogeep Creative Commons License 2023.06.02 0 0 1173

                                                   Vers

Baranyi Ferenc: Tudod-e, mit teszel?

 

Mikor csalóra adod a voksod:

tudod-e, mit teszel?

Mikor a karvalyt hattyúnak mondod:

tudod-e mit teszel?

Mikor sugárként hódolsz a ködnek:

tudod-e mit teszel?

Mikor nem sírsz, ha másokat ölnek:

tudod-e mit teszel?

Mikor gyáván vagy színlelve tapsolsz:

tudod-e mit teszel?

Mikor botlás csak, hogy igazat szólsz:

tudod-e mit teszel?

Mikor mosolygod csak, ami sanda:

tudod-e mit teszel?

Mikor süketvak vagy készakarva:

tudod-e mit teszel?

Mikor nem hallod kételyedet meg,

s nem nézed azt, mi kínos szemednek:

tudod-e mit teszel?

Ha tudod – sírig élj megvetésben.

Ha nem – megbocsát Isten. De én nem!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!