Keresés

Részletes keresés

Silvergold9 Creative Commons License 2024.02.02 0 0 71

Szia!

 

Jelen! Nem tudom, olvasod-e még ezt, de már vagy 2 éve küzdök ilyesmi problémával... Nem sokára műtenek majd, leszedik az összes papillát+ még kitudja mit, ami gyulladt 😅

Veled mi a helyzet azóta?

Előzmény: Nnicki (51)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.01.16 0 0 70

Szia!

Mennyi idő után gyógyult be a repedésed?

Előzmény: QqriqBp (69)
QqriqBp Creative Commons License 2022.01.08 -1 0 69

Sziasztok,

 

azt hiszem nálam megvan a végleges megoldás, így megosztom veletek:

- kognitív terápia egy alapos pszichológussal (szó szerint belazulsz tőle:)

- intim torna (akár napközben is, ha eszembe jut)

- ujjal, vagy dilatorral való tágítás LEGALÁBB heti 5x, 10-15 percig. A tágítást vazelinnel végzem, és a végén Reparonnal bekenem az egész területet. Szerintem ez segített egyébként a legtöbbet, mert ahogy lazult a záróizmom és múlt a feszessége, így lett jobb a vérkeringés és múltak el a problémáim..

Emellett útifűmaghéj kapszulát szedek, amitől a székletem is rendeződött.

hajrá mindenkinek!:)

Ligth Creative Commons License 2021.10.10 0 0 68

Neked hamar elmúlt??Vagy mennyi idő ez??Krémet  vagy kúpot kaptál rá??

Előzmény: Adad-nirari (66)
Ligth Creative Commons License 2021.10.10 0 0 67

Mert ha Reparonnal megküldöm,akkor mintha kicsit jobb lenne!Okés elmegyek mindenképp,köszi a segítséget!!

Előzmény: Adad-nirari (66)
Adad-nirari Creative Commons License 2021.10.08 0 1 66

Menj el egy proktológushoz, és nézesd meg. Elsőre nekem is a prosztatát gondolták problémának, de nem az a bűnös, hanem egy végbélmirigy.

 

Előzmény: Ligth (65)
Ligth Creative Commons License 2021.10.07 0 0 65

Sziasztok!!

 

Honnan tudhatom,hogy mi a különbség krónikus prosztata gyulladás vagy végbél gyulladás között??Mert voltam urológusnál de azt mondják,h nincs begyulladva a prosztatám,de érzem a végbelem,h néha "kapa" meg kicsit ég??Volt nektek is ilyen??

Fender84 Creative Commons License 2021.07.03 0 0 64

Ami segít még végbélrepedésnél, ha wc papír helyett bidét vagy zuhanytust használok. Utána pedig egy nagyon puha kendővel felitatom a vizet. Semmiképp sem szabad dörzsölni a területet törülközővel, vagy wc papírral. Remélem segít másoknak is ez a néhány tipp.

Fender84 Creative Commons License 2021.07.03 0 0 63

Sziasztok!

Én fél éve küzdök végbélrepedéssel, ami eleinte nagyon fájdalmas székelléssel járt. Jelenleg a fájdalom enyhült de viszketés, kellemetlen érzés megmaradt sajnos (főleg wc után). Nagyon figyelek, hogy lágy legyen a széklet, de így is sokszor felkarcolja újra és újra. Többféle kúpot kipróbáltam, amiből a szteroidos vált be legjobban, de azt nen szabad hosszú távon alkalmazni. Ha tésztát vagy pizzát eszem, vagy alkoholt iazom, akkor mindig sokkal rosszabb a széklet állaga és felsérti a nyálkahártyát. Sok folyadékot iszom és sok zöldséget, illetve gyümölcsöt eszem. Azóta jobb, de sajnos nem szűnt meg teljesen. Ami segített még, hogy székelés előtt bekenem vazelinnel a végbelem. Ez védi a külső részt és regenerálja a bőrt. Bármelyik gyógyszertárban lehet kapni. Nekem sajnos nem váltak be egyéb kenőcsök végbélrepedésre. 5x voltam eddig összesen 2 proktológusnál, de teljesen nem tudták megszüntetni a problémát :( Kitartást és jobbulást kívánok mindenkinek!

M4r3c1 Creative Commons License 2021.06.28 0 0 62

Kedves Mindenki!

 

Én is szeretném felvázolni a helyzetemet. 1 hónappal ezelőtt  volt egy erős széletem és némi vérzés is társult hozzá. Sajnos azóta éreztem végbél tájéki fájdalmat változó intenzitással. Az első magán proktológus ránézésre azt mondta vébélrepedés és adott egy kenőcsöt. Sajnos ettől nem lett jobb de rosszabb miként végig futottam itt a fórumon igen. Elmentem hát egy másik dokihoz aki már megcsinálta az első 10 centi türözést aminek során kiderült, hogy nincs sem végbélrepedésem sem aranyerem, ezzel szemben krónikus prosztatagyulladásom valószínüleg igen. Ha a másik dokinál maradok lehet ki sem derül. Nem is gondolná az ember, hogy milyen tüneteket produkál a prosztata. Na mind1 most szereznem kell egy urológust, de szeretném ajánlani Dr Szerémy Zsolt proktológust Tataán. Remek környezetben alaposan vizsgáló orvos és a lehetőségekhez mérve nem drága.

 

Mindenkinek jobbulást kívánok.

Törölt nick Creative Commons License 2021.06.26 0 0 61

Kedves habarcs,

próbáld meg az ujjal, vagy dilatorral való tágítást.

napi szinten, oldalt fekvő helyzetben, 5-10 percet rászánva, csodákra képes!

nekem a tágítás segített a legtöbbet a terápia mellett, remélem Neked is működni fog!

jobbulást kívánok!:)

Előzmény: habarcs67 (60)
habarcs67 Creative Commons License 2021.05.17 0 0 60

Üdv mindenkinek,

Az én történetem 7évvel ezelőtt kezdődött, aranyérrel pár év múltán több orvos felkeresése után az aranyér okozta fájdalom elmúlt, már örültem is hogy vége a fájdalmas éveknek, de tévedtem fissura jött elő, és azóta nem tudok kikeveredni belőle. Szegedi vagyok jártam a, Baradnai G politológusnál és még sorolhatnám, csak ideig óráig tudott segíteni, mostanság már elég sokat fáj, így idegileg is kivagyok, nem tudom mi tévő lehetnék, már unom az orvosokat, sok bizodalmam már nincs. Ha van valakinek használható ötlete kérem írjon.Köszönöm  jó egészséget kívánok.  

Törölt nick Creative Commons License 2021.02.25 0 0 59

Sziasztok,

elnézést hogy csak most válaszolok, nem jártam erre..

az én pszichológusom sajnos most nem vállal új klienseket, de ha olyan szakembert kerestek, aki kognitív terápiával dolgozik, az jó lehet. Nekem legalábbis az vált be.

8-10 alkalom, alkalmanként 6-8.000 forint.

remélem tudtam segíteni, jó gyógyulást Mindenkinek!

222katka Creative Commons License 2020.12.05 0 0 58

Kedves Aloooha,

Elküldenéd légy szíves nekem is a szakember elérhetőségeit? Hasonló problémával küzdök én is.

aurora65 Creative Commons License 2020.12.04 0 0 57

Szia aloooha! Nekem is megadnád a szakember elérhetőségét? Nagyon köszönöm! jorgaur@gmail.com

Előzmény: Törölt nick (43)
Kolili Creative Commons License 2020.08.08 0 0 56

Kedves Aloooha! Örülök, hogy jobban vagy! Szeretném megkérdezni én is a terápiás szakember elérhetőségét. Nagyon köszönöm, ha elküldenéd: kolili25@gmail.com a címem. Én is beteg vagyok 😔 Jobbulást, kitartást kívánok mindenkinek! 

szaboka01 Creative Commons License 2020.07.14 0 0 55

tiszteletem,nekem soha nem volt semmilyen végbéltáji problémám,most 56 évesen székletemben egy benyomódási csík van ami néha véres,,,ha valakinek volt ilyen esettel dolga ,kérem ossza meg velem,,köszönöm

Fuzke Creative Commons License 2020.07.01 0 0 54

Szia, nekem igen, bár nem biztos, hogy ugyanarra gondolunk.

Nekem kívül a gátnál van egy bőr "tag" duzzanat dudor nem is tudom, hogy hívjam.... ami be van gyulladva.

Előzmény: Nnicki (51)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.29 0 0 53

Sajnos a sipolyból jelenleg egy szép kis tályog lett amit hamarosan fel kell nyitni! 😭

Azt mondta a doki, ha elviselhetetlenül fáj és lüktet akkor nyomás a sebészette!

Aztán pedig minimum fél év múlva megcsinálja a sipoly műtétet!

Előzmény: Zsoleszka1986 (48)
Nnicki Creative Commons License 2020.06.24 0 0 52

Szia banánturmix97!

Követed még a fórumot? Olvastam, hogy Salofalk kúpot kaptál. Segített?

Előzmény: banánturmix97 (42)
Nnicki Creative Commons License 2020.06.24 0 0 51

Sziasztok!

Anopapilla- és/vagy kriptagyulladása (anopapillitis, cryptitis) volt valakinek? Elmúlt valamilyen kezeléstől vagy csak műtét segített? Nagyon el vagyok keseredve, ráadásul sajnos egyelőre a szenvedés van a WC-n, mert két orvos két vélemény, és csak időszakos javulás. 

Swtrooper Creative Commons License 2020.06.06 0 0 50

KINEK VOLT KRÓNIKUS REPEDÉSE?

Törölt nick Creative Commons License 2020.05.29 0 0 49

Egy pofon egyszerű módszerrel megszüntethető minden aranyeres probléma, nem kell több gyógyszer, kenőcs, nincs szükség műtétre, nem kell orvosokhoz járni kezelésekre. Nem kerül jóformán semmibe és tökéletes megoldást nyújt mindenkinek.

A lényege az érintett bélszakasz tehermentesítése, megóvása, fokozott védelme, a széklet útjának megkönnyítése révén. Gondoljunk arra, hogyan küszöbölik ki pl.a fűrészgépek és egyéb ipari gépek esetében a súrlódás okozta károsodását az alkatrészeknek, a forgó, mozgó kerekeknek  idő előtti tönkre menetelét! Ugyanezen elv mentén lehet a széklet  súrlódását a bélfallal csökkenteni, redukálni arra a szintre, hogy ne okozza a bélfal sérülését, gyűrődését vagy pedig a már megbetegedett bélfal további károsodását, fájdalommal járó berepedését, gyulladását, irritációját, vérzését.

Zsoleszka1986 Creative Commons License 2020.05.28 0 1 48

Sziasztok!

 

34 éves pasi vagyok, már kamasz korom óta van aranyerem, de soha nem volt kritikus egészen tavaly novemberig! Akkor volt egy munkahelyi stressz és elég durván kialakult. Akkor mentem el először orvoshoz! Ahhoz képest, hogy magánrendelésre mentem, nem volt valami korrekt a doki. Szerintem 10ezer forintért nem egy 5 perces vizsgálatra számít az ember. Most nem arra gondolok, hogy kínáljon meg sütivel meg kávéval, de azért egy ”mi a panasza?, Jó piros!, Ez egy jó kenőcs és kúp!” mondattól  többet várnék el! Na de mindegy is, alapvetően segített amit felírt! (Posterisan forte kenőcs és kúp illetve detralex) Viszont pár hete újra kiújult és elmentem egy másik orvoshoz! Na ő már sokkal korrektebb volt, leült velem szembe, kérdezett egy csomót mielőtt bármit is csinált volna. Még az asszisztens nője is tök kedves volt!

Akkor is nagyon csúnya piros volt egészen hosszan! Mondta, hogy nagyon nem tetszik neki. Ugyanazt írta fel amit a másik csak kicsit más ütemezéssel! Két hét múlva kontroll, addigra az aranyér szinte panaszmentes lett, cserébe viszont kialakult egy sipoly! 😫

Hát az sem valami kellemes érzés, a végbél mellett 20 mm-re kb borsónyi dudor ami tapintásra, ülésnél fáj illetve váladékozik! Azt mondta, hogy adjunk neki időt, kb két hónap múlva menjek vissza(kivéve ha nagyon romlik) és újra megvizsgál. Ha nem nagyon javul akkor operáció! 
Volt már valakinek ilyen? Van rá valami ami csökkentené a tüneteket? A neten mindenhol azt írja, hogy műtét! 

 

Előre is köszi ha valaki megosztja a tapasztalatsőt!

 

Üdv 

 

sasa567 Creative Commons License 2020.05.16 0 0 47

Kedves Aloooha!Nagyon örülök a gyógyulásodnak!!!

Elkérhetném privátban az elérhetőséget, nagyon hálás lennék!

email címem: ain.andre1144@freemail.hu

Előre is köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (43)
Swtrooper Creative Commons License 2020.05.12 0 0 46

KINEK VOLT ITT KRÓNIKUS REPEDÉSE?

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.29 0 0 45

Irtam Neked e-mailt!:)

Előzmény: Bazsiba5 (44)
Bazsiba5 Creative Commons License 2020.04.24 0 1 44

Szia! Ne haragudj, megtudnád adni privátba a kognitív terápiás szakember elérhetőségét? Nagyon megköszönném! Ugyan ez a gondom!

Köszönöm!

balazsovics1980@freemail.hu

Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.13 0 0 43

Sziasztok,

A gyogyulasom tortenetet szeretnem megosztani Veletek.

Fiatal, rendszeresen sportolo, egeszseges, 32 eves meleg ferfi vagyok, evek ota zaroizom gorccsel szenvedtem. Orvostol-orvosig keringtem, kremek, torna, masszazs, semmi sem segitett.

Az orszag legjobb proktologusai es tornaszai dolgoztak rajtam, mindhiaba. Vegbelrepedesem “csak” kezdodo volt, de a kozosules szamomra eselytelen volt, es mar a parkapcsolatom is veszelybe kerult a szexualis eletunk sikertelensege miatt.

2 ev remenytelen kuzdelem utan kerultem egy jonevu pszichologushoz, es jelentem MEGGYOGYULTAM!

Mivel a zaroizom problemak 99%at szorongas okozza, 8 alkalmas kognitiv terapia segitsegevel rendet tett a fejemben.

A masodik alkalom utan rendezodott a szekletem (a korabbi ujjnyi valamihez kepest egeszseges, vastag adagot tudtam produkalni:), kiegyensulyozottabb vagyok, es minden panaszom megszunt.

Mindenkinek, aki aranyerrel, repedessel, vagy hasonloval kuzd, tiszta szivvel ajanlom, hogy keressen fel egy pszichologust! A kognitiv terapia csodakra kepes, es valoban az okokat szunteti meg, mig a proktologusok kizarolag a szorongas okozta tunetekkel tudnak foglalkozni.

Hajra mentalis egeszseg, hajra egeszseges zaroizom!:)

banánturmix97 Creative Commons License 2020.01.21 0 0 42

Sziasztok!

 

Remélem olvassa még valaki a fórumot és tud esetleg hasznos tanácsot adni, hogy mihez kezdhetnék. 

Már 2 éve hogy végbél körüli bőr irritációval küzdök, hol kevésbé, hol jobban és igen zavaróan... 2018. év elején kezdődött a gond. Akkor aranyérre gyanakodtam, mivel kitörlésnél friss vért láttam. Reparonnal kezdtem kenni, amitől valamilyen szinten javult, de teljesen nem. A friss vérpöttyök elmúltak, ezután sudocremmel kezdtem próbálkozni. (Eddig ez a legjobb ami használ, de csak ideig/óráig és nem teljes mértékben.) 2019 év elején elmentem proktológiára, és nem találtak semmi lényeges elváltozást. Belső aranyeret mondott a doki, de elmondása alapján nem aktívak és ez nem okoz ilyen tünetet. Gombára gyanakodott, kaptam rá castellani ecsetelőt, 2-3 hétig ecseteltem vele, de nem igen változott. Ezután bőrgyógyászhoz fordultam. Ő kezdetben travocort krémet javasolt, 2 hétig. Jobban irritálódott tőle a bőröm, abbahagytam.. Ezután felírt egy másik krémet, ami ekcémára van kifejezetten. Talán eleinte hatott, de aztán nem. Ezután pimafucort következett, szintén 2 hétig.. Eleinte ugyancsak jobb lett, aztán már nem használt. Végül, canesten krémmel próbálkoztam. 4 hétig kentem mindennap, és meglepő módon igen jól használt, de az utolsó 1 hétben, tehát 3 hét kenés után már nem éreztem hatását, ismét irritáció. Bőrgyógyászhoz jövőhéten tudok menni, tanácstalan vagyok... Ők nem látnak semmit, én kicsit mintha száraznak látnám a bőrömet. Koffeinre gondoltam, hátha azzal van összefüggésben, de hiába nem iszom, akkor is jelen van a probléma. Szőrtelenítettem is géppel, nem borotvával, nem pattogtam ki, de nem is lett jobb.. 

 

Valaki tapasztalt már ilyet? Milyen kezelés jöhet még szóba? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!