Keresés

Részletes keresés

Watchdog Creative Commons License 2024.03.01 0 0 322

Remélem, azért fegyvert még tarthat!

Előzmény: Ec pec kimehecc a (321)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2024.03.01 0 0 321

Előzetes büntetés az el nem követett bűncselekményekért - most még csak Kanadában
https://www.jccf.ca/online-harms-act-threatens-free-expression-in-canada/

 

Az online károkról szóló törvény , ha törvénybe kerül, a 810.012. szakasszal egészíti ki a Büntetőtörvénykönyvet , amely lehetővé teszi a személyi szabadság megelőző megsértését, ha nem követtek el bűncselekményt. Ez megcáfolja a több évszázados jogi hagyományt, amely jogosan tartotta fenn a büntetést azért, amit egy személy tett, nem pedig azért, amit egy személy elkövethet. Az új rendelkezés értelmében a panaszos a tartományi bíróságon nyilatkozhat arról, hogy „fél”, hogy valaki népirtást, gyűlöletet vagy antiszemitizmust hirdet. Ha a bíró úgy véli, hogy „ésszerű okok” indokolják a félelmet, a bíróság sértheti a megvádolt állampolgár szabadságjogait, ha megköveteli tőle a következők valamelyikét vagy mindegyikét:

  • viseljen boka karkötőt (elektronikus megfigyelő eszköz)
  • tartsa be a kijárási tilalmat, és maradjon otthon, a bíró döntése szerint
  • tartózkodjon az alkoholtól, a drogoktól vagy mindkettőtől
  • testi anyagokat (pl. vért, vizeletet) biztosítson a kábítószerektől vagy alkoholtól való tartózkodás megerősítésére
  • nem kommunikál bizonyos kijelölt személyekkel
  • nem megy bizonyos helyekre, ahogy azt a bíró határozta meg
  • átadja legálisan birtokolt és törvényesen előírt lőfegyvereit

Más szóval: az a polgár, aki nem követett el bűncselekményt, a fenti feltételek közül egy vagy több (vagy mindegyik) alávethető csak azért, mert valaki attól tart, hogy az illető a jövőben beszédbűnt követhet el . Továbbá, ha az a személy, aki nem követett el bűncselekményt, nem ért egyet a személyes szabadságának bíróság által elrendelt megsértésével, akár két évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

Citizen Joe Creative Commons License 2023.09.21 0 1 320

Középkorban a fekete nemesség Európa szerte a zsidókra bízta a pénzkölcsönzést, uzsoraszedést és behajtást még azt is előírták, hogy keresztény (halálbüntetés terhe mellett) nem foglalkozhat vele. Illetve egy ideig a templomosok is kölcsönöztek, őket francia-vatikáni együttműködéssel likvidálták. Ebből már sejthető, hogy a megbízókat a Vatikán környékén kell keresni, fekete nemesség még a római császárkorban települt Itáliába és a kezdetektől irányíthatta a római egyházat is.

 

Egy nagyon egyszerű dolog, a pénzteremtés és a kamatos kamat kettőse világhatalmat adhat bárkinek, aki monopóliumként képes uralni.

 

 

Előzmény: Ec pec kimehecc a (317)
merigazoi Creative Commons License 2023.09.20 0 0 319

h valami konkrétum legyen:

 

a felhasználói feltételek változatása ill. megtagadásának jogi szabályozása,

a költségek átruházása, ill. pénzbüntetés elmaradt bevétel után jogi szabályozása,

ellenőrizhetetlen, ill. bemondásra megállapított költség/bevétel jogba beemelése

Előzmény: merigazoi (318)
merigazoi Creative Commons License 2023.09.20 0 1 318

óriási változások zajlanak a héten a világgazdaság eddigi jogi rendszerének megváltoztatására.

 

most zajlik le a főpróbája annak a jogi hátternek, amiről úgy beszéltek, h mindent bérelni fogsz és semmi se lesz a tied (értsd: folyamatos sarc)

 

a zamazonná, a tvidderné meg egyéb helyeken

Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2023.09.13 0 0 317

Újbeszél:

 

Történt ugyanis, hogy a spanyol nyelvű országok zsidó csoportjai (húsz ilyen is van) közösen utasították a Spanyol Királyi Akadémiát, hogy hivatalos nyelvi szótárukból töröljék az általuk antiszemitának tartott kifejezéseket. Ugyanis abban az alábbiak szerepelnek: judíó = kapzsi vagy uzsorás judiada = piszkos trükk vagy valakit hátrányosan érintő cselekedet

Spy der Man Creative Commons License 2023.04.06 -1 0 316

orwelli vilag az ecc pecc elmehecc

 

 

The European Parliament is debating a proposal that, if it passes,

 

Tehát:

 

  1. VITA van arról a
  2. JAVASLATRÓLamit
  3. HA ESETLEG ELFOGADNAK...

rettegj!!  Persze ORBANISZTANBAN LEHALLGATVA ellenzékieket terrorizmus ellen használandó kémszoftverrel az persze nem zavart

 

Előzmény: Ec pec kimehecc a (315)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2023.04.06 0 0 315

Az adatvédelem vége: a javasolt új uniós szabály lehetővé tenné a magánüzenetek átkutatását

 


 

 

Az adatvédelem vége: a javasolt új uniós szabály lehetővé tenné a magánüzenetek átkutatását.

Az Európai Parlament egy olyan javaslatot vitat meg, amelynek elfogadása katasztrofális következményekkel járhat a magánélet védelmére világszerte.

Minden üzenetet, fényképet és tárhelyen tárolt fájlt átvizsgálnának, és az eredményeket továbbítanák a kormányzati szervekhez. Forrás

Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2023.02.02 0 0 314

Az EU terve a véleménynyilvánítás szabadságát veszélyezteti

Nehogy már összevissza beszéljenek a választók, még a végén nem választanák meg, aki ki van jelölve...

Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2023.02.01 0 0 313

SPIONVILÁG NÉMETHONBAN

 

Eddig csak akkor lehetett közalkalmazottakat elbocsátani, ha az alkotmánysértést a bíróság kimondta. Ma már nincs szükség a bizonyításra, elég lesz egy névtelenség homályába burkolózó személy állítása is. A feljelentett, miután kirúgták, harcolhat a döntés ellen a saját költségére. A szólásszabadság továbbra is alkotmányos védelem alatt áll, de ha valaki él vele, elveszítheti az állását.

 

A jogszabály azt is előírja, hogy a legalább ötven főt foglalkoztató cégek kötelesek saját költségükön úgynevezett „feljelentési pontokat” (Meldestellen) létrehozni, amelyeken bárki feljelenthet bárkit, ha úgy gondolja, látta, hallotta vagy más módon a tudomására jutott, hogy az illető bírálja Németország alaptörvényét vagy az abban foglaltakat. Ez önmagában elegendő ahhoz, hogy az illetőt elbocsássák. A feljelentőt viszont mindaddig nem lehet elküldeni, amíg a bejelentést ki nem vizsgálták. Nem kell túl nagy fantázia ahhoz, miként válhat mindez a személyes bosszú eszközévé.

enpesta Creative Commons License 2023.01.14 0 0 312
Előzmény: enpesta (311)
enpesta Creative Commons License 2023.01.14 0 0 311
Előzmény: Ec pec kimehecc a (310)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2023.01.14 0 0 310

A németek lecsapnak a „véleménybűnözőkre”

Nincs nap új őrültségek nélkül.

 

A haladó Németországban elfogadtak egy törvénymódosítást, amelynek értelmében akár bírósági döntés nélkül is kirúghatnak közalkalmazottakat, például rendőröket vagy tanárokat, ha az illetékes elvtársak úgy ítélik meg, hogy a delikvens valamilyen megnyilvánulásával megsértette az alaptörvényt. Elég, ha a botor lélek bírálni merészeli mondjuk az Európai Uniót, helyteleníti a homoszexuális házasságot, esetleg kritizálja az LMBTQ-nak nevezett „közösséget”, máris lapátra kerülhet. Tudniillik az efféle vélemények – állítólag – aláássák a német „alkotmányos rendet”.

Ártatlanság vélelme? Senki sem bűnös, amíg a bíróság jogerősen ki nem mondja? Kukába az efféle jogállami finomkodásokkal! Móresre kell tanítani a véleménybűnözőket!

 

A közalkalmazottak bírósági döntés nélkül is elbocsáthatók, ha úgy ítélik meg, hogy megsértették a német alkotmányt.

Boris Kalnoky, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) médiaiskolájának vezetője minapi véleménycikkében rámutatott: mindez arra ösztönzi majd a német polgárokat, hogy kémkedjenek és jelentsék fel a másikat. A kémkedés ösztönzése azonban nem állhat meg az állami intézményeknél, az ötven főnél nagyobb cégek saját szakállukra kiépíthetnek spiclihálózatot. És nyilván ki is fognak, hiszen tudjuk, milyen lelkes népek élnek arrafelé… Pompás hagyományai vannak azon a tájékon (is) a spicliskedésnek. Ám amiben végképp utolérhetetlenek: minden őrületet képesek a végsőkig fokozni. 

Amúgy mi se derüljünk túlzottan az eseten, tudniillik a történelem tanúsága szerint a németek az éppen aktuális agyzápulásaikat – zsidótörvények, karlendítés, térdelés, genderőrület és a többi – szeretik a környező országokkal is alaposabban megismertetni. Értsd: náluk is kötelezővé tenni. Természetesen kizárólag a haladás nevében. Csak az a baj, hogy körkörösen haladnak, s folyton ugyanoda lyukadnak ki.

Ne legyen igazam, de attól tartok, hamarosan újabb kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen, ha nem vezetjük be mi is ezt a haladó német spiclijogszabályt. Aki rosszat gondol az unióról, a genderőrületről vagy – teszem azt – az ukránok pőre zongoristájáról, annak annyi lesz. Azt ki lehet rúgni, meg lehet szégyeníteni, tönkre lehet tenni. Fölkészülnek a gondolatbűnözők. (Hahó, Orwell, merre vagy?)

Nincs már véleményszabadság, nincsenek árnyalatok, véleményütközések, szabad vita. Terror van és pofa be. Vagy úgy gondolkodsz, ahogy azt a degenerált berlini, brüsszeli fősodor elvárja, vagy ellenség leszel. 

 

Ez lett Németországból, ide jutott a Nyugat, amelynek évtizedekig a talpát nyaltuk, hátha magába fogad minket. Végül befogadott, de csak azért, hogy a piacainkat lenyúlja, iparunkat tönkretegye, félgyarmattá taposson minket. Akibe naponta a lábát törölheti. Ott tartunk, hogy a nekünk szerződés szerint járó pénzeket elveszik, az Erasmus-programból épp kizárnak minket, rágalmazó jelentéseket írogatnak rólunk mondván, itt diktatúra van, ráadásul a szavazati és vétójogunk elvételén buzgólkodnak.

Félő, a túlélésünk érdekében hamarosan új kerítést kell majd építenünk…

 

AJÁNLÓ

Visszahozták a „feljelentgetés” korszakát Németországban

 

AJÁNLÓ

Korunk (Központi) Bizottsága

Az Európai Bizottság döntése a magyarországi egyetemek több mint háromnegyedét kizárja az Erasmus+, valamint a Horizont Európa programokból.

 

https://magyarnemzet.hu/poszt-trauma/2023/01/a-nemetek-lecsapnak-a-velemenybunozokre

Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2022.03.11 -1 0 309

"Eurábia"

Bat Ye'or könyve

 

Az Eurabia című könyv szerzője,  az egyiptomi zsidó származású, Bat Ye'or, egy elképesztő kulturális projektet tár elénk, ami az európai és az arab elit paktuma révén jöhet létre. Ez valójában Európa és az arab világ gazdasági, demográfiai és kulturális szimbiózisát rejti.

Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2022.01.24 0 1 308

Cenzúrázzák George Orwell 1984 című ikonikus regényét, amelyet 1949-ben éppen a cenzúra borzalmairól és a tekintélyelvűség veszélyéről írt. 

George Orwell 1984 című regénye „sértő” és „nyugtalanító” lehet egyes diákok számára

 

Hozzászólások:

"Úgy látszik magukra ismertek, nem volt nehéz"

 

"Azt állítják, hogy a könyv„felkavaró jeleneteket" tartalmaz, és egyes hallgatók pedig „sértőnek és nyugtalanítónak” találhatják a művet.

Jogos. Én például rendkívül nyugtalanítónak találom, hogy egyes elemei nyugaton épp most kezdenek megvalósulni a gyakorlatban."

 

"Ez várható volt. Orwell jól meglátta, 70 éve, mi vár ránk. Eljött az ideje, hogy felássák és elégessék a máglyán. Ha nem őt, akkor a könyvét. Az én példányom már el van dugva.
Menthetetlen világban élünk."

 

"Ezen az alapon tiltsuk be a tévéhíradót is. Nyugtalanító.."

 

"Micsoda sebességgel rohanunk a kommunizmusba!!!"

 

"Bizony nyugtalanító, Orwell azért írta meg, nagyon helyesen és végtelenül hálásak vagyunk érte.
Tokkal vonóval leleplezi az összes beteges ideológiát."

 

"Olvastam Orwellnek ezt a könyvét . A kommunisták idejében tiltott olvasmány volt. Ez a cikk azt bizonyítja , hogy a komcsik áttették a segguket nyugatra . Az EU-ba."

 

"Ákos : 2084

És eljött a béke, a csend, a megnyugvás korszaka.
Az elégedetlenkedők eltűntek. Az egykor volt viszálykodó országok helyén, dinamikusan fejlődő gazdaságok virágoznak. A területi egységek helyhatóságait mindenhol a Nemzetközi Alap szakértői vezetik.
Hozzáértés, hatékonyság, higgadt fejlődés.
Minden csatornán vidám a műsor. Az évszám...2084."

 

>>A hús, ami nem is hús (duplapluszjó!) valóra vált.
A szülőket feljelentő gyerekek is.
A nemiségellenes mozgalom is, a maga módján:)
Újbeszél teljes. JK Rowling nemszemély.

Azt hiszem újraolvasom, hogy frissítsek:)<<

 

"A haladószelleműeknek már a tükör is felkavaró élmény, úgyhogy holnap elrendelik az összes tükör összetörését."

martinaxe7 Creative Commons License 2021.11.08 0 0 307

Black Cube - Bayer - Városháza

Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2021.11.08 0 0 306

PegA$u$

Előzmény: Ec pec kimehecc a (304)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2021.11.08 -1 0 305

Hozzászólások:

"tasz, amneszty és a többi soros-csicska merre van ilyenkor?
Bezzeg a bizonyítékok nélküli pegazus-vádaskodásban tudták a pofájukat járatni
mocsok libsi-bolsi csürhe"

 

"Ez csak egy, a sokféle, internetes, titkosszolgálati módszerek közül. A teljes e-mail és Facebook forgalom átfogó szűrése sokkal durvább. Azon jól felháborodtak, amikor Snowden bemutatta, azóta meg megy minden simán tovább."

 

"Azért szép, hogy van egy /vagy nem is egy/ magánkézben levő nemzetközi titkosszolgálat.."

Előzmény: Ec pec kimehecc a (304)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2021.11.08 0 0 304
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2021.11.08 -1 0 303

https://www.facebook.com/fidelitas.hu/photos/a.82366233430/10159689001268431/?type=3

A legérdekesebbek” szerinti rendezés van kiválasztva, így előfordulhat, hogy néhány válasz ki van szűrve.

 

Ez a burkolt cenzura: van 20 hozzászólás, ebből kettőt hoz elő előtted ismeretlen válogatással...:-( 

martinaxe7 Creative Commons License 2021.11.02 0 0 302

#PegasusSnoopGate, however, could be worse if it is established that the government was indeed playing the George Orwellian Big Brother, because the targets here are not just opposition leaders (Rahul Gandhi), but include freelancers like Prashant Kishore, journalists including Siddharth Varadarajan (whose online portal, The Wire, was part of the global consortium of new organisations that collected data for the secret project), activists, bureaucrats (Ashok Lavasa of the Election Commission) and even a Supreme Court judge. It is an eclectic list with a disturbing manifestation; almost everyone, co-incidentally, has been vociferously questioning the government.

 

Political motivations to intrude into their mobile phones cannot be insouciantly wished away as standard bogey. It is a citizen of India versus the state issue.

 

https://www.freepressjournal.in/analysis/pegasussnoopgate-could-be-worse-than-watergate-if-it-is-proved-that-the-govt-was-indeed-playing-big-brother-writes-sanjay-jha

Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2021.11.01 -1 0 301
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2021.11.01 -1 0 300

 

Faji alapon értékeli egy amerikai cég az alkalmazottait

 

Mostantól évente értékeli faji kérdésekben az AT&T vállalat az alkalmazottait.

Emellett egy továbbképzést is indítottak, amiben antirasszista könyvek elolvasását ajánlják a munkavállalóiknak, és azt állítják, hogy minden fehér ember rasszista - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Egyre gyakrabban előfordul, hogy a vállalatok antirasszista képzések elvégzésére kötelezik alkalmazottaikat, vagy pedig a kritikus fajelmélet ideológiája szerint faji alapon megosztják a munkavállalókat.

Ehhez hasonló eset történt nemrégen az AT&T távközlési szolgáltatónál is.

Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2021.06.17 -1 0 299

A Facebook ma újabb oldalt törölt indoklás nélkül

 

Hozzászólás:

"A nyomasztó és félelmetes hogy ezt egy "láthatatlan kéz" intézi.

Nincsen neve, nincsen arca: egyszer csak tilt, töröl, büntet, megtorol.

Ez tényleg orwelli."   

questt Creative Commons License 2021.06.12 -1 0 298

Orwell Viktor állatfarmja  -  mi így élünk

 

martinaxe7 Creative Commons License 2021.06.12 0 0 297

https://index.hu/belfold/2021/06/12/siofok-arcfelismero-kamerak-adatvedelem/

 

Remport Ádám, a TASZ jogásza a 444.hu-nak elmondta: az adatbázisokkal összekötött arcfelismerő rendszereknek igen dermesztő hatása lehet, hiszen akár azt is meg lehet velük figyelni, hogy egy adott személy hova jár templomba, orvoshoz, vagy akár egy tüntetés résztvevőit is azonosítani lehet velük. 

JózanÉszÁsz Creative Commons License 2021.03.28 0 0 296

"*Egyszerű szlogenekre betanított birkák bégetnek olyan hangosan, hogy lehetetlen másnak megszólalni mellettük (trollok, irányított egyensajtó)"

 

Ehhez képest meglehetősen sok ellenzéki megnyilvánulás is özönlik az emberre sajnos. Ellenzéki egyenmédia.

 

"ezzel mesterséges ellenségképet generálnak, gyűlöletet szítanak (Soros)"

 

Miközben az ellenzék Orbán-fóbiában szenved, s gyűlölködő kormányellenes propagandát folytat soros-pénzekből, mesterséges az ellenségkép? Mi kellene még, hogy egyesek elhiggyék, itt totális háború folyik. A soros maffia világuralmi terveinek megvalósulása. Példa Asimov Alapítvány és Birodalom sorozata. A módszer, a metódusok ugyanazok, hálózat, a csomópontok megszállása, gazdasági függés, fizetett beszivárgó ügynökök...

 

"*A vezér kisdisznóinak a többiekétől eltérő oktatás jár, lehetőségeik már születésüktől kezdve elmondhatatlanul jobbak, miközben a farm vezető pozícióiba csupa megbízható disznó kerül (nem kell magyarázni)"

 

Mert melyik rendszer nem ilyen? Angliában éppúgy Oxford és Cambridge, bocsátja ki az elit befolyásos elemeit. ahova bekerülni sem könnyű, hiába kampányolt ezzel munkáspárti miniszterelnök (hogy mások is jöjjenek). A kormányzása végére, ha lehet még koncentráltabbá vált a rendszer. Az apparátus összezárt...

De az USAban is lecserélik az apparátust egy szintig elnökváltáskor. Nem is kormányzat a nevük, hanem adminisztráció...

 

"A disznók propagandája szerint a többi farmon is hasonló folyamatok indultak, "

 

Az ellenzék meg folyamatosan európai példákra mutogat, pedig hazudnak...

 

"Az egyszerű, szerény élet kívánatosságát hirdető disznók valójában részeg tivornyákba csapó hedonista életet élnek "

 

Mint minden korban és rendszerben. Sorolhatók a példák az elvtársi vadászatokról, amikor körülkerített területre gyűjtötték be a szarvasokat, őzeket, vaddisznókat, hogy az elvtársaknak ne kelljen kinn cserkelniük... pl.

"Nem lehet nem csodálkozni azon, amikor a disznók a korábbi elveket felrúgva beköltöznek a volt gazda házába,"

 

Ennél csak az a szebb, amikor a miniszterelnök NEM költözött be a szokott rezidenciába, mert túl szegényesnek találta, inkább a védelmet építtette ki a saját palotája körül (Medgyessy)

 

"szomszéd farmra szökő kanca kifejezetten jól él, jól érzi magát a szökés után,"

 

Még mindig semmi új; disszidensek?

 

"mélyen erkölcsi szempontok szerint megy minden, illetve másnap az ellenkezője is (reálpolitikának, praktikus politikának nevezett, egyensúlyozó külpolitika)"

 

S ebben mi a különbség? szlovák-magyar találkozó korábban is. Eredmény? Néhány fotó. s aztán a többi néma csend...

 

"Pattogó, mindent megmagyarázó kis propagandadisznó (mindenki tudja a megoldást)"

 

Itt van különbség. bajnai melléfogásait egyenesen propagandaügynökség próbálta kimagyarázni. Aztán föladták, s eltiltották a nyilatkozatoktól - egyenesen hozzájuk irányította az érdeklődő újságírókat :DDD Mert szegény annyira dilettáns volt... Orbán maga is jól kezeli a sajtót, s jól kommunikál...

 

"A törvények szépen lassan, de folyamatosan módosulnak, valahogy mindig olyan irányba, hogy a disznóknak jó legyen (az alkotmánytól kezdve)"

 

Az ellenzék nem erről álmodozik? Az Alaptörvény módosítását hányszor helyezték kilátásba? Hogy nekik jó legyen...

 

Amivel nem azt akarom mondani, hogy a világ nem az orwelli falanszter felé tart. Csak ezt nem Orbán építi. Ezt a gazdád, soros, akit mosdatni akarsz. S Orbán pont ezért nem :)

 

Előzmény: pici mici a pók (295)
pici mici a pók Creative Commons License 2021.03.23 -1 0 295

Es meg a tulsuly is meg van a vezernel ...

 

 

https://miigyelunk.blog.hu/2021/03/20/orwell_viktor_allatfarmja

 

A regény leghíresebb mondata, mottója tökéletes leírást ad a 2021-es Magyarországról (minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél), de ennél sokkal-sokkal több a párhuzam. Íme néhány elem, de messze nem a teljes lista: 

 

  1. *Egyszerű szlogenekre betanított birkák bégetnek olyan hangosan, hogy lehetetlen másnak megszólalni mellettük (trollok, irányított egyensajtó)
  2. *A farmon történő problémákat, szerencsétlenségeket a vezetők minden esetben a farmról korábban elmenekült Hógolyó nevű disznó folyamatos aknamunkájának, gonoszságának tulajdonítják, ezzel mesterséges ellenségképet generálnak, gyűlöletet szítanak (Soros)
  3. *A vezér kisdisznóinak a többiekétől eltérő oktatás jár, lehetőségeik már születésüktől kezdve elmondhatatlanul jobbak, miközben a farm vezető pozícióiba csupa megbízható disznó kerül (nem kell magyarázni)
  4. *A disznók propagandája szerint a többi farmon is hasonló folyamatok indultak, mint náluk, de természetesen ez nem igaz (illiberalizmus megállíthatatlan terjedése)
  5. *Az egyszerű, szerény élet kívánatosságát hirdető disznók valójában részeg tivornyákba csapó hedonista életet élnek (itt olyan sok példa lenne, hogy felesleges válogatni)
  6. *Nem lehet nem csodálkozni azon, amikor a disznók a korábbi elveket felrúgva beköltöznek a volt gazda házába, a fényűzés megvetendő épületébe, kifejezve ezzel is a felsőbbrendűségüket (vár, Karmelita kolostor)
  7. *A farmot elhagyó, propagandára nem fogékony, szomszéd farmra szökő kanca kifejezetten jól él, jól érzi magát a szökés után, de az Állatfarmon erről nem vesznek tudomást (elvándorlás)
  8. *A szomszéd farmokkal való kapcsolattartás mindig a disznók aktuális érdekein alapul, miközben a többi állatnak elmagyarázzák, hogy mélyen erkölcsi szempontok szerint megy minden, illetve másnap az ellenkezője is (reálpolitikának, praktikus politikának nevezett, egyensúlyozó külpolitika)
  9. *Pattogó, mindent megmagyarázó kis propagandadisznó (mindenki tudja a megoldást)
  10. *A törvények szépen lassan, de folyamatosan módosulnak, valahogy mindig olyan irányba, hogy a disznóknak jó legyen (az alkotmánytól kezdve)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2021.03.20 0 0 294

Ha így folytatódik, akkor hamarosan Over Kill lesz

Előzmény: Ec pec kimehecc a (293)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2021.03.20 0 0 293

Eltűnik a szótárból a rabszolga szó, a feketét pedig nagybetűvel írják

 

Változás történt a Dictionary.com felületén megtalálható szavak listáján – nem található meg ezentúl a rabszolga (slave) szó, mint főnév egy emberre utalóan. Ehelyett a rabszolgasorba taszított kifejezés (enslaved) lesz megtalálható, mindez persze a befogadó nyelv népszerűsítésének keretében.

 

De nem csak ez az egyetlen újdonság a szótár oldalán. Nagybetűvel írják már például az őshonos (indigenous) jelzőt, amit az emberekre használnak, és megjelentek olyan új szavak, mint a racialization – ez azt jelenti, hogy valaki rasszista módon viszonyul egyes emberekhez vagy dolgokhoz. Szintén új fogalomként jelent meg az overpolice is, ami túlságosan erős rendőri jelenlétre utal.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!