Keresés

Részletes keresés

Hopihe90 Creative Commons License 2019.10.07 0 0 1211
Sziasztok

Tudnátok nekem nekem segíteni ha megkérlek. Jelenleg Angliában élek, de szeretnék költözni. Tudna esetleg valaki Máltán kertész munkát? Jelenleg is kertészként és landscape-ingesként dolgozom..
Pucola90 Creative Commons License 2017.11.13 0 0 1210

Sziasztok!

Jövőre Máltán fogunk dolgozni. Először hajón dolgoztunk, aztán Ausztriában két évig és most jön Málta, bár ez a kérdés szempontjaból lényegtelen. 

Van autószerelő iskola Máltán? Közgazdász vagyok, de felszolgálóként dolgozom, hiszen a vendéglátásban több hely van, viszont nem ebben akarok megöregedni. Értek az autószereléshez, a sajátomat csak én csinálom, illetve a családtagokét is, de papírom nincs róla. Tudtok segíteni, hogy hol találnék ilyen iskolát? 

 

jogomvan.hu (X) 2017.09.30 0 0 1209

Mindenre kiterjedő jogi segítség külföldön élő, dolgozó magyarok részére is. www.jogomvan.hu

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.19 -2 5 1208

Elég nagy álmodozó, tapasztalatlan, naiv ember lehetsz, ha azt képzeled, hogy mert valaki olyan helyen van mint Málta (amúgy a menekültek miatt, annyira nagyon nem jó már, plusz azért nyáron 40-45 fokok sem kellemesek, továbbá a településeken a folyamatos harangozás, valamint az hogy az egész egy nagy sivatag, egy erdőt vagy hűs ligetet sem nagyon találsz... ezektől függetlenül persze azért még mindig Európa egyik legjobb helye persze nyilván..), akkor csak jó lehet neki... Fogd fel hogy (szinte) teljesen mindegy hol van valaki, alapvetően nem attól lesz neki jó vagy rossz, hogy hogy milyen az a hely! Hanem az max hozzáad vagy elvesz valamennyit... ami persze fontos, de vannak sokkal fontosabb dolgok. Oké persze, nyilván Máltán (vagy pl Hawaii-n) még hajléktalannak is jobb lenni, mint átlagembernek Szomáliában, Haitin vagy Észak-Koreában... Azonban lépjünk túl az alapvető emberhez méltó méltányos szinten! Hiszen az kell legyen a minimumunk, és az, hogy valaki valóban jól érezze magát valahol, urambocsá valóban boldog legyen, még igencsak kevés, hogy a hely ahol van jónak számít. Vannak emberek akik Monte Carlo-ban vagy Luxemburgban egy luxuslakásban gazdagként élve is boldogtalanok és szenvednek, és vannak akik Eritreában vagy Szudánban boldogok és jól érzik magukat...
Az még csak egy dolog, hogy van egy jónak gondolt jómódú fejlett ország, és találunk ott egy állás ajánlatot, minden összeáll, kimegyünk dolgozni kezdünk.. ez a képlet elsőre jónak tűnik, irigylésre méltónak; azonban még ha meg is tudjuk tartani a munkánk viszonylag hosszabb távra, akkor is válhat igen hamar pokollá és beleragadhatunk egy tartós pokolba... mégha a fizetés esetleg jó is, legalábbis magyar szemmel... Tehát sem a hely jósága, sem a jó fizetés sem garancia arra, hogy ne szenvedjünk ott..! Igen fontos hogy milyen az a munka, milyen helyen van. Tehát ha mondjuk tűző napon kell dolgoznod, hiába akár a tengerparton a strandolók közt csinálod, akkor is borzalmas, ha nem mehetsz árnyékba nem ihatsz hűsítőt (max x időnként, amin nem fél óra, hanem inkább 2-3 óránként...mert általában annyit engednek, arról senki ne álmodjon hogy óránként, kap a hőségben tűző napon 10 perc pihenőt, amikor árnyékba állhat és iszogathat), és még ha jól is fizetik, rémálom lehet sokaknak az a meló (de nem meri otthagyni, mert mi van ha másikat nem talál, és ha keres is közben valóban nem is talál, hazajönni sem akar), marad és szenved!!!
És ezek csak a munka körülmények. Ezek mellett egy sor tényező van még. Pl akár jó körülmények kellemes munka (mittudomén talál valaki sofőr állást, klímás modern kocsiban jófej főnökkel) mellett is lehet szenvedni, pl ha az embernek nincs társasága ott, magányos... illetve ha a társasága ami van az a rossz... nem ritkán kerül az ember olyan helyzetbe külföldön hogy szar emberekkel van körülvéve, akik mérgezik a légkört, és beleragad, nem tud tartósan szabadulni tőlük, ettől is lehet szenvedni. Aztán a nyelvtudás, vagy éppen a környék, ahol kénytelen lakni stb stb (lehetne még sorolni)
Ez a topik nem Máltán nyaraló magyarokról szól  ugyebár, hanem ott tartózkodó, leginkább munkát vállaló magyarokról ugyebár... Nyilván ha Máltán nyaraló magyarokat akartál kérdezni, az más tészta... de akkor nem jó helyen jársz itt...

Előzmény: Lacika 1357 (1202)
andras.malta Creative Commons License 2017.07.29 0 0 1207
Előzmény: Lara92 (1205)
Floridian Creative Commons License 2017.07.15 0 0 1206

Probalkozz az egymast segito magyarok facebook oldalan! Itt nem valoszinu,hogy kapsz valaszt! A szezon mar megy,tavasszal olcsobb a keco,konnyebb munkat talalni! En is akkor megyek...,de vendeglatoskent,igy is van eselyed! Sok a kint elo magyar,szoval csak ovatosan!! Sok sikert!

Gyula

Előzmény: Lara92 (1205)
Lara92 Creative Commons License 2017.07.11 0 0 1205

Sziasztok!  Szeretnék pár héten belül Máltára költözni!  Kinnt élö magyarok segîtségét szeretném kérni munkával kapcsolatban :) étterembe vagy kávézóba szeretnék elhelyezkedni,  25 éves lány vagyok, társalgási szinten beszélek angolul,  6 éve dolgozok a vendéglátásban, ha bárki tud segíteni kérem jelezze :( nagyon nagyon megköszönném :)

 

Eszter 

Nikolett_o Creative Commons License 2017.07.03 0 0 1204

Egyetértek.

Előzmény: errorHUN (1200)
Nikolett_o Creative Commons License 2017.07.03 0 0 1203

Sziasztok!

 

Én és a barátom nagyon sokat olvastunk és hallottunk Máltáról, és egyre jobban felkeltette az érdeklődésünket, már oly annyira,hogy neki is vágnánk az utazásnak csak azt nem tudjuk Máltán belül hova lenne érdemes menni, és körülbelül mennyi kezdőtőkére lenne szükségünk? Mindketten alapszínten beszélünk angolul és mindenképp hosszú távra terveznénk kint, hogyha esetleg valaki tudna nekünk segíteni a szállással kapcsolatban azt nagyon megköszönnénk!

Lacika 1357 Creative Commons License 2017.05.30 0 0 1202

Kedves Máltán "szenvedő" Magyarok!

Nincs fényképezőgépetek?

Néha küldhetnétek fotókat a szigetről!

andras.malta Creative Commons License 2017.03.14 0 0 1201

Magyarorszagro Genoa-ba kocsival, kb 10-12 ora, onnet kompal Palermoba, az kb 19 ora

Palermo-baol Pozzalo-ba szinten kocsival, de az csak par ora es onnet Pozzalo Velletta komp, a szigetre maskep amugy sem lehet eljutni kocsival...

Előzmény: Zizu88 (1199)
errorHUN Creative Commons License 2017.02.08 0 1 1200

Senki sehol semmit. Érdekes, hogy semmilyen fórumon ebben a témában nem lehet elérni senkit. Pedig gondoltam hasznosabb lenne összebeszélni két/több embernek, akik hasonló szándékkal indulnak neki...

 

Zizu88 Creative Commons License 2017.01.31 0 0 1199

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Fontos utam lesz Máltába munkaügyből kifolyólag. Az utat csak autóval tudom megtenni a munkafelszerelések szállítása végett. Hogyan érdemes autóval menni és mit lehet tudni az útvonalról?
Válaszokat előre is köszönöm!

errorHUN Creative Commons License 2017.01.31 0 0 1198

Sziasztok,ahogy látom elég régen irt ide valaki,de hátha.Márciusban tervezem az indulást,inkább a vége felé,szivesen csatlakoznék lakásbérlőnek valakihez, akár együtt utazni is lehetne.Középkorú fiú vagyok,a bit speek english.Üdv

andras.malta Creative Commons License 2016.12.16 0 0 1197

szemet az van, leszarom bealitottsag az van, Mela

 

Előzmény: zsé71 (1196)
zsé71 Creative Commons License 2016.11.10 0 0 1196

Sziasztok.

 

Én most jöttem haza Máltáról. Igaz, csak turistaként voltam kint 8 napot.

Nekem vegyes érzéseim voltak Máltáról.

Jól éreztem magam,de nekem kicsit vegyes érzéseim voltak az országról.

Rengeteget utaztam már a világba, de én azt hittem,hogy Málta egy kis " ékszerdoboz ".

Hát nem az volt.

 Szemét szemét hátán,káosz,és  " leszarok mindent" jellemezte a szigetet.

 

Ti,ott lakó magyarok, hogy látjátok ezt ?

 

bububobo Creative Commons License 2016.10.07 0 0 1195

hello tudja valaki hogy mukodik  a gimanazium maltan 15 16 eves gyereknek ?

Gyon?yike Zazika Lapu Creative Commons License 2016.10.02 0 0 1194

Szia, kikoltoztel mar?

Előzmény: Mangela1 (1183)
Rebi93 Creative Commons License 2016.09.20 0 0 1193

Sziasztok Kedves Leendő Barátaim!

 

24 éves budapesti lány vagyok, középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezem, útban a felsőfokú is. Alkalmazott grafikusnak tanultam, majd elvégeztem a barista sulit.Budapesten az Egoist Kávéházban dolgoztam, majd a Skarabeus Kávéház és Étteremben mint pultos, pincér üzletvezető. Szeretnék Máltán dolgozni és élni, már egy ideje kint van az egyik ismerősöm és nagyon meg van elégedve az ottani élet minőségével, és egyéb lehetőségekkel. Szeretném a segítségeteket kérni.  Bugibban szeretnék állást és szobát találni.Szeretném a szakmámat folytatni, illetve ezen a területen is magasabb szintre eljutni, tehát barista állást keresek, de érdekel a felszolgálói munka is.A munkába álláshoz is természetesen igazolnom kell egy bérleti szerződéssel, hogy valahol lakom...meg aztán munka után pihenni is illik egy keveset.:) Tehát az is nagyon fontos lenne. 2016. október 10-től lenne aktuális számomra a szoba bérlés, és az állás betöltése.Ha esetleg valaki tud kiadó szobát ettől az időponttól, úgy havi 200-220 Euróra gondoltam rezsivel együtt igazán hálás lennék. Lányokkal szeretnék lakni, akik Önmagukra és a környezetükre is igényesek mert én is az vagyok. Köszönöm szépen előre is a segítő szándékot és minden kint élő magyarnak minden jót kívánok.

Adaro Creative Commons License 2016.09.14 0 0 1192

Sziasztok!

 

 

Párommal november közepén mennénk Máltára, egy, a magyarnál kicsit jobb életszínvonal reményében. Azért választottuk ezt az időszakot, mert a szezon már letelik, és hátha könnyeben tudunk lakáshoz jutni.

 

Munkával kapcsolatban elsősorban vendéglátásban gondolkozunk, mivel mindkettőnknek ilyen végzettsége van, valamint ő társalgási, én picivel magasabb szinten beszélem az angolt. Jelenlegi munkám kicsit másik szakirányú, viszont napi szinten használom a nyelvet.

 

Szeretnék pár kérdést feltenni:

- novembertől mennyire esélyes és milyen hamar lehet munkát találni az egyes vendéglátóipari,  illetve idegenforgalmi egységekben, illetve mennyi havi jövedelemre lehet számítani. Ha jól tudom, a minimálbér 700 EUR körül van; ennyire lehet számítani, vagy esetleg kicsit többre? Mennyire elterjedt szokás náluk a borravaló, illetve mennyire rendelkezhetnek vele az egyszerű dolgozók?

Tiszta sor, hogy nem nyugat-európai a színvonal, illetve nem az ottani fizetésből veszek új autót, csupán érdekelnek ezek az apró szokásaik

 

- ennek függvényében mennyi kezdőtőkével érdemes nekivágni a kalandnak? Lakásban nincs nagy igényünk, egy sima egyszobás bútorozott lakás bőven megteszi, de azért ne legyen tele csótányokkal

 

 

 

Köszönöm szépen előre is a megtisztelő válaszaitokat!

 

 

L

yzz Creative Commons License 2016.09.11 0 0 1191

andra.malta

 

Megkesve, de koszonom szepen a kielegito valaszt.

Jelenleg meg maradunk az aktualis helyunkon, de meglatjuk mit hoz a jovo.

 

Meg1szer koszonom.

Előzmény: andras.malta (1173)
suicidum Creative Commons License 2016.09.07 0 0 1190

Sziasztok Bugibba vagy környékén keresek kiadó szobát esetleg megfizethető lakást novembertől 2 fő részére. November közepe. Válaszokat előre is köszönöm! email: asaniel@gmail.hu

suicidum Creative Commons License 2016.09.06 0 0 1189

Pembroke környékén gondolkodtunk.

Előzmény: andras.malta (1187)
suicidum Creative Commons License 2016.09.06 0 0 1188

Vendéglátásban gondolkodunk természetesen. Nekem autószerelő végzettségem van páromnak szakács. Viszont a nyelv az egy közepes szint mind a kettőnknél. Örülnénk egy konyhai kisegítőnek is.

Előzmény: andras.malta (1187)
andras.malta Creative Commons License 2016.09.06 0 0 1187

az elmondhato, hogy a lakasok delen olcsobbak, viszont eszakon tobb a munka, ugyhogy igazabol ezt neked kell eldontened, illetve az is kerdes, hogy milyen jellegu munkat szeretnel ?

Ha vendeglatasban, turizmusban helyezkednel el, akkor csakis a sziget eszaki resze ajanlott.

Előzmény: suicidum (1186)
suicidum Creative Commons License 2016.09.05 0 0 1186

Sziasztok!

Felmerult hogy szerencsét próbálnánk Máltán. Sokat olvasgattam az egész kijutásról.

Viszont az még homály számomra hogy hol érdemes elhelyezkedni ahol megfizethető árak vannak és van munkalehetőség is. Anyagi alap meg lenne az induláshoz. Nem meggazdagodni szeretnénk hanem megélni. Nagyon régi vágyam hogy kiköltözzek és most az anyagi helyzetem is megengedi és minden más. Segítségeteket elore is köszönöm!

email: asaniel@gmail.hu

Order of Hermes Creative Commons License 2016.08.22 0 0 1185

Zabhegyezés és meleglevegő fújás. 

(legalább azt írtad volna be, mihez értetek...)

Előzmény: monikatimea (1184)
monikatimea Creative Commons License 2016.08.22 0 0 1184

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék,hogy Máltán milyen munkalehetőségek vannak?

Lányommal szeretnénk kimenni dolgozni. Angol nyelvtudásom alapszintű,lányomé középszintű.

Aki tud segíteni munkaszerzésben és lakás keresésben légyszíves írjon.

 

Előre is köszönjük. 

Mangela1 Creative Commons License 2016.08.19 0 0 1183

Sziasztok. Nő vagyok én is. Szeptemberben mennék Máltára. Lakótársa(ka)t keresek én is. Dolgozni fogok. Talán lakást is találtam. 3 szobás, 2 fürdős, 850 euróért.

Előzmény: Til78 (1182)
Til78 Creative Commons License 2016.08.07 0 0 1182

Most láttam a hozzászólást :-) megnézem, publikus e az email-címem, ha tudsz, írj!  De lehet, hogy ismerjük egymást, még kiderülhet :-) 

Örülök, hogy van még rajtam kívül sok bátor, talpraesett anyuka!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!