Ez a fórum a többi láncfűrészes mellett elsősorban a LÁNCFŰRÉSZEKET gyűjtő,javítgató,barkácsoló,valamint felújító embereknek szól.
Hogy miért?
Csupán azért mert az eddigi láncfűrészes fórumokon az ilyen jellegű kedvelők folyamatos megvetésnek és lekezelésnek voltak alanyai.
Így bízok abban,hogy azok akiknek nem jelentenek semmit a régi láncfűrészek,azok itt ezen a fórumon talán nem találnak kivetnivalót.
Így kicsit célzottabban,a Profi fakitermelőktől függetlenül is lehet megosztani ilyen jellegű tapasztalatainkat.
(Nemzetközileg a "Láncfűrész gyűjtők" éppúgy akár a veterán autó gyűjtők,kicsivel több elismerést kapnak)
Bocsi, hogy ide írok, de körfűrész topikot nem találtam.
Van, volt nekem egy örökölt, szerintem orosz körfűrészem. Nehéz, mint a dög.
Ma leceket vágtam vele, egyszer csak hallom, hogy alacsonyabb fordulatszámon megy, mondom ez mi. Kikapcsoltam.
Aztán érzem, hogy itt fura szag van, füstöl is. De nem műanyag, szerintem a fapor égett a 100+ fokos motoron. Aztán gyorsan biztonságos helyre cipeltem.
Nézek bele, erre dugig van fűrészporral, de nagyon finom szemcséssel. A villany motor konkrétan nem kapott levegőt, és olyan forró (maghőmérővel 100-ig mértem, de ment volna feljebb), hogy 1 óra után is éget, pedig kint van a betonon, 0 fokon. Ezen füstölt a fűrészpor, gondolom. Még jó, hogy nem gyulladt ki.
Gondolom erre keresztet vetettek.... 😭
De miért nem hűl? Nem értem.
Ill, ha holnap nem indulna, amire jó esély van, tudnátok ajánlani egy újat, ami jó vételnek számít?
az anyat mar en is leszedtem, de nem jott le. azt gondoltam kupos, es kell hozza lehuzo. neked csavar oldasa utan siman lejott?
tegnap sikerult ebay-rol rendelnem 6ezerert betetes csillagkereket. ez az oregon 513442. ha tenyleg jo, akkor betet cserevel akar 1/4 lancot is tudok tenni ra
szinten jofogas. enyemen az olajozas nem ment, de most mar jo. bele volt zselesedve az olaj. egyebkent jo kis gep, nekem tetszik. a kuplung leszedeshez kell maj csinalnom egy szerszamot. ha akarok csillagkereket cserelni
Nekem is pont a fékkel van a gond,vagy is müködik rendesen a fék, sajna ha használom le fullasztja, először a tügörgöre gondoltam(csak egy sima pelsely volt benne),találtam itthon épp tegnap egy csillagkerékhez passzolót de nem az a gond, szerintem a kerék se bele való,(szokásos jófogáson hibátlan masina)
Szerintetek egy FIELDMANN FZP 2005-E Elektromos láncfűrész, 2000 W mennyire használható hobby szinten? Csak néha néha nagyobb pl. 30 cm-es gallyat vágnék vele. Már nincs pofám mindig havernak szólni... 18k-t megér?
Megoldódott a gyújtótekercs probléma , partner láncfűrész tekercs geometriai méretei megegyezik az oleo mac gyújtással csak minimális módosítást kellett rajta elvégezni és pontos légrést beállítani . Hidegen melegen jól indul és mintha izmosabb is lenne mert a régi eredeti tekercshez ami pont a felső holtpontnál adta a szikrát az új tekercs kb. 5 fokkal előbb adja le a szikrát . Így aránylag nagyon olcsón megoldódott a gép újraélesztése .
Kedvelt - OLEO MAC 244 F - láncfűrészem 40 év szolgálat után gyújtás kihagyás miatt használhatatlan lett . Hidegen indul de ,5 perc után mikor bemelegedett megszünik a gyújtás.
Keresnék gyújtótrafót vagy valamilyen megoldást az újra élesztéséhez .
Üdv! Nekem is van egy újraélesztett Jonsered láncfűrészem, csak a típusát nem tudom beazonosítani, a gépen nincs felirat. Kérem, ha tudtok segítsetek ebben. A tapasztalat szerint az üzemanyagot túlmelegíti, a gyújtótekercsen nincs információ. Előre is köszönöm!
Sziasztok. Tudna valaki abban segíteni, hogy a kicsi Homelite XL Textron -ra, lehet venni bármilyen karburátort. Gyárilag Walbro hdc, vagy Zama c2s van rajta, de egyiket se lehet már kapni. Annyira ki van verődve a tűszelep fészke, meg a főfúvóka visszacsapó szelepe is oda van, hogy nem lehet már megjavítani sajnos.
Érdeklődnék hogy tudja-e valaki a képeken látható Stihl fűrész típusát. A deklin 029 AV van de szerintem ez nem az. A google kereső erre teljesen másmilyen gépet ad be.