Talán kicsit szűknek tűnik a kategória, de próbáljuk meg. Mutassuk meg egymásnak a kevésbé híres és már nem működő gyárak óráit is. Jöhetnek szovjetek, NDK-sok is.
Tudom, nem sokan becsülik őket, de nekem is van eltéve egy szép példány. Hiszen ezeket sem fogják már gyártani soha többé és nem gyakori a szép darab közöttük.
A baloldali az nagyon bejön, az tipikusan az a fajta számlap, amit gyűjtögetek. Delbanám még sosem volt.
A másik viszont ... (ha lehetek őszinte) nem az én esetem. Úgy általában nem tetszik a számlap teljes terjedelmében sugarasan gilosált számlap.
De nehogy azt higgyétek, hogy nekem csakis a bikolor az óra. Itt van pl. ez a selymes fényű Dugena a 60-as évekből, az ilyeneket is nagyon szeretem - a méretbeli hátrányával együtt (32 mm).
Most jött az órástól, szinte makulátlan a számlapja és frissen van olajozva, zsírozva, tisztítva, ami kell. Mellesleg ő eladó, mert sajnos mindent nem lehet megtartani ami szép.
Még a kezdetek kezdetén vettem őket, csakis a számlapjuk végett, és peckes mint a kettő , de az ezüst számlapos az silány, a barna az még úgy ahogy......
Elkészültek az órák , Rájuk mondtam az Áment....:))
3 automatát mutatok meg kis gyűjteményemből, nem tudom mennyire véletlen az. hogy mindhárom Felsa szerkezetes. Részemről nem volt tudatos, csak most tűnt fel.
Valamit olvastam róla, hogy talán ők készítették az első valóban kétirányba húzó rotoros werket.
Az első egy NISUS. Róla sem találtam túl sok infót, talán csak annyit, hogy beszállítói voltak a Wehrmachtnak. És azért láttam már tőlük néhány szép órát.