Néha egy utazást megszervezni nagyobb móka, mint maga a kirándulás. Vannak viszont olyan esetek, amikor a saját szervezés drámába torkollik. Ilyenkor a szervező elcsúszik egy apró banánhéjon, aminek következtében begyűrűznek az események és végül még csak a repülőtér termináljából sem jut tovább a tapasztalatlan utazó. Ehhez pedig elég egy rosszul megtervezett átszállás is, amely többnyire sima ügy. Ha minden jól megy, akkor az utazó pár óra repülés után kényelmesen megérkezik a transzfer helyszínére. Legfeljebb pár órát vár a csatlakozására és már indulhat is tovább. Kivéve akkor, ha valami váratlan dolog közbe jön. A mostani apró bakik mind-mind olyan hülye hibák, amiket könnyű elkerülni már ha tud róluk az ember. Én szerencsére ezeket mind megúsztam, de azt száz százalékra kijelenthetem, hogy mindegyik esetnél volt már olyan egyén, aki beleszaladt ebbe a hibába és hatalmas sírás-rívás lett a vége. Ilyenkor pedig nem a légitársaság a hibás, hanem az egyén, hogy nem nézett utána egy adott ország szabályainak. Nézzük a leggyakoribb amatőr hibákat, amiket egy átszállás magában rejt egy külföldi repülőtéren. Akár tapasztalt utazó vagy, akár tapasztalatlan, mindenképp olvasd el ezt a posztot. Lehet, hogy épp a következő utazásod múlik majd ezen.
Mindig érdeklődéssel és vágyakozással (talán sikerül nekem is eljutnom az adott helyre - és volt is ami sikerült!) olvasom a beszámolóidat ill. nézem a képeidet, és ez itt még véletlenül sem a reklám helye! Szóval szerintem sokakat érdekel - még ha nem is jeleznek vissza. Én minden esetre köszönöm! És persze várom a továbbiakat is! :)
Ha az indulásnál ráklikkelsz az adott járatra kiad egy kis ablakot, ott látni, hogy a járat melyik kaputól indult. Sajnos az érkezésnél csak a terminált mutatja.
FRA és MUN szálltam át, ráadásul LH, az érkező kapu (igaz Fra-ban) a gurulás alatt 4x változott, de a stewik néhány frekventált járat induló kapuját bemondták ez alatt. csarnokba belépve pedig info tábla, vagy volt hogy hoszteszek kis tablettel segítettek, nyitott szemmel kövesd a jelzéseket.
De lc járat lesz egyáltalán? mert lehet máshol többet tudnának segíteni.
Nem az a baj hogy valóban kisebb és kevésbé komfortos a választék, hanem hogy ami csak az odafigyelésen működne, az sem a régi. Például a legutóbbi két reggeli (!) időszakban a zsemle jó szikkadt volt, nagy valószínűséggel az előző napi maradék. Ez pedig szerintem nem pénzkérdés.
És ha fél órával hamarabb nyitnának - mint a mellettük lévő másik -, akkor a reggeli gépek utasai is betérhetnének pár percre. Igaz, ez már nyilván az üzletpolitika része, hiszen valóban költségnövelő tényező lenne. Így viszont adunk is valamit - meg sokaknak nem is.
Novemberben voltunk, ingyen oké. :) Tényleg picit esett a színvonal, főleg a pár évvel ezelőttihez képest, a legutóbbi idők legnagyobb változása, hogy előre csomagolt háromszög szendvics helyett svédasztal van, mikro zsemlével, 1-2 féle szalámival és sajttal. Meg joghurt sincs már, de üdítő, sör (Heineken), bor, s pár féle tömény még akad. Meg a kávégép is üzemel.
És akkor most van oda kártyád? Mert amire alapban cserélték, az nem jó. Többit ki kell próbálni, nekem sem esett útba, egyesek szerint nagyobb a tömeg és romlik a színvonal.
Soha nem próbáltuk még ki a budapesti mastercard lounge szolgáltatásait, mert mindig rohanva érkeztünk a reptérre, vagy hajnali géppel mentünk, viszont most úgy néz ki, hogy pont Pesten lesz 6 órányi átszállási időnk. Mire számíthatunk? Nem igazán találtam normális összefoglalót, vagy csak reklámszöveg van, vagy a tavalyi erste kártyacsere miatti sopánkodás, de érdemi infó nem nagyon. Tudtok írni valamit, vagy adni egy linket? Előre is köszi!
Azt szeretném kérdezni, hogy Flibcobusnál érdemes az utolsó napokig várni, ha már most magas az ár?
Február közepére lenne egy CRL-Brüsszel-CRL menetem és már most 14€ a jegy, ha jól tudom ez a plafon ár, szóval ha várok már nem bukhatok többet, ugye? Esetleg utolsó napokra eshet még? Mi a jellemző erre felé?