Keresés

Részletes keresés

arnoldj Creative Commons License 2015.10.23 0 0 48

Sziasztok!
Egy androidos programot szeretnék íratni, aminek a következőket kellene tudni:
Egy versenyen 10-15 versenyző pontjait kell folyamatosan vezetni, úgy hogy az egyszer bevitt pontokat később már nem lehet módosítani. Egy versenyen 20-30 állomás van, ahol állomásonként 2-3 darab pontot kap egy versenyző 0 és 10 között.
Az állomásokat sorszámok jelölik.

A verseny előtt:
A neveket be lehessen írni, mellette egy legördülő listából ki lehessen választani a 5 fix opcióból egyet. 
Majd kérdezze meg, hogy melyik állomáshoz milyen és mennyi pont tartozik.

A játékosoknak meghatározott sorrendje van, és a program mondja majd meg, hogy ki következik. De ez a sorrend folyamatosan változzon a következők szerint:
pl: 
1. állomás:    2. állomás:   3. állomás:
Aladár            Béla              Cecil
Béla               Cecil              Gerzson
Cecil               Gerzson        Aladár
Gerzson         Aladár            Béla

Ha minden versenyző sorra került, a program automatikusan listázza ki a versenyzők pontszámait az aktuális állomásnál, valamint a csapatbeli addigi helyezésüket.

Ne lehessen úgy állomást váltani, amíg nincs minden versenyzőnek meg minden pontja.

A program konvertálja ki a begyűjtött adatokat XSL vagy TXT fájlba.

Ha valakit érdekel a munka , akkor keressen az e-mail címemen, és küldök neki részletesebb tervezetet.

Váradi Tibor Creative Commons License 2015.05.09 0 0 47

iOS fejlesztőt keresek egyszeri munkára – egy átlagos app fejlesztése lenne a cél (nem 3d-s világtérkép, vagy versenyautó szimulátor). A határidők lazák, a munka végzése időponthoz kötetlen, így fő állás, vagy tanulás mellett is végezhető. Korrekt, megbízható, Budapesten élő személyt keresek a projekt megvalósításához. Akit érdekel a dolog, vagy Aki tud a munka elvégzésére alkalmas személyt, kérem, jelentkezzen a varaditi@freemail.hu e-mail címen, elérhetőségeinek megadásával. A további részletek személyesen, vagy telefonon kerülnek majd egyeztetésre.

New Bart Creative Commons License 2014.01.29 0 0 46

ezzel egyet értek, bár személy szerint volt egyszerre iphone csúcs készülékemet és Samsung csúcs készülékem, azonban annyira nem jött be az Android, hogy végül maradtam az Apple-nél, és nem bántam meg, ettől függetlenül nagyon profik a Samsungok. Az IOS olyan mint egy tökéletesen berendezett lakás, ahol minden a helyen van, a probléma akkor van, amikor a lakó vagy ez esetben a tulajdonos át akarja rendezni egy kicsit... Ebben a Samsung és az Android sokkal jobb. Viszont aki szereti a minőséget és a prémium terméket, annak az Apple-t ajánlom. Sokkal jobb áron is lehet elpasszolni ha oda kerül a sor mint egy ugyan annyi idős Androidos mobilt.

Alfika Creative Commons License 2013.11.27 0 0 45

Baromság. Nem arról szól a történet, hogy jobb, vagy nem jobb az ios az androidnál... Nem a rendszerben van a különbség. Illetve abban is, de bőven az android javára...

A különbség valójában a vasban van. Kívül, és belül. Nagyon erős hardverrel készülnek a készülékek, és igazán magas minőségű, prémium hatást keltő anyagokból maga a ház. Míg az alsó, és a közép, néha a felső kategóriás androidos telefonokat ha megfogja az ember, érzi a gagyi műanyag borítást. Nyilvávalóan gyártónként, és típusonként is eltérhet ez, de alapvetően az androidok árát a lefelé próbálják "tuszkolni" a gyártók a nagy konkurencia miatt. Míg az almás cégnél ezzel nem foglalkoznak, mert tudják hogy aki iphone-t akar venni, az majd kifizeti az árát. Innentől meg már pusztán pszichológia, minél drágább annál "kevesebben" tudják megfizetni, minél kevesebben tudják megfizetni, annál többen fognak rá vágyni, és minél többen vágynak rá, annál inkább lesz egy vágyott és különleges termék. Aki pedig egy valag pénz kiad érte, a világ minden kincséért sem ismerné be, hogy hogy a prémium anyaghasználat melett kap egy rendszert, ami jóval kevésbé átgondolt/megalkotott/használható mint az android. Csak meg kell nézni mennyire pörgős a iphone topik pl. itt is... Mintha nem a renszer dicséretével lenne tele...

Mindez természetesen csak egy vélemény, az én véleményem, nem kívánok vitába bonyolódni senkivel.

Előzmény: irokob (44)
irokob Creative Commons License 2013.11.27 0 0 44

Sokan azért kiálltják ki jobbnak az almás készülékekekt, mert ritkább aszoftveres fagyás, a memória telítődés, akadozás. Ennek elsősorban az az oka, hogy az Alma cég saját rendszeréhez megfelelő erősségű vasat ad.

Az Android viszont - főleg alsó és középkategóriás telefonok esetén - pontosan a vason spórol. Hogy ne legyen igaz, az amennyivel olcsóbb, annyival rosszabb kitétel, az Android belső tárhelyét meg lehet kicsit mókolni :), azaz a belső tárhely jelentős része így felszabadítható.

Alfika Creative Commons License 2013.03.09 0 0 43

Konkurens, nem konkurens, ez jelen esetben nézőpont kérdése...

Előzmény: Bora1 (42)
Bora1 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 42
Érdekesnek talán, de konkurenciának jelen helyzetben nem nevezhető.
Előzmény: Törölt nick (41)
barnamaci Creative Commons License 2013.02.05 0 0 40
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni, gégeirtott kedvesemnek!
Létezik-e olyan ketyere vagy progi, amit mobiltelefonhoz/ra lehet csatlakoztatni vagy telepiteni es a hangot felerősiti, a zajt pedig lecsökkenti??
Ha van ötletetek, irjatok
Koszi: barnamaci
piréz vitéz Creative Commons License 2013.02.05 0 0 39

Ha valaki váltana, hogyan tudná a címlistát, levelezést stb. átnyomni egyik telórol a másikra?

Golya422 Creative Commons License 2013.02.03 0 0 38

Sziasztok van egy érintöképernyös i4 almás telom és semimásra nemtudom használni mintcsak telora és sms irásra.

Magán a telomemorián nemlátszik semi hogy lene mégis 1GB elfoglal ja és totál alap még oprendszer sincs rajt.

Mitévő legyek.

gma Creative Commons License 2012.08.25 0 0 37

Egyébként vicces, mert amióta fenn van egy CM10 jelly bean daily a telón, azóta már nem utálom a Motorolát :D

A következő telómon első naptól cyanogenmod lesz az tuti.

Előzmény: Bora1 (36)
Bora1 Creative Commons License 2012.08.25 0 0 36

Igen, magam is útálom, mikor a gyártó nyakig bele mókol a rendszerbe, s jöhetnek az apróbb inkompatibilitási gondok, illetve mikor frissítés jön a megjelenés után hónapokig görcsöl a gyártó, hogy vhogy ráapplikálja a saját szarára.

Erre volt megoldás a Nexus széria. Bár ez meg olyan csúnya volt, hogy fegyverrel nem tudtad rám kényszeríteni.

De most!!!! :)

A pártnak, és a gondviselésnek hála az egybites buta amerikaiak a hülyeségük okán megalkották a Cola, Boeing, Cessna szentháromság után a negyedik értelmes tettüket :)

Apple vs. Samsung perben elkaszálták a Sam-ot. Itt a lehetőség, hogy tisztességes külsővel megáldott mobil eszközöket hozzanak forgalomba, mert eddig amit alkottak az esztetikailag vállalhatatlan volt. Félre ne értsen senki. Leborulok a komplet Galaxy vonal előtt, iPhone verő technika, és nem is kicsit. De! Okádék egyen tepsik. Nem úgy, mint a perben megnevezett Xperia P, Lumia 800 egyedi arculata.

A két rendszer pártatlan felhasználójaként úgy érzem benne van asztoriban, hogy a Samsung a termékpaletta kényszerű, és ésszerű megváltoztatása után olyat odaverjen az asztalra, hogy még magam is vásárlójukká váljak.

Az Apple erőlködése azt már bizonyította, hogy az Android, mint rendszer jobb. Mert ugye az óbégat a leghangosabban, akinek a háza ég :)))))

Előzmény: gma (35)
gma Creative Commons License 2012.08.12 0 0 35

Abszolút egyetértek az első mondatoddal. De még a minőségin belül is válogatni kell, sok gyártó termékét ki kell próbálni. Én pl. Motorolát az életben nem vennék mégegyszer. Túl sokat avatkoztak a rendszerbe :/ Pedig jó maga a vas.

Előzmény: Bora1 (34)
Bora1 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 34

Minőségi Androidos terméket kell venni, nem huawei gciket, és nem igen lesz probléma a felhasználói élménnyel.

Aber rettenetes hátrány a kiegészítők terén keresendő. Az Apple mindent visz. Hazánkban legalább is. Megveszed az Androidos kütyüdet, és azonnal magadra maradsz feelinged lesz. Ipad esetében amit az ő csatijához nem gyártottak le, az nem is létezik.

Alfika Creative Commons License 2012.03.09 0 0 33

Apple iOS vs Google Android? Mindenki döntse el maga :) Csak azt kell kiválasztania az emernek hogy a google-el, vagy az apple-el szeretné megosztani az életének minden apró történését... :)))

Naranek001 Creative Commons License 2011.12.31 0 0 30

Én most éppen Androidot nyúzok, így nem tudom megnézni mennyire szerkeszthetőek ezek a dreamboardos témák.

A neten én ezt találtam róla: http://code.google.com/p/dreamboard/wiki/Introduction

Magát a témákat Androidon sem egyszerű elkészíteni, mivel elég mélyen bele kell nyúlni a rendszerfájlokba (framework-res.apk és társai), az amire te utálsz, hogy hosszan nyomsz és menüből kiválasztasz egy widgetet, az ezeknél a dreambordos megoldásoknál is hasonlóan működik, ez az iPades videón is jól látszik. Az, hogy az így kiválasztható widgetek egyszerűbben elkészíthetőek-e mind Androidos társaik, az jó kérdés, de ha a fejlesztő helyében lennék, akkor az OSX-es widgetekkel való kompatibilitást előtérbe helyezném, oda meg készült már jó pár ezer :)

Az iCloudba mindent szinkronizál a rendszer: mail, kontakt, naptár, emlékeztetők, könyvjelzők, jegyzetek, képek, dokumentumok, alkalmazások (itt igazából csak az alkalmazásokhoz tartozó adatokat, beállításokat kell mentenie, hisz maga az alkalmazás megtalálható az App Store-ban, nem kell külön elmentenie).

iTunes:

Ha eleve azt használod a zenéid rendszerezésére és hallgatására (mint pl. én), akkor lényegesen egyszerűbb a dolog.

Ha valami kell a készülékre, akkor pár pipa és már át is kerül az eszközre (pár pillanat alatt össze tudok rakni bármilyen playlistet, nem kell fájlmenedzserrel kóborolnom a mappák között). iOS5 óta már kábelre sincs szükség, a szinkronizáció lezajlik a háttérben wifin keresztül.

A filmeket nem konvertálja át, a gyári lejátszó korlátozott képességű, de az App Store-ból letölthető jó pár külsős alkalmazás, ami bármit lejátszik (a hardver lehetőségein belül) és nem kell konvertálni hozzá.

A Maps pillanatnyilag lemaradásban van iOS alatt, mert ott még nem tudja a navigációt, csupán az útvonalat mutatja. Ez nem a két cég ellentéte miatt van, csupán iOS alatt a rendszeralkalmazások külön nem frissülnek, csupán akkor, mikor új OS kerül a készülékre.

Pletykák szólnak egy Apple által fejlesztett 3D-s csudatérképszoftverről, amivel a későbbiekben akár leválthatják a Maps-et, de ezt egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni. http://appleblog.blog.hu/2011/10/31/olyan_3d_s_terkepet_vett_az_apple_hogy_elajulsz

Mondjuk aki itthon iPhone-t használ és nem Telenor előfizető, az alapból kap ingyenes navigációs alkalmazást. A T-Mobile-os userek Navigont, a Vodafone-osok iGO-t kapnak ajándékba.

Amikor az előző hozzászólást írtam akkor Galaxy S II-m volt, most éppen egy Note-om :D elég gyakran váltok a készülékek között, mert érdekel ez a téma.

Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.30 0 0 29
http://m.portfolio.hu/vallalatok/telekom/megallithatatlanul_tor_elore_az_android.160675.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.30 0 0 28

Frankó, hogy leírtad te is a tapasztalataidat, és nekem is nagyon sokat segített.

Viszont annyit kérdeznék, hogy amennyire én tudom, a Dreamboard-ból és a Winterboard-ból is csak bizonyos, elöre elkészített témákat lehet rétenni a telefonra.  Lehet ezeket esetleg szerkeszteni is, vagy személyre szabni teljes mértékben? Mert erről még nem olvastam, vagy nem láttam sem videót, sem honlapot, csak kész témákról... persze, azokat is nyilván csinálta valaki, valahogy, de mégis hogy? Mert szerintem nem olyan egyszerű, mint Andorid esetében, hogy fogom, hosszan nyomom a képernyön a gombot, és egy menüböl kiválasztom, amire szükségem van.

Gondolom, iOS alatt ez valamivel bonyolultabb feladat, vagy tévedek?  Ebben megköszönném a segítségedet. Akár honlappal, akár videoval is prezentálva. ( Kerestem én is, de mindenhol csak kész témák vannak, bár ez nem zárja ki, hogy rosszul kerestem.)

Esetleg a Widgeteket máshonnan kell kiválasztani, vagy máshonnan elérhetöek, nem a Dreamboard vagy a Winterboard alól?

És még annyit, hogy iCloud-on keresztül miket szinkronizál le a teló? Kontaktok, naptár, alkalmazások, sms?? Gondolom ezt mind autómatikusan is megteszi, és nem kell mindig egy nagy backup-ot csinálni, hanem ha új dolog kerül a telóra, azt egyböl már szinkronizálja is, és egy következö ROM frissítés után, autómatikusan visszatölti öket?!

Az iTunes-os szinkron mennyire macera? Tudom, hogy neked pont ez a jó benne, hogy egy helyen van rendszerezve minden, de mégis, mennyivel több idö így, mire egy film felkerül, vagy ez zene?

Esetleg a filmeket átkonvertálja, vagy ugyanúgy lejátszik divX vagy AVI filmeket is?

Illetve, mi a helyzet a google-ös alkalmazásokkal.  Mint pl a Maps? Mennyire engedi, vagy inkább mennyire akarja ezeket használni az Apple? Nincs semmilyen korlátozás a két cég termékei között??

Amiröl még egyébként nem esett szó az elözö hozzászólásokban, az ugye a Flash támogatás. Az Apple ellene van, míg Andoridon megy a flash.

Bár ezt azért is nem hoztam fel, mert szubjektív a dolog. Van akinek kell, van akinek nem.  Ha jól tudom, vannak kiskapuk az iOS-ben is, és ha akarjuk, akkor azon is megtudjuk nézni a Flash tartalmakat. Jailbreak után ha jól tudom, ez megoldható!

Egyébként, jobban belegondolva, nyugodtan írhatunk itt a Jailbreak-röl is és a különböző moddingokról, mert pl biztos van más is így, mint én is, hogy érdekli ez a téma, és szivesen olvas 1-2 hasznos dolgot róla, persze, nem nagyon belemerülve, csak felszínesen, kicsit belekóstoltatva az olvasókat ebbe is, aztán ha megtetszik nekik, akkor a szakmai topikokban tovább tájékozódhatnak róla.

u.i.: Majd el felejtettem, hogy hogy Galaxy SII-d van, nem iPhone-od??  (Rosszindulat nélkül kérdezem!)

Előzmény: Naranek001 (24)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.29 0 0 25

a T-mobilos Huawei táblagép androidos,megéri a pénzt.

Naranek001 Creative Commons License 2011.12.29 0 0 24

1. Az Android kevésbé stabil mint az iOS

Ez így nem igaz és igaz egyszerre :)
Mivel nincs olyan, hogy önmagában Android, hisz ehhez a rendszerhez mindig hozzáadódik a gyártó, amelyik készülékén ez a rendszer fut, hisz egyelőre a Google nem gyárt készüléket (ez jövőre a Motorola akvizíció miatt akár változhat is).

Szóval a stabilitásról alap rendszer esetén teljesen más véleménnyel van egy HTC Sensation, Galaxy S II, vagy LG Optimus 2X felhasználó.

Az is árnyalja a dolgot, hogy míg iOS esetén 2-300 App Store-ból telepített alkalmazás esetén sem fog a rendszer instabillá válni, hisz ezek a rendszertől elkülönítve egy sandboxban futnak, a Marketről elég 2-3 olyan alkalmazást telepíteni, amik nem férnek össze és máris előjönnek stabilitási, vagy működési problémák.

Abban viszont igazad van, hogy egy jól összerakott Androidos készülék alap rendszerrel ma már semmivel sem instabilabb, mint bármelyik iOS eszköz.

2. Biztonság

Itt közös a véleményünk.

A Market ellenőrzés nélküli rendszere nem igazán kedvez a biztonságnak, mára már közel 100 trójai és egyéb károkozó létezik Androidra és semmi garancia nincs arra, hogy akár a Marketből letöltött alkalmazással ne kerülhessen ilyen a készülékünkre (sajna erre már több példa is volt). A Google ilyenkor meg csak utólag tudja eltávolítani a kérdéses alkalmazást, ami nem vigasztalja azt, akinek egy ilyen kedves jószág mondjuk pár százezres számlát csinált emelt díjas hívásokkal, vagy SMS-ekkel, az egyéb alattomos adatlopó megoldásokat nem is említve. Sajnos mára már, ha valaki Androidot használ és picit is tart ezektől a dolgoktól, kénytelen telepíteni vírusirtót és/vagy tűzfal alkalmazást is a készülékére (én speciel AVG-t használok és már volt találatom trójaira).

A legtöbb Androidos készülék SD kártyán tárolja az adataink, állományaink nagy részét és hiába a készülék lezárása, ezekhez minden nehézség nélkül bárki hozzáférhet egy kártyaolvasóval.

3. Smooth-ság

Az iOS megpróbál mindenhol azonos sebességgel üzemelni, míg Android esetén ez sajnos még a legmodernebb 2 magos eszközöknél sem megy.

Példaként említetted a Galaxy S II-t, hogy ott minden tökéletes és ezred másodpercre sem akad meg. Sajna ezt mint ilyen készülék tulajdonosa cáfolni vagyok kénytelen, mert ez az eszköz is képes megakadni, sőt durván lagolni is. Persze ritkán és nem mindenhol, de vannak alkalmazások és helyzetek, ahol ez előjön, tekintve, hogy egyelőre, míg nem ICS fut rajta, az UI műveleteket a CPU számolja és ha az a háttérben terhelve van, sajna megakad minden más is (próbálj gyorsan scrollozni az Astro filemanagerben, vagy SGS-en scrolloz bele a telepített alkalmazásokba a beállításoknál).

Az ICS-től kezdve ezen művelteket végre átveszi a GPU (mint iOS-en a kezdetek óta) és remélhetőleg valóban a múlté lesz ez a jelenség. 

Android Market / Apple Store:

Azt írod, hogy a Marketben több az ingyenes alkalmazás. Nos ez nem fedi a valóságot. Az igazság az, hogy arányaiban több az ingyenes alkalmazások száma a Marketen, mint az App Store-ban, de mivel több az utóbbiban az alkalmazások össz száma, így hiába kisebb az ingyenesek aránya, szám szerint több.

Az más kérdés, hogy a Google beleszámolja a Market adataiba a csengőhangokat, háttérképeket és widgeteket is, ha leszűkítenénk az adatokat konkrétan a valódi alkalmazásokra, akkor sokkal árnyaltabb képet kapnánk, kár, hogy erről nem fogunk pontos adatokat kapni.

Az alkalmazások minősége mint te is írod az iOS oldalon jobb, még akkor is, ha azonos alkalmazás, azonos verziójáról beszélünk. Sajnos az Android portok gyakran kevesebb tudással, és nagyon sokszor sokkal csúnyább megjelenéssel sikerülnek. Sok minőségi alkalmazás meg soha nem is készül el Androidra.

Ez szerintem az Android platform warez elleni teljes védtelenségére vezethető vissza, mivel kevesen akarnak sok munkát beleölni olyasmibe, amiből nem származik számottevő bevételük. http://pdaplus.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6838&Itemid=57

Kezelő felület, személyre szabhatóság:

Ha nem nyúlunk mélyebben a rendszerbe, akkor itt az Android a nyerő. Szabadon variálható launcherek, widgetek sokasága elég tág teret ad a személyre szabhatóságra.

Ha azonban mélyebbre szeretnénk nyúlni (ikonok lecserélése, a rendszer elemeinek átalakítása), akkor már rootolásra van szükség, innentől kezdve viszont a két rendszer között ezen a téren nincs különbség, sőt sok tekintetben az iOS nagyobb szabadságot nyújt (pl. Androidon azért nem olyan egyszerű egy alkalmazás kinézetének módosítása, nyelvének átírása).

Pl.: http://www.youtube.com/watch?v=yzq1xZ4n4_I&feature=related :D

Widgetek:

Én speciel most Androidon több widgetet is használok: naptár (Pure Calendar), események (Pure Messenger), valuta (aCurrency Pro), időjárás (Beautiful Widget).

iOS5 esetén ezek egyike sem kellene, mivel a notifikációs terület ezen információkat bármikor és bárhol elérhetővé teszi. Jailbreak esetén meg eleve ott is elérhetők a widgetek.

Apró érdekesség egyébként, hogy a widgeteket a Google az Apple-től licenceli, mivel ők a jogtulajdonosai ezen megoldásnak. Igaz iOS-en nem használják fel, de OSX-en igen.

Szinkronizálás, icloud, itunes:

Az iCloud már most sokrétűbb és használhatóbb lehetőségeket nyújt, mint a Google megoldásai (pl. backup).

A Google lehetőségeit meg az iOS is gond nélkül használja már régről, sőt néhány tekintetben jobban, hisz, míg Androidon csak a kontakt, naptár és e-mail rész szinkronizálódik, iOS-en a jegyzetek is.

A Dropboxot érdekes, hogy említed, mivel ez a szolgáltatás régebben elérhető az iOS-t használó eszközök számára. De nyugodtan idesorolhatjuk a Box.net-et is, ez is mindkét platform számára elérhető és most mindkét rendszerről regisztráló user 50 GB-ot kap ajándékba, ami bőven elegendő egy smartphone netes tárolási igényeihez.

Írod, hogy iTunes nélkül nem lehet semmit feltenni a készülékre, ami szintén kissé hamis állítás, mert jó pár alkalmazás képes wifin szinkronizálni a desktop géppel, vagy egy másik eszközzel iTunes nélkül is.

Az Android egyszerűségéhez írod, hogy csak bedugod bárhol és működik. Nos ez sajna nem igaz, ezen eszközöknek is kellenek driverek, az SGS II-m hiába dugtam rá ismerősöm gépére, nem történt semmi, azon kívül, hogy kérte a driverek telepítését (persze a másolást AirDroidon keresztül végül megoldottuk, de mint írtam, ilyen wifis megoldás mindegyik platformon elérhető).

Írod, hogy fontos, hogy ne legyen iTunes, nos nekem meg ez hiányzik a legjobban az Android alól. Egy normális keretprogram, ami összefogja az összes szolgáltatást. Ne kelljen egy újratelepítés után minden alkalmazást letöltenem a netről, ne kelljen rootolnom és CWM-et telepítenem, hogy képes legyek egy teljes mentést készíteni az készülékemről (és alapvetően nem ártana, ha lenne Androidra egy normálisan működő backup megoldás, mert pillanatnyilag egy sincs ami valóban jól használható lenne), ne kelljen mappákban bűvészkednem, ha válogatás zenét akarok a készülékre juttatni stb.

Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.29 0 0 23

Bocsánat mindenkitől, nem vettem észre, hogy 3 szor is belett illesztve egy hsz-be az írás :S  Furcsálltam is, hogy ennyire sok lett.... este volt már, nézzétek el nekem! Sajnos szerkeszteni nem lehet, vagy csak én nem tudom a módját!

Itt van helyesen az egész!!

Remélem megfogadja mindenki az előző hozzászólásomat, és egy szerethető és sokak által látogatott, hasznos topik lesz belőle!

Most pedig leírnám én is a tapasztalataimat az Androiddal kapcsolatban, amit már több mint egy éve használok egy Galaxy S készülékkel együtt!

Először is, 3 vitát szeretnék tisztázni, amire ne alapozzuk ezután az irásokat.

1. Az Android kevésbé stabil mint az iOS.

Az újabb Gingerbread-ek, 2.4 felettiekre gondolok, már hozzák azt az elvárható szintet, ami egy átlag felhasználónak bőven sok. Atomstabilnak mondható! Ha valakinek ez lenne az ellenérve, akkor felejtse el, mostanra a 2 rendszer stabilitásban egymás mellett halad! Ha gyári rendszerrel használjuk a készülékeket, akkor semmi baj nem lehet!  A rootolt és ROM cserélt (Android esetében) valamint a Jailbreakelt (iOS esetében) készülékektöl szerintem eltekinthetünk, az más tészta. Az csak hozzáértöknek ajánlott, ök pedig tudtán vannak az ezzel járó kockázatoknak. Persze, szerintem ha hozzáértők kezei között van a telefon, akkor egy Jailbreakelt iPhone is atomstabil, valamint egy Custom ROM-mal ellátott Androidos készülék is atomstabil. Ehhez csak kellő mértékű olvasottság, utánajárás és tapasztalat szükséges! Aki ezekbe bele akar bonyolódni, az olvasson hozzá kapcsolódó fórumokon, cikkekben, honlapokon!

2. Biztonság.

Ezen a ponton azt kell mondjam, az iOS biztonságosabb! Jó az a rendszer, ami megszűri az alkalmazásokat, mielött kikerülnek a store-ba!

Persze, ne gondolja senki, hogy az Android market nem biztonságos, de van pár alkalmazás, melyek veszélyt jelentenek.

Jelzem, én a 13 hónapos használat alatt nem találkoztam ilyennel, pedig elég sok mindent telepítettem már a készülékre, de egyik sem okozott galibát. Én erre azt mondom, hogy User error, valaki ha körültekintő, és megnézi mit telepít fel, nem csak ész nélkül rakosgat minden sz@art ami megtetszik neki a telefonjára, akkor ezek a problémák teljesen elkerülhetöek. Én csak olyan app-okat telepítettem,amik után utánaolvastam, vagy fórumokon ajánlották, vagy szakmai honlapokon olvastam róluk, megnéztem a hozzászólásokban miket irnak, milyen értékeléseket kap, és hogy afejlesztöje megbízható e vagy sem, esetleg a referenciáit. De kijelenthetö, hogy a szükséges programok 99%-a abszolót veszélytelen! Ha kicsit odafigyel az ember ezekre, akkor semmi baj nem lehet.  A trehány, hanyag, mindent össze vissza telepítő Usereknél szokott előfordulni az esetek többségében ez a probléma. Aki normálisan és normális dolgokra használja a telefonját, annál nem fog! Aki minden baromásgot feltesz, az meg meg is érdemli! (Persze, a google segíthetne rajtuk, szóval ezzel nem akarom róluk a terhet levenni!)

Ennek ellenére, az iOS vagyis inkább az Apple Store jobb, mert itt nem kell ilyenekre figyelni egyáltalán!

3. Smooth-ság. (újabbak kedvéért: Simaság!!, ~gördülékenység, ~gyorsaság)

Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a 2 magos processzorokig, és talán az Android 2.3.6-os verziójáig, az Apple telefonjait ebben nem lehetett utolérni. Nagyrészt akadásmentesen, nagyon simán, szinte a képernyőről lefolyva tették a dolgukat. Ez mind szemre, mind érzésre nagyon állat volt, és talán azt is lehet mondani, hogy ez az a dolog, ami minden telefon fölé emelte akkoriban.

A jelenben azonban szerintem már ebben is egymás mellé ért a 2 rendszer. A jelenlegi Galaxy S-emen Android 2.3.6 JW1 nevezetű ROM van! Igaz, Custom, és más kernellel használom, de egy kis akadás sincs benne, nagyon jól teljesít, iszonyat gyors, iszonyat kellemes! Ez ugye szélsöséges dolog és nem helytálló jelen esetben, mert éppen írtam az elején is, hogy átlag User-ekröl beszélünk, akik nem moddingolnak, nem mókolják a készüléküket!

Viszont akkor már itt is van a Galaxy SII példának, valamint az újabb 2 magos telók, a RazR vagy a Galaxy Nexus, amik már szintén lefolynak a képernyőről, és egy ezred másodpercre sem akadnak, teljesen gyári ROM-okkal! Szóval bátran ki merem jelenteni, hogy igenis, kellett idö, de mára odaértek ebben a dologban az Androidos készülékek, ahová kellett nekik, és bőven felveszik a versenyt az iOS-el!

Talán ez a 3 dolog, amiben a legjobban összekülönbözik a 2 tábor. Én ezeket teljesen egálra adnám, szerintem ezekben mindkettő ugyanolyan jó!! Talán a biztonság az iOS felé billenti a mérleget, de szerintem ha valaki nem öt éves kisgyerek módjára tesz fel minden vackot, ami megteccik neki a telefonjára, akkor semmi baj nem származhat belöle!

Más, egyéb kevésbé vitatott dolgok:

Mind a kettőben rengetek alkalmazás van! Kétség sem fér hozzá, hogy minden igényt kielégítenek!

Amiben eltérés van közöttük, az talán az, hogy az Android Marketben több az ingyenes alkalmazás, az Apple Store-ban pedig értelem szerüen sokkal több dolog fizetős! Persze nem kell horribilis összegekre gondolni!  Sajnos én csak az Android oldalt ismerem, az Apple Store-t csak írásokból és hallomásból, de talán ott valamivel igényesebbek az alkalmazások, nincs biztonsági veszély ugye, amit már taglaltam, valamint biztosan futni fog azon a készüléken, amire letöltöttük az alkalmazást! Most ismét elkezdhetnék egy vitát azzal, hogy jönnének majd, hogy az Apple-nek csak 1 készülékre kell mindig fejleszteni, Androidos meg nagyon sok féle van, de akkor is ami tény az tény, az Apple Store igényesebb, biztosan futni fog amit letöltöttél, és biztosan nem lesz töle semmi stabilitási gondja a készülékednek!  Sajnos vagy nem sajnos, ebben az Apple-nek nagy elönye van a többiekkel szemben, hiszem az alkalmazásokat így elég 2-3 készülékre optimalizálni, szemben az Androidos több tucat készülékkel, így szinte azok mindenen tökéletesen futnak. Persze, ezt mind meg kell fizetni! Nem nagyon van kiút, mint az androidnál, hogy a fizetős dolgok 80%-át meg lehet szerezni küldönbözö torrent és warez oldalakon.  Dehát, ha minöséget akarsz, akkor fizetni kell érte! Persze, mielött bárki megtalálna ezzel, kimondom, Andoridon is megvan az igényesség és a szépség és a minőség! Nem tudnám eldönteni, melyik a jobb! Jó lenne majd egyszer használni egy iPhone-t és kipróbálni, milyenek az ottani alkalmazások, tényleg jobbak-e, érezni rajtuk a prémium minöséget és azt, hogy jobb, mint bármi más vagy ez is csak a szokásos Hype, és inkább több a belemagyarázás, mint a valós tartalom! Ezt majd valaki más, aki esetleg mind2-t használta huzamosabb ideig, az megválaszolja!

Ez az a pont, ahol szerintem az Android nagyon nagyon megveri az iOS-t! Az, hogy a felhasználó mindent a saját igényei szerint személyre szabhat, az egy olyan dolog, ami leírhatatlan! A kezelöfelületet, az ikonokat, a képeket, háttereket mindent ugy alakíthatunk, ahogy azt mi szeretnénk, ahogy nekünk megfelel, ahogy tetszik, ahogy a legjobban kézreáll!! Az Apple ad nekünk egy felületet, és pár háttéren kívül, amit ök adnak, nem nagyon lehet mit változtatni. Javítsatok ki ha ezt rosszul tudom esetleg, de asszem így van! Ezek ugye változtathatóak bizonyos mértékig, ha Jailbreak-eljük a telót, de mivel itt átlag Userekröl van szó, ebbe nem mennék bele.  Azzal sem lesz teljsen személyre szabható, viszont ugy már vannak nagyon szép témák rá!  De még azokkal sem tud versenyezni az Androiddal!

Na és ugye itt vannak még ráadásként a Widget-ek is! Fantasztikus ötlet volt, nem is értem, hogy miért nincs még iOS-ben ilyen lehetőség!! Az hogy bármit ki tudok tenni a képrnyöre közvetlenül, és láthatom egyböl, az nagyon nagyon jó, és iszonyat hasznos dolog!! Egyböl látom pl a névnapokat, vagy emailjeimet, vagy újságcikkeket vagy mármit amit akarok éppen! Hatalmas dolog!  Szerintem nagyon sok embert veszít ezzel az Apple..... nem tudom mi erre a reakciójuk, a stabilitás nem lehet probléma, a biztonsági szürés megintcsak nem.... vagy nem akarják, hogy azt írják, hogy utánoznak??  Kár lenne ilyenen elcsúszniuk, inkább adjanak más nevet neki és engedjék kirakni ezeket a dolgokat, mert nagyon nagyon hasznosak!!!  Mint ahogyan a Notification Bar-t is kezdik átvenni, mert látják hogy jó, így ezt is át kellene!! Szerintem ök is tudják, csak az a fránya büszkeség...... Kár, mert így a felhasználók szívnak! És az Apple is kiesik egy csomó bevételtöl!  Na de hátha!

Persze, az Andorid is átvett sok dolgot az Apple-töl! Dehát ezek nem bajok, így kellene mennie, egymást tökéletesíteni, átvenni a jó dolgokat, a rosszakat meg elfelejteni vagy kijavítani. Általában mondhatni, hogy az Apple forradalmasít eléggé sokmindent, viszont hiába a mostani Siri, vagy a kézremegést csökkentő kamera, amik jelzen, nagyon jó dolgok szintén, de nagyon hiányoznak már a widgetek és egy minimális testreszabhatóság! A Notification bár már megvan, már csak annyi kéne, hogy ezeket a fránya widgeteket megoldani valahogy, az se baj, ha korlátozza a számukat vagy hogy milyenek lehetnek, csak legyenek, mert nagyon hasznosak és nagyon sokat dobnak az élvezeti értéken!

Ugye hát a mostani 4S és iOS5 megjelenésével egyidejűleg érkezett az ugynevezett iCloud, a felhő, ami ugye képes vezeték nélkül szinkronizálni az adatainkat, kontaktjainkat, sms-eket, programokat, dokumentumokat stb stb.  Sajnos elég sok még rá a panasz, sokan szidják, sokan kezdetlegesnek vélik még, dehát egy új dologról beszélünk, fejlödnie kell! Szerintem fog még, nem kell aggódni, de jelen esetben ebben is az Android a nyerő! Az Android ugye már elég régóta a google fiókkal szinkronizál, kontaktok, képek, naptár bejegyzések, email-ek! Itt minden jól müködik, már egy kiforrott dolog, igazán hiba nem lehet benne! Valamint van egy ugynevezett Dropbox alkalmazás, amit a gépünkre és a telefonunkra telepítve, bármit tudunk szinkronizálni, szóval csinál a gépen egy dropbox mappát, és ami abban van, az lesz a telefonunkban is! Ha bemásolok egy zenét, akkor az rámásolja a telóra, illetve fordítva is, ha csinálok egy képet a telóval, és beteszem a telón a dropbox mappába, akkor az már tölti is fel a számítógépünkre! Ezeket Wifin célszerü csináni!! Nem tudom, mobilneten megy-e, max kisebb fájlok! Szóval ez is egy eléggé jól működő és kiforrott történet!

És akkor itt van az adat másolás, törlés, zene, film másolás stb stb.  Androidon ez egyszerű, mint az 1x1! Usb-t bedugod, a gép felismeri háttértárként, és másolunk is rá, amit csak akarunk!! Mintha egy pendrive lenne! Miután lehúztuk, csinál egy ellenörzést a készülék, és már lehet is hallgatni a zenét, nézni a képeket vagy filmeket, mintha csak egy másik számítógép lenne, semmi cicó, gyerekjáték! Jó! Bármennyi számítógépen müködik, semmi segédprogram nem kell hozzá, csak ugye értelem szerüen a driverek!(1perc alatt fenn van bármilyen gépen!)

Szemben az iTunes-szal, (ugye most az iCloud-ot ne vegyük figyelembe, ami részben ezt hivatott kiváltani, de még hagy fejlödjön kicsit) ami nélkül semmit sem tudunk a telefonunkra feltenni! Ezen keresztül lehet csak zenét tenni a telefonra, ezen keresztül lehet filmeket konvertálni a telefonra és mindent ezen keresztül lehet csak felrakni! És ha jól tudom, akkor korlátozva van azon gépek száma, amelyekhez csatlakoztatni lehet. (Lehet rosszul tudom, majd kijavítanak)  Persze, mondhatjuk, hogy miért, te hány gépen használod?? Kettön! Jogos lenne a kérdés, hogy akkor meg minek legyen több?? Válaszom: Csak!!  Lehet, hogy más 10 gépen használná, de sajnos emiatt nem tudja. Na de mindegy, lehet nem így van, csak én olvastam félre valamit! 

Ez a dolog ugye mind a biztonsággal van magyarázva, de nemhiszem, hogy nem tudja azt az Apple máshogy megoldani! Felhasználói szemmel macerás a dolog, idöigényes, és ha azt vesszük, akkor túlvan bonyolítva!

Ebben az Android egyszerűsége verhetetlen! Bedugom, és már másolok is rá, amit akarok! Ugysem teszek rá olyan dolgot, ami kétes eredetű, vagy kevésbé biztonságos, úgyhogy ez ügyben az Apple-nek is lépnie kell. Ha nem is mindent, de legalább pár dolgot ezen egyszerűsíteni kellene!

Nah, ennyi jutott eszembe egyelőre! Elég sok lett! Biztos vannak olyan dolgok benne, amiket más jobban tud, és remélem el is mondja, hasonlóan objektíven és normálisan, érvekkel , nem részrehajlóan!

u.i.: Jelen esetben én azt mondom, hogy most kicsit talán az Android ellépett! Egy hajszálnyival csak! Viszont, én beleszerettem az iPhone 4/4S formájába és szépségébe! Nálam esztétikailag favorit!! Gyönyörű telefon, az eddig látott legszebb a számomra! Az is lehet, veszek majd egy 4S-t, de csak akkor, ha az iOS-ben is lesznek Widgetek, vagy mindegy hogy nevezik majd az Applenél, csak hasonlóak legyenek, és jól müködik majd az iCloud, nem kell iTunes! Ha ezeket az apró, de a felhasználók számára nagyon is fontos és döntően befolyásoló dolgokat megcsinálnák, akkor szinte verhetetlenek lennének, viszont így a mostani Android 4.0 elég magasra teszi a mércét! Reméljük az Apple felveszi a kesztyűt, és elfogadja, hogy talán kicsit engedni kell valamiböl, hogy aztén ismét a legjobbak legyenek!

Üdv.: BányaiRicsike

Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.29 0 0 22

Talán még a kiegészítők maradtak ki!

Arról nem kell sokáig beszélni, az Apple termékekhez sokkal több és jobb kiegészítők vannak, és fantáziadúsabbak!

Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.29 0 0 21

Remélem megfogadja mindenki az előző hozzászólásomat, és egy szerethető és sokak által látogatott, hasznos topik lesz belőle!

Most pedig leírnám én is a tapasztalataimat az Androiddal kapcsolatban, amit már több mint egy éve használok egy Galaxy S készülékkel együtt!

Az újabb Gingerbread-ek, 2.4 felettiekre gondolok, már hozzák azt az elvárható szintet, ami egy átlag felhasználónak bőven sok. Atomstabilnak mondható! Ha valakinek ez lenne az ellenérve, akkor felejtse el, mostanra a 2 rendszer stabilitásban egymás mellett halad! Ha gyári rendszerrel használjuk a készülékeket, akkor semmi baj nem lehet!  A rootolt és ROM cserélt (Android esetében) valamint a Jailbreakelt (iOS esetében) készülékektöl szerintem eltekinthetünk, az más tészta. Az csak hozzáértöknek ajánlott, ök pedig tudtán vannak az ezzel járó kockázatoknak. Persze, szerintem ha hozzáértők kezei között van a telefon, akkor egy Jailbreakelt iPhone is atomstabil, valamint egy Custom ROM-mal ellátott Androidos készülék is atomstabil. Ehhez csak kellő mértékű olvasottság, utánajárás és tapasztalat szükséges! Aki ezekbe bele akar bonyolódni, az olvasson hozzá kapcsolódó fórumokon, cikkekben, honlapokon!

2. Biztonság.

Ezen a ponton azt kell mondjam, az iOS biztonságosabb! Jó az a rendszer, ami megszűri az alkalmazásokat, mielött kikerülnek a store-ba!

Persze, ne gondolja senki, hogy az Android market nem biztonságos, de van pár alkalmazás, melyek veszélyt jelentenek.

Jelzem, én a 13 hónapos használat alatt nem találkoztam ilyennel, pedig elég sok mindent telepítettem már a készülékre, de egyik sem okozott galibát. Én erre azt mondom, hogy User error, valaki ha körültekintő, és megnézi mit telepít fel, nem csak ész nélkül rakosgat minden sz@art ami megtetszik neki a telefonjára, akkor ezek a problémák teljesen elkerülhetöek. Én csak olyan app-okat telepítettem,amik után utánaolvastam, vagy fórumokon ajánlották, vagy szakmai honlapokon olvastam róluk, megnéztem a hozzászólásokban miket irnak, milyen értékeléseket kap, és hogy afejlesztöje megbízható e vagy sem, esetleg a referenciáit. De kijelenthetö, hogy a szükséges programok 99%-a abszolót veszélytelen! Ha kicsit odafigyel az ember ezekre, akkor semmi baj nem lehet.  A trehány, hanyag, mindent össze vissza telepítő Usereknél szokott előfordulni az esetek többségében ez a probléma. Aki normálisan és normális dolgokra használja a telefonját, annál nem fog! Aki minden baromásgot feltesz, az meg meg is érdemli! (Persze, a google segíthetne rajtuk, szóval ezzel nem akarom róluk a terhet levenni!)

Ennek ellenére, az iOS vagyis inkább az Apple Store jobb, mert itt nem kell ilyenekre figyelni egyáltalán!

Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a 2 magos processzorokig, és talán az Android 2.3.6-os verziójáig, az Apple telefonjait ebben nem lehetett utolérni. Nagyrészt akadásmentesen, nagyon simán, szinte a képernyőről lefolyva tették a dolgukat. Ez mind szemre, mind érzésre nagyon állat volt, és talán azt is lehet mondani, hogy ez az a dolog, ami minden telefon fölé emelte akkoriban.

A jelenben azonban szerintem már ebben is egymás mellé ért a 2 rendszer. A jelenlegi Galaxy S-emen Android 2.3.6 JW1 nevezetű ROM van! Igaz, Custom, és más kernellel használom, de egy kis akadás sincs benne, nagyon jól teljesít, iszonyat gyors, iszonyat kellemes! Ez ugye szélsöséges dolog és nem helytálló jelen esetben, mert éppen írtam az elején is, hogy átlag User-ekröl beszélünk, akik nem moddingolnak, nem mókolják a készüléküket!

Viszont akkor már itt is van a Galaxy SII példának, valamint az újabb 2 magos telók, a RazR vagy a Galaxy Nexus, amik már szintén lefolynak a képernyőről, és egy ezred másodpercre sem akadnak, teljesen gyári ROM-okkal! Szóval bátran ki merem jelenteni, hogy igenis, kellett idö, de mára odaértek ebben a dologban az Androidos készülékek, ahová kellett nekik, és bőven felveszik a versenyt az iOS-el!

Talán ez a 3 dolog, amiben a legjobban összekülönbözik a 2 tábor. Én ezeket teljesen egálra adnám, szerintem ezekben mindkettő ugyanolyan jó!! Talán a biztonság az iOS felé billenti a mérleget, de szerintem ha valaki nem öt éves kisgyerek módjára tesz fel minden vackot, ami megteccik neki a telefonjára, akkor semmi baj nem származhat belöle!

Mind a kettőben rengetek alkalmazás van! Kétség sem fér hozzá, hogy minden igényt kielégítenek!

Amiben eltérés van közöttük, az talán az, hogy az Android Marketben több az ingyenes alkalmazás, az Apple Store-ban pedig értelem szerüen sokkal több dolog fizetős! Persze nem kell horribilis összegekre gondolni!  Sajnos én csak az Android oldalt ismerem, az Apple Store-t csak írásokból és hallomásból, de talán ott valamivel igényesebbek az alkalmazások, nincs biztonsági veszély ugye, amit már taglaltam, valamint biztosan futni fog azon a készüléken, amire letöltöttük az alkalmazást! Most ismét elkezdhetnék egy vitát azzal, hogy jönnének majd, hogy az Apple-nek csak 1 készülékre kell mindig fejleszteni, Androidos meg nagyon sok féle van, de akkor is ami tény az tény, az Apple Store igényesebb, biztosan futni fog amit letöltöttél, és biztosan nem lesz töle semmi stabilitási gondja a készülékednek!  Sajnos vagy nem sajnos, ebben az Apple-nek nagy elönye van a többiekkel szemben, hiszem az alkalmazásokat így elég 2-3 készülékre optimalizálni, szemben az Androidos több tucat készülékkel, így szinte azok mindenen tökéletesen futnak. Persze, ezt mind meg kell fizetni! Nem nagyon van kiút, mint az androidnál, hogy a fizetős dolgok 80%-át meg lehet szerezni küldönbözö torrent és warez oldalakon.  Dehát, ha minöséget akarsz, akkor fizetni kell érte! Persze, mielött bárki megtalálna ezzel, kimondom, Andoridon is megvan az igényesség és a szépség és a minőség! Nem tudnám eldönteni, melyik a jobb! Jó lenne majd egyszer használni egy iPhone-t és kipróbálni, milyenek az ottani alkalmazások, tényleg jobbak-e, érezni rajtuk a prémium minöséget és azt, hogy jobb, mint bármi más vagy ez is csak a szokásos Hype, és inkább több a belemagyarázás, mint a valós tartalom! Ezt majd valaki más, aki esetleg mind2-t használta huzamosabb ideig, az megválaszolja!

Ez az a pont, ahol szerintem az Android nagyon nagyon megveri az iOS-t! Az, hogy a felhasználó mindent a saját igényei szerint személyre szabhat, az egy olyan dolog, ami leírhatatlan! A kezelöfelületet, az ikonokat, a képeket, háttereket mindent ugy alakíthatunk, ahogy azt mi szeretnénk, ahogy nekünk megfelel, ahogy tetszik, ahogy a legjobban kézreáll!! Az Apple ad nekünk egy felületet, és pár háttéren kívül, amit ök adnak, nem nagyon lehet mit változtatni. Javítsatok ki ha ezt rosszul tudom esetleg, de asszem így van! Ezek ugye változtathatóak bizonyos mértékig, ha Jailbreak-eljük a telót, de mivel itt átlag Userekröl van szó, ebbe nem mennék bele.  Azzal sem lesz teljsen személyre szabható, viszont ugy már vannak nagyon szép témák rá!  De még azokkal sem tud versenyezni az Androiddal!

Na és ugye itt vannak még ráadásként a Widget-ek is! Fantasztikus ötlet volt, nem is értem, hogy miért nincs még iOS-ben ilyen lehetőség!! Az hogy bármit ki tudok tenni a képrnyöre közvetlenül, és láthatom egyböl, az nagyon nagyon jó, és iszonyat hasznos dolog!! Egyböl látom pl a névnapokat, vagy emailjeimet, vagy újságcikkeket vagy mármit amit akarok éppen! Hatalmas dolog!  Szerintem nagyon sok embert veszít ezzel az Apple..... nem tudom mi erre a reakciójuk, a stabilitás nem lehet probléma, a biztonsági szürés megintcsak nem.... vagy nem akarják, hogy azt írják, hogy utánoznak??  Kár lenne ilyenen elcsúszniuk, inkább adjanak más nevet neki és engedjék kirakni ezeket a dolgokat, mert nagyon nagyon hasznosak!!!  Mint ahogyan a Notification Bar-t is kezdik átvenni, mert látják hogy jó, így ezt is át kellene!! Szerintem ök is tudják, csak az a fránya büszkeség...... Kár, mert így a felhasználók szívnak! És az Apple is kiesik egy csomó bevételtöl!  Na de hátha!

Persze, az Andorid is átvett sok dolgot az Apple-töl! Dehát ezek nem bajok, így kellene mennie, egymást tökéletesíteni, átvenni a jó dolgokat, a rosszakat meg elfelejteni vagy kijavítani. Általában mondhatni, hogy az Apple forradalmasít eléggé sokmindent, viszont hiába a mostani Siri, vagy a kézremegést csökkentő kamera, amik jelzen, nagyon jó dolgok szintén, de nagyon hiányoznak már a widgetek és egy minimális testreszabhatóság! A Notification bár már megvan, már csak annyi kéne, hogy ezeket a fránya widgeteket megoldani valahogy, az se baj, ha korlátozza a számukat vagy hogy milyenek lehetnek, csak legyenek, mert nagyon hasznosak és nagyon sokat dobnak az élvezeti értéken!

Ugye hát a mostani 4S és iOS5 megjelenésével egyidejűleg érkezett az ugynevezett iCloud, a felhő, ami ugye képes vezeték nélkül szinkronizálni az adatainkat, kontaktjainkat, sms-eket, programokat, dokumentumokat stb stb.  Sajnos elég sok még rá a panasz, sokan szidják, sokan kezdetlegesnek vélik még, dehát egy új dologról beszélünk, fejlödnie kell! Szerintem fog még, nem kell aggódni, de jelen esetben ebben is az Android a nyerő! Az Android ugye már elég régóta a google fiókkal szinkronizál, kontaktok, képek, naptár bejegyzések, email-ek! Itt minden jól müködik, már egy kiforrott dolog, igazán hiba nem lehet benne! Valamint van egy ugynevezett Dropbox alkalmazás, amit a gépünkre és a telefonunkra telepítve, bármit tudunk szinkronizálni, szóval csinál a gépen egy dropbox mappát, és ami abban van, az lesz a telefonunkban is! Ha bemásolok egy zenét, akkor az rámásolja a telóra, illetve fordítva is, ha csinálok egy képet a telóval, és beteszem a telón a dropbox mappába, akkor az már tölti is fel a számítógépünkre! Ezeket Wifin célszerü csináni!! Nem tudom, mobilneten megy-e, max kisebb fájlok! Szóval ez is egy eléggé jól működő és kiforrott történet!

És akkor itt van az adat másolás, törlés, zene, film másolás stb stb.  Androidon ez egyszerű, mint az 1x1! Usb-t bedugod, a gép felismeri háttértárként, és másolunk is rá, amit csak akarunk!! Mintha egy pendrive lenne! Miután lehúztuk, csinál egy ellenörzést a készülék, és már lehet is hallgatni a zenét, nézni a képeket vagy filmeket, mintha csak egy másik számítógép lenne, semmi cicó, gyerekjáték! Jó! Bármennyi számítógépen müködik, semmi segédprogram nem kell hozzá, csak ugye értelem szerüen a driverek!(1perc alatt fenn van bármilyen gépen!)

Szemben az iTunes-szal, (ugye most az iCloud-ot ne vegyük figyelembe, ami részben ezt hivatott kiváltani, de még hagy fejlödjön kicsit) ami nélkül semmit sem tudunk a telefonunkra feltenni! Ezen keresztül lehet csak zenét tenni a telefonra, ezen keresztül lehet filmeket konvertálni a telefonra és mindent ezen keresztül lehet csak felrakni! És ha jól tudom, akkor korlátozva van azon gépek száma, amelyekhez csatlakoztatni lehet. (Lehet rosszul tudom, majd kijavítanak)  Persze, mondhatjuk, hogy miért, te hány gépen használod?? Kettön! Na akkor minek legyen többön is??? Válasz: Csak!! Ne korlátozzák már ennyire! Bár minden korlátizva van, szóval ez mér ne lenne! 

2. Biztonság.

Szemben az iTunes-szal, (ugye most az iCloud-ot ne vegyük figyelembe, ami részben ezt hivatott kiváltani, de még hagy fejlödjön kicsit) ami nélkül semmit sem tudunk a telefonunkra feltenni! Ezen keresztül lehet csak zenét tenni a telefonra, ezen keresztül lehet filmeket konvertálni a telefonra és mindent ezen keresztül lehet csak felrakni! És ha jól tudom, akkor korlátozva van azon gépek száma, amelyekhez csatlakoztatni lehet. (Lehet rosszul tudom, majd kijavítanak)  Persze, mondhatjuk, hogy miért, te hány gépen használod?? Kettön! 

2. Biztonság.

Szemben az iTunes-szal, (ugye most az iCloud-ot ne vegyük figyelembe, ami részben ezt hivatott kiváltani, de még hagy fejlödjön kicsit) ami nélkül semmit sem tudunk a telefonunkra feltenni! Ezen keresztül lehet csak zenét tenni a telefonra, ezen keresztül lehet filmeket konvertálni a telefonra és mindent ezen keresztül lehet csak felrakni! És ha jól tudom, akkor korlátozva van azon gépek száma, amelyekhez csatlakoztatni lehet. (Lehet rosszul tudom, majd kijavítanak)  Persze, mondhatjuk, hogy miért, te hány gépen használod?? Kettön! Jogos lenne a kérdés, hogy akkor meg minek legyen több?? Válaszom: Csak!!  Lehet, hogy más 10 gépen használná, de sajnos emiatt nem tudja. Na de mindegy, lehet nem így van, csak én olvastam félre valamit! 

Ez a dolog ugye mind a biztonsággal van magyarázva, de nemhiszem, hogy nem tudja azt az Apple máshogy megoldani! Felhasználói szemmel macerás a dolog, idöigényes, és ha azt vesszük, akkor túlvan bonyolítva!

Ebben az Android egyszerűsége verhetetlen! Bedugom, és már másolok is rá, amit akarok! Ugysem teszek rá olyan dolgot, ami kétes eredetű, vagy kevésbé biztonságos, úgyhogy ez ügyben az Apple-nek is lépnie kell. Ha nem is mindent, de legalább pár dolgot ezen egyszerűsíteni kellene!

Nah, ennyi jutott eszembe egyelőre! Elég sok lett! Biztos vannak olyan dolgok benne, amiket más jobban tud, és remélem el is mondja, hasonlóan objektíven és normálisan, érvekkel , nem részrehajlóan!

u.i.: Jelen esetben én azt mondom, hogy most kicsit talán az Android ellépett! Egy hajszálnyival csak! Viszont, én beleszerettem az iPhone 4/4S formájába és szépségébe! Nálam esztétikailag favorit!! Gyönyörű telefon, az eddig látott legszebb a számomra! Az is lehet, veszek majd egy 4S-t, de csak akkor, ha az iOS-ben is lesznek Widgetek, vagy mindegy hogy nevezik majd az Applenél, csak hasonlóak legyenek, és jól müködik majd az iCloud, nem kell iTunes! Ha ezeket az apró, de a felhasználók számára nagyon is fontos és döntően befolyásoló dolgokat megcsinálnák, akkor szinte verhetetlenek lennének, viszont így a mostani Android 4.0 elég magasra teszi a mércét! Reméljük az Apple felveszi a kesztyűt, és elfogadja, hogy talán kicsit engedni kell valamiböl, hogy aztén ismét a legjobbak legyenek!

Üdv.: BányaiRicsike

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.28 0 0 20

Nagyon támagatom egy ilyen topik fennmaradását, és jó ötletnek tartom a létrehozását!

Nagyon remélem, hogy nem fog elmenni undorító, lenéző, egymást szapuló és sértegető szemétdombba, hanem igen is értelmes és segítő hozzászólások lesznek, amelyek objektíven és tisztán megállják a helyüket a témában.  Ha sikerül egy értelmes, normális, tartalmas és hasznos topikot faragni belőle, normális emberekkel, akkor egy Bibliája lehet azoknak, akik még nem tették le a voksukat egyik rendszer mellett sem, és tájékozódni akarnak, megismerni egyik és másik tábor véleményét, tapasztalatait, vagy megfogadni jótanácsait. Esetleg azoknak is, akik csak az egyik oldalt ismerik, de szivesen kipróbálnák a másikat is, csak nem merik, vagy nem ismerik eléggé stb stb. (Jómagam is ebben a táborban vagyok!)

Remélem, ilyenekkel lesz tele a topik, nem pedig az Andorid egy kalap sz@r, az apple a király, vagy éppen fordítva, az apple egy nulla és az Andorid a király. Aki ilyen dolgokat akar írni, az inkáb gondolja át mégegyszer, és ne eröltesse az ide való írást!!

Persze egészséges viták lehetnek, ép, ész érvekkel alátámsztva, ezek csak segítenek mindenkinek és mellette nagyon hasznosak is tudnak lenni!

OPi Creative Commons License 2011.12.05 0 0 19

Saját topicot nem nullázunk/elsőzünk, netikett ellenes dolog.

Előzmény: Törölt nick (0)
mue Creative Commons License 2011.11.25 0 0 16

Sziasztok!

Programozási szempontból lenne egy kérdésem.

Szeretnék egy komolyabb adatbázisra épülö weblapot csinálni. Nagy tulzással mondjuk azt, hogy olyasmit mint az imdb.com.

Elsösorban hagyományos internetes honlap lenne, viszont a közeli jövöben szeretném, hogy iphone IOS-en illetve Androidon is mükdjön.

Kérdésem: milyen programnyelvben kellene /php, asp.net, egyéb?/ a weblapot leprogramozni, hogy a késöbbi átültetés egyszerübb legyen?

Üdv, MUe

Orltran_ Creative Commons License 2011.10.18 0 0 15

Nem elterjedt szerintem, de én is kezdő vagyok android témában, csak leírtam, hogy mi nem tetszett benne, de kb ez volt az egyetlen ilyen dolog. Linux alapú rendszer egyébként, igen biztonságosnak mondható. Azért ahhoz, hogy itt valami kárt tudjon okozni, neked kell letöltened és futtatnod. Volt pár ilyen támadás, és ahogy lentebb is írta az olvtárs, kiszúrta őket viszonylag gyorsan a közösség és a google eltávolította. Csak ahhoz, hogy a közösség felismerjen egy kártevőt pár embernek meg kell szívnia először, ezért nem tudom elfogadni a google álláspontját. De ez csak az én véleményem és mindent összevetve nekem megéri cserébe mind a rendszer, mind a market nyíltabb mivolta még így is. 

Előzmény: Törölt nick (14)
Orltran_ Creative Commons License 2011.10.18 0 0 13

Ez egy felhasználóbarát rendszerben és főleg az iOS-el összevetve szerintem nem a user dolga kellene, hogy legyen. Én is azt írom, hogy a google hibája szerintem is, de az android és a google azért eléggé összefüggő fogalmak, nem? Szal a Google ilyen viselkedése közvetlen kihatással van az android használhatóságára, a felhasználói élményre, míg az iOS-nél azt töltessz le, amit akarsz. Ez nem olyan, mintha összehasonlítottam volna a Galaxy SII-t az iphone4S-el, ez közvetlenül a két rendszerhez tartozó tulajdonság, amivel szembesülsz, akármilyen készüléken is használod őket. 

Előzmény: napsutott (12)
napsutott Creative Commons License 2011.10.18 0 0 12

Az ezzel kapcsolatos problémákat a user elkerülheti, ha alaposan megnézi, hogy mit tesz fel. Pl. sokan töltöték le, sokan értékelték pozitívan, nincs róla olyan hír, hogy vírusos, stb.

Előzmény: napsutott (11)
napsutott Creative Commons License 2011.10.18 0 0 11

Ez nem az android OS hibája. Annak, hogy a Google nem szűri meg elég alaposan az alkalmazásokat, nincs köze a platform technikai kvalitásaihoz.

Előzmény: Orltran_ (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!