Keresés

Részletes keresés

BéDéKá Creative Commons License 2023.09.03 0 0 86

Használt laptopok 2 év garanciával

 

Magyarországi viszonylatman is a használt laptopok egyre népszerűbbek a vásárlók körében. Ennek oka többek között, hogy jóval olcsóbbak, mint az újak, és legtöbbször sokkal jobb állapotban vannak, mint gyártási évükből gondolnánk. Azonban a használt készülékek vásárlásakor igen fontos, hogy alaposan tájékozódjunk a termékről, és hogy az eladótól garanciát kérjünk rá.

 

Ez a garancia biztosítja, hogy a laptopra vonatkozó jogszabályi előírásokat az újraeladás során betartották, és hogy a termék megfelelően működik. A garancia időtartama alatt a forgalmazó köteles a laptopot ingyenesen megjavítani vagy kicserélni, ha az hibás.

 

Láthatóan a használt notebook gépek garanciája rövidebb az újakénál. Ez azért van, mert ezeket a mobil PC-ket már használták, és ezért nagyobb a meghibásodás esélye. A garancia időtartama általában 1-2 év, de vannak olyan gyártók is, amelyek 3-5 év garanciát adnak a gyárilag felújított használt laptopokra.

 

A használt laptopok garanciája megvásárolható a gyártótól, a forgalmazótól vagy egy harmadik féltől. A gyártói garancia általában a legjobb, mert a gyártó közvetlenül felelős a laptopért. A forgalmazói garancia is jó megoldás, de fontos, hogy a forgalmazó megbízható legyen. A harmadik féltől származó garancia általában a legolcsóbb, de fontos, hogy alaposan tájékozódjunk a garancia feltételeiről.

 

Ez számos előnnyel jár. Először is, biztosítja, hogy a laptop megfelelően működik. Másodszor, védelmet nyújt a meghibásodásoktól. Harmadszor, csökkenti a használt laptopok vásárlásának kockázatát. A használtcikk-garancia megvásárlásával biztonságosan és megbízhatóan vásárolhatunk akár 3-5 éves hordozható számítógépet. Azonban fontos, hogy alaposan tájékozódjunk a jótállás, és hogy olyan garanciát válasszunk, amely megfelel az igényeinknek.

 

 

Használt laptopok garanciájának előnyei:

  • Biztosítja, hogy a notebook megfelelően működik.
  • Védelmet nyújt a meghibásodásoktól.
  • Csökkenti a használt laptopok vásárlásának kockázatát.

Használt laptopok garanciájának megvásárlása:

  • A gyártótól, a forgalmazótól vagy egy harmadik féltől vásárolhatunk garanciát.
  • A gyártói garancia általában a legjobb.
  • Webáruház esetén aforgalmazói garancia is jó megoldás.
  • Egy harmadik féltől származó garancia általában a legolcsóbb.
BéDéKá Creative Commons License 2023.07.01 0 0 85

Használt notebook vásárlás szempontjai

Webáruházi vásárlás előtt fontos átgondolni a saját igényeinket és prioritásainkat, valamint mérlegelni a költségeket és a teljesítmény/kompatibilitás előnyeit. Az előző generációs vagy használt eszközök is kínálhatnak megfelelő funkcionalitást és jó felhasználói élményt, miközben jelentős megtakarítást és fenntarthatóságot eredményezhetnek.

 

Így tehát használt notebook esetében az ár és a minőség között mindig egyensúlyt kell találni, és érdemes alaposan megfontolni a vásárlást, hogy megbizonyosodjunk arról, egy online szaküzletként működő webáruházban vásárolt olcsó használt laptop akár prémium minőségű is lehet, így bizonyosan megfelel az igényeidnek és elvárásaidnak.

 

Érdemes figyelembe venni a környezetvédelmi szempontokat is. Leszolgált gép megvételével csökkenthetjük a szénlábnyomunkat, mivel nem járulunk hozzá a gyártás során keletkező kibocsátáshoz.

BéDéKá Creative Commons License 2022.12.28 0 0 84

Az informatika szerelmeseit nemcsak az hozta lázba, hogy az Apple állítólag a Toshiba Chip Unit-ba való több milliárdos befektetést fontolgat. Így a világ második legnagyobb flash laptopmemória chip gyártója lehet. Izgalom tárgya a Budapesten minden évben megrendezésre kerülő számítástechnikai Laptop Hardver Fesztivál is. A seregszemlén sok érdekességgel ismerkedhetett meg az érdeklődő közönség. Újgenerációs memóriapanelek, hosszú üzemidejű akkumulátorok, miniatűr töltőadapterek… De sok más különlegesség is feltűnt. Egyébként a kiállítás fő tematikája ez volt: Laptop memória modul bővítés. + SSD tárhely adataid számára.

BéDéKá Creative Commons License 2022.01.17 0 0 83

Azért nehéz SEO-ról általánosságban beszélni, mert minden eset egyedi, más a helyzet egy széles tartalmi spektrumot átfogó infratermék webáruházzal, más egy induló online tartalomszolgáltatással. Más egy blogszolgáltató és egy videómegosztó marketinghelyzete. Más megoldást igényelnek az indexeltségi-jellegű weboldal problémák, mást a lassú mobilos betöltődés kezelése. Más a kispálya, más a középpálya és más a nehézsúly. Más Magyarország, más a SEO tanácsok kezdőknek. Más egy állóanyagos és más egy nagyon pörgős tartalomszolgáltatás.

 

BéDéKá Creative Commons License 2021.11.05 0 0 82

A civil passzivista

Készítettem egy újabb gyűjtőlapot. Rajta olvasható: Balla D. Károly / Károj. Elérhetőség: Levél: UA-88000 Ungvár (Uzhgorod), Vár u. (Zamkova) 8. Tel: (+38) 0 66 144 74 09 (mobil). BDK kárpátaljai magyar költő, író, szerkesztő, blogger, fenegyerek. Infrapanelek szakember és civil passzivista. Nem használ elipszilont és más furcsaságai is vannak. SEO szakértő és imaginátor

BéDéKá Creative Commons License 2021.08.02 0 0 81

Tollpaplan az otthonodba

 

PR-CIKK: Webáruházakban, ágyneműshopokban keresed a tökéletes takarót vagy éppen paplant? Nem találod a megfelelő változatot, ami biztosan hasznos lesz az alvások során? Bár a mindkettő arra szolgál, hogy melegen tartson bennünket a hűvösebb éjszakákon, nem ugyanazt jelentik, kevesen is vannak tisztában a különbségekkel. De vajon mit érdemes választani? Tollpaplant? - Cikkünkben tanácsokkal szolgálunk a megfelelő paplan megtalálásához az Ungparty Ajánlóban: Tanácsok megfelelő paplan kiválasztásához

BéDéKá Creative Commons License 2020.10.05 0 0 80

PR-cikk: Az infrasugárzó környezetbarát technológia

Takarékoskodnunk kell forrásainkkal. A füstölgő kémények láttán a zöld mozgalmak erősödnek világszerte. A környezettudatos álláspontot képviselő szakmai vélemények az infrafűtés energiatakarékos és környezetkímélő volta mellett érvelnek, lévén csak lokálisa melegítenek - zónafűtés -, és nem kell masszív csöveket, nagy vízmennyiséget, beton padlót, téglafalakat hevíteniük: az infrasugárzók használata a zöldmarketingesek szerint is sokkal inkább környezetbarát, mint a gáz-, fa-, olaj vagy szénfűtés. Az infratermékek nem bocsátanak ki káros anyagokat, optimálisan energiahatékonyak, és nemcsak beltéri, hanem kültéri környezetben is effektíven melegítenek. Nincs égéstermék, nincs szén-dioxid-kibocsátás, de van energiamegtakarítás: a fűtési számla is kisebb lesz.

BéDéKá Creative Commons License 2020.02.11 0 0 79

Ipari műanyag tartályok biztonságos használata kármentő tálcák alkalmazásával. Ezek magas minőségben, különböző méretben kaphatók a webáruházban. Varratmentes, vegyszerálló és élelmiszerbiztos termékek között válogathat, szemcsés ömlesztett anyagok, szárazanyagok és építőanyagok tárolására. A fémkeretes szögletes hordók és ipari műanyag IBC-tartályok olyan polimer anyagból készült nagy kapacitású tárolóeszközök, amelyek cseppfolyós, pasztás és ömlesztett anyagok biztonságos tárolására szolgálnak konténerek, vízmedencék, ciszternák, gyűjtő és adagooótartályok, esővízhordók. A rotoformázást nem a műanyagipar fejlesztette ki  üzemanyagtartályok gyártására. | Intermediate Bulk Container környezetvédő funkciójuk is van.

tibuusz Creative Commons License 2020.01.24 0 0 78

Miért szükséges a kármentő tálcák használata az iparban?

Az anyagveszteség és a környezetibkárok megelőzésére a legpraktikusabb megoldás, ha a kannák, tartályok, műanyag hordók alatt úgynevezett kármentő tálca kerül elhelyezésre. A kármentő tálcák felül nyitott, általában polietilénből készült gyűjtőedények, melyek felfogják tartály oldalán lecsorgó cseppeket és összegyűjtik a maró hatású, mérgező folyadékokat, ezzel teljesítve be környezetkímélő funkciójukat. Egyes területeken használatuk kötelező: https://karmento.blog.hu/2020/01/23/biztonsagi_karmento_talca

 

BéDéKá Creative Commons License 2020.01.05 0 0 77

A blog eredetileg a transzferár nyilvántartás kulcsszóra optimalizált honlap támogatására indult, a projekt megszűnésével PR-cikkek elhelyezésére alkalmassá tett, általános SEO-célokat szolgáló webhely lett. Jelenlegi preferált témák:

  • műanyag tartály gyártás
  • ivóvíz fertőtlenítés klórdioxiddal
  • pánikbetegség öngyógyítása
  • honlap-seo, keresőmarketing.

A Google által szorgalmasan indexelt oldal: Keresőoptimalizálás blog: kármentő tálca + agorafóbia gyógyítása. Ha marketing szöveget, PR-cikket szeretne megjelentetni: keressen.

BéDéKá Creative Commons License 2019.10.05 0 0 76

Ez az interjú a nyár közepén jelent meg a litera portálon. Arról beszélek benne, hogy a kognitív pánikbetegség öngyógyítása lehetséges oktatóvideókkal. Az agorafóbia és pánikbetegség tüneteinek csillapítása és a viselkedészavar gyógyítása otthoni körülmények között történik. Pánikroham leküzdése viselkedésterápiával. Videók az öngyógyuláshoz – pszichoterápia helyett.

BéDéKá Creative Commons License 2019.08.25 0 0 75

Energiatakarékos üzemmód

Alapvető lépés, hogy ha az üzemidőt szeretnénk kitolni, akkor kapcsoljuk be laptopunk energiatakarékos módját. Ez nemcsak a kijelző fényerejét, de gépünk teljesítményét is visszafogja, így rengeteg energiát spórolhat meg nekünk. Tippek a laptop akkumulátor üzemidejének növelésére

BéDéKá Creative Commons License 2019.05.07 0 0 74

VANÍLIA és ORCHIDEA TERMESZTÉSE TÉLIKERTBEN

 

A vanília a szórt fényt kedveli, ezt legegyszerűbben úgy biztosíthatjuk számára, ha kezdetben egy méretesebb bételpálma vagy dús lombozatú trópusi díszfa közelébe helyezzük a télikertben vagy beépített üvegteraszon, idővel pedig gondoskodunk a további megfelelő árnyékolásról. Trópusi származásából adódóan szereti a napot és a meleget, és fagyérzékeny, tehát mindenképp központilag fűthető helyiségben, üvegházban, pálmaházban, napfényes keri fedett terasz védelmében tartsuk. A déli növények gondozása során legyünk óvatosak, hűvös helyen tároljuk

 

Az orchideák egzotikus szépségére már a trópusokra vetődő első vikingek rácsodálkoztak. A begyűjtött orchidea, vanília és kakaó növények java része azonban az Európáig, Észak-Amerikáig tartó hosszú hajóúton kiszáradt, vagy ha mégis túlélte az utazást, hamarosan a hozzá nem értő kontár kertészek áldozata lett. A törvény  szerint a  bánatos kertész vadvirággá változott, hogy télikertet szerezzen a szeretett azték és inka  nép totemnövényének.

BéDéKá Creative Commons License 2017.12.14 0 0 73

Profilokat nemcsak a rajzolók készítenek. A szónak számos értelme van, például építőelemek esetében a vázszerkezet keresztmetszete után az L vagy U alakú sineket nevezzük profilnak. Ahogy a marketing célból épített Facebook profilaknak, úgy a télikert-profilnak is megvan a maga ára. Télikert építésnél az összetevők közül a szerkezet anyagát tekintve választhatunk műanyag, alumínium, horganyzott acél, vagy hagyományosabb ízléssel a fa profilokból. A legjobb ár / érték arányú télikert a műanyag és alumínium profilrendszer vegyítésével érhető el. Az alapértelmezett színek közül a fehér, barna, alumínium profilok érhetők el, de lehetőség van a Ral színskála felhasználásával bármilyen stílus kialakítására. A fóliázott profilok a legnépszerűbbek, lehet aranytölgy, mogyoró és mahagóni, de lehetőség van további 48, – akár – faerezet mintás szín felhasználására is. A színes szerkezetek 5-20 %-kal emelik a szerkezet végösszegét, hiszen ezek extra szolgáltatások a télikertgyártó és építő cég részéről.

[fidelio] Pirandus Creative Commons License 2017.07.07 0 0 72

Üdv, BDK! - Érdekes ismertetőt ismertetsz. Gyakran olvasom a prohardver.hu híreit, de ezt valahogy még nem láttam. (Mellesleg az Acer hagyományosan a legelterjedtebb márka Itáliában - hogy miért, azt nem tudom.)

Előzmény: BéDéKá (71)
BéDéKá Creative Commons License 2017.06.06 0 0 71

A Chromebook 14 az első Chromebook, mely az Intel 6. generációs Core i5 processzor és 8 GB RAM memória mellett fut, így gyorsabb, mint bármely Chrome OS-alapú eszköz. Ezzel együtt kapunk 32 GB belső tárhelyet, bár valószínűleg nem is igénylünk ilyen sokat, a Chrome-alkalmazások nem sok helyet foglalnak el, és ha Chromebookon dolgozunk, a legtöbb adatot felhőben tároljuk. http://ungparty.blog.hu/2017/05/30/acer-chromebook14-laptop-munkahoz

BéDéKá Creative Commons License 2016.12.18 0 0 70

Érdekes kütyük a laptophoz

3D nyomtató, toll és szemüveg a menő Az első laptop feltalálása óta nagyon sok idő telt el, és jelentősen megváltoztak az igények és a trendek is. Aki feltalálta a laptopot, nem is gondolta, hogy idővel hétköznapi cikké válik, melyhez rengeteg kütyü és tartozék is[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2016.12.12 0 0 69

Leállt a HHRF régi rendszere

Lassan három hete, hogy leállították a hhr.org domain alatt futó rendszer régebbi, statikus oldalait , és magát a főlapot is. A Hungarian Human Rights Foundation amerikai székhelyű jogvédő szervezet, amely elsősorban a mai Magyarország határain kívül élő magyar kisebbségi[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2016.11.05 0 0 68

Szöveges és egyéb honlaptartalom: mit optimalizáljunk?

Lehetőleg mindent! De először is tisztázni kellene, hogy mi az a honlaptartalom. Nyilván: minden, ami a honlapon található. No de mi az, ami található? Nem árt tudni: nem csupán az, amit a felhasználó lát, észlel – annál sokkal több.

BéDéKá Creative Commons License 2016.07.24 0 0 67

Az újabb plakátkampány egyértelműen összekapcsolja a bevándorlók óriási csoportját a terrorcselekmények egyedi elkövetővel, ezzel kimeríti a vallási és etnikai csoport elleni, nagy nyilvánosság előtt elkövetett uszítás tényállását. Az ilyen uszítás Magyarországon a Btk. 332. paragrafusába ütköző bűncselekmény, a gyűlöletre uszítás bűntette három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ezért Feljelentem a magyar kormányt

BéDéKá Creative Commons License 2016.05.28 0 0 66

SEO eszközök: Google Analytics

Aki keresőoptimalizálással foglalkozva Google helyezéseket javít, sok SEO-eszközre van szüksége. Első persze a saját tudása: a honlapok optimalizálása és a linkprofil építés ma már nem lehetséges szaktudás nélkül. A kontármunkát a Google keresőalgoritmusai nem[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2016.04.28 0 0 65

Teraszbeépítés - télikertek

Teraszbeépítés: a télikert építés legegyszerűbb módja a meglévő terasz beépítése. A beüvegezés ablakok és ajtók, illetve üveg tető kialakításával történik - ehhez természetesen erős vázra, szerkezetre van szükség, és magának a terasznak is alkalmasnak kell lennie[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2016.03.24 0 0 64

SMS-kampány

A mobilmarketing tevékenység nem merül ki az SMS-kampány indításában, de a tömeges SMS-küldés a telefonos marketing eljárások közül a leghatékonyabb. Gondolhatnák, hogy a hanghívások személyes jellege effektívebb mozgósító hatással bír. Ez elvben igaz is lehet, ha egy[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2016.03.09 0 0 63

hirdetés - online marketing. preferált téma: tömeges sms küldés, télikertépítés, kárpátalja

Online hirdetés: KÁRPÁTalja.net

Kárpátalja: Hirdetés, online hirdetések megjelenése kárpátaljai honlapokon; felhívás, szolgáltatások, internetes sms marketing kampány : télikertépítés Aktuálisan kiemelt témák: télikertek gyártása és építése - ajtó, ablak beszerelés tömeges sms küldés[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2016.02.12 0 0 62

Honlapajánló - blogajánló - ajánló blog oldal. Téma: télikertépítés, tömeges sms küldés

Blogjánló - Honlapajánló (télikert+sms)

Ajánló honlap - honlapajánló blog oldal - Weboldalak, blogok, céges, szolgáltató és személyes oldalak ajánlása Az ungparty blog multifunkcionális internetes egység, komplex webhely, több célt egyszerre szolgáló közlőhely, amelynek tematikája széles és nyitott. Az[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2016.02.08 0 0 61

Mobil marketing SMS kampány

Tömeges SMS küldés mobiltelefonra: Gateway rendszer - marketing SMS-kampány - csoportos üzenetküldés Mobil marketing: SMS A témával foglalkozó szolgáltató cégek honlapján gyakran olvashatjuk a nógatást, amely arra szólítja fel a vállalati vezetést, hogy kommunikáljon[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2015.12.18 0 0 60

Kreatív játékok az újévi bulihoz

Nincs szebb dolog, mint amikor a karácsonyi vagy szilveszteri asztalt saját készítésű díszeinkkel tesszük hangulatossá. Még élvezetesebb, ha ezt közösen végzi a család apraja-nagyja. Kevés ráfordítással, gyönyörű és kreatív érdekességeket készíthetünk, játszva. [...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2015.12.08 0 0 59

A blog.hu alatt nyitott blogok esetében ez eddig pofonegyszerűen történt. A Google Analytics tracking kódját eddig sem kellett manuálisan betűzni a sablonba, elegendő volt a Beállítások > A motorháztető alatt menüpont alatt megadni a GA-regisztrációnál kapott identitás (ID) adatait

 

Google Webmestereszközök: Bloh.Hu tulajdon igazolása head html-címkével

A honlapoptimalizálás fontos kelléke a Google Webmestereszközök. Blog.Hu tulajdonigazolási probléma megoldása head html-címkével Az újabban Search Console, korábban Webmaster Toools néven ismert Google-eszköz egyik elengedhetetlen segédlete a weboldal optimalizálásnak. Az[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2015.11.25 0 0 58

A cím ironikus, ne tévesszen meg senkit

Kárpátalja „visszatér a Magyar Szent Korona testébe"

Rövidesen megjelenik Fedinec Csilla A Magyar Szent Koronához visszatért Kárpátalja c. könyve - ajánló Hogy mi történt Kárpátaljával az 1938. november 2-ai első bécsi döntés következtében? „A Magyar Szent Koronához visszacsatolt felvidéki területeknek az országgal[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2015.11.08 0 0 57

Weblap optimalizálás, SEO

Egy kissé félresikerült az az elképzelésem, hogy új tárhelyen új domain alatt alakítsak ki újabb Seo-portált. Az építkezést elkezdtem, de a tárhelyet nem tudtam az elképzeléseimnek megfelelően használni, így elhoztam a domaint a régebbi webtárhelyszolgáltatómhoz. Itt[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!