Keresés

Részletes keresés

emp Creative Commons License 2020.02.11 0 0 24

itt is próbálkozom.

az érdekelne, hogyan lehet kitakarni videóból egy adott részt, ami természetesen mozog.(rendszám, mert nem vagyok önkéntes rendőr)

lehet, hogy valahol már túltárgyalták, de sajnos én nem találom.

előre is köszönök minden segítséget.

niuss Creative Commons License 2019.01.08 0 1 22

sziasztok

videó hangjának a konvertálását szeretném megoldani ugy hogy a videó az eredeti formában marad,csak a hang változik pl.5.1-ről 2.0-ra

válaszokat nagyon köszönöm

Balansz40 Creative Commons License 2018.12.23 0 1 21

Szia. Én a format factoryt használom otthoni felhasználás ra. 

Előzmény: diavolo16 (20)
diavolo16 Creative Commons License 2018.06.25 0 0 20

Sziasztok! Van egy Sony HDR-CX450 kamerám. Szuper jól működik, csak a felvett videók íszonyat nagyok! 3 perc több mint 1GB! Milyen szoftverrel tudnám ezeket a videókat úgy átdolgozni, hogy a minőség megfelelő maradjon, de ne legyen ilyen gigaméretűek? Köszönöm! Ja! És totál kezdő vagyok a témában, így kérek minden segíteni szándákozót, hogy ennek fényében próbáljon meg segíteni! :-) Még egyszer köszönöm!

WarHorse88 Creative Commons License 2018.03.13 0 0 19

Sziasztok,

 

Olyan témában szeretnék tájékozódni tőletek, hogy vannak ezek az új 5D-s babamozi szolgáltatások, ahol olyan ultrahang felvételt készítenek, amelyet otthon 3D képes TV-vel és szemüveggel lehet nézegetni. Na most abban szeretnék segítséget kérni tőletek, hogy amit odaadnak 3D-s videó fájlt azt át lehet-e valamilyen szoftverrel konvertálni úgy, hogy sima nem 3D-s TV-n is meg lehessen mutatni az olyan családtagoknak, akik még nem rendelkeznek 3D képes TV-vel. Mert az oké, hogy én itthon rendelkezem 3D-s TV-vel, de sok családtag még egyenlőre nem. A kérdés azért merült fel bennem, mert előre tekintve azt gondolom, hogy ha most még nem is mindenkinek van otthon 3D-s TV-je (főként idősebb családtagok, nagyik déd-nagyik) de pár év múlva már jóval elterjedtebb lesz az ilyen TV készülék, így lehet, hogy most csak azért nem szeretnék az 5D helyett sima 4D-s felvételt készíttetni csak azért, hogy mindenki meg tudja nézni, mert elsősorban magunk élményére és emlékére készíttetnénk az ultrahang felvételt, de másodsorban ugye a büszke nagyszülőknek és dédiknek is.

Szóval ha láttok megoldási lehetőséget abban, hogy a 3D-s videó fájlból 2D-s videó fájlt lehet konvertálni akkor ne tartsátok a tudást magatokban, hanem osszátok meg velem kérlek :) 

 

Köszönöm.

 

Üdv:

Tomi

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.03 0 0 18

ftp fps (Sorry!)

Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.03 0 0 17

Sziasztok!

 

Adva van egy külföldi film igen silány minőségű magyar szinkronos változata. A film jó, nagyon szeretem. Idegen nyelven van már 4k minőségben felújított változata amit letöltöttem a netről. Persze az újabbiknak a képkockasebességge is más. A régebbi szinkronos 25 ftp, az újabb 24 ftp. Jó lenne a magyar szinkronhanggal ez a sokkal jobb minőségű kópia. Meg a magyar szinkronos rövidebb, de csak az eleje meg a vége. A film intro meg a feliratok. Van ötletek, hogy álljak neki?

irokob Creative Commons License 2012.12.22 0 0 16

Format Factory programmal, olyan formátumra, amit akarsz.

Amit lejátszik a lejátszód.

Mi legyen a legjobb? A kép, a hang, vagy kisebb a file méret?

 

avi-t javasolok.

 

Vagy mkv-t.

Előzmény: danxter (14)
lawrence1961 Creative Commons License 2012.12.21 0 0 15

Sziasztok!

 

Tud valaki egy korrekt programot, ami beazonosít egy AVI formátumot, hogy mivel lett tömörítve?

A nekem lévők csak ennyit tudnak:

VIDEO:XVID

AUDIO:LAME MP3

 

De ez sem garancia arra, hogy az asztali lejátszóm kezelni tudja.

Lemezírás előtt jó lenne leellenőriznem a tömörítést!

danxter Creative Commons License 2012.12.16 0 0 14

Sziasztok , lenne egy kérdésem.

Van egy JVC everio videokamerám.

Na most a kamera MOD formátumban menti el a videókat, es ezt nem játsza le a dvd. 

Mivel és hogyan tudnám atkonvertálni a videóimat. És milyen formátumra konvertáljam, mi a legjobb?

Válaszokat köszönöm.

irokob Creative Commons License 2012.08.06 0 0 13

Ha még aktuális, akkor a formatfactory-t ajánlom.

De inkább a Handbrake programot válaszd és az mkv formátumot.

Lehet Apple-re, vagy asztali lejátszóra is alakítani a videót. Itt van hogy hogyan!

Előzmény: Octi19 (11)
SchefferJ Creative Commons License 2012.01.15 0 0 12

Eladó egy Canopus Edius 5 eredeti szoftver hardverkulccsal. Ár megegyezés szerint. Magánban keressetek akit érdekel.

Octi19 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 11

Üdv mindenkinek!

 

Segítséget szeretnék kérni olyan témában, hogy a meglévő DVD lemezeimet hogyan tudnám hatékonyan divix, vagy xvid formátumba konvertálni, lehetőleg valami ingyenes progival?

nyman Creative Commons License 2011.09.21 0 0 8

en az ffmpeg-et hasznalom, akkor ha vmi nagyobb filmet pl. utazashoz le kell konvertalnom telefonra, minden formatummal elboldogult. Nekem is full HD-s filmjeim vannak, jellemzoen, de ha nem telefonra, hanem netbookra kell vmi, akkor inkabb letoltom meg1x, xvid-ben van , gyorsabb. :)

 

Lasd http://ffmpeg.org En linux alatt hasznalom terminalbol, ugyan vannak grafikus feluletek hozza, de azokon keresztul torteno parameterezessekkel nekem voltak gondjaim. Elment az arany, a hangsav szaggatott stb. 

 

Az ffmpeg-gel szinte az osszes video es hang kodek lekezelheto, konvertalhato. Kiprobaltam egy csomo egyeb dolgot, de ez jott be a legjobban. 

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.21 -1 0 5
Előzmény: Törölt nick (-)
nincsparmezán Creative Commons License 2011.09.21 0 0 4

http://www.mediacoderhq.com

 

Ingyenes és használja az Nvidia CUDA technológiát, amivel 4-5x gyorsabban kódol mint procival.

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.20 -1 0 topiknyitó

sokat olvastam utána, sokat próbálkoztam, de még mindig nem találtam meg a tuti receptet. virtualdub-bal is próbálkozom, de nem jön össze. a nagy problémám a következő:

adva van egy hd minőségű mkv fájl több hangsávval (pl. eng, rus, chi), és ebből szeretnék egy kisebb felbontású és helyigényű avi-t (divx vagy xvid) csinálni egy kiválasztott hangsávval. a virtualdub nem bírkózik meg a dologgal, az össszes hangsáv egyszerre szól az avi-ban... a beállításai jók a programnak, lehetne jó minőséget csinálni, de ezt nem tudtam megoldani. a xilisoft-ban ki lehet pipálni melyik hangsáv kerüljön az avi-ba, de annak buták a paraméterezhetőségei és ugyanakkora fájlméret mellett, mint a vdub esetében, sokkal rosszabb lesz a képminőség, sokkal jobban blokkosodik a kép, akármekkorra bitráta megadása mellett is (akár többezer kbps-nél is!). olyat is próbáltam, h kiszedtem az mkv-ból a nem kellő hangsávokat (mondjuk orosz) és így konvertáltam vdub-bal, de akkor is volt valami hiba, már nem emlékszem, h mi, mert annyit próbálkoztam. olyat is próbáltam, h hang nélkül konvertáltam, majd az mkv-ból kiszedett dts hangból csináltam nagy nehezen mp3-at és a vdub-ban alá raktam, de akkor meg a film közepére már el volt csúszva a hang. máskor sikerült hangot időzíteni vdub-ban, úgyhogy nem is értem. azt sem, miért csúszik el, ha a videó és a hang is egyforma hosszú. ugye a vdub-ban vannak finombeállítások mint pl "advanced simple l5", ez hiányzik a xilisoftból, ott csak felbontást, bitrátát lehet állítani. tehát a xilisoft az jó lenne, de borzalmas a minősége. mit lehetne tenni? az sem ártana, ha asztali lejátszó vinné utána az anyagot és rá lehetne égetni a feliratot az avi-ra. ötleteim nekem is voltak, de nem jutottam előre. remélem lesz valaki, aki nem csak találgat, mint én, hanem tudja is a megoldást. ja, a gép egy pc, xp-vel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!