Keresés

Részletes keresés

martinaxe7 Creative Commons License 8 órája 0 0 27391

MN: Utoljára 2010-ben jelentkezett regénnyel. A Beatrice and Virgil két kitömött állatról szól: Beatrice egy szamár, Virgil egy majom, mindez egy holokausztregényben. Hogy is van ez?

 

YM: A legtöbb holokausztról szóló regény szépirodalomnak álcázott tényirodalom, zsidókról és nácikról szóló, '33 és '45 között játszódó történet. De hol vannak a metaforák, hol a képzelet játéka, a fikció? Mintha félnénk a fikciós regény eszközeivel élni, amikor a holokausztról van szó. Megpróbáltam úgy beszélni a holokausztról, hogy szó sem esik a holokausztról. Persze nem én voltam az első, aki nem a bevett utakon indult el; ezzel kísérletezett Roberto Benigni Az élet szépben vagy David Grossman híres regényében (See Under: Love - a szerk.). És persze ott van Kertész Imre, aki a Sorstalansággal valami egészen újat hozott. Az én regényemben nincsenek se zsidók, se nácik, merő fikció, ha úgy tetszik, játék az egész. Kaptam is érte hideget-meleget, megkaptam én is, hogy trivializálom a holokausztot. Voltak pozitív kritikák is, de a többség utálta, mit utálta, gyűlölte a könyvet. Még most is, ha a holokausztról esik szó, a levegő azonnal megtelik feszültséggel, mindenki óvatosan kezd fogalmazni, nehogy valami rosszat mondjon. Tízévente egyszer megjelenik egy komoly, nagy film vagy egy komoly, nagy könyv, amiről beszélni kell, amit megkönnyezünk, majd amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is felejtjük az egészet. Ugyanez történik, amikor koncentrációs táborokat látogatunk; megnézzük Auschwitzot és megrendülünk, másnap viszont már Krakkó nevezetességeiről áradozunk. A holokauszt nem része a hétköznapjainknak, pedig azt gondolom, annak kéne lennie.

 

http://magyarnarancs.hu/konyv/szamar-majom-holokauszt-81381

 

???

martinaxe7 Creative Commons License 8 órája 0 0 27390

A régi-új igazgató mindenkit elküld, aki elődje idején jött az intézményhez, függetlenül attól, hogy milyen munkát végzett.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/bosszu-a-holokauszt-emlekkozpontban-96347

martinaxe7 Creative Commons License 8 órája 0 0 27389
dzsonivir. Creative Commons License 21 órája 0 0 27388
dzsonivir. Creative Commons License 1 napja 0 0 27387

http://eduline.hu/kozoktatas/2012/5/29/Kenyes_kerdest_kaptak_a_diakok_az_erettsegi_ATFBW8

Botrány az érettségin: kényes kérdést kaptak a brit diákok

2012.05.29., 03:34 Frissítve: 2012.05.29., 07:05

„Miért vannak egyes embereknek előítéletei a zsidókkal kapcsolatban” – erre a kérdésre kellett válaszolniuk a 16 éves diákoknak a brit kisérettségin. Az antiszemitizmus okait firtató feladat az oktatási tárcánál is komoly felháborodást váltott ki – adta hírül a The Telegraph.

A minisztérium szerint az egyik legnagyobb vizsgaközpontnak nem lett volna szabad ilyen kérdést feltennie a diákoknak, még maga Michael Gove oktatási miniszer is „érzéketlennek” és „bizarrnak” nevezte a feladatot. „Az antiszemitizmus egyértelműen elítélendő, ezért nonszensz, hogy bárki is magyarázatokat keressen rá. Felháborító, hogy mindezt kiskorúaktól várták el” – nyilatkozta Michael Gove

A kérdés a hittanérettségi feladatlapján szerepelt, amelyet ezer diák írt meg a napokban. A vizsga kérdéseit összeállító Assessment and Qualifications Alliance munkatársai azzal védekeztek, hogy ennél a feladatnál nem ítéletet vártak a diákoktól. A holokausztot éltették a részeg diákok – a kínos incidensről itt olvashatsz bővebben.

dzsonivir. Creative Commons License 1 napja 0 0 27386
Előzmény: martinaxe7 (27385)
martinaxe7 Creative Commons License 2 napja 0 0 27385
fák, juh, madár2 Creative Commons License 2 napja 0 0 27384

Bizonyítékok? Vagy csak rágalmazás?

Előzmény: martinaxe7 (27379)
fák, juh, madár2 Creative Commons License 2 napja 0 0 27383

Mindíg a tények az antiszemiták.

Hol van már a szólásszabadság.

Előzmény: martinaxe7 (27381)
fák, juh, madár2 Creative Commons License 2 napja 0 0 27382
martinaxe7 Creative Commons License 2 napja 0 0 27381

Tipikusan antiszemita sztereotípiákat ábrázoló bankkártya miatt kényszerült bocsánatkérésre a DNB nevű norvég óriásbank.

A Hallelu Alapítvány bukkant rá nemrég arra a bankkártyára, melyen egy nagyorrú, kipás férfi látható, aki Dávid-csillagos imasálat visel és egy halom aranyérme jelenik meg a hátterében. A Jerusalem Post értesülései szerint egy ausztrál nemzetiségű ügyfél kérésére bocsátotta ki a kártyát a DNB bank a skandináv országban.

 

http://zsido.com/antiszemita-bankkartya-miatt-kert-bocsanatot-egy-norveg-bank/

martinaxe7 Creative Commons License 2 napja 0 0 27380

Antiszemita nézetekkel a gyerekek körében is lehet találkozni. A szakértők szerint ez nem rosszindulatból, hanem tudatlanságból ered, ezért érdemes minél előbb elkezdeni beszélni az előítéltekről. A diákokra kifejezetten nagy hatást gyakorolnak az érzékenyítő tanórák, pláne, hogy az egyiket Szegedi Csanád tartja. A foglalkozásokat tartó alapítványokkal beszélgettünk.

 

„Ötmillió zsidó él Magyarországon?” – nagy a tudatlanság az iskolákban

 

A harmadik választás esetén a Political Capital Intézet munkatársa ismerteti a gyűlölködőkkel szemben alkalmazható érvelési technikákat. „A srácok a saját bőrükön tapasztalhatják meg, hogy milyen egy kisebbség kipellengérezett tagjának lenni, hogy hogyan tudja internálni egy csoport a rájuk osztott negatív tulajdonságokat, és hogyan lehet ezt pozitív irányba fordítani. Utána mutatunk pár stratégiát, hogyan lehet szélsőjobbos frappáns, ámde hazug és demagóg megnyilvánulásokra reagálni három stratégia mentén” – mondta Pásztor Tibor, a TEV felvilágosító és ismeretterjesztő programja koordinátora. „Amikor rákérdezünk, hogy ki gondolja úgy, hogy nem számít kisebbségnek – a diákok 60-70 százaléka felteszi a kezét. Mindig nagy a meglepődés, hogy tulajdonképpen mindenki besorolható valamilyen kisebbség közé, akár etnikai, vallási, vagy akár nemi identitás szempontjából” – tette hozzá.

 

http://zsido.com/otmillio-zsido-el-magyarorszagon-nagy-a-tudatlansag-az-iskolakban/

martinaxe7 Creative Commons License 2 napja 0 0 27379

A Hatmillió Lélek Hangja nevű csoport derítette ki, és az Egyenlítő blog információi szerint közölte a Belügyminisztériummal is, hogy valójában kicsoda a szélsőjobbos Kurucinfó egyik

 

legvéresebb szájú,
holokauszttagadó,
antiszemita
és rasszista
cikkeket jegyző szerzője, Perge Ottó.

 

A Hatmillió Lélek Hangja szerint Perge valójában

Zábori László tanár, történész, levéltáros.
Zábori egyébként valódi nevén is jegyzett meglehetősen szélsőséges cikkeket például a szintén Jobbik-közeli Alfahír-oldalon is (korábban Barikád). A Kurucinfón primitíven holokauszttagadó cikkek egész sorát publikálta.

 

http://www.szombat.org/hirek-lapszemle/gimnaziumban-tanit-tortenelmet-a-kurucinfos-holokauszttagado

dzsonivir. Creative Commons License 3 napja 0 0 27378

A Demokratikus  kolaíció feljelentette Magyarországot a nemzetközi bíróságon, azért, ahogyan bánik a menekültekkel

dzsonivir. Creative Commons License 3 napja 0 0 27377

"Testvéreink! Hittestvérek! Az egész földkerekségen nincs egyetlen darab föld sem, amelyet könnyebben leigázhatnánk, mint Galíciát és Magyarországot. E két országnak mindenképpen a miénknek kell lennie, mert számunkra ott a legkedvezőbbek a körülmények. Ti, zsidó testvérek, fáradozzatok minden erőtökkel azon, hogy mindkét országot teljesen birtokotokba vehessétek, fáradozzatok, hogy minden keresztényt elűzzetek és teljesen úrrá legyetek. Törekedjetek, hogy mindent, amit ott még a keresztények birtokolnak, teljesen a kezetekbe vegyetek. Ha erre nem volna elegendő anyagi eszközötök, a párizsi szövetségünk minden erővel segíteni fog benneteket. Erre a célra a szövetségünk máris gyűjtéseket rendez, és az adományok váratlan bőséggel folynak be pénztárunkba azzal a céllal, hogy a galíciai és magyarországi területeket a galíciaiak és magyarok kezéből kiragadjátok, és hogy azok kizárólag zsidó kézre kerüljenek. Az egész világ tőkései erre a célra nagy összegeket áldoznak, s egyesülnek, hogy ezt a célt a legrövidebb idő alatt elérhessétek". (Az Alliance Israelitée felhívása, megjelent a Russischen Invaliden 1910. december 30-ai számában)

Előzmény: martinaxe7 (27376)
martinaxe7 Creative Commons License 4 napja 0 0 27376

Kohn sétál az utcán, mellén a sárga csillaggal. Arra megy Grün, és rákérdez:
– Jézusom, Kohn, te zsidó vagy?
– Nem, vazze, én vagyok a Dohány utcai seriff!

 

http://magyarnarancs.hu/snoblesse/jezusom-kohn-te-zsido-vagy-88756

dzsonivir. Creative Commons License 4 napja 0 0 27375

Dühös nők verték meg az izraeli katonát -  Ramallah – Ez ellene a támadás ellen még egy harcedzett katona sem tehetett sokat!

 

 

 

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/duhos-nok-vertek-meg-az-izraeli-katonat-video-2394735

 

 

Az izraeli hadsereg egyik harcosát feldühödött palesztin lányok és asszonyok teperték le a földre, amikor az egyenruhás a család szeme fényét akarta elfogni.

A katona állítása szerint a 12 éves fiú kövekkel dobálta, ezért nyakon csípte a kölyköt, és a földre szorította. A gyermek szörnyű visítására azonban megjelentek a nők is, akik eleinte veszekedni kezdtek, majd nekiestek a harcosnak. Igyekeztek kiszabadítani a fiút, ám mivel ez nem ment, végül ütni kezdték az izraeli férfit, zubbonyát cibálták, és letépték a maszkját.

Az amazonok karmai közül a fegyverest végül az egyik társa mentette ki, aki még egy riasztógránátot is eldobott, hogy támadóit lehűtse. Mivel a kődobálást nem lehetett bizonyítani, a fiút elengedték, de a támadó nőket letartóztatták.

dzsonivir. Creative Commons License 4 napja 0 0 27374

Magyarellenes nyelvtörvény elfogadását kezdeményezték Romániában2015-08-31 16:30:00Hirdetés

Bukarest - A magyar nyelvhasználat korlátozását célzó törvénytervezetet terjesztett be hétfőn a bukaresti parlamentben Bogdan Diaconu, az Egyesült Románia Párt (PRU) alapítója, aki a kormányzó Szociáldemokrata Pártból (PSD) való tavalyi kilépése óta független képviselőként politizál. A törvénytervezet megtiltaná a romániai közintézményeknek, állami hatóságoknak és önkormányzatoknak, hogy a román nyelven kívül bármilyen más nyelven kommunikáljanak, szóban vagy írásban. Előírná, hogy a települési vagy megyei képviselőtestületek üléseit kizárólag románul tartsák, "hivatalos tolmácsolást" biztosítva az "idegen meghívottaknak és a román állampolgársággal nem rendelkező résztvevőknek". A PRU törvénykezdeményezésének elfogadása esetén "közérdekű feliratot" csak románul lehetne feltüntetni Romániában. A tervezet indoklása szerint a magyar kisebbség képviselői "visszaéltek" a 2001-ben kiadott közigazgatási törvénnyel.

MTI

Előzmény: seven update sorbi (27373)
seven update sorbi Creative Commons License 4 napja 0 0 27373

"zéró tolerancia!"

 

Miközben magukkal szemben meg a legteljesebb toleranciát követelik meg.

 

Elképesztő kirekesztés, amit ezek itt előadnak.

Előzmény: martinaxe7 (27366)
seven update sorbi Creative Commons License 4 napja 0 0 27372

Csürhetempó.

Előzmény: martinaxe7 (27371)
martinaxe7 Creative Commons License 4 napja 0 0 27371

martinaxe7 Creative Commons License 4 napja 0 0 27370

Lemondott Böjte József művészeti vezető a "Zsidó Kulturális Fesztivál körül kialakult konfliktushelyzet feloldása érdekében", a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vezetése a lemondást elfogadta - közölte honlapján hétfőn a szervezet.

martinaxe7 Creative Commons License 4 napja 0 0 27369
martinaxe7 Creative Commons License 4 napja 0 0 27368
Előzmény: martinaxe7 (27334)
dzsonivir. Creative Commons License 4 napja 0 0 27367

Párbeszéd Heisler módra: majd  ő megmondja, h mi lesz ,a többei k bólogatnak

Előzmény: martinaxe7 (27366)
martinaxe7 Creative Commons License 4 napja 0 0 27366

Józan gondolkodás, emberi méltóság és a zéró tolerancia! Mindnyájunktól ezt követeli a haza – fogalmazott Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke a „Szemtől szemben most már mindig” című állandó kiállítás ünnepélyes megnyitóján csütörtökön Szombathelyen.

 

http://www.mazsihisz.hu/2015/08/29/heisler--magyarorszagnak-ma-nem-ujabb-emlekmuvekre-van-szuksege,-hanem-nyugalomra-es-parbeszedre-8080.html

martinaxe7 Creative Commons License 5 napja 0 0 27365

http://www.mazsihisz.hu/2015/08/29/zsido-kulturalis-fesztival--mazsihisz-bzsh-kozlemeny-8077.html

 

az általuk nagyra becsült Muzsikás Együttes – egyik kulcsemberének váratlan megbetegedése okán – lemondani kényszerült szereplését

 

Noooo !!

martinaxe7 Creative Commons License 6 napja 0 0 27364

„Nem az a zsidó, akinek a szülei azok voltak, hanem akiknek a gyermekei is azok maradnak."

 

http://www.szombat.org/politika/mezei-mark-szamvetes

 

https://hu.linkedin.com/in/mezeimark

dzsonivir. Creative Commons License 6 napja 0 0 27363

Nép-Szabadság

Nép-Szava

Előzmény: martinaxe7 (27362)
martinaxe7 Creative Commons License 6 napja 0 0 27362

Régen volt divat olyan címet adni, hogy Pravda

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!