Keresés

Részletes keresés

nazareth Creative Commons License 6 órája 0 0 2516

(Gyorsan hozzáteszem, hogy a lentiek kizárólag a magánvéleményemet tükrözik, fontosnak tartottam én is elmondani az álláspontomat; ezennel a témát le is zárom, maradjunk az iho.hu-nál :)

Előzmény: nazareth (2515)
nazareth Creative Commons License 6 órája 0 0 2515

Nagyonoff:

Vitatkozni velük kár, főképp mostanság, amikor minden állami híradás a számokba burkolt speciális uszítással kezdi.

 

Látod, a történelem ismétli önmagát. A korábbi állami híradás a külhoni magyarok ellen uszított, méghozzá nem is annyira burkoltan – emlékszel még a huszonhárommilló románozásra? A dolog pikantériája, hogy pont az az oldal, aki akkor valaki ellen uszított, most tárt karokkal várja a migránsokat...

Előzmény: alsó madárfogás (2502)
alkotasu Creative Commons License 6 órája 0 0 2514

Igazságérzete? Egyikünk sem tudja, mi (lesz) az igazság. Nekem más az érzetem, hogy miért. De hagyjuk!

Előzmény: alsó madárfogás (2512)
nazareth Creative Commons License 6 órája 0 0 2513

"az olvasók ismét komplexebben látják a helyzetet" - ezt komolyan mondod? Én rasszista, homofób senkiházikat látok csaholni

 

Nos azt nem tudom, hogy mennyire homofóbok. Xenofóbok mindenképpen van közöttük, mint minden olyan cikk hozzászólói között is vannak ilyen-olyan-fóbok, ami eszmecserére ad okot. Ezektől illik eltekinteni.

 

Én olyan észrevételekre gondoltam, mint

 - ha biztonságra vágynak, kissé túlszaladtak; egyértelmű, hogy a nyugati jóléti társadalom a cél;

 - rengeteg pénzt hagynak ott az embercsempészek kezében, ennyiért majdhogynem jöhetnének repülővel;

 - simán jelentkezhetnének a hatóságoknál, beadhatnák a menekültkérelmét; ehelyett sokuk eladja, széttépi az útlevelét, és zöldhatáron kommandózik;

 - feltűnően sok köztük az olyan, aki meglehetősen jól szituált; nyilván a segélykonzervet piacon áruló emberke példája nem általános, sem az iPhone-nal az egész utat végigtelefonálóé, vagy a mekiben zabálóé, de mindenképpen figyelemre méltó;

 - rendkívül magas a fiatal, "katonaköteles-korú" férfi, míg kevés a gyerek, és szinte nincs nő;

 - ezek valóban nem menekültek, hanem egyelőre migránsok; akkor válnak menekültekké, ha megállapítják, valóban menekülniük kellett.

 

És néhány nehezebb, szubjektívebb kérdés:

 

 - Minden bevándorló esetén megvan a határ a "menekült" és az "idegen, elveszi a munkámat" között. Az, aki még nem találkozott az életébe megkerülhetetlen módon betüremkedő, a sajátjától gyökeresen eltérő kultúrával, az előbbi hozzáállást képviseli. Aki viszont egyik napról a másikra szembesül a megkerülhetetlennel, átértékeli a helyzetet. Legyen az német, vagy francia, akinek egyszer csak felgyújtják a kocsiját; vagy erdélyi magyar, akinek a háza mellé felhúznak egy tömbházat, és megtöltik oltyánnal, akik kibírhatatlanul hangosak és koszosak.

 

 - Bár alkotásu mondta, hogy idővel minden kiderül, szerencsére(?) nem kell időutazóknak lennünk, mert nyugat-Európában már korábban elindultak ezek a folyamatok, mostanra érnek be. Nem hiszem, hogy volt szociológus, aki előre ki tudta volna számolni, hogy a pozitív diszkrimináció közvetett hatásaként a bevándorlók és letelepedők második-harmadik generációja fogja az igazi problémát jelenteni. Míg az első generációsok azon törték magukat, hogy beilleszkedjenek, letelepedjenek, munkát találjanak, az unokáik már elvből nem tanulják meg a többségi nemzet nyelvét, nem is akarnak beilleszkedni, önkéntesen gettósodnak. Ez egy olyan probléma, amire jelenleg nincs megoldás.

 

Megegyezhetünk, hogy Európában az életszínvonal nem attól olyan, amilyen, mert Európa Európában van, hanem ettől a keresztény kultúrkörtől, aminek a tagjai ilyenné alakították. Ez nem jelenti azt, hogy ez az egyetlen helyes és örök út, hogy nincs jobb, vagy hogy a világ végezetéig ez lesz a nyerő stratégia. Szükségünk van bevándorlókra, de azt is be kell látnunk, hogy ilyen mennyiségben előre kiszámíthatatlan folyamatokat indítanának el, ezért mindenképpen kontroll alatt kell tartani a folyamatot. Erre egyelőre csak a korlátozás áll rendelkezésre, ami nyilván fájdalmas.

Előzmény: alsó madárfogás (2502)
alsó madárfogás Creative Commons License 9 órája 0 0 2512

Én viszont azt hiszem, a szerkesztő igazságérzete kedvéért készült az anyag. Az, hogy ez már nem lehet pártsemlegesnek látni, elég nagy baj.

Előzmény: alkotasu (2511)
alkotasu Creative Commons License 9 órája 0 1 2511

Bocsáss meg, de az eredeti hozzászólásomban egy szót sem írtam arról, hogy kormánypárti, vagy ellenzéki. Tök mindegy. Azért háborogtam, hogy egyoldalúan mutatja be a helyzetet. Valamint azt, hogy egyértelmű politikai szándék van mögötte. Az, hogy melyik oldal, az meg tendenciózus, ha visszanézed a politikai cikkeket.

Előzmény: alsó madárfogás (2510)
alsó madárfogás Creative Commons License 14 órája 0 0 2510

Egyetértünk, elvárható a semlegesség. Más kérdés, hogy ha nem a hivatalos álláspontot mutatod be, ebben a rezsimben azzal lemoshatatlanul magadra veszed az ellenkéziséget és a bértollnokságot is. :-)

Erre írtam, hogy kényes kérdés, és ha úgy dönt róla a szerkesztő, hogy feldolgozza a témát, akkor ez lesz a következménye, amit láttunk a hozzászólásokban.

És igazad van, várjuk meg a végeredményét.

 

Tán említettem, két évig szinte minden nap Tatabányára ingáztam. Így a bicskei telep mellett is elmentem, az oda tartókkal vagy onnan indulókkal is találkoztam. Nagyon vegyes volt a kép: a rosszhiszemű bliccelőktől azokig, akiknek segítettem átváltani az eurójukat, és ezért végtelenül hálásak voltak (Bicske alsón korlátozott nyitvatartású - vagy nincs is - pénztár, nem tudott úgy felszállni, hogy megváltja a jegyét). Sokféle náció, ezerféle személyiség. Mint mi is, itthon. :-)

Előzmény: alkotasu (2509)
alkotasu Creative Commons License 14 órája 0 0 2509

Nézd, én nem kívánok hitvitát folytatni erről a dologról, mert lehet ezt sokféleképpen látni.

Tudnék én is írni hosszú választ, de az (is) nagyon offtopik lenne már. (Annyit azért megjegyeznék, mielőtt félreértenéd azt, amit írtam: nem voltam, vagyok és leszek soha, semmiféle pártnak, tehát az Általad használt többes számnak ilyen értelemben nincs értelme. Nekem egyetlen párt se mondja meg, mit gondoljak!)

Nekem akkor is ez volt a véleményem, amikor még a sok migráns a láthatáron sem volt. Neked van egy meggyőződésed, lelked rajta. Megváltoztatni nem fogom tudni úgysem. Aztán majd az élet pár éven belül megmutatja, melyikünknek lett igaza.

 

Eredeti hozzászólásommal csupán egy célom volt: jelezni azt, hogy az IHO elég egyértelműen egyféle politikai irányba húz, a semleges, pártatlan tájékoztatásnak nem igazán látom nyomát. Ha az érem mindkét oldalát bemutatták volna, akkor egy szót sem szóltam volna, de nem ez történt. Márpedig egy közlekedési hírportáltól azt hiszem, elvárható lenne a politikai semlegesség. Ennyi...

Előzmény: alsó madárfogás (2506)
alsó madárfogás Creative Commons License 16 órája 0 0 2506

1. Nincs is ekkora (kényszerből eredő) forgalmuk.

2. Nem mondtam, csak úgy látszik, egyetértesz azokkal, akik megteszik.

3. "döntő többségük csak a jobb megélhetés miatt" - honfitársaink százezrével vannak kint Nyugaton - tényleg semmi másért, mert azért Magyarországon valóban nem kell politikai üldöztetéstől tartani. Ezt miért nem ostorozod teli torokból? Miért ez a kettős mérce? És hidd el, az őshonos német vagy a brit és a magyar vendégmunkás között ugyancsak megvan az a kulturális szakadék (csak ezt nem min, hanem a német és az angol látja), amire most oly előszeretettel hivatkozunk az ide érkezetteknél.

A "biztonságpolitikai szakértő" kifejezésre pedig hadd kacagjak fel. Tanulmányaimból a "karosszék-antropológus" kifejezés jut az eszembe.

4. "az Iszlám Állam milyen eszközöket használ, milyen tervei vannak. Erről tudomást nem venni politikai rövidlátás" - na végre valami józan gondolat. EZ ELŐL MENEKÜLNEK! Nekik sem tetszik, hogy vérszomjas kényurak döntenek az életük felől.

5. "hányan fogadtak be a saját lakásukba akár egyetlen embert" - ezt a demagóg mondatot manapság szívesen szajkózzák. De igencsak gyerekes, több okból. Ezek a szerencsétlenek nem hozzánk készülnek. Nem a mi szociális rendszerünk és munkalehetőségünk vonzza őket. Valamint ez nem volt kérdés: nem a lakásodba akarnak beköltözni. Ahogy a mi kivándorlóink sem a fogadó ország állampolgárainak otthonába furakodnak be.

6. "Aztán a török előrenyomulás elől egy részük szépen beszivárgott a Havasalföldről, letelepedett a Kárpát medencébe" - olvass kicsit utána, de ne az árpádsávos történelemkönyvekből, kérlek. Azokat a mócokat és társaikat a kapzsi magyar földesurak hozták be Erdélybe, akik olcsón akartak munkaerőt, illetve a sok szabad székelyt nem foglalkoztathatták. Aztán csak annyi kellett volna, hogy kapnak egy kevés jogot (mint minden nemzetiségünk, akiket emberszámba is alig vettünk), és nem néztek volna gyűlölt elnyomóknak minket. Ja, újból a kettős mérce: most épp az történik a határon tól élő magyarajkú lakossággal, amit Magyarország biztosított a nemzetiségeinek 100-150 esztendeje.

7. Igen, kérdezzük erről az avarokat. :-) Ne vicceljünk már, ide nem vágyik épeszű ember.

8. Mindkettő megoldandó. Nem ezekkel a módszerekkel, azt te is beláthatod. És ismételten: te is csak az óriásplakátokról szerzed ismereteidet, ha azt hiszed, a szírek, afgánok vagy koszovóiak ide vágynak, Magyarországra.

9. Ne legyenek illúzióid abban a tekintetben, hogy a nagy migránsellenesség mögött két dolog van: a hosszú távú zavarkeltés, valamint egy potenciális, a jelenlegi kormánypártra szavazó bázis kiépítése.

A pont második fele arról szól, amit megtettek már ("azok rájuk fognak szavazni"): nem itt élők, itt adózók, jövedelmüket itt elköltők dönthetnek a sorsunkról. Ez a technika nem az ellenzék sportszerűtlen fegyvere, vedd már észre...

 

Hozzáteszem még, hogy azok fröcskölődnek a fórumokon a leghangosabban, akiknél sikk (volt) a romániai, fel- és délvidéki, kárpátaljai magyarajkú bevándorlókat románozni, tótozni, szerbezni, ukránozni. Nehogy már velük vállaljatok közösséget...

 

A fentieket azért soroltam fel, hogy vedd észre: a létező probléma felnagyításával, a tájékozatlan közönség uszításával (lásd a szarházi smasszert, aki nagy bátran eltörte az arccsontját egy magyar születésű magyar lánynak - kapta a "bátorítást" a híradóból) átvernek, elterelik a figyelmed a valóban megoldandó problémákról.

Nekünk, akiknek egyébként olyan dolgok okoznak gondot, hogy GYSEV-es Halbi helyett MÁV-os legyen a terepasztalon, vagy hogy Belgrádot miért nem Nándorfehérvárnak írják a különböző portálokon és hasonló fajsúlyos dolgok, persze hogy zavaró momentum a migráció kérdése. De semmi több, országunk annyira ágrólszakadt, és olyan rossz híre van, hogy ide tömegével nem érkeznek menekültek. Igaz, ezzel egyidejűleg eszközünk (és persze akarunk) sincs helyben, eredeti lakhelyükön segíteni őket - de ezért nincs is jogunk belepofázni mások dolgába. Tegyünk annyit, amit elbír az ország; abból a több tízmilliárdból, amiből a kerítés épül, nagyon sok hasznos, emberbaráti dolgot tehetnénk. Ugye, ez így van?

 

Előzmény: alkotasu (2503)
alkotasu Creative Commons License 19 órája 0 1 2503

Azért pár dolgot tisztázzunk:

  1. Nézzed meg a képeket az általam hivatkozott cikkben! Ennyire egyetlen vasútállomás nem szemetes.
  2. Nem rúgtam senkibe bele.
  3. Érdemes lenne azon elgondolkodni, amit biztonságpolitikai szakértők mondanak, milyen kockázatai vannak annak, hogy zavaros politikai helyzetű, teljesen más kultúrájú, iszlám országokból jönnek, döntő többségük csak a jobb megélhetés miatt. Azokat a szokásokat, amiket otthonról hoznak, több generáción keresztül is megőrzik, lásd több nyugat-európai ország esetét!
  4. Úgy látszik sokan elfeledkeznek arról, hogy az Iszlám Állam milyen eszközöket használ, milyen tervei vannak. Erről tudomást nem venni politikai rövidlátás. Csak aztán nehogy később kapjunk észbe (pár év múlva), hogy mekkora is a baj. Jobb óvatosnak lenni!
  5. Azok, akik fennen hirdetik, hogy ezeket az embereket be kell fogadni, hányan fogadtak be a saját lakásukba akár egyetlen embert is az általuk hirdetett "keresztényi szeretet" jegyében? (Megjegyzem, olyan emberek is povedálnak keresztényi szeretetről most, akik korábban templomba ugyan nem jártak, de "többször bérmálkoztak", tüntetőkre lövettek, stb.) A derék politikusok járjanak jó példával elöl, szépen fogadjanak a villáikba és kertjeikbe migránsokat! Meg azok is, akik ennyire örülnek a jövetelüknek.
  6. Csak egy kis emlékeztető a történelemből: a honfoglalás idején egyetlen román nem volt Erdély területén. Aztán a török előrenyomulás elől egy részük szépen beszivárgott a Havasalföldről, letelepedett a Kárpát medencébe. A kultúrájukat, nyelvüket megtartották évszázadokon keresztül. Mi is történt aztán kb. 100 éve? Nyilván egy történelmi esemény nem pontosan ismétlődik. De hasonló dolgok azért történhetnek - akár kisebb környezetben. Mint ahogy egy ismerősöm mesélt kissé hasonló németországi példát. (Csak zárójelben: manapság a folyamatok gyorsabban zajlanak.)
  7. Korábban is volt népvándorlás. Nem sok jót hozott a korábban letelepedett népeknek.
  8. Jelenleg is van egy jelentős, problémás rétege a lakosságnak. Szükséges ezt tovább növelni?
  9. Ne legyenek illúzióid abban a tekintetben, hogy a nagy migránsbarátág mögött két dolog van: a hosszú távú zavarkeltés, valamint egy potenciális, a jelenlegi ellenzékre szavazó bázis kiépítése. Ha le tudnak itt telepíteni pár tíz, vagy százezer migránst, azok rájuk fognak szavazni, ami egy tartós szavazóbázist jelent.

Mindezeket azért soroltam fel, hogy azért lássad, (illetve a cikkíró is lássa - ha ugyan akarja), a tűzzel való játékban vesz részt az, aki a migránsokban csak tisztlelkű, egyenes, szorgalmas dolgozókat lát. Nyilván egy részük ilyen. De egy másik részük nem, és fogalma sincsen senkinek, kik tartoznak a "másik részhez". Ha egy pohár tiszta forrásvíz egyetlenegy csepp gyilkos galóca levet tartalmazna, meginnád-e a "keresztényi szeretet", vagy bármi más jegyében?

Előzmény: alsó madárfogás (2501)
alsó madárfogás Creative Commons License 29 órája 0 0 2502

"az olvasók ismét komplexebben látják a helyzetet" - ezt komolyan mondod? Én rasszista, homofób senkiházikat látok csaholni - messziről, a klaviatúra mellől, mert ahhoz gyávák, hogy közelebb menjenek...

Förtelmes társaság sereglett ott össze megmutatni undorító gondolataikat, tényleg a szellemi söpredék - de legalább egymás között jól érzik magukat. Vitatkozni velük kár, főképp mostanság, amikor minden állami híradás a számokba burkolt speciális uszítással kezdi.

Persze akad köztük kevésbé véresszájú is. Azok meg egyszerűen ostobák, az életről nem sok fogalmuk van, a milliónyi magyar "kitántorgót" a magas kultúra ügynökeinek hiszik. És nem is ez a legmeredebb állításuk.

Nem idéznék tőlük (sérti az ízlésemet), de te meg tudod állapítani, melyiket kire mondtam.

 

Azzal egyetértek, hogy kár volt erről írnia az IHO-nak. Odavonzza vele ezeket a szellemi torzszülötteket. Akiknek nem kell sok, elég, ha kapják a tápot, és nem viszik el őket a rendőrök, mint ahogy ezekért a szavakért jó eséllyel megtették volna még pár hónapja.

Előzmény: nazareth (2498)
alsó madárfogás Creative Commons License 29 órája 0 0 2501

Egyfelől úgy teszel, mintha még sosem ültél volna vonaton. Nem EC-n, Németországban, hanem nálunk, valahol a végeken (értsd mondjuk egyik-másik elhanyagoltabb budapesti elővárosi vonalunkat is, hogy a nagyon távoli, misztikusnak tetszőnek ne is kelljen említenem).

Bizony hogy nem kell hozzá a kínjukban útra kelő, mindenüket feladó, a híradások miatt kétségbeesetten rohanó menekültek tömege, hogy a vonatainkat mocsok borítsa. Egyfelől az utasok részéről (hányszor fordult elő az 1-esen közlekedő Stadler motorvonatban, hogy 3-4 sorral arrébb mentem - a nemrég a fővárosba érkező utastársaim menüjét halálos pontossággal megállapítsam, pusztán csak az ülésen hagyott maradék alapján), másfelől a régebbi, tuskófékes romok miatt, ahol az embernek nyáron negyedóra után már a jellegzetes "vonatszaga" lesz.

 

Másfelől elfelejted, hogy honfitársaink tízezrei igencsak hasonló háttérrel eredtek neki a nagyvilágnak (pedig itthon minden rendben van, ez a tejjel-mézzel folyó Kánaán, csak éppen mindig vannak elégedetlenek, akinek ez sem jó, ugye?) - és ha ott, ahová mentek, így jártak volna, akkor most ugyancsak nagy pofával méltatlankodnánk, hogy miért.

 

Szerencsére ezekbe úgy lehet teli talppal belerúgni, hogy senki nem fogja megvédeni őket. Ez az a virtus, ami annyiszor sikerre vitt minket...

Előzmény: alkotasu (2496)
nazareth Creative Commons License 1 napja 0 0 2498

Az IHO megint olyasmibe (napi politika) avatkozik, amibe nem kellene. És megint fáziskéséssel mondja meg a tutit. És megint pofára esik.

 

Korábban az itt fel-feltűnő szerzők arra hivatkoztak, hogy ez nem hivatalos fórum, a cikkek mellett van lehetőség kommentelni. A jelek szerint az olvasók ezt ki is használják. Megéri elolvasni a cikk után egy-két kommentet, az olvasók ismét komplexebben látják a helyzetet, mint a cikkíró.

Előzmény: alkotasu (2496)
2SC2240 Creative Commons License 1 napja 0 0 2497

Nincs lehetőség kölcsön kérni valakitől egy gépet?

Előzmény: Zolcsi67 (2495)
alkotasu Creative Commons License 1 napja 0 0 2496

Megint sikerült egy egyoldalú (politikai) írást csinálni:

 

http://iho.hu/hir/koszosak-szemetelnek-csak-a-baj-van-veluk-nem-150731

 

Nézzünk még pár cikket - természetesen nem a királyi médiából, mert az úgyis biztos hazudik:

 

56 migráns került kórházba a Nyugatiból

Hasmenéses tünettel vitték be az embereket. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Egyetlen nap ezernégyszáz határsértőt tartóztattak fel csak Csongrádban

Az embercsempészek majdnem félmilliót kérnek azért, hogy Budapestre vigyék a menekülteket. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Amint látni, a menekültek szép rendet hagynak maguk után a szerbiai pályaudvarokon...

És természetesen biztosan az is kizárt, hogy semmiféle (nálunk eddig ismeretlen) kórt nem fognak behurcolni, elterjeszteni.

 

Ja, és egyetlen nap alatt "csak" 1400 migráns. Semmiség, csak naponta egy falunyi ember... Az égadta világon semmi probléma nincs, és nem is lesz...

 

Brave new world...

Zolcsi67 Creative Commons License 1 napja 0 0 2495

Sajnos nem kosz, hanem sérülés, egyelőre nincs lehetőség a cserére :-(

Előzmény: 2SC2240 (2494)
2SC2240 Creative Commons License 1 napja 0 0 2494

http://iho.hu/hir/hetvegi-akklimatizalodas-a-szell-kalman-ter-kornyeken-150801

 

Kemsei úr mikor hajlandó végre letakarítani a fényképezője lencséjét? Ez már legalább a negyedik cikk, ami úgy jelenik meg, hogy tiszta retek az optika. Ne legyünk már igénytelenek!

smith Creative Commons License 3 napja 0 0 2493

http://iho.hu/hir/lesz-itt-elet-a-tiszan-egyszer-talan-soha-150723

 

Na, ebben a cikkben ismét sikerült tücsköt bogarat összehordani.

A tiszai hajózás persze értelmezhetetlen a fotelszakértő számára, mert az értelmezéshez le kellene látogatni pl. Becsére, a zsilphez, és megnézni ott a forgalmat. HAJDUK toló két üressel völgymenet, JÉGTÖRŐ I. egy darab határkikötő úszóművel hegymenet, mögötte cugozásra készülv az ISTAR toló négy bárkával. Ja, mert uszály mint olyan már egy ideje kiment a divatból, csak azt a bárka szót kicsit nehezen tanulják firkászék.

Aztán ha Kanizsát nézzük, nos akkor a pontonos bácsi szépen elmesélte volna, ha megkérdezik, hánytízezer tonna kavicsot hajóztak fel a szerb önjárók az elmúlt időszakban Szegedre, mert ott olyat ott bányászni nem tudnak, az építkezéshez meg csak kell.

Pedig hát a kanizsai határkikötő sok mindenre alkalmas, a teherhajózás fellendítéséhez viszont semmi köze. Gyengécske rögzítés, kicsi bakok, alacsony felépítmény, korhadó fedélzeti trepni. Ennél fogva csak a korlátosan alkalmas nagyhajós kikötésre.

Az új ponton viszont deklaráltan a kishajós turizmust szolgálja, és ehhez csupán az első videós találatig kellett volna gördíteni a guglin. Ebből aztán az is látszik, hogy egyáltalán nem hasonlít a szegedire, és nemhogy nagyobb, de kisebb, mint a régi. Már csak azért sem kell olyan nekik, mert Kanizsán a szárazföldön zajlik a papírgyártás.

BahnScorper Creative Commons License 2015.07.17 0 0 2492

lehet, hogy valaki szerint ez az "isex" hangatos megnevezés az újabb különvonatnak, most erről nem akarok vitát indítani... de van, ahol a tűzfal olyan, mint Móricka, mindenről csak az utolsó három betű jut eszébe, és épp ezért letiltja a képek megjelenését...

1047 005-2 Creative Commons License 2015.07.07 0 1 2491

"Az elmaradás – a kritikus helyeken helyreállított vágányok ellenére – Zuglóig már két percre növekedett. A Ferdinánd híd környékén ugyanúgy tapasztalható volt a ráfékezés,"

 

 

Mivel a vonali fékpróba nem függ a 2 hetes vágányzártól.

BahnScorper Creative Commons License 2015.07.06 0 0 2490

Aki meg ilyet nem tud felrakni, mert nem ő a rendszergizda, és nincs rókája vagy krómja, az meg szívjon azzal, hogy annak a szartúró állásportálnak a hirdetése belepofátlankodik a fotók közepébe. Nem hittem el, hogy a lepramissziónál van még lejjebb, de igen...

Előzmény: kristoof (2486)
C50 Creative Commons License 2015.07.02 0 0 2489

http://iho.hu/hir/uj-sin-betontalpakon-marianosztra-folott-150701

 

Jövő tavasszal átadják, az egyik legszebb, legmodernebb kisvasúti pályaszakasz épül az Ipoly Erdőn.

 

Az Ipoly mentén valóban vannak erdők, de azokba kisvasút nem épül. Hogy lehet ilyen hülyeséget leírni?

paca664 Creative Commons License 2015.06.30 0 0 2488

http://iho.hu/hir/felavattak-az-isonzo-elmenykocsit-150630

Apróság: olaszul Isonzo, magyarul Isonzó.

1047 005-2 Creative Commons License 2015.06.29 0 0 2487

"még márciusban kiírt tender első részében hat, a másodikban tizenöt, legalább hetven százalékban alacsonypadlós, villamos motorvonatról szólt. Mindkét részre két-két ajánlat futott be, mindkettőt a svájci gyártó nyerte, így újabb huszonöt Flirt motorvonattal gazdagodhat a MÁV-Start flottája."

 

Akkor ez jó üzlet lesz.

 

 

kristoof Creative Commons License 2015.06.25 0 0 2486

Jaja. Fel is raktam az Ad Blockot! Most már jó! :-) (Szerencsére a Youtube reklámokat is blokkolja.)

Előzmény: alex_86 (2485)
alex_86 Creative Commons License 2015.06.25 0 0 2485

popup ablak

Lassan minden szirszar reklámot engedélyez az oldal. Csak píííz legyen belőle:)

 

 

Előzmény: kristoof (2483)
kristoof Creative Commons License 2015.06.25 0 0 2484

Ja, hogy az egy reklám lett volna? Pfff... én meg azt hittem az IHO-t lőtték le. 

Előzmény: kristoof (2483)
kristoof Creative Commons License 2015.06.25 0 0 2483

What this?

 

"Tájékoztatjuk a felhasználót, hogy a jelen honlapon közzétett tartalom, mint elektronikus hírközlő útján közzétett adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét a Nemzeti- Adó és Vámhivatal 1858727532 számú határozatával 90 napos időtartamra elrendelte. Az ideiglenes hozzáférhetetlenné tétel elrendelésére tiltott szerencsejáték szervezés szervezés miatt került sor. Az ideiglenes hozzáférhetetlenné tétel elrendelésének jogalapja a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvény 2. § (2) bekezdése, 37. § 14. pontja illetve 36/G (1) bekezdése." 

1047 005-2 Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2482

"hermincöt százalékát"

 

"fejelsztését"

kihúzóvágány Creative Commons License 2015.06.11 0 0 2481

Pontosan arra utaltam, hogy az egyébként nem elfogadható szituációt dokumentálta Szabó István mérnök úr, és szép képeket majd akkor készít, meg készít más is, ha a helyzet lényegében elfogadható lesz.

Előzmény: Lovrin (2480)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!