Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2023.07.30 0 0 927

7 év szünet után megtőröm a csendet itt..

Nálunk a Tesco időnként azzal bassza fel az agyam(bocs),hogy 10 kasszából kb. 2-3 üzemel egyidejűleg.

A Tesco amúgy is sok rossz pontot szerez. Ên sokszor nem vásárolni megyek , csak nézelődni, de pár hónapja(mint több tescós topicban írtam már) fotocellas kapuk vannak ,de nem engednek ki,múltkor az önkiszolgaló kasszanál tudtam kimenni, azelőtt még a bejaratban ülő  a csaj segített,kinyitotta.(neki nem tudom mi a feladata egyébként) . Jó,nyilván az ember vásárolni menjen egy bevásárló központ ba,de ên ritkán .Az önkiszolgaló kasszanál se vagyok túlzottan kibékülve,mert a pénztarosok helyett dolgoztat . Bár a maratoni sorban állast el lehet kerülni.

Az áeuhazban lassan 1 éve média Markt nyílt, pont mikor alig van oênze az embereknek,mert ilyen valságban. Mi nálunk nincs másik ,,hülye azért nem vagyok"" bolt ,tehát média Markt. Amúgy szerintem Tesco gyarthatna termékeket. (Minőséget tekintve az is szar lenne , mondjuk ez benne van. 

A Spar kellemesebb áruház mint a Tesco. Olcsóbb is, a kasszák is jobban működnek.(bár az kisebb) az auchannal nincs tapasztalatom,nincs nálunk.(Aldi se)

 

 

 

 

Előzmény: Degeczi (918)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.05.26 0 0 926

:)))))))

 

 

Előzmény: soppingfüggő (925)
soppingfüggő Creative Commons License 2016.05.26 0 0 925

https://www.auchan.hu/akcio/friss-elelmiszer/grillpult-termekei

 

Kannibálok figyelem! Frédi Béni fűszeres comb az Auchanban mától! A képen tényleg 2 comb...

Pandus Creative Commons License 2015.10.10 0 0 924

LOL

Előzmény: ásítósmacska (923)
ásítósmacska Creative Commons License 2015.09.04 0 0 923

Na mi van? Újabban már nem csak a MM-tól kapsz fizetséget a reklámért...? :-D

 

 

 

Előzmény: Andrs123 (922)
Andrs123 Creative Commons License 2015.09.04 -1 0 922

Sziasztok, én a Corvin Plázás Prímába járok, ott azt szeretem a legjobban, hogy mindig tiszta és igényes, a kasszák is működnek, nem kell órákig álldogálni a sorokban :) 

Pandus Creative Commons License 2015.08.30 0 0 921

nem romlik az meg:-)

Előzmény: soppingfüggő (920)
soppingfüggő Creative Commons License 2015.08.24 0 0 920

A Déli CBA-ban akciós a Coca, a 2 literes, ami már sehol sincs, áttértek az 1,25, 1,75 és a 2,25-ösre. Nézem a lejáratot: aug 27, szept. 4...
Szóval nem lehet sokáig kortyolgatni :))))

Pandus Creative Commons License 2015.07.02 0 0 919

Penny market nyílt ma reggel a Király/Csengery sarkon, az egykori CBA helyén, ami csődbe ment

Degeczi Creative Commons License 2015.02.14 0 0 918

Dettó ugyanez van az Aldiban is, ezért nem is szeretek oda menni. Hiába van vagy 6 kassza, ha kettőnél több sosem üzemel, mert egyszerűen nincs annyi dolgozó a műszakban.

 

A Lidiben legalább van elég alkalmazott, így ha sokan állnak sorba, akár az összes kasszánál lesz pénztáros.

Előzmény: Mazsola0070 (917)
Mazsola0070 Creative Commons License 2015.02.14 0 0 917

"a szomszédom információi szerint a Pennyben is több pénztárnál állnak a sorok."

 

A Pennyvel az volt a baj (azt nem tudom, most mi van, mert pont az alább leírtak miatt már régen nem járunk oda), hogy általában csak egy pénztár üzemelt, akkor is, ha feltorlódtak a vásárlók, és sokszor már 20-30 méteres sor állt.

 

Aztán jó idő múlva (nem egy esetben már a vevők dühös kiabálására) felbukkant valahonnan Unottképű Amálka, és nagy kegyesen beült a másik pénztárba. (Némelyik Unottképű Amálról még az is lerítt, mennyire tele van a töke a köcsög vásárlókkal, akik miatt most neki be kell állnia  a pénztárba.)

 

Így a Pennyben szinte mindíg garantált (volt?) a hosszas sorbanállás, éppen a pénztár, mint "szűk keresztmetszet" miatt. Ha kevés vásárló van, csak egy pénztár volt, ahol feltorlódnak a vásárlók, ha meg nagy kegyesen kinyitnk több pénztért, már annyian annak, mint az oroszok.

 

És ez nem egy Pennyben volt és nem egy alkalommal....

 

De a legjobb az volt, hogy vettünk valamit, aminek nem tudta a vonalkódját leolvasni a pénztáros valamiért, a rekció pedig az volt, hogy tényleg meg akarjuk-e venni, mert ha igen, akkor most neki hátra kell menni valahová....

 

Mondtuk nem, köszi, csak viccből tettük a kosárba, de úgy tűnik ő sem azért van ott, hogy bármit is eladjon......

 

No azóta nem voltunk Pennyben.

  

Előzmény: jobbhorog (914)
bakibaby Creative Commons License 2015.02.14 0 0 916

Nagyon szép, végiggondolt hozzászólás. Gratulálok!

 

Nagyon kevés észrevételem:

 

"az Aldi gyakorlatilag ugyanazt kínálja, semmivel sem olcsóbban" - tapasztalatom szerint szinte uazt kínálja, egyértelműbben drágábban. És ez a magyar (sokkal vékonyabb pénztárcájú) piacon döntő (!).

 

"Az Aldi áruházba belépve más érzése van az embernek, mintha a Lidl-be vagy a Pennybe lépne be. Az áruház sokkal sterilebb és rendezettebb benyomást kelt. Ez a magyar vásárlókban valószínűleg a drágaság képzetét kelti." - telitalálat!, egy kicsit finomítva a fenti észrevétellel..

 

"Remélem olvassák a fórumot is, talán segíthettem ezzel." - Biztos, hogy olvassák a fórumot, de azért egy ilyen "elefánt" nehezen mozdul.

 

Röviden: nekem az ALDI inkább tűnik a német csillogó élet tükrének, mint a magyarénak...

 

bb

Előzmény: jobbhorog (914)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.14 0 0 915

Én személy szerint jobban kedvelem az Aldit, de ez csak egy megjegyzés. Ha választhatnék és lenne a közelben, az esetek 70 százalékában inkább oda mennék.

 

Ebben a városban kb másfél éve jelent meg a Lidl, míg az Aldi itt van a kezdetektől. De hol? A város szélén, szinte csak autóval megközelíthető helyeken. Ami a magyar valóságot ismerve elég szerencsétlen választás. Pár hónapja nyitottak végre egy megszűnt Profi helyén egy lakótelep közepén, ami tömegközlekedéssel is megközelíthető. Ezenközben a Lidl egy lakótelep szélén és egy főközlekedési út mellett családi házas övezetben nyitott boltokat, mind buszmegállók közelében. 

 

Azt hogy miért mennek az emberek a Pennybe nem igazán értem, de ezt már többször kifejtettem itt. Gondolom nálunk a sikere legnagyobbrészt az elhelyezkedésnek köszönhető. Forgalmas közlekedési út és  buszmegálló mellett, és nincs a közelben nagy bolt.  Ezért megyek be én is néha, mert az árukészlet színvonala nem indokolná. 

Tegnap éppen egy nem túl távoli Lidl-ben voltam, és megállapítottam, hogy elég zűrzavaros bolt, pedig nemrég nyitott. MAgyarul rendetlen, zsúfolt, és átgondolatlan. Ráadásul alig néhány biciklitámasz van, pedig ilyen helyen az is kellene. Bezzeg a Penny mellett 40 bicikli is elfér a korlátok mellett, míg a Lidlnél mindenféle reklámtáblákhoz kell láncolni a biciklit.

Előzmény: jobbhorog (914)
jobbhorog Creative Commons License 2015.02.14 0 1 914

Ide is berakom, érdekelnének a vélemények az Aldi viszonylagos sikertelenségéről.

 

Régóta foglalkoztat a kérdés és most úgy döntöttem, tollat ragadok. Némi péksüteményt szerettem volna vásárolni, úgy döntöttem, elmegyek valamelyik német diszkontba, mivel azokban a pékáru „frissen sütött". (Azt hiszem, az idézőjeleket mindenki érti.) Nem akartam sorba állni, ezért a parkolókban álló autók száma alapján az Aldit választottam. A három bolt nálunk gyakorlatilag egymás mellett van, a városból kivezető út mellett, egy sűrűn lakott lakótelepi rész közvetlen közelében. A Pennynél 24, az Lidl-nél 38, az Aldinál 6 (!) autót számoltam össze. Be is mentem az Aldiba és azon gondolkodtam, hogy Európa egyik legnagyobb múltú és legpatinásabb diszkont-áruházlánca (gyakorlatilag a diszkont-élelmiszeráruház, mint műfaj megteremtője) minek köszönheti szégyenletes magyarországi vesszőfutását. Az összehasonlításba első sorban az Aldit és a Lidlt vontam bele, a Penny szerintem egy kicsit más lapra tartozik. Oda sokan már megszokásból járnak, sok az öreg vevőjük, elterjedt, hogy a Penny a legolcsóbb (ami nem mindig igaz). Mivel nem igazán járok a Pennybe és nem vagyok teljesen naprakész, ezért ebbe az összehasonlításba a Pennyt csak érintőlegesen veszem bele. (Még annyit, tapasztalataimat nem csak a saját városban szerzett tapasztalatok alapján írtam, az említett jelenségek több városban is hasonlóképpen tapasztalhatóak.)
Lássuk sorban, milyen ötletek merültek fel bennem az Aldi és a Lidl erősen különböző sikerességének vonatkozásában.

 

1. A későn érkezők hátránya
A magyar vásárló ragaszkodik a megszokotthoz, meglehetősen sokáig. (Ezt valószínűleg az bizonyítja a legjobban, hogy a CBA-nak és a Coopnak még mindig van vásárlója, pedig Magyarországon ők jelentik az élelmiszer-kiskereskedelem mélypontját. Drágák, koszosan, rossz minőségű termékeket kínálnak, nincs választék. Mégis elég sok vevőjük van - megszokásból.) Vagyis egyértelmű, aki a legkésőbb érkezik, annak a legnehezebb. Pennyk már 1995-ben voltak, a Lidl 2014-ben érkezett, az Aldi csak 2007-ben. Nyilván ilyenkor a később érkezőnek ki kellene találnia valami rendkívülit. Ezt az Aldi elmulasztotta. Valószínűleg azt hitték, hogy a nagy névből meg lehet élni. Akkor azonban már itt volt a Lidl, az emberek 3 éve jártak oda, megszokták és észrevették, hogy az Aldi gyakorlatilag ugyanazt kínálja, semmivel sem olcsóbban.

 

2. A boltok helyének kiválasztása
Természetesen ez a dolog összefügg a későn érkezés problematikájával. Nagyon sok városban az Aldi már nem tudott olyan jó telket szerezni, mint a korábban érkezett áruházláncok. Jó példa erre Keszthely, ahol gyakorlatilag a szomszédos községben van a bolt, beljebb nem volt hely. Ez meg is látszik a forgalmon. Nagyon gyakran a német tapasztalatokat egy az egyben próbálták adoptálni a magyar viszonyokra. Németországban az emberek szívesen vásárolnak autóval, hisz kényelmesek és megtehetik. Ez Magyarországon nem mindenkinek adatik meg. Sok esetben az Aldi-k gyalog szinte elérhetetlenek (pl. Veszprém-körgyűrű), ami nem segíti a forgalom emelkedését. A másik gond lehet, hogy sok esetben olyan városban építettek üzletet, ahol és amelynek környékén nem igazán van meg a fizetőképes kereslet. (Ilyen szerintem például Dunaföldvár)

 

3. Árukészlet, berendezés
Az Aldi áruházba belépve más érzése van az embernek, mintha a Lidl-be vagy a Pennybe lépne be. Az áruház sokkal sterilebb és rendezettebb benyomást kelt. Ez a magyar vásárlókban valószínűleg a drágaság képzetét kelti. A fentebb említett két másik boltban elég nagy a rendetlenség, sokszor káosz van, ami azt az illúziót ébreszti bennük, hogy bárhol lehet találni valamilyen „Schnäppchen"-t. Az Aldi túl kiszámítható ilyen szempontból.

 

4. Akciók
Azt hiszem, az egyik legnagyobb „kutya" itt van elásva. Elég összehasonlítani egy aldis szórólapot egy Lidl-újsággal. Az Aldi újságjában sokkal kevesebb akció szerepel. Tapasztalatom szerint a Lidl minimum kétszer annyi terméket akcióz egy időben, mint az Aldi. Nagyon gyakran az Aldi akciói lényegtelen dolgokat érintenek. Kit érdekel például, hogy a garnélarák most 20%-kal olcsóbb?

 

5. Választék
Főleg az utóbbi évben tűnik fel egyre inkább, hogy az Aldi kilistázza a minőségi termékeket és helyettük rosszabb minőségű (legtöbbször magyar gyártású) árut hoz be, alig olcsóbban. Így járt az egyik kedvenc termékem is, a Chauser nevű csokoládécsalád és annak Herbe Sahne nevű terméke, amely szerény véleményem szerint a magyar piacon ebben az árkategóriában kapható (229 Ft) csokoládék közül a legfinomabb volt. Most nincs, eggyel kevesebb ok tehát, hogy odamenjek. A 98 %- os hústartalmú hamburgerhús is eltűnt, helyette van 50%-os. A Lidl-ben mindkettő kapható. Amúgy is megállapítható, hogy a Lidl-ben, valószínűleg a sok bevétel miatt felbátorodva sokkal bátrabban fejlesztik a választékot, egészen különleges dolgok is kaphatók, speciális heteket tartanak, ahol tényleg inyencségeket is lehet kapni. Alapvetően elmondható, egy teljes bevásárlást az ember nagyobb eséllyel meg tud oldani egy Lidl-ben, mint egy Aldiban.

 

6. Non-food termékek
Látszólag az Aldi ebben erős és tulajdonképpen ez tényleg nem rossz az Aldiban. Én is vásároltam már 1,5 TB-os merevlemezt kiváló áron 3 év garanciával. Viszont néhány termék a magyar viszonyokat ismerve elég átgondolatlan. Nem tudom, ki fog pl. láncfűrészt venni az Aldiban. A Lidl profin kerüli a túl nagy értékű non-food-dolgokat, mert tudja, hogy nem jó, ha ebben áll hónapokig a pénz. Az Aldiban néha hónapokig ott állnak az elad(hat)atlan cuccok.

 

7. Nyereményjátékok, promóció, reklám
Az Aldi reklámjai szerintem sokkal élettelenebbek, szürkébbek, mint a Lidl-éi. Az újság vékony, unalmas, egysíkú. Az óriásplakátokon mindig egy akciós terméket hirdetnek, ami nem vonzó. Azért nem fogok bemenni egy boltba, ha az óriásplakáton azt látom, hogy x joghurt 89 Ft helyett most 79 Ft-ba kerül. Az Aldi-háziasszony-akció engem pl. teljesen hidegen hagyott, nem tudom, mire volt jó. Azt hiszem, ha a cég jót akar, sürgősen új marketingvállalkozás után kellene nézniük.

 

8. Az ördögi kör-effektus
A dolog nyilván úgy áll, ha valahol sokan vannak, ha valami pörög, az vonzó a többiek számára is. Ha látják az emberek, hogy egy boltba senki sem jár, félnek oda bemenni. Én is mindig abba az étterembe ülök be, ahol sokan vannak a teraszon. Ha az ember az Aldiban vásárol, gyakran teljesen egyedül van az üzletben. A pénztárnál várni kell, hogy megjelenjen a pénztáros, annyira kevesen vannak, miközben a Lidlben és a szomszédom információi szerint a Pennyben is több pénztárnál állnak a sorok. A kevés vevőnek köszönhetően nem forog az áru: a péksütemény gyakran kiszárad, a hús nem friss, mert sokáig ott áll. Gyakran fordulnak elő a húsárunál 30%-os leárazások, mert az áru szavatossága másnap lejár. Ez sem túl bizalomgerjesztő. A noon-foodot a vevők széttúrják, a dobozokat felbontják. Ezeket a termékeket utána már nehéz eladni.

 

+1 A legfontosabb: A lehetséges kiút
Az Aldi előtt két választás van véleményem szerint. Az egyik az úgynevezett előre menekülés: választék- és minőségbővítés, árcsökkentés, több és bátor akciók, vonzóbb újságok, szórólapok, reklámok - egyszóval jobb marketing. Ez nyilván sok pénzbe kerül, és a mai helyzetben, amikor a mocskos CBA-t és Coop-ot preferáló kormányunk a felügyeleti díj emelésével amúgy is lehetetlen helyzetbe hozza a külföldi láncokat, ez nagyon nehéznek tűnik. A másik út a görög út: a kivonulás - szégyenszemre, elismerve a vereséget. Ezt nem szeretném, mert szükség van a versenyre és szükség van a külföldi, nagyobb választékot jobb áron kínáló üzletláncokra, hogy ellensúlyozni lehessen a cba-jellegű drága szutykok előretörését. Bízom abban, hogy az Aldi nem adja fel és az első megoldást választja. Remélem olvassák a fórumot is, talán segíthettem ezzel.

elmira.k Creative Commons License 2014.11.11 0 0 913

Nekem a Húswebáruház vált be teljesen. Akárhányszor rendeltem innen finom, puha volt a hús és nem rágós, nem büdös, nem cafatos. Megbízható és a származási helye is lekövethető. Ráadásul még morcos hentesekkel sem kell küzdeni :)Nekem a Húsáruház vált be teljesen. Akárhányszor rendeltem innen finom, puha volt a hús és nem rágós, nem büdös, nem cafatos. Megbízható és a származási helye is lekövethető. Ráadásul még morcos hentesekkel sem kell küzdeni :)

Törölt nick Creative Commons License 2014.10.20 0 0 912

Visszatérve korábbi posztomra: mostmár van a város keleti felén is másik bolt, megnyílt a pennytől vagy egy kilométernyire egy lidl. Rögtön összekapták magukat, szerintem okkal félnek a forgalomcsökkenéstől. Lehet, hogy a spéci helye miatt ez volt az ország leglátogatottabb penny-je, de mostmár nem lesz. Ezt a várható forgalomcsökkenést próbálva csökkenteni már második hete van ebben a pennyben beváltható 500-ft-os kupon a reklámújságban, csak itt érvényes külön nyereményjáték...

Ma arra jártunk, kellett pár dolgot venni, és a penny esett útba. Határozottan javult az eddig elég szegényes választék, de bizony a bolt kongott az ürességtől az eddigiekhez képest. 

Előzmény: ásítósmacska (910)
Pandus Creative Commons License 2014.07.26 0 0 911

újdonság a hunyadi téri csarnokban: mindenféle lisztek: gesztenye, kókusz, anaránt, tokmag, lenmag, szezámmag, mandula, napraforgó, szőlőmag, kendermag. 

ásítósmacska Creative Commons License 2014.07.22 0 0 910

Felénk van a pennyben forgalom, de csak azért, mert a város ezen felén nincs semmi más bolt.

 

 

Pontosan ugyanezt hallom ismerőseimtől a Pennyvel kapcsolatban, (az ország legtávolabbi végeiből is). A sajátmárkás termékeik a teszkógazdaságos szintet sem érik el, csak az ócsóság a mérce. Nyilván ezt a szegmenst is ki kell szolgálni, de azért durva, hogy eleve nem céljuk, hogy azoknak is kínálatot biztosítsanak, akik picikét jobban vannak eleresztve anyagilag.

 

 

Előzmény: Törölt nick (909)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.21 0 0 909

A penny egy rettenet. Nincs választék, gagyi az áru. Még a mellette lévő coop is nagyobb választékot tart alapvető dolgokból. Csak éppen olyan szűkös, hogy csak kézikosárral lehet benne közlekedni. Felénk van a pennyben forgalom, de csak azért, mert a város ezen felén nincs semmi más bolt. Én mindenesetre ha elszánom magam, hogy a város túlfelére megyek bevásárolni az aldit választom, nem a lidlit. Jobb az áru minősége.

Előzmény: Dundikalika (904)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.07.20 0 0 908

Na jó, legyen 0,2% só benne - ennyi kompromisszumra még kész vagyok. :)))

 

 

Előzmény: Pandus (907)
Pandus Creative Commons License 2014.07.20 0 0 907

Az ehető sonka a német 20 dekás extraméretű szeletelt combsonkánál, ill. az olasz 150 g-os prosciuto cotto-nál kezdődik. Az összes többi valami pszeudo-izé. - ezzel mélységesen egyetértek

 

Ha sonka, akkor annak 100%-ban húsból kell lennie - a sót kifelejtetted:-))

Előzmény: ásítósmacska (905)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.07.20 0 0 906

 

 

Előzmény: ásítósmacska (905)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.07.20 0 0 905

Aki uzsonnasonkát vesz, az egyéb galádságokra is képes.

Bocs, de ez most kikívánkozott belőlem.

 

Az ehető sonka a német 20 dekás extraméretű szeletelt combsonkánál, ill. az olasz 150 g-os prosciuto cotto-nál kezdődik. Az összes többi valami pszeudo-izé.

 

Ha sonka, akkor annak 100%-ban húsból kell lennie. ERgo fel sem kell tüntetni a %-ot, mert magától értetődő, hogy nem lehet más benne.

 

 

Előzmény: Dundikalika (904)
Dundikalika Creative Commons License 2014.07.20 0 0 904

Az Aldiban néztem a heti akciós uzsonnasonkát, 71% hús, az 50%-os főtt combsonka, még így is drága, és szintén ehhez közeli volt a %..

Ehhez képest a Lidlben 199-ért akciós a héten a szalámi, aminek magas a hústartalma...

Én sem lennék meglepve, ha az Aldi kivonulna innen...

Magasabbak az árak, a zöldség-gyümölcs nem versenyképes, a pékárúk is jóval alatta marad a Lidl-nek....ugyanakkor a Penny mintha beerősített volna forgalomban is...

Előzmény: ásítósmacska (903)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.07.20 0 0 903

Ráadásul az Aldiban rendszeresen van _nagyon sok_ 30-50%-kal leárazott minőségi felvágott, sonka, sajt, stb.  - ami a Lidlnél mostanában egyáltalán nincs.

Én is pontosan így látom, hogy ami drágább, az nagyságrenddel jobb minőségű. És én inkább veszek / eszem kevesebbet, de minőségit.

 

 

Előzmény: Degeczi (901)
blueye Creative Commons License 2014.07.20 0 0 902
Akkor még nem jártál Budapesten a gazdagreti Aldiban, ott rendszeresen 3 kassza is dolgozik egyszerre.
Előzmény: Degeczi (900)
Degeczi Creative Commons License 2014.07.20 0 0 901

Nem kimondottan: teljesen hasonló árazású a Lidihez

 

Ami az Aldiban vmivel drágább, az jobb is, és többnyire megéri: az árukészlettel nincs komolyabb gond

Előzmény: Pandus (899)
Degeczi Creative Commons License 2014.07.20 0 0 900

Az Aldi a spórolást vitte nagyon túlzásba: rendszeresen előfordul, h a biztonsági őrön kívül csak egyetlen alkalmazott dolgozik az eladótérben, neki kell pakolgatnia és a kassszában is helytállni - ami lehetetlen, ezért rendszeresen olyan hosszú sorok alakulnak ki, h sokszor rögtön ki is jöttem vásárlás nélkül

 

így fölöslegesen van 4 (vagy 6? tökmindegy...) kassza: ritka alkalom, ha egyszerre 2 is dolgozik

többet még sosem láttam (valszeg nem is fogok: egyszerre kettőnél többen szerintem sosincsenek náluk műszakban)

 

A Lidiben még most is rendre betartják, h ha sok vevő áll már sorba, gyorsan beugrik egy további pénztáros - és többnyire van is elég alkalmazott, mert ritkán előfordul, h mind a 8 kassza egyszerre dolgozik...

Előzmény: jobbhorog (897)
Pandus Creative Commons License 2014.07.20 0 0 899

drága. ennyi.

Előzmény: jobbhorog (897)
jobbhorog Creative Commons License 2014.07.20 0 0 898

Bocs, a Penny helyett is az Aldit tettem be :) Szóval ez a Penny és ott még azt is hozzá kell venni, hogy sok a gyalogos vásárló. Az Aldi valósággal KONGOTT az ürességtől.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!