Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.19 0 0 74

durva

Híd Creative Commons License 2011.04.14 0 0 71

MNB és országimázs kapcsán jutott eszembe. Pár hónapja utaztam asszem British Ariwayszel, és a feldélzeten az újságban volt egy Ciprus hirdetés, amely az ország kedvező adórendszerére hívta fel a figyelmét a kedves olvasónak :)

Előzmény: Törölt nick (69)
Híd Creative Commons License 2011.04.14 0 0 66

Hát, baszki matyómintás csak nem lehet a logója. Amúgy mindennek az arculatát a divat határozza meg, a bankokét is.

Előzmény: A pupák pék pókja (65)
A pupák pék pókja Creative Commons License 2011.04.14 0 0 65

A világ és a divat változik.

Hát régen rosz ha a divat határozza meg egy bank arculatát... Bár... nem tudom milyen "divat" ez a szürkeségből kicsit kiemelkedő zöld dolog...

Mert ha divat akkor inkábba mű-szakadt farmer vagy ilyesmi volna jellemzőbb ... valódi kilógó seggel.

Meg nem is azt írtam, hogy nem kellett volna, hanem hogy ez így nagyon gyatra... sem nem "divatos", sem nem jópofa, sem nem szimbolikus, sem nem figuratív, sem nem magyar, sem nem nemzeti... Igaz a Bank sem az.

Előzmény: Híd (61)
escéhá Creative Commons License 2011.04.14 0 0 64

Ha már "nemzeti bank", akkor valamivel heraldikusabbat képzeltem volna el. Lehet modernen is tekintélyes valami. Amúgy nekem nem vonalkód, hanem grafikon jut róla eszembe, azt értelmezve pedig kiegyensúlyozott laposság egyetlen kiugró eredménnyel. :-) És az se ma vót (a "b" szára, ugyebár).

És ha már ez a tipográfia: a színeket nem tudom értékelni / érzékelni. Nem mondom, hogy legyen mindenáron piros-fehér-zöld, de legyen nemzeti.

Mindenesetre az összeg amúgy hihető, ha nem is csak a logora, arculattervezésre. Vannak ilyen pofátlanok. Máshol a teljesítés nélküli milliók dívnak, itt legalább van valami produktum.

wok Creative Commons License 2011.04.14 0 0 63

én is úgy tudom

ez viszont zavarbaejtő

Előzmény: Törölt nick (62)
Híd Creative Commons License 2011.04.14 0 0 61

A megadott linken nem, vagyis főleg nem jegybankok logói vannak. A korral meg haladni kell. Lehet nyomni persze a dumát, hogy "bezzeg a mi időnkben még az Illésék/Első Emelet/Bonanza Banzáj/Kispál és a Borz (mindenki válassza ki, neki mi volt az ideje) tudtak zenélni, nem úgy, mint ezek a mostani macskajancsik", csak nincs sok értelme. A világ és a divat változik.

Előzmény: A pupák pék pókja (58)
wok Creative Commons License 2011.04.14 0 0 60

na látom, a lisztferencesek találtak egy ellengumicsontot

Előzmény: Törölt nick (-)
A pupák pék pókja Creative Commons License 2011.04.14 0 0 58

Mindegy, a bankok 99,9 százaléka letisztult, modern logóval rendelkezik. Amelyik nem, annál az arculatfelelősnek valami komoly baja lehet.

Micsoda tutimegmondó tótumfaktim deklarálta hogy milyennek kell lennie egy logónak?

Miért csak a "modern" a jó?    Ebben van valami olyan "a múltat végképp eltörölni" mellékíz. Vannak akik irtóznak a hagyományoktól és az arra támaszkodó kultúrától... Ők mindent a maguk szájíze szerent akarnak átrendezni, függetlenül attól, hogy a többségnek hogy tetszik.

Jó... lehet hogy nem mindig passzos a sixtusi kápolna plafonját logónak használni, de mi az hogy "letisztult"?

Ahol a jelentéstartalom vesztés és a ridegség marad egyedül szimbólumként, ott már nem "letisztulásról" beszélünk hanem üzenetnélküli sivárságról.

És ha az ember mégis üzenetet akar belemagyarázni a szürke blokkokba, kedve van az üzenet hozóját agyoncsapni elkeseredésében.

Egyébként itt van a 99,9%:

http://www.google.com/search?hl=en&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-GB%3Aofficial&biw=1586&bih=740&site=search&tbm=isch&sa=1&q=bank+national+logo&aq=f&aqi=&aql=&oq=

Szinte mindegyiknak van valami figuratív, dekoratív tartalma, a legtöbb pedig rendelkezik valamilyen szimbólummal is...

Előzmény: Híd (40)
kristo_f Creative Commons License 2011.04.14 0 0 57

Én mernék nagyobbat is álmodni

:)

Előzmény: Törölt nick (17)
helyettesem Creative Commons License 2011.04.14 0 0 56

Egy csomó mindent kifelejtettél.

Le kell cserélni a fejléces papírokat, a bélyegzőket és még egy csomó mindent is.

Előzmény: Törölt nick (17)
Híd Creative Commons License 2011.04.14 0 0 55

Most ez a divat. Ezek modern intézmények.

Előzmény: helyettesem (52)
Híd Creative Commons License 2011.04.14 0 0 54

Nem olyan rossz ez az logó szerintem, az Európai Központi Banké pl. sokkal rondább, a Bank of Englandén meg olyan az a pajzsos nő, mintha kerekesszékben ülne.

Előzmény: A pupák pék pókja (48)
helyettesem Creative Commons License 2011.04.14 0 0 52

Az új logó tulajdonképpen bemutat a többi banknak elegánsan, ha úgy vesszük. Márpedig az ott dolgozók úgy veszik. :)

Nekem jobban tetszett a régi, elegánsabb volt, nem ez az újmódi lecsupaszított mondern bénaság.

Előzmény: A pupák pék pókja (48)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 51

Az ukrán is eléggé barokkos.

A FED talán egy kicsit túlzás volt, de több van benne két vonalnál, ezért rá lehetne fogni...

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 50

...minél egyszerűbb...

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 49

Ezek állnak talán a legközelebb a régi magyar logóhoz.

Már amit találtam. A görög vagy régi logó, vagy új, nem tudom, van belőle egy másik is.

Az afrikai, ázsiai logókat most kihagytam.

De egyébbként tényleg divat minneél egyszerűbb formákkal, színekkel logókat alkotni.

Itt van egy lista a nemzeti bankok logóival: http://www.forexpros.com/directory/central-banks?

Ez a kedvencem:

A pupák pék pókja Creative Commons License 2011.04.14 0 0 48

Lehet vitatni, hogy jó vagy nem jó az új logó, de a régit már nagyon ideje volt lecserélni valami normálisabbra.

Miért?

Mert ez szerintem nem normálisabb...

Az egyetemisták a dizájn gyakorlaton a papír szélére rajzonak ilyesmit unalmukban...

Azért az MNB-nek valahogy más járna...

Blokkokra csupaszított kisbetűk vonalkódos beütéssel mint üzenet inkább rémisztő.

Ha ez tényleg tükrözi az MNB új irányát akkor baj van.

Előzmény: Híd (28)
Qqberci Creative Commons License 2011.04.14 0 0 47

A többi cég ezeknek az alvállalkozója.

Előzmény: Törölt nick (46)
Qqberci Creative Commons License 2011.04.14 0 0 44

Ennek fuss neki még egyszer...

Hány cég is van Ferihegyen?

Budapest Airport Zrt

Hungarocontrol Zrt

MALÉV Zrt

Mennyi ezekben az állami rész? Hány nyomtatványt, bélyegzõt, belépõkártyát kell lecserélni?

Közben persze a Torony hívójele marad Ferihegy, mert az nem tartozik a 2/3 hatáskörébe...

Előzmény: Törölt nick (30)
Híd Creative Commons License 2011.04.14 0 0 42

A UBS logójára ráfér egy ráncfelvarrás, de még az sem olyan ósdi, mint a régi MNB-s, az RZB-é ritka ronda, de szintén nem az.

Előzmény: Törölt nick (41)
Híd Creative Commons License 2011.04.14 0 0 40

Mindegy, a bankok 99,9 százaléka letisztult, modern logóval rendelkezik. Amelyik nem, annál az arculatfelelősnek valami komoly baja lehet.

Előzmény: Törölt nick (39)
Híd Creative Commons License 2011.04.14 0 0 37

Nem én mondtam, hogy barokkos stílusú a logó meg az épület, de köszi, valóban eklektikus.

Előzmény: Törölt nick (36)
Híd Creative Commons License 2011.04.14 0 0 35

Jó, mutass akkor egy komoly bankot ilyen stílusú logóval!

Előzmény: Törölt nick (33)
Híd Creative Commons License 2011.04.14 0 0 32

Amúgy az épület tuti, hogy nem barokk stílusú.

Előzmény: Törölt nick (29)
Híd Creative Commons License 2011.04.14 0 0 31

Nem az épülethez kell passzolnia, hanem az intézményhez. Hol látsz te már jegybanknál ilyen gagyi talpas betűs, béna logót? A Bank of Englandé vagy az svájci jegybanké is modern. Balkáni szar volt a régi, égés az országra nézve.

Előzmény: Törölt nick (29)
Híd Creative Commons License 2011.04.14 0 0 28

Lehet vitatni, hogy jó vagy nem jó az új logó, de a régit már nagyon ideje volt lecserélni valami normálisabbra.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 27

Nyugi, Járait sem szeretem.

Simort meg azóta, hogy 2008 nyarán nem kapott időben észbe. Pedig ez a dolga.

Előzmény: pert2 (24)
Qqberci Creative Commons License 2011.04.14 0 0 26

Így született egy új logó is, a belső ellenőrzés szerint szükségtelenül."

Akkor most hogy is állunk a LisztFeriheggyel kapcsolatos nyomdai költségekkel?... :-)))

Előzmény: WYW (2)
pert2 Creative Commons License 2011.04.14 0 0 24

Létszám és költségek

Átlag létszám

2006 773

2010 591

Személyi jellegű ráfordítások

2006 8562

2010 7007

Összes költség

2006 14794

2010 12783

nem is tudom ki lehetett az a 2006-os takarékos jegybankelnöK.

Előzmény: Törölt nick (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!