Keresés

Részletes keresés

paplanfa Creative Commons License 2 napja 0 0 6080

Dugj rá egy számítógépet...

Előzmény: Adaam23 (6078)
GPS Creative Commons License 2 napja 0 0 6079

 

Vajon tutira van-e klasszikus Flashplayer ezekben a TV-kben?

 

A Youtube nem játszik - mert azt nem síma webes felületről nézzük - hanem a spéci Youtube applikációval.

 

Nekem van egy olyan érzésem, hogy a mi tévéinkben egyáltalán nincs olyan flashplayer, mint amilyen a PC-inken van.

.

Előzmény: Adaam23 (6078)
Adaam23 Creative Commons License 2 napja 0 0 6078

Sziasztok!
Beszereztünk egy szerintem régebbi típusú Samsung 3D Smart Tv-t (Model szám: UE37ES6100W), viszont a kábel tv megérkezéséig online tartalmakat szeretnénk nézni. Ez alatt értem pl az M4 sport élő online közvetítését (mediaklikk.hu), online filmeket. A gond viszont az, hogy nem indít el semmit azon kívül, hogy betölt maga az oldal, csak kiírja hogy player loading... Gondolom flash player problémái lehetnek.
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném! :)

pgyafi Creative Commons License 3 napja 0 0 6077

Az SA200-asoknak volt hibás a firmware-e, így egy idő utána pont ezt csinálta.  Van hozzá gyári frissítő szoftver és frissítés. Pl. egy notebookra rádugva az lefut, frissíti a monitor firmware-ét és működik.

Előzmény: zoltan8402 (6074)
GPS Creative Commons License 3 napja 0 0 6076

 

Próbálj meg nem analógban rámenni, hanem a DVI bemeneten, DVI kábellel.

.

 

Előzmény: zoltan8402 (6074)
paplanfa Creative Commons License 4 napja 0 0 6075

Dugj rá egy másik számítógépet.

Előzmény: zoltan8402 (6074)
zoltan8402 Creative Commons License 5 napja 0 0 6074

van egy samsung monitorom bekapcsolom a led villog lent középen, nyomok 1 menu gombot rajta kiírja analog test ok de nem kapcsol be mi lehet vele?

nézegetem googleba létezik olyan hogy monitor update mert kilövődött a monitor belső szoftvere?

zoltan8402 Creative Commons License 2016.04.22 0 0 6073

akkor szervíz

nicko Creative Commons License 2016.04.22 0 0 6072

Tapegyseg...

Előzmény: zoltan8402 (6071)
zoltan8402 Creative Commons License 2016.04.22 0 0 6071

Üdv! A samsung tv nem kapcsol be a a piros led jobb also sarkába nem világít akkor mi a baj meg halt a tv? pedig a konnektornak semmi baja!

nicko Creative Commons License 2016.04.20 0 0 6070

szerintem ilyen funkció nincs a CI+ kapcsán a tévében csak az általános üzeneteket lehet kikapcsolni amikor netre kapcsolódik a tv (mi mikor szűnik meg stb.)

nálam is hiába vannak ki opción az üzenetek mégis jön, hogy június 2-án megszűnik a skype szolgáltatás ha bekapcsolom a tévét és a netet.

olyat esetleg tehetsz, hogy kiveszed a kártyát a foglalatból és a CI+ alaphelyzetbe (reset factory) állítod ha a távkapcsolón ezeket nyomod meg egymás után:

mute->2->4->7->Exit

lehet utána megszűnik a jelenség.

Előzmény: zoltan8402 (6069)
zoltan8402 Creative Commons License 2016.04.19 0 0 6069

Üdv!

 

Tudja valaki hol kell tv-n kikapcsolni a ci üzenetet? állandóan feljön a kódolt adások miatt! samsung h6500 smart tvről van szó!

paplanfa Creative Commons License 2016.04.18 0 0 6068

Persze, de tiltott dolog a külön dvb-c és dvb-t antennacsatlakozás.

Mindegy, lényeg az, hogy akinek csak videnyómagnó kell, és minden másra magasról tojik, az nyugodtan megveheti. Akinek viszont olyan kell aminek a feliratozás is szempont, plusz 1-2 apróság, az nagy ívben kerülje el.

Előzmény: nicko (6067)
nicko Creative Commons License 2016.04.18 0 0 6067

de azt írtad ez samsungéknál tíltott dolog...nem az mert csak így működik a PIP funkció középkategóriánál szimpla DVB-C tunerrel. :)

bármit rálehet aggasztani külső dolgot (pl. webböngészővel oldalt vagy streamet nézel közben kirakod a tv képét kicsiben) és akkor működik a pip.

Előzmény: paplanfa (6065)
paplanfa Creative Commons License 2016.04.18 0 0 6066

samsungosék 1 tunerrel adják a tv-t, még csak a dvb-c és a dvb-t sincs külön beköthetően, mert minek a ...-nak. Ezért csak 1 adás nézhető. Ha van külső szappantartó, akkor mehet onnan akár egy másik dvb-t és-vagy dvb-c vevő is.

Előzmény: nicko (6064)
paplanfa Creative Commons License 2016.04.18 0 0 6065

A kisképben szabadon kapcsolgathatjuk amit rárakunk a hdmi-re, (magyarul a külső tuner képét, és amikor kell megnyomható a rec gomb) de ez logikus is, nem? A külső "videómagnó"-üzem alapelvárása. :)

Előzmény: nicko (6064)
nicko Creative Commons License 2016.04.18 0 0 6064

ezt a részt nem biztos, hogy értem, mert nálam ez így működik a samsung tv-n.

 

Ha PIP funkcióban beadjuk a külső, hdmi-re kötött dvbc vevőt, akkor láthatjuk annak a képét is, és szabadon is kapcsolgathatjuk. (Ugye, samsungoséknál ez is tiltott dolog, mer' minek olyat a parasztnak.)

Előzmény: paplanfa (6063)
paplanfa Creative Commons License 2016.04.18 0 0 6063

Leteszteltem az alcor hdc-3500 -as dvbc vevős szappantartót, amivel digikábelről lehet kódolás nélkül felvenni az adásokat.

 

A kütyüt ennyiért nagyon ajánlom annak aki a TV-jét is csak bambulásra használta, de a feliratozás nem érdekli, csak egy Tv-kiegészítő "videómagnó" kell neki. Arra az egy funkcióra tökéletes. Kódolás nélküli TS-ben rögzít, felveszi az összes hangot, és persze a TS-ben rögzül a stream feliratozás is, így utólag visszanézhető úgy is. A TV és a szappantartó előtt el kell osztani a koaxkábelt, majd hdmi-vel bekötni a lapostv-be. Ha PIP funkcióban beadjuk a külső, hdmi-re kötött dvbc vevőt, akkor láthatjuk annak a képét is, és szabadon is kapcsolgathatjuk. (Ugye, samsungoséknál ez is tiltott dolog, mer' minek olyat a parasztnak.) Felvételkor folyamatosan kiírva a bal felső sarokban a felvett idő. Ez nagyon jó funkció, cserébe nem látszik semmi ami ott van, pl a meccs állása, hány percnél járnak, ki az első a F1-en, Melyik királyi TV-t nézzük, és ehhez hasonló "apróságok".

 

Amiért viszont retúr.

Nekem nézni is kéne a régi TV-hez, nem csak rögzítéshez.

- "Csatornaváltás" picit gyorsabb mint a smarttévén, DE pár tized mp-ig szaggat a kép, igaz utána felveszi a tempót. Gondolom a TV is ezt csinálja, csak ott akkor adják rá a képet amikor felgyorsult. SD-nél hamarabb, HD-nél picit tovább tart.

- Az OSD-je hihetetlenül jó színösszeállítású, szürke-fehér, tényleg jól lehet olvasni. Kialakításában a klasszikus alcor működés jellemzi. Azonban semmit nem lehet rajta állítani!!! KB 3 mp-ig a fél képernyőt MINDIG elfoglalja az OSD, na ez már gáz.

- A távirányító is a klasszikus alcor dizájn, nagyon jól kezelhető LENNE, de itt is megvan a klasszikus el.aszott kiosztás úgy ahogy szokták. Logikátlan elhelyezés, vakon (sötétben) kezelhetetlen ez is. (Persze ha valakinek csak 1 db távlökője van, az hozzászokik - talán.) A feliret-nyelvválasztás totál széjjel, ttx-epg totál széjjel, start-stop-rec gombok ugyancsak besimulva a többi közé, a rec még színt se kapott. (Érthetetlen miért nincsenek ezek középen fent csillag-alakban, s mellettük a hangerő-programkapcsoló. alattuk a felirat-hang-mute gombokkal.

A számgombok tök lényegtelenek, az mehetne a tenyér mellé.)

- A dvb-c adás feliratozása teletext-stílusú, DE olvashatatlanok a karakterek. (A bluepanther dvb-t vevőmé érdekes módon szintén teletext feliratozás, de kellemesen olvasható. A samsung TV-k feliratozása is gyalázatos dizájnú.)

- A filmek feliratozása (srt) már egy fokkal jobb, de hülyeségek közül lehet választani. A szürke alapon fehér a legolvashatóbb, csak kissé sokat takar ki az is a fölöslegesen a filmből, és minthogy az OSD-n nem lehet fedettséget állítani, totálisan kitakarja ami alatta van. Lehet éppen átlátszó háttér is fix piros-zöld-fehér-fekete szöveggel, de az megint ugyanúgy olvashatatlan :))) hisz örökké változik a kép és tuti kivehetetlen lesz.

- TV felvétel alatt NINCS feliratozás! Ha előtte be lett kapcsolva, akkor amíg felvétel megy, nem látszik, miközben a vevő ugyanúgy rögzíti, tehát visszanézéskor rajta lesz.

- Felvételkor itt is csak az azonos frekvnciákon levő adások között lehet kapcsolgatni, gyakorlatilag tehát nem lehet.

- nincs rajta még ki-be kapcsoló gomb se, minden a távlökőről megy.

 

Filmlejátszással-visszanézéssel nincs gond. TV-képnél a 16x9 -es pillarboxot kell belőni, ekkor lesz minden adó jó képarányú, még a PAX TV is, ami ebből a szempontból a legtrébb adó.

576i...1080P (50Hz) között lehet állítgatni a képét, de túl sok különbséget nem vettem észre, nem teljesen tiszta ez a rész pontosan hogyan működik a valóságban. (Elvileg tudom, de a tv "okosságai" és a szappantartó gagyiságai miatt ez nekem nem lett világos.)

 

A bluepanther dvb-t .ts -be vesz fel, az alcor dvb-c .mts -be.

Szóval videnyónak, fixtelepítésű lakókocsiba, olyannak akinek jó a hallása, háttértévézéshez konyhába valami levedlett célszerűen 16-9-es hdmi-képes monitorral, vagy a conradban vett HDMI-VGA átalakítóval (előzőleg 576p -re beállított képpel) tökéletes megoldás, akár íróasztalon is.

 

Számomra a fentebb részletezett okokból sajnos használhatatlan a cucc.

GPS Creative Commons License 2016.04.18 0 0 6062

Ez mitől Samsung topic? Itt minden egyébről szó van...

Lehet azért, mert ezt az oldalt nem a Samsung szponzorálja (sajnos, vagy hál'Istennek).

 

Ezért előfordulhat, hogy a topiktársak egyéb - TV-zéssel kapcsolatos problémája is felvetődik.

 

Részemről tele vagyok Samsung-cucokkal - a telefonjaink, a TV-nk, (de még a mosógépünk is) Samsung - de ettől még a külső CATV dobozom lehet más márkájú - pláne, hogy a Samsung TV-vel kell összedolgozzon.

 

A zemberek már csak ilyenek: mindenről eszükbe jut valami más is - ami bár szorosan kapcsolódik a témához, de nem S betűvel kezdődik a neve :-))))

.

 

Előzmény: s_tibor13 (6060)
paplanfa Creative Commons License 2016.04.17 0 0 6061

Igen, például arról,hogyan tudunk felvenni a tv-ből, mert a samsungos nagyonokos tv-vel ezt nem lehet normálisan megcsinálni. Tehát a samsungtv topicon ennek a megoldását IS keressük. Meg minden másét amit el.asztak.

Előzmény: s_tibor13 (6060)
s_tibor13 Creative Commons License 2016.04.17 0 0 6060

Ez mitől Samsung topic? Itt minden egyébről szó van...

paplanfa Creative Commons License 2016.04.14 0 0 6059

Igen, de neked a tv-felirat nem számít, nálam meg sarkalatos kérdés. Papíron az alcor dvb-c is tudja a TV feliratot, csak azt nem írják a papírjára, hogy élvezhetetlen szarul mutat használat közben.

 

Gyors csatornaváltással viszont eleddig nem találkoztam, csak a thomson dvb-c leírásában. Lehet, hogy ennél már nem kell kapcsolgatások közt az értelmetlen fekete képernyőt bambulni?

Előzmény: GPS (6058)
GPS Creative Commons License 2016.04.14 0 0 6058

 

Nekem Alcor a DVBT vevőm, használom már pár éve a kempingben - de az is mindent tud, amit itt ír erről a Thomsonról.

 

De úgy vélem, hogy ma már az 5.990 Ft-osok is tudják ugyanezeket a kunsztokat.

.

Előzmény: paplanfa (6057)
paplanfa Creative Commons License 2016.04.14 0 0 6057

Thomsonnak van szintén szimpi DVB-T vevője is, bár nem sikerült kiderítenem elsőre mi lehet ezek között a különbség.

http://www.thomsonstb.net/hu/products/terrestrial-receivers/tht503

paplanfa Creative Commons License 2016.04.14 0 0 6056

Ezt a thomsont néztétek már?

http://www.edigital.hu/set-top-box-vevo-egyseg/thomson-thc-300-dvb-c-mpeg-4-belteri-egyseg-p494682.html

14eFT

 

http://www.thomsonstb.net/hu/products/cable-receivers/thc300#prettyPhoto

Gyors csatornaváltás van írva a fitcsőrjei között! :)

 

Érdekes a szoftvere, van pvr-es és no pvr-es is :)

http://www.thomsonstb.net/downloads/leaflets/THC300_LL_HU.pdf

Strong klón, sony tuner.

 

Szimpatikusabbnak tűnik leírás alapján mint az alcor szappantartója.

Előzmény: GPS (6044)
paplanfa Creative Commons License 2016.04.14 0 0 6055

Ezt most nem értettem.

Előzmény: nicko (6053)
nicko Creative Commons License 2016.04.14 0 0 6054

:DD

 

első színes tévénk amin volt OSD az Orion Capri volt, de már nem emlékszem ilyenre. :)

Előzmény: GPS (6052)
nicko Creative Commons License 2016.04.14 0 0 6053

Ahol vetted nem írják "visszárú"

Előzmény: paplanfa (6051)
GPS Creative Commons License 2016.04.14 0 0 6052

 

Röhej, hogy mennyire beleszarnak a programozásnál és a távlökők készítésénél a józan paraszti észbe.

 

Ez már hagyján, de az OSD hajnalán, a programozók tök-öncélúan élvezkedtek az üzenet-lehetőséggel és egy kikapcsolás kb. úgy nézett ki, hogy:

 

Megnyomtad a kikapcs gombot, erre

megjelent egy menű:

 

Kikapcsolás

Bekapcsolás (ez szürkén)

 

Kérted, hogy Kikapcsolás. Jött egy üzenet:

 

Ön a kikapcsolás funkciót kérte. Igen/Nem

 

Oké, Igen. Erre jött egy másik üzenet:

 

A készülék ki fog kapcsolni Igen/Nem

 

Hát Igen, bazmeg.

 

Jött az üzenet: A készülék kikapcsol Igen/Nem

 

Qrva anyád.

.

 

Előzmény: paplanfa (6047)
paplanfa Creative Commons License 2016.04.14 0 0 6051

Majd olyanokat is ki fogok próbálni. Tetszik ez a 14 napos webpróbás visszaküldős.

Mivel a legolcsóbb visszaküldeni? Posta ajánlott, GLS, vagy valami más?

Előzmény: nicko (6050)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!