Keresés

Részletes keresés

T920 Creative Commons License 24 órája 0 0 178

Kedves Erzsebet ha nagyon eros szorulasa van valakinek csak egy kiados beontes segithet. 

Előzmény: Erzsébet87 (177)
Erzsébet87 Creative Commons License 2024.02.28 0 0 177

Helló! Ha problémái vannak a székrekedéssel, több rostot kell ennie, és minél több vizet kell innia
De a legfontosabb dolog az, hogy megértsük a székrekedés okát.
Itt a képen az összes fő ok látható https://sk.pinterest.com/pin/1059190406099310165/
javaslom a mentést)

sasa400 Creative Commons License 2023.12.31 0 0 176

Ha van itt Veszprémi aki szorulás vagy, méregtelenités miatt szeretne beöntést kapni az irjon erre az e-mail cimre:darius300@freemail.hu

nyalok Creative Commons License 2020.04.07 0 0 175

Nem akarom ezt a vitát folytatni,te beteg vagy!!!!! Semmit nem írtam neked privátban, még a mail  címed sem tudom. Miért írtam volna neked??? És megmondom őszintén nem is érdekelsz.  Van aki osztja a nézeteimet és természetesen van aki nem. De csak ennyi és nem több. 

Előzmény: gombóc63 (174)
gombóc63 Creative Commons License 2020.04.07 0 0 174

Miért nem ide írtad azt amit privátban elküldtél nekem? Ezzel csak alátámasztottad, hogy vannak nagy bajok. És nem hinném, hogy bárki kiváncsi a beöntési tematikádra. Jöhet a mocskolódás privátban.

Előzmény: nyalok (173)
nyalok Creative Commons License 2020.04.06 0 0 173

Szia gombóckám. Nagyon nagy tévedésben vagy. Nekem minden rendben van,és főleg fent. Ami az egészséget illeti, sem a hashajtó,sem a beöntés nem az egészségről szól!!! Akár melyik kell valakinek az már problémamegoldás. A hashajtók szerintem semmivel sem jobbak sőt rosszabbak mint a beöntés. 

Én úgy gondolom,hogy a beöntés természetesebb megoldás. Tulajdonképpen a víz bejuttatásával bél feszülést idézel elő, normál esetben ugyanez a reflex váltja ki a kakilási ingert. A különböző hashajtók teljesen más mechanizmus szerint működnek. A régi időkben szinte mindenki a beöntéssel oldotta meg a problémát. Arról nem is beszélve hogy a kórházakban, minden nap megkérdezték volt e széklet. Ha nem mindenki beöntést kapott. Sőt vizsgálatok majdnem minden műtét előtt beöntést adtak a nővérkék.  Manapság viszont sokkal egyszerűbb, egy bogyót adni a nővérkének mint a beöntésekkel bíbelődni. 

Szerintem viszont a beöntés természetesebb, és mindig meghozza az eredményt, jobb mint a hashajtók.

 

De ez az én véleményem,nem fikázlak le nem nevezlek hülyének meg hasonlók.  Mindenkinek magának kell eldöntenie hogyha ilyen problémája van mit választ. Beöntést vagy hashajtót. A beöntés persze macerásabb,esetleg segítség is kell hozzá.

 

KINEK MI A VÉLEMÉNYE ossza meg velünk. Beöntés vagy hashajtó  ez itt a kérdés????

Előzmény: gombóc63 (172)
gombóc63 Creative Commons License 2020.04.06 0 0 172

Szerintem neked nem csak kaki gondod van. Feljebb is segítségre szorulnál. A beöntésről csak annyit semmivel nem egészségesebb mint a többi hashajtási módszer. További jó szórakozást!

Előzmény: nyalok (171)
nyalok Creative Commons License 2020.04.06 0 0 171

Nagyon ellaposodott ez a forum,pedig a székrekedés manapság rengeteg embernek okoz problémát!! Szinte mindennapi gond. A stesz,rohanó élet ülőfoglalkozás. Csak szégyenlik az emberek és nem beszélnek róla.  Főleg nőknél fordul elő,de gondolom idősebb férfiak szintén küszködnek székrekedéssel.

Sajnos nekem is vannak kaki gondjaim, szerencsére nem gyakran és rendszerességgel fordul elő. Van hogy nyolc napig semmi. Megmondom őszintén a hashajtókat /cseppeket nagyon utálom. Bevételük után tekeri a beleimet hascsikarás wc re ülés de nem jön semmi. Kiszámíthatatlanok az eredményeik.

Furcsának tűnhet sokak számára de a beöntés vált be a legjobban.  Gyorsan túl van az ember az egészen. Egyedül is adható beöntés de ha van segítség sokkal egyszerűbb.

Ha több napos székrekedésem van előfordul,hogy nagy székelési inger mellett nem tud kijönni a kaki. Van egy nagy rög és emiatt nincs eredmény. Nagy erőlködés és kínlódás után pedig az ember napokra vagy még hosszabb időre tönkreteszi a fenekét,még az ülés is problémát okozhat. Erős aranyér meg hasonlók.  Nem szabad ilyenkor már erőltetni és egy kiadós beöntés vagy több mindenképpen segít. Aki teheti kérjen segítséget, én a feleségemet szoktam megkérni,hogy segítsen és adjon be egy beöntést nekem. Ez pontosan tegnap is előfordult. Megkértem a feleségem légyszíves adjál nekem beöntést mert napok óta nincs székletem.

Előveszem a gumilepedőt leterítem az ágyra és a beöntőkannát. Keszitek langyos szappanos vizet beöntőfolyadéknak,egy kis sót is teszek bele. Megtöltöm a beöntő kannát két liter szappanos vízzel. Olyan  profi beöntő felszerelésünk van mint a kórházakban. Bekenem a Rüsch gumi végbélcsövet, ami kb 30 cm hosszú megfelelő vizes síkosítóval. A vazelin meg zsíros krémek, nem alkalmasak mert tönkreteszik a gumi végbélcsövet. Amikor mindent előkészítettem,szól a feleségem.... adjam a beöntést??,

Igen légyszíves.

Lefekszem a gumilepedőre letolom a nadrágom és szabaddá teszem .

A feleségem megfogja a bekent beöntő csövet  

húzd szét a feneked,

két kézzel széthúzom a popsim mire a feleségem elkezdi benyomni a beöntő csövet. érzem hogy egyre feljebb nyomja míg teljesen bemegy mind a 30 cm.

Ezt azért kell hogy a beöntő cső minél feljebb legyen. A szappanos víz a végbél ampulla után kezd be áramlani  magasabbra megy a beöntés és kevésbé görcsöl.

Szóval a popsim széthúzva a beöntő cső bent 30 cm mélyen.  

Adhatom a beöntést felkészültél.

Igen légyszíves adjad a beöntést.

A feleségem lehajol és felveszi a megtöltött beöntő kannát majd fokozatosan egyre magasabbra emeli.

Érzem hogy megy be a beöntés a szappanos víz tölti ki a beleimet.  Nagyokat sóhajtsál még magasabbra emelem.

Minél magasabban van a beöntő kanna annál intenzivebben megy be a beöntés és egész magasra a belekben.

Nagy sóhajtások közepette, beadta a feleségem a két literes szappanos beöntést. A hasam hatalmas lett a beöntéstől. Ilyenkor meg kell próbálni minnél tovább bent tartani a beöntést. 10-15 perc ha sikerül.  Utána wc és az eredmény magáért beszél.

Szóval ha kaki gond van  megkérni feleséget-férjet barátot barátnőt   adjanak beöntést!!!

 

A rengeteg egyre drágább hashajtókat pedig hanyagolni. Beöntő kanát csak egyszer kell vásárolni és évtizedekre megoldja a kaki gondokat.

guminadrag Creative Commons License 2020.03.13 0 0 170

A régi szép időkben , 1950-1960 as évek.  Minden háznál, a  családoknál volt irrigator beöntőkanna.  Nem lehetett mint most a patikában rengeteg különböző hashajtót kapni. Székrekedés esetén felnőtteknek de leginkább a gyerekeknek beöntést adott a mama vagy a nagymama. Sokszor büntetésből is beöntés járt. A beöntés teljesen elfogadott és alkalmazott eljárás volt.

Manapság is lehetne alkalmazni, egyszerű és gyors, kiváló eredményt hoz,még egész makacs szorulás esetén is.

babyke1 Creative Commons License 2019.07.08 0 0 169

Sziasztok! Van egy doboz phenolphtalein tablettam.Egy db hianyzik belole,akinek kell,eladom.Nekem eros volt.Venyre irtak fel.

guminadrágot Creative Commons License 2018.09.27 0 0 167

Szia találtál ápolónőt aki beöntéseket adna be?? Engem is érdekelne . Szintén szorulás miatt természet gyógyász javaslatára.

 

 

ÁPOLÓNŐT KERESEK AKI BEÖNTÉSEKET TUDNA NEKEM BEADNI!!!

Előzmény: Robi1984 (166)
Robi1984 Creative Commons License 2018.07.29 0 0 166

Sziasztok!

 

Van itt valaki aki ápolónő esetleg természetgyógyász vagy csak simán ismeri a beöntés technikáját és SZIGORÚAN GYÓGYÁSZATI jelleggel adna beöntést. Szorulásos vagyok amire ez a legjobb megoldás. Eddig egy apolónő szomszédasszonyom adta decő sajnos kiment külföldre. Ha valaki vállalná irjon nekem az usbboot@freemail.hu ra ha ad számot visszahívom.

 

U.i.:semmiféle sexuális dolgogról nem lenne szó csak kizárólag gyógyitó jelleggel kéne!

 

Előre is köszönöm!

rinoc Creative Commons License 2018.01.09 0 0 165

Sziasztok

 

székrekedésre tört lenmag teljeskiőrlésű zabpehely méz

 

Félliteres üvegbe 6 púpozott evőkanál tört lenmag 4 púpozott zabpehely 1 teáskanál méz ezt összekeverni vizel. 

Tegyük be a hűtőbe ez másnapra péppé válik  fogyasszunk napi 3 szór 1 púpozott kanállal étkezés közbe belőle. Ez 2 napig kitart  vizet ne felejtsük inni többször naponta. 4-6 nap múlva érezni fogod hogy ez az amit kerestél. 

Azért hogy az élet nincs átkötve masnival még egy szép ajándék.

Legyél kitartó.

Üdv: rinoc

Szeszi50 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 163

Az eredeti utifűmaghej indiából származik és ez amit írtam az. Persze lehet, hogy amiről írsz az is jó. Nincs semmi gond a vízben való elkeverésével, mindjárt megkell inni mert hamar zselésedik. Kb 1000 Ft és hónapokig elég egy zacskó.

Előzmény: Klári12 (162)
Klári12 Creative Commons License 2017.08.02 0 0 162

Én tablettában ismerem, lepicol azt nem kell így elkeverni csak bevenni. Egyiptomi útifűmag-héj. 

Szeszi50 Creative Commons License 2017.07.01 0 0 161

Nem érthetően írtam, elnézést. Egy kávéskanálnyi útifű maghéjat kell egy nagy pohár vízben elkeverni és meginni éhgyomorra.

Előzmény: Szeszi50 (160)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.07.01 0 0 160

Csak javasolni tudom mindenkinek aki székletürítési gondokkal küzd az útifű maghéjat. Reggel éhgyomorra egy kávéskanál vízben elkeverve, meginni. Mint egy finom zselé végig tisztítja a beleket. Mellette persze sok folyadék,de ez alap minden ilyen problémánal. Érdemes megpróbálni.

Klári12 Creative Commons License 2017.06.20 0 0 159

Melyek az IBS leggyakoribb tünetei?

Összefoglaló

• gyomortáji vagy hasi fájdalom, mely néha igen erős is lehet. 
• a belek érzékennyé válnak
• megváltozik a széklet állaga és gyakorisága
• puffadás
• Hasi diszkomfort érzés
• gyomorpanaszok

 

Ezek nem igazak rád? Ha részletesebben elolvasnád ez is az ibs-kisokos.hu oldalon van fent. 

Előzmény: robi8010 (154)
makinyaki Creative Commons License 2017.04.29 0 0 158

Akinek széklet űrítási problémái vannak mindenképpen a rég bevélt ősi gyógymódokat ajánlom, hiszen régen sem volt nagy technikai, csak amit a természet adott, azt tudták felhasználni. Sajnos a gyógyteák, és gyógynövények lassan kimennek a divatból pedig gyógyhatásúk bizonyított. Próbáljátok ki a Gyermekláncfű gyökérből készült gyógyteát, nagyon jó hatással bír, mind a májra, mind a gyomorra, étvágygerjesztő, és emésztés serkentő. Kuraszerű használata ajánlott. 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.18 0 0 157

Érdeklődőm, akad-e itt olyan fórumozó, akinél a széklet-ürítési problémák megjelenése tájt megjelent nyálkahártyafekély (toxikus epidermális necrolízis) ?

kristóf08 Creative Commons License 2016.04.10 0 0 156

Sziasztok!

Nagyon sürgős kérdésem lenne,illetve a válasz lenne az...minap a kisfiam két beöntést és egy pezsgőkúpöt is kapotta kórházban...mégsem jött ki semmi. Tehát két beöntés után semmi nem jön ki?Mióta megszületett szenvedünk...ide-oda küldözgetnek és megkaptam,hoy mentálisan beteg ez ezzel jár...többször volt hirschprung gyanú, egy hete is azzal küldtek be a kórházba,hoy azonnal müteni kell...erre a másik orvos nem igy látta,igy nem lett mütve.Viszont mostmár egyáltalán nincs széklet és végbélben nincs széklet,de a belei tele vannak a röntgen szerint.MÉgsem jön ki semmi.Most napi kétszer bélmosást kap,ami valószinü fáj a gyermeknek. Én pedig már nem birom nézni.....köszönöm.

Lumi2 Creative Commons License 2016.01.01 0 0 155

Van egy olyan hogy ibskisokos .hu ott nézzétek meg hogy rátok illik-e a tünetek nagy része mert ez megmagyarázná hogy mi is lehet esetleg a gond. 

robi8010 Creative Commons License 2015.11.09 0 0 154

Sziasztok!

 

Remélem jó helyen írom le problémámat!Július vége óta gyakori 4 napos székrekedések hiába vettem be stadalaxot,kupot,egyéb hashajtókat alig segített,a székletemen mely vérrel kevertnek  láttam,ez egészen Októberig tartott,székelési ingerem se nagyon volt, mikor már semmilyen hashajtó nem segített a Sebész doktor  elküldött kórházba ott kaptam beöntést előtte Hasi röntgen is volt  a leletemen ez áll" "Has középső részén és jobb csípőlapát magasságában több mérsékelten tágabb vékonybélkacs,többszörös nivó képződéssel,jobb flexurának megfelelően is nivó..."

Ez mit jelent?

A kórházban irtak fel amíg Gasztroenterológiára nem megyek(hét közepén megyek) Parafin olajat,1 evőkanállal kéne bevennem,de 1 evőkanál már 2 hete nem segit ezért 3 evőkanállal csináltam akkor már volt normális székletem,de pár napja 3 evőkanállal se megy,igy mellé keserű só oldatot is iszom!Hét közepéig a gasztroig ki kell birnom!Évek óta este és reggel éhgyomorra tejet iszom melegen.Szerintetek műtét lesz a vége?A vékonybél környékén hetek óta érzékeny,(amióta a beöntést kaptam)és néha a csipőmbe is érzek mostanában tompa nyilalást!

Várom válaszotokat!

 

...

guminadrag Creative Commons License 2015.10.17 0 0 153

Kedves PGabi    a beöntést próbáltad?? 

Egy langyosvizes szappanos beöntés megoldást jelenthet neked! Bisztos segít.

ili83 Creative Commons License 2015.05.29 0 0 152

Rostdús táplálkozás...;) Egyél pl. csicsókát, abban inulin van, tutira meghajt :-) Mozgás! A hashajtó pedig rossz választás :-(

Előzmény: pintacsi1965 (151)
pintacsi1965 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 151

Szia!

 

Én is hasonló cipőben járok. Nekem már gyerek korom óta székrekedésem van, de nem fordítottam rá nagy gondot és az étkezésem sem volt túl rendszeres. Most olyan súlyos a székrekedésem, hogy hashajtóval is csak nehezen tudok székletet üríteni. Sajnos nincs ingerem. Azt sem tudom, hogy mi a jó, ha rendszeresen mindennap veszek be hashajtót vagy ha csak ritkábban. Nálam se találtak szervi bajt, de a probléma ezzel még nem oldódott meg. Nem tudom kihez fordulhatok segítségért. Azt sem tudom, hogy a rost jó vagy ellenkezőleg pont szorulást idéz elő.

 

PGabi

Előzmény: avatarzsofi (140)
gombóc63 Creative Commons License 2015.03.23 0 0 150

Azt még nem, de a műtött térdemmel még jó sokáig nem is fogom.

 

Előzmény: avatarzsofi (149)
avatarzsofi Creative Commons License 2015.03.23 0 0 149

hát, bocsi, de benéztem a fejfájós topikba. próbáltad már a jógát? sztem az majdnem mindenre jó. egy időbe én nekem is fájt a fejem sokat, és teljesen elmulasztotta.

avatarzsofi Creative Commons License 2015.03.23 0 0 148

á, értem. én nem szolgálok újdonsággal attól félek. az első héten a körzeti nővére ajánlotta a guttalaxot, mert azt sokáig 'lehet" szedni. ennyi. ja, és egy gyógynövény készítmény, melynek egyik eleme a diólevél, a többire -sajna- nem emlékszem. ennyi. az orvos nem normális egyébként magasról tojik az egészre, én már nem is foglalkozom vele.

gombóc63 Creative Commons License 2015.03.23 0 0 147

Már nem, de tény fejfájás miatt sokáig próbálkoztak vele, többfélével is. Mivel segítesz magadon? Hátha valami újdonsággal szolgálsz.

Előzmény: avatarzsofi (146)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!