Keresés

Részletes keresés

Berlusz Móni Creative Commons License 2011.11.14 0 0 1074

Már meg sem lepődik az ember, hogy a másik érintett felet meg sem kérdezik.... :-s :-s

 

 

Előzmény: Törölt nick (1073)
nünüke88 Creative Commons License 2011.03.13 0 0 1071

Én nem ugyanarról beszélek. Van ez a srác a cikkben, meg van az én tanárgyerek osztálytársam. Két külön személy. Az én osztálytársam azért ilyen súlyú rendbontást nem követ el, csak röhigcsél, beszélget, zavaró. Ugyanakkor, nem szól vissza a tanárnak, ha kiküldik, kimegy. Néha megenged magának valami szellemességet, de a határokat azért tudja. Az ANK igazgatójának a felelőssége is felmerülhet, persze. Viszont nem az iskola feladata a gyereket elsősorban megnevelni.

Előzmény: Törölt nick (1070)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.13 0 0 1070

ezt a srácot kirúgtam volna. Már nem tanköteles....Hiába beszélnek az apjával a kollégái. Őt nem érdekli.

 

Ezért írtam, hogy ez esetben viszont  az iskola igazgató felelőssége is felmerülhet.  Őt is le kellene váltani akkor.

Előzmény: nünüke88 (1069)
nünüke88 Creative Commons License 2011.03.13 0 0 1069

Abban egyetértek, hogy a tanár sem jó módszert választott. Ugyanakkor én ezt a srácot kirúgtam volna. Már nem tanköteles. A gond az, hogy nálunk is van egy ilyen tanárgyerek. Hiába beszélnek az apjával a kollégái. Őt nem érdekli.

Előzmény: Törölt nick (1068)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.13 0 0 1068

Nézd mindegy mennyire neveletlen egy gyerek, de ez " rálépett és ököllel fejbe verte"  szimpla erőszakos bűncselekmény.

Ha utcán tesz valaki ilyet, megy a rendőrségre azonnal! Olcsón megúszta a tanár, szvsz.

 

 

"A diák 20 éves (évvesztes, aztán 0. évfolyamot kezdett egy másik gimiben, ahonnét valamiért átment az ANK-ba. Apukája tanár ugyanott."

 

Ugyanakkor a másik tanár (szülő) felelőssége is érdekes lehet.

 

Azok alapján amit írtál felmerül, hogy vajon protekció volt-e (miért vettek fel oda azok utan? Apuci segített?) illetve miért nem volt a tanári testületben lerendezve a kérdés ? Azt azért ne mondd, hogy nem szólsz a kollégádnak, ha annyira borzalmas a diák, hogy beszélgess mar el a gyerekeddel otthon, mert miket művel.  Mindkét esetben az iskola igazgató felelőssége is felmerülhet.

Előzmény: nünüke88 (1066)
nünüke88 Creative Commons License 2011.03.13 0 0 1067

Az elképzelhető, hogy nem vették komolyan a rajzot (sőt, biztos.) Ez azonban nem mentség a fiú viselkedésére. A tanárt a diákok is kedvelik. Ami azt illeti, én is szívesen lecserélném a médiaórákat, mondjuk valamelyik fakultációs tárgyamra. Szerintem utolsó 2 évben már nincs értelme ilyen tárgyat tanítani, hiszen a többségnek egyáltalán nem kell a felvételihez, márpedig ez a két évfolyam már arról szólna. Korábban kellene, majd szabadon választott tárggyá tenni azoknak, akiknek ezzel van célja. Lehet, hogy ezzel a tanár is tisztában volt, ezért nem erőltette a véresen komoly órai munkát. Hozzátenném, hogy ettől függetlenül a mi osztályunk viselkedik médián is, és a feladatokat is elvégezzük. Szóval, a fiú viselkedése elfogadhatatlan. Főleg, hogy építésznek készül. Neki szüksége lett volna arra, hogy tanuljon ettől a tanártól, mert az egyik felvételi tárgyát tanítja.

Előzmény: vizus (1065)
nünüke88 Creative Commons License 2011.03.13 0 0 1066

Sok ismerősöm van abban a gimiben. A diák 20 éves (évvesztes, aztán 0. évfolyamot kezdett egy másik gimiben, ahonnét valamiért átment az ANK-ba. Apukája tanár ugyanott. Ő az az eset, amelyik a németes társam. Normál (vagy jobb) anyagi körülmények közt élő srác, akit nem neveltek meg.

Előzmény: Törölt nick (1064)
vizus Creative Commons License 2011.03.13 0 0 1065

Fél órája keresgélek a gimnázium honlapján valami képzőművészeti tevékenységre utaló nyomot. Nem sok sikerrel. Ami persze jelenthetné akár azt is, hogy nagyon fontos, érdekes események történtek ( munkák születtek), csak nem engedték be őket a honlapra. De hogy sehol nem találok egyetlen olyan képet, amin valami tanulói alkotás lenne!! Biztos én keresek ügyetlenül. ( Na, jó, az egyik albumban találtam néhány remek minimalizmus felé igyekvő fotót.

 

Előzmény: Törölt nick (1064)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.11 0 0 1064

Kirúgtak egy pofozkodó tanárt

A pécsi ANK Gimnázium rajztanára lekevert egy pofont egyik diákjának, a lábára lépett és ököllel fejbe verte, mert a fiú nagyon szemtelen volt. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Elbocsátottak egy rajztanárt a pécsi ANK Gimnáziumból, mert lekevert egy pofont egy fiúnak, majd állítólag a lábára is rálépett és ököllel fejbe verte - számolt be a Bama.hu [1]. A 30 éve az intézményben tanító tanár azzal védekezett, hogy a fiú szemtelen volt, felfeküdt a padra, és a médiaórán levetített film után önkényesen lekapcsolta a tévét és a dvd-t. A tanár ugyanakkor belátta, hogy hibázott, elnézést kért, ám hozzátette, őt tanári méltóságában, becsületében sértette meg a fiatal. Az ügy érdekessége, hogy a megvert fiú apja is pedagógus, és az intézményben tanít.

 

A Bama.hu úgy értesült, hogy a tanár óráin az elmúlt években olykor teljes káosz volt, a diákok azt csináltak, amit akartak.

nünüke88 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 1062

A barátaimmal mi nem is nevetgélünk rajta. Csak van neki egy sleppje, amely vele tart.

Előzmény: Babco (1061)
Babco Creative Commons License 2011.02.05 0 0 1061

Erre már én is többször gondoltam vele kapcsolatban, hogy a majdani munkahelyén mi lesz vele.

 

Vagy betörik (ha szerencséje van már az első munkahelyén), vagy úgy jár mint az én volt kollégám. Szakmailag tapasztalt is, okos, de nem csapatjátékos, folyton a felsőbbrendűségét és az eszét fitogtatta. A 3 hónapos próbaidő utolsó napján volt egy órája hogy összepakoljon és elhagyja az épületet. És őt még nem is a biztonsági őr kísérte ki, mint ahogy mást szoktak.

Vagy ahogy az ex: szintén nagyon művelt, okos, állítólag az évek során szépen otthagyták a barátai, a régiek közül már sokan nem állnak vele szóba. A munkahelyeiről meg általában kirúgással távozik.

 

Amíg az oktatási intézményekben  nem lesz rend és nem fordítanak ugyanolyan figyelmet a kötelességek betartatására mint ahogy most a jogokra, addig csak maga a közösség tud az ilyenek ellen tenni valamit. Pl. nem tudom láttad-e a Spekrumon a Világ legszigorúbb szülői sorozatot. Ott pl. az egyik csaj kiállt  (már nem tudom melyik országban) az iskola elé egyenruhában cigarettázni, a többi diák pedig az ablakból üvöltötte neki, hogy szégyent hoz rájuk, mert az iskola előtt elmenő autósók látják és róluk is rosszat feltételeznek.  Az iskolából meg azonnal kirakták, közölték hogy többet nem mehet oda. Volt is meglepetés a leányzónak, otthon persze a többi diák együtt nevetgélt volna vele.

Vagy a másik, amikor az egyik bunkó módon beszélt a szülőkkel. Erre az ő saját gyerekük nem vele kuncogott, hogy de jól megmondtad anyucinak, hanem felháborodott, hogy milyen hangon beszél az anyjával. Szóval szerintem azokat sem elsősorban a szigorú szülők nevelik meg, hanem maga az egész környezet és hogy a hülyeségeikre vagy a bunkó stílusukra az ottani kortársaik nem vevők, a közösségük rossz szemmel néz rájuk és egyedül maradnak az idióta viselkedésükkel.

 

Ha titeket zavar, korlátozza a ti jogaitokat a tanulásban vagy hasonlók, akkor nem vele kell nevetni ha hülyéskedik, hanem helyre kell rakni.

 

Előzmény: nünüke88 (1060)
nünüke88 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 1060

Erre már én is többször gondoltam vele kapcsolatban, hogy a majdani munkahelyén mi lesz vele. A probléma, bár máshogy nyilvánul meg, mint a hátrányos helyzetűeknél, alapvetően mégis ugyanaz. A szülő tesz rá, milyen EMBER lesz a gyereke. Ennél a fiúnál tanulmányilag ugyan követelnek, de emberileg nem.Mondjuk, azért a tanulás is... a motiváció az: ha 4 éven át kitűnő lesz, kap egy autót. Persze, ez azért nem jött össze. Jó, ha 4 éven át jeles rendű lesz, kap egy autót. Ebben a félévbem mégis beújított egy hármast, tehát nem lehetett jeles. Akkor: ha az évvégi bizonyítványaidban...Most nem dicsekvésképpen, de én is jeles szoktam lenni, mégsem kapok ezért semmit anyuéktól, csak dicséretet (szóban.) Elég is.

Előzmény: Babco (1058)
Babco Creative Commons License 2011.02.05 0 0 1059

Egyébként meg megnézném a mostani - magát nagyon okosnak tartó - fiatalka arcát évekkel később, azokét, akik reggel késve mennek az iskolába, pár év múlva a munkahelyen pedig az első alkalom után szólnak neki hogy mikor is kezdődik a munkaidő, akik most nem csinálnak leckét, elhanyagolják az iskolai kötelességeket azok mit kapnak amikor a munkahelyen közlik, hogy a határidőt be KELL tartani, ha késésben van akkor szépen éjszakázik, és nincs visszapofázás a főnöknek, különben mehet a kilépő papírjaiért.

Babco Creative Commons License 2011.02.05 0 0 1058

A szülő majd nem ejtené le a gyerek magatartását, ha kicsapnák az iskolából, mondván korlátozza a többi gyerek jogát a tanuláshoz. Majd ott áll a csemetével a nyakán, hogy megszervezze a hétköznapjait, ki tanítsa, ha érettségizni akar akkor felkészüljön az osztályozó vizsgára..

 

Egyébként meg nagyon sok pályakezdő fiatal van, aki hiába okos, jó eszű, ha a munkahelyén nem tudja betartani az elvárt viselkedési formákat (mert az iskolában nem tanulta meg), akkor pillanatok alatt kirakják. Volt már rá példa, arra is hogy nagy hangon szidtak egy céget hogy milyen pocsék, felmondtak, aztán jöttek rá néhány pofon után, hogy talán mégsem kellett volna...

Előzmény: nünüke88 (1057)
nünüke88 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 1057

Igen, ez szép lenne. A probléma az, hogy egyrészt nincsenek rászorulva a családi pótlékra, másrészt a szülő kerek-perec megmondta, hogy amíg kicsi fia jól tanul, addig a magatartása le van ejtve.

Előzmény: Babco (1055)
Babco Creative Commons License 2011.02.05 0 0 1056

Látom milyen jószívű voltam tegnap, hogy csak a harmadik eset után akartam az egy hetes eliltást. :-)

Előzmény: Babco (1053)
Babco Creative Commons License 2011.02.05 0 0 1055

Épp ez az, hogy legyen egyenlőség. Akár a kis cigánygyerek rendetlenkedik, akár egy budai elitgimnázium tanulója, ha zavarja az órát küldjék haza a pitlibe.

Második alkalommal egy hétre, harmadik alkalommal kitiltás az iskolából + családi pótlék megvonás. Ha unatkozik ott, keressen más intézményt, ami a szellemi színvonalának megfelelő.

Csak eggyel kell megcsinálni, a többi majd észbekap hogy ez nem vicces.

Előzmény: nünüke88 (1054)
nünüke88 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 1054

Nálunk ez a réteg nincs. A problémások egyike tanárgyerek, a másik meglehetősen jól tanul. Csak éppen unatkoznak.

Előzmény: Babco (1053)
Babco Creative Commons License 2011.02.04 0 0 1053

A harmadik eset után nem kiküldeni kéne az óráról, hanem egy hétre kitiltani az iskolából + családsegítő kötelező látogatása otthon, iskolába rapportra hívni a kedves szülőt. És persze adott időre csökkenteni a családi pótlékot. Vagy tanulni jár be a csemete, vagy penderítsék ki a suliból, aztán tanítsa a szülő otthon. Persze minden támogatás nélkül. 

Ja, és utána ne sírjon a kölök, hogy nem kap munkát, mert nincs megfelelő végzettsége.

Előzmény: nünüke88 (1052)
nünüke88 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 1052

Nálunk az óráról kiküldés a divat mostanság. Mondjuk, engem nem zavar különösebben. :)

Berlusz Móni Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1051

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/sztar-lett-a-diakvero-tanar-2042727

 

Az eset hatalmas indulatokat kavart. Ez kevésbé meglepő, mint az, hogy legtöbben a tanár pártját fogják annak ellenére, hogy ebben az esetben ő volt a verekedő. Az interneten számtalan bejegyzésben állnak a tanár mellé a hozzászólók, köztük olyanok is, akik korábban maguk is Dömötör Attila diákjai voltak: „Engem is tanított, és normális, jó tanár! Csak ugye nem ökörködni kéne az órákon, és pofátlannak lenni."

 

 

 

Tovább a fenti linken.

 

 

Gabiiiiii Creative Commons License 2011.01.28 0 0 1050

aztan jol eliteltek

Előzmény: Der Beste (1049)
Der Beste Creative Commons License 2011.01.28 0 0 1049

Volt, aki még árammal is zárta a kertjét, aztán mégis bementek hozzá....

Előzmény: ecinereb (1036)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.01.28 0 0 1048

Orvosokról szól, de ott van "lebegtetve" a többi értelmiségi foglalkozás is...

 

http://www.heol.hu/heves/kozelet/meguresedett-allasok-nem-kell-a-videki-praxis-356865

 

Azt tapasztaljuk, hogy egy hátrányos helyzetű település nem csak egy orvosnak, hanem más munkakörben dolgozónak sem csábító.

 

 

Előzmény: Laz C (1046)
Laz C Creative Commons License 2011.01.28 0 0 1047

Azért fogadóóra csak van nálatok is...

Előzmény: Törölt nick (1003)
Laz C Creative Commons License 2011.01.28 0 0 1046

Ne viccelődj már, hányan is jelentkeztek tavaly fizikatanárnak?

Előzmény: Törölt nick (920)
Babco Creative Commons License 2011.01.27 0 0 1045

Én újpesti vagyok, nem tetszett a körzeti, vittem a gyerekeket máshová.

Oda, ahol tényleg foglalkoznak is a szülőkkel és a gyerekekkel. Már ott lemérhető volt a hozzáállásuk, hogy milyen nyílt napokat szerveznek. A körzetibe meg lehetett menni a szülőnek (gyereket ne vigye mert zavarja az órát) nyílt órára, meg a szintén körzeti oviból egyszer mentek látogatásra.

Előzmény: Törölt nick (1033)
4400 Creative Commons License 2011.01.27 0 0 1044

Biztos erre is tud valami okosat!!!De meg nem jart erre....

Előzmény: Berlusz Móni (1042)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.01.27 0 0 1043

Ja, így könnyű tanácsokat osztogatni....

 

A veszélyeztetett falvakban az idős nénik meg a sifont is odatolják az ajtó mögé éjszakára, és még így sincsenek biztonságban.:-( A kapupántra tett háromkilós lakat és az ötpontos zár mögött sem. :-((((((((((((

 

 

Előzmény: ecinereb (1041)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.01.27 0 0 1042

Ja, meg lekötni őket, feladatokat adva...

De majd SB kolléga biztos megmondja a tutit. :-)))

 

 

Előzmény: 4400 (1040)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!