Keresés

Részletes keresés

Mezei Ödön Creative Commons License 2018.04.12 0 0 53

Sziasztok. Az elektromos pároló kész étel melegítésére hasznalhato/megfelelő ? (egyszerubben: mikrohullámú sütőt tudja helyettesíteni nagyjából?) Köszi 

magyar bucó Creative Commons License 2010.12.29 0 0 52

Serpenyőben pillanatok alatt lehet készíteni egy tárkonyos csirkeragut. Nem ázott, nem tapad, finom.

Előzmény: körtvélyesiné (51)
körtvélyesiné Creative Commons License 2010.12.29 0 0 51

Szia!

Végül is volt abban tárkony, vettem szárítottat, nekünk szokatlan volt az íze, különleges, de nem rossz. Igen a hűs olyan főtt hús ízű lett, és az összes összetapadt, elég volt szétlapátolni őket. Lehet talán hogy egy kis olajjal meg kellett volna előtte locsolni, nem is tudom. De a zöldség az komolyan eszméletlen finom volt, csak mindig párolt zöldséget sem ehetünk, bár a lányom azon is megélne, csak a fiúk néznek furcsán az ilyen kajára - a férjem és a fiam - na ők aztán nem kiskecskék az biztos. Ma is vettem vegyes zöldség köretet fagyasztottat, megíjedtek, hogy megint az lesz a kaja. Majd párolt halat próbálom még ki rizzsel valamelyik nap. Remélem sikeresebb próba lesz mint a csirkemell, de az is elfogyott ám. Pusza

körtvélyesiné Creative Commons License 2010.12.28 0 0 48

Kipróbáltam! A zöldség az valóban fantasztikus. Mindennek megmaradt a saját íze, nem csak víz ízű lett, mint mikor főztem. Végül egy csomag fagyasztott vegyes zöldséget pároltam, a csirkemell feletti edényben. A hús is finom lett, bár kicsit összeállt, de 20 perc alatt minden megpárolódott. Több idő volt utána az edényeket elmosni, mint az ételt elkészíteni. Nyáron biztosan nagyon szuper lesz, ha lesz friss zöldség, karfiol brokkoli, gondolom remek benne. Nagyon tetszik, örülök, hogy kipróbáltam.

körtvélyesiné Creative Commons License 2010.12.28 0 0 47

Sziasztok!

Leltem egy receptet

Tárkonyos csirkeragu

Fél kg csirkemellet összevágni, só bors tárkony /én falun lakom, örülni fognak a boltban, ha friss tárkonyt kérek, így megyek és próbálok szárítottat venni / 1 szál sárgarépa felkarikázva 1 szál petrezselyem is felkarikázva

15 percig párolni

2 dl tejszín só bors tárkony - megint csak- 1 evőkanál liszt, ezeket összeforralni, leönteni a párolt csirkemellel és zöldséggel.

Párolt rizst ír hozzá, azt is vele fogom megcsinálni. Kíváncsi vagyok majd megírom milyen lett. Akár tárkonnyal akár a nélkül. Pusza mindenkinek! Irjatok!

magyar bucó Creative Commons License 2010.12.28 0 0 46
Előzmény: körtvélyesiné (45)
körtvélyesiné Creative Commons License 2010.12.28 0 0 45

A videó nekem sem indult el, valami letiltotta, többször is próbáltam. Nagyon beindultunk igy az ötletek terén, még lehet, hogy mindennapos használatú lesz a párolóm. Az ananászos csirke jól hangzik, köszi hogy leírtad. Nálunk a gyerekek csak csirke mellet esznek szinte, megpróbálom azt is párolni egy kis zöldséggel, írjatok ha van kedvetek és időtök. Amikor csak időm van megnézem a topikot. Nagyon tetszik. Remek dolog a net. Pláne ilyen időben amikor nem szívesen mozdul ki az ember.

ZsuR Creative Commons License 2010.12.27 0 0 44

Csak a masodikat irom le  - az az eredeti.

 

A sonkat - csulkot meg kell fozni elore.

A krumplit hajaban parolni - itt a sima parolo edeny, fazek betettel.

Hamozni a krumplit es vajjal, tejjel puret csinalni.

Ujhagymat aprora vagni - hozzaadni.

Egy fej kaposztat csikokra vagni, parolni keves vizen - soval - hozza adni a purehez.

Belekeverni a fott sonkat, osszetepve, nem vagva.

Vajjal talalni.  (Eleg sok vaj van benne).

 

Előzmény: Törölt nick (43)
ZsuR Creative Commons License 2010.12.27 0 0 42

Ez meg az a video, amit eloszor emlitettem, az ir verzio (a parolo edennyel fozott krumpli):

 

ZsuR Creative Commons License 2010.12.27 0 0 41

Előzmény: Törölt nick (40)
ZsuR Creative Commons License 2010.12.27 0 0 39

Ragacsosabb... nem feltetlenul jelent rosszat :)), sot!

 

Egy ir sonka-kaposzta-krumpli receptet keszitettek igy a TV-ben (Irek), krumplipure, amibe a a krumplit paroltak, nem foztek.  

 

A recept "colcannon": a csulkor puhara foztek, a kaposztat osszevagtak, paroltak (azt hiszem, utana kene nezni) es belekevertek a szalakra szedett hust a purebe, a kaposztaval egyutt.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Colcannon

 

Előzmény: Törölt nick (37)
Pater Altenberg Creative Commons License 2010.12.27 0 0 36

Úgy látom, receptben sem szűkölködő topik lett.

ZsuR Creative Commons License 2010.12.27 0 0 34

Igaz, de a wokban fozes (stir fry) kulon kategoria.  Ahhoz talalsz is receptet.  Ha jol csinaljak egeszseges is, mert a sok zoldseget nem fozik agyon - es a hus is ott van, nem tul sok, nem tul zsiros.

A rizsfozo is csak rizsfozesre hasznalhato - de arra nagyon jo azoknak, akik allandoan rizst esznek.

Vannak csaladok ahol a "crock pot" nagyon elterjedt, reggelenkent bekeszitik az etelt (hus+zoldseg) es mire hazajon a csalad ott a friss etel.

A parolas meg a koret  - abbol is a zoldseg.  Nem tusom, szaraz tesztat lehet fozni benne?  Most azt is olvastam, hogy a krumpli mennyivel finomabb ha parolva van mintha fozve.  Erdemes lenne kiprobalni.

Előzmény: körtvélyesiné (33)
körtvélyesiné Creative Commons License 2010.12.27 0 0 33

Lehet, hogy igazad van, de a wok-ban meg sütni lehet és kész, mégis találtam az Alexandra könyvesboltban 5 különböző wokos könyvet. Kipróbálom majd a zöldséget, meg gondoltam a csirkemellre, gondolom olyasmit érdemes ami aránylag rövid idő alatt sül meg egyébként. Majd megírom, mi a véleményem, holnap szabadnapos leszek és kipróbálom. Valamelyikőtök írt ananászos csirkét, azt hogyan kell csinálni?

ZsuR Creative Commons License 2010.12.27 0 0 32

Valoszinu azert nincs parolohoz kulon konyv, mert nincs kulon recept.  Parol es kesz.  A husok valoban nem a legzamatosabbak - kiveve talan a halat.

Előzmény: körtvélyesiné (31)
körtvélyesiné Creative Commons License 2010.12.27 0 0 31

Sziasztok!

Ugy látom, hogy a párolt zöldségen kívül igazából semmi sem tökéletes a párolóedényben elkészítve. Kicsit elszomorít, jó lett volna többféle dolog párolására is használni. Bár meg kell mondjam, végül is a husi nálunk zsíros-szaftosan fogy el. Nem tudom natur módon mit szólna a család hozzá. És ahogy látom az elkészítése sem lenne rövidebb, de azért, ha van valakinek még receptje szívesen fogadnám. Már keresem a boltokban a párolóhoz való szakácskönyvet, persze wokhoz, meg minden máshoz leltem, csak ehhez nem. Ha van időtök irjatok még! Köszi ezt is!

ZsuR Creative Commons License 2010.12.26 0 0 29

Orulok, hogy elindult a fantaziad...  bucsuzoul egy csirkemell tekercs, amit grilleztem, nem paroltam, de lehet parolni is.

A tolteleke azt hiszem valami spenot/fokhagyma keverek.  Csak zoldseg, semmi liszt, olaj, csak zoldseg, so, bors.

 

 

Előzmény: Törölt nick (28)
ZsuR Creative Commons License 2010.12.26 0 0 27

Lazacot - vagy mas halfilet - szepen lehet parolni, ha a halra sok fuszerfelet teszuk a parolas idejere.  Ha nem teszunk, izetlen lesz.

 

 

Mas husnal - pl csirkemell - jo otlet vekony szeletet hasznalni, es retegelni valamivel, vagy feltekerni a toltelekkel, hogy az izet befogadja.

ZsuR Creative Commons License 2010.12.26 0 0 26

Ha tejszinennel fozol, akkor igazan kell a parolas - zsir nelkul :))...

 

Az eloparolas 5-6 perc, es utana meg parolod amikor a toltelekben van.  Igazibol nem kell a lisztes surites sem, finom az amikor csak a hus-zoldseg keverek van benne, minimalis olajjal, kemenyitovel.  

 

Hogy mit mond nem is annyira erdekes, mint az, hogy hogyan csinalja.

 

Előzmény: Törölt nick (25)
ZsuR Creative Commons License 2010.12.26 0 0 24

Igen.  Persze ez is van bambuszbol :)).

Előzmény: Törölt nick (22)
ZsuR Creative Commons License 2010.12.26 0 0 23

Ezeket nem en csinaltam, de csinaltam mar.  A toltelek sokfele lehet - daralt sovany sertes, aprora vagott hagyma, vekonyra vagott kelkaposzta, kukorica kemenyito, tojas, szoja szosz, kicsi fehetbor ecet.  Izles szeritn osszekevered, es egy kaposzta levelre teszed a paroloba, 5-6 percig parolod.

 

A kerek teszta lapokat ha nem tudod keszen venni, konnyu csinalni - 2 csesze liszt, 1 csesze forro viz.  Simara gyurod, es 5-6 cm atmeroju kerek lapocskakat nyujtasz belole.

 

A szosz is egyszeru: soya szosz, es sesame olaj.

 

Ha nem akarod parolni - egy labosba retegeled - egy reteget forrositott olajra, es megsutod, kb 5-6 perc.  Aztan ala ontesz egy cseszenyi vizet, fedo alatt keszre parolod.

 

Szoszba martogatva eszed.

 

Előzmény: Törölt nick (20)
ZsuR Creative Commons License 2010.12.26 0 0 21

Hiszen az, de lehet benne zoldseget parolni, nem?  En szoktam.  Ezert nem veszek kulon edenyt.  Van hozza a mely likas betet, meg a sekely... lehet valasztani.  A tarolas meg nem gond.

Előzmény: Törölt nick (19)
ZsuR Creative Commons License 2010.12.26 0 0 18

Előzmény: ZsuR (17)
ZsuR Creative Commons License 2010.12.26 0 0 17

Ezek a parolok igazan nem sokat valtoztatnak a fozesi szokasokon - olcsobban is meg lehet oldani a zoldseg parolast.

A husokhoz - hacsak nem valamilyen tesztaba csomagolt husrol van szo - nem a legjobb.  A kevesebb zsirral fozest-sutest a husnal inkabb az agyagedenyek, lassu fozo "crock pot"-okkal lehet.

 

Ezeket olcson lehet kapni - sokat lehet masra is hasznalni, nem foglal feleslegesen helyet a konyhaszekrenyben - es parolnak... 

Előzmény: Törölt nick (16)
körtvélyesiné Creative Commons License 2010.12.26 0 0 14

Én most karácsonyra kaptam párolóedényt - Tefalt - de 3 napja nem találtam egy darab receptet sem a neten, ha tudtok konkrét receptet irjatok már légyszi, mert ki szeretném próbálni. Köszike!

Előzmény: Törölt nick (13)
devzero Creative Commons License 2010.12.26 0 0 11

Némi átalakítással talán pálinkát is lehet vele főzni.

 

Előzmény: Törölt nick (-)
Pater Altenberg Creative Commons License 2010.12.26 0 0 10

Zsír és olaj néllkül működött, forgatott forró levegővel. Kerek üvegedény volt. Sajnos letört a felső füle (fogantyúja), ami egyúttal bekapcsolta villanyt. Egy gyulai Kft gyártotta. Garanciája rég lejárt, el kellett dobnom, pedig házhoz hívott villanyszerelő talán megcsta volna.

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.25 0 0 8

Egy ujabb nékülözhető dolog ...

Előzmény: Törölt nick (-)
Pater Altenberg Creative Commons License 2010.12.25 0 0 6

Volt párolóedényem. Szerettem. Húst - csak csirkét - ritkán pároltam, valóban hosszú idő. Zöltségekre kiváló.

És. Használati utasítást szoktak mellé adni, felhasználási példákkal.- És:  minimum öt másik főzési topikban minimum 25-en adnak szives tanácsot.

magyar bucó Creative Commons License 2010.12.25 0 0 5

Úgy látszik, te vagy az egyetlen, akinek túl nagy konyhája van. :)

A zöldségeket lehetőleg nem zsír nélkül pároljuk a zsírban oldódó vitaminok miatt.

Előzmény: Törölt nick (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!