Keresés

Részletes keresés

Zimacharles Creative Commons License 2024.01.28 0 0 560

Köszönjük a visszajelzést, hasznos infó.

Előzmény: aragorn13 (559)
aragorn13 Creative Commons License 2024.01.27 0 0 559

Ígértem, hogy írok egy gyors véleményt a hajbeültetésem eredményéről, ami Sikosnál volt kb egy éve.

Én a magam részéről tökéletesen elégedett vagyok az eredménnyel, de az internetes fórumokon azt látom, hogy sokaknál nagyon magasan van a mérce. Biztos vagyok benne, hogy lehet ennél jobb eredményt is elérni, de az én hajtípusommal elégnek tűnik ez a 40 graft per cm2.

Azt viszont meg tudom erősíteni, hogy Sikos doktor nem túl kellemes ember, illetve az utókezelés is egy kicsit fapados volt.

Korábban kérdezte valaki, hogy mi az, amit Sikos csinál és mi az, amit az assziszensek. Sikos tervezi a hajvonalat, kezeli a graftkinyerő gépet, illetve "lyukaszt". A graftokat az asszisztensek veszik ki, rakosgatják, illetve a berakást is nagyobb részt ők csinálták, de itt kb 10 percenként bejött Sikos és iránymutatást adott, illetve egy részét ő rakta be (talán a hajvonalban?)

Ja, és napi 1mg finaszteridet szedek a műtét óta, ennek is biztosan van hatása, hiszen a beültetett területen azért volt még valamennyi természetes haj is. Sokat utazom, így több országban is vettem már, messze Angliában volt a legegyszerűbb, ahol egy online kérdőív kitöltése után kap az ember receptet és lehet 12 havi adagot venni egyerre. Azt nem tudom, hogy Magyarországon hogy lehet beszerezni.

Gabivagyok11 Creative Commons License 2024.01.26 0 0 558

 

Reddit-en találsz információt, beszámolókat. 

 

https://www.reddit.com/r/Eyebrows/comments/zelszu/eyebrow_transplant_info/  

 

 

Arra nagyon figyelj, hogy olyan helyet válassz, ahol sok ilyet csinálnak, és tisztában vannak a haj-szemöldök közti anatómiai különbségekkel, mert sok negatív beszámolót lehet olvasni (nem természetes, túl vastag, erős szálú hajakat ültetnek át stb..). Akiknél jól sikerült, teljesen megváltozik az arcuk (pozitív irányban), és elégedettek. Sok siker!

Előzmény: MariaMmm (556)
MariaMmm Creative Commons License 2024.01.21 0 0 556


Érdekel a szemöldökátültetés. Akinek van hasonló tapasztalata, kérem ossza meg. Nincs vastag szemöldököm kopasz foltokkal és emiatt állandóan festenem kell, nagyon idegesítő

karenbilllianwyate Creative Commons License 2024.01.12 0 0 555

that was cool

Előzmény: Fausto_gyermeke (525)
Zimacharles Creative Commons License 2024.01.10 0 0 554

Pusztán az osztályzatok alapján a mai online, manipulálható világban egy műtétről nem szabad - szerintem - dönteni (nekem mindenképpen biztonságot ad, ha valamilyen kérdésem van, akkor nem kell más országba utaznom, illetve azért a török egészségügyi rendszer azért picit más, mint az európai, de a nevesebb klinikákkal nem jársz rosszul valszleg).

 

Ha Magyarországon élsz, akkor logikus először itthon körülnézni, habár azt hiszem Gabivagyok kiment Bécsbe is konzultációra (mondjuk Ausztria jóval drágább a magyar áraknál, de minőség valószínűleg jó, szóval kicsi az esély, hogy elrontják, vagy nem tartják be a szakmai szabályokat), szóval embere válogatja. 

 

Cinikről jók a vélemények, a HLC nekem még egy fokkal jobbnak tűnt a török klinikák közül, de ez is csak benyomás, szóval mindenkinek magának kell kitaposnia. Plusz én korábban sokat olvasgattam az angol fórumokat általános véleményekről, buktatókról, hogy teljes képet kapjak, mert a reklám, az ugye csak reklám..mindeni tesz ki szép eredményeket, videókat, szóval sokat kell nézelődni.

 

Szerintem ne egy szempont alapján dönts, és arra figyelj, hogy az orvos, akivel beszélsz mennyire felkészült, milyen a szakmai hozzáállása, és mennyire válaszolja meg az össze kérdésedet, és érzed magad biztonságban, talán ezek a szempontok segítenek. Az első személyes találkozó már ad egy jó alapot, aztán dönts.

Előzmény: Leonidas86 (553)
Leonidas86 Creative Commons License 2024.01.09 0 0 553

Megnéztem a Dr. Cinic Hospitalt amit írtál tényleg nagyon jók az értékelések talán a legjobb a török klinikák közül.

 

 Cinic Google vélemények: 2500 ,       4,9 osztályzat

  Cinic Trustpilot vélemények: 4316    4,9

 

A Sikosnak és a Hair hungarynak is vannak véleményei:

     Sikos google: 35 db összesen!    4,1

     Hair hungary:  31db összesen!    4,7

 

Nem lehet ,hogy ez alapján inkább a külföldi klinika tünik jobbnak hiszen több ezer a véleményező és még az osztázat is jobb úgy ,hogy rengetegen kommentáltak. Miközben a magyar klinikáknál alig néhányan és azok között is több a negatív arányaiban.

Vagy az is lehet sok a kamu komment és nem fedi a valóságot ez a statisztika

Mi a véleményed Zimacharles?

Zimacharles Creative Commons License 2024.01.09 0 0 552

Elírtam, Cinik, nem Cenik. De sok klinika van Törökországban, a gond, hogy 90+% ilyen "hajüzem", azokat kerüld el, ha nem szeretnél meglepibe belefutni. Amelyik jó, az már nem olyan olcsó ott sem. 

Leonidas86 Creative Commons License 2024.01.09 0 0 551

Utananézek jobban azoknak a klinikáknak is, hogy el tudjam dönteni melyik legyen végül, köszi az infót.

Zimacharles Creative Commons License 2024.01.08 0 0 550

De ha Törökország, miért nem nézel minőségibb klinikákat, amiket itt már leírtak (Erdogan, Cenik, HLC stb..)? Mondjuk azok nem a "low cost" vagy "package style" klinikák, szóval nem a legolcsóbbak, de az eredmény biztosabb.

 

Ha ennyi helyen voltál, valószínűleg meg fogod tudni hozni ennyi infó alapján, főleg, hogy személyes tapasztalatod is van. 

Előzmény: Leonidas86 (549)
Leonidas86 Creative Commons License 2024.01.08 0 0 549

Nem vagyok reklámügynök

Csak hajbeültetésen gondolkodom.

Miután a fórumot is olvasgattam az utobbi időben jónak gondoltam a Sikost és már voltam konzultáción nála Decemberben. A Hair hungaryhoz van konzultációs időpontom februárra a fórumon írt jó vélemények miatt.

A Himg-nél voltam konzultáción novemberben amikor még nem olvastam a fórumot és őket tartottam jobbnak.

Esteworldnek már van itt Budapesten konzultációs irodája ahova el lehet menni. 

 

 

Zimacharles Creative Commons License 2024.01.08 0 0 548

Ja, azt nem is néztem, csak a magyar neveket. Ráadásul egy ugyanilyen leonidas nevű lett korábban is kitiltva félrevezető reklámozás miatt pár hónapja. Azért vicces, hogy hónapról-hónapra valamelyik felbukkan. 

 

Előzmény: Fausto_gyermeke (547)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2024.01.08 0 0 547

A felsorolásba bele lett téve két török turisztikai cég, ez újra csak egy török reklám, megint itt van egy török reklámügynök. 

Előzmény: Zimacharles (546)
Zimacharles Creative Commons License 2024.01.08 0 0 546

Senki nem fog tudni erre válaszolni, menj el személyes több helyre, és dönts azok a dolgok mentén, ami neked a legfontosabb.

 

Ha a pénz számít, akkor is érdemes elgondolkodni, hogy elrepülj Törökországba a csomagos klinikákra, mert a reklámban sajnos nem mutatják meg a temérdek elrontott, túlharvesztált donor területet.

 

Itthon Sikos és a HH az, amelyiket szakmailag jónak ítélik, a többi szépségszalon. 

Előzmény: Leonidas86 (545)
Leonidas86 Creative Commons License 2024.01.08 0 0 545

Sziasztok.

Hajbeültetést szeretnék.

Melyik klinikára menjek? Sikos, Hair Hungary, Himg, Art'N vagy törökország: Esteworld, Clinicana

Gabivagyok11 Creative Commons License 2024.01.08 0 0 544

Érdekes link, az 1 mg elég, kérdés, hogy 1-2x milyen hatékonyan képes a hajat védeni, egy próbát megér, esetleg Saw palmetto-t használhatsz mellé egyéb növényi olajokkal (tökmagolaj stb..). 

 

UK-ban vannak ilyen pharmacy oldalak, ott nézegess.

Előzmény: willychicci (543)
willychicci Creative Commons License 2024.01.08 0 0 543

Hülyeséget írtam: természetesen nem 0,1 mg-ot akartam írni, hanem 1 mg, bocsi!

 

Itt a kért link:

 

https://www.youtube.com/watch?v=bN0PHh0SIyU

 

Szeretnék belevágni a tabis 1 mg-s Fina és topical Minoxidil használtába. Fina-ra sehol nem találok megoldást. UK-s megoldást már találtam (Mit tudtok a HairGain-rol? - index fórum), de valahol olvastam, hogy lehet németből is rendelni. nekem az ideálisabb lenne, mert az egyik barátom sűrűn jár haza és vele elhozatnám. Tudnátok kérlek segíteni?

Indiából SEMMIT nem szeretnék rendelni, köszönöm! :) 

Sikos is említett valami europharma-s lehetőséget, de még nem hívtam fel a klinikát ezzel kapcsolatban.

 

Köszönöm!

Előzmény: Gabivagyok11 (541)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2024.01.08 0 0 542

Többféle samponnal próbálkoztam, korábban a Ketokonazole tartalmúak voltak nálam hatásosak, és ezeket is kellett használnom 2-3 hónapig (felváltva egy gyógynövényes samponnal, a nevére már nem emlékszem), szóval a gond, hogy a Nizoralt nem lehet sokáig használni. Az ipari samponokat (Alpecin, Head/Shoulders nagyon nem tolerálja a bőröm)

 

Amit megfigyeltem, hogy a sport sokat segít (főleg az aerob sport - futás, bicaj), és az, ha sokat hidratálok (sima víz - 3-4 liter/nap). Ha megvan a napi 3 sport+egészséges étkezés/folyadék, akkor elviselhető a szint.

 

Elég nehéz téma a seborrhea, igazán gyógyír szerintem még nincs rá sajnos. 

Előzmény: willychicci (540)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2024.01.08 0 0 541

Igen, én ajánlottam/linkeltem be Gary Linkov-ot, az amerikai plasztikai sebészt (https://www.youtube.com/watch?v=B7A3Ei1r40c), főleg, hogy az egyik videó alapján ő is alopecia-ban szenved, csak nem férfias kopaszodásban, hanem az immun jellegűben. Azt nézem, hogy egész jól összefoglalja a hajhullás témakört, és felhívja a figyelmet a buktatókra, de azért az is látszik, hogy nem 10-20 éve foglalkozik haj témával (vs. Bernstein, Rassmann), ettől függetlenül vannak jó infók az csatornáján. 

 

 

Én 0,1 mg-os Finasteride-ről nem tudok (0,2 mg-mal kísérleteztek a szöveti és vér DHT szintet mérve), 1 mg-os szoktak hajhullásra (vs. 5 mg prosztata megnagyobbodás) ajánlani. A felezési ideje a vérben kb. 8 óra, ezért ajánlják a napi használatot, azt nem tudom, hogy 24-30 óráig tényleg hasznos-e, esetleg konkrét írásos linket tehetnél be. 

 

A Dutasteride-t viszont akár heti 1-3 alkalommal szedve jelentős 5-alpha-reductase gátló hatást mutattak ki, mert a felezési ideje jóval hosszabb, mint a Finasteride-nek (170-260 óra életkortól függően). 

 

 

Ettől függetlenül, ha minden másnap szed valaki 1 mg-ot, már elér egyfajta enzimblokkot, és valószínűleg a hajhullása csökkenne, de a kumulatív hatást (ami a napi szedéssel járna) nem fogja tudni kinyerni a használatból, de ez csak teória, nem tudom, hogy ezt tesztelték-e 1 mg-nál.

 

Egyébként vannak ún. non-responderek a Finasteride-nél is, ezeknél általában a szöveti aromatase enzim aktivitása szuboptimális (ez csinál tesztoszterone-ból estrogen-t), ők helyi antiandrogénekkel (spironolactone, flutamide stb., vagy az újak - CB-03-01) próbálkoznak, esetleg prostaglandin analógokkal (bimatoprost etc.), szóval a kérdés jóval bonyolultabb. egyelőre a Minoxidil+Finasteride kombináció a leghatékonyabb a legtöbb esetben.

Előzmény: willychicci (539)
willychicci Creative Commons License 2024.01.08 0 0 540

@Gabivagyok11, korábbi posztodban láttam, hogy neked is seborrhea-d van, van olyan sampon, vagy szer, ami elmulasztotta/visszaszorította? Mindkét helyen ahol voltam konzultáción (HH és Sikos) azt mondták, hogy aki örökletes hajhullással küzd, azoknak 80%-nál a seborrhea is van.

A Hairhungary-nél adtak egy termékmintát, a Follicare-t. Elmondásuk szerint a klinikával közösen fejlesztették ki. 1 hónapja használom, de semmi javulást nem tapasztaltam, hátha neked, vagy más fórumozónak van ajánlása.  Köszi!

Előzmény: Gabivagyok11 (535)
willychicci Creative Commons License 2024.01.08 0 0 539

Ti ajánlottátok itt korábban a Youtube-on Dr Gary Linckov-ot, aki sokszor beszél a Finasteride-ről. Most a hétvégén többet meghallgatva, az ő tapasztalata és véleménye alapján a Fina-t nem tudja helyettesíteni semmilyen más gyógy(szer), vagy terápia és nélküle nincs is sok értelme belevágni a hajbeültetésbe.

Találtam egy másik, szakmailag hitelesnek tűnő és youtube-on népszerű párost, az ausztrál "The Hair Loss Show"-t. Itt is elég részletesen taglalják a Finasteride hatásait és mellékhatásiat, és ami számomra a leginkább elgondolkodtató volt a podcast-jaik és tanácsaik alapján, hogy elegendő heti 3 szem a 0,1 mg-os tablettából, mert így is elegendő mennyiség kerül be a szervezetbe, és a szer szervezetben történő felhalmozódásának elkerülésével jelentősen csökkenthető a mellékhatások megjelenése. (30 óráig van jelen a szeretvezetben az egy 0,1 mg-os tabletta) Vajon ezt mások miért nem javasolják?  

 

Előzmény: Gabivagyok11 (535)
Zimacharles Creative Commons License 2024.01.08 0 0 538

Nem sok infó van róluk, valaki volt náluk konzultáción korábban, de aztán egy másik helyet választott. 

Amit írtak róluk korábban, hogy kicsit ez a szépségszalon beütésű hely, mint több másik Bp-en, a képek, amiket feltöltenek a honlapokra rendben vannak, röviden: inkább szépségstúdió beütésű hely, mint klinika. Ettől még lehet nem csalódsz bennük, valszleg jobbak, mint a török klinikák. 

Előzmény: Sirdna80 (537)
Sirdna80 Creative Commons License 2024.01.07 0 0 537

Sziasztok, a HairPalace-ról tud valaki véleményt mondani? Mennyire jók az ottani orvosok, esetleg van aki volt már ott hajbeültetésen? Mennyire volt elégedett az eredménnyel?

 

Fausto_gyermeke Creative Commons License 2024.01.07 0 0 536

Azért a mellékhatások nagy része elég komolynak tűnik, még ha kicsi is az esély. Mondjuk ha kipróbálom, és pár hét után leállok, az biztonságosnak hangzik. Köszi a válaszokat!

Előzmény: Gabivagyok11 (535)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2024.01.07 0 0 535

A leggyakoribbak az ún. szexuális zavarok, libidó csökkenés, ritkán ingadozás az első 2-3 hónapban, a legtöbb esetben átmeneti. Ezen kívűl szintén beszámolnak gynecomastiaról (férfi mellnagyobbodás az arányában megnövekedett Estrogen miatt főknt azoknál - de nemcsak -, akik túlsúllyal rendelkeznek), erektilis dysfunkcióról és hangulati problémákról: szorongás, depresszió. Ezeknek a tünetek 1-4%-ban fordulnak elő, és nem tudják még jelenleg sem, hogy kinél lehet számítani rá, kit nem fognak egyáltalán érinteni. 

 

Még meg kell említeni a PFS (Post-Finasteride-Syndrome) nevű állapotot: még mindig nem teljesen egyértelmű ennek a szindrómának a létjogosultsága, mert egyrészt a tünetek nagyon általánosak (fáradtság, hangulatingadozások, memóriazavar, erektilis dysfunkcó), másrészt a finaszterid használók jelentős része más gyógyszereket, és táplálékkiegészítőket is szed párhuzamosan. Akik tapasztalnak ilyen tüneteket, érthetően kimondottan zaklatott állapotban vannak, ezért a netes fórumok tőlük is hangosak. Ezzel nem azt akarom írni, hogy beképzelik csak azt, hogy nem tudományosan megalapozott ez a szindróma egyelőre. 

Előzmény: Fausto_gyermeke (534)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2024.01.07 0 0 534

Tudnál abban segíteni, hogy mik a valószínűbb mellékhatásai a finaszteridnek? 

 

Ahogy nézem, a legtöbb emberkének megállította a hajhullását teljesen, soknak vissza is nőtt a mikegérnél elveszett haj egy része, gondolkodom rajta, hogy elkezdjem mégis...

Előzmény: Gabivagyok11 (533)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2024.01.06 0 0 533

Arra még érdemes figyelni, hogy milyen márka alatt futó Minoxidilt (5%) használsz. Amelyik márkára többen panaszkodtak, az a Kirkland minoxidil, ami egyértelműen a legolcsóbb, de a vivőanyagban a Minoxidil sokszor "kicsapódott" a bőrön, és irritálta azt. A Rogaine volt az eredeti Minoxidil, ott nem volt ennyi mellékhatás, viszont logikusan drágább. Szerintem ezen sem szabad spórolni, de érthető, ha valaki a fele árú Minoxidilt veszi meg, a lényeg, ha irritálódik a bőr, jelzés, hogy váltani kell.  Mostanra már vannak Minoxidil tartalmú krémek, és kombinált szerek (Minoxidil+Retinol, vagy Saw Palmetto), szóval lehet kísérletezgetni, kinek mi jön be.

Gabivagyok11 Creative Commons License 2024.01.06 0 0 532

Ha sikerült egyedül Minoxidil+vérterápia segítségével megállítani a hajhullást, az mindenképp bíztató a későbbi műtét szempontjából. Sok esetben agresszívebb a hajhullás, és a Finasteride is kelleni szokott (már ha az illető nem tart tőle).  

Előzmény: Fausto_gyermeke (531)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2024.01.05 0 0 531

Engem a HH-nál 2 éve lebeszéltek a műtétről, aminek akkor nagyon nem örültem, de mostanra átjött, hogy igazuk volt. Kaptam PRF kezelést (ez a vér szmötyi) 4-et, és használom a Minoxidilt azóta napi 2x. Az első után eléggé ráparáztam, mert elkezdett hullani a hajam az első 3-4 hétben, és el is gondolkodtam, hogy nem megyek el a többi kezelésre emiatt, de a kontrollon elmondták, hogy ilyen van, hogy a sokktól a gyenge hajak kiesnek, és elkezdenek újak nőni a helyükre. A 3. kezelés után kezdett el erősödni a hajam, a mikiegér elöl nálam megállt szerencsére, de használom a minoxidilt is. Ha ezzel meg tudom állítani a kopaszodásomat, vagy csak minimálisan fog ritkulni, akkor mehetek vissza majd műtétre. Mondjuk még azért reményekedem, hogy esetleg valamennyi vissza fog nőni, nemcsak megállt a hullás, és nem kell később a finaszteridet szednem, azért félek a mellékhatásoktól, még ha Gabivagyok szerint elég ritka is.

 

Ez csak egy tapasztalat, de én értem, hogy miért dícsérik a hairhungaryt sokan. Nem a lehúzásra mentek, és lebeszéltek a műtétről, helyette őszintén elmondta a doktornő, hogy miért nem szabad elsietni egy műtétet. A finaszterid is szóba került, de attól én elzárkóztam egyelőre. 

 

Előzmény: Gabivagyok11 (529)
Zimacharles Creative Commons License 2024.01.04 0 0 530

Semmi gond, szerintem tudatalatt részben a másik srácnak szántam a választ, te nem annyira kötekedtél. 

 

Korábban valaki kérdezte a finaszteridet, annyit még hozzátennék Gabivagyok válaszához, hogy ameddig szeded, addig valószínűleg nem fogsz kopaszodni (90%), ha abbahagyod attól függ, hogy mennyire lenne gyors a hajhullásod abban az életkorban (állítólag nem lineáris, fiatalabban gyorsabb, később már lassabban veszik el a haj), de szerintem akkor is megéri "kitolni"  a kopasz időket, ha nem tervezed életed végéig szedni (nem tudom hány éves vagy, de lehet 60 fölött egyébként sem érdekelne, lehet igen, ez egyénfüggő).

 

Röviden: ha addig szeded, amíg gyorsabban hullana a hajad, de később leállsz, lehet a hajhullásod már közel sem lesz látványos, viszont a beültetés eredménye megmarad, és végül kapsz egy szép, stabil állapotot. Azt hiszem az egyik amerikai fórumon részletezték elég tisztán a témát.

Előzmény: willychicci (528)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!