Keresés

Részletes keresés

Rozálka3 Creative Commons License 12 órája 0 0 27033

Mindig messze keresik valahol az Istent, a nagy dolgokban, mintegy távcsővel és nagyítóval, a csillagok, felhők és végtelenségek között. De én már tudom, hogy biztosabban megtalálom Őt az egészen kis dolgokban, a véletlenekben, a jelentéktelenségben, azokban a pillanatokban, mikor csodálkozva pillantunk fel, valamit értünk, amit az elébb, az élet sivatagjai és szakadékai között vándorolva, nem értettünk.

 

Ez a pillanat, mikor egyszerű és világos lesz valami, ami az elébb homályos és érthetetlen volt, ez a pillanat, mikor fölénk hajol Isten. Hiszek benne? Néha azt hiszem, csaknem frivolitás és túlbuzgalom hinni benne. Több és más Ő annál, semhogy hitem vagy tagadásom eldöntené kettőnk viszonyát.”

(Márai Sándor: A négy évszak)

 

Rozálka3 Creative Commons License 12 órája 0 0 27032

Ajánlom meghallgatásra minden idelátogatónak!

 

 

https://youtu.be/V_zxyML-u-c

 

 

Előzmény: forgione1 (27007)
Rozálka3 Creative Commons License 12 órája 0 0 27031

Szóval,ne legyünk erőszakosak! 

 

"Ha tényleg fontos számodra, akinek segíteni akarsz, akkor fogadd el, hogy számára viszont nem mindig segítség az, amit Te annak hiszel. De még így is nagyon sokat számít neki már annak tudata is, hogy ott vagy. Ezért azzal teszel a legtöbbet érte, ha biztosítod róla, hogy számíthat rád, és rendszeresen, de nem nyomulva felajánlod a segítségedet. Amikor tényleg tudsz segíteni, azt úgyis jelezni fogja."
/használdfel.hu/

 

Rozálka3 Creative Commons License 12 órája 0 0 27030

Akiket kerülj el nagyon messziről


Vannak olyan emberek, akiktől jobban teszed, ha menekülsz. Látszólag segítséget kérnek Tőled, valójában azonban belőled táplálkoznak. Az energiádból, a szeretetedből, és mindabból, amit értük teszel. Nem úgy, mint egy lelkileg egészséges ember, akinek hasznos pluszt adhatsz a figyelmeddel, hanem ezek az emberek szó szerint abból élnek, hogy elveszik tőled, amid van. Kifacsarnak, amennyire csak tudnak.


Az egyik ilyen csoportot az energiavámpírok alkotják. Ők azok az emberek, akik amikor csak tehetik, rád akaszkodnak, rád öntik a saját életük problémáit, de semmilyen megoldási javaslatodra nem nyitottak. Azt akarják, hogy lásd, ahogy szenvednek, sajnáld őket, és kizárólag nekik add az összes energiádat és figyelmedet.


Észre sem veszed, és pillanatok alatt Te magad is áldozattá válsz. Az ő áldozatukká. Amikor velük töltesz együtt időt, soha nem feltöltődve távozol, hanem mindig fáradtan és kimerülten. Sokat adsz, de vissza vagy csak nagyon keveset kapsz, vagy semennyit. Az ilyen embereknek fel sem tűnik, mit tesznek. Természetesnek gondolják központi szerepüket, és másokra egyáltalán nincsenek tekintettel, csak fürdőznek a saját problémáikban.


Őket egyféleképpen tudod hatékonyan kezelni: úgy, ha erősen korlátozod a kapcsolatotokat. A találkozásaitok gyakoriságában és időtartamában, valamint a beszélgetéseitek témáiban egyaránt. Velük kapcsolatban neked kell meghúznod a határokat, mert ők nem fogják megtenni ezt.
/használdfel.hu/

 

kari333 Creative Commons License 15 órája 0 0 27029

Pont az Ő mikrofonjának a felvételével van gond. 

Előzmény: Rozálka3 (27023)
Rozálka3 Creative Commons License 16 órája 0 0 27028

A hitet szolgálja a tudásunk, így nagyobb nála. Éppen ezért, az értelemmel kontrollált hit kevés annak, aki hitből fakadó tapasztalatra vágyik. Ez a gyermeki hit.  /Laci atya/

 

 

Rozálka3 Creative Commons License 1 napja 0 0 27027

A legmélyebb és legszebb öröm a szívből születik. Nem terem az meg a világ méregmezején, sem az élvezetek virágos kertjében, hanem azokból a szent forrásokból fakad, melyeket a vallás élő vizei táplálnak.
A szívünk kertjében csendben, észrevétlenül virul egyik legszebb örömünk, az a hit, hogy velünk van.

 

Rozálka3 Creative Commons License 1 napja 0 0 27026

TISZTOGATÁS HETENTE?


A miséző oltáron ott áll két modern, patronos gyertya, üvegbúrával ellátva a huzat ellen. Az olaja tiszta, a kanóc szintén, a beállítása jó, mert nem kormol, nem füstöl. Illetve egy kicsit igen, de ez szemmel nem látható.
A jó sekrestyés azonban tudja, hogy a következmény néhány mise után szemmel látható lesz: a huzatbúra üvege be fog mattulni, opálos lesz még ettől a kicsiny füstöléstől is. Ezért a következő vas. mise előtt, gondosan elmossa az üvegbúrát, hogy a láng fénye átragyoghasson az üvegen és méltó legyen az áldozati oltárhoz.
Ezért is kell szentgyónást végezni gyakran. Ugyan a szív látszólag tiszta, a beállítása, a hit iránya jó, mégis egy kicsit karcol, füstöl, hiszen még a szent is elbukik napjában hétszer.
Ha a szívünk üvegbúrája bemattul, akkor már nem tudja átadni a világnak azt a ragyogást, azt a világosságot, azt a dicsőséget amit az ÚR ad nekünk, hogy adjuk tovább a hitetlen világ sötétségében.
Tisztogassuk azt a búrát szorgalmasan! Ragyogjon hát a bűnbánatban megtisztult szív, ragyogjon át rajtunk a Föltámadott dicsősége! Amen

 

Rozálka3 Creative Commons License 1 napja 0 0 27025

Jézus messiási létének kinyilatkoztatása után nyíltan beszélt arról, hogy szenvednie kell az emberiségért.
Mindazt, amit a próféták megjövendöltek a Messiásról, be kell teljesítenie. Amikor Péter erről megpróbálta ,, lebeszélni " megdorgálta őt, jelezve, hogy Isten akaratát minden áron teljesítenie kell.
Az előzmények után magához hívta a tömeget tanítványaival együtt, és azt mondta nekik:

,, Aki utánam akar jönni, tagadja meg önmagát, vegye föl keresztjét és kövessen engem. "(Mk 8,34)

Utánam jönni ? Hová?
Jézus a szenvedéseivel megvált minden embert , legyőzi a gonoszt , és embersége is az Atya jobbjára ül.
Aki vállalja az ő szenvedéses , engedelmességből minden szenvedésen átmenő életét itt a földön, az ugyanúgy részese lesz az ő dicsőségének.
Ehhez kell, hogy megtagadja magát a Jézust követő ember, vagyis Jézushoz hasonlóan mondjon le önakaratáról , azaz engedelmeskedjék Isten akaratának.
Ez az üdvösség egyetlen útja.

Aki pedig Istentől függetlenül akar élni , egyéni érvényesülést keres, főleg, ha Istent formálisan elveti, akár elvileg, akár gyakorlatban, az ,,elveszti lelkét", azaz a lelki üdvösségét.
Ennek a nagy kinyilvánítása az utolsó ítéleten történik majd meg, a jó és szent angyalok, és az összes ember előtt. Vigyázzunk ,,ebben a parázna, elfajult és bűnös korban" (Mk 8,38) mi is.

 

Rozálka3 Creative Commons License 1 napja 0 0 27024

Jn 16, 23 b - 28
,,Kérjetek az én nevemben!"

,,Amit csak kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek."

 

Az Atya szereti a Fiát, mert Fia , mert egylényegű vele és neki adja állandó ajándékozással az egész istenségét.
De szereti azért is , mert ugyanúgy szereti az Atya fogadott gyermekeit , az embereket, mint az Atya.
Ember-testvérünk lesz, odahagyja a mennyországot, tanít, szenved, meghal értünk.
Sőt!
Táplálékunkká válik!
Mindezt engedelmességből teszi!

Ezért Isten felmagasztalja, trónra ülteti Őt, és mindenkinek térdet kell előtte hajtani !

Megad mindent a Fia nevében , de maga a Fiú is megadhat mindent !
A Fiú közbenjár értünk az égben ma is.
Nevében kérjük azt, ami az üdvünkre válik !
Minden imánkat az Atyához mondjuk Jézus Krisztus nevében!

 

Rozálka3 Creative Commons License 1 napja 0 0 27023

Van egy nagyon jó baptista igehirdető, vagy tanító. Tudom ajánlani a tanításait. 

 

Hallgass bele ha gondolod.  Ide teszek egy linket.

 

https://youtu.be/yXnfePVDUs0

 

Előzmény: Calamayca (27022)
Calamayca Creative Commons License 1 napja 0 0 27022

Istentiszteleteket hallgatok az ubre.hu-ról, Cseri Kálmánt youtube-ról, meg Popper Pétert, és református énekeket.

Előzmény: Rozálka3 (27019)
Rozálka3 Creative Commons License 1 napja 0 0 27021

Tegnap még egészen biztosan tudtam kiknek szól az ének: "Homokba kell írni a bűnt..." Ma reggelre megértettem, nekem kell "elengednem minden tartozást". (Meg)Győzött a kegyelem!  /Laci atya/

 

Rozálka3 Creative Commons License 2 napja 0 0 27020

>>>meg kell-e vallania félrelépést, vagy sem..<<<

 

Szerintem ez sok mindentől függ. Két eset sem egyforma.

Előzmény: Calamayca (27018)
Rozálka3 Creative Commons License 2 napja 0 0 27019

Szoktál tanításokat hallgatni a youtubon?

 

Ha igen, kiket hallgatsz?

Előzmény: Calamayca (27018)
Calamayca Creative Commons License 3 napja 0 0 27018

Hogy ez mennyire igaz! Egy másik topicban én is pedzegettem a témát egy alkalmi házastársi hűtlenség okán, h meg kell-e vallania félrelépést, vagy sem... És hát igen, a szeretet, az igazság, és Isten nevében valóban sokan nyilatkoztak úgy, h be kell vallani... 

Előzmény: Rozálka3 (27016)
Rozálka3 Creative Commons License 3 napja 0 0 27017

Elveszítettük érzékünket a természetfölötti iránt, így a hitünkben "fogyatékosok" lettünk. Már nem észleljük a misztériumot, a titkot. Emiatt lenézzük azokat, akik nem olyanok, mint mi és nagyon türelmetlenek vagyunk velük szemben!  /Laci atya/

 

Rozálka3 Creative Commons License 3 napja 0 1 27016

„Van három dolog, amire hivatkozva talán a legtöbb fájdalmat okoztuk és okozzuk egymásnak. Az egyik, amikor azt mondjuk a másiknak, a férfi a nőnek vagy a nő a férfinak, hogy „Szeretlek!” És erre hivatkozva mennyi mindent megindoklunk, megengedünk magunknak.

A másik, amikor előrántjuk az igazságot, és azt mondjuk: „Az igazság nevében.” Az igazság nevében meg tudjuk mondani, ki jó és ki rossz, ki igaz és ki hamis, kinek van igaza és ki téved.

A harmadik, aminek a nevében mennyi könny hullott már ezen a földön, amikor felkiáltunk, és azt mondjuk: „Isten így akarja.” Valószínűleg Isten istenségét bizonyítja, hogy ilyenkor nem kiált egy nagyot. Hogy még ezt is eltűri és elviseli tőlünk.”

 

/Pál Feri/

 

 

Rozálka3 Creative Commons License 3 napja -1 0 27015

Indulatok, viták, előítéletek és ítélkezések a szent zene és a gitáros énekek körül. Egyik sem üdvözít, csak az, akiről szólnak! Az új teremtmény Krisztusban nem ítélkezik, hanem szívből örül a másiknak, aki Istent dicséri énekével!  /Laci atya/

Rozálka3 Creative Commons License 5 napja -1 0 27014

Öt érzékszervünkkel fogadjuk be a természetes valóságot. A legfontosabb "érzékszervünk" viszont a hitünk, mert csak ezzel tudjuk "érzékelni" a természetfölötti valóságot. Ma adj hálát még a mustármagnyi hitedért is! /Laci atya/

 

Rozálka3 Creative Commons License 5 napja -1 0 27013

Pio atya breviáriuma

 

Közelebb Istenhez
[09-17]


Emlékezz arra, hogy közelebb van Istenhez a gonosztevő, aki szégyelli tettét, mint a tisztességes ember, aki belepirul jó cselekedeteibe.

 

magyarpityu Creative Commons License 5 napja 0 1 27012

Akkor félreértettem, mert úgy olvastam, hogy nem a szertartás a lényeg, hanem a Krisztusban újjászületett élet. Magamból indultam ki, mert nálunk így van. Bocsánat a félreértésért, a szemléletmódotok nagyon távol van tőlem, mindenesetre köszönöm a pontosítást! További minden jókat nektek!

Előzmény: Rozálka3 (27010)
Rozálka3 Creative Commons License 5 napja -1 0 27011

>>>nincs saját gondolatuk :-)<<<

 

Nincs mert jó esetben tejet kapnak és kiskorúságban vannak tartva.

 

Gondolkodni nem kell, hisz bemagolták a hittanon a hitet.

 

 

Van nálunk egy csaj aki 2 évig járt katekomenátumba. Keresztelték, elsőáldozó, bérmálkozó volt.  Aztán járt imacsoportba is vagy 3 évig. (nem a miénkbe)  Aztán ráunt az egészre mert élettelen volt számára, és elhúzott a hit gyülibe.

Ott megtalálta amit keresett. Jól érzi magát.

 

Hívtuk már, hogy jöjjön vissza, de válaszra sem méltatott.

Előzmény: forgione1 (27007)
Rozálka3 Creative Commons License 5 napja -1 0 27010

Miért kellene átgondolni?  Hisz a mise lényege továbbra is az Eucharisztiában jelenlévő Jézus marad.

 

Laci atya meg nem azt mondta, hogy az átváltoztatott Szentostya nem lényeges, hanem arról beszél, hogy mindegy, hogy nyelvre vagy kézbe veszi valaki, az akkor is a Szentségi Jézus marad.  De csak az újjá született hívő nem csinál a szentáldozás módjából problémát.

 

 

Ugyanis ezen vitatkoznak (veszekszenek) egyes katolikusok, hogy melyik a helyes áldozás. Nem helyeslik sokan a kézbe áldozást mert megszentségteleníti Jézust. Hozzá ér a bűnös kezével. A papnak meg felkent keze van.

 

Most oszt jól megmondta nekik. :)

Előzmény: magyarpityu (27004)
Rozálka3 Creative Commons License 5 napja -1 0 27009

Ha nagyon égetőt követek el akkor hanyatt homlok rohanok gyónni. Már este vitetem magam misére a papom után gyónni.  Nem halogatom egy napig sem.

 

De Pio atya a tisztítótűzben lévő lelkekről beszél.   Nem az élő bűnösökről.

 

Előzmény: forgione1 (27001)
forgione1 Creative Commons License 5 napja -1 0 27008

A muszlimnak még az angol WC használata is ismeretlen.

te pedig már lassan 10 éve hallgatod itt az igazságot mégis csak a hamisságot hirdeted és az Igazságot gyalázod (legutóbb pl. a 27006-ban).

Előzmény: magyarpityu (27005)
forgione1 Creative Commons License 5 napja 0 0 27007

bőszen nyomják már korán reggel az Ámmenokat.  :)

 

Mert nem tudnak mit írni, nincs saját gondolatuk :-)

Előzmény: Rozálka3 (27003)
magyarpityu Creative Commons License 6 napja -1 1 27006

Töprengek ezen a gondolaton! Valóban, gyerekkoromban, amikor a szüleim ellen vétettem (még ha ez nem direkt és készakarva is történt), nem mertem hozzájuk fordulni, pláne, miután ez kiderült, és nem lehetett már letagadni vagy másra kenni. De vajon Isten kegyelme nem éppen ebben kezd legelőször átformálni, hogy bár tudjuk, Isten ellen vétettünk, ezért jogos Isten haragja és megérdemeljük a büntetést, ám ennek ellenére mégis merjük és akarjuk hozzá vinni bűneinket! Mert hittel elfogadtuk, ezért biztosan tudjuk, Krisztusban már készen van a megoldás! Ha Krisztusban vagyok, akkor miért ne mernék az Atyához menni bármi bűnömmel? Mi mást is tehetnék bűneimmel? Nem éppen egyenesen az Atyához kellene vigyem vétkeimet, mintsem egy sötét kalitkában pusmogjam el, emberi feloldozásra várva? Aki ellen vétkeztem, azzal kell a bűnömet rendeznem!

 

Amúgy jó a felvetésed! Arra jutottam, éppen ebben tudja mindenki önmagán lemérni, mennyire kötődik az Atyához: az Úr mennyire Atya Isten számára, akihez bizalmasan fordulhat, vagy még egy félelmetes és büntető Úrtól tart, akitől tisztes távolságot illik tartani, és akivel szemben nincs szószólója, ezért még közbenjárót kell keressen hozzá? Köszönöm a gondolatébresztő felvetésedet!

Előzmény: forgione1 (26999)
magyarpityu Creative Commons License 6 napja -1 1 27005

Ugyanabból a forrásból sós és édes?

 

26998: Vajon Isten is ilyen elnéző és megengedő, mint amilyen Te vagy (no nem a protestánsokkal, hanem a muszlimokkal szemben)? Nem kellene-e a szívbe írott törvénynek megakadályozni az ilyen vágyakból adódó erőszakot?

 

27001: Meglátjuk a következő hozzászólásaidból, mindez mennyire szívből jövő és őszinte, mennyire komoly esetedben! Kérlek, szégyeníts meg!

Előzmény: forgione1 (27001)
magyarpityu Creative Commons License 6 napja 0 1 27004

Sem a nyelvre áldozás, sem a kézbe áldoztatás nem olyan fontos, mint az új teremtmény Krisztusban. Az ilyen már egyiket sem nézi le és nem is ítéli el!  /Laci atya/

 

Ennek fényében nem kell-e felülvizsgáld korábbi állításodat?

Előzmény: Rozálka3 (27003)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!