Keresés

Részletes keresés

Rozálka3 Creative Commons License 16 órája 0 0 26514

"Keresztények azok , akik nem csak azt nézik , mit csinálnak a pajtásaik , vagy a barátaik , hanem egyet kérdeznek maguktól : mit tanít minderről a hitünk ? / Franz Jagerstetter vértanú / .


Az Úr Jézus mindig kizárólag az Atya akaratát követte !


Bizony , bizony , mondom nektek : a Fiú nem tehet magától semmit , hanem csak azt , amit lát , hogy az Atya cselekszik . Mert amiket ő tesz , azokat cselekszi ugyanúgy a Fiú is / Jn 5.19 / .


És ez a norma az apostolok számára is !


Péter és János azt felelték : ítéljétek meg ti , vajon helyes volna-e Isten színe előtt , ha inkább hallgatnánk rátok , mint Istenre ! / ApCsel 4.19 / .


Az Úr Jézus kritizálta a langyos keresztényeket , akik hajlamosak voltak a világhoz idomulni .


De mivel langyos vagy , és sem hideg nem vagy , sem meleg , kezdlek téged kivetni a számból / Jel 3.16 / .


A rendszerváltáskörül telepedett vissza egy híres magyar teológiai professzor , akinek sokan mentegetőztek , hogy a szocializmusban nem lehetett hinni . Visszakérdezett : és miért nem ?

 

 

Hallgattak...


Az ősegyházban nagy tisztelet övezte a hitvallókat , akiket hitükért megkínoztak , de nem haltak bele .

 

Rozálka3 Creative Commons License 23 órája 0 0 26513

Egyházunk legnagyobb problémája nem az elvilágiasodás, hanem sokkal inkább a szeretet és az irgalom hiánya. Ne várj senkire, indulj el és te legyél az első az irgalmasság útján. A többiek, majd követni fognak! /Laci atya/

 

Rozálka3 Creative Commons License 23 órája 0 0 26512

Az ember egész nap újra és újra tudatosítsa magában, hogy nincs egyedül,
hogy Isten szeretőleg mindig vele van,

hogy Ő mindig az ember felé van fordulva,
figyel rá,
mindig melegséggel van az ember irányában,
mindig elérhető az ember számára,
az ember mindig számíthat a segítségére.

(Hétköznapi misztika)

Rozálka3 Creative Commons License 1 napja 0 0 26511

Milyen nagy dolog, ha úgy tudunk a másikra nézni, hogy: „A Szentlelket kéne nekik elküldeni. Annyira árvák, már így is sok, ami velük történt. Meg így is sok, amit ők másokkal csináltak, már bőven sok.”

 

Jézus azt mondja: „Ne féljetek! Nem hagylak árván titeket. Azt akarom, hogy együtt legyünk, hogy veletek legyek, és hogy ez mindig így maradhasson.” Így szemléljük magunkat, másokat, egymást. Ne idegenkedjünk attól, hogy fölismerjük magunkat árvaként, aki rászorul a Szentlélekre.
/Pál Feri/

 

Rozálka3 Creative Commons License 1 napja 0 0 26510
Rozálka3 Creative Commons License 2 napja 0 0 26509

Pünkösd az Egyház születésnapja. Ma, amikor olyan sokan elhagyják, vajon mi alapján választanak másikat? Lehet, hogy hitelesebbnek tűnnek a szemükben más vallások, egyházak képviselői? Jöjj Szentlélek és tegyél hiteles tanúkká bennünket! /Laci atya/

Rozálka3 Creative Commons License 2 napja 0 0 26508

Ez így tök jó!  Nem kell a pénztálcát kotorászni mise alatt ha elfelejtettem kikészíteni előre a zsebbe.

Előzmény: manófrici (26507)
manófrici Creative Commons License 2 napja 0 0 26507

Nálunk a templomban a bejárat melletti perselyen van egy "értesítés" a híveknek. Arról tájékoztat, hogy mise alatt nincs perselyezés, hogy ne zavarja a híveket. Kérik, hogy a hívek a perselybe dobják adományaikat.

     Szerintem ez így helyes.  Mindenki a misére koncentrálhat.

Rozálka3 Creative Commons License 2 napja 0 0 26506

PÜNKÖSD... (7) - PÜNKÖSDRE: PUHA SZÍV.


Valami történt tavasszal a fügefáinkkal. Egyszerűen nem hajtottak ki. Máskor már a füge termés is meglátszott ekkorra, s már érlelődőben volt a sok gyönyörű déli gyümölcs, de most minden halott, az ágak száradóban, semmi rügy, semmi hajtás. Ahogy vizsgálgattam, egyre mélyebben törtem vissza az ágakat, de csak a kiszáradás jeleit láttam. Nagyon szomorú lettem. Szeretem a fügét, és szeretem, amikor egy fa él. Szeretem a tavaszt, szeretem, amikor minden ígéretessé válik, és lehet várni a gyümölcsérést.
Eszembe jutott a Lk 13 példázata is a terméketlen fügefáról: "megkapálom, megtrágyázom, és ha terem, jó - ha pedig nem, azután vágd ki azt".


Nem szabad sietni a kivágással. Még azzal sem, hogy a száradónak tűnő ágakat visszavágom.
S tényleg.


Ahogy most megnéztem, a töve körül, az összes fügefában már hat az új élet - levelek jelentek meg. Igaz, az ágak még terméketlennek tűnnek, de már a törzsön is, egyre több helyen látszik az új hajtás. Milyen jó, hogy nem vágtam ki. Milyen jó, hogy nem siettem az ágak visszametszésével. Most várni fogok, tudatosan. Csak azt metszem vissza, ami egyáltalán nem hozott új hajtást. És csak addig metszem vissza, ahol már láthatóvá vált az élet.

 

 

A Krisztus Testével is így vannak sokan. Nem látszik a termés. Sőt. Kifejezetten halottnak látszik sok minden. De az élet mégis ott lüktet a dolgok mélyén. Lehet, hogy MOST nem látszik, de, ha vársz, ha nem vágod ki a fát szavaiddal, gyors ítéleteiddel, akkor MEG FOGOD LÁTNI az új hajtásokat, és ha segíted a kizöldülés munkáját - mondjuk azzal, hogy nem vágod le azt az ágat, ahol már bujkál az élet - akkor a megjelenő élet hálás lesz neked, hogy vigyáztad, hogy támogattad, hogy segítetted, hogy meg tudjon jelenni, és ki tudjon bontakozni. Ez az Isten országa.


Ne siess kimondani, hogy "reménytelen", hogy "ebből úgysem lesz semmi". Ne hajtogasd az ördöggel: "eddig sem sikerült, ez után sem fog sikerülni". Ne engedd, hogy hamis értékítéletével rávegyen, hogy gyilkos mondatokat mondj, vagy gyilkos indulatokkal elvágd azt, amit az Úr pedig éppen épít - esetleg titokban. 

 

A PÜNKÖSD a Szentlélek betöltésének ünnepe. Azért tölt be, hogy láss, hogy hallj úgy, mint Jézus. Azért, hogy tanúja legyél Jézusnak, Őt képviseld és mutasd be az emberek között. Ezért tölt be téged. És Jézus a megrepedt nádat nem töri el, s a pislogó gyertyabelet nem oltja ki. Ha valamiben ott az élet, csak nem látszik túlságosan, Ő biztatni fogja, és megerősíti, hogy megjelenhessen, és elboríthasson mindent. Ő az ÉLET oldalán áll. S a Szentlélek AZÉRT tölt be téged is, hogy TE IS az élet oldalára állj. És erősítsd azt... 

 

Légy áldott, élet-párti és élet-erősítő munkatársa az Örökkévaló Istennek. Ámen. 

 

Rozálka3 Creative Commons License 2 napja 0 0 26505

Amikor úgy gondoljuk, hogy Isten nincs ott a körülményeinkben, olyankor a nehézségekre elzárkózás, mások hibáztatása, szégyen, harag, gyűlölet, büszkeség, félelem és önzés a válaszunk. Bárki így reagálna. Bárki, aki nem ismeri Jézust.

Jézus számára egyik sem megoldás, így Ö választás elé állít minket: Bízol abban, hogy van közöm mindahhoz, ami körülvesz téged, vagy sem?

 

Rozálka3 Creative Commons License 2 napja 0 0 26504

Sajnos már holnap menni kell.  :)

 

Húzom én is az órát mert korán kell kelni. :) 

Előzmény: forgione1 (26503)
forgione1 Creative Commons License 2 napja 0 0 26503

a kormány rendelte el, hogy kétnapos ünnep legyen.

 

Akkor holnap nem is kell menni dolgozni?

Ki is lövöm az ébresztőt, amit most állítottam be :-)

Előzmény: Rozálka3 (26502)
Rozálka3 Creative Commons License 3 napja 0 0 26502

Te tudtad, hogy a katolikus egyház nem is ünnepli a pünkösd másnapját?

 

Ezt csak a protestáns egyházak ünneplik.  A katolikus nem!

 

És csak a kormány rendelte el, hogy kétnapos ünnep legyen.

 

Ezért rakta most a pápa is valami Mária ünnepet pünkösd másnapjára.

 

És ugyan ez van a többi ünnepünkkel is.

 

Karácsonykor is csak egy napot ünnepel a katolikus egyház.  Karácsony másnapján már nem a karácsonyt ünnepli hanem István vértanúságát.

 

Húsvétkor pedig valami pogány víz ünnepe van húsvét másnapján.  Katolikus egyházilag nem ünnep.

 

Ezért van az az idióta locsolkodás is.  :)

Előzmény: forgione1 (26499)
Rozálka3 Creative Commons License 3 napja 0 0 26501

A Szentlélek a szeretet lelke. Aki hisz a szeretetben, aki tettekre váltja, aki tanúja a szeretetnek, azt a Lélek átváltoztatja és másokat is megváltoztat általa. Jöjj Szentlélek és tegyél minket a szeretet embereivé! /Laci atya/

 

forgione1 Creative Commons License 3 napja 0 0 26500

evangélikus istentiszteletet, mint sci-fi-t jelölik a Duna TV műsorában

 

Helyes! :-)

Hiszen az is.

Előzmény: manófrici (26490)
forgione1 Creative Commons License 3 napja 0 0 26499

Ilyen pl. a szöllőtöves sztoria is. :)

 

Egyik kedvencem :-)

Mivel termesztek szőlőt jól tudom, hogy vessző nélkül nincs tőke. Sőt vessző nélkül termés se.

Amelyik tő nem hoz vesszőket az meddő, elszárad és tűzre vetem.

 

Az igaz, hogy előbb a vesszők halnak el, de ha kihal az utolsó vessző, akkor a tő is elpusztul.

Szóval a tő nem csoda, hogy küzd  a vesszőkért.....

Előzmény: Rozálka3 (26487)
Rozálka3 Creative Commons License 3 napja 0 0 26498

"A Szentlélek nélkül senki nem tudja sem a bűnöket kerülni,sem Isten parancsait teljesíteni,sem a hatalmat és erőt elűzni,amellyel rendelkeznek felettünk a démonok"
/Szír Szent Efrém/

 

Rozálka3 Creative Commons License 3 napja 0 0 26497

Pünkösddel fejezte be Jézus az első püspökök képzését. Ekkor keresztelkedtek meg Szentlélekkel és váltak tanúkká, akiknek a szíve lángolt a szeretettől! Jöjj Szentlélek és ismételd meg!

/Laci atya/

 

Rozálka3 Creative Commons License 4 napja 0 0 26496

A nap gondolata:


Ha majd meglátod magad igazán, hogy szívednek gondolata mennyire önző, hiú, csupa szenny, akkor te is meglátod Isten dicsőségét. Máshonnan nem láthatod.

 

Rozálka3 Creative Commons License 4 napja 0 0 26495

A lefelé csúszásnak egy biztos ismérve van: titokban cselekszünk.
Attól a perctől kezdve, hogy kezdünk elrejteni dolgokat szeretteink elől, settenkedünk, féligazságokat vagy hazugságokat mondunk, ügyeskedni kezdünk, hogy fedezzük magunkat – ráléptünk a lejtőre, és egyre gyorsabban csúszunk lefelé.

 

Rozálka3 Creative Commons License 4 napja 0 0 26494

Pünkösd

Van Jézusnak egy egyedülálló gondolata, amely eredetileg így hangzik: „Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, sem a rossz fa jó gyümölcsöt. Kivágnak és tűzre vetnek minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt. Tehát gyümölcseikről ismeritek fel őket.” (Mt 7, 17-19) Közmondássá alakult az idők folyamán, melyet így szoktunk idézni: Gyümölcseiről ismerni meg a fát. Sokan vannak, akik nem szeretik ezt a gondolatot. Olyanok, akik nagy dumások, nagy ideológusok, elméleti szakemberek. Olyan szépen meg lehet mindent magyarázni, igaz? Mindenről be lehet bizonyítani, hogy helyes, de még annak az ellenkezőjét is. Mi pedig sokszor belesétálunk az ilyen csapdákba. Pedig nagyon egyszerű Jézus ajánlása. Mintha azt mondaná: „Hallgassátok meg figyelmesen, vizsgáljátok meg, tegyétek mérlegre, végül pedig térjetek e lényegre: milyen gyümölcsei vannak az illetőnek?”

A tények önmagukért beszélnek. A Szentlélek eljövetelének ünnepén sok mindenről szoktunk beszélni. Szentháromságról, az Egyház születésnapjáról, lángnyelvekről, zúgásról, galambról, apostoli imaközösségről, és még sorolhatnánk.

 

Ma ezen szeretnék változtatni. Vizsgáljuk meg röviden a Szentlélek gyümölcseit! A tényeket. A Katolikus Egyház hagyománya szerint a Szentlélek gyümölcsei: „szeretet, öröm, békesség, türelem, béketűrés, jóság, kedvesség, szelídség, hűség, szerénység, önmegtartóztatás, tisztaság” 12 van belőlük, és mindegyiket a Szentlélek formálja, alakítja ki bennünk.

 

Amikor felteszünk mondjuk egy ilyen kérdést: Ki az igazi keresztény, akkor nem szükséges feltétlenül hosszú elméleti okoskodásba kezdeni. Magamba tekintek – nem a másikat vizsgálom! –, és végigmegyek a leltáron.

 

Van-e bennem öröm? Kereszténynek lenni azt jelenti, hogy sugárzom a hitet, a reményt és a szeretetet. Aki rám néz és látja az örömöt rajtam, kedvet kap úgy élni, ahogy mi keresztények élünk. Lehetnek rossz napjaim, érhet fájdalom, gyász, de az alapállapotom mindig az öröm. „Hogy örömötök teljes legyen” (Jn 16,24) Jézus azért jött a világra, hogy megmentse a lelkünket, hogy megszabadítson minket, teljesen helyénvaló tehát, hogy örüljünk. Látszik rajtam ez az öröm? Vagy ha rám néz egy fiatal, az élettől is elmegy a kedve nem, hogy templomba jöjjön.

 

Van-e bennem békesség? Vagy én is felveszem a szekularizált, Istentől megfosztott világ pesszimizmusát, cinikusságát, az abból fakadó kivetítéseket? Az önmagával békétlen ember mindig másokkal van elfoglalva, másokat piszkál, kritizál, nevel, irányít. Nehéz ilyen beteg emberrel élni, ha pedig ilyen képviseli a kereszténységet, hát, mit is mondjak? Nekem – már amennyiben Jézus követője vagyok –, békében kell élnem önmagammal, az emberekkel, és Istennel. Nem vehetek részt intrikákban, pletykálkodásban. Ezt meg kell hagynom a világ fiainak.

 

Van-e bennem türelem? Eredetileg a felsorolás végén kellene megemlítenem, de a téma fontosságára való tekintettel most teszem: a Szentlélek gyümölcsit élő ember a saját erejéből nem szerezheti meg. Izomból nem lehet kereszténynek lenni. Minden kegyelem. A gyümölcsöket alázatosan kérnem kell és akkor mindet megkapom. A hangsúly az alázaton van. Nem lehetek türelmes a magam erejéből. Lehetetlen. Kérem Istent, lehessek folyó mellé ültetett fa, amely egy napon majd meghozza gyümölcsét.

 

Van-e bennem béketűrés? Vagy én is replikázom, amikor vitába kerülök? Mi sem könnyebb, mint megbántani a másikat a nyelvemmel? Mi lehet az oka annak, hogy sokan belebetegszenek ha nem nekik van igazuk? Válasz: az alázat hiánya. Nekem kell, hogy igazam legyen, hiszen én vagyok az isten. A kisisten, családomban, munkahelyemen, emberi kapcsolataimban, ha még maradt olyan.

 

Van-e bennem jóság, szelídség, kedvesség? Ezek a gyümölcsök valahogy feltételezik, támogatják egymást. Nem könnyű. Bizony sokszor elbukom magam is ezen a területen, mert féltem a kis magánszférámat, ahol viszonylag biztonságban érezhetem magam. Pedig kedvesnek, előzékenynek, szelídnek lenni nem kerül semmibe. Ahogy a mosoly sem. Azzal az erővel, amivel mogorva képet vágok, nyugodtan rá is mosolyoghatok az emberekre. No igen! Ismét az alázat. Mert itt is ennek hiányáról van szó. Nekem jólesik, ha kedvesen bánnak velem, én ellenben nem szívesen adom meg azt másnak. Jöjj Szentlékek Úristen! Segíts rajtunk!

 

Hűséges és szerény vagyok-e? Elsősorban Istenhez természetesen, de istenkapcsolatom egyszerűen elválaszthatatlan az emberekkel való kapcsolatomtól. A házastársi hűség lehetetlen feladat annak, aki nem hajlandó azt kérni Istentől. A Szentlélek az, aki biztosítja a házastársak hűségét, nem a polgári jog, nem ideológiák, nem az ösztönök, a hormonok. A hűség kegyelem, nem érdem. Ajándékba kapom, ha kérem. Erről tudnának mesélni azok a testvéreink, akik boldog hűségben élik - élték le életüket.

Hűség az Egyházhoz. Amikor nem megyek szentmisére, mert nem fogadom el a testvéreket, a papságot. Nem élek a szentségekkel, mert otthon is lehet imádkozni, hinni a magam módján. Amikor nem Jézus tanítása szerint élek, hanem a napi politikai, gazdasági érdekeim mentén, minden esetben hűtlen vagyok. A hűség velejárója a szerénység, mondhatni abban gyökerezik. A szerény ember alaptermészetéhez tartozik a hűség.

 

Végül az önmegtartóztatás és a tisztaság. Kényes téma – mondhatná valaki. Egyáltalán nem az. Komoly, értelmes keresztények mindig is tudtak erről őszintén beszélni. A képmutatók soha. Az önmegtartóztatás és a tisztaság nem tévesztendő össze a szüzességgel. Házasságban is lehet valaki tiszta és önmegtartóztató. Sőt! Ott lehet igazán. Ez nem csak a papok privilégiuma. Mint ahogy a morális tanítás sarkalatos pontja a mértékletesség, ez vonatkozik a felsorolt gyümölcsökre is. Könnyebb egyáltalán nem csinálni valamit, mint gyakorolni a mértékletességet. Az már egy másik kérdés, hogy ezt csak és kizárólag a Szentlélek gyümölcseként élhetem meg. Önerőből, saját akaratomra támaszkodva soha. Ilyen nem volt és nem is lesz. Amikor a tisztaságot saját erőmre támaszkodva akarom elérni, neurotikus, idegbeteg, elviselhetetlen ember lesz belőlem, aki még az Istent is kárhoztatja mindenért. Sajnos láthatunk ilyen példákat.

 

A Szentlélek gyümölcsei öröm, békesség, szeretet.

 

Szeretet. Ezzel kezdődik a felsorolás, de a végére hagytam, mert minden ezen áll vagy bukik. Ha szeretet nincs bennem, semmi vagyok – mondja Szent Pál. Tehát elsősorban a szeretet Lelkét kell kérnem, hogy meghozhassa Isten életemben a többi gyümölcsöt is. Amikor a Szeretet veszi át életünkben az irányítást, megváltozik körülöttünk minden. Keresni kezdik társaságunkat az emberek, tanácsokat kérnek tőlünk, megbíznak bennünk. Legjobban a gyerekek érzik ezt meg. Ők odaszaladnak a jó emberekhez, keresik a biztonságot és biztosak lehetnek abban, hogy a Szentlelkes felnőtt nem fogja bántani őket. Pünkösd van. A Szentlélek szeretne belépni életünkbe. Engedjük ezt meg Neki és bízzuk rá magunkat bátran. Megéri!

 

/Dióssy Iván atya/

Rozálka3 Creative Commons License 4 napja 0 0 26493

A mi Istenünk nem erőszakos, hanem irgalmas! Jöjj Szentlélek és mutasd meg nekünk az Atyát, hogy az Irgalom hiteles tanúiként gyakorolhassuk az irgalmasságot!  /Laci atya/

Rozálka3 Creative Commons License 4 napja 0 0 26492

Jöjj Szentlélek és add, hogy lángra lobbanjon a bennünk lévő tűz! Hozd el Egyházamnak a szenvedélyes szeretet új pünkösdjét! Mi lenne, ha velünk papokkal, püspökökkel kezdenéd? 

/Laci atya/

Rozálka3 Creative Commons License 4 napja 0 0 26491

 

Egy asszony azt álmodta, hogy a piacon betért egy teljesen új üzletbe, és legnagyobb meglepetésére Istent találta a pult mögött.

 

- Mit árulsz itt? - kérdezte.


- Mindent, amit a szíved kíván - válaszolta Isten.

 

Alig mervén hinni a saját fülének, az asszony elhatározta, hogy a lehető legjobb dolgot fogja kérni, amit emberi lény csak kívánhat.

 

- Lelki békét, szeretetet és boldogságot, bölcsességet és félelemtől való szabadságot akarok - mondta, majd kis idő múlva még hozzátette - nemcsak magamnak, hanem minden embernek a földön.

 

Isten mosolygott:

 

- Kedvesem, azt hiszem, félreértettél - mondta.
- Mi nem gyümölcsöt árulunk itt. Csak magokat.

 

Anthony de Mello

 

manófrici Creative Commons License 4 napja 0 0 26490

A május 20-i, 11h-kor tartandó evangélikus istentiszteletet, mint sci-fi-t jelölik a Duna TV műsorában.  ??  

Előzmény: manófrici (26489)
manófrici Creative Commons License 4 napja 0 0 26489
polária Creative Commons License 5 napja 0 0 26488
Rozálka3 Creative Commons License 5 napja 0 0 26487

Nem a törvényeivel van problémám, az egyszerű és világos nekem is. 

Ne ölj, ne lopj, ne paráználkodj..... stb, stb.

Hanem az ilyen kétértelmű kijelentéseivel. 

 

Ilyen pl. a szöllőtöves sztoria is. :)

 

Benned, bennem, én benne, ő benne. ...

 

Mire végig mondja, a harmadik kanyarnál elvesztem a fonalat. 

A sztori végére már azt sem tudom ki kiben van. :) 

Előzmény: forgione1 (26486)
forgione1 Creative Commons License 5 napja 0 0 26486

elég gubancos, de hátha a Szentlélek kifésüli  és sorba rakja a fejembe.  :)

 

Isten törvényei mindig egyszerűek és világosak, megértésükhöz sosem kellett egyetem csak tiszta szív.

Ami a zavart és bonyodalmat okozza az a sátán. Tehát a Szentléleknek nem a gubancot kell kifésülni kénköves viharban kócolt hajadból, hanem neked kell  a szelíd keskeny ösvényre térni. 

Előzmény: Rozálka3 (26484)
Rozálka3 Creative Commons License 5 napja 0 0 26485

 

Aranyosi Ervin: A szívek szabója

 

Élt egy szabómester, szíveket foltozott.
Hozzá a sok ember, sok-sok munkát hozott.
Mert a szép szívüket sok sérelem érte,
s bár a szabó bérét vastagon megkérte,
ki sem látszott sajnos, a temérdek munkából,
s a szabóműhelytől egy nap sem volt távol.
Nagyon unta pedig e monoton munkát.
Mindig csak ugyanaz! Hidd el, te is unnád!

 

Kíváncsi lett tehát, a szívet mi bántja,
mi okozza vesztét, mért romlik el pántja?
Hová lesz belőle a sok tiszta érzés,
mért ül ki színére megszakadás, vérzés.
Miért változik meg mesés dobbanása,
s amikor kiürül, a csend koppanása
mért okoz fájdalmat, úgy hogy belé szakad,
ez a sok fájdalom, vajon miből fakad?

 

Egy napon úgy döntött, utána jár végre,
miért fáj a sok szív, miért hullik vére.
Letette a munkát, bezárta a boltot,
s indult, hogy megnézze, a szív mért nem boldog.
Álruhában járta végig a világot,
feljegyezte sorban, amit útján látott.
Sok magányos szívvel hozta össze sorsa,
amiből hiányzott a szeretetmorzsa.

 

A hit, a bizalom elfogyott belőlük,
szeretetlenséget láthatott csak tőlük.
Haraggal és dühvel, méreggel bélelték,
nem csoda, párjukat sehogyan sem lelték.
Irigység és önzés, félsz uralta őket,
látott férfiakat, hitet vesztett nőket,
a szívük mélyéről, a szeretet hiányzott,
szomorúság, bánat mételye virágzott.

 

Mind a pénzt hajszolta, s jónak lenni féltek,
bezárták szívüket, s mind maguknak éltek.
Kedves ölelésben sohasem volt részük,
elromlott motorjuk, legfontosabb részük.
És a szabó tudta, szükségük van másra,
nem csak szívcserére, vagy kijavításra:
a sok embert inkább tanítani kéne,
a szeretet tudása mindükre ráférne.

 

Nem aludt éjszaka, s mit hozott a reggel?
Körülvette magát sok-sok kisgyerekkel.
Árva kis lelkeket fogadott magához,
és ekképpen kezdett újra a dolgához.
Minden megfoltozott szívhez járt egy gyermek,
aki akkor boldog, ha reá figyelnek.
Hitte hogy a jó szív csak azon fog múlni,
képes-e gazdája a gyermektől tanulni.

 

Mert a kisgyerekek tiszta szívvel élnek,
szeretetet adnak, ölelést cserélnek,
mosollyal, hálával gyógyítják a szívet,
tőlük lesz boldogabb, nyíltabb a tekintet.
És Ők nem csak adnak, szeretetet várnak!
Otthonban, és szívben meleget csinálnak.
Örömmel lelkedet szép fehérre festik,
s meggyógyul a szíved, ha figyelsz rá estig.

 

Mert, ha az emberek megtanulnak adni,
és begyógyult szívük képes befogadni,
mikor egész évben van öröm-ajándék,
s nem csak karácsonykor ébred fel a szándék,
akkor szív-szabóra soha nem lesz szükség,
szeretettel telve a szép szívek büszkék.
Végre, a jósággal telik meg világunk,
mikor egész évben csupa jót kívánunk!

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!